Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν δεν υπάρχει σύμπνοια και ηρεμία

Recommended Posts

Για μένα η κόκκινη γραμμή είναι η λεκτική και ψυχολογική βία προς το παιδί κι εμένα.

Εγω σου λεω απλά πως αν ήσουν πιο ξεκούραστη, είχες κοιμηθεί καλύτερα, και είχατε και καλύτερες σχέσεις με τον άντρα σου, η αντίδραση δεν θα ήταν η ίδια. Θα του έλεγες τα ίδια πράγματα (αφού αυτά πιστευεις) αλλά με ΑΛΛΟΝ τρόπο, πιο γυναικειο..πιο έμεσο, πιο ήρεμο...και θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. Εδω σκας χαμογελάκια σήμερα, είσαι σε καλύτερη διάθεση από ότι προσθές και ήδη τον κατάφερες να δείτε το video...και μάλιστα συμφώνησε στους τρόπους που αναφέρει. Αν αυτό είναι συνέχεια το κλίμα..όλα θα πάνε καλύτερα.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 445
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εδω σκας χαμογελάκια σήμερα, είσαι σε καλύτερη διάθεση από ότι προσθές και ήδη τον κατάφερες να δείτε το video...και μάλιστα συμφώνησε στους τρόπους που αναφέρει. Αν αυτό είναι συνέχεια το κλίμα..όλα θα πάνε καλύτερα.

Μετά από κάθε μεγάλη φασαρία ακολουθούν κάποιες μέρες που υπάρχει μια φαινομενική ηρεμία. Τουλάχιστον δεν αιωρείται η σκιά του φόβου ότι μπορεί να γίνει φασαρία. Όμως η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη φορά που θα ξεχαστεί η πρόοδος που κάναμε θεωρητικά, έχει αρχίσει. Χρειάζεται κάτι πιο σαφές. Πιο σαφή όρια.

Να ρωτήσω και κάτι; Πήρα τηλ. στην ΕΨΥΠΕ και η κοπέλα που απάντησε δεν φάνηκε τελικά να μπορεί να κάνει και πολλά. Με ρώτησε τι πρόβλημα έχω. Τι απαντάω σ'αυτό; Και στην Φαιναρέτη να πάρω, θα με ρωτήσουν οι άνθρωποι και δεν ξέρω ακριβώς πως να το θέσω. Πώς απαντάω τηλεφωνικά σ'αυτό;;

Και σε παιδοψυχίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν ραντεβού μέσα στους επόμενους μήνες) τι να πω;; Μόνη μου θα πάω;;; Χωρίς το παιδί; Να του πω ότι έχουμε προβλήματα οριοθέτησης με τον άντρα μου;

Για τα υπόλοιπα θα με στείλει φυσικά σε σύμβουλο γάμου.

:confused:

Καλησπερα και απο εμενα. Εχοντας διαβασει ολη τη συζητηση απο την αρχη της δεν μπορω παρα να καταλαβω οτι ισως τα δικα σου απωθημενα απο την παιδικη σου ηλικια και το οικογενειακο περιβαλλον ειναι αυτα τα οποια αναπαραγονται κυριως και οχι τοσο του συζυγου. Αυτο που θελω να πω ειναι πως ακραια αντιδραση στα παιδικα τραυματα δεν ειναι μονο η αναπαραγωγη των αυταρχικων συμπεριφορων αλλα και η πληρης αρνηση οποιασδηποτε τεχνικης διαπαιδαγωγησης απο τους δικους σου γονεις. Εχεις την ταση να θυματοποιεις τον εαυτο σου (η μαμα σου ισως; ) και να δαιμονοποιεις οποια συμπεριφορα του συζυγου (μεταφορα των συναισθηματων προς τον πατερα σου).

Εχει σημασια να καταλαβεις οτι η οικογενεια που εχεις δημιουργησει δεν θα γινει ποτε οπως η παλια σου οικογενεια και να απελευθερωθεις απο τετοιου ειδους φοβιες. Εσυ, τα παιδια σου και ο αντρας σου ειστε μια εντελως διαφορετικη οικογενεια απο οποιαδηποτε αλλη στον κοσμο, ενας οργανισμος μοναδικος.

