Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υστεροσαλπιγγογραφια τι,πως που?οεο?

Recommended Posts

Μήπως κλείνουν οι σάλπιγγες όταν παγώνει η κοιλιά μας; Έχω ακούσει ότι οι γυναίκες είναι πολύ ευαίσθητες στα γυναικολογικά στην περιοχή της κοιλιάς, γι' αυτό και οι παλιοί γιατροί λέγανε ότι τα ξώκοιλα μπλουζάκια που φοράμε το καλοκαίρι κάνουν τεράστια ζημιά.

Ευτυχώς που η μόδα έχει κάνει come back στις μακριές μπλούζες!

Καλημερα.Εμενα προσωπικα εκλεισαν οταν δουλευα σε ψυγεια σε σουπερ μαρκετ.:-(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα και από εμένα. Έχω μια απορία, μόνο με αυτή την εξέταση δείχνουν αν είναι κλειστές οι σάλπιγγες; Γιατί εμένα ο γιατρός μου μου έγραψε μόνο ορμονολογικές, ΥΣΓ μου είπε για πολύ αργότερα, αν δεν συλλάβω μέσα σε 6 μήνες

kWVKp2.png

Καλημέρα και από εμένα. Έχω μια απορία, μόνο με αυτή την εξέταση δείχνουν αν είναι κλειστές οι σάλπιγγες; Γιατί εμένα ο γιατρός μου μου έγραψε μόνο ορμονολογικές, ΥΣΓ μου είπε για πολύ αργότερα, αν δεν συλλάβω μέσα σε 6 μήνες

Καλημερα! Ναι μονο μ'αυτη την εξεταση δειχνουν.Συνηθως μετα απο 2 χρονια σε βαζει ο γιατρος να το ψαξεις.Αν προσπαθεις λιγο διαστημα κανε τις ορμονολογικες πρωτα και βλεπεις.Εκτος αν θες εσυ να την κανεις αμεσα.Πρεπει να κανει και ο αντρας σου σπερμοδιαγραμμα:P

Καλημερα! Ναι μονο μ'αυτη την εξεταση δειχνουν.Συνηθως μετα απο 2 χρονια σε βαζει ο γιατρος να το ψαξεις.Αν προσπαθεις λιγο διαστημα κανε τις ορμονολογικες πρωτα και βλεπεις.Εκτος αν θες εσυ να την κανεις αμεσα.Πρεπει να κανει και ο αντρας σου σπερμοδιαγραμμα

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Σε λίγες μέρες ξεκινάω το δεύτερο μήνα προσπαθειών... Έκανα σήμερα τις ορμονολογικές που μου είχε γράψει και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να βγουν οι απαντήσεις. Αν δεν είναι καλές θα του ζητήσω να κάνω και ΥΣΓ. Για σπερμδιάγραμμα μου είπε όχι. Αν δε συλλάβω θα κάνει ο άντρας μου ενεργοποίηση σπέρματος...

kWVKp2.png

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Σε λίγες μέρες ξεκινάω το δεύτερο μήνα προσπαθειών... Έκανα σήμερα τις ορμονολογικές που μου είχε γράψει και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να βγουν οι απαντήσεις. Αν δεν είναι καλές θα του ζητήσω να κάνω και ΥΣΓ. Για σπερμδιάγραμμα μου είπε όχι. Αν δε συλλάβω θα κάνει ο άντρας μου ενεργοποίηση σπέρματος...

Αγχωνεσαι μολις απο τον δευτερο μηνα; Δεν θα επρεπε βρε ιριδα..Ασε να περασει λιγος καιρος πρωτα.Απ'οτι καταλαβα πρεπει να εισαι και μικρουλα. Οποτε δε σε πιεζει ο χρονος..:roll:

Διαφημίσεις

Αγχωνεσαι μολις απο τον δευτερο μηνα; Δεν θα επρεπε βρε ιριδα..Ασε να περασει λιγος καιρος πρωτα.Απ'οτι καταλαβα πρεπει να εισαι και μικρουλα. Οποτε δε σε πιεζει ο χρονος..

