Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τσίμπλες στο ματάκι

Recommended Posts

Αφου εβγαζε δακρυα δε νομιζω να εχει προβλημα!! Απο οτι μου ειπε ο παιδιατρος ειναι επεμβαση ρουτινας...με μια συριγγα γινεται αλλα δεν ξερω αν χρησιμοποιουν ναρκωση και τι ειδους!!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Βρε κορίτσια σήμερα το πρωϊ ο μικρός ξύπνησε με τα ματάκια του κλειστά γιατί είχε μεγάλες κίτρινες τσίμπλες που είχαν κολλήσει τα βλέφαρα. Προσπάθησα με ένα μαλακό πανάκι με ζεστό νερό να τις βγάλω και μετά του έβαλα λίγο χαμομήλι. Με τα χίλια ζόρια τις έβγαλα γιατί δεν κάθόταν με τίποτα αλλά τι είναι πάλι αυτό; καμιία μόλυνση; σας έχει τύχει;

Είναι πολύ μπουκωμένος τις τελευταίες ημέρες δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και αυτο...

Καλη μου μενα τα δυο μου παιδια το εκαναν αυτο οταν ηταν μωρα 2 μηνων λογο οτι το δακρυ του μωρου δεν μπορουσε να παρασει απο το σωλινακι που εχει το ματι.πηγε σε οφθαλμιατρο εκανα θαραπεια ενα μηνα με μασαζ και κοληριο .τωρα το μωρο σου ειναι μεγαλητερο καμια πεκυτιδα τιποτα τετοιο .

Διαφημίσεις

Και τα δικά μου το κάνανε όταν ήταν πιο μικρά για τον ίδιο λόγο που λέει η JENIA, ιδίως ο γιος μου. Ενίοτε εμφανίζονται τσιμπλίτσες, ακόμη και πρόσφατα. Μην ανησυχείς, δεν είναι τίποτα. Ρώτα ασφαλώς την παιδίατρό σου. Εγώ τα καθάριζα με χλιαρό χαμομήλι και αποστειρωμένες γαζούλες (αν δεν έχεις χρησιμοποίησε βαμβακάκι) και έριχνα σταγονίτσες Tobrex 3-4 φορές την ημέρα 1-2 σε κάθε ματάκι για λίγες ημέρες.

Εγώ φέτος αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα και με τα δύο παιδιά μου, μίλησα με οφθαλμίατρο και κάνω το εξής: πλύσιμο με αμπούλες protagent αρκετές φορές την ημέρα και πρωί βράδυ σταγόνα fucidin.

Κι εμενα η μικρουλα μου το ειχε περασει,ο παιδιατρος μου ειπε να κανω πλυσεις με φυσιολογικο ορο για 3 μερες και να καθαριζω το ματακι με βαμβακι οποτε μεζευει πολυ τσιμπλιτσα. Προσοχη , το ματακι να καθαριζετε με το βαμβακι με φορα απο την εξωτερικη γωνια προς την εσωτερικη.Ειναι πιο αποτελεσματικο το μαζεμα της τσιμπλιτσας.

Gstone καλημέρα το ίδιο πρόβλημα έχει και ο δικός μου ο μικρός και του παρουσιάζεται είτε μαζί με κρυώμα είτε από αλλεργία. Ο παιδίατρος μας έχει πει ότι είναι αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Τον έχω πάει και σε παιδοοφθαλμίατρο και όλοι έχουν συμφωνήσει ότι δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά φυσικά τον ταλαιπωρεί. Αν προσέξεις λίγο πριν εμφανιστούν οι τσιμπλίτσες τα ματάκια κοκκινίζουν ελαφρά τότε είναι σημάδι ότι ξεκινάει η επιμόλυνση που έχει ως αποτέλεσμα τις τσίμπλες. Στο πρώτο στάδιο λοιπόν οι γιατροί μας έχουν πει ξεκινάμε κολύριο (το Tobrex που αναφέρει και η άλλη κοπέλα) και μετά αναλόγως έχουμε πάρει και πιο ισχυρή αγωγή. Τώρα επειδή ξέρω το προλαβάινω πάντα στην αρχή. Για τις τσίμπλες θα καθαρίζεις τα ματάκια του με χλιαρό νερό ή χλιαρό φυσιολογικό ορό με βαμβάκι ή και χωρίς, θα προσέχεις την πετσετούλα που τον σκουπίζεις να την αλλάζεις αμέσως για να μη δημιουργείται νέα μόλυνση και ως γενική συμβουλη να αποφεύγεις το χαμομήλι γιατί ανεξάρτητα με το πιστεύουμε εμείς αν είναι αλλεργικής φύσης το χαμομήλι είναι φυτό και μπορεί να το χειροτερέψει. Οπωσδήποτε πάντως να απευθυνθείς στο γιατρό για να σου δώσει αγωγή.

