Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Τα οποία αποτελέσματα δεν τα χρειάζεσαι :-D

Αφού πιο πάνω σου είχα βάλει τις παρενέργειες δεν τις είδες???

εσύ τα λες Κριστινα μου, ποιος σε ακούει όμως;;;;;:oops:

φταίω, το ξέρω....

απλά η μετάφραση του fussy, fussiness είναι πχ και κλάμα και ότι έκλαιγε ενώ θήλαζε;; απλά παραπάνω λέει ότι προκαλεί κάποιες φορές αυτά τα συμπτώματα στη μαμά και κατά συνέπεια και στο μωρό, όμως εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα....

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια έχω συνεχώς κάποιο πρόβλημα να ασχολούμαι, μην τυχόν και βαρεθώ...

Πριν τις 40 μέρες έπαθα μαστίτιδα στο δεξί στήθος, τώρα έιναι 5 μηνων το μωρό μου και πριν 2 εβδομάδες πρηζόταν συνεχώς το αριστερό και χωρίς πολύ σκέψη μη γνωρίζοντας τι με περιμένει έβαζα τη νύχτα πιο συχνά το μωρό στο αριστερό... Τώρα προσπαθώ να ενεργοποιώ περισσότερο το δεξί γιατί είναι μονίμως άδειο αλλά όταν βάζω το μωρό κάθεται λίγο και μετά κλαίει , γκρινιάζει και του δίνω το αριστερό αναγκαστικά. Κάθε μια ώρα ή συχνότερα κάποιες φορές τη μέρα θέλει στήθος. Με το βάρος εχουμε σχετική δυσκολία βλ. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24874&page=56

Σκέφτομαι να κάνω θήλαστρο κάποτε μόνο στο δεξί μήπως βοηθήσω αλλά δεν το αποφασίζω γιατί με κουράζει... Χθες το βράδυ είχα το μωρό (5 μηνών) από τις 12 εως τις 3 και από τις 5 έως τις 7 στό δεξί μέχρι που πάλι έδωσα το αριστερό λόγω γκρίνιας.

Το τσαι θηλασμού έχει λίγο τριγωνέλλα και πιστέυω ότι δεν έχει παρενέργειες, τι λέτε;

70kwp3.png

Προσπαθώ να δίνω ένα στήθος σε κάθε θηλασμό μήπως κα εξισορροπηθεί αλλά αν με ρωτήσει κάποιος πόσους θηλασμούς κάνω, δε μπορώ να απαντήσω...πότε τρώει λίγο πότε ατελείωτα ποτε πιπιλίζει και τρώει ταυτόχρονα (νιώθω κάθε μισή ώρα ροή ενώ πιπιλίζει). Έχω μπερδευτεί...Συγνώμη αν σας ζάλισα...

70kwp3.png

Προσπαθώ να δίνω ένα στήθος σε κάθε θηλασμό μήπως κα εξισορροπηθεί αλλά αν με ρωτήσει κάποιος πόσους θηλασμούς κάνω, δε μπορώ να απαντήσω...πότε τρώει λίγο πότε ατελείωτα ποτε πιπιλίζει και τρώει ταυτόχρονα (νιώθω κάθε μισή ώρα ροή ενώ πιπιλίζει). Έχω μπερδευτεί...Συγνώμη αν σας ζάλισα...

Να ξεκινάς με το δεξί. Αν το μωρό αρχιζει να γκρινιάζει να βοηθάς τη ροή σου με μασάζ http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm και πίεση. Για όσο συνεργάζεται το μωρό μετά θα περνάς στο άλλο.

Το μωρό σου κάνει προσπάθεια να αυξήση την παραγωγή γιαυτο ζηταει στήθος πιο συχνά.

Με τις πάνες πως τα πάτε??

Για να καταλάβεις το βάρος της πάνας ρίξε σε μια καθαρή 5 κουταλιες νερό. Θέλεις 4-5 πάνες το 24ώρο

Κενώσεις??

Διαφημίσεις

Να ξεκινάς με το δεξί. Αν το μωρό αρχιζει να γκρινιάζει να βοηθάς τη ροή σου με μασάζ http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm και πίεση. Για όσο συνεργάζεται το μωρό μετά θα περνάς στο άλλο.

Το μωρό σου κάνει προσπάθεια να αυξήση την παραγωγή γιαυτο ζηταει στήθος πιο συχνά.

Για να καταλάβεις το βάρος της πάνας ρίξε σε μια καθαρή 5 κουταλιες νερό. Θέλεις 4-5 πάνες το 24ώρο

Κενώσεις??

