Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ενώ υπάρχει καρδιακός παλμός ο σάκος μικραίνει

Recommended Posts

Κορίτσια γεια σας,

Έψαξα στο φόρουμ για την περίπτωσή μου, αλλά ενώ είδα πολλές περιπτώσεις παλίνδρομης, όπου ο σάκος είναι άδειος και μικραίνει, ωστόσο δεν είδα τη δική μου περίπτωση πουθενα! Θα ήταν παρήγορο αν ήξερα ότι δεν είμαι η μόνη που το περνώ.

Μετά από παλίνδρομη που είχα πριν από 3 μήνες, είμαι πάλι έγκυος αλλά και τη φορά αυτή τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τη Δευτέρα 17/02 πήγα στη γιατρό όπου είδαμε σάκο 11mm και λεκιθικό ασκό. Επειδή όμως έχω καφέ εκκρίσεις (και όχι λίγες) πήγα κ χθες (20/02), όπου ακούσαμε καρδιά, δυνατό παλμό... ο σάκος όμως ήταν 7.58 mm. :cry: Μίκρυνε δλδ κ η γιατρός είπε ότι είχε πάρει και θέση αποβολής. Είμαι να σκάσω, γιατί στην πρώτη ούτε έμβρυο ούτε λεκιθικό είχαμε δει κ έκανα απόξεση... αλλά τώρα το έμβρυο έχει φυσιολογικό μέγεθος κ ο άτιμος σάκος μικραίνει...

Είχε καμία από εσάς παρόμοια εμπειρία και πως εξελίχθηκε;

Όχι ότι έχω πολλές ελπίδες... αλλά αναρωτιέμαι!:confused:

Ευχαριστώ!! :)

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας,

Έψαξα στο φόρουμ για την περίπτωσή μου, αλλά ενώ είδα πολλές περιπτώσεις παλίνδρομης, όπου ο σάκος είναι άδειος και μικραίνει, ωστόσο δεν είδα τη δική μου περίπτωση πουθενα! Θα ήταν παρήγορο αν ήξερα ότι δεν είμαι η μόνη που το περνώ.

Μετά από παλίνδρομη που είχα πριν από 3 μήνες, είμαι πάλι έγκυος αλλά και τη φορά αυτή τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τη Δευτέρα 17/02 πήγα στη γιατρό όπου είδαμε σάκο 11mm και λεκιθικό ασκό. Επειδή όμως έχω καφέ εκκρίσεις (και όχι λίγες) πήγα κ χθες (20/02), όπου ακούσαμε καρδιά, δυνατό παλμό... ο σάκος όμως ήταν 7.58 mm. :cry: Μίκρυνε δλδ κ η γιατρός είπε ότι είχε πάρει και θέση αποβολής. Είμαι να σκάσω, γιατί στην πρώτη ούτε έμβρυο ούτε λεκιθικό είχαμε δει κ έκανα απόξεση... αλλά τώρα το έμβρυο έχει φυσιολογικό μέγεθος κ ο άτιμος σάκος μικραίνει...

Είχε καμία από εσάς παρόμοια εμπειρία και πως εξελίχθηκε;

Όχι ότι έχω πολλές ελπίδες... αλλά αναρωτιέμαι!:confused:

Ευχαριστώ!! :)

δυστυχως κοπελα μου δεν εχω περασει τετοια παρομοια φαση απλα εχω και εγω μια παλληνδρομη στο ιστορικο μου το 2008 οπου ειχαμε δει μονο σακο απλα ηταν κενος και μεγαλωνε κανονικα μεχρι την 7η εβδομαδα.ευχομαι να πανε ολα καλα και να εκανε λαθος στη μετρηση ο γιατρος σου.συμβαινουν και αυτα καμια φορα.να σε ρωτισω κατι αλλο ουτροτζεσταν σου εδωσε να παρεις??

ευχομαι και παλι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα.

δυστυχως κοπελα μου δεν εχω περασει τετοια παρομοια φαση απλα εχω και εγω μια παλληνδρομη στο ιστορικο μου το 2008 οπου ειχαμε δει μονο σακο απλα ηταν κενος και μεγαλωνε κανονικα μεχρι την 7η εβδομαδα.ευχομαι να πανε ολα καλα και να εκανε λαθος στη μετρηση ο γιατρος σου.συμβαινουν και αυτα καμια φορα.να σε ρωτισω κατι αλλο ουτροτζεσταν σου εδωσε να παρεις??

ευχομαι και παλι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα.

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Μου έδωσε Utrogestan από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα καφέ. Τώρα, αφού διαπιστώθηκε η μείωη της διαμέτρου του σάκου κ η αύξηση των καφέ μου αύξησε τη δόση κ μου είπε να ξαπλώνω με σηκωμένα τα πόδια μήπως και μια στο εκατομμύριο γίνει κανένα θαύμα!!

