Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΝΟΝΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια..Θα με συγχωρήσετε για την λάθος τοποθέτηση του θέματος,αλλά στην ενότητα σχέσεις δεν μπορώ να ανοίξω νέο θέμα..Λοιπόν,με απασχολεί η συμπεριφορά της νονάς του γιού μου,ο οποίος είναι τεσσάρων.Καταρχήν να ξεκινήσω λέγοντας πως η ίδια μας πρότεινε να βαπτίσει το παιδί,εμείς φυσικά δεχτήκαμε,ενθουσιασμένοι από την αγάπη που έδειχνε στο μωράκι μας..Να σημειώσω ότι με την κοπέλα γνωριστήκαμε στην πολυκατοικία που μέναμε μαζί και οι σύζυγοι έχουν κοινό επάγγελμα.Για να μην πολυλογώ ,στην βάπτιση κύλησαν όλα καλά,ενώ εγώ ήμουν υπερευχαριστημένη από την κουμπαριά,γιατί θεωρούσα ότι εκτός από μια καλή νονά για το παιδί μου, θα είχα και μια καλή φίλη.Όσο μέναμε στην ίδια πολυκατοικία ,σιγά σιγά οι επισκέψεις της άρχισαν να αραιώνουν..Αν δεν πήγαινα εγώ με το παιδί στο σπίτι της,αυτή δεν εμφανιζόταν..Δεν έδωσα τότε σημασία,θεώρησα πως και αυτή έχεις τις στραβές της μέρες,όπως όλοι μας και φυσικά ήμουν πολύ διακριτική.Μια διετία μετά την βάπτιση,φύγαμε από την πόλη που μέναμε λόγω δουλειάς και μετακομίσαμε σε γειτονική πόλη,σε απόσταση 30 λεπτών από την παλιά.Τότε ,αρχίσαμε να χάνουμε τελείως επαφή.Αν δεν έπαιρνα εγώ τηλέφωνο,η νονά δεν επρόκειτο να πάρει και άν δεν την επισκεπτόμασταν εμείς,δεν επρόκειτο να μας επισκεφτεί.Εννοείται τηέφωνο στην γιορτή και στα γενέθλια του μικρού δεν έπαιρνε,για δώρο τα χριστούγεννα δεν το συζητώ καν,μόνο μια λαμπάδα το πάσχα,και αυτή μας την έδινε όταν πήγαινα εγώ επίσκεψη.Να τονίσω ότι ειλικρινά,τα δώρα καθόλου με απασχολούν,είναι το τελευταίο για εμένα..Φυσικά ,επειδή ο μικρός άρχισε να μεγαλώνει και ζηλεύοντας από την σχέση των αδελφών του με τις νονές τους,άρχισε να την αποζητά και κάθε φορά που την ανέφερε την παίρναμε τηλέφωνο για να την ακούει.Εδώ και έξι μήνες δεν απαντάει στα τηλέφωνα,όσες δε φορές έτυχε να περνάμε από το σπίτι της,δεν ήταν εκεί.Μεσολάβησε και το Πάσχα,όπου φυσικά ο μικρός δεν πήρε την λαμπάδα του και βλέποντάς τον απογοητευμένο ,καθώς οι άλλες νονές ήρθαν στο σπίτι γεμάτες δώρα,πήραμε με τον σύζυγο ένα ωραίο παιχνίδι και μία λαμπάδα και του είπαμε ότι τα έστειλε η νονά του..Να δείτε χαρά που έκανε..Πήρε το κινητό μου,κάλεσε το όνομα της για να την ευχαριστήσει και φυσικά καμία απάντηση..Εδώ και μια βδομάδα,κάνοντας μια αναζήτηση στο φέισμπουκ,διαπίστωσα ότι δημιούργησε λογαριασμό.Αφού λοιπόν η επικοινωνία ήταν αδύνατη με άλλο τρόπο,προσπάθησα έτσι να την προσεγγίσω.Της έγραψα γιατί χάθηκε, για τις προσπάθειες του μικρού να της μιλήσει και αν υπήρχε κάτι που την στεναχώρησε από μέρους μας..Η απάντηση ήταν φυσικά ότι δεν υπήρχε κάτι προς παρεξήγηση και μου είπε χαρακτηριστικά"αφού με ξέρεις,δεν τα πάω καλά με τα τηλέφωνα,σας αγάπω πολύ ,μην στεναχωριέσαι όμως,μεσα στην εβδομάδα θα έρθω να δω τον μικρο".Και φυσικά ακόμη έρχεται..Και αναρωτιέμαι,αρκεί αυτή η δήλωση αγάπης?Η θα έπρεπε να είναι έμπρακτη?Και εννοείται πως δεν μιλάω για δώρα,αρκεί στον μικρό μου ένα τηλεφώνημα..Πως να χειριστώ το θέμα με τον μικρό?

