Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

serpafar και εξωσωματικη

Recommended Posts

Καλησπερα κορίτσια! Επειδη σε λίγες μέρες ξεκινάω την τρίτη προσπαθεια εξωσωματικής θα ήθελα τη γνωμη σας! Εχει προσπαθήσει κάποια κοπέλα εξωσωματική με διεγερση με χαπια σερπαφαρ αντι για ενεσεις? Στις προηγουμενες 2 προσπαθειες δεν ανταποκριθηκα, εβγαλα μονο 1-2 αυγουλακια, κ ο γιατρος θεωρησε ανωφελο να κάνω ενεσεις! Αγχωνομαι ομως αν θα ανταποκριθω στο χαπι....! Κάθε εμπειρία δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλη επιτυχια σε ολα τα κοριτσια!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κορίτσια! Επειδη σε λίγες μέρες ξεκινάω την τρίτη προσπαθεια εξωσωματικής θα ήθελα τη γνωμη σας! Εχει προσπαθήσει κάποια κοπέλα εξωσωματική με διεγερση με χαπια σερπαφαρ αντι για ενεσεις? Στις προηγουμενες 2 προσπαθειες δεν ανταποκριθηκα, εβγαλα μονο 1-2 αυγουλακια, κ ο γιατρος θεωρησε ανωφελο να κάνω ενεσεις! Αγχωνομαι ομως αν θα ανταποκριθω στο χαπι....! Κάθε εμπειρία δεκτή! Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλη επιτυχια σε ολα τα κοριτσια!!

Καλησπέρα και καλή χρονιά.Δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα χάπια που λες μόνο ενέσεις.Εσύ στις προηγούμενες δύο προσπάθειες ποιες ενέσεις χρησιμοποίησες?Γιατί εγώ την πρώτη φορά πήρα gonal και arvecap και έκανα ένα ωάριο και τη δεύτερη φορά πήρα menopur και orgalutran και έκανα έξι ωάρια.Και στο πρώτο κέντρο μου είπαν ότι θα κάνω ένα το πολύ δύο ωάρια και στο νοσοκομείο με άλλα φάρμακα και άλλο πρωτόκολλο έκανα έξι.Παίζει ρόλο και αυτό γι'αυτό ρωτάω.Τώρα με τα χάπια δε ξέρω,ίσως κάποια κοπέλα που τα έχει πάρει να ξέρει.

Καλησπέρα και καλή χρονιά.Δεν έχω χρησιμοποιήσει αυτά τα χάπια που λες μόνο ενέσεις.Εσύ στις προηγούμενες δύο προσπάθειες ποιες ενέσεις χρησιμοποίησες?Γιατί εγώ την πρώτη φορά πήρα gonal και arvecap και έκανα ένα ωάριο και τη δεύτερη φορά πήρα menopur και orgalutran και έκανα έξι ωάρια.Και στο πρώτο κέντρο μου είπαν ότι θα κάνω ένα το πολύ δύο ωάρια και στο νοσοκομείο με άλλα φάρμακα και άλλο πρωτόκολλο έκανα έξι.Παίζει ρόλο και αυτό γι'αυτό ρωτάω.Τώρα με τα χάπια δε ξέρω,ίσως κάποια κοπέλα που τα έχει πάρει να ξέρει.

Καλη χρονια και σε σενα κουκλα μου! Ειχα παρει puregon k arvecap αλλα εχω πολλη υψηλη fsh 18, και χαμηλη αμη 1,1. Τον τελευταιο μηνα ομως η fsh μου πηγε στο 12 και η αμη στο 6, οποτε θελω να ελπιζω οτι θα παω καλυτερα! Αυτα τα χαπια απο ο,τι καταλαβα κανουν ηπια διεγερση, στοχευουμε δηλαδη σε 2-3 αυγουλακια, αλλα πιο ποιοτικα...!! εσυ τα καταφερες?

