Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπερδεμένη

Αννα 35

Recommended Posts

Λέγομαι Άννα είμαι 35 χρονών παντρεμένη με δίδυμα κοριτσάκι κι αγοράκι 3 ετών. Πριν το σύζυγό μου είχα μια σχέση με έναν συμφοιτητή μου η οποια διήρκησε 10 χρόνια κι η οποια διαλύθηκε επειδή εγώ ήμουν στη φάση να κάνω οικογένεια ενώ εκείνος ήθελε να χτίσει καριέρα. Η αλήθεια είναι ότι εμένα η σχεση αυτή ποτέ δε σβήστηκε από την καρδιά μου.

7 χρονιά αργότερα αλλαζω εργασιακο χώρο και βρισκόμαστε ξανά όχι απλά συνάδελφοι αλκα να συνεργαζόμαστε στο ίδιο τμήμα στενά.

Χθες μου έκανε μια εκ καρδιας εξομολόγηση ότι ποτέ του δε με ξεπέρασε κι ότι θέλει με όποιο κόστος να είμαστε μαζί.

Παρόλο που τον άντρα μου τον αγαπάω δε νιώθω για εκείνον την ίδια τρελα και τον ίδιο ποθο που νιώθω για τον πρώην. Κι η αλήθεια είναι ότι το μόνο που με κρατάει είναι τα παιδιά μου αν δεν ήταν αυτά θα είχα ήδη διαλύσει το γάμο μου.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Διαφημίσεις

Άννα μου είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά κάτσε και σκέψου που ήταν αυτός ο άνθρωπος τα τελευταία 7 χρόνια? Γιατί αφού σε αγαπούσε σε άφησε να κάνεις οικογένεια με έναν άλλο άνδρα? Τώρα ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκε ότι σ'αγαπάει και ειδικά τώρα που έχεις και παιδιά και δεν σκέφτεται ότι με αυτό θα χαλάσει μια οικογένεια ότι έχεις δυο παιδιά και θα ζουν μακρυά από τον πατέρα τους ή και το αντίθετο ανάλογα. Γιατί δεν έμεινε όταν του είπες για να κάνετε οικογένεια? τώρα τι θέλει? Κι αν χωρίσεις και μετά από λίγο καιρό χωρίσετε τι θα κανείς που θα έχεις καταστρέψει την οικογένεια σου για ένα αποθημένο και τι θα πεις στα παιδιά σου αργότερα που θα σου ζητήσουν το λόγο που άφησες τον πατέρα τους?

Κάτσε και σκέψου η ζωή είναι πολύ μικρή και δεν θέλει βιαστικές κινήσεις, τις οποίες μπορεί μετά να το μετανιώσεις πικρά.

Όλα αυτά στα λέω φιλικά όλα τα ζευγάρια περνάνε δύσκολα και πάντα υπάρχουν στιγμές που μπορεί να θες να τα αλλάξεις όλα γιάτι ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια και παραμονεύει....

«Πίστεψε πως μπορείς, και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή».

Διαφημίσεις

Καταρχήν να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον. Σε συνέχεια να επεκταθώ στα του θέματος.

Με το σύζυγό μου με δένει μια πολύ βαθιά αγάπη, ένας σεβασμός και παράλληλα τον θαυμάζω κιόλας. Είναι η προσωποποίηση του οικογενειάρχη. Έχει ένα πολύ επιτυχημένο δικηγορικό γραφείο, είναι άψογος ως πατέρας ισορροπώντας θαυμάσια μεταξύ καριέρας και σπιτιού, αναγνωρίζει τις δυσκολίες που έχω ως εργαζόμενη μητέρα και οι ρόλοι κι οι ευθύνες μας στο σπίτι έχουν επιμεριστει στα ίσια. Ποτε όμως δεν τον ερωτεύτηκα. Ομολογώ πως πριν έρθει στη ζωή μου ξανά ο πρώην το διαζύγιο δεν είχε περάσει ποτε ως σκέψη από το μυαλό μου, καθώς πέραν της καθημερινότητας με το σύζυγο κάνουμε όμορφη παρέα και ταιριάζουμε και στον ερωτικό τομέα.

Η απόφαση του χωρισμού τότε πάρθηκε μονομερώς από πλευράς μου. Ο πρώην δεν ήθελε να χωρίσουμε αλλά να προχωρήσουν τα πράγματα στη σχέση μας λίγα χρόνια μετά. Η αλήθεια είναι ότι επί μακράν προσπαθούσε να τα ξαναβρούμε έως ότου του ανακοκνωσα ότι υπάρχει άλλος άντρας στη ζωή μου. Τότε σεβάστηκε αυτή την επιλογή και αποχώρησε αξιοπρεπώς από τη ζωή όχι όμως από την καρδιά και το μυαλό μου....

