Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΚΑΛΗΣ-ΔΙΟΝΥΣΟΥ

marion1979

Recommended Posts

Το οτι δεν το εχεις ακουσει, δε σημαινει οτι δεν εχει συμβει...

Εκπαιδευτικος ειμαι, ξερω λιιιιγο παραπανω για το τι γινεται ή τι μπορει να γινει και ποιες οι συνεπειες

σιγουρα

τοτε θα ξέρετε από πρωτο χέρι γιατι κάποιοι γονεις κ ίσως κ με το δίκιο τους θέλουν/ψάχνουν σχολείο που μπορεί να είναι καλύτερο από κάποιο άλλο

όχι μονο κτηριακά αλλα και σε γενικότερη έννοια

συγχωρεστε με για τις αποψεις μου αλλα σας πληροφορώ -που σίγουρα τις ξέρετε-

είναι αποψεις πολλων άλλων γονέων

-εγω ακόμα δεν έχω άποψη --σας περιγράφω τι έχω ακούσει:oops:

Διαφημίσεις

σιγουρα

τοτε θα ξέρετε από πρωτο χέρι γιατι κάποιοι γονεις κ ίσως κ με το δίκιο τους θέλουν/ψάχνουν σχολείο που μπορεί να είναι καλύτερο από κάποιο άλλο

όχι μονο κτηριακά αλλα και σε γενικότερη έννοια

συγχωρεστε με για τις αποψεις μου αλλα σας πληροφορώ -που σίγουρα τις ξέρετε-

είναι αποψεις πολλων άλλων γονέων

-εγω ακόμα δεν έχω άποψη --σας περιγράφω τι έχω ακούσει:oops:

Σεβαστό να ψάχνεις ο γονιός το καλύτερο για το παιδί του.. αλλά άλλο αυτό και άλλο να "παρανομεί" για να έχει το δικό του παιδί καλύτερη τύχη και αυτό που το δικαιούται να μένει απέξω.... δεν μιλάω για την συγκεκριμένη κοπέλα μιλάω γενικά... π.χ. φίλη μου που εργάζονταν και οι 2 γονείς άφησαν το παιδί της απέξω σε παιδικό σταθμό του Δήμου γιατί είχαν εισοδήματα παραπάνω από κάποιους άλλους γονείς που είχαν δηλώσει ότι εργάζονταν (ψευδώς).. όταν το έψαξε η ίδια είχε πάει τα ένσημά της κλπ από την δουλειά της που αποδείκνυαν ότι όντως εργαζόταν ενώ σε κάποιες μαμάδες είχαν κάνει δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις ότι εργάζονταν (ψευδείς δηλώσεις) .. όταν η φίλη μου έκανε μανούρα ως δια μαγείας το δέχτηκαν το παιδί....

σε αυτές τις περιπτώσεις εξοργίζομαι γιατί δεν μπορεί μία μαμά που δεν δουλεύει επειδή βαριέται να κρατάει το παιδί σπίτι της να δηλώνει ψέμματα και να τρώει την θέση από μία μαμά που δουλεύει και έχει ανάγκη τον παιδικό σταθμό...

σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα το γεγονός ότι ένα σχολείο μπορεί να έχει διευρημένο ή όχι ωράριο δεν σημαίνει ότι είναι κακό σχολείο.. προφανώς πολλούς γονείς δεν "βολεύει" ένα σχολείο που τελειώνει στις 12:15 αλλά έτσι έχουν τα πράγματα... τι πρέπει να κάνουν αυτοί? να ψάχνουν να βρουν ποια έχουν διευρημένο ωράριο και να τα πάνε εκεί??

