Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΑΜΟ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ


Recommended Posts

Κάπως έτσι έχει η ιστορία μας : Ο κουμπάρος μας, που μας βάπτισε το παιδί είχε σχέση με μία κοπέλα, γειτόνισσα μας, δίπλα δίπλα τα σπίτια μας, πέρυσι αρραβωνιάστηκαν, χαρήκαμε εμείς, δέσαμε περισσότερο αφού κάναμε παρέα ως ζευγάρια και ως εδώ όλα καλά. Η κοπέλα ήθελε να φτιάξει το σπίτι της, δίπλα μας και αυτό και από εμάς ζήτησε να της φτιάξουμε κάποια πράγματα (έχουμε κατασκευαστική) και έτσι μπήκαμε στην διαδικασία να κάνουμε τα σχέδια, να φέρνουμε δείγματα, να προτείνουμε ιδέες και λύσεις και πολλά άλλα. Μετά από αρκετό καιρό παιδέματος και αφού επιτέλους κατέληξαν, είπαμε τι πραγματικές τιμές που θα χρεώναμε σε άλλη περίπτωση είπαμε τις τιμές που τελικά κάναμε σε αυτούς (εξευτελιστικές, όλα τα σχέδια δώρο, και οι ιδέες, όλα τα προϊόντα με αρκετή έκπτωση κλπ) και συμφωνήσαμε. Μία μέρα πριν ολοκληρώσουμε τις παραγγελίες μας παίρνουν τηλ. και μας λένε άκυρο, ευτυχώς δεν πρόλαβαν να μας χρεώσουν οι προμηθευτές μας. Όταν τους καλέσαμε να συζητήσουμε το πως και το γιατί μας είπαν ότι τελικά αποφάσισαν να δώσουν την δουλειά σε άλλον εργολάβο, ξάδερφο τους που τους κάνει και κάτι άλλες δουλειές για να μην μπλέκονται λέει πολλοί μέσα στο σπίτι και να έχουν να κάνουν μόνο με έναν - και καλά περίμεναν να γίνουν όλα αυτά για να μας ξεκαθαρίσουν την θέση τους? Μαθαίνουμε τιμές του άλλου, διπλάσιες από τις δικές μας. Χαλαστήκαμε αρκετά, εκφράσαμε την δυσαρέσκεια μας, τους είπαμε πόσο ανήθικο ήταν από μέρους τους όλο αυτό μιας και χρόνο μας σπαταλήσαμε και εκτεθήκαμε στους προμηθευτές μας και τελικά ο άλλος εργολάβος θα υλοποιήσει όσα είχαμε σχεδιάσει και προγραμματίσει (είναι απλός τεχνίτης και δεν ξέρει ούτε από σχέδιο ούτε από διακόσμηση κλπ) και θα το πλασάρει όλο σαν δική του δουλειά. Έτσι λοιπόν κόπηκαν οι πολλές σχέσεις αλλα συνεχίσαμε να μιλάμε. Αυτά για να καταλάβετε τι παίζει.

Το θέμα είναι τώρα ότι σε λίγες μέρες είναι ο γάμος και έχει προκύψει το εξής, μας καλέσανε στον γάμο αλλά όχι στα κρεβάτια (στον τόπο μου κάνουμε σαν γλέντι στα κρεβάτια με χορό κλπ και με πολύ κόσμο). Είμαστε κουμπάροι, γείτονες διπλανοί, θα γίνεται ο χαμός την ημέρα των κρεβατιών, θα είναι όλη η γειτονιά στο πόδι και εμείς δεν είμαστε καλεσμένοι? Και τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς την ημέρα των κρεβατιών να φροντίσουμε να λείπουμε για να μην ρωτάνε τα παιδιά πως και δεν πάμε στο γάμο του νονού? Επίσης τους γονείς μου που είναι επίσης δίπλα δίπλα και δεν είχαν ουδεμία ανάμιξη και οι σχέσεις τους παρέμεναν καλές όπως πάντα, δεν τους κάλεσαν ουτέ καν στο γάμο, εδώ στην επαρχία τους γείτονες τους καλείς πρώτους και καλύτερους και θεωρείται μεγάλη προσβολή το αντίθετο. Αισθανόμαστε πολύ προσβεβλημένοι και δεν ξέρω... Δεν τίθετο θέμα το να μην πάμε στο γάμο παρά του ότι έγινε απλά τώρα πραγματικά δεν ξέρω, από την μία λέω να δείξουμε ανωτερότητα και να πάμε και από την άλλη αισθανόμαστε ανεπιθύμητοι και δεν θέλω. Επίσης δεν τραβήξαμε τα πράγμτα στα άκρα ούτε τότε και δεν έχω την διάθεση να το τραβήξουμε ούτε τώρα, αλλά πραγματικά με πίκρανε πολύ η στάση τους και θεωρώ ότι θα πάμε στο γάμο και θα αισθανόμαστε τελείως παρείσακτοι. Εσείς πως θα το χειριζόσασταν?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Επίσης σήμερα είναι τα γενέθλια της μικρούλας μου που την βάπτισε ο προαναφερόμενος κουμπάρος μας και φυσικά τους καλέσαμε, απλά έχω πικραθεί τόσο που θα κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαι όσο ευγενική και χαμογελαστή απαιτείται απέναντί τους κάτι που επιβάλεται γιατί πρώτον είναι καλεσμένοι μου και δεν αρμόζει κάτι το διφορετικό και δεύτερον δεν μπορώ να διαννοηθώ ανάμιξη των παιδιών σε όλο αυτό. Θεωρώ όμως ότι θα σφίγγω πολύ τα δόντια για να το καταφέρω:-(