Διαφημίσεις

Σίγουρα αυτό που συμβαίνει δεν είναι αυτό που φανταζόσουν όταν αυτή η γυναίκα έγινε νονά του μικρού σου.Είμαι νονά στην ξαδερφούλα μου η οποία τώρα είναι στα 5.Μένει Αθήνα και εγώ Θεσσαλονίκη.Ξέρω πως δεν μπορώ να της προσφέρω τα ίδια με αυτά που θα μπορούσα να της δώσω αν μέναμε κοντά αλλά μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα και αυτό κερδίζει την απόσταση που μας χωρίζει.Συμφωνώ πως τα δώρα δεν έχουν καμία σημασία για εμάς αλλά για το παιδί σαν παιδί έχουν μία αξία..Δυστυχώς η κατάσταση δεν μπορεί εύκολα να αλλάξει,αλλά ποτέ δεν ξέρεις..Εύχομαι η νονά να καταλάβει την ευθύνη που έχει και να δείξει την αγάπη που έχει μέσα της.

Μήπως υπάρχουν τίποτα προσωπικά προβλήματα, πχ να μην μπορούν να κάνουν παιδιά και να της έχει βγει άρνηση απέναντι στα παιδάκια; Μήπως χωρίζει με τον άντρα της και δε θέλει να το μάθετε, μιας και ήσασταν παλιά πιο κοντά; Μήπως σας ζηλεύει για κάποιον λόγο και γι' αυτό αποφεύγει επαφές;

Περίεργη κατάσταση, κρίμα για το παιδάκι.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Μήπως υπάρχουν τίποτα προσωπικά προβλήματα, πχ να μην μπορούν να κάνουν παιδιά και να της έχει βγει άρνηση απέναντι στα παιδάκια; Μήπως χωρίζει με τον άντρα της και δε θέλει να το μάθετε, μιας και ήσασταν παλιά πιο κοντά; Μήπως σας ζηλεύει για κάποιον λόγο και γι' αυτό αποφεύγει επαφές;

Περίεργη κατάσταση, κρίμα για το παιδάκι.

Ναι αυτο σκέφτηκα για αυτο ρώτησα αν εχει παιδια

Διαφημίσεις

Μπορεί όντως η κοπέλα να έχει κάποιο πρόβλημα είτε προσωπικό είτε οικονομικό είτε υγείας (πράγμα που απευχόμαστε) και να μη θέλει να σας στενοχωρήσει τελοσπάντων, αλλά και πάλι από την στιγμή που είχατε αναπτύξει μια πιο στενή σχέση και δη κουμπαριά καλό είναι να το μοιραστεί μαζί σας προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Στο κάτω κάτω άνθρωποι είμαστε, είναι πάντα πιθανό να συμβούν διάφορα στη ζωή μας, αλλά δεν είναι ωραίο να εξαφανιζόμαστε ειδικά από τα κοντινά και οικεία μας πρόσωπα.

Στη θέση σου, φίλη μου, θα προσπαθούσα κι άλλες φορές να της τηλεφωνήσω κι αν δε μου απαντούσε θα της ξαναέγραφα στο facebook επιδιώκοντας μια τηλεφωνική έστω συνομιλία αν δεν είναι δυνατή μια συνάντηση λέγοντάς της με ηρεμία πάντα όλα όσα σκέφτομαι, ότι δηλαδή αρχικά ανησυχώ για εκείνη και κατά δεύτερον ότι και το παιδάκι μου είναι στεναχωρημένο και την αποζητά και πως αυτό που έχουμε "ανάγκη" σαν οικογένεια από εκείνη είναι να είναι δίπλα μας και να μην χαθεί από τη ζωή μας...

Εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα καλά!