Και τώρα επανεμφανίστηκε ακουσίως και πλημμυρίσαμε κι οι δυο συναισθήματα ξανά!!!

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Αν δεν είναι τρολιά, δείξε το μήνυμα αυτό στον άντρα σου, εγώ στη θέση του θα ήθελα να ξέρω κάτι τέτοιο. Μπορεί να σε βγάλει από το δίλημμα και να αποχωρήσει και εκείνος αξιοπρεπώς. Win-win. Εσύ θα ξαναγυρίσεις στο μεγάλο σου έρωτα και εκείνος θα έχει την ευκαιρία να βρει κάποια που του αξίζει πραγματικά. Αυτά.

Αν δεν είναι τρολιά, δείξε το μήνυμα αυτό στον άντρα σου, εγώ στη θέση του θα ήθελα να ξέρω κάτι τέτοιο. Μπορεί να σε βγάλει από το δίλημμα και να αποχωρήσει και εκείνος αξιοπρεπώς. Win-win. Εσύ θα ξαναγυρίσεις στο μεγάλο σου έρωτα και εκείνος θα έχει την ευκαιρία να βρει κάποια που του αξίζει πραγματικά. Αυτά.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σύγχυση που προκαλεί το θέμα μου. Καλά καλά δεν τολμώ να το ξεστομισω στο εαυτό μου, εξου και κρύβομαι πίσω από μια οθόνη τηλεφώνου. Να σημειώσω ότι δεν τον έχω απατήσει το σύζυγο μου όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα του θεωρητικού.

Ίσως απλά να είναι νωπό ακόμη το ζήτημα και αν το αφήσω να καταλαγιάσει να πάρω τη σωστή απόφαση και να παραμείνω στο γάμο μου. Απλά αυτή τη στιγμή νιώθω σαν να με έχει καταπιεί ένας χείμαρρος συναισθημάτων.

Ο πρωην δεν εχει κανει οικογενεια?

Όχι. Απ' ότι μου εκμυστηρεύτηκε τον είχε σημαδέψει η σχέση μας κι ο χωρισμός μας και πληγώθηκε όταν έμαθε πως εγώ είχα προχωρήσει στη ζωή μου προ πενταετίας.

Διαφημίσεις

Να το σκεφτοταν νωριτερα! Οτι του φανει του λωλωστεφανη.. Αλλα βεβαια, τι εχει να χασει ο κυριος? Τιποτα! Σε αντιθεση με σενα. Μου θυμιζει τον πρωην μου... Μολις εμαθε οτι εκανα σχεση και παω για γαμο, λυσσαξε τα τηλεφωνα. Οταν τα ειχαμε μου το επαιζε free spirit, μη χ3σω... Συγγνωμη για την φρασεολογια μου αλλα τα θυμαμαι και φουντωνω! Αντε με τον καθε πικραμενο που για να τονωσει τον εγωισμο του δεν υπολογιζει τιποτα, ουτε οικογενεια, ουτε παιδια, ουτε τιποτα! Και σιγα που δεν εκανε οικογενεια γιατι δεν μπορουσε να σε βγαλει απο το μυαλο του... Δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ενας αντρας που να το κανει αυτο, στο υπογραφω! Ρεμαλι ειναι και το ριχνει στο "δεν σε ξεπερασα" μπας και σε ριξει. Γνωμη μου ειναι να του κοψεις τον αερα πριν ειναι αργα...

κατά βαση συμφωνω με τη λιβιανθ.ακομη κ αν του στοιχισε ο χωρισμος σας κ το μετανοιωσε,τι θελει τωρα?να γινεται η οικογενεια που δ κανατε τοτε?ειναι αργα πια.εχασε την ευκαιρια

εισαι διατεθιμενη να χωρισεις κ να περασουν κτ τετοιο τα παιδια ισως χωρις λογο?η σχεση σας θα μαθευτεί κ δ νομιζω να το παρει καλα ο συζηγος.θα εμφανισεις νέο συντροφο στα παιδια σου τοσο γρηγορα?ξερεις τι μπορει να θελει?απλα σ@ξ?σχεση?γαμο κ παιδια?τα δυδιμα αλλα κ αλλα?δ σε ρωταω για να μου απαντησεις αλλα για να αναρωτηθείς εσυ η ιδια

Λέγομαι Άννα είμαι 35 χρονών παντρεμένη με δίδυμα κοριτσάκι κι αγοράκι 3 ετών. Πριν το σύζυγό μου είχα μια σχέση με έναν συμφοιτητή μου η οποια διήρκησε 10 χρόνια κι η οποια διαλύθηκε επειδή εγώ ήμουν στη φάση να κάνω οικογένεια ενώ εκείνος ήθελε να χτίσει καριέρα. Η αλήθεια είναι ότι εμένα η σχεση αυτή ποτέ δε σβήστηκε από την καρδιά μου.

