Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναγωγές ή εμετός;

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Έχω ένα βρεφάκι 25 ημερών που κάνει αναγωγές... θηλάζουμε αποκλειστικά. Το ερώτημά μου σχετίζεται με τις αναγωγές... πως καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στη γουλιά (αναγωγή) και στον εμετό; Οι ρουκέτες είναι ο εμετός; Γιατί τότε σίγουρα είναι αναγωγές... απλά προβληματίζομαι γιατί είναι αρκετά συχνές κ μερικές φορές μεγάλης ποσότητας. Επίσης, όταν είναι μεγάλης ποσότητας είναι σαν διάφανο υγρό με μικρή ποσότητα πυχτού γάλατος.... τον έχω σε ανάκληση και τον βάζω να ρευτεί, τί άλλο μπορώ να κάνω ώστε να μην ταλαιπωρείται;

Διαφημίσεις

Μπορείς οσο το ταιζεις να το έχεις σε όσο πιο όρθια στάση γίνεται κι αφού τρώει να το κρατάς τουλάχιστον 20' όρθιο.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Καλησπέρα,

Έχω ένα βρεφάκι 25 ημερών που κάνει αναγωγές... θηλάζουμε αποκλειστικά. Το ερώτημά μου σχετίζεται με τις αναγωγές... πως καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα στη γουλιά (αναγωγή) και στον εμετό; Οι ρουκέτες είναι ο εμετός; Γιατί τότε σίγουρα είναι αναγωγές... απλά προβληματίζομαι γιατί είναι αρκετά συχνές κ μερικές φορές μεγάλης ποσότητας. Επίσης, όταν είναι μεγάλης ποσότητας είναι σαν διάφανο υγρό με μικρή ποσότητα πυχτού γάλατος.... τον έχω σε ανάκληση και τον βάζω να ρευτεί, τί άλλο μπορώ να κάνω ώστε να μην ταλαιπωρείται;

Τον βάζεις στο στήθος. Μετα τις 2-3 πρώτες γουλιές, βάζεις το δάχτυλο σου στο στόμα για να αφήσει τη θηλη. Αν το γάλα σου συνεχίσει να τινάζεται με δυναμη από μόνο του, το αφήνεις να τρέξει μέχρι να μειωθεί η ροή και μετά θηλάζεις κανονικά. Επαναλαμβάνεις από το άλλο στήθος. Είναι συνηθισμένο πρόβλημα και με τον καιρό περνά. Εναλλακτικά, μαθαίνεις να θηλάζεις ξαπλωτή στο πλάι, να είστε κοιλιά με κοιλιά με το μωρό, η στάση βοηθά να φάει πιο αργά.

Αν το πρόβλημα δεν είναι η ροή, δοκιμάζεις να κόψεις εντελώς μα εντελώς γαλακτοκομικά και σόγια (και δεν δίνεις σταγόνα ξένο γάλα στο μωρό). Περιμένεις 10 μέρες και αν τα πράγματα είναι πιο καλά, συνεχίζεις τη "δίαιτα" για το πρώτο τρίμηνο, μετά τρως πάλι σιγά σιγά λίγο γάλα να δεις τι θα γίνει κλπ. Αν εντοπίσεις το πρόβλημα στα γαλακτοκομικά αλλά σου λείπουν δοκίμασε να πίνεις κατσικίσιο, συχνά είναι πιο καλά ανεκτό, αλλιώς υποκατάστατα (γάλα από ρύζι/αμύγδαλο/φουντούκι).

Αν τίποτα από όλα αυτά δε βοηθήσει, και το μωρό απλά βγάζει γουλιές (δεν δείχνει να πονάει, δεν έχει πρόβλημα βάρους), υπομονή, θα περάσει με τον καιρό. Προσπάθησε όσο μπορείς να το κρατάς αγκαλιά μετά το φαγητό, βοηθά.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας...

ΑγγεΚ δε νομίζω οτι φταίει η ροη... μερικές φορές δείχνει να πνίγεται κ βήχει, αλλα συμβαίνει 1-2 φορές την ημέρα. Δε νιώθω ούτε έχω δει έντονη ροή για να σκεφτώ οτι φταίει κάτι τέτοιο. Όσο για τα γαλακτοκομικά, τα έχω κόψει αλλα διαφορά δεν έχω δει... οκ, τη σόγια όχι απόλυτα, δλδ τρώω έτοιμο ψωμί τοστ, αλλα μονο αυτό σαν παρασπονδία κ όχι καθημερινά.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα.... 

Ο μικρός μου είναι 2 εβδομάδων και προσπαθώ και θηλάζω (δεν έχω πολύ γάλα αλλά του δίνω όσο έχω, συγκεκριμένα τον αφήνω 15 λεπτά στο κάθε στήθος. Έτσι μου είπε η μαία...) και το υπόλοιπο του δίνω σε σκόνη. Αναγωγές έχει κάνει δύο τρεις φορές, αλλά πριν λίγο έκανε εμετό και μάλιστα αρκετό. Η αλήθεια είναι ότι έφαγε παραπάνω, είναι λαιμαργος πολύ. Του κάνω διάλειμμα ανάμεσα όταν δίνω μπιμπερό. 