Χριστίνα μου έχουμε σίγουρα 5 τέτοιες πάνες, θα το ελέγξω και τις επόμενες μέρες. Νομίζω ότι είναι και περισσότερες. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να παίρνει κανονικό βάρος ή απλώς ότι δε λιμοκτονεί; Κενώσεις έχουμε 1 ή 2 κάθε μέρα αλλά με βλέννα λόγω αλλεργίας δυστυχώς... και τα σποράκια είναι ή καφέ ή μουσταρδί...

Σ ευχαριστώ θερμά!

70kwp3.png

Χριστίνα μου έχουμε σίγουρα 5 τέτοιες πάνες, θα το ελέγξω και τις επόμενες μέρες. Νομίζω ότι είναι και περισσότερες. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να παίρνει κανονικό βάρος ή απλώς ότι δε λιμοκτονεί; Κενώσεις έχουμε 1 ή 2 κάθε μέρα αλλά με βλέννα λόγω αλλεργίας δυστυχώς... και τα σποράκια είναι ή καφέ ή μουσταρδί...

Σ ευχαριστώ θερμά!

Σημαίνει ότι παίρνει αρκετό γάλα. ότι τρεφεται καλα

Κενώσεις??

Πότε θα σταματήσω να ξεκινάω με το δεξί; Νιώθω πως πάει λίγο καλύτερα... Ανησυχώ μηπως στο αριστερό δημιουργηθεί παρόμοιο πρόβλημα. Πώς θα ξέρω ότι εξισορροπήθηκαν;

Κάνω αποχή από γαλακτοκομικά 10 μέρες, αλλά βλέννα υπάρχει ακόμα... Πρέπει να μη βλέπω καθόλου βλέννα;

70kwp3.png

Και εγω πηρα παλι χαπια τριγωνελας και αμεσω ειδα ανησυχια στον μικρο, το στηθος δεν το ηθελε καθολου, βεβαια εγω κανω αντλησεις γιατι δεν θηλαζω αποκλειστικα αλλα επαιρνε και το στηθος κατα τη διαρκεια της ημερας τωρα δεν θελει, επισης μετα απο την ιδια ποσοτητα δικου μου γαλακτος πειναει ακομα ενω τις προηγουμενες μερες ηταν ενταξει, καλα μην μιλησω για τη δικια μου μυρωδια αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

περιττο να πω οτι τα σταματησα τα χαπια αν και αυτη τη φορα ειδα μια μικρη αυξηση...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Και εγω πηρα παλι χαπια τριγωνελας και αμεσω ειδα ανησυχια στον μικρο, το στηθος δεν το ηθελε καθολου, βεβαια εγω κανω αντλησεις γιατι δεν θηλαζω αποκλειστικα αλλα επαιρνε και το στηθος κατα τη διαρκεια της ημερας τωρα δεν θελει, επισης μετα απο την ιδια ποσοτητα δικου μου γαλακτος πειναει ακομα ενω τις προηγουμενες μερες ηταν ενταξει, καλα μην μιλησω για τη δικια μου μυρωδια αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

περιττο να πω οτι τα σταματησα τα χαπια αν και αυτη τη φορα ειδα μια μικρη αυξηση...

καμιά φορά μπορεί να είναι και τυχαίο. εγώ ακόμα δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν από την τριγωνέλλα η ανησυχία γιατί την πήρα μόνο μία μέρα και είχε ανησυχία τις επόμενες δύο και μετά από καμιά βδομάδα είχε πάλι μία μέρα ανησυχία χωρίς να έχω πάρει. εγώ αν χρειαζόταν (για μένα μιλάω) ίσως ξαναέκανα μία δοκιμή μετά από λίγο καιρό γιατί και σε μένα είχε πραγματικά αποτέλεσμα. και έχω μία απορία: η ανησυχία είναι απλά μία ανησυχία γιατί του προκαλεί κολικούς ή του κάνει και κακό πραγματικά; δηλαδη του προκαλεί κάτι παθολογικό;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

καμιά φορά μπορεί να είναι και τυχαίο. εγώ ακόμα δεν είμαι σίγουρη ότι ήταν από την τριγωνέλλα η ανησυχία γιατί την πήρα μόνο μία μέρα και είχε ανησυχία τις επόμενες δύο και μετά από καμιά βδομάδα είχε πάλι μία μέρα ανησυχία χωρίς να έχω πάρει. εγώ αν χρειαζόταν (για μένα μιλάω) ίσως ξαναέκανα μία δοκιμή μετά από λίγο καιρό γιατί και σε μένα είχε πραγματικά αποτέλεσμα. και έχω μία απορία: η ανησυχία είναι απλά μία ανησυχία γιατί του προκαλεί κολικούς ή του κάνει και κακό πραγματικά; δηλαδη του προκαλεί κάτι παθολογικό;;

Το πιθανότερο είναι ότι αντιδρούν στην αλλαγμένη γεύση του γάλακτος: παρότι η τριγωνέλλα δεν αλλάζει τη γεύση όσο η μαγιά μπύρας και θεωρητικά τα περισσότερα μωρά αρέσκονται στις πικάντικες γεύσεις, ίσως κάποια μωρά να αντιδρούν σ' αυτή τη διαφορετική γεύση που αποκτά το γάλα της μαμάς.