7 χρονιά αργότερα αλλαζω εργασιακο χώρο και βρισκόμαστε ξανά όχι απλά συνάδελφοι αλκα να συνεργαζόμαστε στο ίδιο τμήμα στενά.

Χθες μου έκανε μια εκ καρδιας εξομολόγηση ότι ποτέ του δε με ξεπέρασε κι ότι θέλει με όποιο κόστος να είμαστε μαζί.

Παρόλο που τον άντρα μου τον αγαπάω δε νιώθω για εκείνον την ίδια τρελα και τον ίδιο ποθο που νιώθω για τον πρώην. Κι η αλήθεια είναι ότι το μόνο που με κρατάει είναι τα παιδιά μου αν δεν ήταν αυτά θα είχα ήδη διαλύσει το γάμο μου.

Τυχερούλα! Έχεις και τους 2 στα πόδια σου!

...η ερώτηση ποιά είναι ???

Ο χρόνος δε γυρίζει πισω. Οπως τον παράτησες τον άλλον στο παρελθόν, το ίδιο θα γινόταν και τώρα. Η ο άνθρωπος θα το ξανασκεφτόταν μετά από λίγο και θα έφευγε αυτός. Το ότι τον άφησες μετά από 7 χρόνια για άλλον, κακά τα ψέματα, δε χωνεύεται. Ιδίως όταν με τον άλλον έχεις και παιδί να του θυμίζει κάθε μέρα πώς εξελίχθηκε η σχέση σας. Πες λοιπόν ότι χωρίς ηθικά προβλήματα, άφηνες τον άντρα σου για τον παλιό έρωτα. Η σχέση σας δε θα ήταν ποτέ αυτή που θα προσπαθούσες να ανακτήσεις, αλλά κάτι άλλο, και μάλλον καταδικασμένο. Μη συζητήσω τη "μούτζα" (ειλικρινά συγγνώμη, αλλά άλλη λέξη δε βρίσκω) που θα εισπράξεις από τον σύζυγο, την οικογένεια, τα πεθερικά, το σόι του τύπου, και τελικά αργά ή γρήγορα, και από τα ίδια σου τα παιδιά. Γιατί να έχεις ένα φιλικό διαζύγιο, και να μην χαρακτηριστείς με διάφορα κοσμητικά επίθετα από συγγενείς και ακόμη και συναδέλφους, αποκλείεται.

Από εκεί και πέρα, επειδή αυτό που ζεις τώρα δεν παλεύεται, ή βρες άλλη δουλειά, ή πήγαινε στον προϊσταμενό σας, εξήγησε ότι υπήρχε παλιος δεσμός τον οποίο ο άλλος δεν έχει ξεπεράσει όπως σου είπε, και ζήτησε ο ένας εκ των δύο να αλλάξει πόστο.

Όσο για τον άντρα σου, νομίζω πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά τι θες. Όχι για να ξεθάψεις την άλλη σχέση, αλλά για το μέλλον σας. Είναι και άδικο για τον άνθρωπο να νομίζει ότι έχει ένα φυσιολογικό γάμο, ειδικά αν αυτός σε ερωτεύτηκε. Εκτός αν έχετε ένα γάμο που είναι καθαροί οι όροι και στους δύο, και έγινε υπό τύπον "συνοικεσίου", με ειλικρινείς όρους από την αρχή.

Διαφημίσεις

Δε συνηθιζω να απαντω σε τετοια ποστ, ομως επειδη βρισκω αταιριαστο τον τιτλο με το ποστ να ρωτησω εισαι μπερδεμενη ως προς τι; εμενα μου φαινεσαι αρκετά ξεκαθαρη ως προς το τι νιωθεις, τι προτιθεσαι να κανεις κ ως προς το οτι δεν παραθετεις καποια ερωτηση, αλλα γεγονοτα. Θελεις λοιπον να σε συμβουλευσουμε ως προς τι; ως προς το αν θα αφησεις οικογενεια για να ζησεις το παθος σου; Δεν μπορει κανεις να συμβουλευσει, καθως απ εξω απο το χορο πολλα τραγούδια λεμε...

