Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σωθήκαμε από τα μυρμήγκια

Recommended Posts

καλημέρα σε όλα τα μέλη!!!

και ενώ είχαν ξεκινήσει οι ζεστές ημέρες, άρχισα να παίρνω όλα τα απαραίτητα μέτρα (πουθένα ψίχουλα, επικίνδυνα βάζα με μέλι, ζάχαρη μέσα σε μπολ με νερό, όχι υγρασία στο νεροχύτη) για την αποφυγή της επίσκεψης των μυρμηγκιών στο σπίτι (κάθε χρόνο είχαμε θέμα), ώσπου δυστυχώς ένα πρωί είχαν ήδη ξεκινήσει επιθετικά τις επισκέψεις στα ντουλάπια και στον πάγκο της κουζίνας, μέχρι τότε απλά κάποια-λίγα έφερναν βόλτα στο σπίτι στα πατώματα, έχοντας διαβάσει προηγούμενες χρονιές για το βόρακα (βορικό οξύ) και φοβούμενη με την ανάμιξή του με ζάχαρη, αποφάσισα να το επιδιώξω.

έβρασα νερό με αρκετή ζάχαρη, έγινε σχεδόν σιροπάκι για γλυκό, προσθέτω αρκετή δόση βόρακα (2 κουταλιές σούπας), ανακατεύω και βουτάω 3-4 μπάλες βαμβάκι, τοποθετώ σε διάφορα σημεία και έπειτα από 3-4 ώρες γινόταν τσίρκο από τους μικρούς επισκέπτες μέσα στο σπίτι, ωχ αμάν βλακεία που έκανα, ήταν περίπου 9 το βράδυ, κάνω υπομονή μέχρι το πρωί, σηκώνομαι ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω, είχαν φύγει όλα.... προφανώς μεταφέρουν το μίγμα στη φωλιά και εξολοθρεύονται από εκεί (ο άντρας μου φώναξε ότι έπραξα γενεοκτονία, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να ανεχτώ την συγκατοίκησή μας μαζί τους).

Διαφημίσεις

Ερώτημα: τι είναι ο βόρακας; πού τον βρίσκεις και σε τι μορφή..; :confused:

Εμάς πρώτη φορά φέτος εμφανίστηκαν, που ήμουν έγκυος και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω χημικά! Έκανε η μητέρα μου πατέντα και έριξε υγρό σαπούνι dettol στα σημεία απ' τα οποία μάλλον έμπαιναν και δεν ξαναεμφανίστηκαν! Τυχαίο ή όχι, εμείς γλιτώσαμε!

υγ τα άτιμα την έπεσαν σε κάτι φοβερά μηλομπισκοτάκια που είχα κάνει και αναγκάστηκα να πετάξω ολόκληρη πιατέλα.. :?

27pzp3.png

qIUIp2.png

Κι εμείς είχαμε θέμα με τα μυρμήγκια κάθε άνοιξη αλλά βάζω αυτές τις παγίδες που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ σε διάφορα σημεία και ξεμπερδεύουμε. Είναι κάτι πλαστικές θηκούλες που μάλλον έχουν κάποια ουσία μέσα την οποία την παίρνουν τα μυρμήγκια και την πάνε στη φωλιά τους κι εκεί εξολοθρεύονται!!! Το ίδιο κάνω και για τις κατσαρίδες στο εξοχικό.

u65Tp3.png

QACnp2.png

Ερώτημα: τι είναι ο βόρακας; πού τον βρίσκεις και σε τι μορφή..; :confused:

Εμάς πρώτη φορά φέτος εμφανίστηκαν, που ήμουν έγκυος και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω χημικά! Έκανε η μητέρα μου πατέντα και έριξε υγρό σαπούνι dettol στα σημεία απ' τα οποία μάλλον έμπαιναν και δεν ξαναεμφανίστηκαν! Τυχαίο ή όχι, εμείς γλιτώσαμε!

υγ τα άτιμα την έπεσαν σε κάτι φοβερά μηλομπισκοτάκια που είχα κάνει και αναγκάστηκα να πετάξω ολόκληρη πιατέλα.. :?

βόρακας είναι μια σκόνη η οποία πωλείται στα φαρμακεία, σε πολύ καλή τιμή περίπου 200 γρ. 1 ευρώ, είναι φυσικό προϊόν και δεν βλάπτει το περιβάλλον, χρησιμοποιείται ως καθαριστικό, λευκαντικό. Ο βόρακας μπορεί να είναι φυσικό υλικό δεν παύει όμως να είναι δηλητήριο, για αυτό πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Καλησπερα σας!Μπορει καποιος να μου πει μια λυση για τις κατσαριδες?Καθε χρονο στο εξωχικο μας γινεται χαμος.Οχι τιποτα αλλο φοβαμαι και για μολυνσεις!Εχω κανει τα παντα!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Καλησπερα σας!Μπορει καποιος να μου πει μια λυση για τις κατσαριδες?Καθε χρονο στο εξωχικο μας γινεται χαμος.Οχι τιποτα αλλο φοβαμαι και για μολυνσεις!Εχω κανει τα παντα!