Την περίπτωση που περιγράφεις την πέρασα στην πρώτη εγκυμοσύνη!

Τι να πω... θα δείξει!

Φιλιά!!

Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Μου έδωσε Utrogestan από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν τα καφέ. Τώρα, αφού διαπιστώθηκε η μείωη της διαμέτρου του σάκου κ η αύξηση των καφέ μου αύξησε τη δόση κ μου είπε να ξαπλώνω με σηκωμένα τα πόδια μήπως και μια στο εκατομμύριο γίνει κανένα θαύμα!!

Την περίπτωση που περιγράφεις την πέρασα στην πρώτη εγκυμοσύνη!

Τι να πω... θα δείξει!

Φιλιά!!

ευχομαι να πανε ολα καλα και το μονο που να κανεις ειναι να ξεκουραζεσαι.να μην κανεις απολυτος τιποτα μονο τουαλετα να πηγαινεις.

ευχομαι να πανε ολα καλα και το μονο που να κανεις ειναι να ξεκουραζεσαι.να μην κανεις απολυτος τιποτα μονο τουαλετα να πηγαινεις.

Αυτό κάνω!!! :D

Ευχαριστώ και πάλιιιιι!!

Διαφημίσεις

Τι σημαινει έχει πάρει θέση αποβολής; Δεν το έχω ξανακούσει αυτο!!

Αν έχει δυνατό χτυπο πως ειναι ζωντανό αλλά μικραίνει ο σάκος;

Ο γιατρός σου πιστοποιημενος; Δεν πας για ενα γρήγορο υοερηχογραφημα κάπου αλλού;

Τι σημαινει έχει πάρει θέση αποβολής; Δεν το έχω ξανακούσει αυτο!!

Αν έχει δυνατό χτυπο πως ειναι ζωντανό αλλά μικραίνει ο σάκος;

Ο γιατρός σου πιστοποιημενος; Δεν πας για ενα γρήγορο υοερηχογραφημα κάπου αλλού;

Η γιατρός είναι πολύ καλή. Δε θα την άλλαζα με τπτ. Μου έδειξε πως είχε πάρει φορά (αυτά τώρα αυτή τα ξέρουν) που δείχνει πως παέι να βγει. Είχε αλλάξει κ σχήμα λόγω απώλειας υγρών. Πριν καν τον μετρήσει δλδ το μάτι της κατάλαβε τι συνέβαινε.

Επειδή γενικά τα ψειρίζει τα πράγματα κ δν παραδίνει εύκολα τα όπλα της μου είπε να ξαπλώνω με τα πόδια ψηλά κ να μην κάνω τπτ για 5 μέρες, στην περίπτωση που άνοιξε καμιά τρυπούλα στον σάκο, ώστε να κλείσει και να ξαναγεμίσει κ να μεγαλώσει.

Δυστυχώς οι ιατροί στις περιπτώσεις αυτές δν μπορούν να κάνουν κ πολλά κ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή. Την παίρνω επίσης καθημερινά για να της λεω την κατάστασή μου. Αν έχω αίμαι ή αν πονάω για να είναι ενήμερη σε κάθε περίπτωση...

Αναμένω! Απλώς στο ίντερνετ δε βρήκα παρόμοια περίπτωση με τη δική μου κ είπα να γραψω εδώ μήπως και...

Α, έστειλα κ στο gyn.gr, ένα φόρουμ με γυναικολόγους, όπου περιέγραψα την περίπτωσή μου αναλυτικά κ η αντίδραση κ απάντησή τους ήταν ακριβώς ίδια με της ιατρού μου.

Διαφημίσεις

Ειναι 100% σίγουρη οτι δεν έχει ανοίξει η τράχηλος σου;

Αν ναι πρέπει να κανεις περιδεση

Δεν μου είπε τπτ για τον τράχηλο... αλλά για να μου έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες κάτι θα έχει στον νου της.

Όσο για την περίδεση (αν το τόνισα καλά...) δεν έχω ιδέα τι είναι! :D

Αν αργώ να απαντώ με συγχωρείτε, αλλά ξαπλώνω συνέχεια και μόνο όταν σηκώνομαι ελέγχω τα μηνύματα!! :roll:

Δεν μου είπε τπτ για τον τράχηλο... αλλά για να μου έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες κάτι θα έχει στον νου της.

Όσο για την περίδεση (αν το τόνισα καλά...) δεν έχω ιδέα τι είναι! :D

Αν αργώ να απαντώ με συγχωρείτε, αλλά ξαπλώνω συνέχεια και μόνο όταν σηκώνομαι ελέγχω τα μηνύματα!! :roll:

Δεν πειράζει αν μπορείς μην σηκωνεσαι καθόλου!!

