Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΑΜΟ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ

xrisaki

Recommended Posts

Δεν ξέρω βρε παιδιά...από τη μία ναι μεν δεν θέλω να μπλέκω φιλίες με οικονομικά θέματα, από την άλλη σκέφτομαι ότι εκεί θα φανεί πραγματικά τι άνθρωπος είναι ο άλλος. Δηλαδή η φιλία σε τι συνίσταται? Στο να περνάμε καλά ή στο να έχουμε κάποιον να πούμε τον πόνο μας και όταν το θέμα αγγίξει τα οικονομικά δεν το αγγίζουμε γιατί κάνει "τζιζ"?

Εγώ πάντως με πολύ καλή φιλία χρόνων έχω πικραθεί για τέτοιο θέμα. Έχοντας σαν αφορμή κάποια πράγματα που ήδη με είχαν ενοχλήσει θέλησα να δω πως θα αντιδράσει στο οικονομικό κομμάτι. Ανέφερα, έτσι στο ανέμελο, ότι είμαστε πολύ χάλια οικονομικά και έχουμε φτάσει στο σημείο να ψάχνουμε ψιλά για να πάρουμε το μετρό να πάμε στη δουλειά μας κι ούτε που είπε να μου δανείσει κανά εικοσάευρο να βγάλω πέρα το δεκαήμερο που απέμενε μέχρι να πληρωθώ. Αυτό συνέβη με αδερφική φιλία υποτίθεται. Κι ενώ δουλεύει και δεν έχει ούτε οικογένεια ούτε τίποτα. Άρχισε μόνο κάτι μίζερα του στυλ "αχ ξέρεις κι εγώ το ίδιο" και κάτι τέτοια, ενώ την ίδια χρονική στιγμή της ξεφεύγει και μου λέει ότι βγήκε έξω με τον πρώην της άρα μια χαρά είχε λεφτά. Ενώ μια άλλη κοπέλα που κάνουμε παρέα, όταν το άκουσε αυτό προσφέρθηκε να μου οργανώσει bazaar για να πουλήσω κάτι χειροποίητα κομμάτια που φτιάχνω ώστε να με "φτιάξει" οικονομικά - και στάνταρ θα αγοράσει και κάτι για να συνεισφέρει.

Κι έρχομαι και αναρωτιέμαι...ποια από τις δύο φιλίες άραγε είναι η πιο αληθινή και πιο δοκιμασμένη?

Διαφημίσεις

tzoutzouka καταρχήν δε συμφωνω με τον τροπο που βρήκες να δοκιμασεις τη φιλη σου.Αν ειναι κολλητη 'επρεπε να της ζητήσεις στα ισια χρηματα αν μπορουσε να σε βοηθησει.Μπορει η ιδια να μην ηθελε να σε κανει να νιωσεις ασχημα κ να μην σε προσβαλλει.Μου εχει τυχει κ εμενα :μια φιλη μου ελεγε ποσο δυσκολα ειναι οικονομικα,την πρωτη φορα δε της ειπα κατι να μη τη φερω σε δυσκολη θεση καθότι ολοι παραπονιομαστε.Την αλλη φορα που μου το ξαναειπε της ειπα πως αν χρειαστει χρηματα να μου πει.

Απορω επισης για ποσο κολλητη μιλαμε οταν τη συγκρινεις με μια απλη φιλη επειδη η δευτερη προθυμοποιηθηκε να σε βοηθησει σε κατι που η πρωτη δεν το έκανε.

Κοίτα, κανονικά δεν θα το έκανα έτσι, ενήργησα κατ' αυτόν τον τρόπο για συγκεκριμένο λόγο που δεν θέλω να αναφέρω εδώ. Γιατί κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι έχουμε τόση άνεση που, κι εγώ μπορώ να της ζητήσω χρήματα στα ίσα κι αυτή να προσφερθεί να με βοηθήσει χωρίς να με φέρει σε δύσκολη θέση.

Επίσης η δεύτερη κοπέλα δεν είναι απλή φίλη, είναι κι αυτή πολύ φίλη μου.

Τέλος πάντων, επειδή αυτό δεν είναι δικό μου ποστ για να συζητήσουμε το δικό μου θέμα, η ουσία είναι η πρώτη μου παράγραφος. Στην οποία και αναρωτιέμαι κατά πόσο πρέπει ή όχι να ανακατεύουμε οικονομικά με φίλους.

