Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

10 μερες πυρετο!

Recommended Posts

Καλημερα μαμαδες.

Η μικρη κορη μου ειναι 4,5 ετων και πριν 10 μερες ανεβασε πυρετο.Δεδομενου οτι κυκλοφορουν ιωσεις γνωριζα οτι το πρωτο 3ημερο δικαιολογειται να εχει πυρετο.Συμπτωματα άλλα δεν ειχαμε εκτος απο λίγο βηχα.Στο τελος της δευτερης ημερας όμως εγινε εντονος και όλη τη νυχτα δυσκολευτηκε να κοιμηθει.Την βοηθησε με ενα επιπλεον μαξιλαρι και με υγραντηρα.Την τριτη μερα, δεν μου εκανε πυρετο και πιστεψα οτι γιναμε καλά.Την τεταρτη μερα προς το απογευμα ξανα ανεβασε πυρετο και πηρα τηλεφωνο την παιδιατρο μας , η οποια ηρθε πρωι της 5ης μερα και την εξετασε.Βρηκε πυκτες εκκρισεις στο ιγμοριο και ξεκινησαμε αντιβιωση ( Augmentin, την εχει ξανα πιει στο παρελθον).Την 9η μερα ( 3η μερα με αντιβιωση) ανεβασε πυρετο και παλι.Η παιδιατρος μου ειπε οτι ισως δεν την επιασε η αντιβιωση και πρεπει να την αλλαξουμε. Τωρα ξεκιναω για την παιδιατρο....αλλα αναρωτιεμαι ,μηπως θα επρεπε να την παω στο νοσοκομειο μια και καλή? Το μονο που με σταματαει να την παω στο νοσοκομειο ειναι οτι θα ταλαιπωρηθει με τις αιματολογικες εξετασεις που σιγουρα θα του υποβαλουν.Το τρυπημα θα μου το ταλαιπωρησει και θα το φοβισει το καημενο μου.Αν μπορουσα να το αποφυγω....θα ηταν το καλυτερο για το παιδι,αλλα απο την αλλη αναρωτιεμαι αν "πειραματιζομαστε" εις βαρος του παιδιου.Εχει καποια αλλη μαμα , απρομοια εμπειρια....τι ειναι καλυτερα να κανω? :-( ( Με τα ιδια συμπτωματα ξεκινησε και η μεγαλη μου κορη, 13 ετων η οποια παιρνει αντιβιωση με την ιδια ακριβως αιτια και ειναι πολυ καλα σημερα στην 4η μερα αντιβιωσης) Ευχαριστω για τον χρονο σας!

Διαφημίσεις

δεδομενου οτι κυκλοφορουν ενα σωρο ασχημες ιωσεις εγω θα την πηγαινα νοσοκομειο, καλυτερα λιγες ωρες ταλαιπωρια παρα να τρεχουμε. Να δειτε μηπως εχει και πνευμονια που πολλες φορες δουλευει κρυφα και δεν ακουγεται παντα με τα ακουστικα

Kι εγώ νοσοκομείο θα πρότεινα. Κυκλοφορούν πολλά τώρα τελευταία. Το τσιμπιματάκι θα ξεχαστεί σύντομα, ήδη ταλαιπωρήθηκε πολύ το παιδάκι σου. Περαστικά σας.

Κοπελιά καλημέρα. Τα ίδια πέρασε γειτόνισσα με την μικρή της. η αντιβίωση δεν την έπιανε και συνέχιζε για 10 μέρες πυρεττό. την πήγε νοσοκομείο όπου η παιδίατρος την εξέτασε καλά χωρίς να βρίσκει κάτι ιδιαίτερο και της έλεγε οτι κυκλοφορεί μια τέτοια ίωση. της άλλαξε αντιβίωση και από την επόμενη το παιδί άρχισε να συνέρχεται. Πριν την πας νοσοκομείο και ρισκάρεις να φύγεις και με επιπλέον "δωράκι" από εκεί θα λεγα να ξανατηλεφωνήσεις στην παιδίατρό σας πρώτα. Εύχομαι περαστικά.

