Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν μπορούμε να κόψουμε τα αλεσμένα..

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα..ο μικρος μας ειναι 2 ετων. Οσο ήταν ολα αλεσμένα έτρωγε τα παντα και ποσότητα,τους τελευταίους 10 μήνες που προσπαθούμε να κόψουμε τα αλεσμένα οχι μονο δεν εχουμε κανενα θετικό αποτέλεσμα αλλα σταμάτησε να τρωει και πολλα φαγητά..πολλές φορές δεν τρωει καθολου,ούτε μπουκιά!ειναι ολη μερα με τα πρωινά φρούτα και το απογευματινό γιαούρτι..με πολυ κόπο τρωει φακες-κριθαρακι με κιμα,κορνφλεικς,κεικ και πτι-μπερ οοοολα τα υπόλοιπα πατημένα ψιλό αλεσμένα..δεν δοκιμάζει με τιποτα νέες γεύσεις ούτε πατάτα τηγανιτη δεν αγγίζει..ο άντρας μου ήθελε να του δώσει να δοκιμάσει παγωτο κι ο μικρος έτρεχε να σωθεί!:oops:τρώμε μαζι του,προσπαθούμε με παιχνίδια, μια φορα τον αφηςαμε νηστικό μεχρι να φάει..δεν τον ένοιαξε καθολου!δυο μερες μονο με νερο και το απογευματινό γιαούρτι!!σοκ!ο γιατρός μας ειπε να μην τον πιέζουμε αλλα ανυσηχουμε..στις καμπύλες μεχρι τον 12 μηνα ηταν ψηλά τωρα ειναι κατω απο το μέσο όρο..επίσης να αναφέρω οτι 9 μηνων έκοψε το γαλα μαχαίρι,απο τα 250ml που έπινε ενα βραδυ απλά δεν ξανά δοκίμασε ποτε..ο παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι φάση αλλα δεν πέρασε ποτε.. δεν ξέρω τι να κάνω..

Διαφημίσεις

Καλημερα κοπελα μου.Εγω θα σου πω αρχικα να μην αγχωνεσαι.Σιγα σιγα θα συνηθισει.Δωστου να τρωει λιωμενο αν το θελει σαν κυριο γευμα ακι δινε του την υπολοιπη μερα διαφορα σε κομματακια μεχρι ναμαθει.Βαζε του σε ενα μπολακι λαχανικα βρασμενα σε κομματακια , μακαρονακια , φρουτακια και αστον να τα επεξεργαστει...να παιξει...να αρχισει να τα δοκιμαζει μονος του χωρις να τον πιεζεις οτξ πρεπεινα τα φαει.Ψωμακι, τσουρεκακι στο χερι του. Θά μαθει και θα τα τρωει...μηντρελαινεσαι.Παντως το να τον αφηνεις νηστικο προσπαθωντας να τον αναγκασεις να τα φαει με το ζορι προσωπικα δε με βρισκει συμφωνη.Κι εμενα ο μεγαλος μου αργησε να κοψει τα λιωμενα.Και εχε στο νου σου πως ολα τα παιδακια οτανκοβουν τα λιωμενα μειωνουνκαι την ποσοτητα.λογικο ειναι.Αλλη ποσοτητα τρωει με στο κουταλι και αλλη οταντρωει σε κομματακια.Οσο για τα κιλα...ο μικρος μου απο τηστιγμη που ξεκινησε στερεες επεσε στην κατωτατη καμπυλη και εκει παραμενει ακομα.Δεν επαθε τπτ.Τωρα τελευταια...ειναι 2 σχεδον...αρχισε νατρωει λιγο καλυτερα.Για το γαλα τι να σου πω...εμενα ακομα θηλαζει μιας και αρνειται να πιει οποιοδηποετε αλλο γαλα.Το εχω παρει αποφαση πλεον οτι θα κοψουμε το θηλασμο και απλα δε θα ξαναπιει γαλα.Δινε του γιαουρτακι...καμια κρεμουλα.

Καλημέρα niki μου..εχω δοκιμάσει να αφήνω πιατακια με διάφορα αλλα ούτε που ακουμπαει.Να φανταστείς ειναι τοσο περίεργος που αν πέσει φαγητο στα χέρια του ή στη σαλιαρα του θέλει αμέσως σκούπισμα.Γιαουρτακια τρωει δυο κάθε απόγευμα.μακαρι να ξεκινησει σιγα σιγα..:?