anyway ο καθένας με τις αρχές του και τις αξίες του πορεύεται....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Σεβαστό να ψάχνεις ο γονιός το καλύτερο για το παιδί του.. αλλά άλλο αυτό και άλλο να "παρανομεί" για να έχει το δικό του παιδί καλύτερη τύχη και αυτό που το δικαιούται να μένει απέξω.... δεν μιλάω για την συγκεκριμένη κοπέλα μιλάω γενικά... π.χ. φίλη μου που εργάζονταν και οι 2 γονείς άφησαν το παιδί της απέξω σε παιδικό σταθμό του Δήμου γιατί είχαν εισοδήματα παραπάνω από κάποιους άλλους γονείς που είχαν δηλώσει ότι εργάζονταν (ψευδώς).. όταν το έψαξε η ίδια είχε πάει τα ένσημά της κλπ από την δουλειά της που αποδείκνυαν ότι όντως εργαζόταν ενώ σε κάποιες μαμάδες είχαν κάνει δεκτές υπεύθυνες δηλώσεις ότι εργάζονταν (ψευδείς δηλώσεις) .. όταν η φίλη μου έκανε μανούρα ως δια μαγείας το δέχτηκαν το παιδί....

σε αυτές τις περιπτώσεις εξοργίζομαι γιατί δεν μπορεί μία μαμά που δεν δουλεύει επειδή βαριέται να κρατάει το παιδί σπίτι της να δηλώνει ψέμματα και να τρώει την θέση από μία μαμά που δουλεύει και έχει ανάγκη τον παιδικό σταθμό...

σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα το γεγονός ότι ένα σχολείο μπορεί να έχει διευρημένο ή όχι ωράριο δεν σημαίνει ότι είναι κακό σχολείο.. προφανώς πολλούς γονείς δεν "βολεύει" ένα σχολείο που τελειώνει στις 12:15 αλλά έτσι έχουν τα πράγματα... τι πρέπει να κάνουν αυτοί? να ψάχνουν να βρουν ποια έχουν διευρημένο ωράριο και να τα πάνε εκεί??

anyway ο καθένας με τις αρχές του και τις αξίες του πορεύεται....

------------

ναι κ σε αυτό που λέτε

και θα βρείτε σύμφωνους πόλλους

και γενικά στην ελλαδα έχουμε δει και πολλα.... και διάφορα

.....και διαφθοράς ...θα έλεγα ποιο καλά

στην τελική όπως έλεγαν

΄'μαζι μετα ξερα καίγονται και τα χλωρά'

:oops:

------------

ναι κ σε αυτό που λέτε

και θα βρείτε σύμφωνους πόλλους

και γενικά στην ελλαδα έχουμε δει και πολλα.... και διάφορα

.....και διαφθοράς ...θα έλεγα ποιο καλά

στην τελική όπως έλεγαν

΄'μαζι μετα ξερα καίγονται και τα χλωρά'

:oops:

το αστείο είναι ότι για να βρούμε το καλύτερο για το παιδί μας κάνουμε το χειρότερο εμείς :P:p

δηλ. θα σε πάω παιδί μου σε καλό σχολείο (από άποψη εκπαίδευσης, δίδαγμα ύλης και αξιών) αλλά το τι έκανα για να σε πάω εκεί μην το κοιτάς..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

..δεν είναι απαραίτητο να δηλώσεις κ την δική σου κατοικία ...εάν κάτι σου αρέσει γνωστός πηγαίνει τα παιδιά του στην πολιτεία στο δημοτικό και μένει στην Κηφισιά αν σου αρέσει και πιστεύεις ότι είναι το ιδανικό δημόσιο για τα παιδιά αλλα δεν έχεις την απαιτούμενη διεύθυνση....βρες μια γνωστή σου που μένει εκει και πες να σου δώσει....την δεή της και νομίζω πως λύθηκε το θέμα

η γνώμη μου φυσικά

κάπως έτσι γίνονται τα πράγματα στο ελλαδιστάν και τελικά εσύ που ΜΕΝΕΙΣ και ζεις εκεί επειδή είσαι υπεράριθμος από τους "απατεώνες" βγαίνεις εκτός και σε στέλνουν σε άλλο δήμο μακριά από το σπίτι σου που πρέπει να πηγαίνεις το παιδί με αμάξι...ένα έχω να πω...ΟΥΣΤ

