Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ;;;

Recommended Posts

Νομίζω ότι τελικά είναι πού θα πέσεις. Προσωπικά βάφτισα την κόρη μου στον Αγιο Σώστη στην Τζια. Παρεκλήσι που δεν ήταν συνέχεια ανοιχτό κάι έπρεπε να το ανοίξει ο παπάς για το μυστήριο. Σας πληροφορώ, ότι δεν δέχτηκε καν να πάρει τα χρήματα που του έδωσαν οι νονοί! Οταν τον είχα ρωτήσει εγώ τί θα ήθελε για το μυστήριο, μου απαντούσε τίποτα! Μόνο στον νεοκόρο δώσαμε κάτι αλλά και πάλι ο παπάς μας απέτρεπε λέγοντάς μας ότι η μοναδική ανταμοιβή είναι η ευλογία της βάφτισης ενός παιδιού στο εκκλησάκι! Τί να πω! Το αυτονόητο μου έκανε εντύπωση! Εκεί έχουμε καταντήσει! Αλλά δεν μπορώ και να παραγνωρίσω το γεγονόςότι ο πατέρας ήτανάψογος και πολύ γλυκός!

Έχεις δίκιο, υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις! Θυμάμαι πριν 4 χρόνια είχε βαφτίσει ο άντρας μου το παιδί ενός φίλου μας στην Πρίγκηπο (στα Πριγκηπονήσια) στον Άη Γιώργη τον Κουδουνά, και όταν πήγε να δώσει κάτι στον παπά του είπε "πάρε τα λεφτά σου, πήγαινε στο χωριό και μόλις συναντήσεις έναν φτωχό δώστα και πες του ότι είναι από τον Άη Γιώργη"!!

u65Tp3.png

QACnp2.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπερα μανουλες!Πήγα που λέτε στον Άγιο Παντελεήμονα Πεύκης με τον άντρα μου να ρωτήσουμε τι χρειαζεται χαρτουρα κλπ για τη βαπτιση του παιδιού μας,(εκεί βαπτίστηκε ο άντρας μου κ θέλει εκεί να βαπτιστεί κ το μωρο μας ) ...που λέτε βρίσκουμε τη νεοκορο μας λέει ότι η ημερομηνία που θελουμε είναι διαθεσιμη,τι χαρτιά χρειάζεται κ στο τέλος ρωτάει ο άντρας μου η εκκλησία θέλει κάποιο ποσόν???Κ με ύφος χιλίων καρδιναλιων κ ειρωνικό γέλιο μας λέει υπολογίστε στα 150?!!!!!!!!!!!

Ντρέπομαι πάρα πολυ για λογαριασμό τους!!!!!!!!!!Στο σπίτι του Θεού ζητούν ταριφα.150 λεει!!!!!για μισή ωρα!Κ εγώ δουλεύω για 2,80? την ώρα στο ορθιο!!!!!

Έχω ανεβάσει πίεση δε ξέρω τι να κανω!Δε θέλω να τους τα δώσω.Προτιμώ να τα κάνω δωρεά σε ίδρυμα παρά σε αυτους.Από την άλλη στενοχωρηθηκε πολύ ο άντρας μου κ δε ξέρω τι να κάνω.Βοήθεια κορίτσιαααα!!!!

Γεια σας,

μεταφέρθηκαν κάποιες δημοσιεύσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=143639

παρακαλούμε λάβετε υπόψη τον τίτλο του θέματος και προσπαθήστε να παραμείνετε εντός αυτής της θεματολογίας.

Είναι σημαντικό για τους μελλοντικούς αναγνώστες και για τον χρήστη που δημοσίευσε το αρχικό ερώτημα, να ανοίγετε ένα νέο θέμα με στόχο την κάλυψη της νέας θεματολογίας που προέκυψε, στην περίπτωση που μια συζήτηση αρχίζει να αποκλίνει απο θέμα στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος.