Μμμμμ μπορεί να έχει ανοίξει λίγο ο τράχηλος, και μπορεί να πρέπει να κάνουν ράματα να τον κλείσουν (περιδεση)

Αν μπορείς πάρτη να την ρωτήσεις και αν αυτο έχει συμβεί ρωτά της αν έχει καποιον ειδικό να πας.. Αν και συνήθως αυτο το κάνουνε μετα τις 12 βδομαδες

Οσο μπορείς προς το παρόν κάτσε στο κρεβάτι

ο Θεός μαζί σου!

Δεν πειράζει αν μπορείς μην σηκωνεσαι καθόλου!!

Μμμμμ μπορεί να έχει ανοίξει λίγο ο τράχηλος, και μπορεί να πρέπει να κάνουν ράματα να τον κλείσουν (περιδεση)

Αν μπορείς πάρτη να την ρωτήσεις και αν αυτο έχει συμβεί ρωτά της αν έχει καποιον ειδικό να πας.. Αν και συνήθως αυτο το κάνουνε μετα τις 12 βδομαδες

Οσο μπορείς προς το παρόν κάτσε στο κρεβάτι

ο Θεός μαζί σου!

Ευχαριστώ άπειρα για το ενδιαφέρον! (μπαίνω από κινητό) ακολουθώ ευλαβικά τις οδηγίες και ελπίζω για το καλύτερο!

Θα της αναφέρω αύριο αυτό που είπες!

Κ πάλι ευχαριστώ!

Κορίτσια γειά σας,

Πήγα σήμερα στη γιατρό μου (7 εβδ. κ 4 ημερών) κ είδαμε ότι από 7.3 mm ο σάκος, αντί να μικρύνει, είχε μεγαλώσει 1.5 mm κ είναι πλέον 8.8 mm. Επειδή το έμβρυο μεγαλώνει φυσιολογικά όμως υπάρχει ακόμη κίνδυνος αποβολής, λόγω μικρής διαφοράς μεγέθους σάκου-εμβρύου.

Συγκεκριμένα μετρήσαμε το έμβρυο, το οποίο είναι 6.1 mm κ είναι 6 εβδομάδων κ 3 ημερών. Η γιατρός είπε πως έχουμε λίγες ελπίδες. Αν τα καταφέρει το έμβρυο μέχρι την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη μου είπε πως τη σκαπουλάραμε!!

Ελπίζω να τα καταφέρουμε!

Πάντως δεν υπάρχει ρίξη υμένων, κάτι που είχα διαβάσει σε ένα φόρουμ. Γενικώς μου είπε ότι στην ιατρική πολλά έχουν δει τα μάτια της, και εφόσον το έμβρυο επιμένει, θα επιμείνουμε κι εμείς με προγεστερόνη και ξεκούραση!!!

Αυτάαα τα νέα μου!

Μπράβο, πολύ ευοίωνα τα νέα. Κοίτα μην ξεθαρρέψεις, ξάπλα, ξάπλα, ξάπλα.

Με το καλό να καρδαμώσει!!!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Μπράβο, πολύ ευοίωνα τα νέα. Κοίτα μην ξεθαρρέψεις, ξάπλα, ξάπλα, ξάπλα.

Με το καλό να καρδαμώσει!!!

Ευχαριστώ πολύυυ!! Όχι, όχι, δεν ξεθαρρεύω. Να πω την αλήθεια δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχα την υπομονή να ξαπλώνω για μέρες με τα πόδια ψηλά και να μην κάνω ΤΠΤ.... πολλά έχω αναθεωρήσει ήδη όμως.

Μακάρι να πάνε όλα καλά!

Κορίτσια γειά σας,

Πήγα σήμερα στη γιατρό μου (7 εβδ. κ 4 ημερών) κ είδαμε ότι από 7.3 mm ο σάκος, αντί να μικρύνει, είχε μεγαλώσει 1.5 mm κ είναι πλέον 8.8 mm. Επειδή το έμβρυο μεγαλώνει φυσιολογικά όμως υπάρχει ακόμη κίνδυνος αποβολής, λόγω μικρής διαφοράς μεγέθους σάκου-εμβρύου.

Συγκεκριμένα μετρήσαμε το έμβρυο, το οποίο είναι 6.1 mm κ είναι 6 εβδομάδων κ 3 ημερών. Η γιατρός είπε πως έχουμε λίγες ελπίδες. Αν τα καταφέρει το έμβρυο μέχρι την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη μου είπε πως τη σκαπουλάραμε!!

Ελπίζω να τα καταφέρουμε!

Πάντως δεν υπάρχει ρίξη υμένων, κάτι που είχα διαβάσει σε ένα φόρουμ. Γενικώς μου είπε ότι στην ιατρική πολλά έχουν δει τα μάτια της, και εφόσον το έμβρυο επιμένει, θα επιμείνουμε κι εμείς με προγεστερόνη και ξεκούραση!!!