Καλη χρονια και σε σενα κουκλα μου! Ειχα παρει puregon k arvecap αλλα εχω πολλη υψηλη fsh 18, και χαμηλη αμη 1,1. Τον τελευταιο μηνα ομως η fsh μου πηγε στο 12 και η αμη στο 6, οποτε θελω να ελπιζω οτι θα παω καλυτερα! Αυτα τα χαπια απο ο,τι καταλαβα κανουν ηπια διεγερση, στοχευουμε δηλαδη σε 2-3 αυγουλακια, αλλα πιο ποιοτικα...!! εσυ τα καταφερες?

Δυστυχώς όχι.Εγώ ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάω σε εμβρυομεταφορά.Την πρώτη ένα ωάριο που δε διαιρέθηκε,τη δεύτερη από τα 6 πήραν τα 5 και τα 3 ήταν ώριμα,αλλά δε διαιρέθηκε δυστυχώς ούτε ένα.Τώρα αυτή τη φορά τρέμω για το τί μπορεί να μου συμβεί.Δεν έχεις να χάσεις τίποτα να τα δοκιμάσεις,εγώ είμαι της γνώμης να δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο μήπως και δούμε καμιά διαφορά.

Διαφημίσεις

αλλη κοπέλα με εμπειρια σε εξωσωματικη με σερπαφαρ?

...μου κανει εντυπωση που θα σε παει με σερπαφαρ ενω δεν ανταποκριθηκες στις ενεσεις, γιατι απ' ο,τι ξερω αυτα τα χαπια ειναι πιο ελαφριά απο τις ενεσεις, προκαλουν μικροτερη διεγερςη γι'αυτο και τα προτιμουν για προκληςη ωορρηξιας, σπερματεγχυςεις κλπ. Παιζει ρόλο και ο κάθε οργανισμος βεβαια... Εγω στα σκετα σερπαφαρ δεν ειχα ανταποκριθει. Δοκιμασαμε διαφορες μαρκες φαρμακων (ενεσεις) και σε διαφορες δοσεις και τελικα ειχα καλη διεγερση με συνδυασμο σερπαφαρ και ενεσεων (και μαλιστα οχι για εξωσωματικη, αλλα για προκληση ωορρηξιας).

Δεν υπονοω τιποτα, απλα την εμπειρια μου σου γραφω!

Καλη επιτυχια να εχεις!

Καλη δυναμη :)

...μου κανει εντυπωση που θα σε παει με σερπαφαρ ενω δεν ανταποκριθηκες στις ενεσεις, γιατι απ' ο,τι ξερω αυτα τα χαπια ειναι πιο ελαφριά απο τις ενεσεις, προκαλουν μικροτερη διεγερςη γι'αυτο και τα προτιμουν για προκληςη ωορρηξιας, σπερματεγχυςεις κλπ. Παιζει ρόλο και ο κάθε οργανισμος βεβαια... Εγω στα σκετα σερπαφαρ δεν ειχα ανταποκριθει. Δοκιμασαμε διαφορες μαρκες φαρμακων (ενεσεις) και σε διαφορες δοσεις και τελικα ειχα καλη διεγερση με συνδυασμο σερπαφαρ και ενεσεων (και μαλιστα οχι για εξωσωματικη, αλλα για προκληση ωορρηξιας).

Δεν υπονοω τιποτα, απλα την εμπειρια μου σου γραφω!

Καλη επιτυχια να εχεις!

Καλη δυναμη :)

skountoufla mou ειχα δοκιμασει puregon k arvecap 2 φορες και σε μεγαλες δοσεις και εβγαλα 1-2 ωαρια κ τις 2 φορες τα οποια δεν ηταν κ πολυ ποιοτικα... κ ειπε ο γιατρος να μη με φορτωσει ενεσεις, οτι καποιες κοπελες που δεν ανταποκρινονται σε ενεσεις, ανταποκρινονται σε πιο ηπια διεγερση.... εσυ ενεση ποσες μερες εκανες απο οταν ξεκινησες σερπαφαρ?

Χωρις να ειμαι σουπερ γνωστης, οι φτωχες ανταποκριτριες στα φαρμακα συνηθως νταποκρινονται καλυτερα σε πιο ηπια διεγερση διοτι οσο και να τις φορτωσεις με ορμονες οι ωοθηκες δεν θα βγαλουν μεγαλο αριθμο ωαριων, οποτε με ηπια διεγερση βγαζουν τουλαχιστον πιο ποιοτικα.