0mthp3.png

Εχει δύο παιδάκια και μάλιστα μου είχε πει ότι ο νονός του μικρού της γιου ήταν άφαντος,οπότε αυτή θα φρόντιζε να είναι κοντά στον δικό μου..Κορίτσια δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα προσωπικό,μου το είπε και στο facebook,ούτε υπάρχει κάποια παρεξήγηση από μέρους της ή κάτι που να έγινε και να δικαιολογεί αυτή την συμπεριφορά.Η δικαιολογία που μου έδωσε είναι ότι έτσι είναι ο χαρακτήρας της,δεν είναι του τηλεφώνου.Και οι επισκέψεις?Και αυτές δεν είναι του χαρακτήρα της?Στα πεταχτά μάλιστα της είπα ότι του έλειψε του μικρού μου.Η όλη κατάσταση με λειπεί αφάνταστα..Το θέμα των δώρων αποφασίσαμε με τον σύζυγο να το κουκουλώσουμε εμείς,θα αγοράζουμε δώρα και θα του λέμε ότι είναι από την νονά,την φυσική παρουσία και επικοινωνία πώς θα την καλύψω?Και ο προβληματισμός αυξάνεται τώρα ενόψει των γενεθλίων του,που θα είναι και οι νονές των άλλων μου παιδιών και ο γιος μου θα στεναχωρεθεί..Σκεφτόμουν μήπως του έλεγα την αλήθεια,ότι η νονά δεν επιδιώκει επικοινωνία(φυσικά θα το πω με πιο "παιδικό " τρόπο)..Αναρωτιέμαι δηλαδή αν είναι καλύτερα να πληγωθεί μια φορά και να το πάρει απόφαση από το να τον βλέπω στεναχωρημένο σε κάθε περίσταση.Τι λέτε?

Είναι πολύ μικρός ακόμα για να έρθει αντιμέτωπος με την αδιαφορία, κατά τη γνώμη μου.. Για μερικά χρόνια μπορείτε να βολευτείτε ίσως με τη δικαιολογία της απόστασης, ότι θα ήθελε να έρθει η νονά αλλα είναι μακριά. Όταν μεγαλώσει λίγο ακόμα θα καταλάβει μάλλον και μόνος του την αλήθεια.

Εγώ τι να πω που χάνεται η μαμά του βαφτιστηριού μου, το οποίο είναι στην επαρχία, να θέλω να το δω και να μην μπορώ! Έχω να το δω από πέρσι το Πάσχα κι όταν είπα πως θα πάω εγώ εκδρομή να το δω μου τα μάσαγε... Κι ήμασταν και κολλητές. τι να πεις..

27pzp3.png

qIUIp2.png

Τότε αλλάζει το πράγμα. Τι θέλω να πω μ' αυτό: θα της θυμίσεις τη δική της περίπτωση, ότι δηλαδή και ο νονός του μικρού της γιου ήταν άφαντος και της κακοφαινόταν και ότι εκείνη όμως κάνει το ίδιο πράγμα στο δικό σου παιδάκι και σας στεναχωρεί αυτή η κατάσταση. Θα της πεις επίσης ότι δεν έχεις καμία πρόθεση ούτε να τσακωθείς μαζί της ούτε να της υποδείξεις πόσα τηλέφωνα θα παίρνει και πόσες επισκέψεις θα έρχεται, προς Θεού δε θα τα μετράς, αλλά οφείλει με κάποιον τρόπο να εμφανίζεται εν πάσει περιπτώσει στη ζωή σας, είναι αυτονόητο αυτό!

Παρένθεση : είναι άκρως εκνευριστικό να μιλάς για να εξηγήσεις το οφθαλμοφανές, αλλά να προσπαθείς πάντα να είσαι ήρεμη και να μην ταράζεσαι, γιατί στο κάτω κάτω κατά τη γνώμη μου από όσα έχεις γράψει, έχεις κάνει ήδη πάρα πολλά και υπάρχουν όρια στο πόσο αξίζει ν' αναλωθείς σε ανθρώπους που δεν σέβονται και δεν συμπεριφέρονται σωστά.

Θα της υπενθυμίσεις τώρα άμεσα ότι είναι τα γενέθλια του παιδιού την τάδε ημέρα οπότε τους περιμένετε στο πάρτυ σας και βλέποντας και κάνοντας. Ας ελπίσουμε ότι θα καταλάβει και θα αλλάξει λίγο πορεία πλεύσης, αλλιώς συμφωνώ μαζί σου ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσεις στο παιδάκι σου με ειλικρίνεια και να του εξηγήσεις...