Το παραδοσιακο πατριαρχικο μοντελο δεν εχει μονο αρνητικες αλλα και θετικες αξιες τις οποιες εσυ ως αντιδραση επελεξες να δαιμονοποιησεις. Δημιουργησες ενα μοντελο διαπαιδαγωγησης γαι τα παιδια το οποιο ειναι πιθανον να δημιουργει ανασφαλεια. Τα παιδια περα απο αγαπη και ενσυναισθηση χρειαζονται εξισου πειθαρχεια και κανονες ωστε να νιωσουν ασφαλεια.

Ο συζυγος εχοντας ζησει σε ενα εντονα βιαιο οικογενειακο περιβαλλον εχει καταφερει να αποριψει το μεγαλυτερο μερος της βιας (χρειαζεται λιγη δουλιτσα ακομη) και να εκλογικευσει τη συμπεριφορα του πατερα του με σκοπο να καταλαβει απο που προηλθε αυτη η συμπεριφορα και ισως μεσα του να τον δικαιολογησει ωστε να προστατεψει την ψυχολογια του.

Ειναι στο χερι σου να διαμορφωσεις την οικογενεια σου οπως ελπιζεις με αισιοδοξια και προσπαθεια. Εφοσον ο συζυγος ειναι εκει, προσπαθησε να τον προσεγγισεις (ναι ειναι το ιδιο ατομο που ερωτευτηκες), γυρισε στο δωματιο σας χωρις τα παιδια. Μην τον περιμενεις στη γωνια να κατακρινεις τη συμπεριφορα του η να προλαβεις το κακο πριν συμβει γιατι του δημιουργεις συναισθηματα ματαιωσης (π.χ παλι θα με αγροιοκοιταξει, παλι θα το παιξει καταπληκτικη μαμα κλ). Εσυ φροντισε να κανεις οτι καλυτερο μπορεις και για εκεινον, δειξε οτι κατανοεις τις προσπαθειες που κανει να σας εχει ασφαλεις. Η δραση φερνει αντιδραση, φροντισε η δραση σου να ειναι θετικη και αποκλειεται να μην εχεις αποτελεσματα. Και κυριως αφησε τον μονο του με τα παιδια, δειξε του εμπιστοσυνη ως γονιος προς γονιος και θα χαλαρωσει και αυτος με τη σειρα του.

Ελπιζω να διαβασεις οσα σου γραφω κατανοωντας οτι σου λεω οτι θα ελεγα στην αδερφη μου, με ενδιαφερον και αγαπη απεναντι σε εναν αλλο ανθρωπο που αντιμετωπιζει τους δαιμονες του οπως ολοι μας.

Whenever you decide to come into my life, I will be gratefully expecting you!

Να ρωτήσω και κάτι; Πήρα τηλ. στην ΕΨΥΠΕ και η κοπέλα που απάντησε δεν φάνηκε τελικά να μπορεί να κάνει και πολλά. Με ρώτησε τι πρόβλημα έχω. Τι απαντάω σ'αυτό; Και στην Φαιναρέτη να πάρω, θα με ρωτήσουν οι άνθρωποι και δεν ξέρω ακριβώς πως να το θέσω. Πώς απαντάω τηλεφωνικά σ'αυτό;;

Και σε παιδοψυχίατρο σε δημόσιο νοσοκομείο (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν ραντεβού μέσα στους επόμενους μήνες) τι να πω;; Μόνη μου θα πάω;;; Χωρίς το παιδί; Να του πω ότι έχουμε προβλήματα οριοθέτησης με τον άντρα μου;

Για τα υπόλοιπα θα με στείλει φυσικά σε σύμβουλο γάμου.

:confused:

Απαντάς ότι υπάρχει πρόβλημα ενδοοικογενειακής βίας και ότι έχεις υπάρξει θύμα και από την πατρική σου οικογένεια. Λεκτικής και ψυχολογικής κυρίως. Αυτό δεν είναι το πρόβλημά σου; ιγα λόγια και σταράτα. Τον παιδοψυχίατρο τον δίνει για την ομιλία μάλλον. Δεν ξέρω τι της είπες.

Bananita συμφωνώ με το ψυχογράφημά σου σε όλα κι έχω κι άλλα για το πένθος που βιώνει για την εξιδανικευμένη οικογένεια που δεν κατάφερε να έχει, γιατί το ιδανικό δεν υπάρχει. Αλλά όλα αυτά πρέπει να τα βρει εκείνη.

