Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χαμηλή προγεστερόνη και σύλληψη

Recommended Posts

καλησπέρα κορίτσια!διαβάζω εδώ και κάποιους μήνες τα θεματάκια σας και δε φανταζόμουν πόσο κοινές μπορεί να είναι οι ανησυχίες μας....οι σκέψεις μας..οι ψυχολογικές μεταπτώσεις,οι εμμονές αλλά πολύ περισσότερο δε φανταζόμουν πόσο στήριξη μπορεί να πάρεις από ένα φόρουμ.είναι η δεύτερη φορά που γράφω και μπορώ να πώ οτι ακόμα δεν έχω μάθει να το χειρίζομαι και πολύ σωστά (συγχωρέστε με)αλλά θα μάθω πού θα πάει...ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποια κοπέλα το εξής..με πολύ χαμηλή προγεστερόνη μπορεί να γίνει σύλληψη ή πρέπει να πάρεις χάπια απο πρίν;γιατί στη τελευταία εξέταση είχα 0.80 όλα τ'άλλα ήταν φυσιολογικά.

Διαφημίσεις

Ποια μερα του κύκλου την μέτρησες την προγεστερόνη/? Διοτι η τιμη που συνηθως ενδιαφερει είναι αυτή της 21ης μερας.

Ενώ πχ την FSH την μετραμε 2η-3η μερα του κύκλου.

ναι' date='είχα ρωτήσει γι'αυτό και όντως την είχα κάνει 21η μέρα του κύκλου και είχα 0.80... πολύ χαμηλή ε;[/quote']

katerina, ναι είναι χαμηλή. Σημαίνει ότι δεν έγινε ωορρυξία. Παρακολούθησε την ωορρυξία σου στον γιατρό με υπέρηχο και με μέτρηση της προγεστερόνης για 2-3 κύκλους. Πήγαινε 9η-11η-13η για υπέρηχο και 21η για προγεστερόνη.

σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου γιατί το προηγούμενο μήνα τα τέστ ωορρηξίας έδειξαν πως έκανα ωορρηξία(αλλά τσίφος) ενώ αυτό το μήνα ούτε την είδα σε κάποιο τέστ αλλά ούτε και ένιωσα κάτι όπως άλλες φορές. νομίζω πως δε κάνω κάθε μήνα ωορρηξία.

Διαφημίσεις

σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου γιατί το προηγούμενο μήνα τα τέστ ωορρηξίας έδειξαν πως έκανα ωορρηξία(αλλά τσίφος) ενώ αυτό το μήνα ούτε την είδα σε κάποιο τέστ αλλά ούτε και ένιωσα κάτι όπως άλλες φορές. νομίζω πως δε κάνω κάθε μήνα ωορρηξία.

δεν κάνουμε όλες κάθε μήνα ωορρυξία. Απλά προτείνω να σε παρακολουθεί και ο γιατρός με υπέρηχο για να βλέπετε πόσο μεγαλώνουν τα ωοθυλάκια, πόσο παχαίνει το ενδομήτριο και τελικά αν γίνεται η ωορρυξία με έλεγχο προγεστερόνης. Εύχομαι πολύ γρήγορα να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

σ'ευχαριστώ πολύ...αχ!μακάρι...δε προσπαθούμε πολύ καιρό...τους τελευταίους 3 μήνες πιό οργανωμένα(δηλαδή έλεγχο γόνιμων ημερών και εξετάσεις)αλλά το θέλουμε πολύ και φοβάμαι οτι δε θα μπορέσω να πιάσω εύκολα λόγω χαμηλής προγεστερόνης ή μη χρειαστεί να κάνω σαλπιγγογραφία...είμαι και 34 και δεν έχω και πολλά περιθώρια...γιατι θα'ναι και το πρώτο μας.

σ'ευχαριστώ πολύ...αχ!μακάρι...δε προσπαθούμε πολύ καιρό...τους τελευταίους 3 μήνες πιό οργανωμένα(δηλαδή έλεγχο γόνιμων ημερών και εξετάσεις)αλλά το θέλουμε πολύ και φοβάμαι οτι δε θα μπορέσω να πιάσω εύκολα λόγω χαμηλής προγεστερόνης ή μη χρειαστεί να κάνω σαλπιγγογραφία...είμαι και 34 και δεν έχω και πολλά περιθώρια...γιατι θα'ναι και το πρώτο μας.

katerina, μην αγχώνεσαι. Δεν είσαι μικρή αλλά δεν είσαι και μεγάλη. Από τις πρώτες βασικές εξετάσεις είναι η σαλπιγγογραφία, για να δει ο γιατρός αν οι σάλπιγγες είναι διαβατές, και σπερμοδιάγραμμα, για να δουν αν το σπέρμα κινείται ικανοποιητικά. Τη σαλπιγγογραφία μη τη φοβάσαι, δεν πονάει ιδιαίτερα. Επίσης, η συμβουλή μου είναι να αρχίσεις να προσέχεις τη διατροφή σου - ψάξε λίγο στο ιντερνετ για αυτό- και να αρχίσετε να παίρνετε βιταμίνες. Συζήτησέ τα με το γιατρό σου. καλή ευκολία!

ευχαριστώ smamy για τις συμβουλές σου.έχεις δίκιο για τη διατροφή αλλά σε γενικές γραμμές τρώω υγιεινά με την έννοια οτι δεν τρώω junk food κάποια δίαιτα όμως σε χαμηλά λιπαρά ίσως να πρέπει να κάνω...αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνω αλλά δε το έχω καταφέρει ακόμα είναι να κόψω το τσιγάρο.όσο για το σπερμοδιάγραμμα πιστεύω πως θα είναι λίγο άβολο και γι'αυτό πήραμε το τέστ ανδρικής γονιμότητας και το κάναμε και ήταν αρκετά καλό το αποτέλεσμα...δε ξέρω βέβαια αν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το σπερμοδιάγραμμα...πάντως λέω να περιμένω άλλο 1μήνα κ να πάω για τη σαλπιγγογραφία.