ευχαριστούμε για την κατανόηση

από τη διαχείριση

Lena-Tsi, κτγμ κακώς επιμένετε να βαπτιστείτε στους συγκεκριμένους δημόσιους λειτουργούς. Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι ιερείς και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι έχουν συναίσθηση της κατάστασης στην Ελλάδα και λένε "ότι θέλετε" η ακόμα και χωρίς χρήματα, αφού έχετε αποφασίσει να βαπτίσετε το παιδί*.

Είναι εξοργιστικό το ότι ήδη αμείβονται με μισθό, με σαφώς μεγαλύτερο ωρομίσθιο από το κατώτατο, χωρίς να υπολογίζονται τα "τυχερά".

Μου φαίνεται αντίστοιχο με το να πας στο γιατρό του ΙΚΑ για εξέταση, και να σου ζητάει 150 ευρώ για να σε εξετάσει.

*στο παιδί έχει γίνει ήδη λογικά ονοματοδοσία, και αν δεν έχει γίνει, θα υπογράψετε τα χαρτιά κατά τη διάρκεια της βάπτισης και θα τα πάτε στο ληξιαρχείο, όπως όλοι. Η βάπτιση δεν δίνει όνομα, είναι προαιρετική διαδικασία, και καταχωρείται αποδίδοντας θρήσκευμα στο ληξιαρχείο, όχι όνομα.

Διαφημίσεις

Lena-Tsi, κτγμ κακώς επιμένετε να βαπτιστείτε στους συγκεκριμένους δημόσιους λειτουργούς. Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι ιερείς και εκκλησιαστικοί υπάλληλοι έχουν συναίσθηση της κατάστασης στην Ελλάδα και λένε "ότι θέλετε" η ακόμα και χωρίς χρήματα, αφού έχετε αποφασίσει να βαπτίσετε το παιδί*.

Είναι εξοργιστικό το ότι ήδη αμείβονται με μισθό, με σαφώς μεγαλύτερο ωρομίσθιο από το κατώτατο, χωρίς να υπολογίζονται τα "τυχερά".

Μου φαίνεται αντίστοιχο με το να πας στο γιατρό του ΙΚΑ για εξέταση, και να σου ζητάει 150 ευρώ για να σε εξετάσει.

*στο παιδί έχει γίνει ήδη λογικά ονοματοδοσία, και αν δεν έχει γίνει, θα υπογράψετε τα χαρτιά κατά τη διάρκεια της βάπτισης και θα τα πάτε στο ληξιαρχείο, όπως όλοι. Η βάπτιση δεν δίνει όνομα, είναι προαιρετική διαδικασία, και καταχωρείται αποδίδοντας θρήσκευμα στο ληξιαρχείο, όχι όνομα.

Κάποιος που βαπτίζει το παιδί του ξέρει πολύ καλά για ποιο λόγο το βαπτίζει, οπότε καλό θα ηταν να μένουμε εντός θεματολογίας!

Γιατί λογικά να έχει γίνει ονοματοδοσία? οι πιο πολλοί δίνουν το όνομα του παιδιού στην βάπτιση και όχι πιο πριν... άλλοι που δεν έχουν σχέση με την θρησκεία το δηλώνουν στο ληξιαρχείο προφανώς με την γέννηση του παιδιού.. φίλος μου που έκανε βουδιστική τελετή έδωσε 2 ονόματα στο παιδί του την ώρα της τελετής...

Το εάν έχει δώσει όνομα η κοπέλα ή όχι δεν το ξέρουμε.. και δεν μας αφορά, δεν το βαπτίζει για να πάρει το όνομα το παιδί... το βαπτίζει για άλλους λόγους που σε κάποιους διαφεύγουν...

