Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οισοφαγήτιδα σε μωράκι 1 μηνός

Recommended Posts

Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθειά σας από αντίστοιχες εμπειρίες οισοφαγήτιδας σε νεογέννητα... Η μπεμπουλα μας είναι 34 ημερών και τις τελευταίες τρεις μέρες έκλαιγε γοερά στο ταϊσμα κι έκανε το κορμάκι της σαν τόξο. Μέσα σε μία μέρα μειωσε στο μισό τη διατροφή της κι απο χτες δεν τρωει πάνω από 50 ml. Καναμε υπέρηχο και διεγνώσθη ευρεια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η παιδίατρος μας έδωσε 0,5 ml epadoren δύο φορές την ημέρα και αντιαναγωγικό γάλα. Δυστυχως καταφέρνω να την ταϊσω μόνο στον ύπνο της μέχρι στιγμής, διαφορετικά ουρλιάζει και κλαίμε μαζι... Υπάρχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία σε τοσο μικρό βρέφος? Γουλιές δεν εβγαζε και μας είπαν ότι είναι κρυφή παλλινδρόμηση...

Διαφημίσεις

Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθειά σας από αντίστοιχες εμπειρίες οισοφαγήτιδας σε νεογέννητα... Η μπεμπουλα μας είναι 34 ημερών και τις τελευταίες τρεις μέρες έκλαιγε γοερά στο ταϊσμα κι έκανε το κορμάκι της σαν τόξο. Μέσα σε μία μέρα μειωσε στο μισό τη διατροφή της κι απο χτες δεν τρωει πάνω από 50 ml. Καναμε υπέρηχο και διεγνώσθη ευρεια γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η παιδίατρος μας έδωσε 0,5 ml epadoren δύο φορές την ημέρα και αντιαναγωγικό γάλα. Δυστυχως καταφέρνω να την ταϊσω μόνο στον ύπνο της μέχρι στιγμής, διαφορετικά ουρλιάζει και κλαίμε μαζι... Υπάρχει κάποια αντίστοιχη εμπειρία σε τοσο μικρό βρέφος? Γουλιές δεν εβγαζε και μας είπαν ότι είναι κρυφή παλλινδρόμηση...

είναι πολύ συνηθισμένη η ΓΟΠ στα μωρά.. και εμάς μας είχε δώσει το συγκεκριμένο σιρόπι προληπτικά για να μην πάθει οισοφαγίτιδα.. εμάς είχε γουλιές βέβαια... παίρναμε το σιρόπι για πολύ καιρό και δεν έπαθε κάτι ευτυχώς.. για την ΓΟΠ γενικά να εχεις υπόψη σου μικρά και συχνά γεύματα, να ανασηκώσεις το στρώμα της κούνιας (εγώ είχα βάλει κάτι βιβλία από κάτω στην πάνω πλευρά του στρώματος) να έχετε το μωρό γενικά σε όρθια θέση.... με την εισαγωγή των στερεών τροφών καλυτερεύει πολύ η κατάσταση.. μετά τον χρόνο συνήθως εξαφανίζεται.. λάβε υπόψη σου ότι η ΓΟΠ πολλές φορές πάει πακέτο και με αλλεργίες.. εμάς έπινε υποαλλαλεργικό γάλα γιατί με το αντιαναγωγικό δεν είδαμε καμία καλυτέρευση.. κουράγιο, σε καταλαβαίνω απόλυτα...

Θέλει πολύ υπομονή, και δυστυχως στη λοχεία η ψυχολογία η δική μου δεν είναι και ότι καλύτερο. Η μικρή έχει πολύ κλάμα και φοβήθηκα πάρα πολύ όταν δεν μπορούσε να φαει ούτε 20 ml! Θυμάσαι πόσο καιρό έκανε το σιροπάκι να δράσει και να βελτιωθεί λίγο η κατάστασή?