Αυτάαα τα νέα μου!

Παρακολουθω την ιστορια σου απο την αρχη και οφειλω να ομοληγησω οτι τα νεα σου ειναι ενθαρρυντικα και ελπιδοφορα, οποτε με οοολη μου την ψυχη σου γραφω να κατσεις ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ, να κατουρηθεις και επανω σου που λεει ο λογος. :oops::D

Ολα να πανε ΤΕΛΕΙΑ!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Παρακολουθω την ιστορια σου απο την αρχη και οφειλω να ομοληγησω οτι τα νεα σου ειναι ενθαρρυντικα και ελπιδοφορα, οποτε με οοολη μου την ψυχη σου γραφω να κατσεις ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΑΙ, να κατουρηθεις και επανω σου που λεει ο λογος. :oops::D

Ολα να πανε ΤΕΛΕΙΑ!!!

Ευχαριστώ πολύυυ!! :D

Μπραβο, ο Θεός ήταν μαζί σου τελικά!

Μετακινήθηκε το εμβρυο απο τη θέση αποβολής που ήτανε;

Προς το παρόν έτσι φαίνεται! :-)

Το έμβρυο έχει πολύ καλή θέση. Θέση αποβολής είχε ο σάκος και το ενδομήτριο. Από ό,τι μου είπε σήμερα ο σάκος παρέμεινε στη θέση του (ευτυχώς). Όλα παίζονται ακόμα.

Τα καφέ υγρά που έχουν γίνει και νερουλά μου έδειξε ότι φέυγουν από μια συγκεκριμένη περιοχή της μήτρας.... δεν μας πειράζουν είπε...

Θα δούμε!!

Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας!!! :oops:

Κορίτσια έχω αίμα σα να μου ήρθε η περίοδος, κανονικά βλέννα +ρευστό αίμα + κάποια κόκκινα πήγματα... αύριο θα πάω να με δει η γιατρός. Λέτε να έγινε το κακό???

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη 3 μήνες πριν, που ήταν παλίνδρομη, θυμάμαι είχα τεράστια πήγματα, σα να απέβαλλα (αλλά τελικά δεν είχα αποβάλλει), κ ο σάκος ακούνητος... τι να πω....

Θα σας ενημερώσω!

Σορυ μπερδεύτηκα, είπες η πρώτη σου εγκυμοσυνη ήταν παλινδρόμη αλλα δεν είχες αποβάλει; Δηλαδή;

Σε είδε η γιατρός τελικά;

Πόσο αίμα έχεις; Δεν ειναι απαραίτητα αποβολή, απλα μπορεί να έχει σπάσει κανά αγγείο με τον υπέρηχο - ήταν εσωτερικός;

Σορυ μπερδεύτηκα, είπες η πρώτη σου εγκυμοσυνη ήταν παλινδρόμη αλλα δεν είχες αποβάλει; Δηλαδή;

Σε είδε η γιατρός τελικά;

Πόσο αίμα έχεις; Δεν ειναι απαραίτητα αποβολή, απλα μπορεί να έχει σπάσει κανά αγγείο με τον υπέρηχο - ήταν εσωτερικός;

Ακριβώς. Στην 8η εβδομάδα, αφού η ιατρός επιβεβαιώθηκε ότι ήταν παλινδρόμη, μου είπε να σταματήσω την προγεστερόνη κ να του δώσουμε λίγες μέρες μήπως αποβάλλει το ίδιο το σώμα την αποτυχημένη κύηση. Όντως, μετά από 2 μέρες, είχα λίγους πόνους περιόδου και μεγάλα κομμάτια αίματος κ η ιατρός θεώρησε ότι τη γλιτώσαμε την απόξεση. Την επόμενη πηγα να δει αν είχα καθαρίσει και είδαμε ότι ο σάκος δεν είχε κουνηθεί ούτε χιλιοστό. Έτσι, τελικά έκανα απόξεση.

Τώρα όσο για τον τραυματισμό δεν ξέρω. Τόσες φορές μου έχει κάνει κολπικό... Ο,τι και να'ναι πάντως θα το δούμε σήμερα.

Ακόμη είμαι σα να εχω περίοδο, όχι πολύ αίμα αλλά σταθερό χωρίς να είχει μειωθεί σταγόνα!

Φιλιά!

Πονας; Το ειναι δεν ειναι απαραιτήτως κακό αν δεν υπάρχει πόνος

Πονάω λίγο στην κοιλιά και στη μέση. Μακάρι να μην είναι τπτ!

Σ'ευχαριστώ απέραντα που απαντάς! Δε φαντάζεσαι πόσο παρήγορο είναι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...