Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως ξερουμε οτι δε χασαμε την ωορρηξια στην σπερματεγχυση???

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια και καλη επιτυχια σε ολες μας με τις προσπαθειες μας!Εκανα κι εγω μολις μια αποτυχημενη σπερματεγχυση και παμε για τις επομενες...:-(

Ηθελα να ρωτησω οσες απο εσας ειχαν αποτυχημενες σπερματεγχυσεις ποσες μερες μετα σας ηρθε η περιοδος?Εγω την εκανα δευτερα και η περιοδος μου ηρθε κυριακη μετα απο 13 μερες και οχι δευτερα οπως νομιζα...Μηπως αυτο σημαινει οτι χασαμε την ωορρηξια?Παρακαλω απαντηστε μου για να διασταυρωσω τα γεγονοτα!Ειναι πολυ σημαντικο να ανταλλασεις αποψεις και να μη βασιζεσαι μονο στο τι λενε οι γιατροι! :)

Διαφημίσεις

Αννα, εγω εκανα πρεγκνυλ κυριακη μεσανυχτα και τριτη πρωι 28/1 εκανα την πρωτη μου σπερματεγχυση (36 ωρες μετα την πρεγκνυλ). Η περιοδος ηρθε στις 14 μερες μετα!

Σε προηγουμενο κυκλο ειχα κανει πρεγκνυλ Δευτερα 23/12 πρωι και με υπολογισμενη ωορρηξια απο 25/12, εγω αδιαθετησα στις 12 μερες μετα...

Θελω να πιστευω οτι η πρεγκνυλ κανει αυτη την δουλεια, να δεσμευει το σπασιμο του ωαριου στις 36 ωρες...

Καλη τυχη!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

δυστυχως αυτη τη φορα δεν ειχα τυχη,αλλα ελπιζω να εχω καποια απο τις επομενες! :) Δηλαδη εσυ τριτη εκανες σπερματεγχυση και τριτη αδιαθετησες σωστα??Εγω αδιαθετησα 13 μερες μετα οχι 14...Εσυ πως την εκανες την κορουλα σου τελικα?Να σου ζησει!!!

Καλησπερα κοριτσια και καλη επιτυχια σε ολες μας με τις προσπαθειες μας!Εκανα κι εγω μολις μια αποτυχημενη σπερματεγχυση και παμε για τις επομενες...:-(

Ηθελα να ρωτησω οσες απο εσας ειχαν αποτυχημενες σπερματεγχυσεις ποσες μερες μετα σας ηρθε η περιοδος?Εγω την εκανα δευτερα και η περιοδος μου ηρθε κυριακη μετα απο 13 μερες και οχι δευτερα οπως νομιζα...Μηπως αυτο σημαινει οτι χασαμε την ωορρηξια?Παρακαλω απαντηστε μου για να διασταυρωσω τα γεγονοτα!Ειναι πολυ σημαντικο να ανταλλασεις αποψεις και να μη βασιζεσαι μονο στο τι λενε οι γιατροι! :)

μετα την σπερ. σου εκανε υπερηχο?εμενα μου εκανε κ δεν ειχε καν σπασει ακομη....

αννουλα εμενα της 2 φορες μου ηρθε στης 14 μερες κ την 3 φορα μου ηρθε σε 1 εβδομαδα!!!!!τωρα ελπιζω να μην ερθει καθολου!!!!!!

Διαφημίσεις

Εσυ πως την εκανες την κορουλα σου τελικα?Να σου ζησει!!!

την κορη μου την απεκτησα απλα και φυσιολογικα!!!!!!!!!!!!!!

στον πρωτο μηνα ελευθερων επαφων με τον συζυγο μου!!!!!!!!!!

το δευτερο μας ζοριζει...

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Εμενα μου εκανε εναν υπερηχο στην κοιλια μετα τη σπερματεγχυση αλλα δεν ειπε τπτ ταχα οτι δε φαινοταν,...δε ξερω....μηπως δεν ηθελε να πει???Καλη επιτυχια και στη ρακουνιτσα και σε ολες μας !Θα ξανακανω τον αλλον μηνα!Σε μια εβδομαδα παντως πως το δικαιολογησε οτι ηρθε???περιεργο δεν ειναι???

Εμενα μου εκανε εναν υπερηχο στην κοιλια μετα τη σπερματεγχυση αλλα δεν ειπε τπτ ταχα οτι δε φαινοταν,...δε ξερω....μηπως δεν ηθελε να πει???Καλη επιτυχια και στη ρακουνιτσα και σε ολες μας !Θα ξανακανω τον αλλον μηνα!Σε μια εβδομαδα παντως πως το δικαιολογησε οτι ηρθε???περιεργο δεν ειναι???

