Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ο "φύλακας" της παιδικής χαράς

Recommended Posts

Σε παιδική χαρά συνοικίας του Πειραιά συχνάζει εδώ και χρόνια ο Νεκτάριος.

Δεν ξερω την ιστορία του, ούτε τί του συνέβη, αυτό που ξέρω είναι ότι πιστεύει πως ειναι αστυνομικός και το καθηκον του ειναι να επιβλέπει την παιδική χαρά.

Αρχικά καθεται απ έξω, στο παρκο που ειναι γύρω από την παιδική χαρά, και κοιτάει. Καλά μεχρι εδώ.

Μόλις παρατηρήσει κάτι που δεν του αρέσει, πλησιάζει την παιδική χαρά και κανει παρατηρήσεις ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ του στυλ "Μην ανοιγετε την πόρτα", "Μην μπαινοβγαίνετε στην παιδική χαρά", "Μην καθεστε κοντά στα κάγκελα"... Τα μικρότερα προφανώς φοβούνται και τον ακούνε (συνήθως τρέχουν κλαίγοντας στις μαμάδες τους), τα μεγαλύτερα -που τον ξερουν, αφού ειναι καθημερινός θαμώνας- δεν του δινουν σημασία. Οπότε κι εκείνος συνεχίζει "Εδώ αστυνόμος, παρακαλείσθε να συμμορφωθείτε, αλλίως θα σας συλλάβω", με εντονο ύφος και δυνατή φωνή. Μετά μπαινει και μέσα, καθεται σε ένα παγκάκι και συνεχίζει τις παρατηρήσεις. Ακόμα και στους γονείς κανει παρατηρήσεις "Μη μπαινοβγαίνεις, θα σε συλλάβω" και αν γυρισεις και του μιλήσεις αλλάζει το ύφος του απο άγριο, χαμογελάει και σκυβει το κεφάλι "Γεια χαρά, τι κάνετε, καλά?"... Οι περισσότερες μαμάδες με τις οποιες εχω συζητήσει δεν του δινουν σημασία και δεν ανησυχούν, "δεν πειράζει κανέναν" μου λένε συνήθως... Ναι, οκ δεν εχει πειράξει κανέναν ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ποιος όμως μπορεί να ειναι σίγουρος πώς μπορεί να αντιδράσει ανά πάσα στιγμή? Τον έχω δει προσωπικά να κλωτσάει τα παγκάκια με μανία για να τα βαλει στη θεση τους, επειδή κάποια πιτσιρίκια (λιγο μεγαλύτερα 10-12 χρονών) τα είχαν μετακινήσει, από τύχη δε χτύπησε τα παιδιά. Και εχω και πιο προσφατο περιστατικό, χθεσινό: ο γιός μου σκαρφάλωνε τα κάγκελα, ο Νεκταριος ήταν μεσα στην παιδική χαρά και πήγε δίπλα στον γιο μου και αρχισε τις παρατηρήσεις "Κατεβείτε από εκεί, απαγορεύεται, θα σας συλλάβω". Πηγα στον γιο μου και του ζητησα να απομακρυνθεί (εξηγώντας του βεβαια ότι αυτό που παει να κανει ειναι επικίνδυνο), με είδε ο Νεκτάριος που μίλαγα στο παιδί και άρχισε να ουρλιάζει "Φύγετεεε, απαγορεύεταιιιιιιιι". Γυρίζω και του λέω "Μη φωνάζεις στο παιδί, είμαι η μητερα του και του μιλάω" και συνέχισε αυτός "Εγώωωωω είμαι αστυνόμος και απαγορέυεταιιιι". "Ενταξει, του λέω, το ξερω ότι εισαι αστυνόμος, αλλά μη φωνάζεις". Ε από εκείνη την ωρα και μετά, όπου ήμασταν ήταν και αυτός, σε απόσταση ασφαλείας μεν, και μου φώναζε. Καποια στιγμή γυριζω κι εγώ και του λεω "Μη μας ενοχλείς γιατί θα φωνάξω την αστυνομία να σε μαζέψει" και βέβαια δεν πτοήθηκε, συνεχισε να φωνάζει "Δε μιλάνε έτσι σε αστυνομικό, θα σε συλλάβω"... Και όπου ήμασταν με αγριοκοίταζε και φωναζε.

