Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καντηλακι ..... Και μαυρίλα!!!!

Recommended Posts

Κορίτσια ξερει καμμια απο σας τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε την μαυρίλα ατο ταβάνι απο το καντηλάκι;

Θελω και το ανάβω αλλα δεν μπορω συνέχεια να βάφω ταβάνια!!

Διαφημίσεις

Αυτο που φταει και μαυριζει το καντηλι ειναι το κακης ποιοτητας φυτιλακι.Θα πας εκει που πουλανε εικονες,κερια κλπ κ θα ζητησεις φυτιλακια απο καθαρο κερι.

Επισης,μεσα στο ποτηρακι βαζεις λαδακι,λιιιιγο νερακι και αλατι.

Προσφατα το εμαθα κι εγω...ειχα προβλημα.

Αλλα τωρα ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.Ουτε ιδεα μαυριλας..

Χαιρομαι που βοηθησα!

Βρε κοπέλλα μου συγνώμη...μια γειτονισσά μου, πήρε το σπίτι της φωτιά από καντήλι & έτσι δεν το έβαλα ποτέ από το φόβο μου... Αν θέλω κάποιον να μνημονεύσω, ανάβω την ημέρα του θανάτου του ενα ρεσώ, πάω στην εκκλησία κάνω & τρισάγιο & αυτά. Ξέρουν οι ανθρωποί μου αν τους σκέφτομαι & πόσο ...αυτά πιστεύω εγώ..:? :? :?

Διαφημίσεις

Βρε κοπέλλα μου συγνώμη...μια γειτονισσά μου, πήρε το σπίτι της φωτιά από καντήλι & έτσι δεν το έβαλα ποτέ από το φόβο μου... Αν θέλω κάποιον να μνημονεύσω, ανάβω την ημέρα του θανάτου του ενα ρεσώ, πάω στην εκκλησία κάνω & τρισάγιο & αυτά. Ξέρουν οι ανθρωποί μου αν τους σκέφτομαι & πόσο ...αυτά πιστεύω εγώ..:? :? :?

Αγαπητη κοκκινοσκουφιτσα:

1)Υπαρχουν βασικοι κανονες πυροπροστασιας για το καντηλακι τοσο απλοι , που τους ακολουθουν ανετα και 10χρονα παιδακια.

2)Δεν ειναι αναγκη να το αφηνουμε αναμμενο οταν λειπουμε ή κοιμομαστε και

3)Ποιος σου ειπε οτι το αναβουμε οταν πεθαινει καποιος ή στο μνημοσυνο του;Αλλοι το θελουν μπροστα στην εικονα καθε μερα να καιει!

Μη λεμε οτι θελουμε , γιατι ειμαστε και off topic και δε λεω άλλα...

Αυτό που έμαθα τελευταία από κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη είναι εκτός από το σωστό φυτίλι να χρησιμοποιούμε αγουρελαιο ή πυρηνελαιο για να μην καπνίζει.

msEMp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό που έμαθα τελευταία από κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη είναι εκτός από το σωστό φυτίλι να χρησιμοποιούμε αγουρελαιο ή πυρηνελαιο για να μην καπνίζει.

Anastasia τι ειναι αυτά τα έλαια απο που προέρχονται και που τα βρίσκουμε;

Ωχ όντως ναι και εγώ πυρηνέλαιο χρησιμοποιώ. Το πυρηνέλαιο το βρίσκουμε σε όλα τα σουπερ μάρκετ εκεί που έχει τα λάδια. Όπως και τα άλλα είδη λαδιών π.χ. καλαμποκέλαιο ηλιέλαιο έτσι και το πυρηνέλαιο.

Το πυρηνέλαιο βγαίνει από τον πυρήνα =κουκούτσι της ελιάς μερικοί το χρησιμοποιούν και στο μαγείρεμα εγώ όμως όχι μόνο για το καντήλι το έχω. Το αγουρέλαιο νομίζω είναι το ελαιόλαδο. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Το πυρηνέλαιο βγαίνει από τον πυρήνα =κουκούτσι της ελιάς μερικοί το χρησιμοποιούν και στο μαγείρεμα εγώ όμως όχι μόνο για το καντήλι το έχω. Το αγουρέλαιο νομίζω είναι το ελαιόλαδο. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Πολύ σωστά το έγραψες. Είναι το πρώτο λάδι που παράγεται από την σοδειά. Είναι άγγουρο κ γι αυτό λέγεται αγγουρέλαιο. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ ελαιόλαδο κ δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Γεια σου babycute μου.

