Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες β τριμήνου

Recommended Posts

Καλημέρα!!! Εύχομαι σε όλους να περάσουν ξέγνοιαστα και χαρούμενα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Βρίσκομαι στο β τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και έχω μερικές απορίες. Θα ήθελα αν γίνεται τα φώτα σας.

1) είναι πολύ κακό αν το κεφαλάκι του μωρού είναι μιας εβδομάδας μικρότερο από το υπόλοιπο σώμα (το οποίο είναι μια εβδομάδα πάνω από την πραγματική ηλικία κύησης)? Η μέτρηση έγινε τη 17 η εβδομάδα. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο?

2) Ο πλακούντας μου μου είπανε είναι χαμηλός οπίσθιος, και το μωρούλι είναι με τα πόδια προς τα κάτω.. μου είπε ο γιατρός ότι αν συνεχίσει έτσι η μπορμπουλήθρα θα πάμε για καισαρική.... Μέχρι πότε πρέπει να να γυρίσει το στρουμφάκι και να ανέβει ο πλακούντας ώστε να γλιτώσουμε το νυστέρι??να συμπληρώσω σ αυτό ότι γενικά το μωρό το νιώθω να κλωτσάει πάντα στο ίδιο σημείο χαμηλά και προς τα κάτω......

3) Στην αυχενική μου γραφει: πιθανότητες για πρόωρο τοκετό 1/131, είναι πολύ ή λιγο αυτή η τιμή??

4) την τελευταία φορά που πήγα μου έγραψε σίδηρο φολικό και ασβέστιο.. Με το σίδηρο άρχισα να έχω διάρροιες (:oops:) να το πω στο γιατρό ή δεν είναι και τόσο σημαντικό???

5) Η δουλειά μου απέχει 3 ώρες πήγαινε έλα με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να με πονάει πολύ η μέση μου χαμηλά στην ουρίτσα από τη δεξιά πλευρά. Πιάνομαι, παθαίνω λουμπάγκο και μερικές φορές κουτσαίνω. Υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει σ αυτό?

Κατά τ άλλα περιμένουμε εναγωνίως τη β επιπέδου για να δούμε αν όλα πάνε καλά.

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!! Εύχομαι σε όλους να περάσουν ξέγνοιαστα και χαρούμενα το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Βρίσκομαι στο β τρίμηνο της εγκυμοσύνης, και έχω μερικές απορίες. Θα ήθελα αν γίνεται τα φώτα σας.

1) είναι πολύ κακό αν το κεφαλάκι του μωρού είναι μιας εβδομάδας μικρότερο από το υπόλοιπο σώμα (το οποίο είναι μια εβδομάδα πάνω από την πραγματική ηλικία κύησης)? Η μέτρηση έγινε τη 17 η εβδομάδα. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο?

2) Ο πλακούντας μου μου είπανε είναι χαμηλός οπίσθιος, και το μωρούλι είναι με τα πόδια προς τα κάτω.. μου είπε ο γιατρός ότι αν συνεχίσει έτσι η μπορμπουλήθρα θα πάμε για καισαρική.... Μέχρι πότε πρέπει να να γυρίσει το στρουμφάκι και να ανέβει ο πλακούντας ώστε να γλιτώσουμε το νυστέρι??να συμπληρώσω σ αυτό ότι γενικά το μωρό το νιώθω να κλωτσάει πάντα στο ίδιο σημείο χαμηλά και προς τα κάτω......

3) Στην αυχενική μου γραφει: πιθανότητες για πρόωρο τοκετό 1/131, είναι πολύ ή λιγο αυτή η τιμή??

4) την τελευταία φορά που πήγα μου έγραψε σίδηρο φολικό και ασβέστιο.. Με το σίδηρο άρχισα να έχω διάρροιες (:oops:) να το πω στο γιατρό ή δεν είναι και τόσο σημαντικό???

5) Η δουλειά μου απέχει 3 ώρες πήγαινε έλα με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να με πονάει πολύ η μέση μου χαμηλά στην ουρίτσα από τη δεξιά πλευρά. Πιάνομαι, παθαίνω λουμπάγκο και μερικές φορές κουτσαίνω. Υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει σ αυτό?

Γειά σου jellyfishch! Καλή Καθαρά Δευτέρα να έχουμε!

