Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΙΣΧΥΑΚΟ ΜΩΡΟ

Recommended Posts

Γεια σας.

Ειμαι η Στέλλα και σήμερα κλείνω τις 33 εβδομαδες με μωρο ισχυακο. Είναι η δευτερη μου εγκυμοσυνη (το πρωτο το εκανα με φυσιολογικό) και εχω αγχωθεί για το πότε θα γυρίσει.

Υπάρχουν ασκήσεις να βοηθήσω στο να γυρίσει?

Επίσης μεχρι πότε να ελπιζω οτι μπορει να γυρίσει?

Διαφημίσεις

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!! Είναι νωρίς για να αγχώνεσαι και να περιμένεις το μωράκι σου να έχει πάρει θέση. Μπορεί να γυρίσει ως και ακριβώς την ώρα του τοκετού.

Βοηθάει πολύ να μπουσουλάς γονατιστή και να ανεβοκατεβαίνεις σκαλοπάτια. Αλλά πρόσεξε, μην κάνεις κάτι τώρα γιατί ίσως κουραστείς κι έχεις απρόοπτα. Μπες στον μήνα σου πρώτα, και αν δεν έχει γυρίσει στην 37, 38 ε.. τότε βοηθάς κι εσύ!

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!! Είναι νωρίς για να αγχώνεσαι και να περιμένεις το μωράκι σου να έχει πάρει θέση. Μπορεί να γυρίσει ως και ακριβώς την ώρα του τοκετού.

Βοηθάει πολύ να μπουσουλάς γονατιστή και να ανεβοκατεβαίνεις σκαλοπάτια. Αλλά πρόσεξε, μην κάνεις κάτι τώρα γιατί ίσως κουραστείς κι έχεις απρόοπτα. Μπες στον μήνα σου πρώτα, και αν δεν έχει γυρίσει στην 37, 38 ε.. τότε βοηθάς κι εσύ!

Σε ευχαριστώ πολυ xena μου για την απάντηση. Οταν κλείσω τις 35 εβδομάδες θα παω πάλι στο γιατρό για υπέρηχο και βλέπουμε τι θα μου πει. Ουφ τι άγχος ειναι αυτο.

Mην αγχώνεσαι καθόλου, θα γυρίσει από μόνο του την τελευταία στιγμή. Ολα αυτά που λένε, περπάτημα κτλ που βοηθάνε, είναι μύθος. Και εμένα κυριολεκτικά δύο μέρες πριν μπώ για τοκετό γύρισε.

Ειναι παααααρααααααα πολυ νωρίς!!

Όπως είπε η xena γύρω στις 39 βδομαδες σκύψει και κανε οτι καθαρίσεις το πάτωμα!! Βοηθάει πολυ! Είχα και εγω το ίδιο πρόβλημα!

Διαφημίσεις

Mην αγχώνεσαι καθόλου, θα γυρίσει από μόνο του την τελευταία στιγμή. Ολα αυτά που λένε, περπάτημα κτλ που βοηθάνε, είναι μύθος. Και εμένα κυριολεκτικά δύο μέρες πριν μπώ για τοκετό γύρισε.

Αχ μου δίνεις κουράγιο!

Δηλαδή σε ποια εβδομαδα σου γύρισε?

Ειναι παααααρααααααα πολυ νωρίς!!

Όπως είπε η xena γύρω στις 39 βδομαδες σκύψει και κανε οτι καθαρίσεις το πάτωμα!! Βοηθάει πολυ! Είχα και εγω το ίδιο πρόβλημα!

Δηλαδή έπιασε το κόλπο? Άντε να δούμε :)

Γεια σας.

Ειμαι η Στέλλα και σήμερα κλείνω τις 33 εβδομαδες με μωρο ισχυακο. Είναι η δευτερη μου εγκυμοσυνη (το πρωτο το εκανα με φυσιολογικό) και εχω αγχωθεί για το πότε θα γυρίσει.

Υπάρχουν ασκήσεις να βοηθήσω στο να γυρίσει?

