Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν παίζει στον παιδικό σταθμό...

Recommended Posts

Αρχίσαμε παιδικό.. 3 εβδομαδα προσαρμογής σιγα σιγα, μια ωρα κ τωρα ειμαστε στις 2 ωρες.. Στην αρχή τρελένοταν να παραίνεση, παμε σχολείο κ παμε σχολείο.. Την δευτερα εβδομαδα ειχε άρνηση, μην παμε εχει κλείσει κτλ. Τωρα στην τριτη εβδομαδα ειμαστε καλυτερα, πηγαίνουμε με χαρα ΑΛΛΑ δεν παίζουμε.. Αγκαλίτσα στην κυρία κ συνεχεια ρωτάει ποτε θα ερθει η μαμα. Κ εχω σκάσει. Καλα εννοειται οτι δεν τρώει κιόλας. Τι να κανω;; Πως να του μιλησω; Τι να του πω; Τον λυπάμαι τον κακόμοιρο παω να τον παρω κ τα περισσοτερα παίζουν κ αυτο στην αγκαλίτσα της κυρίας μας περιμενουμε την μαμα.. Εχω σκάσει...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 71
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αρχίσαμε παιδικό.. 3 εβδομαδα προσαρμογής σιγα σιγα, μια ωρα κ τωρα ειμαστε στις 2 ωρες.. Στην αρχή τρελένοταν να παραίνεση, παμε σχολείο κ παμε σχολείο.. Την δευτερα εβδομαδα ειχε άρνηση, μην παμε εχει κλείσει κτλ. Τωρα στην τριτη εβδομαδα ειμαστε καλυτερα, πηγαίνουμε με χαρα ΑΛΛΑ δεν παίζουμε.. Αγκαλίτσα στην κυρία κ συνεχεια ρωτάει ποτε θα ερθει η μαμα. Κ εχω σκάσει. Καλα εννοειται οτι δεν τρώει κιόλας. Τι να κανω;; Πως να του μιλησω; Τι να του πω; Τον λυπάμαι τον κακόμοιρο παω να τον παρω κ τα περισσοτερα παίζουν κ αυτο στην αγκαλίτσα της κυρίας μας περιμενουμε την μαμα.. Εχω σκάσει...

Η γνώμη μου είναι ότι ίσως να πηγαίνετε την προσαρμογή πολύ λάου...Τόσο που δεν του δίνεις χρόνο να προσαρμοστεί.

Τις 2 ώρες θα μπορούσε να τις κάνει στο σταθμό ήδη από την 3η-4η μέρα (ίσως και νωρίτερα ανάλογα με το παιδί), όχι να φτάσει στις 3 εβδομάδες. Καλό είναι να κατανοήσει ότι αυτή θα είναι η νόρμα, όσο περισσότερο το καθυστερείς, τόσο πιο δύσκολο θα είναι γιατί κάθε μέρα θα περιμένει να έρθει σύντομα η μαμά να το πάρει σπίτι.

Μην το φοβάσαι, άφησέ το λίγο παραπάνω σταδιακά και θα προσαρμοστεί. Όλα προσαρμόζονται...

Η γνώμη μου είναι ότι ίσως να πηγαίνετε την προσαρμογή πολύ λάου...Τόσο που δεν του δίνεις χρόνο να προσαρμοστεί.

Τις 2 ώρες θα μπορούσε να τις κάνει στο σταθμό ήδη από την 3η-4η μέρα (ίσως και νωρίτερα ανάλογα με το παιδί), όχι να φτάσει στις 3 εβδομάδες.

