Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τσίμπλες στο ματάκι

Recommended Posts

αν είναι αλλεργία καλύτερα όχι χαμομήλι και το λένε όλοι οι οφθαλμίατροι πλέον.... Παλιά όλοι έτσι κάναμε αλλά τελικα λόγω της γύρης του χαμομηλιού μπορεί να το κάνει χειρότερα....

Φυσιολογικό ορό, και αργότερα αν δεν υποχωρήσει δυστυχώς όλοι οι παιδίατροι δίνουν το κολύριο που ανέφεραν οι μανάδες πιο πάνω......

Διαφημίσεις

αν είναι αλλεργία καλύτερα όχι χαμομήλι και το λένε όλοι οι οφθαλμίατροι πλέον.... Παλιά όλοι έτσι κάναμε αλλά τελικα λόγω της γύρης του χαμομηλιού μπορεί να το κάνει χειρότερα....

Φυσιολογικό ορό, και αργότερα αν δεν υποχωρήσει δυστυχώς όλοι οι παιδίατροι δίνουν το κολύριο που ανέφεραν οι μανάδες πιο πάνω......

Αυτό με την αλλεργία δεν το ήξερα , ακούγεται λογικό όντως . Πάντως εγω που δεν το ήξερα αυτό και του βάζω χαμομήλι βλέπω μάλλον βελτίωση πάντως σίγουρα όχι χειροτέρεψη, άρα μάλλον δεν έχει αλλεργία..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

είχα πάει στο χωριό του άντρα μου και μιας και είμαι παιδί της πόλης αμέσως τα μάτια μου ερεθιστήκανε... έβαλα χαμομήλι και το πρωί ήταν σαν του δράκουλα.... κατακόκκινα... :shock: Πήγα κατευθείαν στο γιατρό και μου είπε ότι πλέον αποφεύγουμε σε αλλεργίες το χαμομήλι....

Που να το ξέρω η έρμη...:?

Τα μωράκια μωρέ και ένα σκουπιδάκι να πάει έχει αντίδραση στο ματάκι τους... ή αν είναι φραγμένος ο πόρος κλπ.... οπότε το χαμομηλάκι είναι ότι πρέπει!

Καλημερα κοριτσια..η μικρη μου ειναι 13 ημερων και σημερα απο το πρωι εχει πολλες τσιμπλες το ενα της ματακι...το καθαριζω με ορο αλλα στο 10λεπτο ξαναδημιουργουντε :( Μολυνση????? ή αλλεργια??? να βαλω καλυτερα χαμομιλι???:confused::confused::confused:

Γεια σου zouzounitsa79 να σου ζήσουν τα παιδάκια σου. Κι εμένα είχε τσιμπλίτσες ο μικρός και ο παιδίατρος είπε πως είναι φραγμένος δακρυϊκός πόρος και να καθαρίζουμε το ματάκι με αποστειρωμένη γαζούλα και φυσιολογικό ορό. Έτσι λέει δίνουμε την ευκαιρία στο ματάκι να αποφράξει τον πόρο μόνο του. Αν δεν υποχωρούσε θα έδινε κολύριο, αλλά υποχώρησε μετά από ενάμιση μήνα, αν θυμάμαι καλά. Περαστικούλια!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Καλημερα κοριτσια..η μικρη μου ειναι 13 ημερων και σημερα απο το πρωι εχει πολλες τσιμπλες το ενα της ματακι...το καθαριζω με ορο αλλα στο 10λεπτο ξαναδημιουργουντε :( Μολυνση????? ή αλλεργια??? να βαλω καλυτερα χαμομιλι???:confused::confused::confused:

Το ίδιο είχε πάθει η μικρή μου όταν είχαμε πάει τις πρώτες μας καλοκαιρινές αλλεργίες.Πήραμε τηλ/νο τον παιδίατρο και μας είπε να την πάμε σε οφθαλμίατρο.Την πήγαμε και όντως είχε επιπεφυκίτιδα και μας έδωσε τις σταγόνες TOBREX για 4 μερούλες και όντως έγινε μια χαρούλα.

Διαφημίσεις

δεν σου ειπε τιποτα για ιωση???τη στιγμη μαλιστα που εχεις κ μεγαλυτερο παιδακι...εμας για τις τσιμπλες του εφραιμ σε συνδυασμο με λιγες μυξουλες,μονο για ιωση μιλησε,συγκεκριμενα για ρινοιο...φυσιολογικο ορο στα ματια κ τη μυτη ειπε.το κολυριο μου το ειχε δωσει περισυ το καλοκαιρι που παθαμε την πρωτη μας ιωση,το ενα παιδι ηταν 20 μηνων κ το αλλο 7,αλλα οταν ρωτησα ειπε οτι ειναι νωρις ακομα για το μωρο να παρει φαρμακα(γενικα ειναι κατα των φαρμακων με το παραμικρο).ειπε μονο σε μεγαλη αναγκη να βαλω κολυριο κ αν η τσιμπλα γινει πρασινη κ ξερη τοσο ωστε να μη μπορει ν ανοιξει το ματι του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 3.09.10 Κ ΘΗΛΑΖΕΙ......