αννουλα μου σιγουρα ειχαμε χασει την ωορ.μονο αυτο μπορω να σκεφτω ισως κ επειδη εκανα 3 συνεχομενες προσπαθειες...ηταν ψυχολογικο??κ αιμα καφε κ λιγο.αυτην την φορα ηταν ολα διαφορετικα ορμονες... παρακολουθηση το κεντρο εκει..κ στο τελος της σπερμ. μου ξαναεκανε υπερηχο κ μας εξειξε το σπερμα μεσα στην κοιλια πως ηταν.παντως αν αδιαθετησω μετα θα παω για εξωσ.(ποναω αρκετα σαν να εχω ηδη περιοδο.μηπως δεν αφηνουνε κ τα χαπια να ερθει κανονικα?)σου ευχομαι τον αλλο μηνα να σου πανε ολα καλα!!!!παρε κ καμια δευτερη γνωμη...

Kαλη επιτυχια ρακουνιτσα περιμενω νεα σου!Εγω θα κανω κανα 2 ακομα και μετα εξωσωματικη...Πηγα και σε εναν αλλο γιατρο και ενω ο πρωτος μου ειπε πιθανοτητες επιτυχιας 35 % που μου φανηκε παρα πολυ ο δευτερος μου λεει "τι 35% και χαζομαρες κατω απο 10 % εχει η σπερματεγχυση..."Ο,τι να ναι ο καθενας...εσυ σε ποια πολη πας?τωρα εγω τις εκανα στη θεσ/νικη αλλα για εξωσωματικη θα παω στην αθηνα μαλλον... :)

Ρακουνιτσα τωρα ειδα την ιστορια σου και στο αλλο το ποστ!Εχουμε σχεδον το ιδιο προβλημμα κι εγω δεν εχω κατι εμφανες αλλα εχουμε μετριο σπερμα ,εχει προβλημα στη μορφολογια ενω τα αλλα ειναι καλα!Σου εκανε σπερματεγχυση με 25 ωαρια!!!μεγαλα?Εγω ειχα 5 μεγαλα και πολλα μικρα αλλα ο αλλος ο γιατρος μου ειπε οτι εμποδιζουν τα μικρα τα μεγαλα...αυτος ο γιατρος που ηταν που εκανε αυτα?Και πως ερχοταν 5 ωρες μετα δε νομιζω οτι πρεπει... Μετα αλλαξες γιατρο ε?Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναι ωραια να συζητας με καποιον που περναει τα ιδια και να μην πρηζεις τους υπολοιπους που δεν καταλαβαινουν κιολας την αγωνια μας... :)

Διαφημίσεις

Ρακουνιτσα τωρα ειδα την ιστορια σου και στο αλλο το ποστ!Εχουμε σχεδον το ιδιο προβλημμα κι εγω δεν εχω κατι εμφανες αλλα εχουμε μετριο σπερμα ,εχει προβλημα στη μορφολογια ενω τα αλλα ειναι καλα!Σου εκανε σπερματεγχυση με 25 ωαρια!!!μεγαλα?Εγω ειχα 5 μεγαλα και πολλα μικρα αλλα ο αλλος ο γιατρος μου ειπε οτι εμποδιζουν τα μικρα τα μεγαλα...αυτος ο γιατρος που ηταν που εκανε αυτα?Και πως ερχοταν 5 ωρες μετα δε νομιζω οτι πρεπει... Μετα αλλαξες γιατρο ε?Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειναι ωραια να συζητας με καποιον που περναει τα ιδια και να μην πρηζεις τους υπολοιπους που δεν καταλαβαινουν κιολας την αγωνια μας... :)

αννουλα μου 25 ηταν τα χιλιοστα του ωαριου..δηλαδη θα ειχε χαθει η ωορηξια..αυτες τις 3 απελπιστικες προσπαθειες σε φυσικο κυκλο τις εκανα στην λαρισα στο πανεπιστιμιακο νοσοκ.ο γιατρος πολλη ..........αντε να μην πω!!!!!!τωρα πηγα στην αθηνα στο neogenesis κ εκανα την iutri με ορμονες ελαφρο σχετικα πρωτοκολλο γιατι ειμαι κ 38!!!!!!!!!!!!κ τρεμω της ορμονες!!!μας ειχε δωσει το σπερμοδιαγραμμα μετα την σπερμ. αλλα απο στρες δεν το ειχα προσεξει...τωρα το κοιταξα κ εχω παθει πλακα!!!!!!!!!!χαλια μου φαινετε...οταν τον ρωτησα μου ειπε καλα ειναι κ το εμπλουτισαμε κ εμεις..τι να πω απελπιστικα τωρα

αννουλα μου 25 ηταν τα χιλιοστα του ωαριου..δηλαδη θα ειχε χαθει η ωορηξια..αυτες τις 3 απελπιστικες προσπαθειες σε φυσικο κυκλο τις εκανα στην λαρισα στο πανεπιστιμιακο νοσοκ.ο γιατρος πολλη ..........αντε να μην πω!!!!!!τωρα πηγα στην αθηνα στο neogenesis κ εκανα την iutri με ορμονες ελαφρο σχετικα πρωτοκολλο γιατι ειμαι κ 38!!!!!!!!!!!!κ τρεμω της ορμονες!!!μας ειχε δωσει το σπερμοδιαγραμμα μετα την σπερμ. αλλα απο στρες δεν το ειχα προσεξει...τωρα το κοιταξα κ εχω παθει πλακα!!!!!!!!!!χαλια μου φαινετε...οταν τον ρωτησα μου ειπε καλα ειναι κ το εμπλουτισαμε κ εμεις..τι να πω απελπιστικα τωρα

