Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εκπαιδευτηρια Πλατωνα & Ερασμειος Ελληνογερανικη Σχολη

Recommended Posts

Γεια σας μαμαδες και μπαμπαδες,

Ειμαι καινουρια στο forum και χρειαζομαι την βοηθεια σας .

Ο μεγαλος μου γιος θα παει στην πρωτη δημοτικου και σκεφτομαι τα εκπαιδευτηρια Πλατωνα που εχουν ΙΒ απο το δημοτικο ή την Ερασμειο Ελληνογερμανικη σχολη.

Υπαρχει καποια οικογενεια που στελνει τα παιδια της εκει?

Καθε πληροφορια για αυτα τα σχολεια θα ειναι πολυτιμη!

Προσπαθησα να βρω πληροφοριες στο forum, αλλα ηταν ελαχιστες, ειδικα για τον Πλατωνα.

Σας ευχαριστω πολυ.

Μαιρη

Διαφημίσεις

Εκπαιδευτηρια Πλατωνα ή Ερασμειος?

Ετσι όπως θέτεις το ερώτημα είναι πολύ δύσκολη η απάντηση. Δεν είναι φόρεμα να διαλέξεις το μαύρο ή το άσπρο..... Ασε που ακόμη κι αυτό να ήταν, πάλι θα σου έλεγε κάποιος, εξαρτάται ποιο σου πηγαίνει καλύτερα στα μαλλιά ή στο χρώμα του δέρματος κλπ......

Θέλω να πω ότι το σχολείο είναι πολύ βασική απόφαση για την πορεία ενός παιδιού και είναι υποκειμενικό. Στις συγκεκριμένες δύο επιλογές που θέτεις, εξαρτάται τι θες..... Θέλεις να μάθει καλά γερμανικά? Πας Εράσμειο. Θέλεις καλά αγγλικά με πρόγραμμα ΙΒ από μικρή ηλικία? Πας Πλάτωνα. Είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους και εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας. Εξαρτάται τι πιστεύετε εσείς ως οικογένεια ότι είναι καλύτερο για το μέλλον του παιδιού, τα γερμανικά με προοπτική τη Γερμανία.... ή τα αγγλικά με προοπτική την Αγγλία.... Εσείς τι θέλετε.

Σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Οντως ειναι δυο τελειως διαφορετικα σχολεια ως προς την ξενη γλωσσα, αλλα το θεμα δεν ειναι αν θα ακολουθησει τα γερμανικα η τα αγγλικα, αλλα ποιο απο τα δυο σχολεια κανει σωστη δουλεια σε ολα τα επιπεδα. Για την ερασμειο εχω διαβασει αρκετα σχολια και απο την επαφη που ειχα καταλαβα οτι ειναι ενα οργανωμενο, μαζεμενο σχολειο, προσανατολισμενο στα βιβλια του υπουργειου παιδειας, αρκετα αυστηρο (δεν ξερω μεχρι ποιο σημειο). Δεν ειμαι σιγουρη αν αφηνουν καποιον αερα στα παιδια, εννοωντας στην μαθηση και στην συμπεριφορα. Απο την αλλη στον πλατων δεν γνωριζω αν δινουν ιδιαιτερη προσοχη στον καθε μαθητη η περισσοτερο τους ενδιαφερει η προωθηση του ib. Για τον πλατων δεν υπαρχουν πολλα σχολια και απο την επισκεψη που εκανα δεν εχω καταλαβει ακριβως τι γινεται. Γιαυτο ζηταω τη γνωμη μαμας η μπαμπα που στελνουν τα παιδια τους σε αυτα τα σχολεια.

Ευχαριστω πολυ

Δεν ειμαι σιγουρη αν αφηνουν καποιον αερα στα παιδια, εννοωντας στην μαθηση και στην συμπεριφορα. Απο την αλλη στον πλατων δεν γνωριζω αν δινουν ιδιαιτερη προσοχη στον καθε μαθητη η περισσοτερο τους ενδιαφερει η προωθηση του ib.

Πάντως γενικά να έχεις υπόψη σου ότι ένα παιδάκι τόσο μικρό δεν είναι απαραίτητο να κάνει πράγματα πέραν της ηλικίας του που άπτονται του περιεχομένου ΙΒ και αναφέρονται σαφώς σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το θεωρώ αρκετά υπερβολικό με σκοπό μόνο το μάρκετινγκ. Τα παιδιά στην τρυφερή αυτή ηλικία θέλουν μόνο φροντίδα, τεράστια προσοχή, ώθηση, αναγνώριση, επιβράβευση, αγάπη, αγκαλιές, σωστή δουλειά στο μαθησιακό κομμάτι χωρίς υπερβολές που τα αποπροσανατολίζουν και τα κουράζουν. Το γυμνάσιο είναι άλλη βαθμίδα και τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους και το πνεύμα τους πολύ περισσότερο, έχοντας όμως πρώτα στο δημοτικό αποκτήσει σταθερές βάσεις τόσο στο εκπαιδευτικό κομμάτι όσο και στο ψυχολογικό. Ετσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν με σταθερές βάσεις στο γυμνάσιο και λύκειο να κάνουν ΙΒ ή ό,τι άλλο θελήσουν. Εχοντας βάσεις!