Θέλει πολύ υπομονή, και δυστυχως στη λοχεία η ψυχολογία η δική μου δεν είναι και ότι καλύτερο. Η μικρή έχει πολύ κλάμα και φοβήθηκα πάρα πολύ όταν δεν μπορούσε να φαει ούτε 20 ml! Θυμάσαι πόσο καιρό έκανε το σιροπάκι να δράσει και να βελτιωθεί λίγο η κατάστασή?

Σε άλλες περιπτώσεις που είχα και εγώ διαβάσει εδώ, μετά από λίγο καιρό υπήρχε καλυτέρευση.. σε εμάς γενικά ήταν πολύ γκρινιάρης και το κλάμα δεν βελτιώθηκε και πολύ :-P το σιροπι το παίρνουν για να μην πάθουν οισοφαγίτιδα δεν νομίζω ότι βοηθάει στο να μην πονάνε από την παλινδρόμηση.... εμείς τελικά το πήραμε απόφαση ότι θα κλαίει γενικά.. δεν είναι εύκολο, το ξέρω.. ελπίζω σε εσάς να βελτιωθεί η κατάσταση...

Αυτό εύχομαι κι εγώ γιατί η δική μας την ώρα του φαγητου κάνει όλο το χαμό. Δείχνει ότι πονάει στην κατάποση. Και τα 50ml με πολύ προσπάθεια να τα πιει. Κι όλο αυτό εκδηλώθηκε ξαφνικά σε 3 μέρες! Πριν επινε κανονικά 80-90ml και έπαιρνε καλό βάρος. Ο δικός σας είχε θέμα με το βάρος του? Φοβάμαι μήπως μείνουμε πίσω....

Διαφημίσεις

Αυτό εύχομαι κι εγώ γιατί η δική μας την ώρα του φαγητου κάνει όλο το χαμό. Δείχνει ότι πονάει στην κατάποση. Και τα 50ml με πολύ προσπάθεια να τα πιει. Κι όλο αυτό εκδηλώθηκε ξαφνικά σε 3 μέρες! Πριν επινε κανονικά 80-90ml και έπαιρνε καλό βάρος. Ο δικός σας είχε θέμα με το βάρος του? Φοβάμαι μήπως μείνουμε πίσω....

Με το βάρος ήμασταν πάντα στην ανώτατη βαθμίδα, αφού τον λέγαμε αχόρταγο.. όσο γάλα και να έπινε πάντα ήθελε και άλλο... δεν μας έκανε προβλήματα στο να πιει.. με το που έπινε βέβαια άρχιζε τις γουλιές μετά... γενικά τα παιδιά με ΓΟΠ πάντως δεν έχουν θέμα με το βάρος.. ούτως ή άλλως στην ηλικία που είναι το μωρό σας το ζυγίζετε συχνά έτσι δεν είναι? εγώ είχα νοικιάσει και ζυγαριά σπίτι, βέβαια με την τρέλα που με έδερνε τότε τον ζύγισα πρωί απόγευμα!!! και εγώ αυτό το άγχος είχα.. μην αγχώνεσαι όμως, τώρα καταλαβαίνω πόσο υπερβολική ήμουν... εσύ να του δίνεις το γάλα που πρέπει να πίνει σε αυτή την ηλικία... εάν δεις ότι δεν το πίνει κάντης πιο συχνά γεύματα μικρότερης ποσότητας οπότε να ξέρεις πόσο έχει πιει στο 24ωρο συνολικά... αυτό είναι που μετράει πόσο πίνει στο σύνολο την ημέρα.. ρώτα και τον παιδίατρό σου και δες μήπως το συγκεκριμένο γάλα που πίνει τώρα δεν της "κάνει" εμείς ταλαιπωρηθήκαμε πολύ με τα γάλατα για να καταλήξουμε στο almiron pepti που ήταν το υποαλλεργικό και ήταν το μόνο που έπινε....

