Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι ακριβως 2 ετων.Μέχρι τώρα δεν έχω δοκιμάσει να της βγάλω τη πάνα γιατι θεωρώ πως όταν θα είναι αρκετά ώριμη για αυτο θα μας το πει η ίδια.Βέβαια θα μου πείτε πως θα μας το πει άμα δεν της το μάθουμε.Ξέρει ότι πάμε στη τουαλέτα για κακα και τσίσα,βλέπει και εμένα όταν πηγαίνω,μιλάει όχι απόλυτα καθαρά αλλά συννενοούμαστε κανονικά.Έλεγα να αρχίσω να την μαθαίνω απο την Άνοιξη.Μήπως αργούμε?? Τώρα είναι και χειμώνας και είναι πιο δύσκολο να την αφήνω γυμνή μεσα στο σπίτι.Όλοι μου λένε ότι έχει αργήσει να βγάλει τη πάνα και έχω ψιλο αγχωθεί.Τα δικά σας σε αυτή την ηλικία την είχαν βγάλει??

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Διαφημίσεις

εμενα ο γιος μου ειναι επισης ακριβως δυο χρονων και εχω αποφασισει ακριβως το ιδιο να αρχισουμε το βγαλσιμο της πανας το καλοκαιρι και δεν ακουω κανεναν.

σιγα μην τρεχω ολη μερα να καθαριζω χαλια απο κακα και τσισα του ραφαηλ η δικη μου αποψη ειναι η εξης ολοι μιλαμε ολοι περπαταμε ολοι κατουραμε χαχα αργα ξεαργα ολοι αυτα κανουμε

και εμενα η κορη μου ειναι 2ετων προσπαθησα τον Σεπτεμβριο να της βγαλω την πανα,αλλα τελικα το μονο που καταφερα ειναι να κανει τσισα σε ολο το σπιτι,κ αφου τα εκανε μου ελεγε κοιτα μαμα μια λιμη που εκανα.

Οποτε κ εγω θα ξανα δοκιμασω απο την ανοιξη κ μετα

Νομίζω οτι οι χρόνοι στα αγόρια και στα κοριτσια είναι διαφορετικοί όσο αναφορά και την πάνα.Μια χαρά θα είναι 2,5 ετων τα μικρολια σας ( τόσο την κόψαμε και εμείς ) αμέσως και χωρις ατυχηματα.Καλό θα ηταν ομως να αρχίσετε να τους πιπιλίζετε απο τωρα έτσι ώστε να το χωνέψουν.

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

πιστευω πως κάθε παιδάκι θα αποχωριστεί τις πάνες του , όταν το ιδιο νιώθει ετοιμο κ οχι οταν θελει η μαμά ...

κάπου διάβασα πως η πάνα για το παιδί συμβολίζει το συναισθηματικό δεσιμο με την μαμά ... :roll:

η μητέρα μου το καλοκαίρι (αρχές καλακαιριου) τον "πίεσε" ελαφρώς να κόψει την πάνα ... το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνάει ο μικρός το βράδυ με κλάματα και να μου λέει " όχι κάκα μαμά" έγινε το 1ο βραδυ κ δεν το πήρα "σοβαρά" .. το επόμενο βραδυ το ίδιο ... :( αυτό ηταν , έκοψα κάθε προσπάθεια κ εγω κ η μητερα μου να προσπαθούμε να βγάλει την πάνα ...

πήραμε 2-3 "εντυπωσιακά" γιογιό και τις "εκπαιδευτικές "πάνες βρακάκια απο τα mothercare και σιγα σιγα χωρίς καμια πίεση το προσπαθήσαμε ...

τώρα ακόμα φοράμε πάνα την νυχτά και όταν είμαστε πολλες ώρες εκτός σπιτιού (βολτα στα μαγαζιά πχ) ...

κ φυσικά ατυχήματα γίνονται στο σπίτι όταν ξεχνιέται με παιχνίδι ... :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Εμείς στα 3 ακριβώς. Φαίνεται ότι ήταν έτοιμη γιατί έγινε πολύ εύκολα.

Μην ανησυχείς. Δεν έχεις καθυστερήσει. Σιγά σιγά από την άνοιξη θα σου έλεγα κι εγώ με έμφαση πια στο καλοκαίρι. :wink:

Τι να πω..ειναι κάποιοι ρε παιδι μου..πολυ εκνευριστικοί,λες και τα ξέρουν όλα και έχουν τα παιδιά θαύματα που όλα τα κάνουν πριν την ηλικία τους! :twisted: Τι να πεις..μάλλον τα δικά μας δεν είναι εξελιγμένα μοντέλα..θα το αντεξουμε δεν πειράζει!!!

Σαν τη κουνιάδα μου που μου έλεγε όταν η κόρη μου ήταν 12 μηνών και όπως είναι φυσικό της έδινα ακόμη αλεσμένα "εἰναι μεγάλο παιδί πια μην του δίνεις αλεσμένα..αχ φερτη σε μενα και θα στη φτιαξω εγω! "

Ε λοιπόν τώρα ο υιος της είναι 16 μηνών και ούτε μπισκότο δεν τρωει μόνος του :lol::lol: Αλλά τι να της πεις...

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Μην ακους κανεναν.Εμενα ο δικος μου ειναι 2,5 τωρα και φετος το καλοκαιρι εμαθε να πηγαινει στην τουαλετα."μονο για τσισα".Μικρουλα ειναι μωρε ακομα,αστην!Και οταν θα ερθει η ωρα μη την πιεσεις,θα τα κοψει!Τωρα ολοι αυτοι που λενε το κοντο τους και το μακρυ τους,αστους να λενε.Κουμαντο στα παιδια τους!! :D:D:D:D:D:D

αφου τα εκανε μου ελεγε κοιτα μαμα μια λιμη που εκανα.