Μην τον αφήνεις νηστικό μωρε δεν θα βοηθήσει :-(

Μάλλον ο μπεμπης εχει πρόβλημα με αφες παρα γεύσεις.. Εχεις ακούσει για messy play? κανε ενα google να δεις το εννοώ... Βασικα θέλεις να τον κανεις να ειναι μεςα ατο mess, με διαφορετικές αφες για να τις συνηθίσει σιγα σιγα

Το ιντερνετ ειναι γεμάτο απο μανούλες στην ίδια θέση με σενα που έκαναν messy play και είχαν μεγάλη επιτυχία !!

Μπρισκοτα τρωει; Σοκολάτες και τέτοια;

Messy play?θα το googlάρω..πτι-μπερ μονο και σοκολάτα υγείας..ναι κι εγω αυτο πιστεύω!η υφή ειναι το θέμα του και η νέο φοβία ίσως..χθες ειχαμε κριθαρακι με κιμα δεν έφαγε που του αρεσει συνήθως,αν δεν φάει στην πρώτη κουταλιά μετα δεν ξανά δοκιμάζει τίποτα.κοιμήθηκε ετσι,το απόγευμα έφαγε δυο γιαουρτακια και λίγα κορνφλεικς,το βραδυ ειχα φτιάξει λίγες φακες μου πέταγε το κουτάλι με το χέρι του..θελω να πω οτι και να θελω να μην τον αφήσω νηστικό αφού απορρίψει το ενα φαγητο δεν δοκιμάζει επόμενο με τιποτα..τρέχει στο ντουλάπι με τα κορνφλεικς..το οποίο το κλειδώνω,κλαίει και μετα κοιμάται..

Διαφημίσεις

Ok άρα ξερει και μασάει ο μικρός απλα δεν θέλει λόγω αφής μάλλον :-)

Και ο δικός μου ειχε πρόβλημα οταν ηταν ενα δεν ήθελε να πέσει τιποτα πανω του, τωρα ειναι το αντίθετο... Θέλει υπομονή :-) μην περιμένεις να φάει κάτι που το φοβάται και δεν εχει παίξει μαζί του

Κοιτά εδώ για ιδέες http://www.sensory-processing-disorder.com/sensory-integration-activities.html

Βασικα κανε παιχνίδι με διάφορες το να φτιάξεις ενα κουβα με διαφετικες αφες μεςα και παίξε μαζί του... Δεν θα πάρει πολυ καιρό θα το δεις

Βάλε και αυτοκόλλητα και αστερακια και κανε ενα κολάζ ... Παίξε με αφρό ξυρίσματος κλπ

Φαίνεται αστείο αλλα αυτο μας βοήθησε εμάς!

Και τελευταια αν ενα φαγητο δεν το τρωει πες του κανένα πρόβλημα αλλα ταΐσει την μαμα που πεινάει η ταΐσε το αρκουδάκι .... Μην τον πιέζεις καθόλου αλλα κανε να ταΐσει τους άλλους :-)

Ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλές!ειλικρινα..θα το δοκιμάσω απο αυριο,για να δούμε..ευτυχως ειναι καλοκαιρι και θα τα κάνουμε ολα στο μπαλκόνι!:P

Ε ναι φυσιολογικό αν εχει πρόβλημα με αφες.... Δεν χρειάζεται ομως να το βάλεις πανω του απλα αστον λίγο να λερωθεί.. Τον ταΐζεις εσυ γιαούρτι η ταιζεται μόνος του; Αν ταιζεται σιγουρα θα λερωθεί !!

Διαφημίσεις

Εγω τον ταΐζω..δυο τρεις φορές προσπάθησε μόνος του και μολις έπεσε πανω του χαμός!τωρα προτιμάει να μην φάει καθολου αν δεν του το δώσω εγω!

Κατ' αρχήν μην σε πιάνει πανικός. 2 χρονών είναι, όχι 22. Άμα δεν θέλει να λερώνεται (ούτε ο δικός μου ήθελε) τάισέ τον εσύ προσεκτικά ό,τι φαγητό λερώνει και συνέχισε να του δίνεις τις ξηρές τροφές να τις τρώει μόνος του. Τα φαγητά έχεις δοκιμάσει να του τα αλέθεις λίγο λιγότερο ώστε να μην είναι τελείως νιανιά; Σιγά σιγά θα συνηθίσει να τα τρώει. Χαλάρωσε κι εσύ για να μπορέσει να χαλαρώσει το παιδί.

Για παγωτό και σοκολάτες είναι μικρός ακόμα - εγώ θα το θεωρούσα υπέρ ότι δεν τα τρώει!