Γιαυτό μην επηρεάζεσαι από φαμφάρες. Ψάξε την ουσία που απαιτεί η τρυφερή ηλικία του παιδιού σου. Παρεπιπτόντως οι εγγραφές έχουν τελειώσει...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

Φοίτησα στον "Πλατωνα" από τετάρτη δημοτικού μέχρι και γ΄γυμνασίου, νομίζω αρκετά χρόνια για να μπορώ να εκφέρω μια γνώμη. Σήμερα είμαι 38 ετων. Χωρίς να θέλω να σε αποθαρρύνω, θα ήθελα να πω τη δική μου εμπειρία. Βέβαια έχουν περάσει τόσα χρόνια θα μου πεις, αλλά τέλος πάντων νιώθω την ανάγκη να μιλήσω. Σ' αυτό το σχολείο δεν έμαθα τίποτα. Όταν πήγα Α΄Λυκείου σε δημόσιο σχολείο, ήμουν ένα τούβλο. Ο μαθηματικός που ανέλαβε να μου κάνει ιδιαίτερα τότε, για να καλύψει τα τεράστια κενά που είχα, τραβούσε τα μαλλιά του λέγοντας στους γονείς μου: "Μα τι τους μαθαίνανε εκεί τόσα χρόνια, έλεος!" Ευτυχώς ο άνθρωπος με βοήθησε να καλύψω τα κενά μου και στο δημόσιο έπαιρνα 20άρια! Να τη βράσω την ιδιωτική εκπαιδευση. Οι γονείς μου πλήρωσαν τόσα λεφτά, αλλά από τους δασκάλους που συναντησα εκεί δεν είδα κανένα ενδιαφέρον. Δεν πήρα αύτο που λέμε τις βάσεις σε μαθήματα πολύ σημαντικά οπως μαθηματικά, φυσική, χημεία. Να φανταστείς ο καθηγητής της χημείας τότε, όχι μόνο δεν έκανε τη δουλειά του σωστά, αλλά έβαζε καλούς βαθμούς μόνο στην συμμαθήτριά μου επειδή τα είχε με τον γιό του! Αυτά για να καταλάβεις επίπεδο... Συγγνώμη αλλά ένιωσα την ανάγκη να τα πω μετά από τόσα χρόνια...

Γεια σας μαμαδες και μπαμπαδες,

Ειμαι καινουρια στο forum και χρειαζομαι την βοηθεια σας .

Ο μεγαλος μου γιος θα παει στην πρωτη δημοτικου και σκεφτομαι τα εκπαιδευτηρια Πλατωνα που εχουν ΙΒ απο το δημοτικο ή την Ερασμειο Ελληνογερμανικη σχολη.

Υπαρχει καποια οικογενεια που στελνει τα παιδια της εκει?

Καθε πληροφορια για αυτα τα σχολεια θα ειναι πολυτιμη!

Προσπαθησα να βρω πληροφοριες στο forum, αλλα ηταν ελαχιστες, ειδικα για τον Πλατωνα.

Σας ευχαριστω πολυ.

Μαιρη

• 1 χρόνο μετά...

Εγω βεβαια εαν και συνομιλικες ειχα αλλη εμπειρια στον Πλατωνα. Πολυ αυστηρος διευθυντης που τοτε παραπονιομουν ομως ουτε bullying ειχε το σχολειο ουτε ζευγαρακια να γυρνανε στα προαυλια- δεν τολμουσαν.

Απο μαθηματα- εγω διαβαζα αρκετα- 3 ωρες την ημερα- και δεν χρειαστηκα ποτε φροντηστηριο. Θυμαμαι γυμνασιο να συνοδευω σε φροντηστηριο φιλη μου απο το δημοσιο και τον καθηγητη τοτε του φροντιστηριου (ημουν μικροτερη απο τη φιλη μου) να με θαυμαζει μιας και στην 2α γυμνασιου ελυνα ασκησεις τριτης.

Απο τους χημικους ειχαμε 2. Ο ενας απο τους δυο εδινε 50 ασκησεις και το θυμαμαι σαν σημερα εθελοντικα σε οποιον ηθελε απο τις σημειωσεις του εβδομαδιαια. Τις εκανα μονη μου καθε εβδομαδα επειδη μου αρεσε και ο καθηγητης τις διορθωνε χωρις ποτε μα ποτε να παραπονεθει. Ειχα δωρεαν φροντιστηριο με λιγα λογια. Πολλοι συμμαθητες μου ομως δεν εδιναν σημασια.

Ειχαμε και μαθητες που δεν διαβαζαν και τους εβαζαν ενα 10 να περασουν αλλα ποτε παραπανω.

Το μονο που θα ελεγα ειναι οτι δεν ειχαμε εργαστηρια αρα ενω τελειωσα το σχολειο με γερες βασεις στην χημεια/φυσικη παντα υπηρχε μια θεωρητικη προσεγγιση χωρις να συνοδευεται απο πειραμα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...