Αλλά ο εμετός τώρα με ανησυχεί πάρα πολύ. Ξέρει καμιά σας αν πρέπει να κάνει κι άλλες φορές εμετό για να πάω στο παιδίατρο? Ή μόνο με μια φορά πρέπει να ανησυχήσω?? Τον μέτρησα και δεν έχει πυρετό. 

Αν έχει καμια σας παρόμοια εμπειρία ας μου πει..... 

8 ώρες πρίν, Gummy Bear είπε:

Καλησπέρα.... 

Ο μικρός μου είναι 2 εβδομάδων και προσπαθώ και θηλάζω (δεν έχω πολύ γάλα αλλά του δίνω όσο έχω, συγκεκριμένα τον αφήνω 15 λεπτά στο κάθε στήθος. Έτσι μου είπε η μαία...) και το υπόλοιπο του δίνω σε σκόνη. Αναγωγές έχει κάνει δύο τρεις φορές, αλλά πριν λίγο έκανε εμετό και μάλιστα αρκετό. Η αλήθεια είναι ότι έφαγε παραπάνω, είναι λαιμαργος πολύ. Του κάνω διάλειμμα ανάμεσα όταν δίνω μπιμπερό. 

Αλλά ο εμετός τώρα με ανησυχεί πάρα πολύ. Ξέρει καμιά σας αν πρέπει να κάνει κι άλλες φορές εμετό για να πάω στο παιδίατρο? Ή μόνο με μια φορά πρέπει να ανησυχήσω?? Τον μέτρησα και δεν έχει πυρετό. 

Το 15 λεπτά στο στήθος είναι το ελάχιστο, αν η μαία είπε κάτι άλλο, δεν έχει ιδέα από θηλασμό. Και αν το παιδί μετά τα βγάζει, σταμάτα το ξένο, το προφανές είναι ότι έχει σκάσει :) 

12 ώρες πρίν, Gummy Bear είπε:

Καλησπέρα.... 

αυτο που σου ειπε η μαια ειναι μεγαλο λαθος.δλδ αν το παιδι θελει να φαει κ αλλο εσυ το σταματας;

το μωρο το αφηνεις οση ωρα θελει στο στηθος,κ να θηλαζει οσο συχνα θελει

για νεογεννητο 2εβδ 10-12θηλασμοι ειναι νορμαλ,οχι 8η λιγοτερους.οχι πιπιλα

να δοκιμαζεις διαφορες στασεις θηλασμου,να κανεις μαλαξεις οσο θηλαζεις,να δινεις κ απο τα δυο στηθη

γτ πιστευεις οτι δ εχεις πολυ γαλα;

13 ώρες πρίν, Gummy Bear είπε:

Καλησπέρα.... 

To 15 λεπτο ανα στηθος ειναι η πιο διαδεδομενη λαθος οδηγια θηλασμου (ή μαλλον αποθηλασμου, γιατι αν συνεχιζεις ετσι θα σου μειωθει οντως το γαλα). Η μαια που στο ειπε δυστυχως δεν εχει ιδεα απο θηλασμο και μαλλον σου ειπε και ανα τριωρο;. Τοσο μικρο μωρο ειναι απολυτα φυσιολογικο να ειναι στο στηθος σχεδον συνεχεια, να το βγαζεις και μετα απο λιγο παλι να θελει. Χοντρικα μετα το τριμηνο στρωνει καπως το πραγμα, αλλα προς το παρον δινεις οσο θελει για οση ωρα θελει, αυτο ξερει μονο ποσο πειναει και ποσο γαλα χρειαζεται. Νομιζω πως αν θελεις να θηλασεις πρεπει να μιλησεις με συμβουλο θηλασμου για να μπορεσεις να μειωσεις το συμπληρωμα, που απ'οτι φανταζομαι θα ειναι η πλειοψηφια του γαλακτος που προσλαμβανει. Μελετησε λιγο την σελιδα του Παπαβεντση (pediatros-thes.gr) την ενοτητα "Η τεχνη του θηλασμου", ειναι οι πιο σωστες κατευθυντηριες γραμμες για επιτυχια του θηλασμου.

Αν δεν κινηθεις τωρα που το μωρο ειναι μικρο και εχεις καποιο περιθωριο συντομα θα σου μειωθει οντως το γαλα (αν δεν εχει μειωθει ηδη απο το συμπληρωμα που αντικαθιστα γευματα του στηθους), αναγκαστικα θα δινεις συμπληρωμα και θα εχει δημιουργηθει ενας φαυλος κυκλος που μαθηματικως αποδεδειγμενα θα σε οδηγησει σε αποθηλασμο.

Οσο για τον εμετο, αν γινει μια φορα δεν σημαινει κατι. Αν εφαγε αρκετα, μπορει να εβγαλε και αρκετο γαλα. Αυτο που πρεπει να σε ανησυχησει ειναι οι εμετοι τυπου "ρουκετας", τουλαχιστον 3 φορες την ημερα για λιγες μερες.