xZBdp3.png

Κι εμενα η μικρουλα μου το ειχε περασει,ο παιδιατρος μου ειπε να κανω πλυσεις με φυσιολογικο ορο για 3 μερες και να καθαριζω το ματακι με βαμβακι οποτε μεζευει πολυ τσιμπλιτσα. Προσοχη , το ματακι να καθαριζετε με το βαμβακι με φορα απο την εξωτερικη γωνια προς την εσωτερικη.Ειναι πιο αποτελεσματικο το μαζεμα της τσιμπλιτσας.Και καθε ματακι με αλλο βαμβακι.

Διαφημίσεις

Πήρα τηλ. την παιδίατρο και μου είπε ότι εμφανίζεται όταν τα παιδάκια περνούν ιώσεις, πολλές φορές συνοδεύεται και από πυρετό. Μαζί με ρυνίτιδα εμφανίζεται και η επεφυκίτιδα. Είπε να του βάλω tobrex μέχρι την Κυριακή 1 σταγόνα πρωί -μεσημέρι- βράδυ.

Πάντως σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.

ναι κ ο δικος μμου το εχει παθει οταν ηταν μωρο.ημασταν ελλαδα κ ειχαμε παει θαλασσα κ κολλησε μυκητα απο κει.δεν ανοιγε το ενα το ματι σχεδον καθολου .

του βαζαμε κατι σταγονες για 15 μερες .αν θηλαζεις μπορεις να βαζεις λιγο απο το γαλα σου στο ματακι .οντως ειναι κολλητικο κ πρεπει καθε φορα να το σκουπιζεις με αποστειρωμενη γαζα για να μη πανε κ αλλα μικροβια!εμεις καναμε κομπρεσες με χαμομηλι με γαζες κ βαζαμε σταγονες 3 φορες την ημερα

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=8

http://health.in.gr/paidi/Article.asp?ArticleId=18845&CurrentTopId=18661&IssueTitle=%CD%EF%F3%DE%EC%E1

δες κ αυτα

• 2 εβδομάδες μετά...

Πριν δύο μήνες περίπου, όταν ο μικρός μου ήταν ενός έτους, γύρισε από τον βρεφονηπιακό με ματάκια γεμάτα τσίμπλες. Οι κοπέλες εκεί τον καθάρισαν με φυσιολογικό ορό. Ο γιατρός είπε να μην χρησιμοποιήσω χαμομήλι, άλλα φυσιολογικό ορό και καθαρό βαμβάκι. Μου σύστησε και το Tobrex, το οποίο δούλεψε από την πρώτη εφαρμογή.

Διαφημίσεις

• 9 months later...

καλησπερα

σημερα το βραδυ η κορη μας επεσε για υπνο κανονικα και οταν πηγα να τσεκαρω καποια στιγμη ειδα οτι και τα δυο της ματια ήταν γεματα τσιμπλες..... ειναι 20 μηνων και ποτε δεν το εχουμε ξαναπαθει εκτος μια φορα (6 μηνων περίπου) που εβαλα εφαπαξ λιγο μαμογαλο και εγινε περδικι.....

απλως με αγχωνει το γεγονος οτι πηγαμε σε παιδοτοπο χτες και την δαγκωσε ενα κοριτσακι στην μυτη της..... λετε να παιζει κανενα ρολο?????? μην βαρατε...... μανα ειμαι και αγχωνομαι....

