Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας μητερες!Εχω μια απορια και ηθελα να ρωτησω αν καμια σας το κανει αυτο με το φαγητο του μωρου.Λοιπον ξεκινησαμε τωρα τις στερεες τροφες,μοσχαρι και κοτοπουλο.Οποτε για να μην τρεχω συνεχεια στον κρεοπωλη παιρνω 6-7 κομματακια κρεας τα βραζω στην χυτρα,κραταω τα 2 για να κανω φαγητο για 2 μερες με πατατες και καροτο και τα υπολοιπα τα βαζω στην καταψυξη με ζουμακι για αλλη φορα.τα καταναλωνουμε σε 2 βδομαδες το πολυ.το ιδιο κανω με το κοτοπουλο που παιρνω ενα στηθος.τι να πω στον κρεοπωλη δωσε μου μισο στηθος ή δυο κομματακια μοσχαρι?Εσεις τι κανατε?Πιστετετε οτι δεν ειναι σωστο αυτο που κανω,?Θελω πολυ να ακουσω τις γνωμες σας!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ειναι προτιμοτερο να πεις στον κρεοπωλη να σου δωσει δυο κομματακια μοσχαρι,παρα να δινεις στο μωρακι σου κατεψυγμενο φαγητο...προτεινω να μην το κανεις,αγοραζε οσο χρειαζεσαι για να παρασκευαζεις φρεσκο φαγακι στο μωρακι σου...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε βαζεις το κρεας στην καταψυξη?Εννοω αγοράζεις ένα κιλο μοσχαρι από το χασαπη..το μοιραζεις σε μεριδες και το βαζεις καταψυξη.Καθε πρωι η κάθε 2 μερες βγαζεις ένα κομματακι κρεας και το μαγειρευεις.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει η Νίκη. Παίρνεις απ τον κρεοπώλη μισό κιλό μοσχάρι και 1 φιλέτο ή 1 στήθος κοτόπουλο. Του λες να στα κόψει σε μερίδες (αν του πεις για μωρό, ξέρει πόσο να κόψει). Πας σπίτι, και βάζεις 2 κομμάτια σε κάθε σακούλα. Τα βάζεις στην κατάψυξη και έχεις κρέας για 2 εβδομάδες το οποίο δεν είναι μαγειρεμένο. Κάθε 2 μέρες (κάθε τόσο μαγειρεύουμε για τα μωρά)βγάζεις το πρωι μια σακουλίτσα και μαγειρεύεις. Εσύ τώρα το βάζεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο, το ξεπαγώνεις, υποθέτω βράζεις τα λαχανικά στο ζουμί, τη 2η μερίδα την βάζεις στο ψυγείο και την ξαναζεσταίνεις την επόμενη μέρα να τη φάει το μωρό.

Πολύ λάθος τακτική.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε βαζεις το κρεας στην καταψυξη?Εννοω αγοράζεις ένα κιλο μοσχαρι από το χασαπη..το μοιραζεις σε μεριδες και το βαζεις καταψυξη.Καθε πρωι η κάθε 2 μερες βγαζεις ένα κομματακι κρεας και το μαγειρευεις.

 

Αυτο κανω.απλως το βαζω βρασμενο στην καταψυξη.Γιατι το βραζω ολο μαζι στην χυτρα.αν το εβαζα ωμο θα επρεπε να το βραζω και το μοσχαρι οπως ξερουμε ολες θελει πολυ ωρα να βρασει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όπως τα λέει η Νίκη. Παίρνεις απ τον κρεοπώλη μισό κιλό μοσχάρι και 1 φιλέτο ή 1 στήθος κοτόπουλο. Του λες να στα κόψει σε μερίδες (αν του πεις για μωρό, ξέρει πόσο να κόψει). Πας σπίτι, και βάζεις 2 κομμάτια σε κάθε σακούλα. Τα βάζεις στην κατάψυξη και έχεις κρέας για 2 εβδομάδες το οποίο δεν είναι μαγειρεμένο. Κάθε 2 μέρες (κάθε τόσο μαγειρεύουμε για τα μωρά)βγάζεις το πρωι μια σακουλίτσα και μαγειρεύεις. Εσύ τώρα το βάζεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο, το ξεπαγώνεις, υποθέτω βράζεις τα λαχανικά στο ζουμί, τη 2η μερίδα την βάζεις στο ψυγείο και την ξαναζεσταίνεις την επόμενη μέρα να τη φάει το μωρό.

