Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή στην εξωσωματική

Recommended Posts

Γλυκά μου κορίτσια, επειδή αυτήν την φορά στην εξωσωματική που έκανα δεν μου έδωσαν καμία οδηγία για το τι να φάω Για να βοηθήσω στην συλληψη σας γράφω ότι την προηγούμενη φορά μου είχαν πει να τρώω ασπράδια αυγων και κοτόπουλο.

Επίσης απο φίλη που πέτυχε μου ειπε ότι βοηθάει πολυ στην εμφύτευση το αβοκάντο (μπιαξ) και ο ανανάς.

Για πείτε εσείς ξέρετε κάτι?

Διαφημίσεις

Γλυκά μου κορίτσια, επειδή αυτήν την φορά στην εξωσωματική που έκανα δεν μου έδωσαν καμία οδηγία για το τι να φάω Για να βοηθήσω στην συλληψη σας γράφω ότι την προηγούμενη φορά μου είχαν πει να τρώω ασπράδια αυγων και κοτόπουλο.

Επίσης απο φίλη που πέτυχε μου ειπε ότι βοηθάει πολυ στην εμφύτευση το αβοκάντο (μπιαξ) και ο ανανάς.

Για πείτε εσείς ξέρετε κάτι?

Καντυ μου νομιζω ειναι ολα λιγο τυχερα! εγω στις προηγουμενες 2 εξωσωματικες δεν ετρωγα αλατι, γλυκα, ψωμι, μακαρονια, εκανα πολυ υγιεινη διατροφη, κ εβγαλα ενα ωαριακι! αυτη τη φορα, χωρις ενεσεις, εφαγα τα παντα, ημουν χαρουμενη, πηγαινα γυμναστηριο και το ειδα πιο ανεμελα και εβγαλα 3 ωαριακια. Δεν ξερω αν θα προχωρήσουν αλλα είναι ενα καλο βημα!!

Απο την πλευρα μου θα σου πω οτι εμενα με βοηθησε πολυ το μελι, τρωω ενα κουταλακι καθε μερα, και παιρνω σιδηρο και φυλλικο !!

Κοριτσια.... Οπως λεει και ο γυναικολογος μου.... Αν επαιζε ρολο η διατροφη τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα υπογεννητικοτητας στον δυτικο κοσμο αλλα στις αναπτυσσομενες χωρες.... Αντι αυτου ομως βλεπουμε στην Ινδια κ στην Αφρικη που ουτε ποσιμο νερο δεν εχουν, οι γυναικες εχουν 4 και6 παιδια.....

Καλησπερα κοριτσια!

Τα πολλαααα ασπραδια και το κοτοπουλο, καθολου αλατι συστηνονται για την αποφυγη υπερδιεγερσης ωοθηκων . Αφορουν την καταλληλη διατροφη που ακολουθουμε προς ελεγχο της υπερδιεγερσης οταν εχουμε συνδρομο πολυκυστικων.

Καλησπέρα κορίτσια καλή επιτυχία σε όλες σας!!!

Εγώ έκανα" σωστή "διατροφη πρωινό μετά φρούτα μεσιμεριανο απόγευμα μια μπάρα κ βραδυνό πολύ νερό ένα μήνα πριν την εξωσωματική σε φυσικό κύκλο βέβαια έπαιρνα φυλλικού οξύ που το έπαιρνα κ μετά καθόλου αλκοόλ τσιγάρο

Διαφημίσεις

Κοριτσια.... Οπως λεει και ο γυναικολογος μου.... Αν επαιζε ρολο η διατροφη τοτε δεν θα υπηρχε προβλημα υπογεννητικοτητας στον δυτικο κοσμο αλλα στις αναπτυσσομενες χωρες.... Αντι αυτου ομως βλεπουμε στην Ινδια κ στην Αφρικη που ουτε ποσιμο νερο δεν εχουν, οι γυναικες εχουν 4 και6 παιδια.....

Θα συμφωνήσω απόλυτα!

