Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΛΑΜΥΔΙΑ

Dori78

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

Βγήκε σήμερα η εξέταση με το pcr περιόδου που είχα κάνει και βγήκε θετική στα χλαμύδια.

Εσάς τι αγωγή σας (και στο σύντροφο) είχε δώσει ο γιατρός σας κ για πόσες ημέρες;

Η αντιβίωση που μου έδωσε εμένα είναι για 6 ημέρες και μου φαίνεται λίγο:confused:

Διαφημίσεις

εμενα μου εδωσε αντιβιωση 2ταμπλετες το πρωι κ 2ταμπλετες το βραδυ για μια ημερα και στον αντρα μου 2 ταμπλετες...δεν θυμαμαι πως λεγεται η αντιβιωση..περιμενω να κανω επανελεγχο στις 28 του μηνα..εμενα βεβαια ηταν καλλιεργεια τραχηλικου υγρου..

Κορίτσια καλησπέρα,

Βγήκε σήμερα η εξέταση με το pcr περιόδου που είχα κάνει και βγήκε θετική στα χλαμύδια.

Εσάς τι αγωγή σας (και στο σύντροφο) είχε δώσει ο γιατρός σας κ για πόσες ημέρες;

Η αντιβίωση που μου έδωσε εμένα είναι για 6 ημέρες και μου φαίνεται λίγο:confused:

τι συμπτωματα ειχες και μπηκες στη διαδικασια pcr ???εγω κανω τις κλασσικες καλλιεργιες οι οποιες ειχαν δειξει ουρεοπλασμα.Πηρα αντιβιωση και τελος.Δεν αρκει η απλη καλλιεργια??και το τεστ Παπ δε δειχνει αν κατι δεν παει καλα στον κολπο???σε μενα υποψια π.χ βακτηριδιων , μυκητων φαινεται εκει.

οι λοιμωξεις αυτες δεν φαινονται με το τεστ παπ...προφανως με το pcr μπορει να θελουν να εξετασουν αν οι λοιμωξεις αυτες εχουν προχωρησει μεσα στη μητρα...λεω τωρα εγω με το φτωχο μου το μυαλο....

Κορίτσια καλησπέρα,

Καλημερα κοριτσια,

dori78 ποσες μερες χρειαζεται για να βγουν τα αποτελεσματα μιας pcr ?

Διαφημίσεις

απότι ξέρω στο τεστ παπ δεν φαίνονται τα μικρόβια αυτά. Χλαμύδια,ουρεόπλασμα κ μυκόπλασμα δηλαδή.

Αν κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού και δεν φανεί κάποιο μικρόβιο δεν είσαι καλλυμένη γιατί μπορεί το μικρόβιο να υπάρχει στη μήτρα ,που αυτό μας ενδιαφέρει, και ο μόνος τρόπος να το εξετάσεις είναι με ιστό περιόδου, όχι με καλλιέργεια κολπικού υγρού. Αυτό έχω καταλάβει εγώ, και για να είμαι σίγουρη έκανα και pcr περιόδου.

Φούλα θυμάσαι ποια αντιβίωση πήρες; η επανεξέταση γίνεται αμέσως ή περιμένεις ένα διάστημα;

Ξέρω ότι τα χλαμύδια είναι δύσκολο να φύγουν τελείως γιαυτό δίνουν γερές αντιβιώσεις.

Είναι σίγουρο ότι τα χλαμύδια εμποδίζουν στη σύλληψη;

Καλημερα κοριτσια,

dori78 ποσες μερες χρειαζεται για να βγουν τα αποτελεσματα μιας pcr ?

καλημερα Βsreves περιπου 5 με 7 εργασιμες, τοσο ειχαν κανει σε μενα καθως προκειται για καλλιεργεια στην ουσια!

απότι ξέρω στο τεστ παπ δεν φαίνονται τα μικρόβια αυτά. Χλαμύδια,ουρεόπλασμα κ μυκόπλασμα δηλαδή.

Αν κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού και δεν φανεί κάποιο μικρόβιο δεν είσαι καλλυμένη γιατί μπορεί το μικρόβιο να υπάρχει στη μήτρα ,που αυτό μας ενδιαφέρει, και ο μόνος τρόπος να το εξετάσεις είναι με ιστό περιόδου, όχι με καλλιέργεια κολπικού υγρού. Αυτό έχω καταλάβει εγώ, και για να είμαι σίγουρη έκανα και pcr περιόδου.

Φούλα θυμάσαι ποια αντιβίωση πήρες; η επανεξέταση γίνεται αμέσως ή περιμένεις ένα διάστημα;

Ξέρω ότι τα χλαμύδια είναι δύσκολο να φύγουν τελείως γιαυτό δίνουν γερές αντιβιώσεις.

ναι κοριτσι οχι μονο εμποδιζουν αλλα ειναι και υπευθυνα για αυτοματες αποβολες. ο γιατρος μου ειχε πει οτι αν βγω θετικη σε οποιοδηποτε απο τα 3 (μυκοπλασμα, ουρεοπλασμα, χλαμυδια) σταματαμε μεχρι νεωτερας τις προσπαθειες και θα προχωρουσαμε σε θεραπεια!