bA9gp3.png

Διαφημίσεις

Να υπενθυμισω και κατι ακομα: το "καλο σχολειο" το κανουν οι δασκαλοι, οι οποιοι (εκτος εξωφθαλμων εξαιρεσεων) κανουν ο,τι μπορουν για να μαθουν τα παιδακια μας γραμματα. Δεν ειναι δυνατον σε ενα δημοτικο σχολειο με 20-30 εκπαιδευτικους μονο οι τρεις να εργαζονται οπως πρεπει (απο στατιστικης πλευρας και μονο αν το δει κανεις). Επισης η θεματοθετρια δεν ειπε οτι το δημοτικο της γειτονιας της στεγαζεται σε κοντεινερ...Προφανως προερχομενη απο ενα ιδιωτικο σχολειο, τωρα θεωρει (αδικως κατα τη γνωμη μου) οτι "πεφτει" το επιπεδο...

Ζω σε μικρη επαρχιακη πολη. Τα δυο μεγαλυτερα παιδια μου πηγαινουν στο δημοτικο της γειτονιας μας. Φετος το καλοκαιρι επεστρεψε μια οικογενεια απο Αθηνα (για οικονομικους λογους) της οποιας τα δυο παιδια πηγαιναν σε πολυ γνωστο ιδιωτικο της Αθηνας. Ξερετε τι μας ελεγε η μητερα; Οτι ακομα κλαιει τα λεφτα που εδινε καθε χρονο: τα παιδια ηταν σε τμηματα 26 μαθητων, ολη μετα με τα ταμπλετς στο χερι , πολυ φρου φρου και απο ουσια λιγα. Συγκρινοντας τα δυο σχολεια η ζυγαρια εγερνε προς το δημοσιο χωρις αμφιβολια. Ας αφησουμε λοιπον το ψωνιο μας και ας συνεργαστουμε με τους εκπαιδευτικους για καλυτερα αποτελεσματα...στην τελικη μιλαμε για το μελλον των παιδιων μας κι οχι για το περιτυλιγμα.

Η θεματοθέτρια ζήτησε πληροφορίες για κάποια σχολεία στις περιοχές που την ενδιαφέρουν - τίποτα παραπάνω! Ούτε είπε πως θα δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση για να πάνε τα παιδιά της εκεί είπε (μπορεί να είναι σε διαδικασία μετακόμισης ή να νοικιάζει και να είναι διατεθειμένη να αλλάξει σπίτι προκειμένου να υπάγονται τα παιδιά της στο σχολείο που θα επιλέξει), ούτε ότι όλα τα δημόσια είναι άχρηστα...οπότε είναι τουλάχιστον αγενές της λέτε ότι έχει πρόβλημα επειδή έθεσε κάποιους προβληματισμούς της.

Όπως υπάρχουν καλά και κακά ιδιωτικά σχολεία έτσι υπάρχουν καλά και κακά δημόσια σχολεία. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις δυνατότητες του και τις απόψεις του. Καλό είναι να τις σεβόμαστε και να μην κρίνουμε..

Προσωπικά θεωρώ απολύτως λογικό ένας γονιός να ενδιαφέρεται για το σχολείο στο οποίο θα πάνε τα παιδιά του και να το ψάχνει λίγο παραπάνω. Μarion1979 δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για τα σχολεία που αναφέρεις αλλά ελπίζω να βρείς αυτό που σας ταιριάζει.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Να υπενθυμισω και κατι ακομα: το "καλο σχολειο" το κανουν οι δασκαλοι, οι οποιοι (εκτος εξωφθαλμων εξαιρεσεων) κανουν ο,τι μπορουν για να μαθουν τα παιδακια μας γραμματα. Δεν ειναι δυνατον σε ενα δημοτικο σχολειο με 20-30 εκπαιδευτικους μονο οι τρεις να εργαζονται οπως πρεπει (απο στατιστικης πλευρας και μονο αν το δει κανεις). Επισης η θεματοθετρια δεν ειπε οτι το δημοτικο της γειτονιας της στεγαζεται σε κοντεινερ...Προφανως προερχομενη απο ενα ιδιωτικο σχολειο, τωρα θεωρει (αδικως κατα τη γνωμη μου) οτι "πεφτει" το επιπεδο...