Πολύ λάθος τακτική.

 

Εννοειται δηλαδη αν καταλαβα καλα να το καταψυχω ωμο.Εγω αυτο που κανω ειναι να βγαζω το ταπερακι με τα 2 κομματακια μοσχαρι που ειναι βρασμενο απο την καταψυξη απο το προηγουμενο βραδυ το βαζω στη συντηρηση να ξεπαγωσει και την αλλη μερα βραζω τα λαχανικα και μετα προσθετω και το κρεατακι.Δεν ξερω,παντως που δοκιμαζω το φαγητο δεν μου φαινεται αλλοιωμενη η γευση.Ειναι παντα νοστιμο.Ειπα να ζηταω πιο λιγο απο τον κρεοπωλη αλλα ειναι αναποδος!του λες βαλε 4 κομματακια μοσχαρι και σου βαζει 10!!και επειδη παει ο αντρας μου να ψωνισει δεν του λεει τιποτα για να μην θυμωσει και δεν μας δινει μετα καλο κρεας.και μην μου πειτε να αλλαξω κρεοπωλη γιατι ζω σε χωριο και ειναι ο μοναδικος!!!

Link to comment
Share on other sites

και μην μου πειτε να αλλαξω κρεοπωλη γιατι ζω σε χωριο και ειναι ο μοναδικος!!!

 

Νομίζω ότι εδώ είναι το πρόβλημα. Αν υπήρχε ανταγωνισμός, θα σου έδινε αυτό που χρειάζεσαι. Εγώ του λέω μισό κιλό μοσχάρι κότσι για μωρό και μου βάζει μισό κιλό χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μερίδες. Βάζω δυο-δυο τα κομματάκια σε σακουλάκια και μετά κατάψυξη. Μήπως ο άντρας σου απλά δεν του λέει ότι το μοσχάρι το θέλει για το μωρό;

 

Φυσικά και θέλει 2-3 ώρες το μοσχάρι για να βράσει, αλλά οι διατροφολόγοι λένε ότι στη χύτρα χάνονται αρκετά θρεπτικά συστατικά, οπότε είναι λύση ανάγκης για μια μέρα που δεν προλαβαίνεις και όχι για κάθε μέρα. Πόσο μάλλον για μωράκια λίγων μηνών, που πρέπει απαραιτήτως να τρώνε θρεπτικό φαγητό.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω οτι το προβλημα ειναι ο χασαπης...οσο κι αν σου βαλει το χωριζεις σε μεριδες και καταψυξη...ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ.Ναι ειναι μια ταλαιπωρια αυτη η φαση που πρεπει να φτιαχνεις σουπα καθε μερα για το μωρο αλλα τι να κανουμε...πρεπει να γινει κι αυτο.Ολες το καναμε.Τα φαγητα του παιδιογ οσο μπορεις πιο φρεσκα.Μπορεις να μαγειρευεις καθε 2 μερες και για μια μερα να το βαζεις συντηρηση...χωρις λαχανικα μεσα.Οχι ομως να μαγειρευεις κατι σημερα και το παιδι να καταληγει να το τρωει μετα απο 6 μερες.

Link to comment
Share on other sites

Κοπέλα μου και εγώ στη χύτρα μαγειρεύω (και μάλιστα 8 λίτρων, άδεια είναι στην ουσία) αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κάνω τη διαδικασία που κάνεις εσύ. Τη θεωρώ λάθος. Τι εννοείς δοκίμασες και δεν κατάλαβες αλλοίωση γεύσης; Δεν λέμε ότι θα καταλάβεις κάτι, λέμε ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη. Όταν ζούσα σε άλλη περιοχή με κρεοπωλείο κάτω απ το σπίτι μου, απλά αγόραζα 2 κομμάτια μοσχάρι για το μωρό κάθε 2 μέρες. Τι πάει να πει είναι ο μοναδικός και μου δίνει όσο θέλει; Θέλω ΤΟΣΟ για το ΜΩΡΟ. Δε σου δίνει, δεν πειράζει 1 φορά τον μήνα σε κρεοπωλείο στην κοντινή πόλη και άντε γεια.