αγχώνομαι... όχι ακριβώς :) απλά θέλω να ξέρω ότι είμαι εντάξει. να μη βρεθώ προ εκπλήξεων :P

ναι, είμαι 24. μικρή, έχω το χρόνο με το ''μέρος'' μου αλλά όσο να 'ναι, είναι μια διαδικασία που θέλω να την κάνω όσο πιο νωρίς γίνεται. εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι;

kWVKp2.png

Ναι, μόνο με αυτήν δείχνουν. Ωστόσο οι περισσότεροι γιατροί λένε να ξεκινήσεις τις εξετάσεις μετά τον 1 χρόνο γιατί αν μπεις από την αρχή σε αυτό το τρυπάκι 1) αυξάνεται το άγχος που δεν είναι καλό και 2) σίγουρα δεν θα μείνεις μόνο στη σαλπιγγογραφία. Υπάρχουν και πολλές άλλες εξετάσεις για να δεις άλλα πράγματα και αν το πας έτσι, θα πεις ας τις κάνω όλες να τελειώνω.

Κι εγώ βέβαια, όπως έχω ήδη πει, ξεκίνησα τις εξετάσεις στους 2 μήνες όταν είδα ότι δεν είχαμε αποτέλεσμα και ακόμα δεν τις έχω ολοκληρώσει (5 μήνες έως σήμερα).

M7X9p2.png OvOqp2.png

αγχώνομαι... όχι ακριβώς :) απλά θέλω να ξέρω ότι είμαι εντάξει. να μη βρεθώ προ εκπλήξεων :P

ναι, είμαι 24. μικρή, έχω το χρόνο με το ''μέρος'' μου αλλά όσο να 'ναι, είναι μια διαδικασία που θέλω να την κάνω όσο πιο νωρίς γίνεται. εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι;

Εγω μετα απο 2,5 χρονια προσπαθειων(τοτε καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα)και με εξωσωματικη καταφερα ευτυχως με την πρωτη να αποκτησω μια κορουλα 14 μηνων τωρα.Παρα την ταλαιπωρια σκεφτομαι να ξεκινησω για το δευτερο!:lol:

Ναι, μόνο με αυτήν δείχνουν. Ωστόσο οι περισσότεροι γιατροί λένε να ξεκινήσεις τις εξετάσεις μετά τον 1 χρόνο γιατί αν μπεις από την αρχή σε αυτό το τρυπάκι 1) αυξάνεται το άγχος που δεν είναι καλό και 2) σίγουρα δεν θα μείνεις μόνο στη σαλπιγγογραφία. Υπάρχουν και πολλές άλλες εξετάσεις για να δεις άλλα πράγματα και αν το πας έτσι, θα πεις ας τις κάνω όλες να τελειώνω.

Κι εγώ βέβαια, όπως έχω ήδη πει, ξεκίνησα τις εξετάσεις στους 2 μήνες όταν είδα ότι δεν είχαμε αποτέλεσμα και ακόμα δεν τις έχω ολοκληρώσει (5 μήνες έως σήμερα).

Rosali, πόσο χρονών είσαι; άσχετο, εντελώς πληροφοριακά ρωτάω.

Εγώ είπα στον εαυτό μου μόνο αν κάποια από τις ορμονολογικές δεν είναι καλή θα κάνω ΥΣΓ. Ο γιατρός είπε πολύ πιο μετά μαζί με την ενεργοποίηση σπέρματος (!?!?!) του καλού μου. Και δε μου είπε τίποτα για σπερμοδιάγραμμα-καλλιέργεια σπέρματος.

Οι εξετάσεις που έκανες ως τώρα ήταν καλές;

kWVKp2.png

Εγω μετα απο 2,5 χρονια προσπαθειων(τοτε καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα)και με εξωσωματικη καταφερα ευτυχως με την πρωτη να αποκτησω μια κορουλα 14 μηνων τωρα.Παρα την ταλαιπωρια σκεφτομαι να ξεκινησω για το δευτερο!

Να σου ζήσει Ελίνα μου! Να είναι γερή και καλότυχη!