Ζω σε μικρη επαρχιακη πολη. Τα δυο μεγαλυτερα παιδια μου πηγαινουν στο δημοτικο της γειτονιας μας. Φετος το καλοκαιρι επεστρεψε μια οικογενεια απο Αθηνα (για οικονομικους λογους) της οποιας τα δυο παιδια πηγαιναν σε πολυ γνωστο ιδιωτικο της Αθηνας. Ξερετε τι μας ελεγε η μητερα; Οτι ακομα κλαιει τα λεφτα που εδινε καθε χρονο: τα παιδια ηταν σε τμηματα 26 μαθητων, ολη μετα με τα ταμπλετς στο χερι , πολυ φρου φρου και απο ουσια λιγα. Συγκρινοντας τα δυο σχολεια η ζυγαρια εγερνε προς το δημοσιο χωρις αμφιβολια. Ας αφησουμε λοιπον το ψωνιο μας και ας συνεργαστουμε με τους εκπαιδευτικους για καλυτερα αποτελεσματα...στην τελικη μιλαμε για το μελλον των παιδιων μας κι οχι για το περιτυλιγμα.

η κουνιάδα μου μένει σε μικρή επαρχιακή πόλη. το παιδί της πάει δημοτικό στο δημόσιο σχολείο. έχει να πει τα χειρότερα...

μια συνάδελφός μου στέλνει τα παιδιά της στο δημόσιο της περιοχής της (δυτική Αττική). τις προάλλες μου έλεγε ότι τους ζητούσε συγγνώμη που δεν μπορεί να τα στείλει σε ιδιωτικό γιατί το επίπεδο του σχολείου είναι στα τάρταρα....

τί θέλω να πω?

ας μη γενικεύουμε με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες. δεν είναι όλα τα δημόσια σχολεία καλά ή κακά και το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά. όσοι πέσαμε / τύχαμε σε καλά σχολεία, ας κάνουμε το σταυρό μας.....

εκεί καταντήσαμε...

Τις περισσοτερες φορες εμεις οι γονεις δεν ξερουμε ακριβως τι θελουμε. Αν το σχολειο ειναι αυστηρο, με απαιτησεις, τακτικα τεστ και "σφιχτη" βαθμολογια, το σχολειο θεωρειται καταπιεστικο και χαλια. Αν ειναι χαλαρο και δινει περισσοτερη εμφαση στη συναισθηματικη ωριμανση των παιδιων, οι δασκαλοι ειναι τεμπεληδες. Αν εχει πολλους αλλοδαπους θεωρειται υποβαθμισμενο, αν η κουμπαρα μας μας ειπε κατι για μια δασκαλα (που μπορει να ισχυει, μπορει κι οχι) η δασκαλα πρεπει να λιθοβοληθει. Φυσικα υπαρχουν σχολεια (ιδιωτικα και δημοσια ) που ειναι ανεπαρκη, αυτο ομως συνηθως μπορουμε να το κρινουμε αν εχουμε ιδιαν αποψη.

Παρατηρω μια προσπαθεια "λειανσης" αυτου που ειπε αρχικα η θεματοθετρια: οτι το σχολειο στο οποιο ανηκει δεν ειναι καλο γιατι μονο τρεις δασκαλοι εργαζονται σωστα και αναζητα γι αυτο πληροφοριες για δημοτικα αλλων περιοχων (στις οποιες υποθετω οτι δεν θα μετακομισει ταυτοχρονα, ετσι;) για να βολεψει τα παιδια της εκει που θεωρει οτι υπαρχει καλυτερη φημη...αυτα, εκτος κι αν εχω μπερδευτει εγω...

Παρατηρω μια προσπαθεια "λειανσης" αυτου που ειπε αρχικα η θεματοθετρια: οτι το σχολειο στο οποιο ανηκει δεν ειναι καλο γιατι μονο τρεις δασκαλοι εργαζονται σωστα και αναζητα γι αυτο πληροφοριες για δημοτικα αλλων περιοχων (στις οποιες υποθετω οτι δεν θα μετακομισει ταυτοχρονα, ετσι;)

Επειδή με το παραπάνω προφανώς απαντάς στην δική μου υπόθεση, εγώ είπα αυτό "(μπορεί να είναι σε διαδικασία μετακόμισης ή να νοικιάζει και να είναι διατεθειμένη να αλλάξει σπίτι προκειμένου να υπάγονται τα παιδιά της στο σχολείο που θα επιλέξει), " νομίζω ότι ήμουν σαφής.

