Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 149
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σωτηρία γλυκιά μου κουράγιο!!!

μέχρι και τον 9ο έκανα εμετούς..μαύρα χάλια.νόμιζα πως δεν θα άντεχα άλλο!!!τώρα θέλω πάλι να είμαι έγκυος,είναι τέλεια!!!!!!!! :lol::lol:

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...
σωτηρία γλυκιά μου κουράγιο!!!

μέχρι και τον 9ο έκανα εμετούς..μαύρα χάλια.νόμιζα πως δεν θα άντεχα άλλο!!!τώρα θέλω πάλι να είμαι έγκυος,είναι τέλεια!!!!!!!! :lol::lol:

Και εγώ το ίδιο νιώθω! Παρόλο που είχα και εγώ σχετικά άσχημη εγκυμοσύνη (όχι σαν τη δικιά σου βέβαια). Είναι πολύ ωραία περίοδος να καταλαβαίνεις το ζουζούνι σου, όλοι να σε προσέχουν, να σκέφτεσαι πως θα ναι η φατσούλα του και η αποκορύφωση... όταν δεις τα ματάκια του να σε κοιτάνε για πρώτη φορά!! Φανταστικό...

.. τι λέτε τώρα?? .. εγώ έφτασα στο τέλος και κάνω ΑΚΟΜΑ εμετούς! :?

και σήμερα έκανα το πρωί με το που άνοιξα τα μάτια μου .. :?

φρίκη .. είναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ περίοδος της ζωής μου .. :cry: να γεννήσω να ησυχάσω! :cry:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Σωτηρία κράτα γερά, πιστεύω ότι όλα μπορούμε να τα αντέξουμε για να γίνουμε μανούλες. Εμένα με βοηθούσε πολύ η σόδα, εστώ και αν τρόμαζε το μωρό ο θόρυβος του ανθρακικού, και κάτι αλμυρά στικς σαν πουράκια. Είχα χάσει και εγώ κιλά και στις δύο εγκυμοσύνες, το μωρό δεν επηρεάζεται απο αυτό, ότι χρειάζεται θα το πάρει ούτως ή άλλως απο τον οργανισμό σου. Υπομονή στατιστικά μετά τον τέταρτο θα είσαι καλύτερα.

Διαφημίσεις

Καλές μου φίλες θα σας πω τα νέα μου. Είναι η δεύτερη εβδομάδα που μπήκα στον 4ο . Δεν ξέρω τι να πω ...... δόξα τον θεό την προγηούμενη εβδομάδα έκανα εμετό μόνο 1 φορά. Αρχίζω και νοιώθω καλύτερα. Έχω καιρό να αισθανθώ τις καούρες και το φούσκωμα . Μακάρι ρε κορίτσια..... αν και ειμαι επιφυλακτική. Προχθές είμουν ξαπλωμένη και άκουσα και το μωρό . Όταν λέω το άκουσα ένοιωσα κάτι σαν φτερούγισμα κάπου 14 φορές συνεχόμενα σαν μικρός χτύπος καρδιάς. :)

Σας ευχαριστώ πάντως όλες για τις συμβουλές σας.

ΥΓ: Καιρός είναι να χαρώ και εγώ λίγο την εγκυμοσύνη μου.

Ειδες που ολα αλλαζουν??και τωρα που θα καταλαβαινεις και το μωρακι θα λες χαλαλι!!Για διαβασε το αρχικο σου ποστ!Μας λαχταρισες :D:D Υπομονη και κοιταξες να το απολαυσεις απο εδω και περα.

Διαφημίσεις

Σωτηρία και εγώ κάπως έτσι ήμουν στη πρωτη εγκυοσύνη και με το που ξαναέμεινα έγκυος αυτά φοβόμουν. Αλλά τελικά καμιά σχέση, η δεύτερη ήταν πολύ πιο ήπια.!

