Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με προλακτίνη!

Recommended Posts

Γεια σου Σόφη μου να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο αλλά καλήτερα μη σκας χαλάρωσε και απόλαυσε τον έρωτα με τον αντρούλη σου ώστε να έρθει σύντομα το νινάκι και να τα πετάξεις τα παλιοφάρμακα

.png

Διαφημίσεις

Τι ειναι αυτα που γραφεις ΣΟΦΗ μου;Ουτε εγω εχω ακουσει κατι παρομοιο,Θα τον ρωτησω ομως γιατι μου εβαλες ιδεες!Ας μην αγχωθουμε και ομως γιατι η προλακτινη μας θα ανεβει στα υψη και δεν το θελουμε!Θα συμφωνησω με το Μαρακι_Φ.Απολαυσετο!!!!!!!!!!!

Γεια σου Σόφη μου να σου πω την αλήθεια εγώ δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο αλλά καλήτερα μη σκας χαλάρωσε και απόλαυσε τον έρωτα με τον αντρούλη σου ώστε να έρθει σύντομα το νινάκι και να τα πετάξεις τα παλιοφάρμακα

Αχ βρε κοριτσάκι μακάρι να μην χρειαστεί να τα παίρνω καιρό.Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να τα παίρνω μέχρι να μείνω έγκυος γιατί αν τα κόψω έχω πρόβλημα με την περίοδο.Και επειδή ο αντρούλης μου έχει σοβαρό πρόβλημα δεν το βλέπω να ερχεται γρήγορα το μωράκι.Δεν ξέρω μακάρι να πάνε όλα καλά,άλλα αν χρειαστεί να τα παίρνω για καιρό ακόμα θα έχω και το άγχος για τις παρενέργειες :(

PMNYp3.png

Θα το ρωτησουμε κι εμεις αν ισχυει κατι τετοιο.Μη βιαζεσαι να βγαλεις το συμπερασμα.....Θα ερθει το μωρο χωρισ να το καταλαβεις.Παντως χθες συγκεκριμενα που εψαχνα στο ιντερνετ για την προλακτινη δεν διαβασα ποθενα κατι τετοιο.Ολα τα φαρμακα εχουν παρενεργειες γι'αυτο και δεν τα θελουμε!ΜΗ μου αγχωνεσαι!!!!

Κορίτσια σήμερα μίλησα με τον ενδοκρινολόγο μου και μου σηκώθηκε η τρίχα.Μου είπε ότι σύμφωνα με έρευνα τα dostinex μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην καρδιά!!!Πρέπει κάθε γυναίκα που τα παίρνει να κάνει καρδιογράφημα και υπέρηχο καρδιάς μία φορά τον χρόνο.Εμένα μου είπε πως πρέπει να κάνω εξέταση το συντομότερο δυνατό.Με άγχωσε πολύ.Δηλαδή παίρνουμε ένα χάπι για να φτιάξουμε κάτι και χαλάμε κάτι άλλο?Αν το παίρνουμε μπορεί να πάθει κάτι η καρδιά μας και αν δεν το παίρνουμε έχουμε πρόβλημα γονιμότητας?Εσείς έχετε ακούσει κάτι σχετικό;Δεν το πιστεύω ρε κορίτσια,όλα τα είχαμε αυτό μας έλλειπε τώρα :evil::evil::evil:

Είναι έτσι όπως σου τα είπε ο γιατρός. Πρέπει να παρακολουθείς την καρδιά.

Διαφημίσεις

Ναι ε;;;;;;;Οπως ειπε και η ΣΟΦΗ,φτιαχνουμε το ενα χαλαμε αλλο!!!!!!!!! :(:(:(:(:(:(:(:(:( Δηλ. πρεπει να το παρακολουθεις κι αυτο τωρα!!!Ε ρε τι τραβαμε εμεις οι γυναικες! :?:?:?:?:?