Εντάξει όλες έχουμε άγχος κ θέλουμε να τα κάνουμε όλα όπως πρέπει αλλα ας μη γινόμαστε υπερβολικές

Καλό είναι η διατροφή να είναι ισορροπημένη όπως πρέπει πάντα σε κάθε φάση της ζωής μας κ για όλους χωρίς υπερβολές

Lenilena δίκιο έχει ο γιατρός. Αλλα μήπως όλα αυτά που τρώμε εμείς έχουν χημικά λιπάσματα και εμποδίζουν την σύλληψη? αναρωτιέμαι. Κοριτσάκι μου μου χτες έκανες ωοληψια ?

Νεράιδες τωρα που το έγραψες θυμήθηκα ότι το αςπραδι και κοτόπουλο ήταν για μετα την ωοληψια και δεν έφαγα ούτε ένα! Επιτέλους σήμερα δεν νιώθω πόνο! Απλά είμαι πρησμένη στην κοιλιά έχω κατακράτηση. Και να φανταστείτε έχω 5 μερες να φάω κανονικό πιάτο, γιατι ότι έπεφτε στο στομάχι με πονούσε.

Lenilena δίκιο έχει ο γιατρός. Αλλα μήπως όλα αυτά που τρώμε εμείς έχουν χημικά λιπάσματα και εμποδίζουν την σύλληψη? αναρωτιέμαι. Κοριτσάκι μου μου χτες έκανες ωοληψια ?

Ναι εχθες ηταν η ωοληψια μου, ευτυχως ολα καλα. Ασε και εγω εχω πρηξιμο τρελλο....

Πηρα κ το κεντρο χθες το βραδυ γιατι την προηγουμενη φορα ειχα παθει υπερδιεγερση κ φοβηθηκα και μου εκοψαν αμυλο κ φυτικες ινες... Αυστηρα πρωτεινικη διαιτα για 2 μερες οποτε εχω τρελλαθει στο ασπραδι κ το κοτοπουλο...

Και εγω ειχα 20 αυγουλακια οποτε για αυτο το πρηξιμο... Μου ειπαν πως οι ωοθηκες μετα την ωοληψια γεμιζουν παλι υγρο οποτε οσα περισσοτερα ωαρια τοσο μεγαλυτερο το πρηξιμο.... Τι να κανουμε βρε Καντι.... Ας ειναι αυτο μονο... Πολυ θετικο που ξεπρηστηκες...αρα να περιμενω κ εγω σημερα αυριο να φυγει αυτο το πραγμα... Θα προχωρησεις σε εμβριομεταφορα σε αυτο το κυκλο?

Ναι εχθες ηταν η ωοληψια μου, ευτυχως ολα καλα. Ασε και εγω εχω πρηξιμο τρελλο....

Πηρα κ το κεντρο χθες το βραδυ γιατι την προηγουμενη φορα ειχα παθει υπερδιεγερση κ φοβηθηκα και μου εκοψαν αμυλο κ φυτικες ινες... Αυστηρα πρωτεινικη διαιτα για 2 μερες οποτε εχω τρελλαθει στο ασπραδι κ το κοτοπουλο...

Και εγω ειχα 20 αυγουλακια οποτε για αυτο το πρηξιμο... Μου ειπαν πως οι ωοθηκες μετα την ωοληψια γεμιζουν παλι υγρο οποτε οσα περισσοτερα ωαρια τοσο μεγαλυτερο το πρηξιμο.... Τι να κανουμε βρε Καντι.... Ας ειναι αυτο μονο... Πολυ θετικο που ξεπρηστηκες...αρα να περιμενω κ εγω σημερα αυριο να φυγει αυτο το πραγμα... Θα προχωρησεις σε εμβριομεταφορα σε αυτο το κυκλο?

Ενώ έφυγα με πόνους απο το νοσοκομείο ρώτησα να προσέξω κάτι? όχι όχι η απάντηση, μόνο που ο γιατρός που μου ειπε την επόμενη να μην πάω για δουλειά.

Βασικά ναι υποτίθεται ότι την Δευτέρα θα πάω για έμβρυομεταφορά , φαντάζομαι θα κανει ένα υπέρηχο πριν να με δει ε? ότι όλα ξαναήρθαν στη θεςη τους γιατι ένιωθα ότι είχαν μετακινηθεί τα όργανα μου.

εσένα τι σου είπαν να πας για τον άλλο κύκλο ή τωρα θα την κανεις?

Αν θες γράψε μου που κανεις την προσπάθεια.