0mthp3.png

Μια από τα ίδια και εμείς στον μικρό. Φίλος του συζύγου, παρακαλούσε να βαφτίσει, παρακαλούσε όμως!!! Στη βάφτιση έκανα ένα σωρό έξοδα δικά του, γιατί όλο δεν ήξερε και δεν είχε έθιμο και δεν και δεν , μόνο παρεξήγηση να μη γίνει, τα έκανα όλα και έλεγα και ευχαριστώ....

Μετά από ένα χρόνο ακριβώς, (ενώ είχαν έρθει δυο τρεις φορές και ήμασταν μια χαρά) μόλις γέννησε η γυναίκα του, έγινε Λούης! Εγώ σαν κορόιδο που είμαι, έδωσα ένα σκασμό λεφτά για δώρα στο νεογέννητό του, προικιά, σετ ρούχα, χρυσαφικά....τεσπα δεν είναι τα δώρα το θέμα, αλλά το πόσο βλάκες μας περνάνε!

Χριστούγεννα δεν πατάει, Πάσχα ήρθε μια φορά πριν 3 χρόνια, σε γενέθλια ήρθε μια μέρα χωρίς ούτε μια σοκολάτα και μας είπε πως ήταν περαστικός και το ξέχασε(!!!!!!) , τηλέφωνο σε γιορτή ποτέ. Και έχει πασίγνωστο όνομα ο μικρός, δεν είναι να πω το ξέχασε....

Δυό χρόνια έκανα αυτό που λέτε, αγόραζα εγώ και έλεγα είναι απ το νονό. Φέτος τα Χριστούγεννα, έπιασα το παιδί μου (5 ετών πλέον) και του είπα πως από δω και πέρα θα έχει νονό έναν απ τους δύο νονούς του αδερφού του (τους οποίους έτσι κι αλλιώς νονούς τους φωνάζει και ο μικρός) οι οποίοι πάντα έρχονται και αγαπούν και τα δυο παιδιά μου το ίδιο.

Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες, και δε θέλω καμιά σχέση μαζί τους πια.....κι εμένα την τελευταία φορά που πήρα τηλ τα ίδια μου λέγανε, αχ χαθήκαμε, να θα έρθουμε, να βολέψει μια μέρα, και είμαστε στην ίδια πόλη! Τρία χρόνια ακόμα έρχονται......

Τέλος. Το παιδί μου δεν αξίζει αυτή τη συμπεριφορά. ADIOS...........

Διαφημίσεις

Το θεμα του νονου ειναι 2-3 φορες το χρονο.

Αν αυτος δεν θελει/δεν μπορει,γιατι ξερω γω εχει καταθλιψη,ψυχολογικα ή γιατι πιστευει οτι ειπατε κατι κακο για αυτον,τοτε απλα τα πραγματα παιρνουν τον δρομο τους,δεν χρειαζονται ουτε παρακαλια,ουτε κατηγοριες ουτε τιποτα,μια χαρα το πας λοιπον white angel.

Γενικοτερα δεν υπαρχει λογος να ψυχραινομαστε με καποιον επειδη δεν εκπληρωνει τις προσδοκιες μας απο αυτον,αλλα επισης δεν υπαρχει νοημα να τον παρακαλαμε.Θελεις;Ανοιχτη η πορτα.Δεν θελεις;Καλα να εισαι.

Σε οτι αφορα τον μικρο,μπορειτε να λετε κατι του στυλ οτι μενει μακρια και εχει πολλες δουλειες,και φυσικα να φερνετε εσεις την λαμπαδα.