Link to comment
Share on other sites

θα πήγαινα στο γάμο και ως δώρο θα τους έκανα μία κάρτα με ευχές και αντίγραφα από τα σχέδια (που ήδη τους έχετε δώσει) για το σπίτι.

 

 

χαχαχα, θα τους τσούξει μία τέτοια κίνηση, απλώς πιάνω των εαυτό μου περισσότερο πικραμένο παρά θυμωμένο, τι να πως αισθάνομαι τελείως αγαθιάρα μερικές φορές...:oops:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα τους το έλεγα. Αν ερχόντουσαν σπίτι μου παραμονές του γάμου, θα το έθετα: ποιά είναι η σχέση που έχουμε τώρα, γιατί με καλείς στο γάμο και όχι στα κρεββάτια?

 

Εκτός αν είχα αποφασίσει ότι θα τους κόψω, οπότε ούτε γάμος ούτε γενέθλια ούτε τίποτα.

 

Αυτό που έκαναν είναι απερίγραπτο, εντελώς απαράδεκτο.

Από εκεί και πέρα να ξεκαθαρίσεις εσύ μέσα σου (μαζί με τον άντρα σου) αν θα έχεις κάποια σχέση μαζί τους και τι είδους.

Αν για κάποιο λόγο θέλεις επαφές, μίλα ξεκάθαρα χωρίς φόβο και πάθος. Είναι πάντα καλύτερο.

Αν πιστεύεις ότι δεν ξεπερνιέται η πικρία, ξέκοψέ τους εντελώς. Δε χρειάζεσαι "τάχα μου" νονό, θα βρεις μια λύση για το παιδί.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημερα!

Εγω προσωπικά επειδη δεν αντέχω να ζω με παρεξηγήσεις και απορίες, θα πήγαινα να τα ξεκαθαρίσω και να ρωτηςω το γιατι!

Απ οτι καταλαβα εσεις γνωρίζατε τον αντρα πρωτα απλα αυτος παντρεύεται τωρα;

Μπορει να σε ζηλεύει η γυναικα του και να του βάζει λόγια!

Δεν καταλαβαίνω γιατι να απομακρυνθείτε ετσι!

Στην επαρχία κιόλας!

Κρίμα ειναι ο νονός της μικρής σας!!! Οφείλει τουλάχιστον εξήγηση για λογαριασμό του παιδιου, πνευματικός πατερας ειναι οχι κανενας άσχετος!

(Για μενα ειναι σημαντικό προσωπο ο νονός)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω μάλλον θα ξεκοβα τελείως, την καλημέρα μην την κόψετε, αφού τη λέτε ήδη, αλλά τα υπόλοιπα ...τι να σου πω, να κανω με τοσο βαριά καρδια γλέντια και χαρές? Πολύ ψυχοφθόρο μου φαίνεται. Και για ποιο λόγο στο φινάλε? Για τα μάτια του κόσμου? Οχι. Για να δειξω ανωτερότητα? Δεν νομίζω ότι ειναι θεμα ανωτερότητας το συγκεκριμένο, πιο πολύ το βλέπω ως "καλός, καλός, αλλά όχι και μα....ας" :cool:

Στο γάμο δεν θα πηγαινα. Θα μου φαινόταν σαν να κορόιδευα τον εαυτό μου. Ειδικά αφού λες ότι η συμπεριφορά τους, προσέβαλε και στενοχώρησε και εσάς και τους γονείς σου. Θα έστελνα ενα δώρο με ευχές, για να μην έχουν να πουν κι άλλα, αλλά τίποτα παραπάνω. Και στα γενεθλια δεν ξερω αν θα τους καλούσα (να τη χαίρεσαι, παρεμπιπτόντως;)). Σε πήραν τηλ. για χρόνια πολλά ή πρώτα πρόλαβες και τους κάλεσες?? Κι ας ειναι νονοι, εγω συμφωνώ με την Αννα "Δε χρειάζεσαι "τάχα μου" νονό, θα βρεις μια λύση για το παιδί".