Μπράβο Μπεμπούλα το πρώτο βήμα ήταν να νικήσεις το φόβο σου για το τηλεφώνημα. ΠΟλύ σπουδαίο...

Διαφημίσεις

Τα παιδια περα απο αγαπη και ενσυναισθηση χρειαζονται εξισου πειθαρχεια και κανονες ωστε να νιωσουν ασφαλεια.

Ευχαριστώ για το μήνυμά σου. :)

Δεν διαφωνώ μ' αυτό που γράφεις. Διαφωνώ με την λεκτική και ψυχολογική βία ως μέσα πειθαρχείας και ως τρόπος να φέρεται ένας άντρας στη γυναίκα του.

Τον παιδοψυχίατρο τον δίνει για την ομιλία μάλλον. Δεν ξέρω τι της είπες.

Δεν αναφέρθηκε το θέμα της ομιλίας του παιδιού.

Μπράβο Μπεμπούλα το πρώτο βήμα ήταν να νικήσεις το φόβο σου για το τηλεφώνημα.

Δεν φοβόμουν το τηλεφωνημα. Φοβόμουν μήπως δεν με αφήσουν τα παιδιά να μιλήσω (πράγμα που έγινε).

Κάποια στιγμή θα τα καταλάβεις όλα αυτά που σου λέω. Προς θεού δεν είσαι χαζή, αλλά το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό και οι ψυχολογίά μας (π.χ. αντίσταση στη θεραπεία ή την επαφή με τον ψυχοθεραπευτεί) το βλέπουμε μπροστά μας όταν έχουμε διαβεί το δρόμο.

Ευχαριστώ για το μήνυμά σου. :)

Δεν διαφωνώ μ' αυτό που γράφεις. Διαφωνώ με την λεκτική και ψυχολογική βία ως μέσα πειθαρχείας και ως τρόπος να φέρεται ένας άντρας στη γυναίκα του.

Σ'αυτο ειμαστε στην ιδια σελιδα, ο τροπος του ειναι λαθος. Οι ανθρωποι παραμενουν παιδια σε ενα βαθμο, οτι ζουμε μας ακολουθει παντα και οσο μεγαλωνουμε αυτα βγαινουν στη συμπεριφορα μας. Η μανουλα ειναι ζωτικης σημασιας για την οικογενεια, αν εσυ εισαι ευτυχισμενη θα ειναι και τα υπολοιπα μελη μεσα απο εσενα. Η ενσυναισθηση ειναι πολυ δυσκολη εως ουτοπικη εννοια καθως ειναι δυσκολο να παραμερισουμε το εγω μας για να καταννοησουμε τον αλλο σε τετοιο βαθμο, πιεσε λιγο τον εαυτο σου και επεκτεινε αυτη σου την ικανοτητα και στον συζυγο, δεν λεω οτι θα πετυχει αλλα αξιζει τον κοπο για την οικογενεια σου. Προσεξε, δεν λεω οτι εκεινος ειναι σωστος αλλα εφοσον με εσενα μιλαω, το να τον επικρινω και να μιλησω για τη συμπεριφορα του μονο να σε θυμωσει περισσοτερο θα καταφερω και ετσι δεν σε βοηθαω, γι' αυτο επικεντρωνομαι σε σενα και οχι σε κεινον:-D

Whenever you decide to come into my life, I will be gratefully expecting you!

Bananita συμφωνώ με το ψυχογράφημά σου σε όλα κι έχω κι άλλα για το πένθος που βιώνει για την εξιδανικευμένη οικογένεια που δεν κατάφερε να έχει, γιατί το ιδανικό δεν υπάρχει. Αλλά όλα αυτά πρέπει να τα βρει εκείνη.

Miriki εννοείς την εξιδανικευμένη οικογένεια που δεν κατάφερε να έχει η ίδια όταν ήταν μικρή ή την τωρινή;

Πάντως κορίτσια συμφωνώ ότι ένα τραύμα μπορεί να λειτουργήσει με δύο τρόπους είτε με το να το αναπαράγεις, είτε με το να λειτουργείς αντιστρόφως, αλλά στην προκειμένη περίπτωση με βάση τα λεγόμενα της μπεμπούλας, δεν έχω καταλάβει ότι είναι κατά της οριοθέτησης. Πιστεύω ότι οριοθετεί το παιδί της αλλά δεν θέλει να το κάνει με βίαιο και αυταρχικό τρόπο. Δεν είναι δηλαδή κατά της πειθαρχίας.