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη δεύτερη προσπάθειά σου! Αξίζει η ταλαιπωρία :) Εσύ έχεις και τις 2 σάλπιγγες κλειστές αν κατάλαβα καλά;

Βρε κορίτσια, το έγραψα και σε άλλο θέμα, ο άντρας μου έχει περάσει μαγουλάδες... εκεί είναι που ανησυχώ

kWVKp2.png

Διαφημίσεις

Rosali, πόσο χρονών είσαι; άσχετο, εντελώς πληροφοριακά ρωτάω.

Εγώ είπα στον εαυτό μου μόνο αν κάποια από τις ορμονολογικές δεν είναι καλή θα κάνω ΥΣΓ. Ο γιατρός είπε πολύ πιο μετά μαζί με την ενεργοποίηση σπέρματος (!?!?!) του καλού μου. Και δε μου είπε τίποτα για σπερμοδιάγραμμα-καλλιέργεια σπέρματος.

Οι εξετάσεις που έκανες ως τώρα ήταν καλές;

Είμαι 32. Είσαι πολύ μικρή για να αγχωθείς με τις εξετάσεις. Χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδρομή.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Είμαι 32. Είσαι πολύ μικρή για να αγχωθείς με τις εξετάσεις. Χαλάρωσε και απόλαυσε τη διαδρομή.

Επίσης, οι ορμόνες δεν νομίζω ότι σχετίζονται με τις σάλπιγγες. Οι ορμόνες σχετίζονται περισσότερο με την ωοθυλακιορρηξία. Αν κάτι δεν σου βγει καλό, αυτήν πρέπει να δεις.

Εγώ πάντως δεν ξέρω πόσο θα εμπιστευόμουν το αποτέλεσμα των ορμονολογικών τη στιγμή που μόλις τώρα έκοψες τα αντισυλληπτικά και ο οργανισμός σου ακόμα κοιμάται.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Αυτό θα κάνω κοπέλα μου. Γιατί με άγχος τίποτα δε θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα ;)

kWVKp2.png

Επίσης, οι ορμόνες δεν νομίζω ότι σχετίζονται με τις σάλπιγγες. Οι ορμόνες σχετίζονται περισσότερο με την ωοθυλακιορρηξία. Αν κάτι δεν σου βγει καλό, αυτήν πρέπει να δεις.

Εγώ πάντως δεν ξέρω πόσο θα εμπιστευόμουν το αποτέλεσμα των ορμονολογικών τη στιγμή που μόλις τώρα έκοψες τα αντισυλληπτικά και ο οργανισμός σου ακόμα κοιμάται.

Αν σου πω ότι ο μοναδικός γιατρός που λέει ότι ο οργανισμός μου κοιμάται είναι ο τωρινός; Και άλλη μια κοπέλα στο άλλο τόπικ... Κανένας άλλος. Και δεν ξέρω τι να πρωτοπιστέψω :P

kWVKp2.png

Αν σου πω ότι ο μοναδικός γιατρός που λέει ότι ο οργανισμός μου κοιμάται είναι ο τωρινός; Και άλλη μια κοπέλα στο άλλο τόπικ... Κανένας άλλος. Και δεν ξέρω τι να πρωτοπιστέψω :P

Καλά, δες τι θα βγει αύριο στις εξετάσεις και βλέπουμε. Μπορεί να είναι όλα οκ και τσάμπα να κάνουμε υποθέσεις. Όλα καλά θα πάνε, Ίριδα, και τσάμπα προβληματιζόμαστε. Μια χαρά θα είναι οι εξετάσεις σου.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη δεύτερη προσπάθειά σου! Αξίζει η ταλαιπωρία :) Εσύ έχεις και τις 2 σάλπιγγες κλειστές αν κατάλαβα καλά;

Βρε κορίτσια, το έγραψα και σε άλλο θέμα, ο άντρας μου έχει περάσει μαγουλάδες... εκεί είναι που ανησυχώ

