Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ανοιχτό ή κλειστό κολυμβητήριο ?

Recommended Posts

καλημέρα σας,

σκεφτόμαστε να γράψουμε κολυμβητήριο τα παιδάκια μας, κ αν κ μάλλον το κλειστό κολυμβητήριο είναι μονόδρομος για εμάς (λόγω ωραρίου), μου είπε μία φίλη ότι είναι καλύτερο το ανοιχτό, λόγω μικροβίων κλπ.

Θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

Σας ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Με ποια λογικη δλδ το ανοιχτο εχει λιγοτερα μικροβια?Το θεμα είναι πως καθαρίζεται η πισινα και δε νομιζω αυτό να εχει να κανει με το αν το κολυμβητηριο είναι ανοιχτο η κλειστο.Αν το γραψεις σε ανοιχτο κολυμβητηριο θα το πηγαίνεις το χειμωνα με το κρυο?

Υποθέτω ότι εννοεί όχι για τα μικρόβια της πισίνας αλλά για ιώσεις:confused:

Πράγματι σε κλειστή πισίνα η μετάδοση κάποιας ίωσης από παιδάκι ή ενήλικο είναι πολύ πιο πιθανό να γίνει απ' ότι σε κάποια ανοιχτή πισίνα. Και εγώ προτιμώ την ανοιχτή πισίνα απ' ότι την κλειστή, δεν χρειάζεται να τον πηγαίνει όταν έχει 5 βαθμούς αλλά και ούτε να περιμένει να έχει 30 βαθμούς για να πάει.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Με ποια λογικη δλδ το ανοιχτο εχει λιγοτερα μικροβια?Το θεμα είναι πως καθαρίζεται η πισινα και δε νομιζω αυτό να εχει να κανει με το αν το κολυμβητηριο είναι ανοιχτο η κλειστο.Αν το γραψεις σε ανοιχτο κολυμβητηριο θα το πηγαίνεις το χειμωνα με το κρυο?

Κι εγώ αυτές τις απορίες είχα, γι αυτό κ ρωτάω. Η λογική (φαντάζομαι) είναι ότι το κλειστό "δεν αερίζεται" καλά ???

Όσο για τον χειμώνα που λες, φαντάζομαι (πάλι) ότι υπάρχουν παιδάκια που πάνε σε ανοιχτό κολυμβητήριο - αν κ μόνο που το σκέφτομαι είμαι αρνητική (μπρρρρρ !!) αλλά είπα να ρωτήσω κολυμβητηριο-παθούσες.....

Υποθέτω ότι εννοεί όχι για τα μικρόβια της πισίνας αλλά για ιώσεις:confused:

Πράγματι σε κλειστή πισίνα η μετάδοση κάποιας ίωσης από παιδάκι ή ενήλικο είναι πολύ πιο πιθανό να γίνει απ' ότι σε κάποια ανοιχτή πισίνα. Και εγώ προτιμώ την ανοιχτή πισίνα απ' ότι την κλειστή, δεν χρειάζεται να τον πηγαίνει όταν έχει 5 βαθμούς αλλά και ούτε να περιμένει να έχει 30 βαθμούς για να πάει.

Πάτε εσείς σε ανοιχτό κολυμβητήριο ?

Διαφημίσεις

Στα κλειστά κολυμβητήρια λόγω υδρατμών και υγρασίας τείνει να υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μύκητες στον χώρο της πισίνας, όχι μόνο στα αποδυτήρια. Αυτή είναι η μόνη διαφορά. Σχετικά με ιώσεις, έτσι και αλλιώς θα περνάτε από τα αποδυτήρια και θα έρχεστε σε επάφή με άλλα παιδάκια.

Στην ανοιχτή πισίνα του δημου μας πάντως βλέπω παιδάκια (3-4 ετών) όλο το χρόνο. Το μάθημα γίνεται συνήθως νωρίς (όσο έχει ήλιο) και οι ασκήσεις εντός νερού (που είναι ζεστό αλλά όχι τόσο ώστε όταν βγαίνουν να παθουν ψύξη ή κάτι ανάλογο). Ο χρόνος από τη στιγμή που θα βγουν από το νερό μέχρι να βάλουν μπουρνουζάκι είναι ελάχιστος.

Προσωπικά, πήγαινα και χειμώνα με ψοφόκρυο. Δεν αρρώστησα, ίσα ίσα εκείνο το χειμώνα την έβγαλα καθαρή.

Το βασικό είναι να τηρούνται κανόνες καθαριότητας του νερού. Επίσης προτιμήστε πισίνα με καθαρισμό όζοντος (αν το λέω καλά) και όχι χλωρίου.

διαβαζα μολις σχετικό άρθρο με βιβλιογραφία.

σε κλειστα κολυμβητήρια που πιθανώς δεν αεριζονται καλά συγκεντρώνονται οι χλωραμίνες που κάνουν κακό. οι χλωραμίνες ειναι παραγωγο των ουρων μαζι με το χλώριο, και βρίσκονται στον αέρα πάνω από την πισίνα. (εν πολυ μεγάλη συντομία).