• 1 χρόνο μετά...
:-( ΞΑΝΑ εδώ......... εγω τελικά και 10 παιδιά να κάνω ειναι της μοιρας μου να μην χαιρομαι τις εγκυμοσυνες μου. Ειμαι καταβεβλημενη . Απο την μερα που μπηκα στον 2ο με ταλαιπωρουν οι ναυτιες. Χιλιες φορες να εκανα εμετο να ηρεμουσα. Σημερα λοιπον εκανε τον πρωτο...... σίγουρα έρχεται και η συνέχεια :-( . Τώρα πριν απο λιγο πηρα το Preperan βέβαια ούτε και στην πρωτη εγκυμοσυνη μου έκανε τίποτα απλα είπα τωρα που δεν κανω τοσους πολλους μπας και με πιασει..... εκτος κι αν ξεκινησω παλι με 6-7 εμετους την ημερα....... νυσταζω τρομερα, ειμαι εξαντλημενη .........

καλε μπηκα και διαβασα το πρωτο μην και λεω τι εγινε φτασαμε τον τεταρτο μηνα????

εγω περσι εναν μηνα που προλαβα να ειμαι εγκυος με ειχαν ταραξει οι εμετοι και ο γιατρος τοτε μου ειπε πως τιποτα δεν γινεται.

πηρα καποια χαπια και μια στοματικη γελη, κατι εκαναν αλλα τιποτα σπουδαιο.

κανε λιγο υπομονη βρε Σωτηρια μου, θα περασει και αυτος ο μηνας και μετα ολα καλα να πανε!!

φιλια πολλα!!

668bab1939.png

Αχ τι μου θύμησες! Ετσι ήμουν κι εγώ από την 5η εβδομάδα μέχρι τον 5ο μήνα! Εμετοί μέρα και νύχτα, καφέ υγρά και αποκόλληση παράλληλα.Δεν μπορούσα να φάω τίποτα, μου μύριζαν τα πάντα, ακόμα και τα έπιπλα, δεν μιλάμε για πραγματικό φαγητό! Δεν είχα όρεξη για τίποτα απολύτως, εγώ που δεν μπορώ να καθήσω σε ησυχία ούτε λεπτό! Από ένα σημείο και μετά ζαλιζόμουν ακόμα και όταν έπρεπε να σηκωθώ για τουαλέτα..μπάνιο έκανα με τη βοήθεια του άντρα μου και φυσικά έκανα και εκέινη την ώρα εμετό από την οσμή του αφρόλουτρου και του σαμπουάν. Θέλεις κι άλλα; Ε λοιπόν τώρα που σκεφτόμαστε για δεύτερο παιδάκι και τα σκέφτομαι όλα αυτά και άλλα πολλά ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΖΗΣΩ! Μην ανησυχείς για το μωράκι σου, και τρέφεται και μεγαλώνει κανανικά, έχει προνοήσει η φύση για όλα αυτά..Θα δεις ότι με το που θα περάσουν θα τα ξεχάσεις αμέσως όλα. Φιλάκια, υπομονή και θετικές σκέψεις όσο γίνεται!

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Εγώ δεν μπορώ να χαρώ την εγκυμοσύνη μου για άλλο λόγο.