Τα είπα στον άντρα μου το βράδυ και μου τα 'ψαλε βεβαια, πήγες μου ειπε και τα έβαλες με τον τρελλό? Τι περίμενες? Να μην ξαναπάς εκεί!

Και αναρωτιέμαι: Πρέπει να φοβάμαι να πηγαίνω στην παιδική χαρά? Τι μπορώ να κάνω, δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να απαγορεύει την είσοδο στην παιδική χαρά ενηλίκων που δεν συνοδεύουν παιδιά? Εχω δει αλλού τέτοιες ταμπέλες (όχι στη συγκεκριμένη), αλλά δεν ξερω αν ειναι γενικός κανονισμός. Και τι να κάνω, να καλέσω το 100? Στο συγκεκριμένο παρκάκι έρχονται συχνά αστυνομικοί με μηχανές, μόλις τους βλέπει ο Νεκτάριος φεύγει. Να μην κάνω τίποτα και να περιμένω πότε θα συμβεί κάτι??? Τι φταίνε τα παιδάκια να τα εκφοβίζει ο κάθε άσχετος...

Θα εκτιμούσα κάθε αποψη.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Μήπως να κάνεις κάποια καταγγελία-παράπονο-ενημέρωση-όπως θες πες το, στον Δήμο;

Όπως λες είναι κάποιος που συστηματικά πηγαίνει στην παιδική χαρά και "παρενοχλεί" παιδάκια και μεγάλους νομίζοντας ότι είναι αστυνομικός. Ποιος σου λέει εσένα ότι αν κάποιο παιδάκι τον "παρακούσει" ή αν του την βαρέσει γενικώς δεν θα γίνει βίαιος; Και γιατί όπως λες να τρομάζει συνέχεια τα παιδάκια παριστάνοντας τον αστυνομικό που θα τα συλλάβει;

Πραγματική φύλαξη δεν έχει η παιδική χαρά; Μήπως να απαιτήσετε να μπει;

Αλλιώς μήπως να αποφεύγεις την συγκεκριμένη παιδική χαρά;

Τι μπορώ να κάνω, δεν υπάρχει κάποιος κανονισμός που να απαγορεύει την είσοδο στην παιδική χαρά ενηλίκων που δεν συνοδεύουν παιδιά? Εχω δει αλλού τέτοιες ταμπέλες (όχι στη συγκεκριμένη), αλλά δεν ξερω αν ειναι γενικός κανονισμός.

Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιος κανονισμός και φυσικά δε νομίζω ότι ακόμα κι αν υπήρχε σχετική ταμπέλα στη δική σας παιδική χαρά, θα εμπόδιζε το Νεκτάριο από το να μπει.

Από εκεί και πέρα, το ότι τον έχεις δει σε "βίαια" ξεσπάσματα δε σημαίνει ότι θα κάνει κάτι αντίστοιχο στα παιδιά (χωρίς, βέβαια, να μπορεί κανείς να εγγυηθεί για κάτι τέτοιο).

Εγώ θα ξαναπήγαινα στην παιδική χαρά, και θα τον αγνοούσα παντελώς. Αν έκανε κάτι το παιδί μου, που κατά τη δική του κρίση ήταν επικίνδυνο, και θα φώναζε στο παιδί μου, θα το απομάκρυνα από αυτόν με απόλυτη ηρεμία, χωρίς να κάνω καθόλου διάλογο μαζί του (και γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και για να μην τρομάξει το παιδί).

Αν συνέχιζε η κατάσταση να είναι ενοχλητική, τότε μάλλον δε θα ξαναπήγαινα στη συγκεκριμένη παιδική χαρά.

Δε νομίζω ότι μπορεί να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος (όπου κι αν απευθυνθείς), εκτός αν κριθεί από την κατάστασή του πως πρέπει να εισαχθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Καλή ιδέα ο Δήμος, θα κανω μια προσπαθεια.

Εννοείται ότι αυτό ακριβώς ειναι που ανησυχεί κι εμένα, το πώς μπορεί να αντιδράσει, κάποια μερα-κάποια στιγμή.