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για τις κατσαρίδες είναι το τζελ.Θα ζητήσεις τζελ για τις κατσαρίδες από κατάστημα με φυτοφάρμακα,φυτώριο και θα τελειώσει το πρόβλημα.Θα σου πουν κι εκεί πώς να το χρησιμοποιήσεις.Τοποθετείς το τζελ σε μέγεθος φακής στους μεντεσέδες της πόρτας,πίσω από την λεκάνη,σε σημεία όμως που δεν θα σκουπιστούν ή σφουγγαριστούν,ώστε να μείνει εκεί και να δράσει.Είναι άοσμο και το μόνο που έχει αποτέλεσμα άμεσα,ενώ τα διάφορα σπρέι μυρίζουν και δουλειά δεν κάνουν.Το τζελ το μυρίζουν μόνο αυτές οι σιχαμένες το τρώνε και αντίο σε λίγα λεπτά!!!!Απλά να είσαι προετοιμασμένη την πρώτη εβδομάδα να μαζεύεις πτώματα.

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση για τις κατσαρίδες είναι το τζελ.Θα ζητήσεις τζελ για τις κατσαρίδες από κατάστημα με φυτοφάρμακα,φυτώριο και θα τελειώσει το πρόβλημα.Θα σου πουν κι εκεί πώς να το χρησιμοποιήσεις.Τοποθετείς το τζελ σε μέγεθος φακής στους μεντεσέδες της πόρτας,πίσω από την λεκάνη,σε σημεία όμως που δεν θα σκουπιστούν ή σφουγγαριστούν,ώστε να μείνει εκεί και να δράσει.Είναι άοσμο και το μόνο που έχει αποτέλεσμα άμεσα,ενώ τα διάφορα σπρέι μυρίζουν και δουλειά δεν κάνουν.Το τζελ το μυρίζουν μόνο αυτές οι σιχαμένες το τρώνε και αντίο σε λίγα λεπτά!!!!Απλά να είσαι προετοιμασμένη την πρώτη εβδομάδα να μαζεύεις πτώματα.

Μακαρι να ειναι αποτελεσματικο και ας μαζευω πτωματα!!!!Απο το να τις βλεπω μπροστα μου συνεχεια το προτιμω..Σε ευχαριστω πολυ!!!Ελπιζω να πιασει!

Μακαρι να ειναι αποτελεσματικο και ας μαζευω πτωματα!!!!Απο το να τις βλεπω μπροστα μου συνεχεια το προτιμω..Σε ευχαριστω πολυ!!!Ελπιζω να πιασει!

Ασ΄τα να πανε!Για μένα δεν υπάρχει χειρότερο.Όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές κι έεμεινα μόνη σε γκαρσονιέρα(φαντάσου γκαρσονιέρα,να σε κυνηγούν και να μην έχεις που να κρυφτείς..!!)το τζελ με έσωσε.Τις έβλεπα να πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά.Από τότε πάντα προμηθεύομαι με τζελ,ειδικά όταν πιάνουν οι ζέστες,βάζω σε διάφορα σημεία και στο μπαλκόνι,προληπτικά,τρέμω μη δω κατσαρίδα στο σπίτι.Παρεμπιπτόντως,είδα μία μέρα στο μπαλκόνι μία νεκρή..θα πέρναγε,σταμάτησε να φάει και μας αποχαιρέτησε!!!

Διαφημίσεις

εμεις,στο σπιτι μας,για τα μυρμηγκια,ριχναμε,ποτιζαμε,στους τοπους,οπου ενφανιζονταν,με κοκκινο ξυδι.

για τις κατσαριδες,ειχα,παρει απο την δουλεια,κατι κιτρινους σπορους.σποτελεσματικοι.για 4 μηνες δεν ειχαμε κατσαριδες.αλλα τελειοσαν,και ο τυπος που ερχονταν και ψεκαζε το ξενοδοχειο για κατσαριδες,κλπ,δεν μου ελεγε τι προινον ειναι.εψαξα να το βρω,αλλα τιποτα.απο το google,βρηκα,πως η σταχτη απο τα καρβουνα διωχνει,κατσαριδες,ποντικους,μυρμηγκια,σαυρες,αρεχνες κλπ.αναψε καρβουνα,ψησε σουβλακια,και κρατα την σταχτη.ριξε εξω στο κηπο,βαλε την σε κουτακια ,να την μυριζουν

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...