δηλαδη του προκαλεί κάτι παθολογικό;;

το είχαν ξαναγράψει τα κορίτσια, στην υπερπαραγωγή, το μωρό δυσκολεύεται περισσότερο να πάρει το λιπαρό γάλα, το στομάχι του δεν μπορεί να χωνέψει τόση λακτόζη με τη μία και έτσι καταρχάς μπορεί να κάνει διάρροια, πράσινα κακά. Σε δύσκολες περιπτώσεις, μπορεί να ερεθιστεί το έντερο τόσο, που να δυσκολεύεται και στα γεύματα που είναι πιο λιπαρά. Μπορεί να προκληθεί αιμορραγία στο έντερο, μπορεί να είναι τόσο μικρή που να μην φαίνεται, ωστόσο να οδηγήσει σε αναιμία, αν συμβαίνει πολύ καιρό. Μπορεί να εμποδίζεται η ανάπτυξη του, αφού δεν χωνεύει σωστά και δεν απορροφά καλά τα συστατικά. Μπορεί να γίνει πιο ευάλωτο σε αρρώστιες, αφού διαταράσσεται η χλωρίδα του εντέρου και αναπτύσσονται περισσότερο τα κακά μικρόβια.

Αυτό είναι τα χειρότερα που μπορεί να συμβούν, δεν στα λέω για να σε τρομάξω, απλά χρειάζεται να τονιστεί ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ".

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καταλαβαίνεις ότι η πιθανή ανησυχία του μωρού μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Από το ότι δεν νιώθει χορτάτο από το αραιό γάλα, μέχρι ενοχλήσεις στο πεπτικό και ελαφριές ιώσεις.

το είχαν ξαναγράψει τα κορίτσια, στην υπερπαραγωγή, το μωρό δυσκολεύεται περισσότερο να πάρει το λιπαρό γάλα, το στομάχι του δεν μπορεί να χωνέψει τόση λακτόζη με τη μία και έτσι καταρχάς μπορεί να κάνει διάρροια, πράσινα κακά. Σε δύσκολες περιπτώσεις, μπορεί να ερεθιστεί το έντερο τόσο, που να δυσκολεύεται και στα γεύματα που είναι πιο λιπαρά. Μπορεί να προκληθεί αιμορραγία στο έντερο, μπορεί να είναι τόσο μικρή που να μην φαίνεται, ωστόσο να οδηγήσει σε αναιμία, αν συμβαίνει πολύ καιρό. Μπορεί να εμποδίζεται η ανάπτυξη του, αφού δεν χωνεύει σωστά και δεν απορροφά καλά τα συστατικά. Μπορεί να γίνει πιο ευάλωτο σε αρρώστιες, αφού διαταράσσεται η χλωρίδα του εντέρου και αναπτύσσονται περισσότερο τα κακά μικρόβια.

Αυτό είναι τα χειρότερα που μπορεί να συμβούν, δεν στα λέω για να σε τρομάξω, απλά χρειάζεται να τονιστεί ότι "ουκ εν τω πολλώ το ευ".

καλημέρα,

όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω θα προκληθούν από την υπερπαραγωγή έτσι; εγώ μιλάω άμεσα η τριγωνέλλα ή η μαγιά μπύρας αν προκαλούν κάτι παθολογικό.

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλημέρα,

όλα αυτά που αναφέρεις παραπάνω θα προκληθούν από την υπερπαραγωγή έτσι; εγώ μιλάω άμεσα η τριγωνέλλα ή η μαγιά μπύρας αν προκαλούν κάτι παθολογικό.

η τριγωνελλα και η μαγιά, όταν δεν χρειάζονται, προκαλούν υπερπαραγωγή.

Διαφημίσεις

Προσπάθησα να βάζω το παιδί στο δεξί στήθος αλλά μόνο το βράδυ το δέχεται. Τη μέρα κάθεται μόνο 1 λεπτό. Έκανα όσα με συμβούλευσες Χριστίνα... Αν βοηθήσει το θήλαστρο να κάνω άντλήση; και αν ναι πόσο συχνά; Και πόσο καιρό χρειάζεται; Δε θα θελα να μείνω με 1 στήθος...