Πάντως έρχεται στην παιδική χαρά περιποιημένος, ξυρισμένος, ατσαλάκωτος... κάποιος τον φροντίζει και μετά τον αμολάει? Δεν ξέρω.

Φαντάζομαι το θεμα του είναι η καθαριότητα, η τάξη και η οργάνωση, να ειναι ολα στη θέση τους... σε σημείο ψυχαναγκασμού.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

(και γιατί δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και για να μην τρομάξει το παιδί).

εχεις απολυτο δίκιο σ αυτό

Αν συνέχιζε η κατάσταση να είναι ενοχλητική, τότε μάλλον δε θα ξαναπήγαινα στη συγκεκριμένη παιδική χαρά.

δυστυχώς ειναι ακριβώς στο δρόμο μας, στις απογευματινές μας δραστηριοτηες, ειναι πολύ δυσκολο να την αποφύγω, μαζεύονται και οι φιλοι των παιδιών εκει. και επιπλέον δεν εχουμε και πολλες επιλογές...

Δε νομίζω ότι μπορεί να απομακρυνθεί αυτός ο άνθρωπος (όπου κι αν απευθυνθείς), εκτός αν κριθεί από την κατάστασή του πως πρέπει να εισαχθεί σε κάποιο ίδρυμα.

αυτό ακριβώς είναι που φοβάμαι κι εγω...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Καλή ιδέα ο Δήμος, θα κανω μια προσπαθεια.

Εννοείται ότι αυτό ακριβώς ειναι που ανησυχεί κι εμένα, το πώς μπορεί να αντιδράσει, κάποια μερα-κάποια στιγμή.

Πάντως έρχεται στην παιδική χαρά περιποιημένος, ξυρισμένος, ατσαλάκωτος... κάποιος τον φροντίζει και μετά τον αμολάει? Δεν ξέρω.

Φαντάζομαι το θεμα του είναι η καθαριότητα, η τάξη και η οργάνωση, να ειναι ολα στη θέση τους... σε σημείο ψυχαναγκασμού.

Είχαμε και εμείς κάποτε έναν γείτονα, που καθάριζε όλη μέρα το δρόμο. Καθάριζε τα φύλλα, μάζευε τα φυλλάδια κτλ... Αλλά κάποιες φορές τον έβλεπα να μαλώνει μόνος του, να είναι πολύ νευριασμένος και να βρίζει... Αφού είχε τύχει να τρομάξει και το παιδί... Πόσο μάλλον να απευθυνόταν και σε εμάς... (αυτός τουλάχιστον μίλαγε μόνος του)...

Στην παιδική χαρά απαγορεύεται η είσοδος ατόμων που δεν συνοδεύουν παιδί καθώς και η είσοδος κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, με εξαίρεση σκύλους συνοδούς ατόμων με αναπηρία.

Υπουργική απόφαση υπ’ αρ. 28492/2009 (ΦΕΚ B’ 931/18-5-2009)

οπότε καλείς την αστυνομία....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Eυχαριστώ mama_3, βρήκα και το ΦΕΚ εδώ http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/931b_09.1242729837578.pdf

Λέω να ξεκινήσω με τον Δήμο, να τοποθετήσουν αρχικά τη σχετική σήμανση.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Προφανώς σε έναν άνθρωπο που δεν είναι καλά, ταμπέλες και συστάσεις είναι άνευ ουσίας, το πολύ πολύ να τον μπερδέψετε ή να εξοργίσετε. Αν έχει μία ρουτίνα, είναι πολύ δύσκολο να την αλλάξε.

Ιδανικά, μαθαίνετε αν ζει με κάποιο συγγενή και μιλάτε στον συγγενή, χωρίς αυτο να σημαίνει ότι θα υπάρξει και αποτέλεσμα. Τώρα το πώς θα το μάθετε αυτο, είναι μία καλή ερώτηση. Ρωτώντας στη γειτονιά, αλλιώς μία επίσκεψη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής μπορεί να βοηθούσε;

Πιθανόν και μια κουβέντα με αστυνομικό να βοηθούσε, αλλά μπορεί και αντίθετα να τον βγάλει εκτός ευατού. Σε καμία περίπτωση μην απειλήσετε, μην του μιλήσετε για νόμο και απαγορεύσεις και μην αναφέρετε αστυνομία ή άλλη αρχή στον ίδιο. Επειδή η ακούσια νοσηλεία σε ψυχιατρείο συνήθως γίενται με αστυνομία, και συχνά είναι και βίαιη, αν έχει τέτοια εμπειρία, ή θα τρομοκρατηθεί στη σκέψη (που δε δείχνει να συνέβη) ή θα γινει έξω φρενών πιστεύοντας ότι θέλετε να τον οδηγήσετε σε εγκλεισμό.