Ξεκίνησε η εγκυμοσύνη μου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (είχα υπνηλία, ανακατωσούρες και μου μύριζε άσχημα το φαγητό). Φοβόμουν μήπως και δεν πάει κάτι καλά διότι μία φίλη μας είχε 2 αποβολές σε 3 μήνες και το ζήσαμε όλο από πολύ κοντά και φοβόμουν. Περίμενα να περάσει το 1ο τρίμηνο που είναι και το κρήσιμο που λένε. 12 εβδ και 2 ημερών πάω να κάνω την αυχενική διαφάνεια. Βγαίνει μεγάλη η μέτρηση του αυχένα και αρχίζουν και μου λένε, για σύνδρομο down. Με ενημερώνουν ποιες είναι οι επιλογές μου και μου λένε οτι και καλά να βγουν τα αποτελέσματα της αμνιο ίσως έχει πρόβλημα το παιδί στην καρδιά. Περιμένω μέχρι την 17η εβδομάδα για την άμνιο και η ψυχολογία χάλια, γιατί αν δεν πάει κάτι καλά θα πρέπει να σταματήσει. Όλο αυτόν τον καιρό διάφοροι από το στενό περιβάλλον μου λένε διάφορα λες και μιλάνε σε άλλον άνθρωπο. Αν ένιωσα το παιδί, ότι και καλά δεν είναι τέλεια??? και πότε θα πάρεις ρούχα, κούνια κλπ. Άκουσα μέχρι και: έλα μωρέ και αυτό να μην είναι, και το άλλο να μην είναι, κάποια στιγμή θα κάνεις παιδι. Καλά δεν καταλαβαίνουν σε τι κατάσταση ήμουν? 17 εβδ & 5 ημερών πάω για την άμνιο. Νιώθω το παιδί τόσο καιρό αλλά δεν μπορώ να χαρώ γιατί φοβάμαι μήπως θα πρέπει να το αποχωρηστώ. Τα πρώτα αποτελέσματα της άμνιο ήταν καλά. Χαλαρώνω αλλά η πίεση που ένιωθα τόσο καιρό, δεν φεύγει από την μια στιγμή στην άλλη. Άύριο μπαίνω στην 20η εβδομάδα και σκέφτομαι την β επιπέδου και αυτό που μου είχαν πει :ότι και καλά να είναι τα αποτελέσματα της άμνιο, ίσως να έχει πρόβλημα στην καρδιά . Και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να πάω να την κάνω σε μαιευτήριο γιατί θα με ξεπετάξουν και θα έχω αμφιβολίες. Από την άλλη θέλω να εμπιστευτώ τον γιατρό μου (άλλαξα γιατρό μετά την αυχενική) Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά το μωράκι μου, που πραγματικά το αγαπάω. δεν με πειράζει να βασανιστώ εγώ. Μόνο αυτό να είναι καλά. Θέλω να το πάρω στην αγκαλιά μου και να ξέρω ότι είναι καλά.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ, αλλά πιστεύω ότι μόνο εδώ κάποιος θα καταλάβει αυτά που γράφω.

Η εγκυμοσύνη δεν είναι για όλους, ψώνια απο το πρώτο τρίμηνο, ζωγραφισμένες κοιλιές και γέλια. Για άλλους έχει χαρά, για άλλους αγωνία και για άλλους δάκρυα.

Και πάλι συγνώμη για το μεγάλο ποστ.

Qxemp2.png

Εγω το κρεας το βγαζω ακομα και τωρα.Εχω τρελες ξυνηλες και το στομαχι μου ειναι μονιμως χαλια.Ειναι πιασμενη ολη η αριστερη μου πλευρα , εδω και 4 μηνες κοιμαμαι μονο απο την δεξια με συνεπεια να πιανομαι και απο εκει και να με σηκωνει ο αντρας μου απο το κρεβατι (σε λιγο θα θελω γερανο..:-D), παθαινω ακομα και τωρα και παρολο το μαγνησιο που παιρνω, 2-3 κραμπες κατα την διαρκεια της νυχτας,κουραζομαι με το παραμικρο (βεβαια δεν καθομαι στον κ.... μου), ποναει η μεση μου απιστευτα , ειδικα στο γραφειο....υποφερω....Μολις φαω ομως την κλοτσια απο την μπουμπου μου......λεω χαλαλι.......:-P:-P:-P.

Υπομονη κοριτσια........ας ειναι καλα τα μωρακια μας και ολα θα περασουν...

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

aliki mou, γιατί να έχει προβλημα στην καρδιά οπωσδήποτε άμα βγουν καλά τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης; Εμφανίστηκε καρδιολογικό πρόβλημα ή αυτό το είπαν μόνο από τη μέτρηση του αυχένα; Να πας σε έναν καλό γιατρό να σου κάνει τη β' επιπέδου για να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη, εκεί φαίνονται πολλά πράγματα, καθώς και καρδιολογικά προβλήματα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του έξω από το χορό και εμείς επηρεαζόμαστε αναπόφευκτα. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά.