Σας ευχαριστω μαμαδες για τις συμβουλες σας! Σημερα μεσα στο αγχος μου , σηκωθηκα να παω στην παιδιατρο και οταν εφτασα στην πορτα της θυμηθηκα οτι δεν εχει ιατρειο Δευτερα τις πρωινες ωρες.Θα την ξαναπαω μεσημερι πάλι.Γνωριζω οτι το καλυτερο ειναι το νοσοκομειο αλλα επειδη εχω αρκετα ανηψια και ξερω οτι ταλαιπωρουνται τα παιδια φευγοντας με "δωρακια" οπως ανεφερε η φιλη "elpidaz" με φοβιζει.Και ασφαλως , σκεφτομαι τον φοβο του παιδιου μου εαν χρειαστει να το τρυπησουν.Ισως να το γλιτωναμε αυτο το βασανακι.Βρεθηκα με ξαδερφο μου σε νοσοκομειο που ειχε το παιδι του και οταν ηταν να του παρουν αιμα, εβγαλαν εξω το μπαμπα του παιδιου και ακουγαμε απέξω -μπαμπακα μου ,γιατι με αφηνεις? - ο ξαδερφος μου παραλιγο να σπασει την πορτα , που ηταν κλειδωμενη....μην σου τυχει! Πολυ σκληρο για εναν γονεα και βεβαια ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....Εαν μπορουσα να το αποφυγω αυτο,θα το εκανα όπως ολες οι μαμαδες νομιζω.Γενικα εχω εμπιστοσυνη στην παιδιατρο αλλα κάπως νευριασα οταν μου ειπε " δεν την έπιασε η αντιβιωση, παρε Zinadol ή Ceclor που εχει πιο υποφερτή γευση για τα παιδια". Γινεται να μην σε πιάνει η αντιβιωση , ενω στο παρελθον χρειαστηκε και την ειχαμε παρει παλι,και τοτε ειχε λειτουργησει?. Η παιδιατρος μου ειπε "ναι, συμβαινει". Καταληγω στο να την δει παλι η παιδιατρος το μεσημερι και θα κρινω αν με πεισει, αλλιως βουρ για το "Παιδων"...αυτα .Ετσι για την ιστορια , θα σας ενημερωσω...

Διαφημίσεις

Εγώ πιστεύω στην παιδίατρο (φυσικά παίζει και τι εμπιστοσύνη έχουμε στον γιατρό μας). Θα δεί το μωρό και αν όντως κρίνεται αναγκαίο να το πας νοσοκομείο θα στο πει και η ίδια. Δεν έχει νόημα να ταλαιπωρηθεί το παιδί αν η παιδίατρος βρεί την εστία του πυρετού. Περαστικά εύχομαι.

Συμφωνω με ster. Εξαλλου μπορει το παιδι να κολλησε δευτερη ιωση στο καπακι. Συμβαινει και ας παιρνει αντιβιωση. Ακολουθησε οδηγιες εμπιστου παιδιατρου.

εκτος απο βηχα εχει κατι αλλο??της φιλης μου η κορη που ειναι ετσι 10 μερε τελικα ειχε λοιμωδη μονοπυρηνωση το οποιο βεβαια δεν περναει με αντιβιωση!

http://lmtf.lilypie.com/XtbDp3.png http://lb3f.lilypie.com/Dusap2.png

Αν έχεις λοιμωδη μονοπυρηνωση και πάρεις αντιβίωση αντιδρά το σώμα. Εγώ που είχα και δεν την είχαν διαγνώσει, μου έδωσαν αντιβίωση και κατέληξα στο νοσοκομείο με σπιράκια παντού και ξίσιμο τρελό! Οπότε το θεωρώ απίθανο, αλλά η γιατρός θα δει το παιδί κλινικά και θα κρίνει. Η μονοπυρηνωση έχει πρισμένους λεμφαδένες, δεν είναι απλή ίωση και το θεωρώ πολυ δύσκολο να έχει το παιδί, με βάση ότι πήρε αντιβίωση και το σώμα την δέχτηκε. Στην μονοπυρηνωση απαγορεύονται τα φάρμακα. Θέλει μόνο ξεκούραση.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Καλημερα μαμαδες.....μετα το "ξεσκονισμα" της παιδιατρου μας αλλαξε αντιβιωση και μας ειπε να μην ανυσηχουμε καθολου.Δεν λειτουργησε η πρωτη αντιβιωση.Σημερα σηκωθηκε το κοριτσακι μου με πολυ καλη διάθεση , δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή το Zinadol έδρασε αμέσως.Μονο 2 φορες εχει προλαβει και εχει πιει. Αν και ειναι απαισια η γευση του....πιο απαισια δεν γινεται,και γιαυτο εβαλα λίγο μελι μεσα στη "δόση" ωστε να "χρυσωσουμε το χάπι" που λεμε. Την πρωτη προσπαθεια την χαλαλισαμε στο χαλί....εκανε αμεσως ρουκετα....δεν αντεξε.Της φανηκε απαισια γευση ,οπως πραγματι ειναι γιατι το δοκιμασα και εγω.Κλάψαμε πολυ χτες για να την πιουμε...αχαχαχ με πολυ υπομονη ,με αγκαλιες και φιλια,40 λεπτα να γυριζουμε απο δωματιο σε δωματιο με το φαρμακο στα χερια,καταληξαμε να την πιουμε γιατι το ιδιο το παιδι σκεφτηκε το εξης φοβερο τελικα. "Μαμα , ετοιμασε μου την οδοντοβουρτσα μου για να πλυνω αμεσως το στομα μου,μετα το φαρμακο" μου ειπε.....και αυτο ηταν.αυτο το τόσο απλό , εγω δεν το ειχα σκεφτει....Πραγματι μεσα σε λίγα δευτερολεπτα, ηπιε μιση δοση , νερο και την υπολοιπη δόση, και καπακι το πλυσιμο των δοντιων.....Αυτα! Ελπιζω να κανει το θαυμα του αυτο το φαρμακο.