 

Επίσης αυτό με τη χύτρα και τις χαμένες θρεπτικές ουσίες, είναι λιγάκι αστείο. Δηλαδή πιο πολλές ουσίες χάνονται με τα 20 λεπτά βρασμού στη χύτρα που ότι υγρό προσθέσεις μένει εντός της ή στον 2 ωρο βρασμό σε συμβατική χύτρα που το νερό εξατμίζετε και προσθέτεις εκ νέου;

 

Στο 1ο μου παιδί καθόμουν και έβραζα με τις ώρες. Τώρα χύτρα και δεν συζητάω καν να καθίσω πάνω απ την κατσαρόλα 2 ώρες...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Γιατι δε βαζεις το κρεας στην καταψυξη?Εννοω αγοράζεις ένα κιλο μοσχαρι από το χασαπη..το μοιραζεις σε μεριδες και το βαζεις καταψυξη.Καθε πρωι η κάθε 2 μερες βγαζεις ένα κομματακι κρεας και το μαγειρευεις.

 

Αυτό πρέπει να κάνεις. Δεν θα το βάζεις όμως βρασμένο στην κατάψυξη. Θα το έχεις χωρισμένο σε μερίδες ωμό στην κατάψυξη, θα βγάζεις λίγο λίγο και θα μαγειρεύεις για 2 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εχει συζητηθεί και στο παρελθόν αρκετές φορες. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το φαγητό που εχει καταψυχθει μαγειρεμένο φυσικά σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφαλειας τροφίμων.

1Xckp3.png

 

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω οτι το προβλημα ειναι ο χασαπης...οσο κι αν σου βαλει το χωριζεις σε μεριδες και καταψυξη...ΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ.Ναι ειναι μια ταλαιπωρια αυτη η φαση που πρεπει να φτιαχνεις σουπα καθε μερα για το μωρο αλλα τι να κανουμε...πρεπει να γινει κι αυτο.Ολες το καναμε.Τα φαγητα του παιδιογ οσο μπορεις πιο φρεσκα.Μπορεις να μαγειρευεις καθε 2 μερες και για μια μερα να το βαζεις συντηρηση...χωρις λαχανικα μεσα.Οχι ομως να μαγειρευεις κατι σημερα και το παιδι να καταληγει να το τρωει μετα απο 6 μερες.

 

Προς θεου να μαγειρεψω κατι σημερα και να το φαει μετα απο 6 μερες!παντα για 2 μερες το πολυ της μαγειρευω.Εγω την χυτρα μου την χρησιμοποιω συνεχεια.Δεν το ηξερα αυτο που λενε οι διατροφολογοι..Ειναι πολυ βολικη παντως.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό πρέπει να κάνεις. Δεν θα το βάζεις όμως βρασμένο στην κατάψυξη. Θα το έχεις χωρισμένο σε μερίδες ωμό στην κατάψυξη, θα βγάζεις λίγο λίγο και θα μαγειρεύεις για 2 ημέρες.

 

Βρε κοριτσια εσεις που μου λετε να το βαζω στην καταψυξη ωμο πειτε μου λιγο αν γνωριζετε τι διαφορα εχει το βρασμενο απο το ωμο κρεας στην καταψυξη.Ειναι δηλαδη τοσο ανθυγιεινο αυτο που κανω???

Link to comment
Share on other sites

Εδω μας λεει οτι μπορουμε να καταψυξουμε μαγειρεμενο φαγητο. Εγω δεν καταψυχω παρα μονο δυο κομματια κρεας.Ε δεν νομιζω να ειναι τοσο λαθος αυτο που κανω.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια εσεις που μου λετε να το βαζω στην καταψυξη ωμο πειτε μου λιγο αν γνωριζετε τι διαφορα εχει το βρασμενο απο το ωμο κρεας στην καταψυξη.Ειναι δηλαδη τοσο ανθυγιεινο αυτο που κανω???