καλησπέρα , εγώ δεν είχα αποβολές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες...

ξέρεις αν πρέπει να είσαι "καθαρή" κ στην ωοληψία ή μόνο στην εβρυομεταφορα;

δυστυχως δεν θυμαμαι πως λεγεται η αντιβιωση και θα κανω επανελεγχο στις 28 του μηνα(1,5 μηνα μετα τη θεραπεια)..εγω δεν ειναι οτι ειχα δυσκολια στη συλληψη αλλα παλινδρομες κυησεις..ναι τα χλαμυδια οφειλονται στη δυσκολια της συλληψης αλλα και στις αποβολες...

Τι συμπτωματα δινουν τα χλαμυδια??

Διαφημίσεις

Δυστηχώς τις περισότερες φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα...γιαυτό είναι πολύ ύπουλα..:mad:

Η αντιβίωση που μου έδωσε ο γιατρός είναι η zithromax για μία εβδομάδα.

Να ρωτήσω κάτι ; μέχρι να πάρω αντιβίωση και να καθαρίσω μπορώ τουλάχιστον να κάνω οωληψία και να καταψύξω έμβρυο ; ή επειδη ο σύζηγος θα έχει λογικά και αυτός επηρεάζει σε κάτι το σπέρμα που θα γίνει η γονιμοποίηση;;;

Η οωληψία μου είναι για τη βδομάδα αυτή σε ΦΚ και δεν ξέρω τι να κάνω...

Κοριτσια καλημερα.. Εχω ραντεβου αυριο για pcr ... Εχω κανει και καλλιεργεια κολπικου υγρου η οποια βγηκε αρνητικη στα μικροβια αυτα.. Ο γιατρος ομως μου ειπε οτι η καλλιεργεια δειχνει το 60% ενω με το pcr βλεπουμε το υπολοιπο 40%.. θεωρουσα λοιπον οτι αφου το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι αρνητικο πως θα μπορουσε το υπολοιπο να ειναι θετικο.. Εχω τρεις παλινδρομες και θεωρει οτι ευθυνεται ακποιο απο αυτα τα μικροβια αφου οι υπολοιπες εξετασεις ειναι φυσιολογικες.. Αλλα τωρα εχω μεινει αφωνη διαβαζοντας τα σχολια σας!!! Δηλαδη υπαρχει οντως τετοια περιπτωση?? Να εχω καποιο απο αυτα τα μικροβια και να μην το ειχε δειξει η καλλιεργεια ? και επισης ζιθρομαξ αντιβιωση ειχα παρει μετα τη σαλπιγγογραφια για μια εβδομαδα.. δεν θα ειχαν φυγει ?

VBTOp3.png

Κοριτσια καλημερα.. Εχω ραντεβου αυριο για pcr ... Εχω κανει και καλλιεργεια κολπικου υγρου η οποια βγηκε αρνητικη στα μικροβια αυτα.. Ο γιατρος ομως μου ειπε οτι η καλλιεργεια δειχνει το 60% ενω με το pcr βλεπουμε το υπολοιπο 40%.. θεωρουσα λοιπον οτι αφου το μεγαλυτερο ποσοστο ειναι αρνητικο πως θα μπορουσε το υπολοιπο να ειναι θετικο.. Εχω τρεις παλινδρομες και θεωρει οτι ευθυνεται ακποιο απο αυτα τα μικροβια αφου οι υπολοιπες εξετασεις ειναι φυσιολογικες.. Αλλα τωρα εχω μεινει αφωνη διαβαζοντας τα σχολια σας!!! Δηλαδη υπαρχει οντως τετοια περιπτωση?? Να εχω καποιο απο αυτα τα μικροβια και να μην το ειχε δειξει η καλλιεργεια ? και επισης ζιθρομαξ αντιβιωση ειχα παρει μετα τη σαλπιγγογραφια για μια εβδομαδα.. δεν θα ειχαν φυγει ?

Welcome to the club !!!! :)

Η καλλιεργεια με έδειξε αρνητική σε χλαμύδια, μυκόπλασμα και η pcr έδειξε ότι η μήτρα είναι μολυσμένη από μυκόπλασμα !!!

Welcome to the club !!!! :)

Η καλλιεργεια με έδειξε αρνητική σε χλαμύδια, μυκόπλασμα και η pcr έδειξε ότι η μήτρα είναι μολυσμένη από μυκόπλασμα !!!