όταν μπαινουν στα πνευμόνια δεν είναι και ότι καλύτερο.

στο ίδιο άρθρο έγραφε ότι ακόμα και εαν καθαριζεται με οζον, πάλι μπαίνει χλώριο απλώς πολυ πιο λίγο απο οτι εαν χρησιμοποιείται μόνο του.

οπότε εαν εχετε την τυχη της επιλογής, παντα με όζον και ιδανικά ανοιχτό κολυμβητήριο...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Περσι την ανοιξη που πηγα τον δικο μου σε κλειστο για κανενα μηνα παρατηρησα το εξης.Οταν φευγαμε από το κολυμβητηριο ενιωθα λες και καθαριζα καμια ωρα με χλωρινη...καταλαβαίνεις τι εννοω.Μια περιεργη γευση που εχεις στο λαιμο όταν χρησιμοποιείς χλωρινη για ωρα.Ισως αυτό να εννοει και η Μαρια παραπανω.Τωρα που το διαβασα κι εγω θα το ψαξω κι εγω καλυτερα.Παντως εγω θα σου προτινα να τα γραψεις πιο μετα κολυμβητηριο και για το χειμωνα να επιλεξετε κατι άλλο...εγω αυτό θα κανω.

Η μεγάλη μου κόρη πηγαίνει κολυμβητήριο 10 χρόνια από την ηλικία των 3 ετών. Κολυμπάει σε ανοικτή πισίνα από την ηλικία των 6 ετών (τώρα είναι 12) όλο το χρόνο και είναι θέμα αν έχει αρρωστήσει 1-2 φορές. Η πισίνα είναι θερμαινόμενη και μόλις βγαίνουν βάζουν τα μπουρνούζια και μπαίνουν μέσα. Επειδή η κόρη μου έχει πραγματικά πάθος με την κολύμβηση, έχει κολυμπήσει με θερμοκρασίες 3-4 βαθμών Κελσίου χωρίς πρόβλημα. Γενικά, προτιμάω τις ανοικτές πισίνες.

Διαφημίσεις

Περσι την ανοιξη που πηγα τον δικο μου σε κλειστο για κανενα μηνα παρατηρησα το εξης.Οταν φευγαμε από το κολυμβητηριο ενιωθα λες και καθαριζα καμια ωρα με χλωρινη...καταλαβαίνεις τι εννοω.Μια περιεργη γευση που εχεις στο λαιμο όταν χρησιμοποιείς χλωρινη για ωρα.Ισως αυτό να εννοει και η Μαρια παραπανω.Τωρα που το διαβασα κι εγω θα το ψαξω κι εγω καλυτερα.Παντως εγω θα σου προτινα να τα γραψεις πιο μετα κολυμβητηριο και για το χειμωνα να επιλεξετε κατι άλλο...εγω αυτό θα κανω.

Με άγχωσες τώρα. Ουφ ! η αλήθεια είναι ότι στο ανοιχτό της περιοχής μας δεν πολυβολεύουν οι ώρες.....

Το κολυμβητήριο το επιλέξαμε κ γιατί τους αρέσει το νερό ( κ σε ποιο παιδάκι δεν αρέσει άλλωστε) αλλά πιο πολύ για να πάρουν σωστές βάσεις κ να μάθουν τεχνικές κολύμβησης. Στην θάλασσα πιο πολύ παίζουν παρά κολυμπάνε (τα δικά μου τα παιδιά τουλάχιστον).

Καπως ετσι τσακιζετε τα ονειρα μας...ελεγα να γραφτω σε γνωστη αλυσιδα γυμναστηριων με κλειστη πισινα, να κανω οικονομια καθε μηνα για να πηγαινω..που να το κανω τωρα με τις χλωραμινες που μου αραδιασατε!! :mrgreen:

Καπως ετσι τσακιζετε τα ονειρα μας...ελεγα να γραφτω σε γνωστη αλυσιδα γυμναστηριων με κλειστη πισινα, να κανω οικονομια καθε μηνα για να πηγαινω..που να το κανω τωρα με τις χλωραμινες που μου αραδιασατε!! :mrgreen:

έλα μου ντε ! τι θέλω κ το ψάχνω κ εγώ !! :confused:

Συμπλήρωση: Οι αντιδράσεις που γίνονται είτε από ούρα, είτε από τον ιδρώτα των αθλητών σε συνδιασμό με τη χλωρίωση, δημιουργούν τα ανεπιθύμητα παράγωγα χλωρίου. Αυτά όμως δεν είναι λόγος να ανησυχούν τους γονείς. Είναι τόσο σημαντικότεροι άλλοι παράγοντες που επιβαρύνουν γενικως την υγεία. Προσωπικά δε θα με απέτρεπε να γράψω το παιδί μου στο κολυμβητήριο.

Επίσης το ανοιχτό, το χειμώνα.... ωωω είναι όνειρο!!! το νερό το νιώθεις καυτόοοοο!! Η διαφορά θερμοκρασίας σε κάνει να μη θες να βγεις από εκεί!!! Κι όταν βγεις, νιώθεις το σώμα να μην κρυώνει.

