Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κτύπημα στο κεφαλι

Recommended Posts

Εννοείται ότι ο πάγος δεν απαγορεύεται, απλά νομίζω ότι το βούτυρο δρα πιο αποτελεσματικά, έτσι έχω καταλάβει εγώ από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου. Ένας άλλος λόγος που το προτιμώ είναι επίσης για το ότι είναι πιο εύκολο να το βάλεις...άντε να καθίσεις κάτω ένα μικρό παιδί να του βάλεις πάγο!!!

Τώρα θυμήθηκα και το εξής που είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια : Παντρευόταν μια συγγενής μου (γιατρός) και κάναμε ένα πάρτυ το προηγούμενο βράδυ στην αυλή του πατρικού της. Πάνω στο χορό λοιπόν, πάρτην κάτω τη νύφη (υποχώρησε μια πλάκα στην αυλή και βυθίστηκε το πόδι της μέσα), χτύπησε στο καλάμι και έγινε το πόδι τούμπανο. Μια γιαγιά που ήταν παρούσα επέμενε να βάλει βούτυρο, αλλά η ίδια ως γιατρός αλλά και όλοι οι φίλοι της (παλιοί συμφοιτητές και επίσης γιατροί) ούτε να το ακούσουν και της έβαλαν πάγο. Το πόδι δεν ξεπρήστηκε ποτέ και μελάνιασε πολύ άσχημα, βόγγηξε από τον πόνο η κοπέλα στο τραπέζι του γάμου της!

Βρε, μαζί σου είμαι! Δεν έχω χρησιμοποιήσει το βούτυρο (ούτε σε φαγητό :P:p), μπορεί να είναι χίλιες φορές καλύτερο από πάγο. Άλλο αυτό, όμως, κι άλλο δηλώσεις τύπου "ΠΟΤΕ πάγο στα χτυπήματα, τώρα πια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ"...

Διαφημίσεις

μανουλα για παντα και όμως..το εχω ακουσει και εγω αυτό το 'απαγορευεται ' από γιατρους....οκ....υpαρχουν 'σχολες ' και 'σχολες '... Δεν είναι ολοι οι γιατροι σωτηρες ;)

Προσωπικα δεν ξερω αν απαγορευεται μια που δεν το εψαξα...δεν τον χρησιμοποιω τον παγο. Ξερω όμως πως και στην ιατρικη υπαρχουν διαφορες 'μοδες' ανα καιρους....

Είναι που δε βλέπω και μουντιάλ...Εκεί τι να βάζουν στα χτυπήματα; Δε φαντάζομαι να τρέχει το ιατρικό team με το Lurpak! :D:D:D

Τέλος πάντων, στο μεγαλύτερο τραυματολογικό κέντρο της χώρας μας, το ΚΑΤ, ο πάγος δεν απαγορεύεται στα χτυπήματα...

Για να το λες εσυ ετσι θα ναι και για να συμβαινει και στο ΚΑΤ, ετσι θα πρεπει ;)

Το λουρπακ είναι φτηνο για να χτησιμοποιηθει.....εχουν φτιαξει μια χαρα πιο ακριβες αλοιφες για χτυπήματα που εχουν βαση το βουτυρο ;)

Για να το λες εσυ ετσι θα ναι και για να συμβαινει και στο ΚΑΤ, ετσι θα πρεπει ;)

Το λουρπακ είναι φτηνο για να χτησιμοποιηθει.....εχουν φτιαξει μια χαρα πιο ακριβες αλοιφες για χτυπήματα που εχουν βαση το βουτυρο ;)

Λαίδα, ειλικρινά, δεν είμαι δογματική. Έχω κολλήσει με το "απαγορεύεται ο πάγος", όχι με τα ευεργετήματα του βουτύρου! Δηλαδή, αν ο μη γένειτο χτυπήσω και πάει ο ορθοπαιδικός να μου βάλει πάγο, εγώ τι θα σκεφτώ; "Τι κάνει ο άσχετος, ο επικίνδυνος κτλ"; Γιατί όταν κάνει ο γιατρός κάτι που απαγορεύεται, είναι άσχετος και επικίνδυνος!

Διαφημίσεις

Χαχαχα αν φτασουμε σε τετοιο σημειο τι να πω... Τοτε αλλου ειναι το προβλημα. Ουτε στον παγο ουτε στο βουτυρο.

εξαρταται παντα τι μαρκα ειναι το βουτυρο.....

Εγω σε καψιματα μονο pulvo...ετσι δεν το λενε? απο βουτυρακι ο,τι εχετε ....και λουπαρκ και βιταμ :)

Τωρα αν βαλετε παγο , να τον βαλετε θρυμματισμενο....on the rocks !! Χαχαχα

Α και αμα μας τσιμπησει μεδουσα, τα γνωστα!!!! ...κατουραμε! :P

Εγω σε καψιματα μονο pulvo...ετσι δεν το λενε? απο βουτυρακι ο,τι εχετε ....και λουπαρκ και βιταμ :)

Τωρα αν βαλετε παγο , να τον βαλετε θρυμματισμενο....on the rocks !! Χαχαχα

Α και αμα μας τσιμπησει μεδουσα, τα γνωστα!!!! ...κατουραμε! :P

Το pulvo είναι μόνο για τη στιγμή του καψίματος, για να εμποδίσει τη μόλυνση μιας και περιέχει αντιβιοτικό (άρα το χρησιμοποιούμε με μέτρο).

Μετά, αν έχει μικρή φουσκαλα προσπαθούμε να το έχουμε ενυδατωμενο με μια κρέμα ακόμα και νιβεα (καλυτερο είναι το κοκκινο bepanthol) ή αν πρόκειται για μεγαλύτερη φουσκαλα βάζουμε μια α βαζελινουχο γάζα (απολύμανση και δεν ξεραίνεται).

Οδοντόκρεμες, κρεμμύδια, ντομάτες απαγορεύονται γιατί είναι καυστικά....

Άλλο καλό ματζουνι είναι το ασπράδι αυγού, που είναι μαλακτικο καιδερν ξεραινει την περιοχή

Διαφημίσεις

Οδοντόκρεμες, κρεμμύδια, ντομάτες απαγορεύονται γιατί είναι καυστικά....

Άλλο καλό ματζουνι είναι το ασπράδι αυγού, που είναι μαλακτικο καιδερν ξεραινει την περιοχή

Προσοχή αν εχει αλλεργία ομως στο ασπράδι.. Το χρησιμοποιούσαν παλια και σε συγκαματα αλλα λόγω του οτι οταν το παιδι ειναι μικρο δεν ξέρουμε τι αλλεργίες μπορει να εχει, παρουσιάστηκαν άσχημα περιστατικά οπότε τωρα δεν το αυνιστουν

κοριτσια το καλυτερο πιστευω ειναι το βουτυρακι κερκυρας. ομως

εκεινο με το προβατακι στην συσκευασια.....το ξεπεταει το καρουμπαλο στο δευτερολεπτο χιχιχι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...