Αυτό ξαναπές το ΧΕΛΙΔΟΝΙ μου!!!!Τι τραβάμε ,όλο και κάτι καινούργιο προκύπτει.Πάνω που λες άντε όλα στρώνουν ,πάλι εκεί χαλάνε!Από ότι κατάλαβα είναι κάτι που προέκυψε πρόσφατα.Τουλάχιστον το ελπίζω γιατί αν το γνώριζε και δεν μου το είχε πει θα του την πω άσχημα.Εγώ από μικρή έχω κάτι προβληματάκια και με την καρδιά,όχι σοβαρά ευτυχώς.Δεν θέλω να επιβαρυνθώ παραπάνω.Αλλά όπως και να έχει για όλες το ίδιο ισχύει.Η καρδιά δεν είναι κάτι με το οποίο παίζεις.aglaia αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω ενημέρωσέ μας.Εγώ μίλησα στο κινητό με τον γιατρό,είναι σε άδεια και δεν μπορούσα να τον ρωτήσω λεπτομέρειες.Και από ότι μου είπε θα αργήσει να επιστρέψει.Ρωτήστε και εσείς κορίτσια τους γιατρούς σας και να δούμε τι θα σας πουν.Βλέπω την προλακτίνη μου πάλι να φτάνει στο 125!!!!Το μόνο καλό είναι ότι θα κάνω οικονομία στις σερβιέτες!!!!

PMNYp3.png

Δείτε και αυτό!!!Το βρήκα στη σελίδα του ΕΟΦ.

Dostinex (cabergoline)

Αγαπητοί Επαγγελματίες Υγείας,

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώνει σχετικά με νέες σημαντικές πληροφορίες ασφάλειας του DOSTINEX (δισκία cabergoline 0,5 mg), που χορηγείται για την παρεμπόδιση της έναρξης της γαλουχίας ή την διακοπή της γαλουχίας και τη θεραπεία διαταραχών υπερπρολακτιναιμίας, και που αφορούν την καρδιακή βαλβιδοπάθεια/ινώδεις διαταραχές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η θεραπεία με DOSTINEX έχει συσχετισθεί με την εκδήλωση ινώδους καρδιακής βαλβιδοπάθειας.

Η προσφάτως ολοκληρωθείσα Διαδικασία Διαιτησίας ( EMEA/H/A-31/881) θα έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη νεότερων πληροφοριακών στοιχείων στην τρέχουσα Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος (ΠΧΠ) του cabergoline για την παρεμπόδιση της έναρξης της γαλουχίας ή διακοπή της γαλουχίας και τη θεραπεία διαταραχών υπερπρολακτιναιμίας, η οποία θα συμπεριλαμβάνει:

* Αντένδειξη σε ασθενείς με ιστορικό ινωδών διαταραχών και ενδείξεις καρδιακής βαλβιδοπάθειας, όπως καθορίζονται από υπερηχοκαρδιογράφημα πριν την έναρξη της θεραπείας

* Προειδοποιήσεις, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτική τακτική υπερηχοκαρδιογραφική παρακολούθηση πριν την έναρξη της θεραπείας και κατά τη διάρκειά της, και κλινική παρακολούθηση για άλλα ινώδη συμβάματα

* Τροποποίηση της καταγραφής των ανεπιθύμητων ενεργειών, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν η καρδιακή βαλβιδοπάθεια και σχετιζόμενες διαταραχές

Πληροφορίες σχετικά με το θέμα της ασφάλειας

Στις 21 Ιουνίου 2007, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΕΑ) ξεκίνησε μία αναθεώρηση ασφαλείας, σύμφωνα με το Άρθρο 31 της Οδηγίας 2001/83/ΕΚ (όπως τροποποιήθηκε) για την επαναξιολόγηση του προφίλ κινδύνου των φαρμακευτικών προϊόντων που είναι παράγωγα της ερυσιβώδους ολύρας με ντοπαμινεργική αγωνιστική δράση, συμπεριλαμβανομένου του cabergoline.

H αναθεώρηση ασφαλείας προέκυψε από θέματα που αναφέρθηκαν σε δημοσιευμένα άρθρα σχετικά με έναν αυξημένο κίνδυνο ινωδών διαταραχών και καρδιακής βαλβιδοπάθειας σε ασθενείς που λάμβαναν θεραπευτική αγωγή για νόσο του Parkinson με παράγωγα της ερυσιβώδους ολύρας με ντοπαμινεργική αγωνιστική δράση, συμπεριλαμβανομένου του cabergoline.