Καταλαβαίνω ότι λόγω του μέρους που ζείτε σε απασχολεί το τι θα πουν οι γειτονες κλπ, αλλά αυτο δεν μπορείς να το αποφύγεις, τα στόματα θα ανοιξουν, τα πράγματα θα μαθευτούν, θα σας κουτσομπολέψουν, θα το βαρεθούν, θα τελειώσει.

Δες το αλλιώς...τι θα σου προσέφερε η διατήρηση αυτής τησ σχέσης?

Μήπως σκέφτεσαι να αφησεις ένα παραθυράκι ανοιχτό, μπας και με το πέρασμα του χρόνου, σας πλησιάσουν για συγνώμη? ΑΝ το σκέφτεσαι έτσι και θα ήσουν διατεθειμένη να το δεχτείς, τότε αναγκαστικά θα επιλέξεις πιο μεσοβέζικες λύσεις, ούτε κρύο ουτε ζέστη (δύσκολο στην πράξη), με την ελπίδα να αποκατασταθούν οι σχέσεις σας.

 

EDIT :

Εγω προσωπικά επειδη δεν αντέχω να ζω με παρεξηγήσεις και απορίες, θα πήγαινα να τα ξεκαθαρίσω και να ρωτηςω το γιατι!

Δεν ειναι φανερό το γιατί?

Επειδή το xrisaki και ο αντρας της τους την ειπαν για τη συμπεριφορά τους στο θεμα του σπιτιού...

Link to comment
Share on other sites

Δεν φτάνει που σας "πούλησαν" τελευταία στιγμή...

Που "έκλεψαν" τα σχεδια..

Θα βγουν και απο πανω με το να μην σας καλέσουν;

Μην τους παρακαλάτε κιόλας!

Σαν εκμεταλλεύτηκαν στην ουσια!

Οταν εγινε ολο αυτο σας ζήτησαν συγνωμη ή απλα είπαν δεν θελουμε;

Γιατι αν δεν έδειξαν τουλαχιστον να στεναχωριουνται ειναι απαράδεκτοι!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσι καταρχήν πολύ καλά έκανες κ τους τα ειπες.Έκαναν μεγάλη χονδράδα-απρεπεια κ οφειλατε να υπερασπιστειτε τη δουλεια κ το συμφέρον σας.Δηλαδή τι περιμεναν κ θυμωσαν;Να σας κανουν τη μακακια κ να πειτε κ ευχαριστώ;Αυτοι πώς θα αντιδρουσαν;Έπρεπε να καταλαβουν κ ως δειγμα συγγνωμης να σας εχουν στα όπα-οπα.Μήπως εγιναν κ αλλα ως συνεπεια της πραξης τους απο πλευρας σας κ γι΄αυτα θυμωσαν,τους κουτσομπολεψατε σε αλλους πχ,(γιατι εμενα μου εχει συμβει κ ενω ειχε δικιο η φιλη το εχασε γιατι καθισε κ ειπε τα προσωπικα μας σε αλλους ως παραπονο για μενα)

Όπως κ να εχει εγω στη θεση σας δε θα ρωτουσα κ δε θα ξεδιαλυνα τα θεματα μας παραμονες του γάμου.Σεβαστειτε την επιθυμια τους,πατε στο γαμο ,μη στερειτε απο το παιδι να παει στο γαμο του νονου του,ουτε να καταφυγετε σε ακροτητες.Και αν ειστε πραγματικα φιλοι κ θελετε να ξεκαθαρισετε την κατασταση,μπορειτε αργοτερα να μιλησετε καπου μονοι σας χωρις τα παιδια κ να τους εκφρασετε το παραπονο σας περισσοτερο παρα το θυμο σας.Εγω αυτο θα εκανα.Θα ειστε κ ανωτεροι ετσι.

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω να πω οτι η νύφη εχει παντα δίκιο!!!

Δλδ.... Στην φάση προετοιμασίας για γάμο και για σπίτι, τα νεύρα ειναι τσίτα, το είδα σε φίλες μου το είδα και σε εμένα, δεν ειναι τυχαίο οτι οι καλύτερες φιλίες χάλασαν όταν κουμπαριάσαν.