Συμφωνω με τις προλαλησασες και επίσης θα ήθελα να προσθέσω το αυτονόητο : για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μας απασχολεί αρμόδιος είναι ο παιδίατρος ακόμα κι αν η ερώτηση φαίνεται «χαζή» . Στο forum θα βρεις πολλές συμβουλές και οι περισσότερες είναι χρήσιμες αλλά δεν πρέπει να καταργεί ένα ενδεχόμενο τηλέφωνο στον παιδίατρο μας . Φιλικά πάντα και κυρίως επειδή έχεις πολύ μικρό μωρό :) 

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Καλησπέρα, 

Επανέρχομαι πάλι σε αυτό το θέματα με τι αναγωγες. Το μωράκι μου είναι πλέον 4 μηνών και έχει ΓΟΠ. Η παιδίατρος είπε ότι συνήθως μετά τους 6 μήνες περνάει και μέχρι τότε καλό είναι να μήν δίνεται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Τις τελευταίες μέρες σχεδόν μετά από κάθε γεύμα έχει περισσότερες αναγωγες και είναι πολύ ανήσυχος όταν τρώει. Βεβαία αυτή η ανησυχία μπορεί να οφείλεται και στο ότι βγάζει δόντι. Να σημειώσω ότι πλέον και το βράδυ ξυπνάει και θέλει να ρευτει, παρόλο που μετά το γεύμα έχει ρευτει. 

Έχω δοκιμάσει τα πάντα και τηρώ όσα πρέπει, δηλαδή διάλειμματα στα γεύματα με ρεψιματακια ενδιάμεσα, μετά τα γεύματα τον κρατάω σε όρθια θέση για 10 με 15 λεπτά κλπ. Το μόνο που κάνω λάθος καί εδώ θέλω τη συμβουλή σας, είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν κάθεται να τον ταισω, παρά μόνο κάπως ας το πούμε ξαπλωμένος. Ξέρω ότι αυτό δεν κάνει κανονικά, αλλά πραγματικά δεν κάθεται διαφορετικά να φάει. Έχω δοκιμάσει πολλές στάσεις και το τάισμα έχει καταντήσει πολύ κουραστικό. 

Έχετε να μου προτείνετε κάποια στάση ή κάποια συμβουλή από την εμπειρία σας?? 

1 hour ago, Gummy Bear είπε:

Καλησπέρα, 

Επανέρχομαι πάλι σε αυτό το θέματα με τι αναγωγες. Το μωράκι μου είναι πλέον 4 μηνών και έχει ΓΟΠ. Η παιδίατρος είπε ότι συνήθως μετά τους 6 μήνες περνάει και μέχρι τότε καλό είναι να μήν δίνεται κάποια φαρμακευτική αγωγή. Τις τελευταίες μέρες σχεδόν μετά από κάθε γεύμα έχει περισσότερες αναγωγες και είναι πολύ ανήσυχος όταν τρώει. Βεβαία αυτή η ανησυχία μπορεί να οφείλεται και στο ότι βγάζει δόντι. Να σημειώσω ότι πλέον και το βράδυ ξυπνάει και θέλει να ρευτει, παρόλο που μετά το γεύμα έχει ρευτει. 

Έχω δοκιμάσει τα πάντα και τηρώ όσα πρέπει, δηλαδή διάλειμματα στα γεύματα με ρεψιματακια ενδιάμεσα, μετά τα γεύματα τον κρατάω σε όρθια θέση για 10 με 15 λεπτά κλπ. Το μόνο που κάνω λάθος καί εδώ θέλω τη συμβουλή σας, είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν κάθεται να τον ταισω, παρά μόνο κάπως ας το πούμε ξαπλωμένος. Ξέρω ότι αυτό δεν κάνει κανονικά, αλλά πραγματικά δεν κάθεται διαφορετικά να φάει. Έχω δοκιμάσει πολλές στάσεις και το τάισμα έχει καταντήσει πολύ κουραστικό. 

Έχετε να μου προτείνετε κάποια στάση ή κάποια συμβουλή από την εμπειρία σας?? 

10 με 15 λεπτα δεν φτανουν για ρεψιμο. η πεψη ξεκιναει γυρω σρην μια ωρα μετα το φαγητο τους. εγω το κρατουσα κ μιση κ μια ωρα κοιμοταν στον ωμο μας ή αγκαλια σε σχεδον ορθια σταση. βοηθησε αρκετα . επισης στο.κρεβατακι του κατω απο το.στρωμα βαλε μια.πετσετουλα αναδιπλωμενη να εχει κλιση. 

Καλημέρα... 

Κι εμένα 4 μηνών είναι σχεδον, δεν εχουμε ιδιαιτερο θεμα με γοπ (αν εξαιρεσεις οτι ολα τ μωράκια εχουν) αλλα εν ω ειχε σταματησει ν βγαζει γουλιτσες γτ τις καταπινε παλι τωρα μ βγαζει παλι.. εγω εχω αγορασει ενα βρεφικο μαξιλάρι παλινδρόμησης γτ φοβομουν να τον αφήνω τελειως ανάσκελα,ειδικα αυτές τις μέρες π πηγε στο δωμάτιο του... επισης τον κρατάω για τουλάχιστον 30'... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...