Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

...ειπε: "σε λυπηθηκε ο Θεος"!!!

Koalaki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 152
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαβάζω τα μηνύματά σας και πραγματικά δεν ξέρει τι να κάνει κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις, να θυμώσει ή να γελάσει; Παράδειγμα στην οικογένειά μου δεν έχω αλλά γνωστή μας βίωσε το εξής:

Είναι στη λαϊκή με τον πατέρα της (μιλάμε καμιά 30 ετών η κοπέλα) και συναντάνε έναν τύπο που ήξερε ο πατέρας της από παιδί και είχε να τον δει από τότε. Μετά τα τυπικά ακολουθεί, παρουσία της κόρης, ο εξής διάλογος

Φίλος: Εσύ Γιώργο έμαθα ότι παντρεύτηκες; Παιδιά έκανες;

Πατέρας: Μπαα όχι...

Η κοπέλα κοιτά τον πατέρα της εμβρόντητη! "Ρε πατέρα..." του λέει.

Πατέρας: Α ναι, έκανα 2 κορίτσια τι τα θες...

Και είχαν και καλές σχέσεις να φανταστείτε.

Επίσης συνάδελφος μου διηγήθηκε το εξής περιστατικό. Περιμένοντας στο Έλενα την αδελφή του να γεννήσει (πριν 35 χρόνια) στην αναμονή μαζί του κάθεται ένας μέλλον πατέρας με την μητέρα του. Ανακοινώνεται στον πατέρα και τη γιαγιά ότι απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι και η γιαγιά μουτζώνει την πόρτα λέγοντας "Την κατάρα μου να έχεις βρωμοκόριτσο". Γυρίζει στον γιο της, τον σηκώνει και του λέει "Πάμε ανεπρόκοπε..." και έφυγαν! :shock::shock::shock:

Πάντως λέμε λέμε ότι αυτά είναι νοοτροπίες παρελθόντος αλλά τέτοιες γιαγιάδες μεγαλώνουν ακόμα παιδιά και αν οι γονείς είναι υποχωρητικοί οι αντιλήψεις διαιωνίζονται (εδώ ακόμα και το 2014, μαλώνουν για τα ονόματα των παιδιών νέοι γονείς με τα πεθερικά τους).

ξερεις τι μου κανει πολύ εντυπωση? ότι οι γυναικες, και κυριως αυτές που βιωσαν τετοιου είδους συμπεριφορές, είναι πιο σκληρες..

ναι:D:D:D ....αλλα φαντασου ότι εκεινη την εποχη η συγκοινωνια για την περιοχη που μενουμε ηταν 2-3 λεωφορεια την ημερα.................

παντως εγω αν και εκανα κοριτσι γυρισα με το αμαξι σπιτι:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

είναι προοδευτικος ο αντρας μου:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Εχω αυτη την εικόνα στο μυαλό μου να πηγαίνει η καημένη η γυναίκα, με τα ραμματα και ένας Θεός ξερει τι άλλο, κατω την Συγγρου με το καρο :shock:

Κοalaki τωρα πλακα πλακα το κάρο το τρέχει γάιδαρος η άλογο; Και το κοριτσάκι που το βάζανε;

Εχω αυτη την εικόνα στο μυαλό μου να πηγαίνει η καημένη η γυναίκα, με τα ραμματα και ένας Θεός ξερει τι άλλο, κατω την Συγγρου με το καρο :shock:

Κοalaki τωρα πλακα πλακα το κάρο το τρέχει γάιδαρος η άλογο; Και το κοριτσάκι που το βάζανε;

Υποθετικα να το παρουμε το θεμα (γιατι δεν θελω να πιστευω πως συνεβη κατι τετοιο στη "συγχρονη κοινωνια" γιατι θα φαω και αλλη φρικη :twisted:) το τρεχει αλογο γιατι παει πιο γρηγορα και δεν εχει πεισμα σαν τον γαιδαρο (μη δε φτασουν κιολας σπιτι) :mrgreen::mrgreen::mrgreen: χαχαχαχαχα!!!

Το κοριτσακι το βαζανε στα αχυρα!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Στην καρότσα! Η λεχώνα θα οδηγούσε το κάρο!!!

Τώρα που το σκέφτομαι σιγά μην έκανε τσάμπα διαδρομή το κάρο.