ευχαριστώ smamy για τις συμβουλές σου.έχεις δίκιο για τη διατροφή αλλά σε γενικές γραμμές τρώω υγιεινά με την έννοια οτι δεν τρώω junk food κάποια δίαιτα όμως σε χαμηλά λιπαρά ίσως να πρέπει να κάνω...αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνω αλλά δε το έχω καταφέρει ακόμα είναι να κόψω το τσιγάρο.όσο για το σπερμοδιάγραμμα πιστεύω πως θα είναι λίγο άβολο και γι'αυτό πήραμε το τέστ ανδρικής γονιμότητας και το κάναμε και ήταν αρκετά καλό το αποτέλεσμα...δε ξέρω βέβαια αν είναι τόσο αξιόπιστο όσο το σπερμοδιάγραμμα...πάντως λέω να περιμένω άλλο 1μήνα κ να πάω για τη σαλπιγγογραφία.

katerina προτείνω να κάνετε ένα σπερμοδιάγραμμα. Δεν είναι τίποτα! και επίσης μπορείτε να κάνετε και καλλιέργεια σπέρματος με τη μια φορά που θα πάτε το δείγμα για να δουν για διάφορους ιούς. Επίσης, μπορείς κι εσύ να κάνεις μια καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού δείγματος για ιούς (χλαμίδια, ουρεόπλασμα κτλ) Γράφονται από τον ασφαλιστικό φορέα και δεν είναι καμιά φοβερή διαδικασία.

Όσον αφορά τη διατροφή κόψε τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, μείωσε τον καφέ και το τσιγάρο! όσο μπορείς, το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ καπνίστρια είμαι αλλά έχω καταφέρει εδώ κι ένα χρόνο περίπου να καπνίζω γύρω στα 5 τσιγάρα τη μέρα. Βέβαια, ακόμη προσπαθώ για εγκυμοσύνη αλλά ελπίζω να τα καταφέρουμε σύντομα! φιλιά :)

Διαφημίσεις

Γεια σου Κατερινα!

Ελεγξες και την lh σου μαζι με την προγεστερονη?Συνηθως οταν υπαρχει (μονιμο, οχι παροδικο) πρόβλημα με τη μια, υπαρχει και με την αλλη.

Αυτες οι δυο ορμονες κατι κανουν μαζι :mrgreen: και επιτυγχάνεται η ωορρηξια.

Ο λόγος τους ιδανικά πρέπει να ειναι 1.

Αυτα μονο ειχα να σου προσφερω σαν συμβουλή από την εμπειρία μου:D.

Καλή συνέχεια, καλή επιτυχία!

Αυτο ισχυει για την fsh και lh την 2η -3η ημερα του κυκλου και πριν την ωορρηξια.

fsh/lh κοντα στο 1.

Για προγεστερονη μετα την ωορρηξια δεν νομιζω να ισχυει.

Αυτο ισχυει για την fsh και lh την 2η -3η ημερα του κυκλου και πριν την ωορρηξια. fsh/lh κοντα στο 1. Για προγεστερονη μετα την ωορρηξια δεν νομιζω να ισχυει.

Λεμονια, ευχαριστω για τη διορθωση, αυτες τις δυο ορμονες που γραφεις εννοουσα:oops:.

Συγνωμη Κατερινα για την παρ' ολιγον παραπληροφορηση!

Παρ' όλ' αυτά, η τόσο χαμηλή προγεστερονη, αν δεν ειναι τυχαιο ευρημα, συνδεεται αμεσα με την τακτική ωορρηξια και τις δυο παραπανω ορμονες.

κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!όταν είχα κάνει για προγεστερόνη δηλ.21η μερα η fsh ηταν3.7 και η lh 13.2 ενώ τον επόμενο μήνα την 4η μέρα κύκλου η fsh ήταν 6.37 και η lh 7.54...σήμερα ή αύριο περιμένω να αδιαθετήσω (μακάρι να μη τη δώ βέβαια αλλά δε νομίζω γιατί δεν έχω κανένα απολύτως σύμπτωμα)μόλις τελειώσω όπως μου είπε η smamy την 9η μέρα θα πάω στο γιατρό μου να συζητήσω πιό αναλυτικά γι'αυτά γιατί έχω πολλές απορίες και φυσικά να μου κάνει και υπέρηχο... γιατί εγώ αυτά με τις τιμές δε τα πολυκαταλαβαίνω,μπερδεύομαι και με το κάθε εργαστήριο που έχει τις δικές του φ.τ. ας πούμε τη τέταρτη μέρα κύκλου είμαι στη παραγωγική φάση,στην ωορρηξία(όχι) στην ωχρινική;αν είμαι στη παραγωγική είμαι μέσα στις φ.τ. αν είμαι στην ωχρινική πάλι είμαι μέσα στις φ.τ... μετά για τη σαλπιγγογραφία... για τη προγεστρόνη... γιατι και οι δύο γιατροί μου είπαν οτι δεν εμποδίζει τη σύλληψη αλλά με τις κοπέλες που έχω ανταλλάξει απόψεις εδώ στο φόρουμ άλλα καταλαβαίνω...θέλω να μου απαντήσει σε όλα αυτά και όχι να μου λέει ας το λίγο καιρό και μετά βλέπουμε...θέλω να κάνω ότι εξετάσεις χρειάζεται κ αν κάτι δε πάει καλά να το λύσω αν φυσικά μπορώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...