Ακόμα όμως και αν αυτά που την απασχολούν σου φαίνονται αβάσιμα νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί περιττεύουν.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Επειδή με το παραπάνω προφανώς απαντάς στην δική μου υπόθεση, εγώ είπα αυτό "(μπορεί να είναι σε διαδικασία μετακόμισης ή να νοικιάζει και να είναι διατεθειμένη να αλλάξει σπίτι προκειμένου να υπάγονται τα παιδιά της στο σχολείο που θα επιλέξει), " νομίζω ότι ήμουν σαφής.

Ακόμα όμως και αν αυτά που την απασχολούν σου φαίνονται αβάσιμα νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί περιττεύουν.

Αν εχεις την ευγενη καλοσυνη να ξαναδιαβασεις αυτο που εγραψα, πουθενα δεν θα βρεις καποιον χαρακτηρισμο. Επισης δεν ειπα ποτε οτι οι προβληματισμοι της θεματοθετριας ειναι αβασιμοι. Αυτο που ειπα οτι αβασιμο και φυσικα παρανομο ειναι να δηλωσει κανεις ψευδη στοιχεια κατοικιας για να παει το παιδι του σε ενα σχολειο που θεωρει καλο (η μαλλον να μην παει σε καποιο που θεωρει κακο). Προκειται για την καλσικη συμπεριφορα του νεοελληνα που με μικρες "παρεκβασεις" (σημερα ειναι να δηλωσω ψευτικα στοιχεια στο σχολειο, αυριο ειναι να λαδωσω για να παρω διπλωμα οδηγησης, μεθαυριο θα βαλω καποιον γνωστο να μου κανονισει να διοριστει το παιδι μου κλπ) κατορθωνει να κανει τα δικα του χωρις να υπολογισει τον αλλο. ΑΥΤΟ ειναι χαρακτηρισμος....

Αν εχεις την ευγενη καλοσυνη να ξαναδιαβασεις αυτο που εγραψα, πουθενα δεν θα βρεις καποιον χαρακτηρισμο. Επισης δεν ειπα ποτε οτι οι προβληματισμοι της θεματοθετριας ειναι αβασιμοι. Αυτο που ειπα οτι αβασιμο και φυσικα παρανομο ειναι να δηλωσει κανεις ψευδη στοιχεια κατοικιας για να παει το παιδι του σε ενα σχολειο που θεωρει καλο (η μαλλον να μην παει σε καποιο που θεωρει κακο). Προκειται για την καλσικη συμπεριφορα του νεοελληνα που με μικρες "παρεκβασεις" (σημερα ειναι να δηλωσω ψευτικα στοιχεια στο σχολειο, αυριο ειναι να λαδωσω για να παρω διπλωμα οδηγησης, μεθαυριο θα βαλω καποιον γνωστο να μου κανονισει να διοριστει το παιδι μου κλπ) κατορθωνει να κανει τα δικα του χωρις να υπολογισει τον αλλο. ΑΥΤΟ ειναι χαρακτηρισμος....

Και καπου εδώ θα συμφωνησω κι εγω.Καλα όχι ότι το ακουω πρωτη φορα να γινεται...απλα μου κανει η εντυπωση η ευκολια που το λεμε ετσι σε ένα δημοσιο φορουμ.Μου δειχνει την απολυτη απενεχοποιηση μας για τυχον παρανομια μας με τη δικαιολογια ότι δε φταιω εγω που παρανομω...φταιει το σχολειο που δεν είναι καλο.Αργοτερα δε φταιμε εμεις που δηλώνουμε ψευδη πραγματα στην εφορια,φταιει το κρατος που δε μας βοηθαει και καπως ετσι πορευομαστε ως κοινωνια.