Επίσης μεχρι πότε να ελπιζω οτι μπορει να γυρίσει?

Στέλλα είμαστε ακριβώς το ίδιο. Κι εγώ σήμερα 33 εβδ και μπαίνω στη 34η. Είναι το πρώτο μας εμάς και εδώ και δυο μήνες είναι ισχιακό. Ο γιατρός λέει πως ίσως δεν χωράει να γυρίσει γιατί είναι ταλαιπωρημένη η μήτρα μου από δύο χειρουργεία... Πιστεύω πως είναι νωρίς για να γυρίσουν. Άκουσα πολλές κοπέλες που γύρισε πιο μετά.

Προς το παρόν το μόνο που κάνει είναι να γυρίζει μια δεξιά τα πόδια και μια αριστερά. Εσύ πώς νιώθεις το μωρό τώρα που μεγαλώνει; Συνεχίζει να σε κλωτσά; Εγώ παρατήρησα μείωση στις κινήσεις της τις τελευταίες μέρες. Είναι 2120γρ χθες που μετρηθήκαμε.

Καλή συνέχεια!

Στέλλα είμαστε ακριβώς το ίδιο. Κι εγώ σήμερα 33 εβδ και μπαίνω στη 34η. Είναι το πρώτο μας εμάς και εδώ και δυο μήνες είναι ισχιακό. Ο γιατρός λέει πως ίσως δεν χωράει να γυρίσει γιατί είναι ταλαιπωρημένη η μήτρα μου από δύο χειρουργεία... Πιστεύω πως είναι νωρίς για να γυρίσουν. Άκουσα πολλές κοπέλες που γύρισε πιο μετά.

Προς το παρόν το μόνο που κάνει είναι να γυρίζει μια δεξιά τα πόδια και μια αριστερά. Εσύ πώς νιώθεις το μωρό τώρα που μεγαλώνει; Συνεχίζει να σε κλωτσά; Εγώ παρατήρησα μείωση στις κινήσεις της τις τελευταίες μέρες. Είναι 2120γρ χθες που μετρηθήκαμε.

Καλή συνέχεια!

Ω! Γεια σου Joe! Πότε εχεις ΠΗΤ? Εγω 17 Μαίου.

Κι εμενα εχουν μειωθεί οι κινήσεις του .... Αφού εχει μεγαλώσει δεν εχει χωρο. Οσο περνάει ο καιρος θα τις νιώθεις λιγότερο. Θα νιώθεις λιγότερο τα ποδαράκια και τα χεράκια του, αλλα όταν μετακινείται σαν όγκος θα το νιώθεις περισσοτερο. θα δεις! Εγω προς το παρών νιώθω κατι να με κλωτσάει χαμηλά, μια αριστερά και μια δεξιά. Τη Δευτερα θα παω για υπέρηχο να τον μετρήσουμε και να δούμε πως ειναι ο μπέμπης μας ( περιμένουμε αγοράκι ).

Καλη συνέχεια και σε σένα :)

Κορίτσια εμένα το πρώτο ήταν ισχιακό και έτσι υποτίθεται έκανα καισαρική, επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες, άλλο ζήτημα αυτό, στο δεύτερο όμως, ενώ ήταν ισχιακό στον 7ο, είχα την εντύπωση πως έτσι συνεχίζει να είναι (ένιωθα κλωτσιές χαμηλά τόσο έντονα και είχα ένα φούσκωμα δεξιά ψηλά) - τελικά όμως ήταν χαμηλά μπουνίτσες και το μωράκι μου είχε γυρίσει.

Μην ανησυχείτε, θα βρει χώρο, να είστε αισιόδοξες κι όλα θα πάνε καλά!!!

Διαφημίσεις

Ω! Γεια σου Joe! Πότε εχεις ΠΗΤ? Εγω 17 Μαίου.