Το καντηλακι μου καιει μονιμα εκτος απο οταν φευγω σε ταξιδια και διακοπες. Χρησιμοποιω κι εγω φυτιλακι απο καθαρο κερι και πυρηνελαιο. Αν δεν μπορεις να βρεις συντομα, μια λυση ειναι να βαλεις το καντηλακι σου πανω στην κουζινα κατω απο τον απορροφητηρα. Ετσι δεν λερωνονται οι τοιχοι κι ο απορροφητηρας καθαριζεται ευκολα. Αν δεν βρεις στην Αγγλια μπορω να σου στειλω φυτιλακια.

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Επειδη σκεφτομαι να φτιαξω ενα εικονοστασι σε μια εσοχη ψυψοσανιδας , εαν το σκεπαζω το καντηλι λετε να μου μαυριζει την οροφη που βρισκεται στο 1 μετρο ψηλοτερα?

Σας μαυριζει τους τοιχους σκεπασμενο??

Γεια σου babycute μου.

Το καντηλακι μου καιει μονιμα εκτος απο οταν φευγω σε ταξιδια και διακοπες. Χρησιμοποιω κι εγω φυτιλακι απο καθαρο κερι και πυρηνελαιο. Αν δεν μπορεις να βρεις συντομα, μια λυση ειναι να βαλεις το καντηλακι σου πανω στην κουζινα κατω απο τον απορροφητηρα. Ετσι δεν λερωνονται οι τοιχοι κι ο απορροφητηρας καθαριζεται ευκολα. Αν δεν βρεις στην Αγγλια μπορω να σου στειλω φυτιλακια.

Α Θεα! Θα βάλω την μάνα μου να μου στείλει αλλα αν δεν βρει θα σου πω (να σαι καλα αγάπη μου :-) )

Πολύ σωστά το έγραψες. Είναι το πρώτο λάδι που παράγεται από την σοδειά. Είναι άγγουρο κ γι αυτό λέγεται αγγουρέλαιο. Εγώ πάντως χρησιμοποιώ ελαιόλαδο κ δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ναι και εγω ελαιόλαδο πάντα αλλα δυστυχώς δεν ... Μάλλον το φυτιλακι θα φταίει :-(

Ζοεκ ειναι αυτο που κάθεται στο τελος του μπουκαλιού του λαδιού που ειναι σκούρο και λένε να μην το μαγειρευεις;

Επειδη σκεφτομαι να φτιαξω ενα εικονοστασι σε μια εσοχη ψυψοσανιδας , εαν το σκεπαζω το καντηλι λετε να μου μαυριζει την οροφη που βρισκεται στο 1 μετρο ψηλοτερα?

Σας μαυριζει τους τοιχους σκεπασμενο??

Summer wine δεν το εχω σκεπάσει ποτε δεν ξερω πως να το κανω αλλα καλου κακου κανε αυτο που λένε τα κορίτσια με το αγνό φυτιλακι το αλάτι και το πυρηνέλαιο αλλιώς δεν ξερεις μπορει να εχεια μαυρίλα.. Ο καπνός γενικός εξαπλώνεται παντού!

• 6 χρόνια μετά...

Το πυρηνέλαιο και το καλό φυτίλι είναι το μυστικό. Δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς παρά μόνο αν είμαστε απρόσεκτοι. Αν, μετά από καιρό παρ' όλα αυτά, μαυρίσει λίγο η οροφή του εικονοστασίου μου, λίγο υγρό πιάτων και σαπούνισμα και εξαφανίζονται οι μαυρίλες. Επίσης να μην ακούω βλακείες ότι ανάβουμε το καντήλι για τους νεκρούς. Το ανάβουμε για μας, για να μας προστατεύουν ο Χριστός μας, η Παναγία και οι Άγιοι μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...