Στην Περίληψη Χαρακτηριστικών του Προϊόντος του cabergoline ήδη συμπεριλαμβάνεται αντένδειξη στην περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις καρδιακής βαλβιδοπάθειας σε οποιαδήποτε βαλβίδα.

Η CHMP κατέληξε στην απόφαση ότι τα ακόλουθα λήμματα της ΠΧΠ θα πρέπει να τροποποιηθούν: αντενδείξεις, ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση και ανεπιθύμητες ενέργειες.

Αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών

Εάν αντιληφθείτε κάποιες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που να σχετίζονται με την χρήση του DOSTINEX, σας παρακαλούμε να τις αναφέρετε άμεσα στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), στο τμήμα Ανεπιθύμητων Ενεργειών, συμπληρώνοντας την Κίτρινη Κάρτα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ (τηλέφωνα επικοινωνίας 2106507380 και 2106507337) ή εναλλακτικά στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης της Pfizer τηλ.: 210 6785908 και 210 6785 808 (24ωρη γραμμή).

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

PMNYp3.png

Ελα ρε ΣΟΦΗ μου!!!!!Θα τι παρακολουθουμε και τη καρδια!!!!!Τι να κανουμε;Ασ εχουμε το νου μας και ολα θα πανε καλα.Αν ειναι να αγχωθουμε κι'αλλο ας αφησουμε και τα dostinex ας τα αφησουμε ολα.Θα το ψαξουμε.Εγω περιμενω να ερθω Θεσ/νικη για να παω στο γιατρο και να τα πουμε απο κοντα γιατι απ'το τηλ. τι να πεις;

Έχεις δίκιο κούκλα μου!!!Κάναμε μεγάλο δρόμο για να σταματήσουμε τώρα.Αφού μπήκαμε στο χωρό θα χορέψουμε!Θα κάνω τις εξετάσεις με την πρώτη ευκαιρία ,ρώτησε και εσύ τον γιατρό σου και κάνε και εσύ μια εξετασούλα.Στην τελική καλό θα μας κάνει.Αν έχω κανένα νεότερο θα σε ενημερώσω.Προς το παρών ας χαλαρώσουμε και ας περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται τις γιορτές.

PMNYp3.png

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Εχω νεα για τη φιλη μας την προλακτινη κοριτσια!!Θα σας τα πω οταν παω σπιτι μου γιατι αυτος ο η/υ που ειμαι μου εχει σπασει τα νευρα!!!!Σας φιλω

Γυρισαμε κι εμεις!!!!Ευτυχως γεροι και δυνατοι!Κοριτσια εκανα την μαγνητικη και ηταν καθαρη!Ευτυχως.Η προλακτινη επεσε στο 31 και ο γιατρος μου αλλαξε τα χαπια τελικα γιατι του ειπα για τα Dostinex και μου ειπε οτι ακουστηκε κατι για τις παρενεργειες αλλα οχι κατι το τραγικο.Και η γυναικολογος μου,μου το ειπε αλλα να ξερετε οτι δινουν αλλα χαπια.Βγηκε λεει μια εγκυκλιος που λεει οτι τα dostinex δημιουργουν προβλημα στη καρδια σε ατομα που πασχουν απο παρκισον και μετα απο χρονια χρηση!Βεβαια λεει οτι ξαναεγρκιθηκε απο τον ΕΟΦ και το χορηγουν.Αλλα εχουν τον νου τους οι γιατροι.Εμενα δηλ. και οι 2 γιατροι μου ειπαν να παρω τα Parlodel.Τα ξερετε αυτα;Εγω δεν τα ηξερα και τα εμαθα.Δεν τα ξεκινησα ακομα αλλα μαλλον θα τα παρω.Θα δουμε!!!!Παντως η μαγνητικη ηταν μια πολυ ευκολη διαδικασια και γρηγορη.