70kwp3.png

Προσπάθησα να βάζω το παιδί στο δεξί στήθος αλλά μόνο το βράδυ το δέχεται. Τη μέρα κάθεται μόνο 1 λεπτό. Έκανα όσα με συμβούλευσες Χριστίνα... Αν βοηθήσει το θήλαστρο να κάνω άντλήση; και αν ναι πόσο συχνά; Και πόσο καιρό χρειάζεται; Δε θα θελα να μείνω με 1 στήθος...

Κοίτα αφού δεν συνεργάζεται το μωρό κάνε θήλαστρο. Προσπάθησε για μια εβδομάδα με 4-5 αντλήσεις (αν μπορείς να αντλείς ταυτοχρονα με το θηλασμό - στο ένα στήθος το μωρό στο άλλο το θήλαστρο αν δεν σε βολεύει δεν πειράζει). Σε 7 -10 μέρες θα δεις αύξηση. Εσύ προσπάθησε να το προσφέρεις στο παιδί έτσι και αλλιώς....

• 3 εβδομάδες μετά...

Ρε κορίτσια μου είπε η Αγλαϊα να πάρω τρυγωνέλλα, αλλά σε κάποια φαρμακεία που πήγα δεν το ήξεραν και δεν το είχαν. Ποιάς εταιρείας είναι? Solgar? Χάπια είναι ή βότανο που το βράζεις και το πίνεις? Πού θα το βρώ? Μήπως να πάρω μαγιά μπύρας τελικά?

Πήρα, λοιπόν το fenugreek της solgar. Διάβασα ότι θα παίρνω 3 χάπια 3 φορές την ημέρα. Δηλ 9 χάπια την ημέρα εννοείτε, έτσι? Για πόσες μέρες όμως θα τα παίρνω? Πότε πρέπει να τα σταματήσω?

Όσες θέλετε να πάρετε συμπληρώματα ή ήδη παίρνετε θα σας συνιστούσα να δείτε το θέμα που άνοιξα με τίτλο: "επικίνδυνα τα συμπληρώματα αύξησης παραγωγής γάλακτος;;". υπάρχει εκεί μία πλευρά του θέματος που νομίζω αξίζει όλες να προβληματιστείτε και να ψαχτείτε πριν κάνετε οτιδήποτε.....

4opXp3.png 1cSqp3.png

Ρε κορίτσια έπαιρνα τριγωνέλλα 4 μέρες και τη σταμάτησα, γιατί καταρχίν βρωμούσα ολόκληρη και έβλεπα ότι το μωρό είχε ανησυχία έντονη όλη μέρα και έκλαιγε και χτυπιόταν στο στήθος. Είχε ΄καμία άλλη αυτά τα συμπτώματα? Τι να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή μου? Να δοκιμάσω και μαγιά?

Ρε κορίτσια έπαιρνα τριγωνέλλα 4 μέρες και τη σταμάτησα, γιατί καταρχίν βρωμούσα ολόκληρη και έβλεπα ότι το μωρό είχε ανησυχία έντονη όλη μέρα και έκλαιγε και χτυπιόταν στο στήθος. Είχε ΄καμία άλλη αυτά τα συμπτώματα? Τι να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή μου? Να δοκιμάσω και μαγιά?

απο βάρος και πάνες πως τα πάτε?

απο βάρος και πάνες πως τα πάτε?

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 41

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΝΑΙ 13,4-17,3

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

11/6 3280

15/6 3060

29/6 3360

4/7 3460

8/7 3560

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 9-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) ΟΧΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ΟΧΙ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7-9

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κάποιες φορές ενώ πεινάει, το βάζω στο στήθος και αρνείται να φάει, κλαίει, χτυπάει χέρια και πόδια και ουρλιάζει. Αυτό μπορεί να κρατήσει ώρες με συνεχείς προσπάθειες από μέρους μου να το ηρεμήσω με άλλους τρόπους, να το κοιμίσω και να το βάλω ξανά μετά στο στήθος. Αυτό μου δημιουργεί την αίσθηση ότι το μωρό εκείνη την ώρα δε βρίσκει να φάει ή ίσως το γάλα δεν έχει τη ροή που περιμένει και εκνευρίζεται. Αυτό έχει γίνει αρκετές φορές και και τις τελευταίες μέρες (από τότε που ξεκίνησα την τριγωνέλλα) κάθε μέρα και με φέρνει σε απόγνωση, καθώς ΄νιώθω ότι τυρρανάω το μωρό αφήνοντας το να πεινάει. Εν τω μεταξύ το βάρος που έχει πάρει το μωρό από τότε που γεννήθηκε είναι οριακό από ό,τι μου είπε ο παιδίατρος και φοβάμαι μήπως το μωρό μου υποσιτίζεται εξαιτίας της επιθυμίας μου για αποκλειστικό θηλασμό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...