Κι εγώ έτσι Ελένη μου, έχω μια ζυγαριά εδώ νοικιασμένη, αλλά προσπαθώ να τη μετρώ κάθε δεύτερη ημέρα... Συνήθως όμως , αν μετρηθεί και στη ζυγαριά της παιδιάτρου εχουμε αποκλιση... Θα δούμε αυτη τη βδομάδα γιατί τώρα περνάμε φάση έξαρσης στην οισοφαγητιδα από ότι μας είπαν. Σημερα φαίνεται λίγο πιο ήρεμη. Πλέον τρώμε ανα τρίωρο και καποια γευματα κοιμισμένη για να μην αντιδρά έντονα. Ο μπέμπης σας πόσο είναι?

Κι εγώ έτσι Ελένη μου, έχω μια ζυγαριά εδώ νοικιασμένη, αλλά προσπαθώ να τη μετρώ κάθε δεύτερη ημέρα... Συνήθως όμως , αν μετρηθεί και στη ζυγαριά της παιδιάτρου εχουμε αποκλιση... Θα δούμε αυτη τη βδομάδα γιατί τώρα περνάμε φάση έξαρσης στην οισοφαγητιδα από ότι μας είπαν. Σημερα φαίνεται λίγο πιο ήρεμη. Πλέον τρώμε ανα τρίωρο και καποια γευματα κοιμισμένη για να μην αντιδρά έντονα. Ο μπέμπης σας πόσο είναι?

Εμάς είναι 4 χρονών τώρα, αλλά αυτή η περίοδος μου έχει χαρακτεί έντονα στην μνήμη!!! με την ζυγαρια του παιδιάτρου πάντα υπάρχει απόκλιση... όταν υπάρχει έξαρση (όπως και σε άλλες φάσεις της ζωής του) δεν έχουν πολύ όρεξη να φάνε... ελπίζω να περάσει σύντομα!

Με το σιροπακι και το γάλα ήδη βελτίωσε τις ποσότητες που τρώει. Τώρα όμως εχει δυσκοιλιότητα. Με πολύ δυσκολία ενεργήθηκε χτες και το epadoren εχω την αισθηση ότι της έφερε ανησυχία. Ειδικά το βράδυ όταν το πίνει κοιμάται μετα από δίωρο με πολύ κλαμα και αναστάτωση... Φτιάχνεις το ένα και χαλάς το άλλο σε αυτή την ηλικία!!! Να σου ζήσει ο μπεμπουλης!!

Κορίτσι μου κ εμεις τα ιδια περνάμε... Βεβαια ο δικός μου ειναι 3,5 μηνών. Να φερεις οτι το σιρόπι αργεί να δράσει οποτε κανε υπομονή κ αν κανεις μεικτή διατροφή θηλασα οσο μπορεις περισσοτερο, εγω ειδα καλύτερευση. Εχω ακούσει οτι το αντιαναγωγικο αντενδείκνυται σε περιπτώσεις οισοφαγιτιδας, αλλα η αληθεια ειναι οτι κ εμεις σε αυτο καταλήξαμε αλλα ο γιατρός μας μας λεει οτι επειδη πήραμε τι σιρόπι κι απο νωρίς το προλάβαμε. Κ εσείς νωρίς ειστε οποτε μην ανησυχείς. Απλα ειναι πολυ ψυχοφθόρο, το ξερω. Προσπάθησε οταν γινει καλα να μην την παραταιζεις γιατι θα το πάθει ξανά κ φτου απο υην αρχή. Θελει μικρα γεύματα κ συχνά. Κ εδω που τα λέμε οι ποσότητες που γράφουν πανω τα κουτιά ειναι τεράστιες για τα μωράκια μας συν του οτι εδω μεσα διαβάζουμε το γράφει η καθεμιά κ επηρεαζόμαστε οποτε μην την μπουκωνεις.. Σε αυτη τη φάση το πολυ 80 με 90 μλ κ παλι πολλα ειναι. Το μωρακι σου θα μεγαλώσει ετσι κ αλλιως χιχι . Να την χαιρεσαι!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...