Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εφαρμογές για να βρίσκουμε το παιδί και άλλα χρήσιμα


Recommended Posts

Σαν φυσιολογικός τοκετός από τους εύκολους. Τα εργαλεία της Google, δωρεάν σχεδόν όλα, μπήκαν στην ζωή μας. Με βοηθάνε σημαντικά στην διαχείριση της ψηφιακής ζωής των παιδιών μου με πολλούς τρόπους:

 

"Μπαμπά, που είναι η ταμπλέτα μου;" Android Device Manager. Από το δικό μου κινητό (ή browser) λέω στην ταμπλέτα να κάνει θόρυβο για να την βρει εκεί πίσω από τον καναπέ που είχε πέσει. Μπορώ επίσης από την ίδια εφαρμογή να δω που είναι οι συσκευές των παιδιών, να τις κλειδώσω ή και να τις σβήσω αν χρειαστεί. Για περιπτώσεις ανάγκης υπάρχει τώρα και το Trusted Contacts που κάνει ακόμα περισσότερα, διαβάστε εδώ.

 

"Μπαμπά πότε είναι το πάρτυ;" Shared Google calendar. Όχι, δεν είναι καθόλου υπερβολή. Έτσι κι αλλιώς θα το σημειώσετε στο κινητό σας το πάρτυ, απλά επιλέξτε το κοινό ημερολόγιο και βάλτε ένα widget στην πρώτη τους οθόνη. Το ίδιο και για το μπάσκετ τους, την ενόργανη και την επίσκεψη στον νονό. (Μη λέει ότι δεν το ήξερε.)

 

"Μπαμπά γέμισε η μνήμη". AutobackUp. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που το κάνουν, προτιμώ πάντα την ενσωματωμένη. (Στο Google plus - settings). Ανεβάζει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τράβηξε (99% μπούρδες σκηνές στο σπίτι με τα αδέλφια του) σε πλήρη ανάλυση. Το κλου είναι ότι μπορώ εύκολα και εγώ από το δικό μου κινητό να βλέπω τι ανεβάζει. Κάθε φορά που βρίσκει wifi το κάνει, δεν ρωτάει καν, δεν το ξέρει καν, απλά αν χρειαστούμε κάτι, δεν έχει χαθεί. Επιπλέον είναι πολύ χρήσιμος τρόπος να τους ξεκουνήσεις για εκδρομή. Όταν βλέπουν παλιές φωτογραφίες ενθουσιάζονται και ξεπερνάνε την βαρεμάρα.

 

"Μπαμπά θυμάσαι εκείνη την εργασία που κάναμε μαζί τότε;...." Οτιδήποτε κάνουμε μαζί τέτοιου τύπου είναι Google Doc. Μπορεί να το δει από την ταμπλέτα, μπορώ εγώ να το δω αν με πάρει στο κινητό στην δουλειά. Στην χειρότερη φωτογραφία (Google Plus) ή σκαναρισμένο στο Google Drive.

 

"Δεν μου το είπες αυτό!" Google Hangouts. Πρόσθετο πλεονέκτημα ότι αν αρχίσει να έχει κινητό, τα SMS που λαμβάνει στο Hangout μπορείτε να τα βλέπετε (στην ανάγκη, μαζευτείτε!) και εσείς.

 

Τι σερφάρει στο internet; Chrome browser. Παραδεχτείτε το. Έχετε περιέργεια. Ακόμα κι αν δεν το κάνετε επίτηδες επειδή είστε ψυχοπαθείς control freak. (Νομίζω δεν είμαι.) Εφόσον έχει Chrome και είναι signed in με το Gmail λογαριασμό του, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να δείτε τι κοιτούσε από το δικό σας κινητό. Παρομοίως με το Youtube. Όπου χθες παρατήρησα κατά τύχη ότι μου έβγαλε προτεινόμενη αναζήτηση "gymnes gynaikes photo"...μάλλον πλησιάζει η εφηβεία, ε;

 

Πόση ώρα παίζει; Play Games Center. Σχεδόν αυτομάτως το κάνει, δίνει στα παιδιά διάφορα βραβεία για επιτεύγματα και τέτοια καλούδια. Φροντίστε σε όλα τα παιχνίδια να είναι signed in με τον λογαριασμό Google του. Έτσι δεν χάνει και την πρόοδο στο παιχνίδι αν χάσει την ταμπλέτα. Ταυτόχρονα όμως αν μπείτε εσείς από το δικό σας τηλέφωνο μπορείτε να δείτε που έχει ασχοληθεί περισσότερο. Παρομοίως από το Play Store μπορείτε να δείτε όλα τα παιχνίδια που έχει εγκαταστήσει ποτέ.

 

Το μόνο πρόγραμμα που δεν είναι Google το οποίο χρησιμοποιώ παντού είναι το Clean Master. Πρώτον για να έχουν κάπως κοινό τρόπο λειτουργίας τα κινητά/ταμπλέτες της οικογένειας. Όχι δεν είμαι βλάκας να αγοράζω ίδια μάρκα, εξάλλου πάλι θα είχαν διαφορές. Έτσι ξέρω που θα βρω τις ρυθμίσεις ή τον φακό σε όλα με την ίδια κίνηση. Βάζει τα προγράμματα σε ίδιους φακέλλους με το ίδιο όνομα σε όλα. Κανονίζει την μνήμη και καθαρίζει το κινητό. (Σημαντικό σε λιγότερο ισχυρά/φτηνά κινητά και ταμπλέτες έτσι άτσαλα που τα χρησιμοποιούν συνήθως τα παιδιά.)

 

Δεν είναι θέμα να είσαι γκουρού της τεχνολογίας ή "κατσαβιδάκιας". Κυρίως λόγω παιχνιδιών, τα παιδιά θα βρεθούν αργά ή γρήγορα με μια ταμπλέτα ή κινητό στα χέρια. Ας σεβαστούμε αυτό το πανίσχυρο εργαλείο και ας το βάλουμε σε καλούπι για το καλό όλων μας. Όπως ακριβώς συμφέρει την Google να παραμένεις στην πλατφόρμα της, έτσι συμφέρει και τον οικογενειάρχη τα παιδιά του να τα κάνουν όλα με εργαλεία της Google. Καθώς μεγαλώνουν, με φυσικό τρόπο πάλι, (εφόσον δεν τους έχεις σπάσει τα νεύρα με παρεμβάσεις) θα ξεκολλήσουν και θα πάνε στα Snapchat τους, στα Instagram ή ότι άλλο διαλέξουν για να διαφοροποιηθούν. (Εδώ γιατί θεωρώ καλύτερο για παιδιά το Snapchat από το Instagram.) Αλλά μέχρι τα 10-11 τουλάχιστον μπορεί να τρέξει εύκολα το παραπάνω σενάριο.

 

 

 

ΥΓ Πως το κάνεις αυτό ακριβώς; Πρέπει να ανοίξεις λογαριασμό Google για κάθε παιδί και για εσένα. Και να ξέρεις τους κωδικούς! Στο δικό σου κινητό προσθέτεις όλους τους λογαριασμούς (και των παιδιών) και σε κάθε πρόγραμμα Google, διαλέγεις προφίλ του παιδιού που θέλεις να δεις.

 

(Το άρθρο είναι απεδώ copy-pastαρισμένο)

Μονογονεική φάση, 3 παιδιά, πατέρας με επιμέλεια, σπάνιο φρούτο αλλά το ευχαριστιόμαστε

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...