Οποτε νομίζω θα ειναι άκαιρο να πας να ξεκαθαρησεις τα πραγματα πριν τον γάμο, εφόσον είμασταν καλές φίλες να είσαι και στον γάμο της, οσο καλη φίλη θελει εκείνη.να πας να πιεις, να χορέψεις και να ευχηθείς μεσα απο την καρδιά σου.

Το προβλημα προφανώς υπάρχει κάπου, εφόσον δεν σε καλεί στο κρεβάτι που θα καλέσουν άπαντες,

Μετα τον γάμο ομως να αφήσεις τους άντρες, αφού εκείνοι ειναι πρώτιστος φίλοι να τα βρουνε. Δεν ξέρεις,ίσως με κάτι να εχουν στραβώσει που έχετε κανει και να μην το πήρες χαμπάρι, εχε καλη διάθεση να τα βρείτε, αλλα να ξεκαθαρίζεις και εσυ, οτι αυτά τα πραγματα σε ενόχλησαν, εκτός εάν σε ενόχλησαν τόσο πολυ, ώστε να μην συνεχίσεις την σχέση, δεν ειναι τπτ κακό....ξεκαθάρισε τα ομως να μην μείνεις με αμφιβολίες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

να σας πω και εγω την ιστορια μου,με την κουμπαρα μου πολυ πολυ καλες φιλες,μετα το γαμο μου μενω εγκυος και αποφασιζουμε να φτιαξουμε σπιτι/το οποιο χρηματοδοτει ο πατερας μου.μου λεει λοιπον οτι αναλαμβανει αυτη και οτι δεν ηθελε χρηματα.εγω της ειπα πως οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους και αν ηθελε να μου εκανε καλυτερη τιμη,εκεινη ανενδοτη.η εγκυμοσυνη μου με ξαπλωνει εκεινη ουτε να περασει να με δει,δεν το χωρουσε ο νους μου.ενω της ειχα πει τι ακριβως θελω για το σπιτι και μεσα σε ενα απογευμα βγαλαμε τα σχεδια,εμενε να κανει μια μικροαλλαγη και τα σχεδια μετα απο πολλες πιεσεις τα εφερε ματα απο 7 μηνες.με ρωτουσε ο πατερας μου τη δικαιολογουσα εγω.εντομεταξυ εχασα το μωρο,μες τη μαυρη πικρα εγω και εκεινη καθολου διπλα μου.εγω ομως την αγαπουσα και μου ελειπε.μαλιστα πριν με ξαπλωσουν εντελως θα πηγαιναν θαλλασα και τους ειπα πως αν πηγαιναν στην κοντινη παραλια θα πηγαινα κι εγω να ξεσκασω,εκεινη ηθελε να παει αλλου.παλι δεν ειπα τιποτα.ενω μεχρι τη στιγμη που βγηκαν τα σχεδια ειχαμε πει πως δε θα βγαζαμε αδεια για το σπιτι ο πατερας μου ειπε να βγαλουμε να εχουμε το καφαλι μας ησυχο,εντομεταξυ η κουμπαρα μου φευγει για αθηνα.αρκετα μακρια.τη ρωταω να το κοιταξει ολο ναι ελεγε αποτελεσμα πουθενα.ο πατερας μου πηγε και ρωτησε στον τοπο που μενουμε ρωτησε και τις τιμες που ηταν 1500 ευρω οικονομικοτερες της κουνπαρας μου που αρχικα δεν ηθελε χρηματα.τα σχεδια εννοειται τα ειχα πληρωσει.και επειδη δεν πληρωνα εγω για να κανω το κουμαντο και φοβομουν οτι παλι θα χρειαζοταν απειρο χρονο της ειπα να το αφησει και οτι θα κανει ο πατερας μου οτι θελει.επιτοπου δεν μου ειπε τιποτα αλλα σε λιγο καιρο ακουσα τα χιλια μυρια.προσπαθησα ευγενικα να της εξηγησω τιποτα.το μονο που της ειπα ηταν πως ηταν λαθος μου να μπλεξω τη φιλια με δουλειες.δεν την κατηγορησα για τιποτε αλλο αν και θα επρεπε.εννοειται πως δεν βαφτισε το μετεπειτα παιδι μου,εννοειται πως οι σχεσεις μας αλλαξαν πολυ.μου λειπει η παλια μου φιλη την αγαπαω ακομα.νομιζω πως δεν εσφαλα πολυ.νομιζω πως τα χρηματα δεν μπαινουν πανω απο τους ανθρωπους.πειτε μου τη γνωμη σας

7Ggjp2.png

 

Link to comment
Share on other sites

νομιζω πως τα χρηματα δεν μπαινουν πανω απο τους ανθρωπους.