κοριτσια καλημερα.συγγνωμη που "μπαινω" ετσι στην συζητηση διοτι δεν αφορα εμενα αλλα πολυ κοντινο μου προσωπο που εκανε εξωσωματικη και επειδη την εζησα απο κοντα εχω αποριες με αυτα που γραψατε.βασικα εκανε πριν περιπου εναν μηνα και τελικα απετυχε.ομως στο κεντρο που πηγε δεν εδωσαν καποιες οδηγιες για την διατροφη της.ουτε οταν εκανε τις ενεσεις,ουτε κατα την ωοληψια,ουτε και τιποτα το ιδιαιτερο αφου εκανε την εμβρυομεταφορα.για την ακριβεια αφου εγινε η εμβρυομεταφορα της ειπαν απλα να τρωει περισσοτερο πρωτεινες,κοτοπουλο και τετοια.τωρα που διαβαζω ολα αυτα που γραφετε σκεφτομαι μηπως το κεντρο γενικα τους ξεπεταξε.φυσικα δεν λεω οτι φταιει αυτο και απετυχε η εξωσωματικη αλλα γενικα οταν μια γυναικα περναει ολη αυτην την διαδικασια νομιζω οτι πρεπει να ενημερωνεται επακριβως ακομα και για την πιο μικρη λεπτομερια που μπορει εστω και 0,0001 να βοηθησει στην ολη διαδικασια?οπως πχ για το περπατημα,διατροφη κτλ?

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα.συγγνωμη που "μπαινω" ετσι στην συζητηση διοτι δεν αφορα εμενα αλλα πολυ κοντινο μου προσωπο που εκανε εξωσωματικη και επειδη την εζησα απο κοντα εχω αποριες με αυτα που γραψατε.βασικα εκανε πριν περιπου εναν μηνα και τελικα απετυχε.ομως στο κεντρο που πηγε δεν εδωσαν καποιες οδηγιες για την διατροφη της.ουτε οταν εκανε τις ενεσεις,ουτε κατα την ωοληψια,ουτε και τιποτα το ιδιαιτερο αφου εκανε την εμβρυομεταφορα.για την ακριβεια αφου εγινε η εμβρυομεταφορα της ειπαν απλα να τρωει περισσοτερο πρωτεινες,κοτοπουλο και τετοια.τωρα που διαβαζω ολα αυτα που γραφετε σκεφτομαι μηπως το κεντρο γενικα τους ξεπεταξε.φυσικα δεν λεω οτι φταιει αυτο και απετυχε η εξωσωματικη αλλα γενικα οταν μια γυναικα περναει ολη αυτην την διαδικασια νομιζω οτι πρεπει να ενημερωνεται επακριβως ακομα και για την πιο μικρη λεπτομερια που μπορει εστω και 0,0001 να βοηθησει στην ολη διαδικασια?οπως πχ για το περπατημα,διατροφη κτλ?

Βασικά θα σου πω οτι σε όλα μα σε όλα τα κέντρα υπάρχει το ξεπεταμα! Νομίζω οτι για να προβληματιστεί ο γιατρός θα πρέπει να εχεις κανει 5-6 προσπάθειες ή να ειναι μεγάλη η ηλικία σου που στενεύουν τα περιθώρια. Γι αυτούς ειναι άλλη μια ρουτίνα μέσα στις εκατοντάδες που κάνουν. Εγω έχω πάει σε 6 γυναικολόγους, όπου όλοι ανέφεραν το τυχαίο γεγονός. Μόνο ένα άνθρωπος προβληματίστηκε και έκανε τις άπειρες ερωτήσεις για την περιπτωση μας ο εμβρυολογος που κανω τωρα την προσπάθεια.

• 3 months later...

Κοριτσάκια καλησπέρα.Θα ήθελα λιγάκι να θίξω το θέμα για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής.Είμαι στη δεύτερη μέρα των ενέσεων,menopur,γνωρίζετε αν πρέπει να αποφεύγω κάποιες τροφές?Έχω σταματήσει τα γλυκά,απλά πίνω σχεδόν δύο καφέδες,δε καπνίζω,ούτε πίνω.Απλά κράζω συνέχεια το σύζυγο,γιατί όλο πατάτες τηγανιτές θέλει να τρώει και δε μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να στερηθούμε κάποια πράγματα.Προσπαθώ να τρώω καθημερινά και φρούτα.Γνωρίζετε κάτι άλλο?

