Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μεικτή διατροφή

Recommended Posts

Γειά σας και καλώς σας βρήκα...

χρειάζομαι τη βοηθειά σας και την εμπειρία σας γιατί νιώθω οτι τα έχω κάνει θάλασσα!

Γέννησα με καισαρική στις29/4 ένα αγοράκι,ξεκινήσαμε την επαφή (θηλασμό) ύστερα απο 5 ώρες,μετά το 2ο 24ωρο το μωράκι εμφάνισε ίκτερο και η παιδίατρος μου συνέστησε να ξεκινήσω μεικτή διατροφή,το ίδιο συνεχίστηκε και αφού βγήκαμε απο το μαιευτήριο και συνεχίζεται ακόμα...Προσπάθησα αρκετές φορές να σταματήσω να δίνω μπιμπερό στο μωρό αλλά δεν τα κατάφερα,τον πρώτο καιρό κοιμόταν πάνω στο στήθος μου όταν κοιμόταν και προσπαθούσα να τον ξυπνήσω δεν τα κατάφερνα και μόλις τον άφηνα ξυπνούσε και φτου και απο την αρχή και ύστερα πάλι μπιμπερό,γενικά θεωρώ οτι έκανα λάθος ξεκίνημα.Θεώρησα οτι λίγο είναι καλύτερο απο το τίποτα οπότε τις περισσότερες φορές τον έβαζα να θηλάσει λίγο και ύστερα έδινα ξένο.Μερικές φορές τον αφήν για πολύ ώρα ωσπού γίνεται νευρικός και αρχίζει να κλοτσά, μια να ρουφάει μια να το φτύνει οπότε πάλι καταλήγαμε στο μπουκάλι βέβαια τις περισσότερες αποκοιμιόταν και αυτή η κατάσταση με κούρασε.Νιώθω ένοχη και στεναχωρίεμαι που δεν γίνεται σωστά και θέλω πρίν σταματήσει και κοπεί το γάλα μου να τα καταφέρω και να δίνω στο μωρό μου όσο περισσότερο μπορώ αν δεν καταφέρουμε να πετύχουμε αποκλειστικό θηλασμό,έχω όλη την καλή διάθεση να προσπαθήσω αλλα δε ξέρω τι κάνω λάθος,αν δεν βγάζω τόσο γάλα όσο χρειάζεται,πως θα τα καταφέρω;

Επειδή διάβασα το topic για το πως να ζητάμε βοήθεια παραθέτω τα στοιχεία που ζητάτε:

α)το βρέφος γεννήθηκε πλήρης εβδομάδων β)αγόρι γ)κ.τ. με επισκληρίδιο,ε) δε νοσηλεύτηκε

1. 29/4 ημ/νια γέννησης 3745

3/5 ημ/νια εξόδου 3465

6/5 3660

20/5 4390

6/6 5150

2. περίπου 8-9

3.4-5 αλλα παίρνει και συμπλήρωμα

4.ανάλογα συνήθως απο 60-75ml

5.περίπου 600-650/ημέρα

9.1 εως καμία

Ευχαριστώ

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Καταρχάς πρέπει να αποφασίσεις πρώτα τι ακριβώς θέλεις να κανεις για να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Αν θέλεις μεικτή διατροφη δε χρειαζεται να αλλάξεις κατι. Θα συνεχίσεις οπως τώρα και καποια στιγμη το μωρο θα αποφασίσει να σταματήσει το στηθος (οταν θα εχει μειωθει η παραγωγη σου ή δε θα εχει διάθεση να συνεργαστεί λογω της προτίμησης του μπουκαλιού). Αυτο μπορει να γίνει σύντομα ή και μετα απο καιρο.

Αν θέλεις να περιορισεις το συμπλήρωμα και να γυρίσεις σε αποκλειστικό θηλασμο τοτε πρέπει αρχικά να αυξήσεις την παραγωγη σου με πρωτόκολλο αντλησεων. Αυτο σημαίνει οτι θα νοικιάσεις νοσοκομειακο θηλαστρο και θα ξεκινήσεις αντλήσεις.