Γεια σου κοριτσάκι!!!!!!!!!Πολύ χάρηκα με τα νέα σου :D:D:D Είδες τελικά έκανες την εξέταση και ηρέμησες!!!Όσο για τα χάπια και εγώ σήμερα έχω ραντεβού με καρδιολόγο.Θα δω τι θα μου πέι και τον άλλο μήνα που θα πάω στον ενδοκρινολόγο θα το συζητήσω μαζί του μήπως αλλάξω και εγώ τα dostinex.Δεν ξέρω αν οφείλεται σε αυτά αλλά έχω συνέχεια ταχυπαλμίες και τα συμπτώματα περιόδου και ωορηξίας είναι τόσο έντονα που γίνονται ενοχλητικά. Υδρώνω ,κρυώνω,πρήξιμο,πόνος,αδυναμία ,αναγούλα,με ενοχλούν οι μυρωδιές.Εσύ τα έχεις αυτά όταν παίρνεις dostinex?Εγώ τα έχω στην ωορηξία και στην περίοδο δηλαδή 15 μέρες τον μήνα!!!!!

PMNYp3.png

Διαφημίσεις

Οχι Σοφη μου δεν ειχα τετοια συμπτωματα οταν τα επαιρνα.Μηπως μωρε επειδη το εβαλες στο μυαλο σου;Τα ειχες παντα;Καλο θα ειναι να πας στον καρδιολογο και συζητα το με τον ενδοκρινολογο σου μηπως και σου τα αλλαξει.Θα περιμενουμε νεα σου :lol::lol::lol::lol::lol:

Κορίτσια βρήκα ένα καρδιολόγο κάτσε καλά!!!!Εκτός από το ότι φαίνεται καλός γιατρός είναι και καλός άνθρωπος.Μου έκανε μισή ώρα υπέρηχο.Αφού πιάστηκε η πλάτη μου.Μου είπε ότι έχω δύο φυσήματα και ίσα που φαίνεται μια ελάχιστη πρόπτωση μητροειδούς.Τώρα επειδή και εγώ νόμιζα ότι είναι κάτι σοβαρό ,μου είπε ότι η καρδιά μου είναι <<κούκλα >> και ότι όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά,σχεδόν όλοι έχουν και ένα φύσημα και δεν το ξέρουν και γενικά όλα λειτουργούν καλά.Απλά μιλάμε τώρα για λεπτομέρεια της λεπτομέρειας.Μου είπε ότι μπορώ να παίρνω τα χάπια άφοβα.Ξέρει και τον ενδοκρινολόγο μου!!!

Χελιδόνι μου όσο για αυτό που λες τα συμπτώματα τα είχα και πριν μου πει ο γιατρός οτιδήποτε.Θα τα συζητήσω με τον γιατρό και θα δω τι θα μου πει.Στον ενδοκρινολόγο θα πάω ξανά σε κανένα μήνα.Θα ρωτήσω και για τα χάπια που λες να δω τι θα μου πει.

Προς το παρών προσπαθώ να κάνω λίγη δίαιτα να χάσω κάποια από τα κιλάκια που έβαλα.Διάβασα ότι όταν έχεις ορμονικό πρόβλημα ανεβαίνουν τα κιλά αλλά και όσο ανεβαίνουν τα κιλά χειροτερεύει το ορμονικό πρόβλημα.Έτσι είπα να κάνω λίγο διατροφή.Το μόνο κακό είναι ότι σχεδόν έκοψα και το τσιγάρο και ζορίζομαι πολύ.Ή του ύψους ή του βάθους είμαι και εγώ!!!!!

PMNYp3.png

Μπραβο!!!!!Πολυ ευχαριστα τα νεα σου :P:P:P:P:P:P Ασε κι γω μπηκα στη διαδικασια της διαιτας και λιγο πειναω.Ετσι ειναι,οτν εχεις ορμονικο προβλημα παιρνεις κιλα :cry::cry::cry::cry::cry: Το τσιγαρο που το ελλατωσες ειναι καλο.Λιγο υπομονη και πεισμα θελει και ολα θα ειναι κομπλε!!Ναι πεστου για τα χαπια αυτα να δουμε τι θα σου πει;Παντως εμενα μου τα αλλαξε λεει γιατι με βρηκε ενημερωμενη στο θεμα αυτο και φοβαται να μη τον κλεισω φυλακη!!!!!!!!!!!!!!!Τι να σου πω;Εχουν αρχισει και εχουν το νου τους οι γιατροι!

