Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έπιπλα από πεύκο

Φανή

Recommended Posts

Καλησπέρα. Ετοιμάζομαι να πάρω καινούριο κρεβάτι στην κόρη μου και ό,τι έπιπλα έχω δει είναι από μελαμίνη, εκτός από τη σειρά της Lifetime που χρησιμοποιεί ξύλο πεύκου. Το πεύκο, πέρα απ' το ότι είναι πανάκριβο, είναι μαλακό ξύλο και το πιο πιθανό είναι ότι ο θησαυρός μου θα το γεμίσει γδαρσίματα και βαθουλώματα. Από την άλλη, τι γίνεται με την φορμαλδεΰδη και, επειδή αργότερα θα το μετατρέψουμε σε κουκέτα, πόσο σταθερά είναι τα έπιπλα τύπου Neoset; Ευχαριστώ πολύ.[/u]

Διαφημίσεις

Φανή γειά. Το ξύλο πεύκου δεν είναι πανάκριβο ίσα΄- ίσα είναι από τα πιο φθηνά ξύλα. Όσον αφορά τήν ιδιότητα του ώς προς την αντοχή του όντως είναι πολύ μαλακό ξύλο. Επίσης να ξέρεις ότι ποτέ κανένα έπιπλο δεν είναι 100% από μασίφ ξύλο. Τα περισσότερα είναι φορμαλδεϋδη επενδεδυμένη με καπλαμά ξύλου (δηλαδή φύλο ξύλου) και κάποια μέρη του είναι από μασίφ΄(πόδια κρεβατιού τραπεζιού και τα τελειώματα στις άκρες των επίπλων) Αρα η φορμαλδεϋδη της Νεοσετ είναι επενδεδυμένη με κάποιο καπλαμά ξύλου συνήθως οξυά ή κερασια. Τώρα για το πόσο γερά είναι τα έπιπλα αυτά που βγαίνουν φασόν είναι σχετικό. Είναι σίγουρα αρκετά γερά και σε συνάρτηση πάντα με την τιμή τους, αλλά ίσως όχι όσο θα έπρεπε (ιδίως για τα παιδικά έπιπλα). Πάντως σίγουρα έχουν πολύ ωραία σχέδια αλλά αμφιβάλω αν χρησιμοποιούν μασίφ ξύλο σε όσα σημεία θα έπρεπε.

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως

maraki 1 έγραψε:

Αρα η φορμαλδεϋδη της Νεοσετ είναι επενδεδυμένη με κάποιο καπλαμά ξύλου συνήθως οξυά ή κερασια.

κορίτσια, η Νεοσέτ δεν έχει έπιπλα με καπλαμά ξύλου, είναι μελαμίνη,

σε χρώματα οξιάς ή κερασιάς, τα έπιπλα από καπλαμά είναι λίγο ως πολύ ακριβότερα από την μελαμίνη

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Φανή γειά. Το ξύλο πεύκου δεν είναι πανάκριβο ίσα΄- ίσα είναι από τα πιο φθηνά ξύλα.

Για μονό κρεβατάκι με προστατευτικό μου ζήτησαν 800 ευρώ, συν 400 αν θέλω και συρτάρι, συν 500 για το στρώμα. Και άλλα τόσα για να το κάνω κουκέτα στο μέλλον. Σύνολο 3400 η κουκέτα. Δεν ξέρω, έμενα μου φάνηκε ακριβό...

Οι τιμές που αναφέρεις Φανή είναι όντως υπερβολικές, το πεύκο σαν ξύλο δεν είναι ακριβό, επειδή είναι όμως το μόνο που είναι μασίφ,το εκτοξεύουν σε τιμή,(εξαρτάται και από την εταιρεία-αν εισάγουν ή το πώς την έχουν δει)

γενικά, τα περισσότερα έπιπλα είναι από καπλαμά ξύλου,--καπλαμάς οξιάς, κερασιάς,καρυδιάς,δρυός κλπ.--

και τα τελευταία χρόνια ο βακελίτης και η μελαμίνη που είναι συνθετικά μεν αλλά αν είναι καλής ποιότητας το υλικό, δεν υστερούν σε αντοχή, και προτιμούνται κυρίως για τις καλές τιμές τους

το στρώμα επίσης είναι από τα ακριβότερα (500 ευρώ για μονό στρώμα;)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Διαφημίσεις

Serba η Νεοσετ έχει και κάποια έπιλα με καπλαμά ξύλου εκτός από αυτά με μελαμίνη. Αυτά με μελαμίνη είναι και πολύ φθηνά. Η μελαμίνη ναι μεν είναι γερή αλλά έχει κάποια βασικά μειονεκτήματα. Χαλάει από την υγρασία (φουσκώνει) και βασικό για μένα έχει αιχμηρές γωνίες κάτι που αν θες στα παιδικά έπιπλα είναι πολύ επικύνδυνο.

Φανή όντως τα λεφτά που σου είπαν για το κρεβάτι είναι υπερβολικά ανεξάρτητα αν είναι μασίφ (όμως μασίφ πεύκου ή αλλιώς ασπρόξυλο). Δηλαδή αν ήταν από ξύλο οξιας ή δρυός τι θα σου ζητούσαν. Μπορεί βέβαια να πληρώνει την φίρμα ή το σχέδιο. Ψάξτο λίγο και δες μήπως τελικά σε συμφέρει να το κάνεις παραγγελία σε επιπλοποιό.