Κι εμενα εχουν μειωθεί οι κινήσεις του .... Αφού εχει μεγαλώσει δεν εχει χωρο. Οσο περνάει ο καιρος θα τις νιώθεις λιγότερο. Θα νιώθεις λιγότερο τα ποδαράκια και τα χεράκια του, αλλα όταν μετακινείται σαν όγκος θα το νιώθεις περισσοτερο. θα δεις! Εγω προς το παρών νιώθω κατι να με κλωτσάει χαμηλά, μια αριστερά και μια δεξιά. Τη Δευτερα θα παω για υπέρηχο να τον μετρήσουμε και να δούμε πως ειναι ο μπέμπης μας ( περιμένουμε αγοράκι ).

Καλη συνέχεια και σε σένα :)

Κι εμάς ακριβώς 17 Μαίου Στέλλα! :)) πάμε μαζί. Απλά επειδή θα μπούμε προγραμματισμένα για καισαρική, πρέπει να μπούμε τέλη Απριλίου γύρω στις 38 εβδομάδες. Απαγορεύεται ο φυσιολογικός λόγω μεγάλου χειρουργείου που κάναμε παλαιότερα και λόγω τραυματισμένου τραχήλου από το χειρουργείο( κάναμε και περίδεση τραχήλου τον τέταρτο μήνα γιατί ήταν ανοικτός ο τράχηλος). Μαζί με αυτούς τους λόγους είναι και ισχιακό το μωρό. Όπως σου είπα ο γιατρός λέει μάλλον δεν τη βολεύει να γυρίσει, αλλά δεν μας πειράζει αφού πάμε για καισαρική.

Θα ήθελα όμως να γυρίσει... Ίσως με την ελπίδα ότι θα είναι πιο άνετη.

Κι εγώ άρχισα και δεν την νιώθω τόσο δυνατά και ψιλοαγχώθηκα γιατί είναι και το πρώτο μετά από τόσα εμπόδια. Καταλαβαίνεις. Εσύ είσαι πιο έμπειρη και πιο ήσυχη φαντάζομαι. Είναι αυτό που λες.. Δε νιώθω αρκετές κλωτσιές, νιώθω απλά τεντώματα και γυρίσματα. Όσο πάει θα τη νιώθω όλο και λιγότερο;

Φιλάκια στην κοιλίτσα σου

Αχ μου δίνεις κουράγιο!

Δηλαδή σε ποια εβδομαδα σου γύρισε?

39η εβδομάδα, λίγο πριν γεννήσω. Και θα σου πώ κιόλας ότι το κατάλαβα που γύρισε, γιατί αισθάνθηκα έναν άβολο πόνο. Δεν ήταν τίποτα όμως, ήταν το μωράκι μου που πήρε θέση για την τελική ευθεία.

Κ μενα ισχιακο ηταν τοσους μηνες κ ελεγα δεν θα γυρισει αλλα την παρασκευη που πηγαμε για υπερηχο επιτελους την ειδαμε με το κεφαλακι κατω!!! Ποσο χαρηκα δεν λεγεται!! Παρεπιπτοντως δυο μερες πριν επλυνα τα πατωματα στα δωματια μπουσουλωντας. Λετε τελικα αυτο να εκανε την δουλεια;; :D:D:D

Εχω μια απορία: εμένα ο γιατρός μου μου είπε πως αν δεν γυρίσει εγκαίρως, την 38η εβδομάδα μπαίνουμε για καισαρική (τελικά δε θα γεννήσω σ αυτόν τον γιατρό γιατί αλλάζω πόλη). Διαβάζω όμως εδώ για μωράκια που γύρισαν την 39η εβδομάδα...

Είμαι στην 23 βέβαια ακόμη, αλλά ο μικρούλης μου είναι ισχυακός σε όλη την εγκυμοσύνη και δεν κουνιέται καθόλου!! έχει βολευτεί σε ένα σημείο και τέλος.

Φοβάμαι πάρα πολύ μη με πετσοκόψουν οι γιατροί, όπως πολύ καλά ξέρουμε ότι συνηθίζουν να κάνουν στην Ελλάδα.......:(

Κατά τ αλλα όλα πηγαίνουν καλά, καμία ένδειξη για καισαρική....

