Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

καθαρισμός μήτρας ύστερα από αποβολή.Πόσο αναγκαίος είναι ;

Dori78

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια,

Επειδή έχω προβληματιστεί πολύ στο θέμα αυτό θα ήθελα την εμπειρία και τη συμβουλή που σας έχει δώσει ο γιατρός σας στο θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα στις βιοχημικές κυήσεις που σταματούν νωρίς 4-5η εβδομάδα και υπάρχει ο διχασμός αν πρέπει να γίνει απόξεση ή όχι.

Έχω πάρει απόψεις από δύο γιατρούς που ο ένας λέει να το αφήσω να γίνει φυσιολογικά και ότι δε θα έχω πρόβλημα μελλοντικής σύλληψης και ο άλλος που μου λέει ότι και φυσιολογικά να γίνει η αποβολή μετά θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνω και καθαρισμό για να είμαι σίγουρη ότι έχω καθαρίσει όχι μόνο το έμβρυο αλλά και τα τοιχώματα της μήτρας που μπορεί να μείνουν υπολείμματα αίματος. Κάτι που δεν φάινεται στον υπέρηχο απλά σου δημιουργεί πρόβλημα μελλοντικό στον κύκλο και στην πιθανή εμφύτευση.

Όποια έχει άποψη θα με βοηθούσε!

Διαφημίσεις

dori, σου ειχα ξαναγραψει αν θυμασαι.

δεν χρειαζεσαι αποξεση σε καμια περιπτωση, αν φυγει μονο του. ο δευτερος γιατρος μαλλον σκοπευει να το κανει για τα χρηματα, μονο ετσι μπορω να το εκλαβω! ειναι δυνατον να σου λεει αυτο το πραγμα!

αν μηδενιστει η χοριακη, αυτο σημαινει οτι δεν εμεινε τιποτα μεσα! και δεν υπαρχουν υπολειμματα.

η αποξεση ειναι σοβαρη επεμβαση, και περα απο το κοστος, αν πεσεις σε ασχετο γιατρο, μπορει να σου προκαλεσει και τραυματισμο μητρας με διαφορες επιπλοκες. την κανουν μονο οταν υπαρχει σοβαρη ενδειξη!

απο τα αλλα ποστ σου ειδα οτι η χοριακη ηδη επεσε πολυ, αρα μην στεναχωριεσαι χωρις λογο.

και αν θελεις, θα σου συμβουλευα να παρεις και τριτη γνωμη και να αναφερεις αυτα που σου ειπε ο δευτερος γιατρος, αν στεκει επιστημονικα.

Έχω εμπειρία και από παλίνδρομη με απόξεση και από αυτόματη αποβολή, χωρίς απόξεση.

Στην πρώτη περίπτωση, το έμβρυο δε μεγάλωνε, δεν είχε καρδιακή λειτουργία, οπότε έγινε η απόξεση. Η αλήθεια είναι πως, σε άλλα κέντρα, δίνουν στη μητέρα χάπια προσταγλανδίνης, που προκαλούν αποβολή, αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί, τελικά, και απόξεση.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο γιατρός με είδε υπερηχογραφικά 24 ώρες μετά την αποβολή (για να βεβαιωθεί ότι όντως είχε αποβληθεί το έμβρυο), καθώς και 2 εβδομάδες, περίπου, μετά, που είχε σταματήσει η αιμορραγία, για να βεβαιωθεί ότι δεν είχαν μείνει υπολείμματα.

Δε μέτρησα τη χοριακή να δω αν μηδενίζεται, ούτε στην πρώτη ούτε και στη δεύτερη περίπτωση.

Και η αισιόδοξη νότα: έμεινα γρήγορα ξανά έγκυος, όπου όλα πήγαν μια χαρά! :)

Έντιτ: σε εμένα αυτά συνέβησαν την 9η και την 8η εβδομάδα, αντίστοιχα. Λογικά, όσο νωρίτερα, τόσο ευκολότερα τα πράγματα.