Κοπέλα μου, καταλαβαίνω ότι ο σύζυγός σου θέλει να βαπτιστεί εκει το παιδί, γνώμη μου:

α) κλείστε την Εκκλησία που θέλετε (εν προκειμένω και αυτή) και πείτε στο νεοκόρο ή σε όποιον σας είπε οτιδήποτε ότι "δεν θα τεθεί θέμα οικονομικό εκ των προτέρων, ο νονός / νονά εάν θέλει μπορεί να δώσει ότι θέλει

β) κοιτάζετε σε άλλη Εκκλησία αν και εγώ θα έκανα το πρώτο γιατί δεν είναι σωστό να επικροτούμε συμπεριφορές τέτοιες που δεν έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία... δηλ. το να φύγεις και να πας αλλού απλώς το διαιωνίζεις...

πήγαινε και πες τους και αμα σου κάνουν μανούρα, τους κάνεις αναφορά στην μητρόπολη ότι σου ζήτησαν ταρίφα....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Ελεος ρε φιλε...ελεος.

Μου αρεσει που αλλαξες το "ψυχαγωγικη τελετη για εσας" με το "προαιρετικη διαδικασια". Ευτυχως! Το εφτιαξες τωρα :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Έχω ανεβάσει πίεση δε ξέρω τι να κανω!Δε θέλω να τους τα δώσω.Προτιμώ να τα κάνω δωρεά σε ίδρυμα παρά σε αυτους.Από την άλλη στενοχωρηθηκε πολύ ο άντρας μου κ δε ξέρω τι να κάνω.Βοήθεια κορίτσιαααα!!!!

Ξεχάστε τι είπε η νεωκόρος και μην δώσετε τίποτα. Αν τολμήσουν να ξαναζητήσουν, πείτε και εσείς πολύ ευγενικά, μακάρι να σας δίναμε και χίλια ευρώ για την τόσο καλή εξυπηρέτηση, αλλά δεν υπάρχει μία... Τι θα κάνουν; Δεν νομιμοποιούνται να κάνουν τίποτα. Το πολύ πολύ να σας στραβοκοιτάξουν.:rolleyes: Άντε να μην σας ανάψουν και τους καλούς πολυελαίους...

ε ενταξει εγω είμαι καπου στη μεση γιατι αν ο πατερ από την άλλη εφαρμοσει ακριβως τους κανονες της εκκλησιας οποτε απαγορεψει να στολιστει η εκκλησια, εμφανιστεί η μαμα/νονα ευπρεπως , γινει το μυστηριο μονο Κυριακη, <απαιτεισει> την κατηχηση του παιδιου από τους νονους, δεν επιτρεψει μη χριστιανικα ονοματα κτλ παλι θα ξινιστούμε και παλι περίεργος θα είναι ο πατερ και όχι εμεις...μαλλον τα θελουμε όλα δικα μας

Δηλαδή για να μην πας με ζιβάγκο να βαφτίσεις το παιδί σου, πρέπει να πληρώσεις παράνομες ταρίφες.

Οι παπάδες αν δεν χρηματοδοτούνταν κι αν δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες τους πάσης φύσεως ανθρώπους, θα έφερναν πολύ περισσότερο κόσμο στην ενορία τους.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Δηλαδή για να μην πας με ζιβάγκο να βαφτίσεις το παιδί σου, πρέπει να πληρώσεις παράνομες ταρίφες.

Οι παπάδες αν δεν χρηματοδοτούνταν κι αν δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες τους πάσης φύσεως ανθρώπους, θα έφερναν πολύ περισσότερο κόσμο στην ενορία τους.

αυτά είναι δικαιολογιες για να ειμαστε ενταξει με τον εαυτο μας (βαζω εμενα πρωτη) , αν εχετε υποψη σας καποιον πατερ που κραταει τα ποσα για τον εαυτο του τοτε να το καταγγείλετε

Οπότε του δίνουμε 150 ευρώ για να κάνει τα στραβά μάτια;;; Πως θα απαιτήσει δηλαδή κατήχηση από τους νονούς;:P:p

μπορεις να το πεις και ετσι , αν εφαρμοζε ολους τους κανονες της εκκλησιας κανεις δεν θα πατουσε............πχ με το να πηγαινει ο νονος συχνα το απδι στην εκκλησια