Καλως σας βρηκα.. τι να πω εχω μεινει αφωνη !!! Πριν μια εβδομαδα ειχα μια παλινδρομη και αν τελικα αποδειχτει οτι καποιο τετοιο μικροβιο ευθυνεται θα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο..και μαζι και του γιατρου που επεμενε να μην κανω ουτε την καλλιεργεια γιατι δεν υπαρχει λεει περιπτωση να ευθυνεται καποιο μικροβιο !!!!!!!! (ενω σε κεντρο εξωσωματικης που πηγαμε μας ειπαν να την κανουμε )

VBTOp3.png

Καλως σας βρηκα.. τι να πω εχω μεινει αφωνη !!! Πριν μια εβδομαδα ειχα μια παλινδρομη και αν τελικα αποδειχτει οτι καποιο τετοιο μικροβιο ευθυνεται θα χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο..και μαζι και του γιατρου που επεμενε να μην κανω ουτε την καλλιεργεια γιατι δεν υπαρχει λεει περιπτωση να ευθυνεται καποιο μικροβιο !!!!!!!! (ενω σε κεντρο εξωσωματικης που πηγαμε μας ειπαν να την κανουμε )

Χαρά σου έστειλα προσωπικο μήνυμα !!! :D

Διαφημίσεις

οι λοιμωξεις αυτες δεν φαινονται με το τεστ παπ...προφανως με το pcr μπορει να θελουν να εξετασουν αν οι λοιμωξεις αυτες εχουν προχωρησει μεσα στη μητρα...λεω τωρα εγω με το φτωχο μου το μυαλο....

Δυστυχώς έτσι ειναι κορίτσια, μονο με αίμα περιόδου ξερεις στα σιγουρα αν έχεις μολυνθεί! Πολυ καλή μου φίλη ειχε μολυνθεί σε τέτοιο βαθμό που ειχε 7 παλλινδρομες κύησεις

Με φοβησε και εξετάστηκα και εγω και ευτυχώς αρνητικό, αλλά καλου κακου κάντε την εξέταση.. Αν και ακριβή αξίζει!

Η αντιβίωση που βοηθάει λέγεται doxycycline, αυτο ειναι το φάρμακο αλλά εξαρτάται το μάρκα θα σας δώσει ο γιατρός - πολυ καλή την δίνουν και για το σπερμα αν έχει πρόβλημα

Κοριτσια καλησπερα....εγω δεν εχω παλλινδρομες αλλα αποτυχημενες προσπαθειες και σκεφτομουν την pcr αλλα ο νέος μου γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται.....η καλλιεργεια κολπικου εχει δειξει ουρεοπλασμα και μυκοπλασμα αλλα τωρα ήταν καθαρη...δεν ξερω τι να κανω?

Κοριτσια καλησπερα....εγω δεν εχω παλλινδρομες αλλα αποτυχημενες προσπαθειες και σκεφτομουν την pcr αλλα ο νέος μου γιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται.....η καλλιεργεια κολπικου εχει δειξει ουρεοπλασμα και μυκοπλασμα αλλα τωρα ήταν καθαρη...δεν ξερω τι να κανω?

Εγω θα ελεγα να την κανεις :rolleyes:

Κοριτσια καλησπερα.. τελικα την pcr την πληρωσαμε 150 ευρω και προσευχομαι να βγει θετικη γιατι ειναι κατι που ξεπερνιεται ευκολα..αν ειναι αρνητικη αστα να πανε, γιατι μπλεκουμε σε αλλες διαδικασιες πολυ δυσκολες..Αν δεν ειναι μικροβιο η τελευταια αιτια θα ειναι χρωματοσωματικη ανωμαλια και ειναι πολυ δυσκολο να προχωρησει μια εγκυμοσυνη !!! :(

Λοιπον...ενα εχω να σας πω...ψαξτε το οσο μπορειτε..καν΄τε ολες τις εξετασεις και ας σας λενε οι γιατροι οτι δεν χρειαζεται. Το χειροτερο συναισθημα ειναι να ζεις αποβολες και να μην ξερεις το λογο..μην επαναπαυεστε !!! Και πριν κανετε καπου μια εξεταση καν'τε μια ερευνα γιατι σιγουρα καπου αλλου θα βρειτε καλυτερες τιμες...

Μακαρι συντομα να καταφερετε να γινεται μανουλες και να ζησετε το θαυμα αυτο !!!

VBTOp3.png

Κοριτσια καλησπερα.. τελικα την pcr την πληρωσαμε 150 ευρω και προσευχομαι να βγει θετικη γιατι ειναι κατι που ξεπερνιεται ευκολα..αν ειναι αρνητικη αστα να πανε, γιατι μπλεκουμε σε αλλες διαδικασιες πολυ δυσκολες..Αν δεν ειναι μικροβιο η τελευταια αιτια θα ειναι χρωματοσωματικη ανωμαλια και ειναι πολυ δυσκολο να προχωρησει μια εγκυμοσυνη !!! :(

Λοιπον...ενα εχω να σας πω...ψαξτε το οσο μπορειτε..καν΄τε ολες τις εξετασεις και ας σας λενε οι γιατροι οτι δεν χρειαζεται. Το χειροτερο συναισθημα ειναι να ζεις αποβολες και να μην ξερεις το λογο..μην επαναπαυεστε !!! Και πριν κανετε καπου μια εξεταση καν'τε μια ερευνα γιατι σιγουρα καπου αλλου θα βρειτε καλυτερες τιμες...

Μακαρι συντομα να καταφερετε να γινεται μανουλες και να ζησετε το θαυμα αυτο !!!

Χαρά στο locus medicus μας είπαν οτι μπορούν να επέμβουν ακόμη και σε περίπτωση χρώματοσωματικης ανωμαλίας... Εσυ σε ποιο κεντρο έκανες την pcr ?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...