Έτσι δεν είναι μπεμπούλα;

Αυτο που θελω να πω ειναι πως ακραια αντιδραση στα παιδικα τραυματα δεν ειναι μονο η αναπαραγωγη των αυταρχικων συμπεριφορων αλλα και η πληρης αρνηση οποιασδηποτε τεχνικης διαπαιδαγωγησης απο τους δικους σου γονεις.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Όταν μεγαλώνεις σε δυσλειτουργική οικογένεια μερικές φορές εξιδανικεύεις τις εννοιες και τις λειτουργίες της "φυσιολογικής" οικογένειας. Όταν λοιπόν πας να τη δημιουργήσεις και δε γίνεται βιώνεις τεράστια ματαίωση. ΠΟλύ΄μεγαλύτερη από το αν το πρότυπο που έχεις στο μυαλό σου ήταν κάτι πιο γήινο, πιο πραγματικό. Επίσης το κακοποιημένο παιδί συχνά έχει ενοχικά στοιχεία που του ρίχνουν επάνω του αυτοί που το κακοποιού΄ν (π.χ. πάλι με έκανες σε να σε δείρω εσύ φταις), οπότε ουσιαστικά βρίσκει τρόπους να "αποτυγχάνει" και στην ενήλικη ζωή του. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους, ούτε πάντα, ούτε στην ίδια έκταση, κάθε περίπτωση είναι μοναδική, αλλά είναι ένα πολύ πιθανό σενα΄ριο.

ΠΟλλά μπλεξίματα δηλαδή και πολύ καλά κάνει η μπεμπούλα που μπαίνει στη διαδικασία να το αντιμετωπίσει, ώστε να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση τα παιδιά της, αλλά και να λύσει και η ίδια τα δικά της. Βέβαια είμαι της άποψης οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να ωφεληθούμε από την ενδοσκόπηση, οπότε ίσως να υπερτονίζω τα θετικά της διαδικασίας. Όπου υπάρχει βία πάντως, η δράση πρέπει να είναι άμεση, ολοκληρωμένη και οργανωμένη. Και αυτό γίνεται με βοήθεια.

αλλά στην προκειμένη περίπτωση με βάση τα λεγόμενα της μπεμπούλας, δεν έχω καταλάβει ότι είναι κατά της οριοθέτησης. Πιστεύω ότι οριοθετεί το παιδί της αλλά δεν θέλει να το κάνει με βίαιο και αυταρχικό τρόπο. Δεν είναι δηλαδή κατά της πειθαρχίας.

Έτσι δεν είναι μπεμπούλα;

Προσπαθώ να εφαρμόσω αυτά.

Όταν μεγαλώνεις σε δυσλειτουργική οικογένεια μερικές φορές εξιδανικεύεις τις εννοιες και τις λειτουργίες της "φυσιολογικής" οικογένειας. Όταν λοιπόν πας να τη δημιουργήσεις και δε γίνεται βιώνεις τεράστια ματαίωση. ΠΟλύ΄μεγαλύτερη από το αν το πρότυπο που έχεις στο μυαλό σου ήταν κάτι πιο γήινο, πιο πραγματικό. Επίσης το κακοποιημένο παιδί συχνά έχει ενοχικά στοιχεία που του ρίχνουν επάνω του αυτοί που το κακοποιού΄ν (π.χ. πάλι με έκανες σε να σε δείρω εσύ φταις), οπότε ουσιαστικά βρίσκει τρόπους να "αποτυγχάνει" και στην ενήλικη ζωή του. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους, ούτε πάντα, ούτε στην ίδια έκταση, κάθε περίπτωση είναι μοναδική, αλλά είναι ένα πολύ πιθανό σενα΄ριο.

ΠΟλλά μπλεξίματα δηλαδή και πολύ καλά κάνει η μπεμπούλα που μπαίνει στη διαδικασία να το αντιμετωπίσει, ώστε να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση τα παιδιά της, αλλά και να λύσει και η ίδια τα δικά της. Βέβαια είμαι της άποψης οτι όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να ωφεληθούμε από την ενδοσκόπηση, οπότε ίσως να υπερτονίζω τα θετικά της διαδικασίας. Όπου υπάρχει βία πάντως, η δράση πρέπει να είναι άμεση, ολοκληρωμένη και οργανωμένη. Και αυτό γίνεται με βοήθεια.