:lol::lol:

Είναι αυτό που λέει και η Afrodity D...κάθε παιδάκι στον καιρό του

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Διαφημίσεις

Εμείς εχουμε αρχίσει και καθόμαστε στο γιογιο για κακά και τσίσα.

Βεβαια δεν τα λέει με αποτέλεσμα να βρέχεται κλπ κλπ κλπ. Δεχθηκε να φορέσει βρακάκι με ευχαρίστηση και κάνει τσίσα στο γιογιο με υπερηφάνεια αλλά εκ των υστέρων.

Επειδή όμως το γενάρη θα πάω για δουλειά ήθελα να εχω κάνει μία αρχή και να συνεχίσει η γυναίκα που τον κρατάει. Ολοι λένε ότι ειναι μικρός ακόμη (και ο παιδιατρος μου ειπε μετα τις γιορτές να αρχίσω ) αλλα αφού το δέχθηκε ειπα να προσπάθήσω.

Ειναι δύσκολο όμως ετσι νοιώθω :cry:

Και εμεις στα τρια,χωρις πιεση και μεσα σε μια μερα!!!Καθαρισε αμεσως και

πολυ λιγες φορες ειχαμε "ατυχηματα"

Μην αγχωνεσαι καθολου!!Το καθε παιδι θελει το χρονο του>!!

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

Τι να πω..ειναι κάποιοι ρε παιδι μου..πολυ εκνευριστικοί,λες και τα ξέρουν όλα και έχουν τα παιδιά θαύματα που όλα τα κάνουν πριν την ηλικία τους! :twisted: Τι να πεις..μάλλον τα δικά μας δεν είναι εξελιγμένα μοντέλα..θα το αντεξουμε δεν πειράζει!!!

Και γω δεν την εχω καθαρισει ακομα .Ξεκινησα προσπαθεια κατα το Σεπτεμβρη αλλα δεν τα καταφερα.Τωρα απλως της το λεω συνεχεια.

Και δεν αγχωνομαι καθολου.Οταν ειναι ετοιμη θα το μάθει.Ετσι θα μεινει;;Μια ζωή με πάνα;;ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Κάθε παιδί θέλει το χρόνο του! Εμείς την κόψαμε στα 3 έτσι ξαφνικά. Μια μέρα είπε δε θέλω πάνα και αυτό ήταν. Και για τσίσα και για τα κακά! Ούτε κατουρληθηκε πάνω της ούτε τίποτα, απλά πολλές φορές της το υπενθύμιζα. Δεν την πίεσα ποτέ κι ας μου λέγανε διάφορα οι γύρω και νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι.

Διαφημίσεις

και εμείς το καλοκαίρι που μας πέρασε, όντας 2,5 σχεδόν (διότι κλείνουμε τα 3 τον Γενάρη) κόψαμε τις πάνες. Ποιο πολύ ήταν να το αποφασίσω εγώ παρά ο μικρός.. :lol:

τι εννοώ, ότι ένω ήταν έτοιμος τον "κρατούσα" πίσω διότι μου φαινόταν βουνό αυτό το βήμα....

πάντως για την εποχή δεν το συζητώ, οπωσδήποτε καλοκαίρι...και αφού τότε θα είστε κοντά στα 2,5, μια χαρά ηλικία είναι

ο έλεγχος των σφικτήρων δεν έρχεται όταν τα βλέπεις έτοιμα να ανεβώ-κατεβαίνουν σκάλες μόνα τους?? (κάπου το έχω διαβάσει αυτό)

αυτό παρατήρησα και στον δικό μου, νωρίτερα απο την ηλικία των 2,5 δεν τα καταφέρναμε ούτε στις σκάλες :cool:

Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει... .

rmEXp3.png cBvXp3.png

Εμένα ανεβοκατεβαίνει σκάλες απο 20 μηνών :roll: Γι αυτό σας λέω...μήπως το τρενάρω το παιδί μου και αυτό είναι έτοιμο επειδή εγώ βαριέμαι ????? :roll::?

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι η Ανοιξη είναι η καλύτερη εποχή.... Κι εμένα απο το Πάσχα και μετά άρχισε να εξοικειώνεται με το γιογιο.... Όμως όταν είδε τα περασμένα Χριστούγεννα την ξαδερφούλα της μου το ζήτησε μονη της... Δεν τα κατάφερε και απο μόνη της δεν μου το ξαναανέφερε.... Αργότερα που άνοιξε και ο καιρός προφανώς "εμπνεύστηκε" και άρχισε πάλι τις προσπάθειες... Εμένα επειδή είναι και λίγο "μυστήρια" μόλις έκανε ένα "κουραδάκι" (σόρυ) σηκωνότανε και ήθελε να της πλύνουμε το γιογιο για να συνεχίσει..! Πήραμε 2 γιογιο τελικά και τρέχαμε σαν τρελοί να πλύνουμε το ένα για να τα κάνει στο άλλο κλπ.... Το καλοκαίρι το κόψαμε κι αυτό και τώρα πια είμαστε ΟΚ. Το μόνο που εγώ προσωπικά κρατάω είναι το νυχτερινό παμπεράκι γιατί 1 στο τόσο της φεύγουν τσισάκια και επειδή σε λίγες βδομάδες περιμένουμε τον μπέμπη είπα να μην την αγχώσω ή μήπως ζηλέψει κλπ.... Απο την άνοιξη θα το αρχίσουμε να το κόβουμε κι αυτό! Εχω και την κοιλιά τούρλα... που ν'αλλάζω σεντονάκια.... :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...