Διαφημίσεις

Καλημερα μαμαδες.....μετα το "ξεσκονισμα" της παιδιατρου μας αλλαξε αντιβιωση και μας ειπε να μην ανυσηχουμε καθολου.Δεν λειτουργησε η πρωτη αντιβιωση.Σημερα σηκωθηκε το κοριτσακι μου με πολυ καλη διάθεση , δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή το Zinadol έδρασε αμέσως.Μονο 2 φορες εχει προλαβει και εχει πιει. Αν και ειναι απαισια η γευση του....πιο απαισια δεν γινεται,και γιαυτο εβαλα λίγο μελι μεσα στη "δόση" ωστε να "χρυσωσουμε το χάπι" που λεμε. Την πρωτη προσπαθεια την χαλαλισαμε στο χαλί....εκανε αμεσως ρουκετα....δεν αντεξε.Της φανηκε απαισια γευση ,οπως πραγματι ειναι γιατι το δοκιμασα και εγω.Κλάψαμε πολυ χτες για να την πιουμε...αχαχαχ με πολυ υπομονη ,με αγκαλιες και φιλια,40 λεπτα να γυριζουμε απο δωματιο σε δωματιο με το φαρμακο στα χερια,καταληξαμε να την πιουμε γιατι το ιδιο το παιδι σκεφτηκε το εξης φοβερο τελικα. "Μαμα , ετοιμασε μου την οδοντοβουρτσα μου για να πλυνω αμεσως το στομα μου,μετα το φαρμακο" μου ειπε.....και αυτο ηταν.αυτο το τόσο απλό , εγω δεν το ειχα σκεφτει....Πραγματι μεσα σε λίγα δευτερολεπτα, ηπιε μιση δοση , νερο και την υπολοιπη δόση, και καπακι το πλυσιμο των δοντιων.....Αυτα! Ελπιζω να κανει το θαυμα του αυτο το φαρμακο.

Περαστικά στο παιδάκι σου... θα σε συμβούλευα να μην "παίζεις" με τα φάρμακα.. δηλαδή ειδικά το μέλι είναι από τα πλέον αλλεργιογόνα προιόντα... μην το αναμιγνύεις με φάρμακο... καλύτερα εφόσον έχει απαίσια γεύση το φάρμακο να της δίνεις τη δόση και μετά π.χ. να της δίνει κάτι γλυκό (π.χ. μία καραμελίτσα ζελεδάκι / ένα μπισκοτάκι) για να της μένει η γλύκα....

Μα δεν λειτούργησε η πρώτη αντιβίωση γιατι μάλλον ειχε ίωση το παιδι και οχι μικρόβιο!!!!!! Σορυ έχω φριξει με αυτο που διάβασε οτι έδωσε η Παιδιατρος αντιβίωση για ίωση!!!! Οι αντίβιώσεις δεν κάνουν τίποτα σε ιώσεις παρα πόνο σε βακτήρια (τα οποία έρχονται μετα τις ιώσεις αλλα αυτο ειναι άλλο θέμα). Και αν ήταν πνευμονία θα ειχε 40 πυρετό και θα ανέπνεε πολυ γρήγορα! Γενικός οταν αναπνέουν γρήγορα και βλέπεις το στηθαίο τους να παει μεςα τοτε η ίωση έχει εξελιχτεί σε βακτήρια και τοτε μονο χρειάζεται αντιβίωση

Το κοριτσάκι σου μάλλον πέρασε την ίωση που έκανε τον κύκλο της και τώρα ειναι μια χαρα... Ο δικός μου ειχε 10 μερες πυρετό και δεν πήρε αντιβίωση, γιατι μου είπαν απο το νοσοκομείο οτι ήταν ίωση οταν τον εξετασανε

Σορυ προσωπική μου γνώμη, σκέψου αν έχεις εμπιστοσύνη σε αυτήν την παιδιατρο!!!!

Τόσες μέρες πυρετός,και μάλιστα πολυφασικος(σταματάει και ξαναξεκιναει)είναι ενδεικτικός-για να μην πω αποδεικτικός- ίωσης.Αυτό ενισχύεται και από το ότι είχε παρόμοια συμπτώματα το μεγαλύτερο παιδί,αφού οι μικροβιακες λοιμώξεις δεν είναι τόσο μεταδοτικές όσο οι ιογενείς.Δεν αποκλείεται να ήταν Η1Ν1!Μοιάζουν πολύ ο κύκλος και τα συμπτώματα!Τέλος καλό,όλα καλά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...