Σορρυ για την καθυστερηση αλλα ειχα κοσμο στο σπιτι.Ναι εγω εχω και τις δυο σαλπιγγες κλειστες.Σ'ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου.Εσυ ομως μην προβληματιζεσαι γιατι ο χρονος που προσπαθεις ειναι λιγος.Τωρα ξεκινας.Μακαρι να πιαναμε ολες τον πρωτο μηνα!! Τις εξετασεις σου ποτε θα τις παρεις; Σου στελνω ολη τη θετικη μου ενεργεια!!!;)

Κι οσο για τις μαγουλαδες που λες το καλυτερο ειναινα ρωτησεις εναν ουρολογο-ανδρολογο.Αυτος ξερει σιγουρα αν επηρεαζεται το σπερμα.

Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.

Κατ' αρχάς, επιβεβαίωσα ότι ο οργανισμός μου όντως ''κοιμάται'' και από άλλο γυναικολόγο. Οπότε, περιμένω 2-3 μήνες μέχρι να ''ξυπνήσει''.

Rosalie, μακάρι να είναι καλές. Αλλά και να μην είναι, ε, δε θα πέσω να πεθάνω... Είμαι μικρή, ναι, έχω πολλές ελπίδες να είναι όλα οκ.

Ελίνα μου σίγουρα τώρα ξεκινάω και η αλήθεια είναι ότι είχα την πεποίθηση ότι θα μείνω με τη μια! Διάβαζα ότι τα αντισυλληπτικά σε κάνουν πιο γόνιμη και ήμουν βέβαιη ότι με τον πρώτο μήνα θα είμαι. Ναι, καλά... Όχι προφανώς με τν τρόπο που τα έπαιρνα εγώ τουλάχιστον.

Αύριο παίρνω τα αποτελέσματα εκτός της ΑΜΗ που την παίρνω την Πέμπτη. Όπως και να 'χει θα σας ενημερώσω

kWVKp2.png

καλησπέρα και απο μένα. σήμερα υποβλήθηκα σε υστεροσαλπιγγογραφία στο γυναίκας υγεία. θεώρησα οτι πρέπει να γραψω και την δική μου εμπειρία μήπως δώσω κουράγιο σε κάποια άλλη κοπέλα καθώς τα περισσότερα σχόλια δεν είναι ενθαρυντικά ενω το δικό μου ελπιζω να είναι γιατι δεν πόνεσα καθόλου. φοβομουν να παω να κάνω την εξέταση με όλα τα σχόλια που δίαβαζα και έψαχνα απεγνωσμένα να προβω σε μέθη. τελικά ευτυχώς που δεν την έκανα με μέθη. παίζει σημαντικό ρόλο που την κάνεις, το προσωπικο και τα μηχανήματα. αλλα ας τα παρώ απο την αρχή. έκλεισα ραντεβού στο γυναίκας υγεία την ημέρα που με εξυπηρετούσε σύμφωνα με τις ημέρες που μου είχε υποδείξει ο γιατρός δηλαδή απο την 6η ως την 10η. με ενημέρωσαν απο το τηλέφωνο ότι δεν θα πρεπει να έρθω σε επαφή με τον συζηγό μου και ότι θα πρέπει μια ώρα πριν την εξέταση να πάρω ενα buskopan plus καθώς είναι μυοχαλαρωτικό. φτάνοντας στο διαγνωστικό κέντρο εξεπλάγην με την καθαριότητα και την εξυπηρέτηση. συμπλήρωσα μια φόρμα με τα στοιχεία μου και ακολούθησα την νοσοκόμα στο δωμάτιου του ακτινολογικού. η νοσοκόμα μου έδωσε μια ρόμπα και παπουτσάκια και μου υπέδειξε το μπανιο το οποίο ήταν στο ίδιο δωμάτιο που μπορώ να αλλάξω και ήταν πεντακάθαρο. με εμψύχωνε πρίν μπεί ο γιατρός ο οποίος ήταν γλυκήτατος και δεν με έκανε στιγμή να αισθανθώ άβολα. με ανέβασαν στο ακτινολογικό κρεβάτι όπου τοποθέτησα τα πόδια μου σε ειδικές λαβές. κατόπιν έβαλε ο γιατρός τον κολποδιαστολέα και εν συνεχεία τον καθετήρα. βγήκε η νοσοκόμα έξω απο το δωμάτιο και ο γιατρός της έλεγε ποιες ακτινογραφίες ήθελε. μέχρι εκεινη την ώρα προσπαθούσα να καταλάβω πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία του πόνου και της πίεσης. και όμως δεν ξεκίνησε γιατι είχε τελείωσει. μια ελαφριά ενόχληση προς το τέλος αισθανθηκα και αυτο γιατι με εστριψε ο γιατρος λίγο απο τα αριστερα. αυτο ήταν. η εξέταση είχε τελειώσει. ντύθηκα και μου έβγαλαν και μια ακτινογραφία σε όρθια θέση. η διάγνωση ήταν σάλπιγγες διαβατές με μικρες συμφήσεις αριστερα που ομως δεν εμποδίζουν. το κόστος ήταν 150?. τα αποτελέσματα τα έλαβα την ίδια στιγμή καθώς μου έδωσαν και ένα κουτι vibramisin για 4 μέρες ανα 12 ώρες. επαφή με ενημέρωσαν ότι μπορώ να έχω απο σήμερα απλά να μην σηκώσω βάρος και να μην κουραστώ πολυ. η αποψη μου μετά απο αυτην την εξέταση και με άλλα σχόλια που έχω διαβάσει είναι ότι το σημαντικότερο απο όλα ειναι να πατε να την κάνετε καπου όπου τα μηχανήματα είναι καινούργια και θα σας φερθούν ανάλογα. ξέρω ότι τα χρήματα είναι σημαντικός παράγοντας αλλα σε κάποια πράγραματα ειδικά για την υγεία αξίζει να τα δώσεις.