 

Να που μπαινουν ομως robenula, το εζησες κι εσυ. Δεν επρεπε να μπαινουν, αλλα μπαινουν. Γι'αυτο και τοσες λαικες σοφιες "οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους", "μην μπλεκεις δουλεια με φιλους" κλπ.

Μπορει τα χρηματα να ειναι η αιτια ή μόνο η αφορμή, αλλα οταν καποιος καταληγει να νιωθει οτι ο φιλος του τον εχει εκμεταλλευτει, ηδη σπαει κατι στη φιλια. Βεβαια στη δικη σου περιπτωση άλλα (και πιο σημαντικά) ηταν αυτα που σε στενοχωρησαν τελικα κι αυτο ειναι ακομα χειροτερο γιατι το ενδιαφερον και εννοια του φιλου προς τον φιλο, δεν πληρωνεται ουτε αναπληρωνεται...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σε τέτοιες διοργανώσεις (γάμους-βαφτίσεις κτλ) θεωρώ δεδομένο πως οι στενοί θα έρθουν και πως δε χρειάζονται έξτρα πρόσκληση. Τι να πω δηλαδή; "Μαμά/γιαγιά είσαι καλεσμένη στο κρεβάτι;" Το ίδιο και για τους κουμπάρους. Οπότε, προσωπικά θα φερόμουν ως προσκεκλημένη και θα πήγαινα και τραταρίσματα κτλ. Σε κουμπαριά, τι έξτρα πρόσκληση να κάνεις; Το θεωρώ αυτονόητο πως θα έρθουν!!

 

Οπότε, στη θέση σου, θα έφτιαχνα και το κατι-τις μου και θα πήγαινα. Αν πράγματι δεν είχε πρόθεση να σε καλέσει, θα στραβώσει και (θα το απολαύσεις... ;) ) Αν σε θεωρεί της οικογένειας και πως δε χρειάζεσαι πρόσκληση γιατί η παρουσία σου είναι αυτονόητη, τότε θα βγεις "ΟΚ".

 

Οι διαφορές σας δεν πρέπει να λυθούν σε τέτοιες στιγμές. Μόλις καταλαγιάσει το θέμα των προετοιμασιών... συζητήστε το.

 

Και την επόμενη φορά... να αποφύγετε πάρε-δώσε οικονομικά-εργασιακά με "γνωστούς/φίλους/συγγενείς". Ακριβώς γιατί επηρεάζονται και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Δεν το θέλουμε κάτι τέτοιο, έτσι;

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

αχ είναι δύσκολο να έχεις πραγματικούς φίλους,και χωρίς να μπαίνουν λεφτά στη μέση ,κάποιοι ξαφνικά είναι εχθροί ,ξένοι..πρέπει να δοκιμαστεί η φίλια και σε λύπες αλλά και σε χάρες (εκεί να δεις πως εξαφανίζονται)για να καταλάβεις ποιοι είναι φίλοι ..αχ γιατί οι σχέσεις των ανθρώπων να είναι τόσο δύσκολες ?

χρισακι τελικά?μήπως σας κάλεσαν όταν ήρθαν για τα γενέθλια της μικρής ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αν είναι τα πράγματα ακριβώς όπως τα λες ,η κοπέλα είναι κακή φίλη και δεν πρέπει να το σκέφτεσαι άλλο πρώτα αυτή αδιαφόρησε για σένα και την κατάσταση που βίωνες ,αδιαφόρησε για την δουλεία που της είχες αναθέσει ,αδιαφόρησε για τα πάντα ..οπότε γιατί το σκέφτεσαι?ξέρω την αγαπάς και πονάς και αναρωτιέσαι αν είσαι κάπου λάθος,δεν είσαι και προχώρα . όλες μας έδω έχουμε τέτοιες ιστορίες να μας στεναχωρούν ,απλά συμβαίνει

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κορίτσια δεν συμφωνω πως δεν πρεπει να εχουμε εργασιακές-οικονομικες συνναλαγες με φιλούς-συγγενεις.Δηλαδή αν εχουμε ολοι μας καποια δουλεια στο φιλο δεν θα παμε πρώτα,στον ξενο θα πάμε;Κ για υποστηριξη κ για καλύτερα, για να μας προσέξει παραπάνω.Το θεωρώ αυτονοητο.Όπως αυτονοητη θεωρω κ την καλή συννενοηση.Δεν παω για να κανω τη δουλεια μου τζάμπα,μπορει να μου κανει - κ εγω θα κανω -μια καλή τιμη.Θα τα ξεκαθαρισουμε αυτα εξ΄αρχης.Τώρα αν δε μεινουμε ευχαριστημενοι θα το πουμε ευγενικα κ θα παμε καπου αλλού.Ειτε αλλη φορα θα παμε αλλου,δεν εχει την αποκλειστικότητα αλλα σαφως θα τον προτιμησω αρχικα ως φιλο.Αυτο θελω να κανουν κ οι φιλοι μου χωρις ομως να καταπιέζονται.