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές και ότι έχει να κάνει με αυτές. Να απευθυνθείς στον Δήμο, τονίζοντας το νόμο που ήδη αναφέρθηκε παραπάνω (έχω δει ταμπέλα με αυτή ακριβώς την πρόταση). Δουλειά του είναι να βρει συγγενείς, να κινήσει διαδικασίες κ.λπ.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Ολοι τον γνωρίζουν, αφού τον βλέπουν καθημερινά, αλλά κανείς δεν ξερει πού μένει, αν έχει συγγενείς, τι του συνέβη...

Ούτε εχω ρωτήσει, ούτε με αφορά, ούτε με ενδιαφέρει, για να είμαι ειλικρινής.

Με ενδιαφέρει να μην ενοχλεί τα παιδιά στην παιδική χαρά.

Ακόμα και τα αυτονόητα, πρεπει να τα διεκδικήσουμε, αν ειναι δυνατόν δλδ.... :evil:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις παιδικές χαρές και ότι έχει να κάνει με αυτές. Να απευθυνθείς στον Δήμο, τονίζοντας το νόμο που ήδη αναφέρθηκε παραπάνω (έχω δει ταμπέλα με αυτή ακριβώς την πρόταση). Δουλειά του είναι να βρει συγγενείς, να κινήσει διαδικασίες κ.λπ.

Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την συντήρηση, φύλαξη κλπ κλπ

όλα τα άλλα θέματα άπτονται των αστυνομικών αρχών.. καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο Δήμος να ψάξει να βρει συγγενείς κλπ...

πας αστυνομία και τέλος...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

όλα τα άλλα θέματα άπτονται των αστυνομικών αρχών.. καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο Δήμος να ψάξει να βρει συγγενείς κλπ...

Είναι υπεύθυνος όμως να βάλει φύλαξη στην παιδική χαρά (λέμε τώρα... )

Είναι υπεύθυνος όμως να βάλει φύλαξη στην παιδική χαρά (λέμε τώρα... )

ο οποίος φύλακας στην παιδική χαρά για όσες δεν το ξέρουν θα καλέσει την αστυνομία για ανάλογα θέματα....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

ο οποίος φύλακας στην παιδική χαρά για όσες δεν το ξέρουν θα καλέσει την αστυνομία για ανάλογα θέματα....

Ναι αλλά θα τρέχει ο φύλακας και όχι η θεματοθέτρια...:lol::lol:

Διαφημίσεις

Ολοι τον γνωρίζουν, αφού τον βλέπουν καθημερινά, αλλά κανείς δεν ξερει πού μένει, αν έχει συγγενείς, τι του συνέβη...

Ούτε εχω ρωτήσει, ούτε με αφορά, ούτε με ενδιαφέρει, για να είμαι ειλικρινής.

Με ενδιαφέρει να μην ενοχλεί τα παιδιά στην παιδική χαρά.

Ακόμα και τα αυτονόητα, πρεπει να τα διεκδικήσουμε, αν ειναι δυνατόν δλδ.... :evil:

Δεν είμαι βέβαιη εδώ για το τι είναι το αυτονόητο. Χωρίς παρεξήγηση, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά αν κανείς δεν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα από όσους ενοχλούνται, κανείς δεν αναζητήσει τους συγγενείς, ή κανείς δε φωνάξει την αστυνομία αν υπάρχει πιθανός κίνδυνος, τότε πώς και γιατί να φύγει ο άνθρωπος;

Νομίζω πως η αρμόδια να επιληφθεί είναι η δημοτική αστυνομία. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα αρχικά ένα τηλέφωνο, να εξηγήσω την κατάσταση και μετά, αναλόγως, θα έπραττα. Σίγουρα, πάντως, δε θα άφηνα μια τέτοια κατάσταση να με εμποδίζει να πηγαίνω στην παιδική χαρά της γειτονιάς μου.