Latina το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι να κάνω και εγώ..Ειλικρινά και εγώ είμαι άνθρωπος που ξεκόβω εύκολα,ειδικά αν βλέπω ότι η σχέση δεν είναι αμφίδρομη..Το μόνο που μέχρι τώρα με κρατάει είναι ότι πρόκειται για κουμπαριά,σχέση που θεωρώ συγγενική και ιερή..Και αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο από όλα,είναι ότι ξέρει πως το οικονομικό και το θέμα των δώρων μου είναι παντελώς αδιάφορο,αυτό που με νοιάζει και επιδιώκω είναι να υπάρχει επικοινωνία,έστω και από το τηλέφωνο.Και όταν βλέπω ότι ξημεροβραδιάζεται στο fb και στην νύξη που κάνω ότι χάνεται και το παιδί μου την αναζητά, παίρνοντας την χιλιάδες τηλεφωνήματα δίχως απάντηση ,λαμβάνω ως απάντηση ότι δεν είναι καλή στην επικοινωνία,εμένα αυτό με θλίβει..Αυτό που έχω σκεφτεί είναι ,όπως είπαν και τα κορίτσια νωρίτερα , να της δώσω μια τελευταία ευκαιρία,να της εξηγήσω τί είναι αυτό που με προβληματίζει(έχει και ο μικρός σε λίγο καιρό γενέθλια και θα είναι ωραία ευκαιρία) και ίδωμεν..Πες μου σε παρακαλώ,με ποιον ακριβώς τρόπο μίλησες στο παιδί και πως αντέδρασε?

Latina το ίδιο ακριβώς σκέφτομαι να κάνω και εγώ..Ειλικρινά και εγώ είμαι άνθρωπος που ξεκόβω εύκολα,ειδικά αν βλέπω ότι η σχέση δεν είναι αμφίδρομη..Το μόνο που μέχρι τώρα με κρατάει είναι ότι πρόκειται για κουμπαριά,σχέση που θεωρώ συγγενική και ιερή..Και αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο από όλα,είναι ότι ξέρει πως το οικονομικό και το θέμα των δώρων μου είναι παντελώς αδιάφορο,αυτό που με νοιάζει και επιδιώκω είναι να υπάρχει επικοινωνία,έστω και από το τηλέφωνο.Και όταν βλέπω ότι ξημεροβραδιάζεται στο fb και στην νύξη που κάνω ότι χάνεται και το παιδί μου την αναζητά, παίρνοντας την χιλιάδες τηλεφωνήματα δίχως απάντηση ,λαμβάνω ως απάντηση ότι δεν είναι καλή στην επικοινωνία,εμένα αυτό με θλίβει..Αυτό που έχω σκεφτεί είναι ,όπως είπαν και τα κορίτσια νωρίτερα , να της δώσω μια τελευταία ευκαιρία,να της εξηγήσω τί είναι αυτό που με προβληματίζει(έχει και ο μικρός σε λίγο καιρό γενέθλια και θα είναι ωραία ευκαιρία) και ίδωμεν..Πες μου σε παρακαλώ,με ποιον ακριβώς τρόπο μίλησες στο παιδί και πως αντέδρασε?

Έρχονταν οι δύο νονοί του μεγάλου, και ο μικρός έβλεπε......έτρεχε στο μπαλκόνι και φώναζαν μαζί "οι νονοί ,οι νονοί!!!" Ε μια μέρα μου λέει "μαμά ο ένας είναι δικός μου νονός?" .... πήρα ένα τηλεφωνάκι τον κουμπάρο να συνεννοηθώ......και του είπα "ναι, αυτός είναι ο δικός σου νονός!" δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει επί σειρά ετών να περιμένει σαν το ζητιανάκι πότε θα δεήσει ο νονός του!

Το καλό με μένα είναι ότι τον είχε δει 3-4 φορές και πριν 3 χρόνια οπότε δεν τον θυμάται, δεν έχει αναμνήσεις μαζί του, δεν τον ξέρει για να τον ζητάει......του άλλου γιου μου τους νονούς ξέρει, εκείνους αγαπάει πλέον. Αν δεν είχα τη μαμά μου δε, να με ζαλίζει με το πόσο ιερό είναι το λάδι και πόσο θεία πράξη η βάφτιση, μπορεί να τον είχα πάρει και να του τα έλεγα και απ την καλή.......όχι τίποτα άλλο, είχα ένα σωρό ανθρώπους να βαφτίσουν το παιδί μου και μας έπρηξε ότι θα παρεξηγηθεί αλλιώς και κάναμε το λάθος να του το δώσουμε.......

Ένα θα πω.......όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει, να μη βαφτίζει....Για σένα τώρα, λόγω γενεθλίων και μόνο, θα έλεγα να κάνεις μια προσπάθεια, αν και δε νομίζω να αλλάξει κάτι, η ελπίδα είπαμε, πεθαίνει τελευταία.