Συμφωνώ. Το παρακάνατε λίγο με την προσαγμογή... Πόσο χρονών είναι;

Ειναι 30 μηνων!! Ναι , εγω συμφωνώ για την αύξηση των ωρών αλλα η δασκάλα μας , μας λεει οτι καλυτερα να πηγαίνουμε σιγα σιγά για να μην φεύγει λυπημένος ή κλαμμένος. Επειδη ειναι πολυ χειριστικο παιδι , νομιζω οτι απλα περιμενει την ωρα για να φυγει, εχει καταλαβει οτι ειναι για πολυ λιγο κ δείχνει καποια άρνηση. Ενας μέσος όρος προσαρμογής ποιος ειναι;

Διαφημίσεις

Ειναι 30 μηνων!! Ναι , εγω συμφωνώ για την αύξηση των ωρών αλλα η δασκάλα μας , μας λεει οτι καλυτερα να πηγαίνουμε σιγα σιγά για να μην φεύγει λυπημένος ή κλαμμένος. Επειδη ειναι πολυ χειριστικο παιδι , νομιζω οτι απλα περιμενει την ωρα για να φυγει, εχει καταλαβει οτι ειναι για πολυ λιγο κ δείχνει καποια άρνηση. Ενας μέσος όρος προσαρμογής ποιος ειναι;

Ο χρόνος παραμονής αυξάνεται σταδιακά και ολοκληρώνεται μέσα σε μια βδομάδα. Άλλωστε οι περισσότεροι γονείς είναι και εργαζόμενοι.

Η πραγματική προσαρμογή μπορεί να πάρει και μήνα, αλλά εκεί χρειάζονται και ικανότητες της δασκάλας-οργάνωση του παιδικού σταθμού. Μήπως απλά ξεφορτώνεται το παιδί; Δύο ώρες είναι πολύ λίγο και προφανώς το παιδί έχει το νου του ότι φεύγει σε λίγο...

Ο χρόνος παραμονής αυξάνεται σταδιακά και ολοκληρώνεται μέσα σε μια βδομάδα. Άλλωστε οι περισσότεροι γονείς είναι και εργαζόμενοι.

Η πραγματική προσαρμογή μπορεί να πάρει και μήνα, αλλά εκεί χρειάζονται και ικανότητες της δασκάλας-οργάνωση του παιδικού σταθμού. Μήπως απλά ξεφορτώνεται το παιδί; Δύο ώρες είναι πολύ λίγο και προφανώς το παιδί έχει το νου του ότι φεύγει σε λίγο...

Βασικα εχουν χωρίσει το τμήμα του σε δυο τμήματα κ την ωρα που φεύγει ο δικός μου πηγαίνουν τα υπόλοιπα παιδακια. Ομως υπαρχουν κ καποια που κάθονται παραπάνω απο τον δικό μου γιατι λεει οτι ειναι πιο ετοιμα..μαλλον θα κοιτούν την ευκολία τους απο οτι φαινεται..

Θα κάνω μια παρακινδυνευμένη υπόθεση και θα πω ότι η δασκάλα σας ίσως τα βρίσκει σκούρα. Εμένα με παροτρύνανε κάθε φορά να την αφήνω παραπάνω, για να ξεκολλήσουμε σιγά σιγά κι εγώ κι εκείνη. Δεν κάναμε κάτι απότομα, αλλά γνωρίζαμε ότι και μια σχετική διαμαρτυρία θα ήταν αναμενόμενη. Δεν μπορείς να περιμένεις να είναι το παιδί στην καλή χαρά μέσα με τη μία. Τις πρώτες 10 μέρες που άφηνα τη μικρή, όλο κάποιο παιδάκι έσκουζε, συχνά πάνω από ένα. Τώρα μπαίνω μέσα και φωνάζουν όλα "ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!". Λίγη επιμονή θέλει...

Βασικα εχουν χωρίσει το τμήμα του σε δυο τμήματα κ την ωρα που φεύγει ο δικός μου πηγαίνουν τα υπόλοιπα παιδακια. Ομως υπαρχουν κ καποια που κάθονται παραπάνω απο τον δικό μου γιατι λεει οτι ειναι πιο ετοιμα..μαλλον θα κοιτούν την ευκολία τους απο οτι φαινεται..

Πρώτη φορά ακούω τέτοιο σύστημα...