Ειναι λιγο αμηχανες καταστάσεις αλλα αν υπαρχει ειλικρινεια νομιζω ολα θα πανε καλά.

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είπαμε τίποτα σε κανέναν, δεν τους κουτσομπολέψαμε πουθενά και δεν θα το κάναμε ποτέ. Πιστεύω θύμωσαν επειδή τους τα είπαμε τότε ένα χεράκι και ήμασταν αρκετά καυστικοί και επειδή κόψαμε τις πολλές επαφές παρόλο που αυτοί μετά μας προσεγγίσανε να ξαναθερμάνουμε τις σχέσεις και εμείς δεν ήμασταν και πολύ θετικοί. Απομακρυνθήκαμε παρόλο που συνεχίσαμε να μιλάμε και να τηλεφωνιόμαστε "τυπικά" σε γιορτές, γενέθλια κλπ αλλά σταματήσαμε να βγαίνουμε μαζί και να κάνουμε γενικότερα παρέα, νιώθαμε πολύ πληγωμένοι και αναζητούσαμε ηρεμία και χρόνο αλλά αφήναμε ένα παραθυράκι για επανασύνδεση και γι αυτό το λόγο ήμασταν διακριτικοί και τυπικοί απέναντι τους.

Στα γενέθλια του παιδιού ήρθανε και εμείς από την μεριά μας ήμασταν όσο φιλόξενοι αρμόζει, σε βαθμό που κανένας δεν θα μπορούσε να καταλάβει το οτιδήποτε, δεν αναφέρθηκε κάτι για το γάμο παρά μόνο για το αν θα γίνουν τα παιδιά παράνυμφα και συμφώνησα να γίνουν εφόσον ρωτήσαμε τα παιδιά και ήθελαν. Χθες όμως που τους πέτυχε ο άντρας μου έξω στην γειτονιά και πιάσανε την κουβέντα ρώτησε πως και δεν αναφέρει το προσκλητήριο για κρεβάτια ή μήπως δεν θα γίνουν (γιατί είδε και άλλο προσκλητήριο φίλου και δεν έλεγε κάτι και ή τύπωσαν 2 ειδών προσκλητήρια ή βάζανε έξτρα καρτούλα για τα κρεβάτια) και του είπαν θα το πουν προφορικά σε όσους θέλουν αυτοί γιατί είναι παρα πολλοί οι καλεσμένοι και δεν γίνεται να τους καλέσουν όλους και εννοείται λένε πως εμείς είμαστε καλεσμένοι (τώρα δεν ξέρω άν το είπαν από ευγένεια ή εάν όντως είναι έτσι, μ.......α του άντρα μου που ρώτησε).

Πάντως και με το ότι δεν καλέσανε τους δικούς μου με έχει χαλάσει ιδιαίτερα γιατί τους χωρίζει μεσοτοιχία και ήταν πάντα μα πάντα ουδέτεροι, σε σημείο που όλο το διάστημα που τα είχαμε τσουγκρίσει όποτε άκουγαν ότι τα παιδιά είναι στη μαμά μου πήγαιναν για επίσκεψη για να τα δουν. Αλλόκοτη συμπεριφορά.....τελείως όμως...?????