Προσωπικά θεωρω το ελαχιστο απρεπεια απλα να το παιξεις διπλο ταμπλο.

αν θες τον πρωην θα το ξεκαθαρισεις στο συζυγο. Αν θες να κρατησεις την οικογένειά σου θα απομακρυνθεις απο τον πρωην. απλα τα πράγματα..

βρε κορίτσι μου εδώ δεν μπορέσατε να κρατήσετε αυτόν τον μεγάλο έρωτα (που σας σημάδεψε) τότε που ήσασταν νέοι, ελεύθεροι, χωρίς υποχρεώσεις, με το μέλλον μπροστά σας και θα κρατήσει τώρα με υποχρεώσεις παιδιά πρώην σύζυγο κοινωνική πίεση και τύψεις; δεν ήθελε μαζί σου τότε οικογένεια και θα σε θελήσει τώρα πακετάκι με τρία παιδιά; κάνε τη μεγάλη χάρη στον εαυτό σου και σκεψου πολύ καλά! και από αυτά που ακούς μέτρα το ένα δέκατο!

επιστροφές καταστροφές.

Κράτα το

Κράτα το

δεν ήθελε μαζί σου τότε οικογένεια και θα σε θελήσει τώρα πακετάκι με τρία παιδιά;

το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα μόλις διάβασα το τόπικ. hilarious.

κατά τα άλλα με κάλυψαν τα κορίτσια.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Οι ερωτες ερχονται και παρερχονται. Καλο το παραμυθακι αυτο, κρυφες ματιες, φιλια στα πεταχτα, αλλα οταν θα μπεις στην διαδικασια διαζυγιου εχοντας και δυο παιδια που θα θελουν ειδικο χειρισμο, χρονο και ενα σωρο αλλα, ο τυπος θα την κανει με ελαφρια. Το να χαλασεις την οικογενεια σου για ενα απωθημενο, πραγματικα δεν αξιζει... Απο εκει και περα βρες τροπους να μιλησετε με τον αντρα σου και να δεις τι σε εχει απομακρυνει... Για ναν παρεις μια τοσο σοβαρη αποφαση χρειαζεται σοβαρο μυαλο και οχι το απωθημενο για εναν αγνωστο που στα δυσκολα θα την κανει με ελαφρια...

Ο μόνος άντρας που αξίζει αυτή τη στιγμή στη ζωή σου είναι ο σύζυγός σου. Αυτός σε πήγε στα σκαλιά της Εκκλησίας, αυτός σε τίμησε κάνοντάς σε γυναίκα του, αυτός σου χάρισε την οικογένεια που τόσο πολύ σε γεμίζει ως γυναίκα. Αυτός ο άντρας εκπλήρωσε το όνειρό σου να γίνεις νυφούλα και μητέρα. Και σε αυτόν τον άντρα δεν του αξίζει η προδοσία.

Στη θέση σου θα τον περιφρονούσα τον πρώην. Εσύ πλέον είσαι μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα. Ο σύζυγός σου, σου χάρισε απλόχερα αυτό που ήθελες, μείνε μαζί του και άσε τον πειρασμό εκεί που ανήκει. Στο παρελθόν!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Καλημέρα. Ευχαριστώ όσες απάντησαν από ενδιαφέρον και λυπάμαι για όσες αξιοποίησαν το θέμα προκειμένου να χλευάσουν. Αντιλαμβάνομαι ότι σε ένα φόρουμ που συνθέτει διάφορες προσωπικότητες το τελευταίο είναι αναπόφευκτο και ως εκ τούτου θα αποχωρησω από το θέμα. Άλλωστε η ανάρτηση μου τελικώς είχε περισσότερο θέση εξομολόγησης παρα αναζήτησης λύσης.

Έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Θα κινηθω με γνώμονα τη λογική παραμένοντας στο γάμο μου και αποχωρώντας απο τον τωρινό χώρο εργασίας μου. Η απόφαση αυτή δεν είναι καταναγκαστικο έργο καθώς όπως ήδη προανέφερα είναι ευτυχισμένος παρα το ότι απουσιάζει ο παράγοντας έρωτας. Πιστεύω ωστόσο ότι η αγάπη μου για το σύζυγο και τα παιδιά μου είναι το καλύτερο εχέγγυο για μια ευτυχισμένη κι ήρεμη ζωή.

Και πάλι ευχαριστώ όσες έδειξαν γνήσιο ενδιαφέρον.