Θα κάνω μια παρακινδυνευμένη υπόθεση και θα πω ότι η δασκάλα σας ίσως τα βρίσκει σκούρα.

Την ίδια παρακινδυνευμένη υπόθεση έκανα και εγώ...

Και τα δύο μου παιδιά πήγαν πριν χρονίσουν. Η μεγάλη δυσκολεύτηκε περισσότερο και χρειάστηκε περίπου 10 μέρες για να φτάσει το πλήρες ωράριο. Ουσιαστική προσαρμογή έγινα μετά τον 1,5 μήνα (τότε σταμάτησε να κλαίει, όχι μόνο όταν την άφηνα, αλλά καθόλη τη διάρκεια της μέρας όχι συνέχεια, σε φάσεις). Κάθε χρόνο, μέχρι να πάει 3,5 χρονών δυσκολευόταν το Σεπτέμβρη και είχαμε εκ νέου προσαρμογή με το χρονοδιάγραμμα που σου περιέγραψα.

Ο μικρός μετά την 4η μέρα κάθισε ολόκληρο ωράριο και επειδή γενικά δε δυσκολεύτηκε καθόλου στην προσαρμογή τώρα το Σεπτέμβρη από την πρώτη μέρα κάθισε ολόκληρο ωράριο.

Διαφημίσεις

Τι να πω βρε κορίτσια μου, εγω ειμαι παντελώς ασχετη. Ο σταθμος ειναι δημοτικός δεν ξερω εαν παίζει ρόλο αυτο. Κ δεν πιέζονται δηλαδη. Το θέμα ειναι οτι αναγκαστικά θα πρεπει να αυξήσει τις ωρες γιατι σε 10 μερες αρχίζω δουλεια κ εχω αγχωθεί κ γι αυτο! Ισως καποια παιδαγωγός γνωρίζει κατι παραπάνω να μας πει γι αυτο το σύστημα!!

Πρώτη φορά ακούω τέτοιο σύστημα...

Την ίδια παρακινδυνευμένη υπόθεση έκανα και εγώ...

Κι εγώ. Και μια φίλη μου είχε το ίδιο πρόβλημα. Παιδάκι 4 χρονών πήγαν να την πείσουν ότι χρειάζεται 1 μήνα ! προσαρμογή. Φυσικά τους είπε ότι το ενδεχόμενο αυτό απλά δεν παίζει κι ότι πρέπει να βοηθήσουν εντός 10 ήμερου να έχει προσαρμοστεί το παιδί, γιατί εκείνη λόγω δουλειας έτσι κι αλλιώς πλήρες ωράριο θα το αφήνει. Αν δεν έχει προσαρμοστεί, θα δυσκολευτούν απλά οι δασκάλες μέσα στη μέρα. Και ως εκ του θαύματος!!!!!! Μέσα σε 3 μέρες το παιδί ζητούσε από μόνο του να κάθεται μέχρι τις 4!!!!!!!!

Τι να πω βρε κορίτσια μου, εγω ειμαι παντελώς ασχετη. Ο σταθμος ειναι δημοτικός δεν ξερω εαν παίζει ρόλο αυτο. Κ δεν πιέζονται δηλαδη. Το θέμα ειναι οτι αναγκαστικά θα πρεπει να αυξήσει τις ωρες γιατι σε 10 μερες αρχίζω δουλεια κ εχω αγχωθεί κ γι αυτο! Ισως καποια παιδαγωγός γνωρίζει κατι παραπάνω να μας πει γι αυτο το σύστημα!!

Κι εμένα δημοτικοί είναι και οι 2!!!!!!

Έχω εμπειρία και από δημοτικό παιδικό σταθμό. Να πηγαίνει για 2 ώρες μόνο επί 3 βδομάδες δεν βλέπω πως βοηθάει το παιδί.

Κάνε αυτό που γράφει η mckm. Ενημέρωσέ τους ότι το παιδί θα το αφήνεις κανονικά επειδή ξεκινάς δουλειά και θα πρέπει να βρουν τρόπο να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί.