Εγώ κορίτσια είναι 8 μέρες που μπήκα στον 4ο και ακόμα υποφέρω αλλά έχω καλυτερέψει λίγο. την προηγούμενη εβδομάδα έκανα τόσο άσχημα εμετό που έκανα πληγή στον οισοφάγο και έβγαζα αίμα....έτσι ήμουν και στην πρώτη εγκυμοσύνη. μιλάμε για 15 και βάλε εμετούς την ημέρα. έχω χάσει κιλά, έχω βαρεθεί να τρώω όλο φρυγανιές και να είμαι συνέχεια σα ζόμπι. δε μπορώ να ασχοληθώ καθόλου με το μωρό μου που είναι 18 μηνών και έχει αρχίσει να απομακρύνεται από μένα, δεν τον παίρνω και αγκαλιά και την αναζητάει αλλού.... μόλις μπήκα στον 4ο βέβαια έχω αρχίσει να νιώθω λίγο καλύτερα και σε αυτό ελπίζω....ευτυχώς πήρα primperan και σε μένα κάτι έκαναν, στο πρώτο δεν έπαιρνα και δεν άντεξα... πήγα και νοσοκομείο 2 μέρες.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Αλικη μου ποσο σε καταλαβαινω! Εγω 9.7 έμαθα οτι ειμαι έγκυος κ απο τις 27.7 κρεβατι με αποκολληση. Περα απο αυτο ειχα κ μεγαλοκυτταροιο κ επρεπε να περιμένω την τροφοβλάστη. Μετα, επειδη ειχα διδυμα φοβομουν για προωροτητα. Γενικα η εγκυμοσυνη μου ηταν ένα μεγάλο άγχος. Ομως, όλα πηγαν καλά κ γεννηθηκαν τα μωράκια μου. Αλλα δεν μπορω ακομη να το ξεπεράσω, πολυ στρες κ 9 μηνες απολυτη ξαπλα. Κ οταν ακουω "α! εσυ διδυμα...με ενα σμπαρο 2 τριγώνια" τρελαινομαι. Εφτυσα αιμα, κ σωματικά κ ψυχικα για να ανταπεξέλθω σε όλο αυτο. Κανε κουράγιο κ θα δεις οτι μολις θα δεις το μωράκι σου...ολα θα λες χαλάλι.

Koρίτσια είμαι χάλια ψυχολογικά λόγω των εμετών. Για ένα διαστημα μπορει να μην σας γραφω ..... να ειστε ολες καλα και να χαρειτε την εγκυμοσυνη σας (οχι σαν κι εμενα) :-(:sad::-(:sad::-(

Υπομονή, εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη δεν μπορούσα να σηκωθώ σε όρθια θέση από τις ζαλάδες. Υπέφερα πραγματικά. Ευτυχώς είναι μόνο στο 1ο τρίμηνο.

There is no patch for human stupidity.

Χωρίς να υποτιμώ μία δύσκολη εγκυμοσύνη (με ζαλάδες, εμετούς κλπ), από τα οποίο κι' εγώ υποφέρω. Μάλιστα λόγω ζαλάδας είχα ένα άσχημο τρακάρισμα (οδηγούσα εγώ) τον Αύγουστο (στο 2ο μήνα). Παρ'ολ'αυτά εύχομαι οι μόνες δυσκολίες στις εγκυμοσύνες μας να είναι αυτές!!!!!!

:-( ΞΑΝΑ εδώ......... εγω τελικά και 10 παιδιά να κάνω ειναι της μοιρας μου να μην χαιρομαι τις εγκυμοσυνες μου. Ειμαι καταβεβλημενη . Απο την μερα που μπηκα στον 2ο με ταλαιπωρουν οι ναυτιες. Χιλιες φορες να εκανα εμετο να ηρεμουσα. Σημερα λοιπον εκανε τον πρωτο...... σίγουρα έρχεται και η συνέχεια :-( . Τώρα πριν απο λιγο πηρα το Preperan βέβαια ούτε και στην πρωτη εγκυμοσυνη μου έκανε τίποτα απλα είπα τωρα που δεν κανω τοσους πολλους μπας και με πιασει..... εκτος κι αν ξεκινησω παλι με 6-7 εμετους την ημερα....... νυσταζω τρομερα, ειμαι εξαντλημενη .........