Η αλήθεια είναι πως όταν μπλέκουν δουλειές και φιλίες δημιουργούνται πάντα θέματα, ωστόσο θεωρώ πως όταν και οι δύο πλευρές είναι ξεκάθαρες από την αρχή, υπάρχει ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια, τα πράγματα τότε κυλούν ομαλά. Έπειτα όταν θες να προτιμήσεις κάποιον φίλο σου σε μία δουλειά λες και 5 δεκάρες πιο ακριβός να είναι θα πάω γιατί είναι φίλος μου (σε λογικά πλαίσια μιλάμε πάντα) αλλιώς του ξεκαθαρίζεις ότι δεν μπορείς οικονομικά να αντέξεις την διαφορά και εάν δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο και πάλι φίλοι. Έπειτα χρειάζεται κατανόηση και ευγένεια, πολλές φορές δεν είναι το τι θα πεις αλλά το πως θα το πεις, δηλ. σε κάποια δουλειά γνωστού που ο προμηθευτής μας μας καθυστερούσε "κορόιδευε" και η φίλη - πελάτισσα άρχισε να εκνευρίζεται, αντί να μας πάρει να μας πει : "ελάτε βρε παιδιά να δούμε τι θα κάνουμε και μήπως να τους πιέσουμε και εμείς περισσότερο (που τους πιέζαμε) ή να βρούμε άλλον προμηθ. κλπ" μας παίρνει και με υφάκι του εγώ πληρώνω και διατάζω ξεκίνησε : "εάν μέχρι την τάδε του μήνα δεν...ακυρώνουμε τα πάντα και όλες οι προκαταβολές πίσω και σας δίνω την τελευταία προθεσμία κλπ" εντάξει για 10 ημέρες καθυστέρηση δεν το λες και φιλία αυτό..... Φυσικά διακόψαμε την συνεργασία με τον προμηθευτή και την φιλία επίσης που έπειτα από την καθυστέρηση της μίας εβδομάδας - 10 ημερών απαιτούσε και μείωση στην τιμή λόγω καθυστέρησης. Για μένα αυτό δεν είναι φιλία, εμείς πόσες και πόσες φορές κάναμε τα στραβά μάτια και σε τιμές και σε καθυστερήσεις. Εκεί φαίνονται οι φίλοι για εμένα, για παράδειγμα ένα προϊόν ή υπηρεσία που αντί για 5000 το βρίσκω στον φίλο μου 5200 ευρώ δεν θα χαλάσω την φιλία μου.

Εγω xrisaki θα συμφωνησω μαζι σου για τη συνεργασια με φιλους.Ξεκαθαριζεις απο την αρχη τι θελεις τιμη/δουλεια κ το συζητατε.Αν γινεται καλως αν οχι κ παλι φιλοι.Δεν ειναι τα λεφτα που μπαινουν στη μεση ειναι η συμπεριφορα κ καμια φορα σε τετοις περιπτωσεις φαινεται κ ο αληθινος χαρακτηρας που οταν πινουμε κανα καφε κ λεμε κανα αστειο δεν μπορουμε να τον καταλαβουμε.Φιλοι που ειχαν μαγαζι με επιπλα,πανε οι κουμπαροι τους να ψωνισουν,ο ανδρας δεν ασχοληθηκε πολυ η κουμπαρα κ η μανα της κ διαλεξαν τα πιο ακριβα απο ο,τι εβλεπαν.Ακουει ο ανδρας την τιμη κ τους παιρνει τηλ"τι ειναι αυτα μας κατακλέψατε κλπ" Φυσικα κ εκοψαν παρτιδες.Πες κανε μου κατι καλυτερο(που τους εκαναν στην τιμη)πες δεν μπορουμε να δωσουμε τοσα ,οχι μας κλεβετε....λες κ τα παιδια απο μια πωληση θα σωζοταν.Υπαρχουν τροποι να το χειριστεις χωρις να μαλώσεις τωρα ειναι ο θυμος ,ειναι το αισθημα της αδικιας ,ειναι η ελλειψη αγωγης που μας χαρακτηριζει γενικα τους περισσοτερους ειναι οτι πανε σε φιλο κ περιμενουν να τα παρουν τζάμπα δεν ξερω.