Θα περιμένανε να κάτσει και καμμιά φορτωτική και μετά να' ρθουνε σπίτι!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Στην καρότσα! Η λεχώνα θα οδηγούσε το κάρο!!!

Τώρα που το σκέφτομαι σιγά μην έκανε τσάμπα διαδρομή το κάρο.

Θα περιμένανε να κάτσει και καμμιά φορτωτική και μετά να' ρθουνε σπίτι!

Η να περιμεναν να γεννιοντουσαν και αλλα κοριτσακια και να τα εφερναν ολα μαζι :mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!!

(εδώ ακόμα και το 2014, μαλώνουν για τα ονόματα των παιδιών νέοι γονείς με τα πεθερικά τους).

Αυτό με τα ονόματα αν και δεν έχω κάτι με τους γονείς μας δεν το τήρησαμε εμείς εκεί να δεις σπάσιμο!!!! Μάλλον για να τιμήσουμε τον πεθερό δώσαμε του μικρού 2 ονόματα αλλά τους το ξεκόψαμε και τον φωνάζουν όλοι με το πρώτο!!!! χαχαχα

Βρε αδερφέ ήθελα ένα όνομα που να το έχουμε διαλέξει εγώ και ο άντρας μου δικό μας είναι το παιδί!!!!:D

yVUtp2.png

lK3Up3.png

θυμηθηκα ένα καλοοοοοοοοοοοοοο:

ενας γειτονας μας, ετων γυρω στα 60 πλεον,,,δεν πηρε τη γυναικα του από το μαιευτηριο,,,την αφησε να γυρισει με το λεωφορειο και ουτε την επισκεπτοταν γιατι γεννησε κοριτσι:D:D:D

α και ο πεθερος της μαμας μου,,της ελεγε ότι κανονικα αν ζουσαν στο χωριο του,,,απο την ντροπη της δεν θα μπορουσε ουτε στο δρομο να κυκλοφορησει επειδή εκανε πολλα κορίτσια,,,,βεβαίως στολιστηκε καταλλήλως.............................

Τραγικό!!!!! :D

Ειδικά αν είχα άντρα τον γείτονα σας μετά από αυτό θα τον χώριζα!!! Στο κάτω κάτω αυτός έφταιγε που το παιδί βγήκε κορίτσι τι τα βάζουν όλοι μαζί μας!!!!

:D:D:D:D:D:D

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Το κοριτσάκι δεμένο πάνω στο άλογο!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια έχετε λογική επιχειρηματία!!

Ενω τα αγορια...??? χαχαχαχαχα!!! Nordor που εισαι???

ξερεις τι μου κανει πολύ εντυπωση? ότι οι γυναικες, και κυριως αυτές που βιωσαν τετοιου είδους συμπεριφορές, είναι πιο σκληρες..

Ίσως γιατί σε αυτές δεν πέρασε ως κάτι άσχημο αλλά σαν κάτι αναμενόμενο και αποδεκτό στην κοινωνία που ζούνε. Ας θυμηθούμε ότι ακόμα υπάρχουν γυναίκες που επιβάλλουν στις κόρες τους κλειτοριδεκτομή ενώ γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον φυσικό πόνο, τις μετέπειτα δυσκολίες εώς και τη πιθανότητα να χάσουν το παιδί τους. Θα μου πεις, αυτές δεν έχουν πάει καν σχολείο! Δε μιλάμε όμως για την επιλογή ενός ονόματος ή την προτίμηση σε φύλο αλλά για την γνώση ότι το παιδί σου θα σφαδάξει (η έντασή του πόνου δεν εξαρτάται από το επίπεδο μόρφωσης άλλωστε). Είναι όμως τόσο βαθιά ριζωμένο στις αντιλήψεις τους και στη θρησκεία τους ως κάτι που πρέπει να γίνει, είναι καλό για τις κόρες τους (θα βρουν έτσι γαμπρό, δεν θα θεωρούνται "βρώμικές") που η παράδοση διαιωνίζεται. Και εμάς εδώ λόγω φτώχειας ήταν προτιμότερο να κάνεις αγόρι (θα δούλευε, θα μπορούσε να συνεισφέρει στην οικογένεια) ενώ το κορίτσι ήταν έξοδο (δεν δούλευε και ήταν ένα στόμα παραπάνω, συν την προίκα). Και έμεινε η αντίληψη ότι το αγόρι είναι ευλογία. Συν τα κοινωνικά (έμενε το όνομα της οικογένειας). Επίσης μην ξεχνάμε ότι ναι μεν ανδροκρατούμενη η κοινωνία μας, αλλά οι γυναίκες αναλάμβαναν τον δύσκολο ρόλο της διαπαιδαγώγησης και πειθαρχίας στα μικρά σε ηλικία παιδιά και επιβάλλονταν να είναι σκληρές.