Αχ Σωτηρια μου εισαι παλι εγκυος τι ωραια!

Συγχαρητηρια αντε καλη και τελειομηνη εγκυμοπσυνη!

Κουκλιτσα εγω εξαιτιας ολων αυτων ειπα στον αντρα μου οτι αν μου κανει δυτερο θα τον χωρισω,βασικα ειμαι 21 εβδ και δεν εχω σταματησει τελειως τους εμετους πριν 3 εβδ αρχισα να ηρεμω λιγο αλλα αυτο που λες μπορει να μην κανω εμετους εδω και 3 εβδ αλλα εχω ναυτιες και αηδιαζω οποιοδηποτε φαγητο σκεφτω ειναι λιγα τα φαγητα που δεν με ενοχλουν και ειναι κυριως φαγητα χωρις γευση και μυρωδια!

Πιστευω οτι απλα καποιες γυναικες εχουμε ασχημες εγκυμοσυνες και καποιες εχουν καλες δεν ξερω αν ειναι θεμα Dna αλλα η μαμα μου ειχε πολυ χειροτερες εγκυμοσυνες γεννουσε και συνεχιζε τους εμετους φαντασου οτι στην εγκυμοσυνη που απεκτησε εμενα ειχε χασει 20 κιλα και ειχε γινει σκια του εαυτου της!

Απλα αυτο που εχω βρει εγω ως κολπο ειναι να τρωω 1-2 κουταλιες καθε μια ωρα ωστε να μην προλαβω να νοιωσω οτι θελω να κανω εμετο!

Τι να πω δεν ξερω αν υπαρχουν κολπα αλλα νομιζω αυτο με το να μην αφηνεις το στομαχι αδειο και να τρως πολυ πολυ λιγο καθε 1 ωρα ειανι το καλυτερο και βρες τι ειναι αυτο που σου αρεσει εγω τρωω ολη την ωρα μακαρονια και ρυζι με λεμονι δεν ξερω πως και γιατι μου αρεσει αλλα ειναι το μονο που κατεβαινει ολα τα υπολοιπα στην σκεψη και μονο με κανουν να τρελενομαι!

aliki mou, γιατί να έχει προβλημα στην καρδιά οπωσδήποτε άμα βγουν καλά τα αποτελέσματα της αμνιοπαρακέντησης; Εμφανίστηκε καρδιολογικό πρόβλημα ή αυτό το είπαν μόνο από τη μέτρηση του αυχένα; Να πας σε έναν καλό γιατρό να σου κάνει τη β' επιπέδου για να έχεις εμπεριστατωμένη άποψη, εκεί φαίνονται πολλά πράγματα, καθώς και καρδιολογικά προβλήματα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του έξω από το χορό και εμείς επηρεαζόμαστε αναπόφευκτα. Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά.

Όχι. Αυτό το είπαν από την αυχενική. Όταν όμως κάνεις 2 αυχενικές και σου λέει ο ένας με την μεγάλη μέτρηση: πας για άμνιο και ο άλλος όχι, όταν ρωτάς έναν άλλο 3ο γιατρό και σου λέει ότι εφόσον υπάρχει μεγάλη μέτρηση πρέπει να κάνεις άμνιο και όταν βλέπει και ένας 4ος γιατρός τον υπέρηχο και μου λέει ότι η μέτρηση μάλλον έχει γίνει λάθος, εσύ ποιον θα πίστευες? Εγώ προσωπικά κανέναν. Πέρασα μεγάλη στεναχώρια όλο αυτόν τον καιρό και έχω ανασφαλεια για τα πάντα. Δεν με νοιαζει να υποφέρω εγώ, να πονέσω, να κουραστώ. Μόνο το μωράκι μου να είναι καλά.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.

Qxemp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...