Τη εννοείς έγινε χαμός; Προσπάθησε να τον παροτρύνεις να φάει το γιαουρτακι με το κουταλάκι μόνος του, σε αυτη την ηλικια καλο ειναι να ταιζονται μόνα τους και πιστεύω οτι επειδή δεν το προσπαθεί δεν λερώνει κιόλας , δεν εξερευνει το φαγητο κλπ κλπ κλπ

Αν εχεις καμιάς φίλης σου παιδάκι που τρωει καλα βαλτα να φάνε μαζί , τα παιδια αντιγράφουν παρα πολυ παιδια!!

Ούτε εγω θελω γλυκά,λίγη υγείας μονο που και που..στο στάδιο του ψιλοαλεσμενα ειμαστε 10 μήνες τωρα..αν του τα πάτησω με το πιρούνι μασάει 20'μια μπουκιά αντε και δεύτερη μετα το φτύνει..η αληθεια ειναι οτι ειμαι αγχωμένη,σημερα ειναι δεύτερη μερα που δεν έφαγε μεσημεριανό ούτε βραδινο..άλλη μια φορα που τον έπιασε παλι αυτη η φάση την περάσαμε τρώγοντας με την TV ή το tablet αλλα μετα είδαμε και πάθαμε μεχρι να ξεκολλήσει..

Διαφημίσεις

Baby cute, χαμός εννοω οτι εγω επέμεινα στο να συνεχίσει να τρωει μόνος του αυτος εκνευρίστηκα,άρχισε να τσιρίζει και εξελίχθηκε σε κρίση κλαματος..αλλο θέμα αυτο με τις κρίσεις..

Ούτε εγω θελω γλυκά,λίγη υγείας μονο που και που..στο στάδιο του ψιλοαλεσμενα ειμαστε 10 μήνες τωρα..αν του τα πάτησω με το πιρούνι μασάει 20'μια μπουκιά αντε και δεύτερη μετα το φτύνει..η αληθεια ειναι οτι ειμαι αγχωμένη,σημερα ειναι δεύτερη μερα που δεν έφαγε μεσημεριανό ούτε βραδινο..άλλη μια φορα που τον έπιασε παλι αυτη η φάση την περάσαμε τρώγοντας με την TV ή το tablet αλλα μετα είδαμε και πάθαμε μεχρι να ξεκολλήσει..

Τι φαγητά του δίνεις πατημένα με πηρούνι; Το κρέας ας πούμε είναι δύσκολο, την πατάτα ή το κολοκυθάκι ή το ψάρι θα πρέπει να μπορεί να τα χειριστεί. Το κρέας μπορεί να το φάει πολύ ψιλοκομμένο.

Και ξαναλέω, μην αγχώνεσαι. Αν δεν έφαγε μεσημεριανό ή βραδυνό, δώσε του ρυζογκοφρέτα και γάλα ή τέλος πάντων ό,τι άλλο τρώει.

Στην τελική αν θέλει τηλεόραση για να χαζέψει και να φάει, βάλτου λίγη τηλεόραση. Δεν έγινε και τίποτα. Από το να μην τρώει, να αγχώνεσαι και να του μεταφέρεις το άγχος του φαγητού, καλύτερα να δει ένα παιδικό και να φάει. Άλλωστε ξέρεις τι λένε, τρώγοντας έρχεται η όρεξη ;)

Ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλές..και για το χρόνο σας!διαβάζω ολα αυτα τα βιβλία για σωστή διατροφή και προσχολικες διατροφικές συνήθειες που μαλλον πιο πολυ με αγχωθούν παρα με βοηθάνε..οχι παιχνίδια,οχι τηλεόραση οχιοχιοχι..Ουφ!θα προσπαθήσω να ξεαγχωθω και να δοκιμάσω ολα όσα μου είπατε με ηρεμία και υπομονή..πατατα,κολοκυθάκι και ψαρι προσπαθω αλλα τα φτύνει..το κρέας αν το κάνω κλωστές με τα χέρια μου μασάει μη σου πω και 20' και το φτύνει οποτε επιστρέφουμε στο ψιλοαλεσμενο παλι

Niki81 και little monkey με είχατε βοηθήσει πολυ και οταν γέννησα και ημουν στα όρια πανικού με τον μικρουλι μου!απελπισμενη ημουν..ευχαριστώ πολυ για το κουράγιο

Το κρέας δοκίμασε να το κόψεις μικρά-μικρά κομματάκια. Οι κλωστές δεν βοηθάνε γιατί είναι δύσκολες στο μάσημα και στην κατάποση.