Καλο είναι όταν αποφασίζουμε σε ποια περιοχη θα κατοικησουμε με την οικογενεια μας να κανουμε τοτε και έναν ελεγχο για το τι σχολεια υπαρχουν στην γειτονια ώστε να επιλεξουμε καποια περιοχη με καλο σχολειο.

Συγγνωμη που θα στο πω ευθεως, αλλα αν ειναι αυτα τα προβληματα που αντιμετωπιζεις, εχεις εσυ προβλημα.

1) Προφανως το δημοτικο σας δεν ειναι διευρυμενου ωραριου, γι'αυτο τα παιδια σχολανε νωρις. Θυμησου ομως οτι το δημοσιο ελληνικο σχολειο δεν κανει φυλαξη (δεν ειναι baby sitter) αλλα παρεχει εκπαιδευση.

2) Αγγλικα μπορεις να τους κανεις εκτος σχολειου για την α και β ταξη του δημοτικου. Απο τη γ ταξη κανουν κανονικα στο σχολειο.

3) Πως ειναι δυνατον 3 εκπαιδευτικοι να "εχουν ορεξη"; Ποιος σου εχει μεταφερει αυτες τις κρισεις; Ειναι κριμα να απαξιωνεις με τετοιο "θορυβωδη" τροπο και χωρις απτα στοιχεια το δημοσιο σχολειο. Ειναι κριμα ειλικρινα να θεωρεις αυτοματως οτι το παιδι σου πηγαινοντας στο σχολειο της γειτονιας σου δεν θα μαθει γραμματα.

4) Σου εξηγησαν ηδη οτι ειναι παρανομο να δηλωσεις ψευδη στοιχεια για την κατοικια σου, αλλα επιπλεον ειναι και ανηθικο, γιατι μπορει η παρανομια σου να στοιχισει τη θεση ενος παιδιου που τη δικαιουται...

Σε αυτό το post αναφέρομαι και κυρίως στο bold! Και ξαναλέω πως άλλη κοπέλα και όχι η θεμετοθέτρια αναφέρθηκε στην δήλωση ψευδούς , διεύθυνσης (με την οποία και εγώ διαφωνώ).

S02fp3.png

LnVyp3.png

το ξέρω οτι παει με διευθυνση κατοικιας.

Υποθετω οτι αυτο σημαινει οτι η θεματοθετρια εχει σπιτια στην Εκαλη, στο Διονυσο και στη Ροδοπολη Αττικης, οποτε θα διαλεξει;

Προφανώς δεν θα συνεννοηθούμε.. ήδη έγραψα παραπάνω μία πιθανή λύση σε αυτό (την μετακόμιση). Αφού εσύ ξέρεις σίγουρα ότι η πρόθεσή της ήταν να εξαπατήσει πάω πάσο.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

Η θεματοθετρια ψαχνει να βρει ενα καλο δημοσιο σχολειο για να μαθει γραμματα σωστα στα παιδια της, αλλα κατα τη γνωμη μου (η οποια φυσικα μπορει να ειναι λαθεμενη) ειναι αρνητικα προκατειλημμενη προς καθετι δημοσιο. Αν διαβασετε τα πρωτα δυο-τρια ποστ αυτο "φωναζει". Αν ειναι προκατειλημμενη, στην ουσια μποικοταρει την προοδο και την απροσκοπτη προσαρμογη των παιδιων της. Δεν ειναι ολα τα δημοσια σχολεια χαλια, δεν ειναι ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι τεμπεληδες, δεν αποκτας καλη παιδεια μονο μεσω του ιδιωτικου δρομου. Κυριως αυτο που πρεπει να μας απασχολει δεν ειναι τοσο η εκμαθηση μαθηματικων και γλωσσας αλλα κυριως τροπων και αγωγης. Η ηθικη ακεραιοτητα, η δυνατοτητα συνεργασιας, η αλληλεγγυη και η προσαρμοστικοτητα ειναι αρετες χιλιες φορες πιο χρησιμες απο τη γραμματικη και τις εξισωσεις...

Προφανώς δεν θα συνεννοηθούμε.. ήδη έγραψα παραπάνω μία πιθανή λύση σε αυτό (την μετακόμιση). Αφού εσύ ξέρεις σίγουρα ότι η πρόθεσή της ήταν να εξαπατήσει πάω πάσο.