Αυτό με τα ονόματα αν και δεν έχω κάτι με τους γονείς μας δεν το τήρησαμε εμείς εκεί να δεις σπάσιμο!!!! Μάλλον για να τιμήσουμε τον πεθερό δώσαμε του μικρού 2 ονόματα αλλά τους το ξεκόψαμε και τον φωνάζουν όλοι με το πρώτο!!!! χαχαχα

Βρε αδερφέ ήθελα ένα όνομα που να το έχουμε διαλέξει εγώ και ο άντρας μου δικό μας είναι το παιδί!!!!:D

Εμείς το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι το όνομα είναι καθαρά δική μας επιλογή και όπως κάναμε μόνο πολιτικό γάμο, δεν πρόκειται και να βαφτίσουμε. Θα γίνει μόνο ονοματοδοσία. Οποιανού δεν του αρέσει, ξύδι.

Ανακοινώνεται στον πατέρα και τη γιαγιά ότι απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι και η γιαγιά μουτζώνει την πόρτα λέγοντας "Την κατάρα μου να έχεις βρωμοκόριτσο". Γυρίζει στον γιο της, τον σηκώνει και του λέει "Πάμε ανεπρόκοπε..." και έφυγαν! :shock::shock::shock:

Ε τωρα αυτη τη "γιαγια-μαμα" να μην την πεταξεις απο το μπαλκονι??? εχω μεινει πραγματικα αφωνη...:shock::shock::shock:!!!

Ε τωρα αυτη τη "γιαγια-μαμα" να μην την πεταξεις απο το μπαλκονι??? εχω μεινει πραγματικα αφωνη...:shock::shock::shock:!!!

Ποιον αποκαλεσε "βρωμοκοριτσο";

Τη νυφη ή την εγγονη;;

Θα χαιρομουν πολυ αν εκεινη τη στιγμη επεφτε το ταβανι και πλακωνε αυτη τη γιαγια.....:twisted:

Διαφημίσεις

Πάντως κορίτσια, θα το πω: εμένα αυτή η γιαγιά δε μου φαίνεται οπαδός του attachment parenting!

Babycute, για μολόγα. Πήρες σερνικοβότανο ή με τις φάσεις του φεγγαριού την έκανες? Κι άσε και καλά τη διατροφή για γονιμότητα κι άλλα τέτοια που τα τρώνε οι Άγγλοι...:rolleyes:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Τη νυφη ή την εγγονη;;

Θα χαιρομουν πολυ αν εκεινη τη στιγμη επεφτε το ταβανι και πλακωνε αυτη τη γιαγια.....:twisted:

Γιατί ο γιος ο "ανεπρόκοπος" αυτό που το βάζεις? :mrgreen:

Μα και γω αν γιος μου μεγαλώσει και δεν κάνει γιο "ανεπρόκοπο" θα τον πω!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Τη νυφη ή την εγγονη;;

Εγω σκεφτηκα μηπως αποκαλεσε και τη μαια "βρωμοκοριτσο" αλλα στο μηνυμα δεν γραφει αν τους το ανακοινωσε μαια η γιατρος, οποτε το συμπερασμα μου (εξου και η φρικη) ειναι πως αποκαλεσε η τη νυφη η την εγγονη, οπως και να εχει σιγουρα δεν εχει σωας τα φρενας αυτη η "γιαγια-μαμα"!!!

το καλυτερο πραγμα να εισαι αντρας και να καθεσαι να διαβαζεις τι λενε οι νυφες για τις πεθερες -γιαγιαδες- η παππουδες....κοριτσια συνεχιστε μαθαινω πολλα ;) (οχι οτι εχετε αδικο φυσικα)

Γιατί το λες αυτο ΑΝΝΑ?παω στοίχημα πως παραμάσχαλα τον πήρε τον γιόκα της και φύγαν απ'το μαιευτήριο...πιοattachment πεθαίνεις.