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αποφασίσαμε στον γάμο να πάμε γιατί μας φαίνεται πολύ βαρύ το να μην παρεβρεθούμε, αλλα με βαριά την καρδιά..... να σκεφτείτε τόσο καιρό τώρα, 6μηνο περίπου, παρόλο που μου είπαν όποτε θέλω να πάω να δω το σπίτι (έχουν και θράσος) δεν πήγα γιατί ένιωθα πολύ πληγωμένη και δεν μπορούσα, για το λόγο ότι δεν ήταν για μένα απλοί πελάτες, ποτέ δεν τους είδα έτσι και πάντα από την αρχή ήμουν πολύ πολύ ξεκάθαρη απέναντι τους και πολύ ειλικρινής σε σημείο που τους αποκάλυπτα πράγματα που σε άλλους πελάτες δεν θα έλεγα ποτε και το ήξεραν αυτό, πολλά από τα προιόντα τους τα έδινα χωρίς κέρδος και το γνώριζαν και στο τέλος αυτό που κάνανε ήταν να με βγάλουν από την μέση και να παίρνουν οι ίδιοι τους προμηθευτές μου ή να βάζουν τον άλλο εργολάβο να το κάνει (μάλλον δεν με πίστευαν) και τελικά προς δικιά τους χαζομάρα να τα παίρνουν και πιο ακριβά αφού σε εμένα κάνουν πάντα έκπτωση τα εργοστάσια λόγω γνωριμίας και ιδιότητας, απλά μετά δεν είχαν τα μούτρα να ξαναέρθουν σε εμάς. Τέλοσπάντων στο γάμο θα πάμε με τα δώρα μας και με όλα μας απλά δεν θα σηκωθώ να χορέψω το ξεκαθάρισα στον άντρα μου, εξάλλου έχουμε και πένθος οπότε έχω και την δικαιολογία έτοιμη αλλά δεν έχω και διάθεση:-(

Link to comment
Share on other sites

Απομακρυνθήκαμε παρόλο που συνεχίσαμε να μιλάμε και να τηλεφωνιόμαστε "τυπικά" σε γιορτές, γενέθλια κλπ αλλά σταματήσαμε να βγαίνουμε μαζί και να κάνουμε γενικότερα παρέα, νιώθαμε πολύ πληγωμένοι και αναζητούσαμε ηρεμία και χρόνο αλλά αφήναμε ένα παραθυράκι για επανασύνδεση και γι αυτό το λόγο ήμασταν διακριτικοί και τυπικοί απέναντι τους.
Πάντως αποφασίσαμε στον γάμο να πάμε γιατί μας φαίνεται πολύ βαρύ το να μην παρεβρεθούμε, αλλα με βαριά την καρδιά..... [...] Τέλοσπάντων στο γάμο θα πάμε με τα δώρα μας και με όλα μας απλά δεν θα σηκωθώ να χορέψω το ξεκαθάρισα στον άντρα μου, εξάλλου έχουμε και πένθος οπότε έχω και την δικαιολογία έτοιμη αλλά δεν έχω και διάθεση:-(

 

Μπράβο xrusaki, καλά κάνετε και ακολουθείτε το ένστικτό σας και τη διάθεσή σας, μου φαινεστε πολύ ψύχραιμοι και λογικοί. Και να σου πω και κάτι? Ίσως ο χρονος να απαλυνει και το αντικτυπο της συμπεριφοράς τους, ισως να μην σας στενοχωρεί μετά από καιρό, όσο σε στενοχωρεί τωρα.

Ηταν λάθος σαν συμπεριφορά, αλλά δεν ήταν και κάτι ανεπανόρθωτο (πχ με τα δικά μου δεδομένα), αν δηλαδή εχετε περάσει πολλά σαν φιλοι, νομιζω ότι "γυριζεις πίσω" από κάτι τετοιο, αν ο άλλος δειξει ότι θέλει επανασύνδεση. Οι φιλίες εχουν σκαμπανεβάσματα στο περασμα του χρόνου και κάθε φορά τα αξιολογούμε για να δουμε πόσο καίριο χτυπημα δωσανε στην ουσία της φιλίας.

Και το σκηνικό με την πρόσκληση στο κρεββατι, ξερω 'γω, μην το ψειρισεις τόσο, η πρόσκληση έγινε, όπως κι αν εγινε, αν ηθελαν να σας αποφυγουν θα το έκαναν.

 

Epeidh me apasxolei akoma πειτε μου τη γνωμη σας
...εννοειται πως οι σχεσεις μας αλλαξαν πολυ.μου λειπει η παλια μου φιλη την αγαπαω ακομα.

 

Robenula, μπούσουλας θα ειναι αυτό που εγραψες παραπάνω.

Προφανώς δεν εισαι ετοιμη να διώξεις και να χασεις τελείως τη φίλη σου.

Ακολουθησε την καρδιά σου, δηλ αν δεν εχεις διαθεση να τη βλεπεις για λιγο καιρο, ας μην τη βλέπεις, αν θελεις να εισαι λιγο πιο ψυχρη μαζι της, ας εισαι. Και θα περιμένεις να δεις αν, περνωντας ο καιρός, τα συναισθήματα σου μαλακώνουν και θελεις να της δωσεις κι αλλη ευκαιρία, ή αν τελικά χαλασε οριστικά η σχεση σας.

Δίκαιη η στενοχωρια σου, αλλά αφού λες ότι σου λείπει και την αγαπάς, δωσε χωρο στα συναισθηματα σου, νας δεις τι "κερδιζει" τελικά: τα μεχρι τωρα χρόνια ή οι τελευταίοι μηνες?