Ετσι ειναι γνωστο, οποτε να εχεις εμπιστοσυνη στο γιατρο και μακαρι να ειναι τυχερη αυτη η φορα!!!

skountoufla mou ειχα δοκιμασει puregon k arvecap 2 φορες και σε μεγαλες δοσεις και εβγαλα 1-2 ωαρια κ τις 2 φορες τα οποια δεν ηταν κ πολυ ποιοτικα... κ ειπε ο γιατρος να μη με φορτωσει ενεσεις, οτι καποιες κοπελες που δεν ανταποκρινονται σε ενεσεις, ανταποκρινονται σε πιο ηπια διεγερση.... εσυ ενεση ποσες μερες εκανες απο οταν ξεκινησες σερπαφαρ?

Οταν ειχα κανει εξωσωματική, πριν 4,5 χρονια, ειχα ανταποκριθεί σε δόση 2x75 και 3x75 menopur, είχα κάνει πολλά ωάρια όμως, κάπου 13.

Από εκείνη την προσπάθεια δεν ειχα εγκυμοσυνη.

Πριν 3 χρονια ανταποκρίθηκα στον συνδυασμό σερπαφαρ 2η-4η μερα του κύκλου + 3x75 menopur από 2η μερα του κυκλου και για 10 μερες.

Από εκεινη τη διεγερση (απλή διεγερση+προκληση ωορρηξιας+φυσική επαφη), απέκτησα τον γιο μου.

Πριν λιγους μηνες έκανα ακριβως το ίδιο σχημα, από το οποίο προέκυψε η τωρινή μου εγκυμοσυνη.

Σε όλη αυτη τη διαδρομή ειχα δοκιμάσει α) σκέτα σερπαφαρ, β) μονο ενεσεις μιας μαρκας που δεν τη θυμαμαι, γ) μόνο ενεσεις merional και δ) μονο ενεσεις menopur. Μονο τo τελευταίο με ειχε βοηθησει και μονο στην εξωσωματική. Αργοτερα ομως (που ημουν και περισσοτερα κιλα και λιγο πιο μεγαλη σε ηλικία), χρειάστηκαν τελικά και τα σερπαφαρ.

Πραγματι το θεμα ειναι ο καθε οργανισμος, οπότε δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις μονα τους τα σερπαφαρ. Ειναι σιγουρα πιο ηπια λυση από τις ενεσεις. Μονο να ξερεις ότι μπορει να σου λεπτυνουν το ενδομήτριο (καλά, αυτό θα το ξερει και ο γιατρός σου), οπότε θα εχετε εννοια μήπως χρειαστείς ενισχυση εκεί.

Χωρις να ειμαι σουπερ γνωστης, οι φτωχες ανταποκριτριες στα φαρμακα συνηθως νταποκρινονται καλυτερα σε πιο ηπια διεγερση διοτι οσο και να τις φορτωσεις με ορμονες οι ωοθηκες δεν θα βγαλουν μεγαλο αριθμο ωαριων, οποτε με ηπια διεγερση βγαζουν τουλαχιστον πιο ποιοτικα

"Συνηθως" όχι, αλλά οτι ίσως μπορεί να συμβεί, αν και δεν ειναι και πολύ λογικό...

Μακάρι πάντως η konst1974 να ειναι μια απο αυτες τις περιπτωσεις ;)

Διαφημίσεις

ευχαριστω κοριτσια για τις γνωμες!! Ολα είναι θέμα θεού και θέμα σωστης στιγμης...! σε 5 μερες θα εχετε νεα μου!!!

Ότι ειναι να γίνει θα γίνει. Αξίζει σίγουρα μια διαφορετική προσέγγιση, εφ οςον Δεν φορτώνεις με ορμόνες το σώμα σου.

Μακάρι ο Γενάρης να ειναι ο μήνας μας, καλή επιτυχία!

ευχαριστω κοριτσια για τις γνωμες!! Ολα είναι θέμα θεού και θέμα σωστης στιγμης...! σε 5 μερες θα εχετε νεα μου!!!