2t7wp3.png

Κορίτσια εμένα το πρώτο ήταν ισχιακό και έτσι υποτίθεται έκανα καισαρική, επιτρέψτε μου να έχω αμφιβολίες, άλλο ζήτημα αυτό, στο δεύτερο όμως, ενώ ήταν ισχιακό στον 7ο, είχα την εντύπωση πως έτσι συνεχίζει να είναι (ένιωθα κλωτσιές χαμηλά τόσο έντονα και είχα ένα φούσκωμα δεξιά ψηλά) - τελικά όμως ήταν χαμηλά μπουνίτσες και το μωράκι μου είχε γυρίσει.

Μην ανησυχείτε, θα βρει χώρο, να είστε αισιόδοξες κι όλα θα πάνε καλά!!!

Θα γυρισει ... Θα γυρισει. Αποφάσισα θετική σκέψη :)

Το απόγευμα πάω για υπέρηχο να δω πως παει το μπεμπουλίνι.

Xena να σου ζήσουν τα μικρά σου :)

Διαφημίσεις

Κι εμάς ακριβώς 17 Μαίου Στέλλα! :)) πάμε μαζί. Απλά επειδή θα μπούμε προγραμματισμένα για καισαρική, πρέπει να μπούμε τέλη Απριλίου γύρω στις 38 εβδομάδες. Απαγορεύεται ο φυσιολογικός λόγω μεγάλου χειρουργείου που κάναμε παλαιότερα και λόγω τραυματισμένου τραχήλου από το χειρουργείο( κάναμε και περίδεση τραχήλου τον τέταρτο μήνα γιατί ήταν ανοικτός ο τράχηλος). Μαζί με αυτούς τους λόγους είναι και ισχιακό το μωρό. Όπως σου είπα ο γιατρός λέει μάλλον δεν τη βολεύει να γυρίσει, αλλά δεν μας πειράζει αφού πάμε για καισαρική.

Θα ήθελα όμως να γυρίσει... Ίσως με την ελπίδα ότι θα είναι πιο άνετη.

Κι εγώ άρχισα και δεν την νιώθω τόσο δυνατά και ψιλοαγχώθηκα γιατί είναι και το πρώτο μετά από τόσα εμπόδια. Καταλαβαίνεις. Εσύ είσαι πιο έμπειρη και πιο ήσυχη φαντάζομαι. Είναι αυτό που λες.. Δε νιώθω αρκετές κλωτσιές, νιώθω απλά τεντώματα και γυρίσματα. Όσο πάει θα τη νιώθω όλο και λιγότερο;

Φιλάκια στην κοιλίτσα σου

Άρα σε λιγότερο από μηνα θα εχεις αγκαλιά το αγγελούδι σου :)

Θα δεις ότι θα ειναι ότι καλύτερο σου έχει συμβεί. Με το καλό ευχομαι λοιπον.

Οσο για το αν το ακούς ... Ναι όσο περνάει ο καιρός το ακούς λιγότερο. μην ανησυχείς ειναι φυσιολογικό. Αλλά αν αγχωνεσαι πήγαινε για υπέρηχο. Εγω αυτό κανω. Ο γιατρός με έχει συνηθίσει :) με το άγχος μου.

39η εβδομάδα, λίγο πριν γεννήσω. Και θα σου πώ κιόλας ότι το κατάλαβα που γύρισε, γιατί αισθάνθηκα έναν άβολο πόνο. Δεν ήταν τίποτα όμως, ήταν το μωράκι μου που πήρε θέση για την τελική ευθεία.

39! Άρα όλα μπορούν να γίνουν. Τελικά μου φαίνεται οτί αυτά που δεν γυρίζουν έιναι αυτά που σου παίρνουν πριν τις 38 εβδομάδες με καισαρική και δεν αφήνουν τη φύση και το χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο γιατρός μου, μου είπε πως μονο αν ειναι λώροδεμένο δεν μπορεί να γυρισει. Γιατί ακόμα και αν ειναι ανάποδα και δεν ειναι λώροδεμένο και το μωρο δεν ειναι πολυ μεγάλο μπορεί να γεννηθεί και ισχυακό.