Ανάλογα με τη απόφαση σου το ξανασυζηταμε.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

καλησπέρα κ ν χαιρεσαι τ αγορακι σ!

εγω γεννησα πριν 2,5 μηνες ένα κοριτσακι κ εφαρμοζω μικτη διατροφή δινοντας ένα μπουκαλι ξενο στις 11 τ βραδυ κ αν χρειαστει ν λειψω,

όταν γυρισα από τ νοσοκομειο ημουν ένα κουρελι, εξαντλημενη κ μες στη στεναχωρια μ γτ δεν ειχα πολύ γαλα

οποτε αποφασισα ν τ παλεψω οσο μπορω αλλα πανα από όλα ν είναι ηρεμη κ ν ευχαριστιεμαι τ μωρο μ ποτε τη θηλαζα κ όταν εβλεπα ότι αρχιζε ν ζηταει ανα πχ 10 λεπτα της εδινα μπουκαλι , όταν ξαναπεινουσε της εδινα παλι στηθος μεχρι ν θελει ανα πολύ συντομο διαστημα κτλ

στη συνεχεια κ αφου ειχε ηδη αυξηθεί τ γαλα εκαν τ εξης

χωρισα τ γευματα στα εξι, ανα τετραωρο δηλ. όπως κ στο νοσοσκομειο, κ τ πηγαινα εναλλαξ, δηλ. πχ στις 8 της εδινα μπιμπερο, την κρατουσε μεχρι τις 12, στις 12 στηθος οσες φορες χρειαζοταν μεχρι τις 4, στις 4 ξενο κτλ, κ εκοβα σιγα σιγα μπουκαλια μεχρι π τ αφησα στο ένα κ ετσι θ τ παω ,

επισης πηρα χαπια μαγιας κ επινα παρα παρα πολύ νερο, βεβαια αυτό συνεβη σε πολύ αρχικο σταδιο κ εακομη ν παω ότι η μικρη μ δεν μπερδευει καθολου τ στηθος μ τ μπουκαλι αλλα ουτε κ μτην πιπιλα κ ν πω την αληθεια δεν πιστευω ότι αυτό μπορει ν γινει

συμβουλη μ, κανε ο,τι καλυτερο μπορεις αλλα μη σου γινεται εμμονη

ευχαριστω για τις απαντήσεις.

Εννοείται πως θέλω αποκλειστικό θηλασμό για το μωράκι μου.

Νina-Nana έχω νοικιάσει θήλαστρο νοσοκομειακό για ένα μήνα,το μωρό τρώει κάθε 2 ώρες στήθος για όσο αντέχει και μετά μπουκάλι εκτός απο το βράδυ που έχει διάστημα γύρω στις 6 ώρες το ένα γεύμα με το άλλο.κ γενικά ζοριστήκαμε να μπούμε έστω κ σε αυτό το πρόγραμμα.

Εδω και 2 εβδομάδες έχω μπλέξει με μπιμπερό θήλαστρα και θηλασμό και αυτά σχεδόν ανα 2 ώρες.:cry:επίσης παρατηρώ οτι το ένα γεύμα της ημέρας σε μπουκάλι είναι αυτό που έχω συλλέξει εγώ με το θήλαστρο αλλα το μωρό παρ'ολο που είναι όσο κ το άλλο που πίνει κ παραπάνω δε χορταίνει οπ'οτε του δίνω και τότε σκόνη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

ευχαριστω για τις απαντήσεις.

Εννοείται πως θέλω αποκλειστικό θηλασμό για το μωράκι μου.

Νina-Nana έχω νοικιάσει θήλαστρο νοσοκομειακό για ένα μήνα,το μωρό τρώει κάθε 2 ώρες στήθος για όσο αντέχει και μετά μπουκάλι εκτός απο το βράδυ που έχει διάστημα γύρω στις 6 ώρες το ένα γεύμα με το άλλο.κ γενικά ζοριστήκαμε να μπούμε έστω κ σε αυτό το πρόγραμμα.