Πολύ ωραία τα λες μιρικι....συμφωνώ πάρα πολύ. Το γήινο πρότυπο θα υπάρχει σε γονείς που ως παιδιά δεν χρειάστηκε να εξιδανικεύσουν γιατί μεγάλωσαν σε ένα όχι πολύ τραυματικό περιβάλλον. Αυτή η εξιδανίκευση είναι η άμυνα που χρησιμοποιείται όταν υπάρχει μεγάλη απογοήτευση.

Μακάρι να μπει η μπεμπούλα στην διαδικασία της ενδοσκόπησης και μακάρι να το έκαναν και όλοι όσοι ασχολούνται με παιδιά.

Καλα δεν ξερω ποια κοπέλα έβαλε αυτο

Αλλα αυτη η ειδικός (ειναι παιδοψυχολογος; ) ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!

Αν την άκουγαν πραγματικά οι γονείς θα είχαν σωθεί τόσα παιδακια!!!!!

Οι παρουσιαστές απαράδεκτοι, ειδικά αυτη η ξανθιά που συνεχεια λέει το λέξη 'χαστουκακι' που σε μερικούς πονάνε και μονο που το ακούνε και που υπονοεί οτι οι περισσότεροι γονείς ειναι βίαιοι!!

Μπεμπουλα μπράβο που είδε το βίντεο και ο άντρας σου, αλλα προσπάθησε να τον πας να του μιλήσει ένας τέτοιος ειδικός γιατι αυτο που κανει ειναι εγκληματικό!!!

Διαφημίσεις

Καλα δεν ξερω ποια κοπέλα έβαλε αυτο

Nαι, η παιδοψυχολόγος στο βίντεο τα εκφράζει πολύ απλά και σωστά αυτά που θέλω να προσπαθήσουμε για τα παιδιά μας.

Οι παρουσιαστές απαράδεκτοι, ειδικά αυτη η ξανθιά που συνεχεια λέει το λέξη 'χαστουκακι' που σε μερικούς πονάνε και μονο που το ακούνε και που υπονοεί οτι οι περισσότεροι γονείς ειναι βίαιοι!!

Οι παρουσιαστές εκφράζουν απλά αυτό που εξακολουθεί, ακόμα και στις μέρες μας, να είναι εδραιωμένο στη συνείδηση πολλών γονιών: ότι με ένα "χαστουκάκι" το παιδί δεν θα πάθει τίποτα ("Έλα μωρέ, σιγά...") , και ότι θα μάθει από το χαστούκι.

Nαι, η παιδοψυχολόγος στο βίντεο τα εκφράζει πολύ απλά και σωστά αυτά που θέλω να προσπαθήσουμε για τα παιδιά μας.

Οι παρουσιαστές εκφράζουν απλά αυτό που εξακολουθεί, ακόμα και στις μέρες μας, να είναι εδραιωμένο στη συνείδηση πολλών γονιών: ότι με ένα "χαστουκάκι" το παιδί δεν θα πάθει τίποτα. "Έλα μωρέ, σιγά..." :cry:

Ναι σωστά αλλα θα μπορούσε να το κανει λίγο καλύτερα, δεν χρειάζεται η γραφικότητα γιατι για μας που δεν είμαστε και πολυ της βίας, αυτοί οι χαρακτηρισμοί τσούζουν λίγο !! Ειναι άπειρη κανει μπαμ.. Επρεπε να βάλουν γονείς να κάνουν την συνέντευξη και οχι κοπελιτσες να μεταφέρουν τις σκέψεις γονιών μεςα απο τηλεφωνήματα !! Ελληνική τηλεόραση...

Πέρσι σε μια τάξη 12 παιδιών δήλωσαν μόνο οτα 2 ότι δεν τα χτυπούν οι γονείς τους. Μου εξήγησαν ότι αναφερόντουσαν σε σφαλιάρες και ζώνες, αλλά ότι "πάντα με λόγο, όχι έτσι ξεκάρφωτα". Δηλ στο μυαλό των παιδιών είχε φυτευτεί η ιδέα ότι υπάρχει λόγος που τρώνε ξύλο και ότι αυτός ο λόγος βρίσκεται σ' εκείνα και όχι στην αδυναμία των γονιών.... Αντιλαμβάνεστε....