Δεν ξέρω... Αν ήμουν σίγουρη ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά ή ότι όντως αξίζει τα λεφτά που μου ζητάνε, μπορεί και να έκανα την καρδιά μου πέτρα και να το έπαιρνα (εννοείται, με δόσεις). Αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη. Εσείς από πού πηρατε κρεβατάκια για τα παιδιά;

μπορεί να έχει και καπλαμά και να μην το ξέρω, οκ,

όσο για τις αιχμηρές γωνίες, υπάρχουν και με στρογγυλεμένες γωνίες,

γενικά υπάρχουν πολλές ποιότητες και στην μελαμινη ή βακελίτη, μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι

Φανή όντως τα λεφτά που σου είπαν για το κρεβάτι είναι υπερβολικά ανεξάρτητα αν είναι μασίφ (όμως μασίφ πεύκου ή αλλιώς ασπρόξυλο). Δηλαδή αν ήταν από ξύλο οξιας ή δρυός τι θα σου ζητούσαν. Μπορεί βέβαια να πληρώνει την φίρμα ή το σχέδιο.

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ! Αν ήταν από οξιά, μάλλον θα με είχαν με τα υπογλώσσια τώρα... Η φίρμα είναι δανέζικη. Πόσο ακριβά να είναι τα μεταφορικά από Δανία;;;

Serba αυτές οι μελαμίνες που είναι με στρογγυλεμένες γωνίες είναι και πανάκριβες και μόνο σε λίγα μαγαζιά τις βρίσκεις. Όσο για τον βακελίτη στα τελειώματά του χρησιμοποιούν μασίφ ξύλο οπότε εκεί μπορούν να στρογγυλέψουν τις γωνίες.

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε κατάστημα με παιδικά έπιπλα, :roll::roll:

και γι΄αυτό δεν θα επεκταθώ άλλο για να μην θεωρηθεί διαφήμηση :(:(

Καλημέρα. Ακόμη στο ψάξιμο είμαι... Τελικά βρήκα και από οξιά παιδικά έπιπλα. 3500 ευρώ η κουκέτα (χωρίς τα στρώματα) και δεν κάνουν δόσεις. Ρώτησα και στη Neoset και μου είπαν ότι τα έπιπλά τους είναι από μελαμίνη κατηγορίας σχεδόν Ε0. Δηλαδή, Ε0,5; Τι εννοούν; Ρώτησα και στο κατάστημα που πήραμε τα άλλα έπιπλα (για τα οποία, σας ορκίζομαι, δεν είχα παιδευτεί τόσο!) και μου απάντησαν ότι είναι δύσκολο να βρω καλά παιδικά έπιπλα γιατί δεν συμφέρουν στην κατασκευή και ότι και ο ίδιος ο κατασκευαστής από την Neoset πήρε για τα παιδιά του. Συγνώμη που λέω ονόματα, δεν έχω σκοπό να διαφημίσω (ή να δυσφημίσω) συγκεκριμένες εταιρείες, αλλά ψάχνω να βρω μια άκρη κι εγώ...

• 2 months later...

Φανή γειά!

αν και καθυστερημένα-καθότι υποθέτω αγόρασες ηδη έπιπλα-διαβάζω τνη κουβέντα που έγινε στο φόρουμ για τα έπιπλα.

Στην παρούσα φάση ψάχνω κι εγώ για να αλλάξω το δωμάτιο της μικρής και η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα από το Lifetime γιατί κάθε μέρα περνάω από μπροστά για να πάω στη δουλειά μου και η βιτρίνα του μου είχε κάνει πραγματικά εντύπωση.

Μπήκα μέσα λοιπόν και ενθουσιάστηκα!Ήταν πραγματικά πολύ όμορφα αλλά όταν πήρα προσφορά τιμών μου ήρθαν τα εγκεφαλικά απανωτά!...Και δεδομένου ότι θα έχουμε κι άλλα έξοδα λόγω του ερχομού του δεύτερου παιδιού, αμφιβάλλω αν θα δώσω τόσα χρήματα για ένα κρεβάτι όσο ωραίο κι άν δείχνει.....

Θα φροντίσω να της φτιάξω το δωμάτιό της παραμυθένιο με άλλο τρόπο.Εν τέλη με βλέπω να καταλήγω στη Νεοσετ παίρνοντάς της κάποια μικροαντικείμενα διακόσμησης που μου άρεσαν από το Lifetime αλλά δεν είναι ακριβά.

Αλήθεια, εσύ τελικά τι αποφάσισες??

IKgg.jpgcljUp2.png

• 5 χρόνια μετά...

Kalispera! na rwtisw k egw me ti seira mou kathoti asxeti entels se tetoia themata. thelw na agorasw krevati gia to mwraki pou tha genithei se ligo kairo. vrika mia prosfora sto hra apo oksia kai mia alli sto mothercare to opoio anaferei masif ksulo peukou k melamini. to deutero einai pio ftino apo to prwto. exete kapoia gnwsi na mou exigisete poia tha einai h kaluteri epilogh? euxaristw!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...