Εδω και 2 εβδομάδες έχω μπλέξει με μπιμπερό θήλαστρα και θηλασμό και αυτά σχεδόν ανα 2 ώρες.:cry:επίσης παρατηρώ οτι το ένα γεύμα της ημέρας σε μπουκάλι είναι αυτό που έχω συλλέξει εγώ με το θήλαστρο αλλα το μωρό παρ'ολο που είναι όσο κ το άλλο που πίνει κ παραπάνω δε χορταίνει οπ'οτε του δίνω και τότε σκόνη.

Δηλαδή αντλεις ανά 2 ωρες; Ποσες αντλησεις το 24ωρο κανεις; Αντλεις το βραδυ μεταξυ 12-6πμ;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Ανα 2 η 3 ώρες. το βραδυ κανω μια αντληση μεταξυ 1-2 και η επόμενη το πρωι.

Το θέμα είναι πως τοεδω και μια εβδομαδα δεν ειδα διαφορα συλλεγω γυρω στα 10ml/φορά με εξαίρεση το πρωι που ειναι γύρω στα 30

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 εβδομάδες μετά...
Ανα 2 η 3 ώρες. το βραδυ κανω μια αντληση μεταξυ 1-2 και η επόμενη το πρωι.

Το θέμα είναι πως τοεδω και μια εβδομαδα δεν ειδα διαφορα συλλεγω γυρω στα 10ml/φορά με εξαίρεση το πρωι που ειναι γύρω στα 30

Προσπάθησε να κανεις μια αντληση γυρω στις 6 το πρωι (φυσικα κρατάς και τη βραδινη αντληση μεταξυ 1-2 που ήδη κανεις).

Ποσα λεπτα κανεις αντληση; Χρειαζονται συνολικά τουλαχιστον 100 λεπτα αντλησης στο κάθε στηθος. Αυτο σημαίνει 10 10λεπτα ή 8 13λεπτα στο κάθε στηθος!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Προσπαθώ κατα τη διάρκεια της μέρα να κάνω γυρω στις 8 αν και πολλες φορες δεν τα καταφέρνω γτ έχω και το μώρο το οποίο τρώει ανα 2ώρο και είναι όλες 15 λεπτες.Το 2ωρο όμως καμιά φορά γίνεται 3ωρο ή 4 ωρο(σπάνια,αλλα γίνεται).Οσες αντλησεις Γίνονται ακόμα και μια ώρα απο την ώρα που βάζω το μωρό στο στήθος (το οποίο δεν κάθετε πάνω απο 15 λεπτα και στους 2 μαστούς) η παραγωγή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.Απογοητεύομαι καθημερινά αλλα κάθε φορά λέω αυριο θα είναι καλυτερα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσπαθώ κατα τη διάρκεια της μέρα να κάνω γυρω στις 8 αν και πολλες φορες δεν τα καταφέρνω γτ έχω και το μώρο το οποίο τρώει ανα 2ώρο και είναι όλες 15 λεπτες.Το 2ωρο όμως καμιά φορά γίνεται 3ωρο ή 4 ωρο(σπάνια,αλλα γίνεται).Οσες αντλησεις Γίνονται ακόμα και μια ώρα απο την ώρα που βάζω το μωρό στο στήθος (το οποίο δεν κάθετε πάνω απο 15 λεπτα και στους 2 μαστούς) η παραγωγή είναι σχεδόν ανύπαρκτη.Απογοητεύομαι καθημερινά αλλα κάθε φορά λέω αυριο θα είναι καλυτερα.

Το θηλαστρο που εχεις νοικιάσει ειναι διπλής αντλησης ώστε να εξοικονομείς χρονο και δυνάμεις;

Θα μπορούσες να πάρεις μαγια μπυρας.