ναι το έχω δοκιμάσει

υπάρχει κι αντίστοιχο θέμα κάπου εδώ νομίζω

βάζαμε για κανα μηνα φυσιολογικό ορό με γάζα αλλά τίποτα

μια φίλη μου είπε για το γάλα, το δοκίμασα, από την επόμενη μέρα είδα διαφορά, σε 2 μέρες πέρασε τελείως και δεν ξαναβγηκε

Διαφημίσεις

χθες πηγαμε για τα εμβολια των παιδιων,κ με τα τρια μαζι (εκει να δεις μαχη) ..λιγο πριν φυγουμε απο το σπιτι,το ενα ματι του εφραιμ εκλεισε απο τις τσιμπλες.εμβολιο δεν εκανε λογω της μυξας που ειχε,μας ειπε να τον παμε την αλλη βδομαδα.για το ματακι μου ειπε να βαλω το κολυριο γιατι εχουν περασει 5 μερες απο την πρωτη φορα κ να του βαλω 3 φορες τη μερα για 3 μερες.ειναι ελαφρια αντιβιωση κ δεν πρεπει να χρησιμοποιειται με το παραμικρο..επισης ειπε οτι μπορει να ειναι ασχετο με το ρινοιο κ να οφειλεται σε μολυνση η γυρη.να το παρακολουθησουμε ειπε.για το γαλα που ρωτησα ειπε οτι ειναι φυσικη αντιβιωση,αφου περιεχει τα αντισωματα της μαμας.εγω ομως δεν εχω γαλα...δυστυχως...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 2.11.06 ΒΕΝΕΤΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ 18.12.07 ΕΦΡΑΙΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 11.04.09

theolvas...ευχαριστω για την πληροφορια :) Και εμενα ο παιδιατρος το τομπρεξ(σωστα??) μου ειπε...το μονο που φοβηθηκα ηταν για φραγμενο δακρυικο πορο αλλα απο σημερα το πρωι δακρυζει το ματακι :) οποτε κατι το πειραξε μαλλον :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

gerakinoulaaaa :) Ευχαριστω βρε :)

Και εκει γαλα?????????????:shock: Το χεις δοκιμασει καλε??? :confused:[/QUOT

Ναι και εκεί γάλα ο δικός μου παθαίνε συχνά ΕΠΙΠΕΦΥΚΙΤΙΔΑ και βάζω ΜΑΜΟΛΑΓΟ πάντα…………

ΖΟΥΖΟΥΝΙΤΣΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ?

ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ,………

Φαντάζομαι τώρα με 2 παιδιά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα……..

.....

ζουζουνιτσα...κοριτσομανα...δυο γιους εχω...ψαχνω για νυφες...τι λες??? βασικα κ γαμπρο ψαχνω για οσες ενδιαφερονται...

εμας περασε η τσιμπλα,μονο με μια φορα κολυριο

εμεις το είχαμε απο τη γέννηση.Τους το είχα πει στο Ιασώ αλλα δεν μας έδωσαν ιδιαιτερη σημασία. Μετά η παιδίατρος μας έδωσε το tobrex ηρεμησε για λίγο αλλα μόλις τον φυσάει λίγο ο αέρας το ματάκι μας πάλι τσιμπλιάζει.Εχουμε βάλει ως τώρα 3 μπουκαλάκια οχι συνεχεια κατα διαστήματα.Εχτες του έβαλα για πρώτη φορά τεχνιτό δάκρυ και σαν να είναι λίγο καλύτερα.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

καλημερα κοριτσια :) Και εμενα μια ετσι μια αλλιως ειναι...βαζω μαμογαλο που λεει και η μαμαλευτερακι και καθαριζω με ορο :) Γαμπροι ε? να καπαρωσω κανενα λες??? 1 στα 6 γεννηθηκε αγορι την ημερα που γεννησα...χαχαχα πασας :)

Μαμαλευτερακι...ζοριζομαι ναι...η μεγαλη ζηλευει αφανταστα...η μικρη με παιδευει με τον θυλασμο απιστευταααααα :( Ελπιζω να επιβιωσω!!!!!!!!!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Εμεις ειχαμε φραγμένο πόρο με δακράκι και τσιμπλίτσες μέχρι πριν 3 βδομάδες. Χαμομήλι και εμας μας ειπαν οτι δεν κάνει και το καθαρίζαμε με ορό...για μασαζ δεν καθοταν ήδη απο τον 3ο μήνα....δώσαμε ομως 3 ομοιοπαθητικές κάψουλες silica και του πέρασε ως δια μαγείας! Ειχα πειστεί οτι δεν το γλιτώνουμε το χειρουργείο....να ναι καλα ο ομοιοπαθητικός μου...άγαλμα πρεπει να του στήσω του ανθρωπου!

Κι εμένα το είχε ο μπέμπης από τη γένησση στο ένα ματάκι φραγμένο πόρο και τσίμπλα, του έβαζα αραιά tobrex και το καθάριζα με γαζούλα και φυσιολογικό ορό όπως μου είχε πεί η παιδίατρος και πέρασε από μόνο του όταν έγινε περίπου 6 μηνών. Από όσο ξέρω είναι συνηθισμένο και φτιάχνει ως τον 8ο μήνα.

R8K7p2.png

ye4yp2.png

πο-πο τα περισσοτερα το παθενουν ε?? εγω νομιζω ειδα δακρυ απο το ματακι οποτε αισιοδοξω για τον δακρυικο πορο...μαλλον αλλεργια ειναι ή καμια επιφυκιτιδα!! Αλλα πολυ επιμονη!!! Πηρα και εγω το κολυριο σημερα γιατι βλεπω και κολλαει και το αλλο ματακι!!

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

εμένα η μικρούλα μου έβγαζε δάκρυα πρίν εμφανίσει τσιμπλίτσες.Αρχισα σήμερα να της βάζω γαλατάκι της μαμας και να της ο καθαρίζω με ορό.Φοβήθηκα όμως βρε κορίτσια..δηλαδή αν κατάλαβα καλά απο τα όσα διάβασα,υπάρχει περίπτωση αν δεν ανοίξει ο πόρος στο ματάκι να έχουμε χειρουργεία???

4S7L.jpgjNXsp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...