Σχετικά με το πρώτο σου ερώτημα δεν ξέρω καθόλου να σου απαντήσω, ο γιατρός σου τι σου είπε;

Όσο για το μωρό που είναι με τα πόδια προς τα κάτω δεν νομίζω να είναι δείγμα οτι θα κάνεις καισαρική απαραίτητα... είναι πολύ νωρίς να βγει τέτοιο συμπέρασμα, είναι ακόμη τέτοιο το μέγεθός τους που τους επιτρέπει να κινούνται μέσα στην κοιλίτσα, αυτό ίσως να ισχύει στο τρίτο τρίμηνο που δεν έχουν τόσο χώρο να κινούνται και είναι δύσκολη ίσως η αλλαγή θέσης.

Οι πιθανότητες για πρόωρο τοκετό που σου έδωσε δεν μου ακούγονται πολλές, κι εμένα μου είχε πει 1:129 και δεν το σχολίασε αρνητικά άρα είναι φυσιολογικές οι τιμές!

Ο σίδηρος προκαλεί δυσκοιλιότητα συνήθως, αν έχεις επαναλαμβανόμενες διάρροιες θα πρέπει να το αναφέρεις στο γιατρό... Έχε υπόψιν ότι κυκλοφορεί γαστρεντερίτιδα αυτές τις μέρες...

Η μέση μου με πονάει κι εμένα που και που, όταν κουράζομαι και ακριβώς στο ίδιο σημείο που πονάει κι εσένα... Ίσως θα σε ανακούφιζε να έχεις ένα μαξιλαράκι στη μέση σου όταν οδηγάς γιατί είναι πολλές οι ώρες και φυσικά να αποφεύγεις τις λακκούβες...

Με το καλό και η Β' Επιπέδου! Όλα καλά θα πάνε! :D

cSQmp2.png

dorita μου σ ευχαριστώ για την απάντηση.

Ο γιατρός σχετικά με το κεφαλάκι του μικρού μας μας είπε πως δεν είναι κάτι προς το παρόν και πως θα παρακολουθούμε την ανάπτυξή του και αν πηγαίνει συμμετρικά (παράλληλα δηλαδή) τότε είναι οκ.

Για τις διάρροιες, αν συνεχιστούν θα πάρω ένα τηλ στο γιατρό. Γαστρεντερίτιδα λίγο χλωμό γιατί δεν έχω άλλα συμπτώματα...θα χω το νου μου γενικά!!!!!!!

θα το δοκιμάσω το κολπάκι με το μαξιλάρι που μου είπες. Ευτυχώς μάιο θα βγω σε άδεια οπότε και θα ξεκουραστώ.

Με το καλό και το δικό σου μωράκι!!:D

2t7wp3.png

Αν διαβασεις στο φυλλαδιο με παρενεργειες στο σιδηρο, λεει πως σε καποιες περιπτωσεις προκαλει δυσκοιλιοτητα ενω σε αλλες διαρροια.

Με το καλο το μωρακι σου :)

dorita μου σ ευχαριστώ για την απάντηση.

Ο γιατρός σχετικά με το κεφαλάκι του μικρού μας μας είπε πως δεν είναι κάτι προς το παρόν και πως θα παρακολουθούμε την ανάπτυξή του και αν πηγαίνει συμμετρικά (παράλληλα δηλαδή) τότε είναι οκ.

Για τις διάρροιες, αν συνεχιστούν θα πάρω ένα τηλ στο γιατρό. Γαστρεντερίτιδα λίγο χλωμό γιατί δεν έχω άλλα συμπτώματα...θα χω το νου μου γενικά!!!!!!!

θα το δοκιμάσω το κολπάκι με το μαξιλάρι που μου είπες. Ευτυχώς μάιο θα βγω σε άδεια οπότε και θα ξεκουραστώ.

Με το καλό και το δικό σου μωράκι!!:D

Σ' ευχαριστώ κοπέλα μου! Κι εσύ με το καλό να υποδεχτείς το δικό σου! Πάντως σχετικά με τη γαστρεντερίτιδα κυκλοφορεί μια μορφή της χωρίς εμετούς, μόνο διάρροια... πάντως δες το αν συνεχιστεί, ρώτα για να είσαι σίγουρη, γιατί ο δικός μου ο γιατρός πριν πάρω τον σίδηρο με προειδοποίησε για δυσκοιλιότητα και όχι για διάρροια...

cSQmp2.png

Διαφημίσεις

Οσο αφορα στο σιδηρο θα σου ελεγα να κανεις εξετασεις κι αν οντως προκυψει απο αυτες αναγκη για ληψη συμπληρωματος τοτε μονο να παρεις. Διαφορετικα ενισχυσε τη διατροφη σου με περισσοτερο κρεας. Στην πρωτη εγκυμοσυνη δεν μπορουσα ουτε να σκεφτω κρεας οποτε χρειαστηκε να παρω συμπληρωμα ενω τωρα οι εξετασεις ειναι καλες και δεν εχω παρει καθολου. Το μονο συμπληρωμα που παιρνω ειναι φιλισιν. Ουτε ασβεστιο θα παρω.