Πολυ θα ηθελα να μας απαντησει η ιδια πανω σε αυτο. Κατω απο το ψευδωνυμο της γραφει ως τοπο κατοικιας της τη Ροδοπολη. Ψαχνει ομως σχολεια στην Εκαλη η το Διονυσο. Εσυ ως νοημων ανθρωπος τι υποθετεις;

Εγώ γενικά δίνω στους ανθρώπους (ειδικά σε αυτούς που δεν γνωρίζω καθόλου) το benefit of the doubt - και εδώ σταματάω γιατί πραγματικά το θεωρώ άσκοπο όλο αυτό

S02fp3.png

LnVyp3.png

μένω σε ενοικιο ,εχω την δυνατοτητα της μετακομισης και Ιzaki ....μην ασχολείσαι με πικρόχολους σχολιασμούς!!!τουλάχιστον κατάλαβες τι εννοώ.....φτάνουν οιπληροφορίες ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΑ

Η θεματοθέτρια ζήτησε πληροφορίες για κάποια σχολεία στις περιοχές που την ενδιαφέρουν - τίποτα παραπάνω! Ούτε είπε πως θα δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση για να πάνε τα παιδιά της εκεί είπε (μπορεί να είναι σε διαδικασία μετακόμισης ή να νοικιάζει και να είναι διατεθειμένη να αλλάξει σπίτι προκειμένου να υπάγονται τα παιδιά της στο σχολείο που θα επιλέξει), ούτε ότι όλα τα δημόσια είναι άχρηστα...οπότε είναι τουλάχιστον αγενές της λέτε ότι έχει πρόβλημα επειδή έθεσε κάποιους προβληματισμούς της.

Όπως υπάρχουν καλά και κακά ιδιωτικά σχολεία έτσι υπάρχουν καλά και κακά δημόσια σχολεία. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις δυνατότητες του και τις απόψεις του. Καλό είναι να τις σεβόμαστε και να μην κρίνουμε..

Προσωπικά θεωρώ απολύτως λογικό ένας γονιός να ενδιαφέρεται για το σχολείο στο οποίο θα πάνε τα παιδιά του και να το ψάχνει λίγο παραπάνω. Μarion1979 δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για τα σχολεία που αναφέρεις αλλά ελπίζω να βρείς αυτό που σας ταιριάζει.

ευχαριστω ....

η κουνιάδα μου μένει σε μικρή επαρχιακή πόλη. το παιδί της πάει δημοτικό στο δημόσιο σχολείο. έχει να πει τα χειρότερα...

μια συνάδελφός μου στέλνει τα παιδιά της στο δημόσιο της περιοχής της (δυτική Αττική). τις προάλλες μου έλεγε ότι τους ζητούσε συγγνώμη που δεν μπορεί να τα στείλει σε ιδιωτικό γιατί το επίπεδο του σχολείου είναι στα τάρταρα....

τί θέλω να πω?

ας μη γενικεύουμε με βάση τις προσωπικές μας εμπειρίες. δεν είναι όλα τα δημόσια σχολεία καλά ή κακά και το ίδιο ισχύει και για τα ιδιωτικά. όσοι πέσαμε / τύχαμε σε καλά σχολεία, ας κάνουμε το σταυρό μας.....

εκεί καταντήσαμε...

ακριβώς αν εχεις τύχη..

μένω σε ενοικιο ,εχω την δυνατοτητα της μετακομισης και Ιzaki ....μην ασχολείσαι με πικρόχολους σχολιασμούς!!!τουλάχιστον κατάλαβες τι εννοώ.....φτάνουν οιπληροφορίες ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΗΚΑ

Μαριον λυπαμαι αν σε παρεξηγησα. Αφου μενεις σε ενοικιο, εχεις δικιο. Φετος πηγαινε να μεινεις κοντα στο σχολειο που ακουσες οτι ειναι καλο και του χρονου αν δεν σου αρεσει, ξαναμετακομιζεις αλλου.