Προσωπικά είμαι πολύ υπέρ των "βοηθημάτων" την ώρα του φαγητού, γιατί με τόσο μικρά παιδάκια είναι βασικό να μάθουν τις γεύσεις, να συνηθίσουν στην ιδέα του φαγητού, του μασήματος και της κατάποσης, και να μάθουν να χειρίζονται τους μηχανισμούς της πείνας και της σίτισης. Όσο πιο λίγο τρώει το μωρό, τόσο λιγότερο θέλει να φάει. Το να έχεις ένα παιδάκι δύσκολο στο φαγητό και να του δυσκολεύεις τη ζωή ακόμα περισσότερο επιμένοντας να φάει φαγητό που δεν μπορεί να χειριστεί ή με τρόπο που δεν θέλει ή ρίχνοντας όλη την έμφαση στο φαγητό, αυτά δεν βοηθάνε. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να το διευκολύνεις να φάει, έστω και με βοηθήματα, παρά να ανησυχείς μην τυχόν δει λίγη τηλεόραση.

Πρόσεξε πάρα πολύ τι λες και πώς μιλάς για το φαγητό την ώρα του φαγητού και γενικώς. Μην λες "ο Γιαννάκης είναι δύσκολος στο φαΐ" ή "ανησυχώ γιατί δεν τρώει" ή "έλα να δούμε αν θα φας πάλι σήμερα" ή "αμάν βρε Γιάννη, δοκίμασε έστω και λίγο" ή "γιατί βρε μωρό μου πάλι το φτύνεις, τι άλλο θέλεις πια από μένα" και άλλα τέτοια (που λέμε καμιά φορά εμείς οι μαμάδες) γιατί το μωρό καταλαβαίνει τι περιμένεις (ότι δεν θα φάει) και προσαρμόζει τη συμπεριφορά του σε αυτό που περιμένεις (δεν τρώει). Χαλάρωσε, κάντου τα χατήρια, δώστου κάτι να ασχολείται στο καρεκλάκι του, βάλε τηλεόραση ή βιντεάκι στο τάμπλετ, βάλε την πιο χαρούμενη φωνή σου "για να δούμε τι καλό θα φάμε σήμερα", άλεσέ του ή ψιλόκοψε το φαγητό του - και αν μία, δύο, τρεις φορές δεν έχεις επιτυχία μην τον μαλώσεις, μην τον αποπάρεις, μην στεναχωρηθείς. Υπομονή και όλα θα γίνουν. Αυτά.

Και πέτα τα βιβλία για τις διατροφικές συνήθειες :P

Niki81 και little monkey με είχατε βοηθήσει πολυ και οταν γέννησα και ημουν στα όρια πανικού με τον μικρουλι μου!απελπισμενη ημουν..ευχαριστώ πολυ για το κουράγιο

Και τώρα να δεις που θα μπουν τα πράγματα σε σειρά. Όλα τα προβλήματα λύνονται! Παρακαλούμε και δεν κάνει τίποτα :D

Κι εμένα ήταν αρκετά δύσκολη στο φαγητό.Πέρισυ 18 μηνών κόψαμε τα αλεσμένα και πραγματικά πέρασα ένα δύσκολο καλοκαίρι...έτρωγε το πολύ μια κουταλιά της σούπας αφού της έδινα ελάχιστο ελάχιστο κι αφού παίζαμε με οτιδήποτε, νερά από το ένα μπολάκι στο άλλο, κούκλες κλπ.Πάντα συμπλήρωνα με γάλα στον ύπνο της.Από το Σεπτέμβρη και μετά άρχισε να μου τρώει πολύ καλύτερα σαν να συνήθισε την υφή και τώρα πλέον είμαι πολύ χαλαρή με το θέμα...εντάξει δεν είναι από τα παιδιά που αδειάζουν μερίδες ενηλίκων κ γρήγορα.Θα μας πάρει μισάωρο σίγουρα και είτε με παραμυθάκια είτε με παιδικά θα φάει αρκετά καλά.Μάλιστα όταν είναι κι άλλα παιδάκια θέλει να φάει μόνη της κ τα πάει μια χαρά.Θέλω να τη δω από Σεπτέμβρη που λέω να πάει σχολείο τι εξέλιξη θα έχει στο θέμα.Πάντως έχω ηρεμήσει που πέρισυ ερχόταν η ώρα του φαγητού κι είχα ένα κόμπο στο στομάχι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...