Διαφημίσεις

Εκεί φαίνονται οι φίλοι για εμένα, για παράδειγμα ένα προϊόν ή υπηρεσία που αντί για 5000 το βρίσκω στον φίλο μου 5200 ευρώ δεν θα χαλάσω την φιλία μου.[/QU

Προσωπικα σε έναν φίλο θα έδινα μια τιμη και θα του έλεγα αν βρεις αναλογη ποιοτητα σε χαμηλότερη τιμη τότε μην κανεις δεκτη την προσφορα μου. Διοτι και αντιστρόφως αν το δουμε δεν πρεπει μονο ο φίλος-πελάτης να μην σκεφτεται τα χρηματα αλλα και ο φίλος-επαγγελματιας θα μπορουσε να δεχθει ενα μικροτερο κερδος απο την συνεργασια με εναν φίλο.

Πάντςω στην δικη σας την περιπτωση καταλαβαινω ότι εσεις πρωταρχικα δειξατε ψυχροτητα πτος το ζευγαρι που παντρευεται. Οποτε φυσιολογικο ειναι να ειναι και αυτοι "κουμπωμενοι" απεναντι σας. Επιπλεον δεν επιβεβαιωσης την υπαρξη ειδικης προσκλησης για τα "κρεβατια" οποτε πιστευω οτι πιθανως θεωρουσαν αυτονοητη την παρουσιας σας. Η προφορικη πρόσκληση για αναλογες εκδηλώσεις ειναι πολυ λογική. Εχει λαβει ποτε κανεις γραπτη πρόσκληση για τετοιου ειδους εκδήλωση?? Εγω πχ σε στρωσιμο κρεβατιου που εχω παει (κατι αναλογο δηλ) προσκλήθηκα προφορικα... Μήπως τελικα μετα την αποτυχημενη σας επαγγελματικη συνεργασία τους εχεις βαλει στο μικροσκόπιο και τελικα εισαι εσυ αυτη που εχει βαλει την δουλεια πανω απο την φιλια???

Εκεί φαίνονται οι φίλοι για εμένα, για παράδειγμα ένα προϊόν ή υπηρεσία που αντί για 5000 το βρίσκω στον φίλο μου 5200 ευρώ δεν θα χαλάσω την φιλία μου.[/QU

Προσωπικα σε έναν φίλο θα έδινα μια τιμη και θα του έλεγα αν βρεις αναλογη ποιοτητα σε χαμηλότερη τιμη τότε μην κανεις δεκτη την προσφορα μου. Διοτι και αντιστρόφως αν το δουμε δεν πρεπει μονο ο φίλος-πελάτης να μην σκεφτεται τα χρηματα αλλα και ο φίλος-επαγγελματιας θα μπορουσε να δεχθει ενα μικροτερο κερδος απο την συνεργασια με εναν φίλο.

Πάντςω στην δικη σας την περιπτωση καταλαβαινω ότι εσεις πρωταρχικα δειξατε ψυχροτητα πτος το ζευγαρι που παντρευεται. Οποτε φυσιολογικο ειναι να ειναι και αυτοι "κουμπωμενοι" απεναντι σας. Επιπλεον δεν επιβεβαιωσης την υπαρξη ειδικης προσκλησης για τα "κρεβατια" οποτε πιστευω οτι πιθανως θεωρουσαν αυτονοητη την παρουσιας σας. Η προφορικη πρόσκληση για αναλογες εκδηλώσεις ειναι πολυ λογική. Εχει λαβει ποτε κανεις γραπτη πρόσκληση για τετοιου ειδους εκδήλωση?? Εγω πχ σε στρωσιμο κρεβατιου που εχω παει (κατι αναλογο δηλ) προσκλήθηκα προφορικα... Μήπως τελικα μετα την αποτυχημενη σας επαγγελματικη συνεργασία τους εχεις βαλει στο μικροσκόπιο και τελικα εισαι εσυ αυτη που εχει βαλει την δουλεια πανω απο την φιλια???