Μπεμπούλα τα σπας. Εύγε.... Έχουμε απίστευτες δυνάμεις μέσα μας. Διάβαζα κάπου ότι στρες είναι αυτό που προσπαθείς να γίνεις, ηρεμία είναι αυτό που είσαι. Όταν πασχίζεις λοιπόν να διατηρήσεις μια ισορροπία,μ ια κατάσταση που δε σου ταιριάζει τότε στρεσάρεσαι όλα πάνε χάλια. Μόλις αρχίσουν να παλεύεις προς την κατεύθυνση που έχεις ανα΄γκη κατά ένα μαγικό τρόπο τα πράγματα αρχίζουν να κουμπώνουν μεταξύ τους και ηρεμείς....

Ναι σωστά αλλα θα μπορούσε να το κανει λίγο καλύτερα, δεν χρειάζεται η γραφικότητα γιατι για μας που δεν είμαστε και πολυ της βίας, αυτοί οι χαρακτηρισμοί τσούζουν λίγο !! Ειναι άπειρη κανει μπαμ.. Επρεπε να βάλουν γονείς να κάνουν την συνέντευξη και οχι κοπελιτσες να μεταφέρουν τις σκέψεις γονιών μεςα απο τηλεφωνήματα !! Ελληνική τηλεόραση...

BabyCute και η παρουσιάστρια μαμά είναι, χρησιμοποιεί "ειρωνικό" ύφος για να εκφράσει αυτό ακριβώς που σε ενοχλεί και σένα, δηλαδή την διαδεδομένη άποψη ότι δεν βλάπτει να ρίξεις ένα χαστούκι που και που..δεν ξέρω γιατί το πήρες στραβά, αλλά με το μέρος σου είναι γι' αυτό το ρωτάει έτσι...και γι' αυτό έχουν καλέσει και την συγκεκριμένη παιδοψυχολόγο πολλές φορές στην εκπομπή τους και έχουν συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Είναι πολύ χρήσιμα όσα λένε και αν προσέξατε αυτό που αναφέρει είναι ότι όταν φτάνουμε να βάλουμε τις φωνές ή να χτυπήσουμε είτε βγαίνει ασυνείδητα και αυτόματα (λόγω της δικής μας ανατροφής) και γι' αυτό υπάρχουν μετά τύψεις, είτε έχει πάει στραβά εξ αρχής η οριοθέτηση, έχουμε κάνει ήδη δηλαδή λάθος κινήσεις και γι' αυτό φτάνουμε εκεί.

Και επίσης πολύ σημαντικό μήνυμα ότι τους ανθρώπους που φοβόμαστε δεν τους σεβόμαστε και δεν τους εμπιστευόμαστε. Για όσους γονείς υποστηρίζουν ότι είναι καλό να σε φοβάται και λίγο το παιδί.

Μπεμπούλα αλήθεια δεν μας είπες πως του φάνηκε του συζύγου η κουβέντα; Τι είπατε όταν μιλήσατε σχετικά;

BabyCute και η παρουσιάστρια μαμά είναι, χρησιμοποιεί "ειρωνικό" ύφος για να εκφράσει αυτό ακριβώς που σε ενοχλεί και σένα, δηλαδή την διαδεδομένη άποψη ότι δεν βλάπτει να ρίξεις ένα χαστούκι που και που..δεν ξέρω γιατί το πήρες στραβά, αλλά με το μέρος σου είναι γι' αυτό το ρωτάει έτσι...και γι' αυτό έχουν καλέσει και την συγκεκριμένη παιδοψυχολόγο πολλές φορές στην εκπομπή τους και έχουν συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Είναι πολύ χρήσιμα όσα λένε και αν προσέξατε αυτό που αναφέρει είναι ότι όταν φτάνουμε να βάλουμε τις φωνές ή να χτυπήσουμε είτε βγαίνει ασυνείδητα και αυτόματα (λόγω της δικής μας ανατροφής) και γι' αυτό υπάρχουν μετά τύψεις, είτε έχει πάει στραβά εξ αρχής η οριοθέτηση, έχουμε κάνει ήδη δηλαδή λάθος κινήσεις και γι' αυτό φτάνουμε εκεί.