Τα υπόλοιπα που αναφέρθηκαν, με συγγενείς κλπ, τα βρίσκω από άσκοπα μέχρι επικίνδυνα. Σίγουρα δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα έτσι κι επιπλέον, ποιος ξέρει τι μπορεί να ισχυριστεί ο συγγενής εκ των υστέρων; Μπορεί να πει ότι τους προσβάλατε, ότι τους απειλήσατε, οτιδήποτε και να βρεθείτε μπλεγμένοι από εκεί που δεν το φανταζόσασταν. Θα έλεγα να αποφύγετε οποιαδήποτε άμεση επαφή με τον ίδιο και το περιβάλλον του και να κινηθείτε μόνο μέσω υπηρεσιών.

Δεν είμαι βέβαιη εδώ για το τι είναι το αυτονόητο. Χωρίς παρεξήγηση, καταλαβαίνω την ανησυχία σου, αλλά αν κανείς δεν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα από όσους ενοχλούνται, κανείς δεν αναζητήσει τους συγγενείς, ή κανείς δε φωνάξει την αστυνομία αν υπάρχει πιθανός κίνδυνος, τότε πώς και γιατί να φύγει ο άνθρωπος;

Καμία παρεξήγηση.

Θεωρώ αυτονόητο το να παιζουν παιδιά στην παιδική χαρά ανενόχλητα. Με σεβασμό στα άλλα παιδάκια, με προσοχή και με κανόνες, αλλά όχι με νταήδες ενήλικες να τα κυνηγάνε.

Το τι κάνουν οι άλλοι γονείς είναι πραγματικά αξιοσημείωτο: τίποτα!

Μάλλον εχουν συνηθίσει την παρουσία του και δε δινουν πια σημασια, κι αυτό λυπηρό ειναι για μένα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Νομίζω πως η αρμόδια να επιληφθεί είναι η δημοτική αστυνομία. Εγώ στη θέση σου θα έπαιρνα αρχικά ένα τηλέφωνο, να εξηγήσω την κατάσταση και μετά, αναλόγως, θα έπραττα. Σίγουρα, πάντως, δε θα άφηνα μια τέτοια κατάσταση να με εμποδίζει να πηγαίνω στην παιδική χαρά της γειτονιάς μου.

Πράγματι, βρήκα αυτό:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για την αποτελεσματική και αποδοτική άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν θεσπισθεί με το αρθ. 1 του Ν. 3731/2008 όπως ισχύει . Σύμφωνα με το άρθρο αυτό η Δημοτική Αστυνομία ( οι αρμοδιότητες με αριθμό 14,17,18,20 και 23 δεν θα ασκούνται από τη Διεύθυνση, εάν ο αριθμός του προσωπικού είναι κάτω από 50 άτομα):

......................

(2) Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή , για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Δημοτική αστυνομία όμως εχω δει μόνο στο κέντρο του Πειραιά.

Αναρωτιέμαι αν θα ασχοληθούν με τις συνοικίες... :?

Γενικώς ο Δήμος Πειραιά... ΔΕΝ...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Πράγματι, βρήκα αυτό:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για την αποτελεσματική και αποδοτική άσκηση των αρμοδιοτήτων που έχουν θεσπισθεί με το αρθ. 1 του Ν. 3731/2008 όπως ισχύει . Σύμφωνα με το άρθρο αυτό η Δημοτική Αστυνομία ( οι αρμοδιότητες με αριθμό 14,17,18,20 και 23 δεν θα ασκούνται από τη Διεύθυνση, εάν ο αριθμός του προσωπικού είναι κάτω από 50 άτομα):

......................

(2) Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή , για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.

Δημοτική αστυνομία όμως εχω δει μόνο στο κέντρο του Πειραιά.

Αναρωτιέμαι αν θα ασχοληθούν με τις συνοικίες... :?

Γενικώς ο Δήμος Πειραιά... ΔΕΝ...

Ναι κι ο δικός μας δήμος είναι...τα ζώα μου αργά. Ένα τηλεφώνημα όμως, δεν έχει κόπο, ούτε έξοδα, αξίζει την προσπάθεια. Αν δεν, βλέπεις.