 

 

συγνωμη αλλα ποτε δεν αγοραζεις κρεατικα και να τα βαζεις καταψυξη ωστε να εχεις οταν χρειαστει να μαγειρεψεις?? ειναι το ιδιο το ωμο κρεας στην καταψυξη και το ιδιο το μαγειρεμενο φαγητο ?? προσωπικα θεωρω οτι οχι...και η δευτερη ειναι λυση αναγκης και οχι ο συνηθης τροπος για να σιτιζεις ενα μωρο...

 

αλλα νομιζω οτι οι απαντησεις στην ερωτηση σου, ειναι απλα το τι θα επρατε ή τι επραξε η καθε μανουλα εδω για το μωρακι της...εσυ θα επιλεξεις αυτο που θεωρεις εσυ οτι ειναι σωστο για το δικο σου μωρακι...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Αφού θεωρείς σωστό αυτό που κάνεις γιατί το άνοιξες αυτό το θέμα; Σου απάντησα όσο πιο λεπτομερώς μπορούσα στο τι διαφορά υπάρχει.

 

Τι λέμε:

Παίρνεις κρέας από κρεοπωλείο, γυρίζεις σπίτι, μοιράζεις 2 κομμάτια σε κάθε σακουλάκι και καταψύχεις. Βγάζεις ένα σακουλάκι κάθε 2 μέρες, μαγειρεύεις, τρώει το 1 κομματάκι την ίδια ημέρα και τοποθετείς το 2ο στη συντήρηση για την επόμενη μέρα.

 

Τι κάνεις:

Παίρνεις κρέας από κρεοπωλείο, γυρίζεις σπίτι, τα βράζεις όλα μαζί. Περιμένεις να κρυώσει, μοιράζεις ανά 2 σε ταπεράκι, καταψύχεις. Βγάζεις ένα ταπεράκι κάθε 2 μέρες, αποψύχεις, το ξαναβράζεις με τα λαχανικά (ή το αφήνεις 2 μέρες στη συντήρηση).

 

Πόσα περισσότερα βήματα κάνεις;

 

Είναι άλλο να μαγειρεύεις ένα φαγητό και να το καταψύχεις μαγειρεμένο, να το αποψύχεις και να το καταναλώνεις την ίδια ημέρα και άλλο αυτό που κάνεις εσύ. Και μάλιστα σε βρέφος.

 

Όπως και να χει, καθώς σε βλέπω δύσπιστη, απλά κάνε ότι νομίζεις καλύτερο για το παιδί σου. Όλες αυτό δεν κάνουμε;

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ. Δεν είναι το ίδιο να αποψύχεις ωμό κρέας, να το μαγειρεύεις και να το τρώει το μωρό την ίδια και την επόμενη ημέρα και άλλο να βράζεις 1 κιλό κρέας (μαζί με λαχανικά; ), να το αποψύχεις και να το ξαναβράζεις... Η πρώτη εκδοχή είναι πιο "φρέσκια".

Αλλά εσύ τι πρόβλημα έχεις να το βάζεις ωμό στην κατάψυξη;

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με ravT, niki81 και όσες κοπέλες σου πρότειναν το εξής

 

Τι λέμε:

Παίρνεις κρέας από κρεοπωλείο, γυρίζεις σπίτι, μοιράζεις 2 κομμάτια σε κάθε σακουλάκι και καταψύχεις. Βγάζεις ένα σακουλάκι κάθε 2 μέρες, μαγειρεύεις, τρώει το 1 κομματάκι την ίδια ημέρα και τοποθετείς το 2ο στη συντήρηση για την επόμενη μέρα.

 

αυτό έκανα κι εγώ αλλά την αμαρτία μου θα την πώ κορίτσια. Στο δεύτερο παιδί κρατούσα ένα κομματάκι μοσχάρι 3η μέρα (βρασμένο/συντήρηση) συν ζουμί και της το έκανα με πεπονάκι (όταν ξεκίνησε να τρώει και ζυμαρικό, στον 9ο νομίζω. όχι τα λαχανικα 3 μέρες εννοείται). Και τους το κάνω ακόμα. Όχι κάθε φορά, όταν δεν είχα/έχω χρόνο να ξαναμαγειρέψω.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...