Μπραβο!!!!!Πολυ ευχαριστα τα νεα σου :P:P:P:P:P:P Ασε κι γω μπηκα στη διαδικασια της διαιτας και λιγο πειναω.Ετσι ειναι,οτν εχεις ορμονικο προβλημα παιρνεις κιλα :cry::cry::cry::cry::cry: Το τσιγαρο που το ελλατωσες ειναι καλο.Λιγο υπομονη και πεισμα θελει και ολα θα ειναι κομπλε!!Ναι πεστου για τα χαπια αυτα να δουμε τι θα σου πει;Παντως εμενα μου τα αλλαξε λεει γιατι με βρηκε ενημερωμενη στο θεμα αυτο και φοβαται να μη τον κλεισω φυλακη!!!!!!!!!!!!!!!Τι να σου πω;Εχουν αρχισει και εχουν το νου τους οι γιατροι!

Πρώτη φορά ακούω για χελιδόνι εκδικητή!!!! :lol::lol::lol::lol::lol: Καλή επιτυχία στην δίαιτα ,μην αφήνεις την πείνα να σε κερδίσει.Το αίσθημα της πείνας είναι τις πρώτες μέρες,μετά είναι καθαρά εγκεφαλικό.Τουλάχιστον εγώ έχω συνδέσει το φαγητό με την ψυχολογία μου.Δεν είμαι καλά,τσακίζω τα σοκολατάκια.Είμαι καλά,δεν με νοιάζει καν αν έφαγα.Έτσι αν ύστερα από λίγες μέρες κλείσει το στομάχι μετά είναι μόνο θέμα καλής διάθεσης.Αυτή όμως είναι δύσκολο να την βρεις!!!!!

Άντε καλή μας επιτυχία :wink::wink::wink:

PMNYp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Δύσκολα κοπέλα μου!!!Προσπαθώ να κόψω και το τσιγάρο αλλά βλέπω ότι είναι αδύνατο να τα κάνω και τα δύο.Έτσι καπνίζω λιγότερο και προσπαθώ να μην τρώω χαζά,κυρίως γλυκά ,γιατί αυτή είναι η αδυναμία μου.Έχω και άσχημο ωράριο στη δουλειά και μερικές φορές τρώω λίγο αργά.Σε γενικές γραμμές συνεχιζω τον αγώνα αλλά η ζυγαριά δεν κουνιέται εύκολα :cry: Εσύ πως τα πας?

PMNYp3.png

χμμμμμμμμ ΣΟΦΗ μου :!::!::!: Η δικη μου ζυγαρια μαλλον χαλασε!!!!!!!!Καλε με δειχνει οσα κοιλα ημουν οταν αρχισα τη διαιτα!!Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.Θα την πεταξω....Τιποτα αγαπητη μου συμπατριωτισσα!Ουτε γραμμαριο.....Δεν θα το βαλω κατω ομως,θα συνεχισω!Δεν κινουμε καθολου γι αυτο και στασιμη.Θα τελειωσουν και τα χαπια που θα παει;Θα ξεπρηστω!!!!!!Αντε καλη μας συνεχεια!Και το τσιγαρο με το μαλακο :P:P:P:P:P:P

Κιλα με ''Ι" οχι με "ΟΙ" :cool::cool::cool::cool::cool:

Είδες τι σου κάνει η πείνα :lol::lol::lol::lol: Με το μαλακό.Για εμάς είναι λίγο δυσκολότερα τα πράγματα τι να κάνουμε?Προσοχή τι τρως γιατί άκουσα ότι οι δίαιτες που τρως λίγα πράγματα και δεν παίρνεις όλες τις βιταμίνες που πρέπει μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό στην προλακτίνη και κατά προέκταση στην γονιμότητα.Όλα με μέτρο λοιπόν!!!!!Όσο για την ζυγαριά ψάχνω να βρω καμμία που να ξεκινάει από το -15kg.Αν βρω θα σου στείλω και εσένα!!!!!! :wink::wink::wink:

PMNYp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...