Καλησπέρα. Η δική μου εμπειρία έχει ως εξής. Με σερπαφάρ 2η ως 5η μέρα του κύκλου αν θυμάμαι καλά και με μια μεριονάλ την 7η, πήραμε 13 ωάρια και γονιμοποιήθηκαν τα 11. Τα αφήσαμε να γίνουν βλαστοκύστες και καταλήξαμε με 4. Το αποτέλεσμα βιοχημική.

Καλησπέρα. Η δική μου εμπειρία έχει ως εξής. Με σερπαφάρ 2η ως 5η μέρα του κύκλου αν θυμάμαι καλά και με μια μεριονάλ την 7η, πήραμε 13 ωάρια και γονιμοποιήθηκαν τα 11. Τα αφήσαμε να γίνουν βλαστοκύστες και καταλήξαμε με 4. Το αποτέλεσμα βιοχημική.

Σε ευχαριστω κουκλα μου! Λυπαμαι που δεν ολοκληρωθηκε... Ευχομαι η επομενη να ειναι κ η τυχερη! Δεν ηξερα οτι με σερπαφαρ μπορουν να βγουν τοσα ωαρια!!! Μηπως ειχες πολυ καλες τιμες σε fsh kai amh? γιατι εμενα με fsh 18 k amh 1, μου ειπε ο γιατρος αν βγαλω 4-5 θα πηδαμε απ τη χαρα μας!!!

Εγω δεν πηγα καλα με κλομιφαινη εινσι αναλογο του σερπαφαρ. Εκανα δυο ωαρια αντι για ενα αλλα το ενα δεν ηταν καλο κ το αλλο που φαινοταν ωριμο δεν γονιμοποιηθηκε. Επιπλεον το ενδομητριο ηταν πολυ λεπτο στο συγκ κυκλο. Το τελευταιο βρβαια δεν μας πειραζε γιατι εκανα συλλογη εμβρυων δεν θα εκανα δηλ μεταφορα στον συγκ κυκλο. Δεν το ξαναδοκιμασα.

Σε ευχαριστω κουκλα μου! Λυπαμαι που δεν ολοκληρωθηκε... Ευχομαι η επομενη να ειναι κ η τυχερη! Δεν ηξερα οτι με σερπαφαρ μπορουν να βγουν τοσα ωαρια!!! Μηπως ειχες πολυ καλες τιμες σε fsh kai amh? γιατι εμενα με fsh 18 k amh 1, μου ειπε ο γιατρος αν βγαλω 4-5 θα πηδαμε απ τη χαρα μας!!!

Εγω δεν πηγα καλα με κλομιφαινη εινσι αναλογο του σερπαφαρ. Εκανα δυο ωαρια αντι για ενα αλλα το ενα δεν ηταν καλο κ το αλλο που φαινοταν ωριμο δεν γονιμοποιηθηκε. Επιπλεον το ενδομητριο ηταν πολυ λεπτο στο συγκ κυκλο. Το τελευταιο βρβαια δεν μας πειραζε γιατι εκανα συλλογη εμβρυων δεν θα εκανα δηλ μεταφορα στον συγκ κυκλο. Δεν το ξαναδοκιμασα.

Κι εμενα που ειπε ο γιατρος οτι τα σερπαφαρ λεπταινουν το ενδομητριο. Οποτε μου προτεινε να τα παρω αυτο το μηνα κ αν βγαλω αυγουλακια κ γονιμοποιηθουν θα τα βαλουμε τον επομενο μηνα μαζι με το αυγουλακι του μηνα... Για να δουμε εχω αγωνια!!!

Διαφημίσεις

Αυτό που σου περιέγραψα είχε γίνει πριν 4-5 χρόνια, ξεκινήσαμε για σπερμ/χυση και καταλήξαμε σε εξωσωματική λόγω των πολλών ωαρίων. Γενικά είχα και έχω καλή ανταπόκριση στα φάρμακα,δεν φτάνει όμως αυτό...!

Σου εύχομαι καλή επιτυχία, και να θυμάσαι οτι ακόμα και ο ίδιος οργανισμός μπορεί να αντιδράσει με εντελώς διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, ακόμα κι αν ακολουθηθεί το ίδιο πρωτόκολλο!

• 5 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...