Mόλις γύρισα από γιατρό να που πήρα και τρίτη γνώμη. Μου έκανε υπέρηχο, δεν υπάρχει καν σάκος για να φύγει και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για καθαρισμό μου είπε. Τον ρώτησα αν θα καθαρίσω σίγουρα με την περίοδο για την επόμενη προσπάθειά μου και μου είπε ακριβώς ότι η φύση ξέρει και δεν θα κάνει τίποτα καλύτερο από αυτό που θα έκανε ο ίδιος με το χέρι του.

Ευτυχώς ησύχασα. Με τρέλανε ο άλλος ο γιατρός ότι πρέπει να γίνει καθαρισμός για να είμαστε σίγουροι...

Αύριο θα κάνω και την τελευταία χοριακή να δω πόσο έχει πέσει και μετά θα σηκωθώ να φύγω διακοπές να ηρεμήσει το κεφάλι μου πια και να φτιάξει και η ψυχολογία μου με όλα αυτά!!

Αίμα βέβαια ακομα άφαντο...!

Στις βιοχημικές αποβολές δεν έχει σχηματιστεί καν σάκος, απλά ανεβαίνει για λίγο η χοριακή και μετά πέφτει. Καλή μου έχω περάσει δυο βιοχημικές και σε καμία περίπτωση δεν κάνεις απόξεση. Απόξεση σε τι; Μέσα στις επόμενες μέρες θα σου έρθει αίμα σαν πιο βαριά περίοδος. Αν έπαιρνες προγεστερόνη καθυστερεί το αίμα να κατεβεί.

Πήγαινε στις διακοπές σου και όταν με το καλό επιστρέψεις κοίταξε λίγο το θέμα με τις αποβολές να βρείτε τι φταίει.

08Irp2.png

Διαφημίσεις

Mόλις γύρισα από γιατρό να που πήρα και τρίτη γνώμη. Μου έκανε υπέρηχο, δεν υπάρχει καν σάκος για να φύγει και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για καθαρισμό μου είπε. Τον ρώτησα αν θα καθαρίσω σίγουρα με την περίοδο για την επόμενη προσπάθειά μου και μου είπε ακριβώς ότι η φύση ξέρει και δεν θα κάνει τίποτα καλύτερο από αυτό που θα έκανε ο ίδιος με το χέρι του.

Ευτυχώς ησύχασα. Με τρέλανε ο άλλος ο γιατρός ότι πρέπει να γίνει καθαρισμός για να είμαστε σίγουροι...

Αύριο θα κάνω και την τελευταία χοριακή να δω πόσο έχει πέσει και μετά θα σηκωθώ να φύγω διακοπές να ηρεμήσει το κεφάλι μου πια και να φτιάξει και η ψυχολογία μου με όλα αυτά!!

Αίμα βέβαια ακομα άφαντο...!

Κοριτσάκι μου, μέσα στην ατυχία σου, είχες την τύχη να "καθαρίσεις" από μόνη σου και να μην χρειαστεί απόξεση. Αυτό όντως είναι τύχη. Η απόξεση είναι μανίκι, όπως πολύ σωστά είπε μια φίλη πιο πάνω (συγνώμη, δεν θυμάμαι πια). Μπορεί να γεμίσεις συμφύσεις στη μήτρα. Εύχομαι η επόμενη φορά που θα μείνεις έγκυος να είναι η σούπερ τυχερή! Α, επίσης εύχομαι να ξαναμείνεις έγκυος σύντομα.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Σήμερα ξαναέκανα χοριακή , από τη Δευτέρα που ήταν 230 έχει πέσει στο 190...λίγο δεν είναι ; Μήπως θα έπρεπε να πέφτει πιο γρήγορα;

έτσι όπως πάμε θα θέλω 10 μερες να μηδενήσει..είναι φυσιολογικό ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...