Μπεμπούλα αλήθεια δεν μας είπες πως του φάνηκε του συζύγου η κουβέντα; Τι είπατε όταν μιλήσατε σχετικά;

Δεν "φτάνουμε" αλλα "φτανουνε" ορισμένοι γονείς

Αυτο δεν μου άρεσε που πανω κατω υπονόησε οτι όλοι το κάνουμε και οτι αυτά πολυ λέει η παιδοψυχολογος ειναι εξωγηινα

Επιμένω οτι θα επρεπε να το πει με διαφορετικό τροπο, το οτι προσπάθησε να δείξει ειρωνία για να βοηθηςει τον κοςμο να καταλάβει την καταςταςη, δεν σημαινει οτι εκανε και το σωστο

Υπαρχουν άπειρες λέξεις αντί για "χαστουκακι", ας χρησιμοποιούσε την λέξη "βία" γιατι αυτο ειναι στο κατω κατω και σε άλλες χώρες η "βία" ως προς το παιδι πληρώνεται ακριβά! Μονο στην ελλαδα το λέμε 'χαστουκακι'

Τεσπα προσωπική γνώμη!

Δεν "φτάνουμε" αλλα "φτανουνε" ορισμένοι γονείς

Αυτο δεν μου άρεσε που πανω κατω υπονόησε οτι όλοι το κάνουμε και οτι αυτά πολυ λέει η παιδοψυχολογος ειναι εξωγηινα

Επιμένω οτι θα επρεπε να το πει με διαφορετικό τροπο, το οτι προσπάθησε να δείξει ειρωνία για να βοηθηςει τον κοςμο να καταλάβει την καταςταςη, δεν σημαινει οτι εκανε και το σωστο

Υπαρχουν άπειρες λέξεις αντί για "χαστουκακι", ας χρησιμοποιούσε την λέξη "βία" γιατι αυτο ειναι στο κατω κατω και σε άλλες χώρες η "βία" ως προς το παιδι πληρώνεται ακριβά! Μονο στην ελλαδα το λέμε 'χαστουκακι'

Τεσπα προσωπική γνώμη!

Όχι, τους γονείς που το κάνουν θεωρεί "εξωγήινους" και την παιδοψυχολόγο και όσα υποστηρίζει σωστά. Εντελώς αντίθετα.

Χρησιμοποιεί την λέξη χαστουκάκι γιατί μεταφέρει την σκέψη των γονέων που χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο. Και είναι σαν να λέει ουσιαστικά: πες μας Στέλλα τι απαντάς σε αυτούς τους γονείς που ενώ εγώ και εσύ ξέρουμε ότι κάνουν ζημιά, αυτοί θεωρούν ότι δεν ασκούν βία αλλά ρίχνουν απλά ένα χαστουκάκι;;

Τελοσπάντων δεν εκεί το θέμα μας, το διευκρίνισα λίγο παραπάνω για να σου δώσω την δική μου εικόνα.

Τώρα πόσοι γονείς χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και πόσο συχνά δεν ξέρω, αλλά αν κρίνω από την ερώτηση που έκανε η μιρικι στην τάξη...δύσκολα τα πράγματα.

Δηλ στο μυαλό των παιδιών είχε φυτευτεί η ιδέα ότι υπάρχει λόγος που τρώνε ξύλο και ότι αυτός ο λόγος βρίσκεται σ' εκείνα και όχι στην αδυναμία των γονιών.... Αντιλαμβάνεστε....

:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Πήρα τηλ. και στη Φαιναρέτη και άφησα τα στοιχεία μου για να με πάρουν τηλ. να κλείσουμε κάποιο ραντεβού.

κ εγω παρη τηλ εκει κ με βοηθεισε αρκετα με αυτα που διαβασα νομιζω οτι πρεπει να παει ο αντρας σου σε ψυχολογο . εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι σε αυτη τη γραμμη σε βοηθανε να βρεις τον εαυτο σου κ της χαμενες δυναμη σου οχι οτι σου λυνουν τα προβληματα γιατι αν δν βρεις τον εαυτο σου δν μπορεις να αντημετοπισης τιποτα

νομιζω οτι πρεπει να παει ο αντρας σου σε ψυχολογο

Έχω μια ελπίδα ότι αν του πω ότι πήγα σε ψυχολόγο, θα ταρακουνηθεί λιγάκι και θα δει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και χρειάζεται δράση. Αν του πω ότι ο/η ψυχολόγος θέλει να μιλήσει και με τον άντρα μου, ίσως να δεχτεί να έρθει. Ίσως. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...