Συμφωνώ, ποτέ και εγώ δεν έχω δει γραπτή πρόσκληση για στρώσιμο κρεβατιού παρά μόνο προφορική. Εσείς βάλατε "τοίχο" στις σχέσεις σας μετά από αυτό που έγινε (που και εγώ πιστεύω ότι είχατε δίκιο) αλλά αξίζει όλο αυτό για να χαλάσει μια φιλία? Και εφόσον εσείς έχετε δηλώσει ότι δεν θέλετε πολλά πολλά μετά αποτυχημένη συνεργασία σας γιατί πρέπει να σας καλέσει στο κρεβάτι? Υποτίθεται ότι καλούμε στο κρεββάτι - γάμο - γλέντι κοκ αυτούς που μας αγαπάνε, αυτούς που χαίρονται με την χαρά μας κοκ και όχι αυτούς που θα προσπαθήσουν να χαμογελάσουν και να είναι ευγενικοί και "τυπικοί":rolleyes:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Η αλήθεια είναι ότι στον τόπο μου πάντα υπάρχει γραπτή πρόσκληση για το στρώσιμο των κρεβατιών είτε στο προσκλητήριο είτε σε έξτρα καρτούλα. Επίσης αλήθεια είναι ότι εμείς τους κρατάμε σε απόσταση λόγω αυτού που έγινε αλλά δεν είναι αλήθεια ότι βάζουμε την δουλειά πάνω από την φιλία γιατί κάνανε χοντράδα και η αλήθεια μας πίκραναν με την στάση τους, είχαμε δώσει ήδη παραγγελίες κλπ και μετά αποφάσισαν ότι δεν..... δεν σκεφτήκαν ότι μας εκθέτουν? το ότι κάναμε όλο το υπόβαθρο των σχεδίων και της διακόσμησης και το καρπώθηκε ο άλλος εργολάβος και εμείς δεν φαινόμαστε πουθενά τώρα? Περίμενα από τους φίλους μου και μάλιστα κολλητούς να με σκεφτούν περισσότερο. Τέλοσπάντων εχθές ήρθαν σπίτι μας στο ξαφνικό και φυσικά εμείς τους υποδεχτήκαμε με χαρά (ουδέποτε προσέβαλα επισκέπτη μου) και όταν έφυγαν με τον άντρα μου αποφασίσαμε να δώσουμε ευκαιρία για επανασύνδεση αφού και οι δύο νιώσαμε όμορφα με την επίσκεψη, ίσως να περιμέναμε και εμείς ένα βήμα από εκείνους, είχαμε πληγωθεί η αλήθεια γιατί δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, ασχοληθήκαμε με το σπίτι τους σαν να ήταν δικό μας και χαιρόμασταν με την χαρά τους και μετά μας απογοητεύσανε. Χρειαζόμασταν χρόνο και πιστεύω πως ακόμα χρειαζόμαστε αλλά σίγουρα έχουμε αρχίσει να νιώθουμε καλύτερα απέναντι τους. Αισθάνομαι ανακουφισμένη γιατί δεν θέλω να δηλητηριάζω την καρδιά μου με ανθρώπους που σε γενικές γραμμές είχαμε καλές σχέσεις και γενικώς μου έλειψε η παρέα τους. Όσο για τα κρεβάτια είπαν ότι θα καλέσουν προφορικά αλλά δεν είπαν εάν καλέσουν και εμάς, επίσης κάλεσαν και τους γονείς μου, σήμερα το έμαθα, και νιώθω ακόμα καλύτερα.

Μας πίκραναν, αλλά δεν θέλω να μεγαλώνω με άσχημα συναισθήματα μέσα μου για κανέναν, έχω μάθει να συγχωρώ εφόσον και από την άλλη μεριά υπάρχει καλή διάθεση, μία συγγνώμη όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

xrisaki σε καταλαβαινω απολυτα κ συμφωνω μαζι σου.Οι φιλοι σας κανανε λαθος κ προσπαθουνε απ΄οτι καταλαβαινω να τα ξαναβρειτε.Κ σωστα κατ΄εμε το σκεφτεστε κ εσεις έτσι.Φυσικα κ θελετε το χρονο σας,δε λειτουργουμε με κουμπι οσον αφορα τα συναισθήματα,αλλα απ΄οτι καταλαβαινω μετρουσε η φιλια τους για σας κ τη βαλατε πανω απο την πικρια σας κ καλα κανατε.Νομιζω πως ολοι το ιδιο θα καναμε αν επροκειτο για αγαπημενους φιλους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...