(δεν το εννοω ποσοτικά, γιατί μπορεί και σε μια μερα να γκρεμιστεί μια φιλία, σχηματικά στο λέω).

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα προτεινα κ στα δυο τα κοριτσια,οταν ειναι ετοιμα να βρεθούν με τους φιλούς τους κ να τα πουνε κατα πρόσωπο,να ακουσουν κ τι εχουν τα τους πουνε οι αλλοι κ γενικα να ξεκαθαρισουν τις σχεσεις τους.Ειναι λιγο επιπονη διαδικασια κ αχαρη αλλα η μονη που μπορει να ξεδιαλυνει τα πράγματα κ η μονη που δειχνει ωριμοτητα.Αφου τα πουνε μπορει να συνεχιστει η φιλια με οποιαδηποτε τροπο,μπορει κ οχι.Συμβαινουν αυτα στη ζωη..

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω πως οι φίλοι, όταν θέλουν να παραμείνουν φίλοι, παραβλέπουν και καμία "πατάτα" από τους άλλους. Η "διακριτική παρουσία" και τέτοιου τύπου συμπεριφορά σημαίνει αποστασιοποίηση και αλλαγή πλεύσης. Επομένως από την πλευρά σας χαλαστήκατε τόσο που δε θέλετε να είστε πλέον φίλοι. Τα υπόλοιπα είναι απλά προφάσεις για να μη φανεί πως εσείς δε γουστάρετε πια την παρέα τους. Δε γίνεται όμως και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Δεν είναι κακό κάποιος να αλλάξει γνώμη για ένα φίλο. Πάντως η δική σας στάση είναι ξεκάθαρη. Δε θέλετε άλλες επαφές. Αλλιώς, θα τα βάζατε όλα στην άκρη και θα γλεντάγατε με τη χαρά του φίλου σας.

 

 

----

Κάποιο άλλο μέλος ανέφερε πως θα έμπλεκε γνωστούς με δουλειά/οικονομικά χωρίς πρόβλημα και πως αν δεν ήταν ευχαριστημένος θα το έλεγε ευγενικά. Πραγματικά, θέλω να το δω αυτό το "ευγενικά"..... Γιατί όσο χρυσό κι αν είναι το χάπι... αυτό παραμένει πικρό! Είναι ματαίωση, είναι απόρριψη. Επομένως... όσο γλυκά κι αν το πει κανείς, θα υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα και πιθανή ρήξη.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

αυτο ακριβως.ποτε δεν της ειπα πως εκανε λαθη.ειπα μονο πως και οι δυο καναμε και να παμε παρακατω.εκανα παρα πολλες προσπαθειες και συνεχιζε να ειναι απομακρη.το αφησα κι εγω μα οταν τη βλεπω μου βγαινει αυθορμηταωη αγαπη.εχουμε πια σχετικα καλες σχεσεις μα ποτε δε θα γινουν οπως πριν γιατι ετσι εχει διαλεξει,το εχω αποδεχτει.

7Ggjp2.png

 

Link to comment
Share on other sites

Κάποιο άλλο μέλος ανέφερε πως θα έμπλεκε γνωστούς με δουλειά/οικονομικά χωρίς πρόβλημα και πως αν δεν ήταν ευχαριστημένος θα το έλεγε ευγενικά. Πραγματικά, θέλω να το δω αυτό το "ευγενικά"..... Γιατί όσο χρυσό κι αν είναι το χάπι... αυτό παραμένει πικρό! Είναι ματαίωση, είναι απόρριψη. Επομένως... όσο γλυκά κι αν το πει κανείς, θα υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα και πιθανή ρήξη.

 

Συμφωνω οτι ειναι δυσκολη κ άχαρη στιγμή αλλά το να μη δω εστω την υπηρεσια του φιλου μου πρωτα κ να παω αλλού ειναι αγένεια κ γαιδουρια για μενα.Απ΄την αλλη κ ο φιλος πρεπει να ειναι συγκαταβατικος ,δεν ειμαι υποχρεωμενος να παρω αν δεν μεινω ευχαριστημενος.Όσοι παρεχουν υπηρεσιες πρεπει να το καταλαβουν.Δηλαδή εσυ τι θα εκανες οταν ο φιλος σου κανει μια δουλεια που χρειαζεσαι;Θα τον παρέκαμπτες για να πας αλλου;(Βεβαια ολα εξαρτονται κ απο την ειδικοτητα,το ποσο καλος επαγγελματιας ειναι κλπ .Εγώ μιλαω γενικά )

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...