De πειραζει μην απελπιζομαστε εγω το εχω παρει αποφαση οτι θα παω σε εξωσωματικη στο τελος απλα κανω 3-4 σπερματεγχυσεις για να μη λεω οτι δεν τις εκανα..:)...Mετα την 3η εξωσωματικη νομιζω θα με πιασει το μεγαλο αγχος...Ετσι λεω απο τωρα βεβαια για να μη το σκεφτομαι και αγχωθω πολυ πολυ!!!

καλημερα κοριτσια ειμαι πολλη στεναχωρημενη...εκανα τεστ το πρωι κ βγηκε αρνητικο!!!!!!πηρα τον γιατρο ειπε μπορει να ηταν λαθος να κανω την χωριακη αυριο κανονικα..του ειπα τουλαχιστον να μην παρω τα χαπια σημερα κ μου ειπε οχι αν ειναι αρνητικο αυριο τοτε να τα κοψω..:-(

• 9 months later...

Ο υπέρηχος κορίτσια θα αποφανθεί για το αν χάθηκε όπως γράφει η θεματοθέτρια η ωορρηξία. Από ό,τι έχω συμπεράνει ο υπέρηχος είναι απαραίτητος πριν την διαδικασία.

Εγώ έκανα την 1η μου σπερματέγχυση στις 16/12/2014 ημέρα Τρίτη και πριν βάλουν το σπέρμα ο γιατρός κοίταξε τον υπέρηχο και μου είπε πως η ωορρηξία δεν είχε γίνει ακόμη.

Την πρεγκνύλ την είχα κάνει το προηγούμενο βράδυ δλδ στις 15/12 στις 10.00 το βράδυ και την άλλη μέρα το πρωί στις 11.00 με βάλαν στον θάλαμο.

Η προσπάθεια πάντως απέτυχε. Στις 29/12/2014 είχα αρνητική χοριακή .

Η περίοδος μου ήρθε σήμερα 01/01/2015 (!) δηλαδή 16 ημέρες ακριβώς μετά την σπερματέγχυση...Καλή χρονιά κορίτσια και έχει ο Κύριος...:) οφείλουμε να δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας εμείς οι ίδιες...όπως έχω ξαναγράψει η αρνητική χοριακή δεν μου άφησε περιθώρια για σκέψεις περί επερχόμενης εγκυμοσύνης αλλά για όνειρα...ένα σωρό!!!!!!! :mrgreen:

• 2 months later...

Εγώ είχα κάνει υπέρηχο πριν κάνουμε την σπερματέγχυση και το ωάριο ήταν εκεί κ μας περίμενε. Σάββατο πρωί έκανα τη σπερματέγχυση, και Σάββατο πρωί μετά από 14 μέρες ακριβώς, αδιαθέτησα. Σαν να μην έγινε σπερματέγχυση. Ο οργανισμός μου μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα.

Τώρα, σε οτι αφορα στα ποσοστά. Η σπερματέγχυση έχει λίγο καλύτερες πιθανότητες απο τη φυσική πράξη (αναφέρομαι φυσικά σε σπερματέγχυση χωρίς φάρμακα), και αυτό γιατί ρυθμίζεις άριστα το timing (λόγω της πρεγκνύλ) και γιατί παραβλέπεις την τραχηλική βλένη. Κατά τ αλλα δεν αλλάζει κάτι. Αν στην ηλικία των 25 ετών έχεις πιθανότητες 20% για να συλλάβεις μόνη σου (δεδομενου ότι δεν υπάρχει αλλο πρόβλημα), με την σπερματέγχυση ας πούμε ανεβαίνει στο 23%. Στην ηλικία που είμαι εγώ (στα 37 και βάλε κάτι) οι πιθανότητες για φυσική σύλληψη έχουν πέσει κάπου στο 12% κάθε μήνα, ε άντε με την σπερματέγχυση να πάει στο 14%. Αυτά ειναι περίπου τα ποσοστά, όπως μου τα είπε και ένας εξωσωματικός.

Διαφημίσεις

Άννα, σε ότι αφορά ότι αδιαθέτησες 13 μέρες μετά κ όχι 14 μέρες μετά, δεν αποτελεί ένδειξη ότι έγινε σε λάθος μέρα η ωορρηξία. Η δευτερη φάση του κύκλου (luteral phase νομίζω λέγεται) δεν κρατάει σε όλες τις κοπέλες το ίδιο αν δεν κάνω λάθος. Μπορεί εσένα να είναι σταθερά στις 13 μέρες. Υπάρχουν κοπέλες που έχουν και κάτω από 11 μέρες luteral phase και σε αυτή τη περίπτωση νομίζω οτι ειναι πρόβλημα, δείχνει ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία να διαβάσεις γι αυτά τα θέματα στο ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...