αυτό που θελω να πω είναι ότι ετσι και αλλιως εχει χαθει ο σεβασμος στη ιεροτητα των μυστηριων (δεν ειπα ότι συμφωνω να δινουμε μεγαλα ποσα ατην εκκλησια, για ένα μικρο συμφωνω),, εγω προσωπικα κοιταω πρωτα την καμπουρα μου και μετα των υπολοιπων , κανεις και κανενας <κακος> πατερ δε θα με εμποδιζεε να γινω μια καλη χριστιανη αν το επιδιωκα παραγματικα και απο το βαθος της καρδιας μου.......αλλα αυτό είναι άλλο θεμα

αυτά είναι δικαιολογιες για να ειμαστε ενταξει με τον εαυτο μας (βαζω εμενα πρωτη) , αν εχετε υποψη σας καποιον πατερ που κραταει τα ποσα για τον εαυτο του τοτε να το καταγγείλετε

Δικαιολογίες για σένα όπως ωραία λες, για μένα είναι κανονική ΑΙΤΙΟλογία γιατί ο κόσμος και δη η νεολαία δεν θέλει, μάλιστα αποφεύγει να πηγαίνει στην εκκλησία. Για το πως είναι ένας καλός Χριστιανός πιθανώς διαφωνούμε αφού εγώ δεν έχω σαν δείγμα το πως ντύνεται κάποιος και αν πιστεύει στην κατήχηση.

Δεν είναι μόνο κακό το ότι ζητάνε χρήματα, είναι ανέντιμο και ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν συμφωνώ στο να σε εκβιάζει κάποιος (όποιος και να είναι αυτός) στο να του δώσεις κάτι έξτρα για να κάνει τη δουλειά του. Ο γιατρός να ζητάει φακελάκι, ο παπάς να ζητάει "δωρεά", ο δημόσιος υπάλληλος "λάδωμα".

Είναι η δουλειά του παπά να κάνει γάμους και βαφτίσια. Δεν νομιμοποιείται να ζητήσει- πόσο μάλλον να απαιτήσει- κάτι έξτρα (μικρό ή μεγάλο).

Και για τον εαυτό τους να μην τα κρατάνε δεν έχει κανείς δικαίωμα να σε εκβιάσει να κάνεις "δωρεά" συγκεκριμένου μάλιστα ποσού.

α εκει εχεις στομα να μιλησεις και να ζητήσεις να σου εξηγησει απλα και ευγενικα πως και τι

ε ενταξει εγω είμαι καπου στη μεση γιατι αν ο πατερ από την άλλη εφαρμοσει ακριβως τους κανονες της εκκλησιας οποτε απαγορεψει να στολιστει η εκκλησια, εμφανιστεί η μαμα/νονα ευπρεπως , γινει το μυστηριο μονο Κυριακη, <απαιτεισει> την κατηχηση του παιδιου από τους νονους, δεν επιτρεψει μη χριστιανικα ονοματα κτλ παλι θα ξινιστούμε και παλι περίεργος θα είναι ο πατερ και όχι εμεις...μαλλον τα θελουμε όλα δικα μας

Και στις κηδειες (έκτακτα γεγονοτα),γιατι τα αρπαζουν και απο κει; Την ημερα των Θεοφανειων που μπαίνουν να "αγιασουν",γιατί;

Πάντως ο παπάς στη βάπτιση ανιψιού μου ,και κάμερες απαγόρευσε,και ευπρεπή ντυσίματα απαιτησε και τον στολισμό απαγόρευσε,αλλά το φακελάκι του το πήρε. Συγκεκριμένα τους είπε.: 25 ευρώ στο παιδί που θα φέρει το νερό,και ότι άλλο νομίζετε, καταλαβαίνετε όμως τι πρέπει να νομίζετε...Ακριβώς αυτό, ειλικρινα.Βέβαια ο νονός έσκασε 100 ευρώ.