Αρπαζω την ευκαιρεια να σας πω για τους υπεροχους νονους του παιδιου μου,ετσι για να ζηλεψετε ολες σας.Το παιδι μου "ειχε" τρεις νονους.Το λατρευαν και οι τρεις και για να μην τους στενοχωρησω,το εδωσα και στους τρεις.Απο την αρχη τους ειχα εξηγησει οτι το μονο που με ενδιαφερει ειναι να αγαπουν το παιδι μου.Οι δυο εμεναν ακριβως απεναντι και η τριτη στο χωριο μου.Η βαφτιση εγινε και εγω για να τους ευχαριστησω,εσκασα ενα σκασμο λεφτα.Χαλαλι,το αξιζαν!Τον πρωτο χρονο ολα καλα,σε λογικα πλαισια.Απο τον δευτερο χρονο αρχισαν τα παρατραγουδα.Και με τους τρεις!Η νονα απο απεναντι,ανυπαρκτη.Ανεβοκατεβαινε στην πολυκατοικια γιατι ζουσε μια ξαδερφη της αλλα την πορτα δεν την χτυπουσε.Ο νονος επισης!Κατι ηλιθια μηνυματακια στη γιορτη του και του χρονου παλι.Και αυτος απεναντι.Μεγαλωνοντας το παιδι παρουσιασεενα προβλημα στο λογο και ηταν πολυ συνεσταλμενο με οσους δεν ηξερε.Αναμεσα σε αυτους και η νονα.Καποιο ωραιο πρωινο με πηρε τηλεφωνο να της παω το παιδι γιατι λεει το πεθυμησε.Δεν σχολιασα και απλα της το πηγα και της ειπα οτι θα παω σε μια ωριτσα να το παρω.Εκει ηταν και η ξαδερφη της.Οταν πηγα η εξωπορτα ηταν ανοιχτη.Στην πορτα της μπροστα ακουσα κουβεντουλες και γελακια.Χαρηκα γιατι σκεφτηκα οτι παιζουν με το παιδι μου και σταθηκα να κανω χαζι.Κοντεψα να λιποθυμησω.Μαζι με την ξαδερφη της κατηγορουσαν το παιδι μου μπροστα του εκμεταλλευομενες το γεγονος οτι το παιδι δεν μπορουσε να εκφραστει.Μεχρι καθυστερημενο το ειπαν και οτι χρειαζεται να παει σε ειδικο σχολειο.Και χαζογελουσαν.Εδω να αναφερω οτι η ξαδερφη εχει αυτιστικο παιδι και η νονα ομοφυλοφιλο.Δεν με αφορα ομως δεν εβλεπαν τα παιδια τους?Εγω "κυρια".Σεβαστηκα τη συντεκνια χτυπησα το κουδουνι,πηρα το παιδι μου και εφυγα.Βεβαια της αφησα να καταλαβουν οτι ειχα στησει αυτακι.Τιποτα αλλο.Απο τοτε καθε μερα τηλεφωνα να ερθει να δει το παιδι.Οταν καταλαβε οτι απεφευγα ειχε το θρασος να με ρωτησει τι εχω.Οταν της ειπα,ειχε το θρασος να με βγαλει τρελλη και κουφη!Ευτυχως που μου τα ειχε επεβεβαιωσει ο ιδιος της ο γιος που δεν αντεχε να ακουει να κατηγορουν ενα παιδακι 4 χρονων.Την ιδια εποχη ξαφνικα τον θυμηθηκε ο νονος του που κι αυτος εμενε απεναντι.Καθε λιγο και λιγακι τον πηγαινε στο γνωστο σε ολους λουνα-παρκ.Ηταν μαζι του και η κοπελα του.Ελα ομως που το παιδι με τις λογοθεραπειες ειχε αρχισει να μιλαει κανονικα.Οταν λοιπον μια μερα το ρωτησα για την κοπελα του νονου,μου ειπε οτι τη λενε Ισιδωρο και αγαπαει πολυ το νονο και ολο φιλιουνται και ολο αγκαλιαζονται.Δηλ.