Καλη Κ. Δευτερα και με το καλο τα μωρα σε ολες.

..μαμα τωρα ξερω..

καλημέρα και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Leticia 'έχεις δίκιο. κι εγώ προσπαθούσα σε όλη τη μέχρι τώρα εγκυμοσύνη να τρώω όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να παίρνω όλα τα θρεπτικά συστατικά εγώ και το μωρό μου. Ο γιατρός μου φαίνεται να είχε την ίδια άποψη καθώς δε μου είχε γράψει κάποιο συμπλήρωμα, όπως πχ κάνουν άλλοι γιατροί από την αρχή της εγκυμοσύνης. αλλά από την αυχενική μέχρι την 17η που πήγα τελικά στο γιατρό, ένοιωθα όλο και πιο αδύναμη, όπως όταν παίρνουμε αντιβίωση και είμαστε μονίμως εξαντλημένοι.....και μόλις άρχισα να τα παίρνω κατ ευθείαν ένοιωσα καλύτερα, μάλλον τα είχα πλέον ανάγκη.....εξετάσεις β τριμήνου τώρα θα κάνω. από κρέας κι εγώ τρώω πλέον λιγότερο (ενώ πριν ήθελα κάθε μέρα) και το χοιρινό το σιχαίνομαι.

έχετε δίκιο θα κάνω μια ερώτηση στο γιατρό σχετικά με τις διάρροιες, δε χάνω τίποτα..

2t7wp3.png

είναι πολύ νωρίς για να έχει πάρει θέση το μωρό! νομίζω ότι ο γιατρός σου σιγά σιγά σε ψήνει για καισαρική, πάρε και μια δεύτερη γνώμη, αν σου λέει τέτοια πράγματα από τώρα, φοβάμαι πως θα επιμείνει αργότερα για καισαρική χωρίς να είναι απολύτως απαραίτητη.

Αν ο σίδηρος που παίρνεις σου προκαλεί διάρροια, ζήτα από τον γιατρό σου να σου δώσει σε διαφορετική μορφή (αν πχ παίρνεις χάπια να το πάρεις σε αμπούλα ή το αντίστροφο)

Επίσης το φυλλικό οξύ είναι ιδανικό για την βέλτιστη απορρόφηση του σιδήρου, ρώτα τον μήπως πάρεις και τέτοιο.

Το χοιρινό κρέας δεν ανεβάζει την αιμοσφαιρίνη, κυρίως μοσχαρίσιο χρειάζεσαι για να δυναμώσεις.

Όσο για την μέση σου, κοίτα μήπως μπορείς να κάνεις κάποιας μορφής άσκηση (πχ κολύμβηση, γιόγκα για εγκύους), γιατί όσο μεγαλώνει και βαραίνει η κοιλιά, τόσο θα δυσχεραίνεται η κατάσταση.

Για τον πρόωρο τοκετό μην ανησυχείς, είναι μια χαρά το ποσοστό αυτό!

Όσο για το κεφαλάκι σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, αν η ίδια αναλογία εξακολουθεί, πάει να πει πως όλα είναι καλά. Το επικίνδυνο θα είναι αν το κεφάλι μείνει "πιο πίσω" σε ανάπτυξη σε σχέση με το σώμα, δηλ. το σώμα να μεγαλώνει και το κεφάλι να παραμένει στάσιμο. Θα είχες όμως και άλλες ενδείξεις προβλήματος ήδη, άρα θεωρώ πως είτε η μέτρηση δεν ήταν τέλεια, είτε το παιδί δεν θα είναι "κεφάλας"! ο σύζυγός μου έχει μικρό κεφάλι σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα και τα δυο μου παιδιά στις μετρήσεις κάπως έτσι έβγαιναν, αλλά επειδή το κεφάλι μεγάλωνε σε αντιστοιχία με το σώμα, δεν υπήρξε θέμα.

Σου εύχομαι σε κάθε περίπτωση μια τελειόμηνη εγκυμοσύνη και ένα γερό μωράκι!

Με το καλό σου εύχομαι και εγώ!!

1) Είναι εντελώς φυσιολογικό αυτό, οι μετρήσεις θα έχουν πάντα μικρές αποκλίσεις, δεν γεννιούνται όλα τα μωρά με το ίδιο βάρος/όγκο.