Αγαπητά μέλη

μετά από την πρόσφατη παρέμβαση μας http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2834872&postcount=29

και καθώς δεν υπήρχε κάποιου είδους συμμόρφωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής :

δυστυχώς δεν έχουμε δυνατότητα να παρεμβαίνουμε αποδίδοντας κυρώσεις στο 100%,

σε κάθε διαφωνία που υπάρχει στο φόρουμ - εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου δεδομένων,

Η φιλοσοφία που έχουμε όσον αφορά τις διαμάχες, είναι ότι αφορούν γραπτά δεδομένα, τα οποία ανταλάσσονται απο άτομα τα οποία δεν γνωρίζονται, και το καθένα απο αυτά μπορεί να χρησιμοποιεί το φόρουμ για άλλο λόγο.

Είναι αναμενόμενο , να υπάρχουν μέλη τα οποία θα χρησιμοποιούν ένα δημόσιο φόρουμ, είτε για να εκτονώσουν ένταση, να εκφράσουν ανησυχία, είτε για να εκφράσουν συναισθήματα θυμού, είτε για να αναδείξουν τις απόψεις τους είτε για να παρέμβουν σε συζητήσεις που ίσως δεν τους αφορούν άμεσα/δεν είναι γνώστες του θέματος και για τις οποίες όμως παρόλα αυτά επιθυμούν να καταθέσουν την άποψή τους.

Έτσι, είναι αναπόφευκτο το γεγονός ότι θα υπάρχουν εντάσεις αλλά και προσβλητικά σχόλια.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να σας συμβουλέψουμε στο να αγνοείτε χρήστες που πιθανώς αισθάνεστε ότι δεν βρίσκονται για τον ίδιο λόγο με εσάς σε συγκεκριμένα θέματα,

και να σας παρακαλέσουμε να προσπαθήσετε να επικεντρώσετε στις θετικές δημοσιεύσεις που έχουν σχολιάσει στην συζήτηση στην οποία συμμετείχατε.

Με αυτό το τρόπο, αγνοώντας δηλαδή κάποιο σχόλιο που ίσως σας προκαλεί να απαντήσετε σε αυτό με αρνητικό τρόπο, μπορείτε να συνεισφέρετε στο να μην δίνεται απο εσάς αλλά και απο άλλους χρήστες περισσότερη προσοχή σε λογαριασμούς χρήστη ή κείμενα τα οποία εμφανίζονται ως ενοχλητικά για τους οποιουσδήποτε λόγους.

Αντιθέτως η απάντηση στην όποια πρόκληση, οδηγεί τις περισσότερες φορές σε μεγαλύτερες διαμάχες. Στην περίπτωση που προβείτε σε απάντηση/συνέχιση της πρόκλησης και η συζητηση εξελιχθεί σε διαμάχη, θα αναγκαστούμε δυστυχώς να κλειδώσουμε ένα θέμα, έτσι ώστε να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά και να μην παρεμβάλλει στα ενημερωτικά θέματα/δημοσιεύσεις που ίσως προυπάρχουν της διαμάχης.

Αναγκαστικά λοιπόν θα πρέπει να λύσετε εκτος φόρουμ τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει, με συγκεκριμένους χρήστες, ή απλώς να αγνοήσετε την όποια πρόκληση, προχωρώντας στην δημοσίευση κειμένων που είναι ενημερωτικά και ενδιαφέρον, κσι που δεν επικεντρώνουν στην διαφωνία του όποιου μέλους με τα λεγόμενά σας.

Δυστυχώς, είτε κάποιος αρχίζει μια αντιπαράθεση, είτε απλώς την συνεχίζει, για τον οποιοδήποτε λόγο, το αποτέλεσμα της διαμάχης είναι η δυσλειτουργία του φόρουμ και η μή συνέχιση σημαντικών συζητήσεων εις βάρος όλων των υπολοίπων συμμετεχόντων.

ευχαριστούμε που σέβεστε τους κανόνες του φόρουμ και την φιλοσοφία αυτή

το θέμα κλειδώνεται .

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...