Επίσης κορίτσια,πιστεύω πως το βλέπετε λίγο αρνητικά το σκηνικό με το κάρο...

Εκείνη την εποχή το κάρο ήταν κάτι σαν κάμπριο ένα πράγμα...ανέμιζαν και τα μαλλιά,σαν τη Βουγιουκλάκη... και το κοριτσάκι πάνω στα άχυρα,σαν τον Χριστό...

δεν είναι και τόσο κατάντια πια...

Επίσης κορίτσια,πιστεύω πως το βλέπετε λίγο αρνητικά το σκηνικό με το κάρο...

Εκείνη την εποχή το κάρο ήταν κάτι σαν κάμπριο ένα πράγμα...ανέμιζαν και τα μαλλιά,σαν τη Βουγιουκλάκη... και το κοριτσάκι πάνω στα άχυρα,σαν τον Χριστό...

δεν είναι και τόσο κατάντια πια...

Λιιιγο αρνητικο???

Ναι, αν εξαιρεσεις το κρυο, τη ζεστη, την ταλαιπωρια, την καθυστερηση και φυσικα τον ρατσισμο, μενει κανενα θετικο???

Θελω να πιστευω πως κανεις χιουμορ, εεε??? :D:D:D

Το "βρωμοκόριτσο" πήγαινε στη μπέμπα και ναι, πήρε τον "ανεπρόκοπο" γιόκα της και έφυγε! Και αυτός ο μ@#$@#ς την ακολούθησε!!!

Επιμένω πάντως δε φταίνε οι γιαγιάγες & οι παππούδες. Οι κόρες και οι γιοί τους φταίνε που κάθονται και δεν αντιδρούν. Η νύφη ή ο γαμπρός συνήθως ότι και να πουν στα πεθερικά πάει στον βρόντο. Άμα δεν μιλήσει το παιδί στο γονιό του, να τον βάλει στη θέση του, μόνο προβλήματα προκύπτουν.

Το "βρωμοκόριτσο" πήγαινε στη μπέμπα και ναι, πήρε τον "ανεπρόκοπο" γιόκα της και έφυγε! Και αυτός ο μ@#$@#ς την ακολούθησε!!!

Επιμένω πάντως δε φταίνε οι γιαγιάγες & οι παππούδες. Οι κόρες και οι γιοί τους φταίνε που κάθονται και δεν αντιδρούν. Η νύφη ή ο γαμπρός συνήθως ότι και να πουν στα πεθερικά πάει στον βρόντο. Άμα δεν μιλήσει το παιδί στο γονιό του, να τον βάλει στη θέση του, μόνο προβλήματα προκύπτουν.

:shock::shock::shock: αν ειναι δυνατον!!! Ε, ΟΧΙ...

Σιγουρα εχουν μεγαλο μεριδιο ευθυνης τα παιδια, αλλα το "θυμα" που θα λαμβανει απο τη γεννηση του "ψευτικη αγαπη και σεβασμο" ειναι το μωρο κυριως!!!

Λιιιγο αρνητικο???

Ναι, αν εξαιρεσεις το κρυο, τη ζεστη, την ταλαιπωρια, την καθυστερηση και φυσικα τον ρατσισμο, μενει κανενα θετικο???

Θελω να πιστευω πως κανεις χιουμορ, εεε??? :D:D:D

Εννοείται koalaki!!!

(άσχετο,όμως στο χωριό του πατέρα μου όταν ενα ζευγάρι αρραβωνιαζοταν ανέβαζαν τη νύφη στο καρο και την περιφερανε ώστε να τη δει το χωριό!!!

έχει και μια δόση μεγαλείου το κάρο:mrgreen:)

Εννοείται koalaki!!!

(άσχετο,όμως στο χωριό του πατέρα μου όταν ενα ζευγάρι αρραβωνιαζοταν ανέβαζαν τη νύφη στο καρο και την περιφερανε ώστε να τη δει το χωριό!!!

έχει και μια δόση μεγαλείου το κάρο:mrgreen:)

Μην με βρίσεις αλλά γελάω!!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Βάζανε στο κάρο την νύφη λες και ήταν αγελάδα να δει το χωριό τι "αγοράσανε"

χαχαχα! δεν μπορώ κάτι τέτοιο θα σκεφτόταν εμένα το βρώμικο μυαλό μου!!!

:D

yVUtp2.png

lK3Up3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...