ευχαριστω για τον χρονο σας.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

καλησπερα

μετα απο 20 μηνες ξαφνικα σημερα το βραδυ μας βγαλε τσιμπλες πολλες στο ματι της και δεν μας εχει ξαναπασχολησει σχεδον ποτε μ αυτο το θεμα εκτος μιας φορας περιπου 6 μηνων που το γιατρεψαμε με μαμογαλο....

αυτο που με ανησυχει ειναι οτι χτες την δαγκωσε στην μυτη της ενα κοριτσακι σε παιδοτοπο.... λετε να εχει σχεση??????

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

καλησπερα

μετα απο 20 μηνες ξαφνικα σημερα το βραδυ μας βγαλε τσιμπλες πολλες στο ματι της και δεν μας εχει ξαναπασχολησει σχεδον ποτε μ αυτο το θεμα εκτος μιας φορας περιπου 6 μηνων που το γιατρεψαμε με μαμογαλο....

αυτο που με ανησυχει ειναι οτι χτες την δαγκωσε στην μυτη της ενα κοριτσακι σε παιδοτοπο.... λετε να εχει σχεση??????

Δεν γνωρίζω αν έχει κάποια σχέση το δάγκωμα που προηγήθηκε, ξέρω όμως ότι κυκλοφορεί ίωση με τσίμπλες στα μάτια και μυξούλες. Μήπως να μιλούσες με τον παιδίατρο;

O5X4p2.png 

bebaki-eva μήπως πέρασε ή περνάει καμία ιωσούλα η μικρή; με αυτόν τον τρόπο ''ξεσπάει'' στα μάτια. Το ξαναπεράσαμε πέρυσι. Πάρε τηλ. τον παιδίατρο γιατί κατα πάσα πιθανότητα θέλει θεραπεία με tobrex. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση το δάγκωμα βρε. Τυχαίο είναι άλλα ανέφερέ το και στον παιδίατρο να σου φύγει το άγχος.

Καλημερα :)

καμια σχεση το δαγκωμα :P

βρωμικα χερακια στο ματακι ή σκονες απο τα παιχνιδια!

Τομπρεξ θελει μερικες μερες και δεν θα εχει τπτ :)

Απλη επιπεφυκιτιδα που ακουγεται ;)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

και άμα είναι κρυωμένη βγάζει τσίμπλες!!

εμένα έβγαζε συνέχεια όταν ήταν συναχωμένη και της καθάριζα με βαμβάκι και νερό...

δεν είναι τίποτα, η γιατρός μου είπε να της ρίχνω και λίγο ορό αν μπορώ...

και αποθηλασε επιτελους!

σωστα και ο ορος κανει θαυματα!!! απλα δεν ειναι θεραπευτικος ;)

Για καθαρισμο ειναι οτι καλυτερο...με αποστηρωμενη γαζουλα τον εβαζα εγω στη μικρη!

μπεμπακι τελικα τι ειπε ο γιατρος???

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

τελικα ειναι επιπεφυκιτιδα και μας ειπε με φυσιολογικο ορο και αποστειρωμενη γαζα να καθαριζουμε τα ματακια και δυο ή τρεις φορες την ημερα tobrex.....

και φυσικα κομμενοι οι παιδοτοποι..... (αυτο ειναι δικο μου.... οχι της γιατρου.....) γιατι μαλλον απ εκει την πατησαμε! δοξα το θεο χανια εχουμε τελειο καιρο για βολτα στον κηπο μη σου πω και για μπανιο στη θαλασσα.....

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις κοριτσια....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

ευχαριστω κοριτσια για τις πληροφοριες

τελικα ηταν μια επιπεφικυτιδα μαλλον και την αντιμετωπιζουμε με αποστειρωμενες γαζες και φυσιολογικο ορο και φυσικα tobrex.....

ελπιζω να μην μου το γυρισει σε ιωση γιατι δεν το αντεχω αλλο να μην μου τρωει.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...