Καλημέρα. Ευχαριστώ όσες απάντησαν από ενδιαφέρον και λυπάμαι για όσες αξιοποίησαν το θέμα προκειμένου να χλευάσουν. Αντιλαμβάνομαι ότι σε ένα φόρουμ που συνθέτει διάφορες προσωπικότητες το τελευταίο είναι αναπόφευκτο και ως εκ τούτου θα αποχωρησω από το θέμα. Άλλωστε η ανάρτηση μου τελικώς είχε περισσότερο θέση εξομολόγησης παρα αναζήτησης λύσης.

Έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Θα κινηθω με γνώμονα τη λογική παραμένοντας στο γάμο μου και αποχωρώντας απο τον τωρινό χώρο εργασίας μου. Η απόφαση αυτή δεν είναι καταναγκαστικο έργο καθώς όπως ήδη προανέφερα είναι ευτυχισμένος παρα το ότι απουσιάζει ο παράγοντας έρωτας. Πιστεύω ωστόσο ότι η αγάπη μου για το σύζυγο και τα παιδιά μου είναι το καλύτερο εχέγγυο για μια ευτυχισμένη κι ήρεμη ζωή.

Και πάλι ευχαριστώ όσες έδειξαν γνήσιο ενδιαφέρον.

Κοπέλα μου πήρες την καλύτερη απόφαση. Είναι δύσκολο σε μία εποχή που τα διαζύγια δυστυχώς έχουν καταντήσει ρουτίνα, να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται τόσο σοβαρά την οικογένειά τους. Τα παιδιά τους πάνω από όλα και τον άνθρωπο που έδωσαν όρκους αγάπης για να χτίσουν μία όμορφη οικογένεια. Δυστυχώς ο ρόλος του συζύγου και του πατέρα πολλές φορές περνάει σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας του εγωισμού μιας γυναίκας που δεν βάζει τίποτε πάνω από τον εαυτούλη της. Η αγάπη του συζύγου σου και των παιδιών σου θα σε αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο στην σημερινή εποχή κάποιος να είναι πραγματικά ευτυχισμένος και όταν αυτός το πετύχει, οι γύρω του (γνωστοί και άγνωστοι) τον εποφθαλμιούν και τον ζηλεύουν. Εύχομαι το καλύτερο για εσένα και την οικογένειά σου!!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Βρε Άννα35, μισό λεπτό!

Θεωρώ ότι λειτουργείς εν θερμώ!

Για τους δικούς σου λόγους (τους οποίους δε μπορεί να κρίνει κανείς, όπως άλλωστε ουτε και το ίδιο το αρχικό σου ερώτημα, καθώς μόνο εσύ ξέρεις την πλήρη κατάσταση και όλες τις συνθήκες) επέλεξες να μην ακολουθήσεις το "απωθημένο", αλλα η λύση για όλο αυτό είναι να παρατήσεις τη δουλειά σου;

Βρε Άννα35, μισό λεπτό!

Για τους δικούς σου λόγους (τους οποίους δε μπορεί να κρίνει κανείς, όπως άλλωστε ουτε και το ίδιο το αρχικό σου ερώτημα, καθώς μόνο εσύ ξέρεις την πλήρη κατάσταση και όλες τις συνθήκες) επέλεξες να μην ακολουθήσεις το "απωθημένο", αλλα η λύση για όλο αυτό είναι να παρατήσεις τη δουλειά σου;

Ρε φιλενάδα, αφού η κοπέλα είπε ότι δουλεύουν μαζί και μάλιστα συνεργάζονται στενά. Πως θα μείνει στη δουλειά; Δηλαδή εγώ θα την έκραζα αν έλεγε μένω στη δουλειά αλλά δεν αφήνω την οικογένειά μου... Ε, μια - δυο, αφού την τσιγκλάει κι ο άλλος θα γίνει το κακό.

Βρε Άννα35, μισό λεπτό!

Tώρα για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι και εύκολο να παραμένεις σε μια δουλειά όπου θα συνεργάζεσαι με τον πρώην τον οποίο άφησες και που σε θέλει πίσω. Δε μιλάμε και για φλερτ λίγων μηνών, αλλά για σχέση δεκαετίας. Εγώ έχω περάσει σε αυτό από τη θέση της Αννας, δηλαδή ουσιαστικά κατέληξα να αποκλείσω θέσεις εργασίας γιατί θα με έφερναν σε συνεργασία με τον πρώην αρραβωνιαστικό. Πάλι σχέση πολλών ετώ ήταν, εγω την διέλυσα, και το να συνεργάζεσαι με κάποιον υπό αυτές τις συνθήκες, είναι επιεικώς άβολο (και ο δικός μου πρώην είχε και την αξιοπρέπεια να μην γυρεύει επανασύνδεση).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...