2) Εφόσον ο πλακούντας σου δεν είναι επιπωματικός, δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεται η καισαρική. Κυρίως από ΤΩΡΑ?????? Και ασφαλώς το μωράκι τώρα πλέει, αλλάζει θέση διαρκώς, ΠΩΣ σου λέει για καισαρική;;; Πάντα θα νιωθεις προς τα κάτω κλωτσιές, η μικρή μου είχε πάρει θέση αλλά έδινε κεφαλιές και μπουνίτσες με τα χεράκια και νόμιζα πως θα κατουρηθώ!!

3) Ωραία, έχεις λοιπόν 131 πιθανότητες προς 1 να γεννήσεις στην ώρα σου!!!!!!!!!!!! Τέλεια!!!!

4) Πες του το να σου αλλάξει μάρκα, μην έχεις απώλειες υγρών, δεν κάνει.

5) Σε καταλαβαίνω απόλυτα, είχα τα ίδια προβλήματα περίπου, δες κι εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=129779 αυτό που θα σε βοηθήσει είναι να είναι η πλάτη του καθίσματος όσο πιο πολύ σε βολεύει προς τα πίσω, μην διπλώνει δηλαδή η κοιλίτσα σου πολύ. Επιπλεον, να σηκώνεσαι να περπατάς ή να σταματάς την οδήγηση και να περπατάς να κυκλοφορεί το αίμα σου. Και φυσικά ξεκούραση όσο μπορείς...

Με το καλό και πάλι!!

σας ευχαριστώ πάρα πολύ, με ηρεμήσατε, ειδικά για την πρώτη ερώτηση, καθ ότι πρωτάρα και αγχωμένη. (Υποψιάζομαι βέβαια ότι θα αγχώνομαι πολύ συχνά από δω και πέρα για το παιδάκι μου:D:D)

Φυλικό/φολικό παίρνω ναι, σίδηρο το πιο πιθανό να αλλάξουμε. Θα πάω σε λίγες μέρες να με δει προληπτικά γιατί κουράστηκα πολύ αυτό το διάστημα και εμφάνισα κάτι υγρά σχετικά σκούρα.

Για το γιατρό που λέτε, είναι περίεργο ναι, εκτός του ότι είναι νωρίς όπως λέτε, δε θα με αναλάβει στη γέννα διότι παντρεύεται εκείνες τις μέρες. ούτε θα με πασάρει πουθενά γιατί θα πάω σε άλλη πόλη να γεννήσω (όχι διπλανή)!!! μπορεί να το είπε έτσι, σαν περίπτωση για τον 9ο, έτσι δεν είναι??

Καλή σαρακοστή και να χαίρεστε τις οικογένειές σας!!!

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

jellyfish απ'οτι βλεπω απαντηθηκαν οι αποριες σου!!! ναι ειναι πολυ νωρις να σου μιλα για καισαρικη, ακομα ο μικρος κολυμβητης σου εχει χωρο να γυρισει!!! μετα την 28η-30η νομιζω δυσκολευουν τα πραγαμτα αλλα ακομα και τοτε υπαρχουν μωρα που γυριζουν!! δε σου συζητω οτι υπαρχουν αστερια γιατροι που ακομα και ισχυακα να ερχεται το παιδι το γυριζουν με ανεση την ωρα του τοκετου γιατι σε πολλες χωρες η ισχιακη προβολη δε θεωρειται λογος καισαρικης! εχω φιλη που γεννησε πριν 4 χρονια και τα πραγματα εγιναν ετσι, το ηξεραν οτι ηταν ισχυακο και της ειχε πει ο γιατρος οτι αν θελει εκεινη και δε φοβαται, και συνεργαστει σωστα δεν ειχε προβλημα εκεινος να της το γυρισει! αλλα οκ, αυτες ειναι λιγες εξαιρεσεις! οι μετρησεις των οργανων κλπ ειναι σχετικες.. εχουν παντα αποκλιση! εμενα εβγαινε παντα 1 εβδομαδα μικροτερος και 10 μερες πριν γεννησω ηρθε στα δεδομενα της εβδομαδας που ηταν και γεννηθηκε μια χαρα 3240 και 53εκ! Οι διαρροιες ειναι και συμπτωμα της εγκυμοσυνης, σε αλλες κοπελες δημιουργειται δυσκοιλιοτητα, σε αλλες εμετοι, αλλα οι διαρροιες νομιζω ειναι πιο σπανιο και σε συνδυασμο με το σιδηρο μαλλον εκεινο φταιει και καλο ειναι να το πεις στο γιατρο!!! ολα να πανε τελεια και με το καλο το ζουζουνακι σουυυυυυ!!!