Είσαι σίγουρη ότι κλαίει μέσα σε αυτό το δίωρο; το να μην παίζει με άλλα παιδιά δεν το θεωρώ τραγικό. Πολλά παιδιά παίζουν παράλληλα σε αυτή την ηλικία.

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι, δε χρειάζεται να είσαι σχετική. Ο στόχος σου είναι να φτάσει στο πλήρες ωράριο σε 10 μέρες. Ε, ξεκίνα να τον αφήνεις περισσότερο από αύριο. Δε συζητάμε να προσθέσεις 10λεπτα, συζητάμε να προσθέσεις ώρες. Να κάτσει και η κοπέλα να βρει τα "κουμπιά" του. Τις πρώτες μέρες ας πούμε η δικιά μου ησύχαζε με ένα χαζο-σνακ (comfort food που λέμε?), τον δικό σου μπορεί να τον χαλαρώνει κάτι άλλο...Αν φοβάσαι πολύ να τον πας στο πλήρες ωράριο άμεσα, ξεκίνα έστω από αύριο να τον αφήνεις 1,5-2 ώρες παραπάνω, προοδευτικά και μέχρι να φτάσεις στο 8ωρο (ή όσο είναι το πλήρες ωράριο για σένα).

Έχω εμπειρία και από δημοτικό παιδικό σταθμό. Να πηγαίνει για 2 ώρες μόνο επί 3 βδομάδες δεν βλέπω πως βοηθάει το παιδί.

Κάνε αυτό που γράφει η mckm. Ενημέρωσέ τους ότι το παιδί θα το αφήνεις κανονικά επειδή ξεκινάς δουλειά και θα πρέπει να βρουν τρόπο να το βοηθήσουν να προσαρμοστεί.

Είσαι σίγουρη ότι κλαίει μέσα σε αυτό το δίωρο; το να μην παίζει με άλλα παιδιά δεν το θεωρώ τραγικό. Πολλά παιδιά παίζουν παράλληλα σε αυτή την ηλικία.

Βασικα δεν παίζει ουτε μόνος, μονο στην αγκαλιά της δασκάλας κάθεται, ετσι μου λεει τουλάχιστον. Κ αυτο με στεναχωρεί πολυ.Η αύξηση των ωρών ειναι επιτακτική. Τι να πω, προβληματικό ειναι υο παιδι;;;;

Βασικα δεν παίζει ουτε μόνος, μονο στην αγκαλιά της δασκάλας κάθεται, ετσι μου λεει τουλάχιστον. Κ αυτο με στεναχωρεί πολυ.Η αύξηση των ωρών ειναι επιτακτική. Τι να πω, προβληματικό ειναι υο παιδι;;;;

Προβληματικός είναι ο γιαλός μάλλον.:rolleyes:

Εντάξει πρέπει να βρει τρόπο η δασκάλα να νιώσει ασφάλεια το παιδί, να του αποσπάσει την προσοχή ή στην τελική να του κάνει αγκαλίτσες (μην με κράξουν οι νηπιαγωγοί:P:p). Πάντως πρέπει να αυξηθούν οι ώρες (γνώμη μου).

Αν παίρνει μαζί του κάποιο αγαπημένο αντικείμενο; κουκλάκι; κτλ για να νιώσει ασφάλεια;

Προβληματικός είναι ο γιαλός μάλλον.:rolleyes:

Εντάξει πρέπει να βρει τρόπο η δασκάλα να νιώσει ασφάλεια το παιδί, να του αποσπάσει την προσοχή ή στην τελική να του κάνει αγκαλίτσες (μην με κράξουν οι νηπιαγωγοί:P:p). Πάντως πρέπει να αυξηθούν οι ώρες (γνώμη μου).

Αν παίρνει μαζί του κάποιο αγαπημένο αντικείμενο; κουκλάκι; κτλ για να νιώσει ασφάλεια;

Δεν θελει τιποτα μαζι του, ακομη κ τις πίπιλες του δεν ηθελε σημερα, τοσο χαρούμενο πηγε !! Αλλα κάπου στραβώνει το πραγμα. Δεν ξερω.. μακαρι απο μια τρυπουλα να έβλεπα τι γινεται!!