το παιδι μου ηταν το φαναρι του.Και παλι δεν μιλησα.Οταν του ειπα την επομενη φορα να μου φερει την κοπελα του να τη γνωρισω,ξαφνικα χωρισε και βεβαια εξαφανιστηκε αν και απεναντι.Λεω δεν πειραζει,μας εχει μεινει η τριτη νονα.Παραπονο δεν ειχα.Την βλεπαμε στις διακοπες,μια χαρα.Εμεινε εγκυος η νονα.Χαρα εγω!Μονο που η νονα καπου μπερδευτηκε.Της ειπαν οτι στις εγκυες κανουν ολα τα χατηρια αλλα δεν της εξηγησαν οτι αυτο δεν αφορα ολο τον κοσμο.Με εκανε υπηρετρια.Φερε μου αυτο,φερε μου εκεινο,παρε μου το αλλο,πηγαινε με εδω,εχω ραντεβου με το γιατρο.Τα απαιτουσε απο μενα σαν να την ειχα αφησει εγω εγκυο.Καποια στιγμη δυσανασχετησα και της ειπα οτι ειναι εγκυος και οχι αρρωστη.Αυτο ηταν.Μου εκοψε την καλημερα.Γεννησε την μπεμπα της.Την πηρα τηλεφωνο,δεν απαντησε.Της εστειλα μηνυμα.Παλι δεν απαντησε.Της αγορασα ενα σκασμο δωρο.Δεν μου εστειλε ουτε ενα ευχαριστω.Οταν πηγα Κρητη την παρακαλεσα με μηνυμα να βρεθουμε γιατο παιδι.Παλι δεν απαντησε.Εμεινε εγκυος στο δευτερο παιδι.Ξανα μανα τα ιδια.Παντρευτηκε και βαφτισε τα παιδια της.Ολο το χωριο ηταν καλεσμενο,εκτος απο εμας!Πως σας φαινεται?Επειδη αρνηθηκα να παω στο ψιλικαντζιδικο που ηταν διπλα στο σπιτι της,να της παρω παγωτο.Ενω εμενα το δικο μου το σπιτι ειναι προς την παραλια,αρκετα μακρια.Αυτοι ηταν οι τρεις υπεροχοι νονοι του παιδιου μου!Το πιο ωραιο ομως το κραταω για το τελος.Φετος το παιδι πηγε στην πρωτη.Επειδη εγινε ενα μπερδεμα με το ονομα,μου ζητησαν την ληξιαρχικη πραξη βαφτισης.Για να μην πολυλογω ανακαλυψαμε οτι η βαφτιση του παιδιου,ηταν ακυρη γιατι οι ιερεις στο κτημα παυ το βαφτισαμε δεν ηταν ιερεις αλλα υπαλληλοι του κτηματος.Αρα αβαφτιστο το παιδι.Η χαρα που πηρα ηταν τεραστια!Πρωτα πηρα την νονα που μενει απεναντι να την ενημερωσω.Οταν πηγε να μου κονηθει,εφαγε τετοιο βρισιμο που ουτε νταλικιερης να ημουνα.Ο νονος με ρωτησε ποτε θα ξανακανουμε τη βαφτιση.Του ειπα οτι θα το βαφτισει μονο μαζι με τον Ισιδωρο.Κοκαλο αυτος!Η νονα απο την Κρητη μου ειπε οτι το παρατραβηξε και πρεπει να τα ξαναβρουμε για το καλο του παιδιου.Μου ζητησε συγνωμη.Της ειπα οτι με αφηνει παγερα αδιαφορη και αυτη και η συγνωμη της.Το καλοκαιρι ετοιμαζομαστε για την κανονικη μας βαφτιση!Νονοι θα ειναι οι δυο ανθρωποι που πραγματικα αγαπουν το παιδι και τοσα χρονια ειχαν αναλαβει χρεη νονων,για να μην πληγωνεται το παιδι!Το πιο ευτυχισμενο απο ολα?Το ιδιο το παιδι.Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα πραγματικα ηθελα να μοιραστω αυτη την ιστορια μαζι σας!:P:rolleyes:

Μου κάνει εντύπωση πάντως επειδή βλέπω ότι συμβαίνει και σε άλλους,το γεγονός ότι κάποιοι , ενώ οι ίδιοι προτείνουν να βαπτίσουν ένα μωρό,μετά η γη ανοίγει και τους καταπίνει..Κρίμα,είναι τόσο όμορφο να γίνεσαι νονός..Είναι τόσο όμορφο να ακούς αυττήν την λέξη από ένα παιδάκι..Και είναι τόσο κρίμα μετά χωρίς λόγο να χάνεσαι..

Διαφημίσεις

Να σημειώσω ότι με την κοπέλα γνωριστήκαμε στην πολυκατοικία που μέναμε μαζί και οι σύζυγοι έχουν κοινό επάγγελμα.Για να μην πολυλογώ ,στην βάπτιση κύλησαν όλα καλά,ενώ εγώ ήμουν υπερευχαριστημένη από την κουμπαριά,γιατί θεωρούσα ότι εκτός από μια καλή νονά για το παιδί μου, θα είχα και μια καλή φίλη.

Aς είμαστε ρεαλιστές . Εμένα η εξέλιξη της ιστορίας δεν μου κάνει εντύπωση γιατι από ότι καταλαβαίνω δεν είχατε καμια πολύχρονη φιλική σχέση με τη συγκεκριμένη κοπέλα , ήλπιζες να γίνετε φίλες, δεν τη γνώριζες, οπότε το να είναι είναι τυπική και υπεύθυνη νονά είναι λίγο ρουλέτα εφόσον γύρω μας υπάρχουν τόσο ανεύθυνα και επιπόλαια άτομα.

Εφόσον σε απασχολεί τόσο πολύ να έχει το παιδί σχέσεις με τη νονά, γιατί δεν διάλεξες από το φιλικό σου περιβάλλον κάποιον που γνώριζες καλύτερα και θεωρείς αξιόπιστο?

Μεσολάβησε και το Πάσχα,όπου φυσικά ο μικρός δεν πήρε την λαμπάδα του και βλέποντάς τον απογοητευμένο ,καθώς οι άλλες νονές ήρθαν στο σπίτι γεμάτες δώρα,πήραμε με τον σύζυγο ένα ωραίο παιχνίδι και μία λαμπάδα και του είπαμε ότι τα έστειλε η νονά του..Να δείτε χαρά που έκανε..Πήρε το κινητό μου,κάλεσε το όνομα της για να την ευχαριστήσει και φυσικά καμία απάντηση.

Συγνώμη , κατάλαβα καλά? Έβαλες το μικρό να καλέσει τη νονα να την ευχαριστήσει για τη λαμπάδα και το δώρο ,που στην πραγματικότητα έφερες εσύ? ( Δεν φαντάζομαι ένα τετράχρονο με δική του πρωτοβουλία να παίρνει το κινητό για να καλέσει τη νονά να την ευχαριστήσει). Αν απαντούσε δεν θα ερχόταν σε δύσκολη θέση? Ή αυτο ήθελες να πετύχεις? Τι σκεφτόσουν?

Ο λόγος που δέχτηκα να μου βαπτίσει το παιδί και μάλιστα με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ήταν ότι στις δύσκολες οικονομικά εποχές που πριν τέσσερα χρόνια είχαμε αρχίσει να βιώνουμε,δεχθήκαμε αυτήν την εντελώς αυθόρμητη πρόταση.Τι πιο ωραίο να σου λέει κάποιος ότι θέλει πάρα πολύ να σου βαπτίσει το μωράκι σου και ότι θα το αγαπάει σαν δικό του..Υπάρχει περίπτωση να σκεφτείς ότι κάτι θα κυλήσει στραβά?

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη ερώτησή σου,ναι πράγματι εμείς αγοράσαμε τα δωράκια(δεν ξέρω αν ρωτάς αυτό),ο μικρός δε από την χαρά του θέλησε να την πάρει τηλέφωνο,δεν είναι δα και τόσο δύσκολο,το όνομα της είναι αποθηκευμένο στις ταχείες κλήσεις,έναν αριθμό πατάς..Φυσικά και δεν επιθυμούσα να την φέρω σε δύσκολη θέση,δεν απάνταγε τόσο καιρό στις κλήσεις μου,τότε θα το σήκωνε?Και να σου πω την αλήθεια,αν ήθελα να κάνω κάτι εσκεμμένα και να την φέρω σε δύσκολη θέση,θα το είχα κάνει..Δεν θέλω όμως,όπως έχω πει και σε προηγούμενο ποστ μου,εξακολουθεί να είναι κουμπάρα μου και νονά του παιδιού μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...