Οι άντρες της ζωής μου...

:D:D:D:D:D σ ευχαριστώ αγορομανούλα!!!

έχω ακούσει και για κάτι μπάλες που κάθεσαι πάνω και το μωρό γυρίζει στη σωστή θέση... δε θυμάμαι πώς λέγονται όμως!!

2t7wp3.png

και συ με το καλό το μωρό!

εύχομαι με τον καινούριο σίδηρο να σου σταματήσει σύντομα η διάρροια, γιατί είναι μεγάλη ταλαιπωρία

Πάντως για την μέση κοίτα όσο μπορείς να κινείσαι, δηλ. να περπατάς ή να κάνεις κάποια ήπια άσκηση (θα επιμείνω για την κολύμβηση, αν υπάρχει η δυνατότητα), θα βοηθηθείς πολύ. Εδώ εμείς που δεν είμαστε έγκυες μετά από κάποιες ώρες στο αυτοκίνητο γινόμαστε σαν το τελικό ς, πόσο περισσότερο στην εγκυμοσύνη που η μέση επιβαρύνεται ποικιλοτρόπως, λόγω βάρους κοιλιάς, λόγω μετατόπισης του κέντρου βάρους, λόγω χαλάρωσης των συνδέσμων κλπ.

Για την θέση του μωρού θα ξέρεις καλύτερα προς το τέλος, δηλ. αφού μπεις για τα καλά στο τρίτο τρίμηνο.

Καλή συνέχεια!

οι μπάλες είναι αυτές που χρησιμοποιούνται στο πιλάτες, αλλά και το απλό περπάτημα την ίδια δουλειά κάνει για την ώρα! οι μπάλες είναι χρήσιμες τις μέρες πριν τον τοκετό, ώστε να μαλακώσουν περισσότερο οι σύνδεσμοι και να διευκολυνθείς να γεννήσεις φυσιολογικά.

(πάντως, αν στο τέλος ενδείκνυται η καισαρική, να μην φοβηθείς καθόλου και πάλι, οι γιατροί είναι πολύ έμπειροι και σε αυτό το θέμα, αρκεί να πας σε κάποιο νοσοκομείο/κλινική που εμπιστεύεσαι και όλα θα πάνε κατευχήν)

:D:D:D:D:D σ ευχαριστώ αγορομανούλα!!!

έχω ακούσει και για κάτι μπάλες που κάθεσαι πάνω και το μωρό γυρίζει στη σωστή θέση... δε θυμάμαι πώς λέγονται όμως!!

ευχαριστωω κι εγω!!! ειναι μπαλες του πιλατες αυτες που λες!!! ολα καλα θα πανε με τον εναν ή με τον αλλο τροπο, και αν χρειαστει να κανεις καισαρικη θα κανεις, δε γινεται αλλιως, απλα ειναι πολυυυ νωρις για να το συζητατε απο τωρα!!!!!

Διαφημίσεις

Μπάλες πιλάτες ε? ωραία!! μπορεί να προμηθευτώ καμία..

Με την καισαρική, ξαφνιάστηκα η αλήθεια είναι, για κάποιο λόγο δε μου είχε περάσει από το μυαλό το ενδεχόμενο (ίσως επειδή όλα έβαιναν καλώς), όντως η ιατρική έχει προχωρήσει και βλέπω φίλες που έκαναν να έχουν αναρρώσει πολύ γρήγορα!!

Για τις ισχυακές γέννες που λες αγορομάνα, έχω δει κι εγώ κάποιες σε φωτογραφίες στο ιντερνετ, αλλά δεν εχω ακούσει γενικά στην ελλάδα καμία περίπτωση!

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καρό, λόγω διαβασματος η άθληση ήταν μηδενική. Θα αρχίσω λίγο περπάτημα σιγα σιγά γιατί κάνει καλό έτσι κι αλλιώς!!!!

2t7wp3.png

κι ομως γινονται ισχυακοι τοκετοι αλλα σπανια ακουγονται... η φιλη μου που γεννησε ενω ειχε το μωρο ισχυακα και της το γυρισαν στον τοκετο, ειχε γιατρο τον Τζεφερακο, αυτος ειναι γνωστος για τις εξωσωματικες του περισσοτερο! Επισης τα vbac δεν ηταν γνωστα στην Ελλαδα αλλα επιτελους εγιναν και πραγματοποιουνται κιολας! εμενα ο γιατρος μου για παραδειγμα κανει ανετα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...