Σε καταλαβαίνω πάντως, είναι πάρα πολύ εκνευριστική αυτή η αδιαφορία όλων των υπολοίπων και να αισθάνεσαι συνεχώς σαν τον δον κιχώτη. Μου έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές. Πριν λίγους μήνες ένας έξυπνος είχε κλειδώσει μέσα στο μαγαζί του ένα μεγάλο σκυλί, μολοσσοειδές, που, προσπαθώντας να βγει, έξυνε και κοπανούσε με τα πόδια τη τζαμένια πόρτα, ταρακουνώντας την ολόκληρη τόσο πολύ, που έδειχνε έτοιμη να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή. Περνούσε κόσμος από το πεζοδρόμιο, γυναίκες με μωρά στα καρότσια, κανένας δεν έδινε σημασία. :confused: Μετά από 2 ώρες που είχα περάσει 4 φορές από το σημείο κι αντίκρυζα το ίδιο θέαμα, πήρα εγώ τηλέφωνο στην αστυνομία, βρήκαν τον ιδιοκτήτη και τον πήρε από εκεί. :roll:

Ο άνθρωπος αυτός φαίνεται να είναι ψυχολογικά ασταθής. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι επικίνδυνος αλλά από τη στιγμή που ενοχλεί παιδιά φυσικά και πρέπει να παρέμβετε. Υπάρχουν διάφορα σενάρια

α. έχει νοσηλευτεί αξιολογηθεί/δεν έχει γίνει τίποτα από τα δύο

β. έχει/δεν έχει επιτήρηση (οικογένεια, κηδεμόνα, άλλο φορέα)

Είναι πολύ πιθανό οι κηδεμόνες του να μην γνωρίζουν ότι ενοχλεί τα παιδιά, ή να αδιαφορούν γι'αυτό. Εξίσου πιθανό ο άνθρωπος αυτός να είναι εντελώς μόνος, χωρίς κηδεμονία. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθεί αν υπάρχει κηδεμόνας υπεύθυνος για αυτόν τον άνθρωπο, αν γνωρίζουν την κατάστασή του, το ιστορικό του, την αξιολόγησή του και τι κάνουν γι'αυτό.

Είναι όμως δουλειά της αστυνομίας και εκεί πρέπει να απευθυνθείτε. Οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει δικαίωμα να ερευνήσει (καθώς πρόκειται και για ιατρικά δεδομένα) ακριβώς γιατί δεν πρόκειται για απλή περίπτωση παρενόχλησης. Χειρισμός από άλλους φορείς που δεν ξέρουν τέτοιες περιπτώσεις είτε δε θα έχει αποτέλεσμα, είτε μπορεί να αποβεί τραυματικός για τον ίδιο τον άνθρωπο (που αν είναι ασθενής, δεν το κάνει από καπρίτσιο), είτε μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα.

Ακριβώς επειδή ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις δημοτικές εκτάσεις και ότι συμβαίνει σε αυτές, μπορείς να απευθυνθείς σε εκείνον ώστε εκείνοι να κινήσουν τις διαδικασίες. Να καλέσουν την αστυνομία; Ε, αυτό. Η άλλη επιλογή είναι προφανώς να απευθυνθεί ο καθένας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δεν είπε κανείς να πάει ο Δήμαρχος να βρει τους συγγενείς...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ακριβώς επειδή ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τις δημοτικές εκτάσεις και ότι συμβαίνει σε αυτές, μπορείς να απευθυνθείς σε εκείνον ώστε εκείνοι να κινήσουν τις διαδικασίες. Να καλέσουν την αστυνομία; Ε, αυτό. Η άλλη επιλογή είναι προφανώς να απευθυνθεί ο καθένας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Δεν είπε κανείς να πάει ο Δήμαρχος να βρει τους συγγενείς...

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Ούτε ο δήμος, ούτε η δημοτική αστυνομία, ούτε η "κανονική" αστυνομία!

Υπεύθυνες είναι οικοινωνικ΄ςε υπηρεσίες του δήμου. Αυτοί έχουν και ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και μπορούν (είναι υποχρέωση τους) να παρέμβουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...