Κ μενα ισχιακο ηταν τοσους μηνες κ ελεγα δεν θα γυρισει αλλα την παρασκευη που πηγαμε για υπερηχο επιτελους την ειδαμε με το κεφαλακι κατω!!! Ποσο χαρηκα δεν λεγεται!! Παρεπιπτοντως δυο μερες πριν επλυνα τα πατωματα στα δωματια μπουσουλωντας. Λετε τελικα αυτο να εκανε την δουλεια;; :D:D:D

Αν δω τα σκούρα θα ακολουθήσω τη συμβουλή με το σφουγγάρισμα στα γόνατα :)

Εχω μια απορία: εμένα ο γιατρός μου μου είπε πως αν δεν γυρίσει εγκαίρως, την 38η εβδομάδα μπαίνουμε για καισαρική (τελικά δε θα γεννήσω σ αυτόν τον γιατρό γιατί αλλάζω πόλη). Διαβάζω όμως εδώ για μωράκια που γύρισαν την 39η εβδομάδα...

Είμαι στην 23 βέβαια ακόμη, αλλά ο μικρούλης μου είναι ισχυακός σε όλη την εγκυμοσύνη και δεν κουνιέται καθόλου!! έχει βολευτεί σε ένα σημείο και τέλος.

Φοβάμαι πάρα πολύ μη με πετσοκόψουν οι γιατροί, όπως πολύ καλά ξέρουμε ότι συνηθίζουν να κάνουν στην Ελλάδα.......:(

Κατά τ αλλα όλα πηγαίνουν καλά, καμία ένδειξη για καισαρική....

Εμένα ο γιατρός μου, μου είπε ότι αν δεν ειναι λώροδεμένο και το μωρο δεν ειναι μεγαλο, θα μου το βγάλει ισχυακό. Ειναι υπέρ του φυσιολογικού. Στις 38 εβδομάδες θα με στείλει για Doppler και αν ειναι όλα καλά θα πάμε για φυσιολογικό.

Εσυ είσαι ακόμα στις 23 εβδομάδες και ειναι φυσιολογικό να μην εχει γυρίσει ακόμα. Εγω είμαι στις 33 και πάλι έχω περιθώρια. Μην αγχώνεσαι από τωρα.

Καλή συνέχεια ευχομαι στην εγκυμοσύνη :)

39! Άρα όλα μπορούν να γίνουν. Τελικά μου φαίνεται οτί αυτά που δεν γυρίζουν έιναι αυτά που σου παίρνουν πριν τις 38 εβδομάδες με καισαρική και δεν αφήνουν τη φύση και το χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο γιατρός μου, μου είπε πως μονο αν ειναι λώροδεμένο δεν μπορεί να γυρισει. Γιατί ακόμα και αν ειναι ανάποδα και δεν ειναι λώροδεμένο και το μωρο δεν ειναι πολυ μεγάλο μπορεί να γεννηθεί και ισχυακό.

Ο μεγάλος μου γιος ήταν ισχιακός σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο γιατρός μου δεν είχε μιλήσει καθόλου για καισαρική μάλιστα όταν τον ρωτούσα μου έλεγε κάτσε να μπεις στον μήνα σου και αν δεν έχει γυρίσει μέχρι τότε το ξανασυζητάμε. Όταν λοιπόν μπήκα στον μήνα μου και είχα αγχωθεί μου λέει κάτσε να φτάσουμε 38-39 εβδομάδες και βλέπουμε. Μόλις όμως φτάσαμε και τις 39 εβδομάδες μου λέει ότι φυσικά και μπορεί να γυρίσει ακόμα και τώρα αλλά όσο μεγαλώνει και όσο περνάνε οι εβδομάδες τόσο πιο δύσκολο είναι να γυρίσει λόγω χώρου. Αν θες μου λέει περιμένουμε καμιά βδομάδα ακόμα, να φτάσουμε 40, ότι θες, απλά το παιδί να ξέρεις είναι έτοιμο και είναι πολύ καλά στα κιλά του. Τελικά αποφασίσαμε με τον άντρα μου και κάναμε καισαρική πριν κλείσω τις 40 εβδομάδες, ο μικρός μας γεννήθηκε 3.500 κιλά και όλα πήγαν καλά. Θα μείνω όμως πάντα με την απορία αν θα γυρνούσε αργότερα ή όχι. :) ( έχω διαβάσει για κοπέλες που έχουν γεννήσει και στις 42 εβδομάδες ). Stellanew και jellyfishch εύχομαι να γυρίσουν τα μωράκια σας και να μην κάνετε καισαρική και μείνετε με την απορία σαν και μένα :)