το αστείο είναι ότι για να βρούμε το καλύτερο για το παιδί μας κάνουμε το χειρότερο εμείς :P:p

δηλ. θα σε πάω παιδί μου σε καλό σχολείο (από άποψη εκπαίδευσης, δίδαγμα ύλης και αξιών) αλλά το τι έκανα για να σε πάω εκεί μην το κοιτάς..

συγνωμη αλλα νομίζω πως λίγο ...

δεν είπα να κάνουμε τα χειροτερα ...προς θεού

μια διεύθυνση ...θα δίναμε....

οκ τοτε αφού είμαστε αδιάφθοροι σε όλα μας ας είμαστε και σε αυτό

παιδί που μένει στην κάτω γλυφάδα ...πήρε την διευθυνση της γιαγιάς και πάει στο σχολείο της άνω γλυφάδας ....διοτι είναι καλύτερο από το άλλο

λεω τώρα εγω ένα τυχαίο παράδειγμα...θέλτε τώρα να μου πείτε ότι θα βρεθει με ψευδή στοιχεία και υπεύθυνη δήλωση...

ναι έχτε δίκο.....

'εχετε όμως???/

έχουμε????:(

• 1 month later...

Marion1979 έχω την αίσθηση ότι μόνο απάντηση στο θέμα σου δεν πήρες :).

Θα σου πω για το σχολείο του Διονύσου χωρίς όμως να έχω άμεση εμπειρία.

Σε αυτό το σχολείο στέλνουν τα παιδιά τους οι ιδιοκτήτριες της Λεξιμάθειας, του κέντρου λογ/πείας και ειδ αγωγής στον Αγιο Στέφανο.

Σκέψου, 2 επιστήμονες ειδικοί παιδαγωγοί, με μεταπτυχιακά και εμπειρίες από παιδιά όλων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής, ιδιωτικών και δημοσίων (σε αυτό το κέντρο έρχονται παιδιά ακόμα και απο κηφισιά, λόγω της εξαιρετικής δουλειάς) επέλεξαν για τα δικά τους παιδιά δημόσιο σχολείο και συγκ/να αυτό του Διονύσου. Συμμετέχουν δε οι ίδιες σε πολλές ενημερωτικές ημερίδες για τους γονείς που οργανώνει αυτό το σχολείο. Θα μπορούσαν -οικονομικά- να στείλουν τα παιδιά τους Αναγέννηση ή Αρσάκειο. ΔΕΝ το έκαναν όμως και αυτό ήταν ο καταλήτης στη δική μου επιλογή για σχολείο.

Και τέλος για να μη νιώθεις απολογούμενη στον κάθε άσχετο που γράφει εδώ, σε πληροφορώ ότι αφού η Ροδόπολη ανήκει στο δήμο Διονύσου, μπορείς κάλλιστα να στείλεις τα παιδιά σου εκεί, ακόμα και αν δεν μένετε Διόνυσο.

Σου αναφέρω μερικες προυποθέσεις

- υπερπλήρωση του σχολείου της περιοχής σας

-φοίτηση αδερφ@

-ψυχ λογοι κλπ

Άρθρο 1 παρ 5 του πδ 201/98

Επιπλέον κατά το νομο (πδ 201/98) η διεύθυνση κατοικίας σου απιδεικνύεται με έγγραφο που ορίζει η διεύθυνση του σχολειου. Όχι κατά ανάγκη με Υπ Δηλ.

Έτσι έχουν ταπράγματα όταν προκειται για σχολείο στον ίδιο δήμο αλλά σε διαφορετική δημ ενότητα ή σψολική περιφέρεια

Σου εύχομαι με τη ψυχή μου να πετύχεις το καλύτερο για τα παιδιά σου. Μακάρι να μπορούσα να τα στείλω και εγώ διόνυσο. Αλλά μένω Αφίδνες και ήμαστε καταδικασμένοι δημότες ωρωπού.

Καλή επιτυχία.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου,ήσουν κατατοπιστικότατη.........

Είσαι μια απο τους λίγους που μου απάντησαν!!!

REA καλή συνεχεια με τα παιδάκια σου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...