Μην σε ανησυχεί σε αυτή τη φάση το ποσο βγάζεις μετα απο θηλασμο. Δεν σε νοιάζει να βγει ποσότητα απλα να ενεργοποιηθεί ο μαστός και να αυξηθεί η παραγωγη. Αυτο σημαίνει οτι και τίποτα να μη βγάζεις εσυ θα συνεχίζεις την αντληση!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπερα Nina-Nana,

Πήρα επι ένα μήνα μαγιά μπύρας και πίνω και μπύρες χωρίς αλκοολ όπως κ τσάι απο το φαρμακείο,τη μαγια πόσο καιρό μπορώ να την παίρνω;

τα αποτελέσματα μετά απο τόδο καιρό και προσπάθεια συνεχίζουν και είναι απελπιστικά...το μωρό συνεχίζει να πίνει απ[ο το μπιμπερό όσο έπινε και εγώ να βγάζω την ίδια ποσότητα ακόμα κ το βράδυ.

Το θήλαστρο το πήρα διπλ΄ς άντλησης ακριβως για αυτό το λόγο.

Η παραγωγή μετά απο πόσο καιρό αυξάνετε; Εχω αρχίσει και κουράζομαι με όλο αυτό,Θήλασμος,θήλαστρο και μπιμπερο,η υπομονή μου χάνεται.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
Καλησπερα Nina-Nana,

Πήρα επι ένα μήνα μαγιά μπύρας και πίνω και μπύρες χωρίς αλκοολ όπως κ τσάι απο το φαρμακείο,τη μαγια πόσο καιρό μπορώ να την παίρνω;

τα αποτελέσματα μετά απο τόδο καιρό και προσπάθεια συνεχίζουν και είναι απελπιστικά...το μωρό συνεχίζει να πίνει απ[ο το μπιμπερό όσο έπινε και εγώ να βγάζω την ίδια ποσότητα ακόμα κ το βράδυ.

Το θήλαστρο το πήρα διπλ΄ς άντλησης ακριβως για αυτό το λόγο.

Η παραγωγή μετά απο πόσο καιρό αυξάνετε; Εχω αρχίσει και κουράζομαι με όλο αυτό,Θήλασμος,θήλαστρο και μπιμπερο,η υπομονή μου χάνεται.

Οι μπύρες χωρις αλκοόλ δεν βοηθούν στην παραγωγη.

Την μαγια την παίρνεις για 2 εβδομάδες, τη σταματας την 3ήμερο εβδομάδα για όλη την εβδομάδα και συνεχίζεις ξανά.

Οι αντλησεις σου εξακολουθούν να ειναι ανά 2-3 ωρες; Ποση ποσότητα βγάζεις; Το μωρο θηλαζει καθόλου;

1Xckp3.png

Franz Kafka

το μωρο θηλάζει σε καθε γευμα,τα 2 πρωτα πρωινα ειναι μόνο θηλασμος κ ισως ενα ακομα μέσα στην ημέρα αλλα όχι παντα.Στα υπολοιπα παίρνει συμπλήρωμα είτε φορμουλα είτε αυτο που συλλεγω απο τις αντλήσεις,πρωτα επινε γυρω στα 600-700 τωρα γυρω στα 300.Συνεχίζω να κάνω αντλήσεις κανω γυρω στις 7/ημέρα πρώτα εβγαζα περιπου 200ml τωρα 100 κ αν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 5 εβδομάδες μετά...
το μωρο θηλάζει σε καθε γευμα,τα 2 πρωτα πρωινα ειναι μόνο θηλασμος κ ισως ενα ακομα μέσα στην ημέρα αλλα όχι παντα.Στα υπολοιπα παίρνει συμπλήρωμα είτε φορμουλα είτε αυτο που συλλεγω απο τις αντλήσεις,πρωτα επινε γυρω στα 600-700 τωρα γυρω στα 300.Συνεχίζω να κάνω αντλήσεις κανω γυρω στις 7/ημέρα πρώτα εβγαζα περιπου 200ml τωρα 100 κ αν.

Δυστυχως σημερα ξαναμπήκα μετα απο 1 μήνα! Πως τα πάτε; Εξακολουθείς τις αντλησεις; Με το συμπλήρωμα τι έγινε;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Aκομα στην προσπαθεια ειμαστε!

Δηλαδή σε τι επίπεδο; Ποσες αντλησεις και με τι αποτέλεσμα; Το συμπλήρωμα ειναι το ιδιο, αυξήθηκε ή μειωθηκε;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...