Μπράβο, Bourboulithritsa. Κι εγώ είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία με σένα. Είναι παρεξηγημένη εξέταση η υστεροσαλπιγγογραφία. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά από δω και πέρα!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Κορίτσια πήρα τις απαντήσεις (εκτός της ΑΜΗ)

Προλακτίνη ορού (ΡRL) 14.3 (με ανώτατο στην παραγωγική φάση 29.2)

Οιστραδιόλη ορού (Ε2) 50 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 30-150)

Προγεστερόνη (PRG) 0.55 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 0.2-0.9)

Θυλακιότροπος ορμόνη (FSH) 7.9 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 2.5-10.2)

Ωχρινοποιητική ορμόνη (LH) 3.6 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 1.9-12.5)

Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και είπε ότι είναι τέλειες. Τώρα περιμένω αύριο το ΠΑΠ και την ΑΜΗ

kWVKp2.png

Κορίτσια πήρα τις απαντήσεις (εκτός της ΑΜΗ)

Προλακτίνη ορού (ΡRL) 14.3 (με ανώτατο στην παραγωγική φάση 29.2)

Οιστραδιόλη ορού (Ε2) 50 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 30-150)

Προγεστερόνη (PRG) 0.55 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 0.2-0.9)

Θυλακιότροπος ορμόνη (FSH) 7.9 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 2.5-10.2)

Ωχρινοποιητική ορμόνη (LH) 3.6 (α.φ.τ. στην παραγωγική φάση 1.9-12.5)

Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και είπε ότι είναι τέλειες. Τώρα περιμένω αύριο το ΠΑΠ και την ΑΜΗ

Γιουπιιιιιι!!!!!:D

Μπράβο, Ίριδα. Πολύ χάρηκα. Είδες που αγχωνόσουν, κοπέλα μου;

Τέλος οι εξετάσεις για μένα. Έτσι είχα πει και έτσι θα κάνω. Rosalie αν σου πω γιατί αγχωνόμουν... είναι πολύ ηλίθιος λόγος και μόνο που τον σκέφτομαι εκνευρίζομαι! Μια κοπέλα με άγχωσε, της είχα απαντήσει σε μια ερώτηση σε κάποια ομάδα στο fb και με έχει περάσει για άτομο με διδακτορικό στην υπογονιμότητα;; :? :?

kWVKp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...