Δεν θελει τιποτα μαζι του, ακομη κ τις πίπιλες του δεν ηθελε σημερα, τοσο χαρούμενο πηγε !! Αλλα κάπου στραβώνει το πραγμα. Δεν ξερω.. μακαρι απο μια τρυπουλα να έβλεπα τι γινεται!!

Εσύ όταν τον παίρνεις είναι χαρούμενος;

Μήπως τον ενοχλεί κάποιο παιδάκι;

Ξεψάχνισε τη νηπιαγωγό γενικώς στις ερωτήσεις και δήλωσε ότι έληξε η άδειά σου.

Τι προβληματικό βρε, φεύγει το παιδάκι από το σπίτι και από τη μαμά και πάει κάπου αλλού χωρίς τη μαμά...τόσο παράξενο σου φαίνεται?

Σε λίγο θα τον αφήνεις και ούτε που θα γυρίζει το κεφάλι του να σου πει ένα γεια, άκου με κι εμένα που με έχει γραμμένη πια η δικιά μου :shock:

Εσύ όταν τον παίρνεις είναι χαρούμενος;

Μήπως τον ενοχλεί κάποιο παιδάκι;

Ξεψάχνισε τη νηπιαγωγό γενικώς στις ερωτήσεις και δήλωσε ότι έληξε η άδειά σου.

Φεύγει με χαρα!!! Μια χαρα ολα!! Γενικα ειναι πολυ ντροπαλό παιδι. Αυτη μου λεει οτι σιγα σιγα θα συνηθίσει κτλ.

Μου θυμίζει την δική μας δασκάλα που στην πορεία αποδείχτηκε πολύ καλή . Ο γιος μου ήταν 29 μηνών κ με έβαζε να την παίρνω κάθε μέρα τηλέφωνο για το τι ώρα να πάω να τον πάρω. Μια φορά μου είπε ''ελάτε να τον πάρετε γιατί νυστάζει'' , δεν πήγα, μούτρωσε λίγο ,κ μετά τον άφησα κ να φάει χωρίς να την ρωτήσω

Τι να πω..είχε αυτό το κόλλημα ?

Ο δικός έκανε ακριβώς ένα μήνα ,να σταματήσει να κλαίει το πρωί.

Κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει τι ώρα θα πάρεις το παιδί.Ο καθένας λειτουργεί ανάλογα με τις ανάγκες του

3W24p3.png

Τι προβληματικό βρε, φεύγει το παιδάκι από το σπίτι και από τη μαμά και πάει κάπου αλλού χωρίς τη μαμά...τόσο παράξενο σου φαίνεται?

Σε λίγο θα τον αφήνεις και ούτε που θα γυρίζει το κεφάλι του να σου πει ένα γεια, άκου με κι εμένα που με έχει γραμμένη πια η δικιά μου :shock:

Θελω τοσο να συμβει αυτο!!! Στην αρχή δεν γύρναγε να με κοιτάξει!! Μετα κλαίγανε ολα μαζι μεχρι που το παράπονο κ το κλαμα έμεινε στο δικό μου το παιδι!!

Φεύγει με χαρα!!! Μια χαρα ολα!! Γενικα ειναι πολυ ντροπαλό παιδι. Αυτη μου λεει οτι σιγα σιγα θα συνηθίσει κτλ.

Όχι, πως γυρνάει ρωτάω. Είναι κλαμμένος; έχει διάθεση;

Εγώ νομίζω ότι τα παραλέει η νηπιαγωγός. Φυσικό είναι να μην έχει προσαρμοστεί πλήρως. Αλλά με 2 ώρες επί 3 βδομάδες πως θα προσαρμοστεί;;;

Επίσης πρόσεξε τη δική σου συμπεριφορά. Να μην σε βλέπει αγχωμένη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...