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

κοριτσια και γω το ιδιο θεμα εχω...κλεινω την 32 εβδομαδα και η μπεμπα εχει το ποπουδακι κατω και χερια ποδια κεφαλι ψηλα!!!Σε περιπτωση που δεν γυρναει μεχρι ποτε μπορουμε να περιμενουμε?? Γινεται δηλαδη να μας πιασουν οι πονοι και να ειναι ισχιακο το μωρο και να μπεις τελευταια στιγμη για καισαρικη?

Εκανα χθες υπέρηχο και ειναι δυο φορες λώροδεμένο το μωρό, γι αυτο δεν μπορει να γυρίσει. Δε γλυτωνω λοιπόν τη καισαρικη. Και οσο το σκέφτομαι τρέμω. Είχα στο πρωτο μια πολυ ευκολη γέννα και τωρα μου ηρθε κάπως χάλια το όλο θεμα.

Πάντως κορίτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντήσεις σας!

κοριτσια και γω το ιδιο θεμα εχω...κλεινω την 32 εβδομαδα και η μπεμπα εχει το ποπουδακι κατω και χερια ποδια κεφαλι ψηλα!!!Σε περιπτωση που δεν γυρναει μεχρι ποτε μπορουμε να περιμενουμε?? Γινεται δηλαδη να μας πιασουν οι πονοι και να ειναι ισχιακο το μωρο και να μπεις τελευταια στιγμη για καισαρικη?

Γεια σου!

Ο γιατρός σου θα σου πει μεχρι ποτε μπορεις να περιμένεις.

Πάντως ξερω ότι μπορει να σε πιάσουν οι πόνοι ή ακόμα και να σου σπάσουν τα νερά και να μπεις για καισαρική. Εκτος αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που γεννούν αστραπιαία και δε σε προλάβουν, οπότε θα γεννήσεις ισχυακά. Αρκεί ο γιατρός σου να χει την εμπειρία.

Κορίτσια εμένα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη το μωρό μου ήταν ισχυακό απο τον 5ο μήνα. Στην πορεία περίμενα να γυρίσει και δεν γυρνούσε. Και κλάμα εγώ και στενοχώρια γιατί δεν ήθελα να φάω μαχαίρι :-( . Απο την 35η εβδομάδα μέχρι την 39η τι μπουσουλούσα μέσα στο σπίτι, τι ανεβαζα τα πόδια ψηλά στον τοίχο και καθόμουν πόση ώρα σχεδόν ανάποδα, τι κολοτούμπες και κατακόρυφα έκανα μέσα στη θάλασσα....αλλά τίποτα...δεν γυρνούσε με τίποτα. Έτσι το πήρα απόφαση και στο τέλος της 39ης εβδομάδας κάναμε την καισαρική. Ενώ σκεφτόμουνα συνέχεια οτι αν το άφηνα μέχρι τελευταία στιγμή ίσως να γυρνούσε μόνο του πριν τον τοκετό, ο γιατρός με διαβεβαίωσε οτι έτσι όπως ήταν το μωρό δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει.

Πιστεύω οτι μερικά μωρά απλά αργούν να γυρίσουν και μερικά για κάποιους λόγους δεν μπορούν να γυρίσουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...