Όση ώρα αθλείται ένα παιδί, δεν παθαίνει κάτι από τον καιρό.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Επίσης το ανοιχτό, το χειμώνα.... ωωω είναι όνειρο!!! το νερό το νιώθεις καυτόοοοο!! Η διαφορά θερμοκρασίας σε κάνει να μη θες να βγεις από εκεί!!! Κι όταν βγεις, νιώθεις το σώμα να μην κρυώνει.

Όση ώρα αθλείται ένα παιδί, δεν παθαίνει κάτι από τον καιρό.

Όπως το περιγραφεις ακούγεται ειδυλλιακο...χαχαχα.Εξαρταται κι από το παιδι βεβαια.Ο δικος μου ο ενας κρυωνε και στο κλειστο κολυμβητηριο Μαη μηνα..τι να πω.Η πισινα υποτίθεται ότι ηταν θερμαινομενη αλλα ειδα πολλα στωματακια να τρεμουν από το κρυο αρα δεν ηταν και πολύ ζεστη.Παντως η ολη ατμοσφαιρα για εμας που περιμεναμε μεσα στο κολυμβητηριο ηταν αποπνικτικη...φοβερη ζεστη και υγρασια...μεχρι να τελειωσουν τα πιτσιρικια οι μαμαδες υποφέραμε.

Τωρα ως προς το κρυο μπορει να είμαι και υπερβολικη τι να πω.Εχω ακουσει από 2-3 γνωστες μου ότι τα παιδακια τους παθανε πνευμονια και κατηγορησαν το κολυμβητηριο και εχω επηρεαστεί από αυτό.

Τον ιδρώτα τον ανέφερα για να γίνει αντιληπτό πως δε χρειάζεται να ψειρίζουμε κάποια πράγματα τόσο πολύ.

Πνευμονία από το κολυμβητήριο;; Δε νομίζω!

Αν βγήκαν έξω βρεγμένοι, δε φταίει το κολυμβητήριο ούτε η άθληση.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

να το το άρθρο εξαιρετικό.

http://www.iatrikionline.gr/deltio_50c/05_B.htm

ναι ειναι και ο ιδρωτας και τα ουρα σε συνδυασμο με τη χλωρίνη που τις προκαλούν αν κατάλαβα καλα?.

αν δειτε καπου στο άρθρο λέει ότι όσοι κολυμπουν για χρόνια, αλλάζει κάτι στα πνευμόνια.

το σημαντικό είναι να αερίζονται καλά και να παραπονιέστε όταν βλέπετε να μυρίζει ο αέρας χλωρίνη, μιας με καλό αερισμό, φεύγουν αυτές οι ουσίες......

δηλαδή, προτιμότερο να κανει λιγο κρυο, παρά ζέστη κ να αναπνέουν αυτό το πράγμα τα παιδιά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εμεις παμε σε ανοιχτο κολυμβητηριο και δε διακοψαμε καθολου τον χειμωνα. Μολις εβγαινε απο την πισινα φορουσε το μπουρνουζι του κατευθειαν και ερχοταν στα αποδυτηρια. Δεν επαθε απολυτως τιποτα!

εγω τον εγραψα σε κλειστο κολυμβητηριο που εχει και ανοιγομενη σκεπη.....και κλειστο που ειναι τωρα γυρω γυρω τα παραθυρα ειναι ανοιχτα....ηδη εχουμε ξεκινησει σχεδον 3 εβδομαδες του αρεσει παρα πολυ.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Το αν το κολυμβητήριο είναι ανοιχτό ή κλειστό δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Αν είναι κλειστό και αν η πισίνα καθαρίζεται με χλώριο, είναι πιθανό η ατμόσφαιρα να δημιουργεί ενοχλήσεις σε κάποια παιδιά, π.χ. με προδοάθεση για άσθμα. Δεν έχω ακούσει ποτε κανέναν να αρρώστησε λόγω ανοιχτής πισίνας. Ωτίτιδες είναι το πιο συνηθισμένο που παθαίνουν τα μικρά παιδιά και επιδεινώνεται από την πισίνα, και δεν έχει σχέση με τη θερμοκρασία. Έχω και η ήδια και τα παιδιά μου κολυμπήσει και με 5 βαθμούς και δεν νιώσαμε ποτέ καν δυσάρεστα. Ίσα ίσα, είναι και ευχάριστη η αντίθεση ζεστού νερού με τον κρύο αέρα.

Από εκεί και πέρα, το θέμα καθαριότητας είναι μεγάλη κουβέντα. Γενικά, δυστυχως, υπάρχουν πολλές πισίνες που είναι επιεικώς ακατάλληλες, οπότε ειδικά σε ιδιωτικά κολυμβητήρια, συχνά παίρνεις ότι πληρώνεις. Σε παιδιά που ασχολούνται σοβαρά με την κολύμβηση, στην Αττικη τουλάχιστον, δεν είναι σπάνιο να δεις να επιλέγουν πισίνες αρκετά μακριά από το σπίτι, λόγω καθαριότητας, οπότε ρωτάς άλλους γονείς της περιοχής και μαθαίνεις.