καλησπέρα κοριτσια!!!

Καλη επιτυχια Καντι!! και Lenilena, Oly75 σας εύχομαι τριψηφιες χοριακες συντομα;):wink:

εμενα ο γιατρος δεν πιστευει σε συγκεκριμενη διατροφη... αυτο που μου τονισε ηταν η αποφυγη τσιγαρου και αλκοόλ!!!

επειτα απο πολυ προσπάθεια εκοψα το κάπνισμα τωρα να δούμε πως θα κοψουμε το αλκοόλ με το καλοκαιράκι να πλησιάζει:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κοριτσάκια καλησπέρα.Θα ήθελα λιγάκι να θίξω το θέμα για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής.Είμαι στη δεύτερη μέρα των ενέσεων,menopur,γνωρίζετε αν πρέπει να αποφεύγω κάποιες τροφές?Έχω σταματήσει τα γλυκά,απλά πίνω σχεδόν δύο καφέδες,δε καπνίζω,ούτε πίνω.Απλά κράζω συνέχεια το σύζυγο,γιατί όλο πατάτες τηγανιτές θέλει να τρώει και δε μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να στερηθούμε κάποια πράγματα.Προσπαθώ να τρώω καθημερινά και φρούτα.Γνωρίζετε κάτι άλλο?

Εγω ρώτησα για τους καφέδες γιατι είχα άγχος που ο καλός μου πίνει αρκετούς...ρώτησα και για μένα μιας και δεν τον εχω ανάγκη και μου αρέσει εξίσου ο ντεκαφεινε αλλα δεν είχα πρόβλημα και να τον κόψω αν έπρεπε..Μου απάντησαν και η μαία και ο γιατρός μέχρι να μείνω έγκυος να μην αλλάξω τιποτα στο φαγητό....δε χρειάζεται...και έγκυος να μείνεις δεν θα σου πει κανείς να τρως μονο φρούτα....μια ισορροπημένη διατροφη θεωρώ ειναι το καλύτερο με εγκυμοσυνη η χωρις...;)

preg.png

Μολις γυρισα απο το γιατρο..Σημερα μου εδωσε και παραπανω οδηγιες..

Πρωτεινικη διατροφη θελει, κοτοπουλο, αυγο , ψαρι...οχι γαλα...γιαουρτι τυρι ναι

και λαχανικα φρουτα χωρις να μου τα τονισει ιδιαιτερα..στη πρωτεινη εδωσε βαρος..

preg.png

Διαφημίσεις

Μολις γυρισα απο το γιατρο..Σημερα μου εδωσε και παραπανω οδηγιες..

Πρωτεινικη διατροφη θελει, κοτοπουλο, αυγο , ψαρι...οχι γαλα...γιαουρτι τυρι ναι

και λαχανικα φρουτα χωρις να μου τα τονισει ιδιαιτερα..στη πρωτεινη εδωσε βαρος..

Καλημέρα κορίτσι.Όλα αυτά που αναφέρεις και την πρωτείνη κυρίως,σου είπε κατά τη διάρκεια των ενέσεων ή κατά τη διάρκεια της εμβρυομεταφοράς?Ή γενικά κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής?

Επισης ξεχασα περιορισμο στη ζαχαρη, γλυκα γενικως , ζυμαρικα και υδατανθρακες...

Εγω τα ειχα ηδη περιορισει προσπαθωντας να χασω κανα κιλο...οποτε στην ουσια δεν αλλαξα τιποτα..

Σημ....για μας ισχυουν αυτα....ο καλος σου μπορει να τρωεει οοοοοτι θελει,,,:P

preg.png

Πιστεύω ότι γενικά πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας κυρίως για την υγεία μας! Αλλά ιδιαίτερη προσοχή

Χρειάζεται μετα την έμβρυο μεταφορά και όχι κατα τη διάρκεια των ενώσεων. Πριν ξεκινήσω την προσπάθεια είχα λιώσει στο γυμναστήριο zumpa aerobic.... έχασα μέσα σε δύο μήνες 5κιλακια.

Καλή επιτυχία!!!σε όσες είμαστε σε προσπάθεια

bsglp2.png[/url]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...