Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τί φταίει κ δεν κοιμάται...; Εχω απελπιστεί

Thumber

Recommended Posts

Τα χω σκεφτει ολα αυτα , αλλα ξερεις :οταν προκειται για το δικο μας παιδι παει ο νους στο κακο....

Επισης , εχω κι αλλη απορια :λες να μου καθιερωσει το μεταμεσονυκτιο παρτυ των 03.00-05.00 ;;

Γιατι μου φαινεται οτι το πηρε σκοινι - κορδονι.

Τί ηλικία έχει ακριβώς? Μέχρι τώρα πώς κοιμόταν?

Μια αρχική πρόταση από εμένα : άρχισε να πηγαίνεις την ώρα του βραδυνού ύπνου όλο και πιο νωρίς κάθε μέρα. Το 23.30 (αν αυτή είναι η καθιερωμένη σας ώρα) είναι πολύ αργά!

Διαφημίσεις

Καλημερα.

Εδω και 3 βραδια , η μπουμπου μου ξυπναει κλαιγοντας σπαρακτικα και δεν σταματαει αν δεν τη σηκωσω στην αγκαλια μου.Και τα τρια βραδια , κοιμηθηκε γυρω στις 23.30 και ξυπνησε ακριβως στις 02.50 !

Αρχικα , στριφογυριζει και προσπαθει να γυρισει μπρουμυτα , αλλα δεν μπορει γιατι ξαπλωνει πανω στο χερι της.Στη συνεχεια ξεκιναει το κλαμα ,ωσπου ξυπναει εντελως και θελει παιχνιδια.Κατα τις 05.30 ξανακοιμαται μεχρι τις 8-9!

Χθες αποφασισα να της δωσω νερακι ,μηπως διψουσε, αλλα ενω

το ηπιε , μετα το στομαχι της εκανε κατι περιεργους ηχους , κοκκινησαν τα ματια της και εκανε μια κινηση σα να ανατριχιασε.

Οταν τη σηκωσα απο το κρεββατι , ειδα μια λιμνη ιδρωτα και το φανελακι της εσταζε κυριολεκτικα.

Η παιδιατρος ,που την ειδε την προηγουμενη εβδομαδα ,ειπε οτι ετοιμαζονται να βγουν οι κυνοδοντες.

Λετε να φταιει αυτο;

Επισης , να πω οτι εδω και κανενα διμηνο θελει να θηλαζει πιο πολυ σε ορθια σταση(δηλ. καθισμενη στο μηρο μου) , και οχι σε ξαπλωτη.

Ακομη , μερικες φορες εκει που καθεται , ξαφνικα πνιγεται απο το σαλιο της(?) ,σαν να της βγαινει στο στομα καποιο υγρο.

Μηπως εχει παλινδρομηση;

Η παιδιατρος λεει οχι , αλλα εγω γιατι ανησυχω;;

Αν μπορειτε , φωτιστε με παρακαλω!!!

Φίλη μου νομίζω ότι είναι συνδυασμός πραγμάτων.. δηλαδή και ζεσταίνεται και βγαίνουν δόντια και γύρω σ' αυτή την ηλικία χαλάει λιγο ο ύπνος. Κι εμένα γύρω στον 10ο μήνα άρχισε να στριφογυρνάει στις 3, να ξυπνάει και να θέλει παιχνίδια, απελπισία με είχε πιάσει. Τον έπαιρνα αγκάλια αν έκλαιγε, αλλά δεν τον άφηνα να παίζει εκείνη την ώρα για να καταλάβει ότι δεν είναι ώρα παιχνιδιού, δεν άναβα το φως και έμενα ξαπλωμένη και επαναλάμβανα ότι νυστάζω και ότι το βράδυ κοιμόμαστε. Βέβαια 1.5 -2 ώρες του έπαιρνε να ξανακοιμηθεί, μη φανταστείς! Κανά μήνα κράτησε αυτή η φάση, χρειαζεται υπομονή!

Deena , ειναι (σε μια βδομαδα) ενος ετους.

Μεχρι στιγμης κοιμαται με στηθος , απο τις 23.30 περιπου μεχρι 10.00 συνηθως.Ε, ξυπναει και για στηθος κανα δυο φορες αλλα ξανακοιμαται αμεσως.

Οντως ειναι πολυ αργα και απορω γιατι το αλμα απο τις 21.00 που κοιμοταν , μεχρι το 23.00 τωρα ,ειναι τεραστιο!

Κοιμαται και μεσα στη μερα δυο φορες απο κανενα διωρο εκαστη και καμια φορα ,ενω νυσταζει ,αν δεν παει 19.00 δεν κοιμαται.

Βεβαια δεν την αφηνω πανω απο μια ωρα , γιατι μετα παει πολυ αργα.Επισης , η ωρα που κοιμαται μεσα στη μερα , εξαρταται απο το ποτε κανει κακα.

Εσεις το εχετε παρατηρησει αυτο;

Αγαπημενη μου βιβιεν , κι εγω προσπαθω να μην την παιζω το βραδυ , αλλα κλαιει απαρηγορητη η καημενουλα μου!

Αχ μακαρι να ναι περαστικο!Ταραζομαι οταν κλαιει ετσι μεσα στη ν υχτα!Δεν ειναι κλαψιαρικο μωρο ,καθολου , γι αυτο απελπιζομαι.Γκρινιαρα ειναι, ναι ! Αλλα να κλαιει ετσι...ελαχιστες φορες!

Αγαπημενη μου βιβιεν , κι εγω προσπαθω να μην την παιζω το βραδυ , αλλα κλαιει απαρηγορητη η καημενουλα μου!

Αχ μακαρι να ναι περαστικο!Ταραζομαι οταν κλαιει ετσι μεσα στη ν υχτα!Δεν ειναι κλαψιαρικο μωρο ,καθολου , γι αυτο απελπιζομαι.Γκρινιαρα ειναι, ναι ! Αλλα να κλαιει ετσι...ελαχιστες φορες!

Α, τότε αλλάζει το πράγμα, νόμιζα ότι ξύπναγε για παιχνίδι.. αν κλαίει σπαρακτικά κάτι την ενοχλεί.. είναι ιδρωμένη όταν ξυπνάει ή έτυχε μόνο μια φορά? Εγώ έχω 15 μέρες που τον κοιμίζω γυμνό τον δικό μου, μόνο με την πάνα, και κοιμάται πολύ καλύτερα. Χωρίς aircondition βέβαια, αλλά με ανοικτό τζάμι και κλειστό παντζούρι. Δεν θα είχα πρόβλημα να του βάλω κι aircondition, απλώς δεν έχει το δωμάτιο του.

Α, τότε αλλάζει το πράγμα, νόμιζα ότι ξύπναγε για παιχνίδι.. αν κλαίει σπαρακτικά κάτι την ενοχλεί.. είναι ιδρωμένη όταν ξυπνάει ή έτυχε μόνο μια φορά? Εγώ έχω 15 μέρες που τον κοιμίζω γυμνό τον δικό μου, μόνο με την πάνα, και κοιμάται πολύ καλύτερα. Χωρίς aircondition βέβαια, αλλά με ανοικτό τζάμι και κλειστό παντζούρι. Δεν θα είχα πρόβλημα να του βάλω κι aircondition, απλώς δεν έχει το δωμάτιο του.

Οχι, θελει παιχνιδι , αν δεν την παιζω κλαιει.

Μαλλον δεν το εθεσα σωστα και σε μπερδεψα!!

Εγω της βαζω το φανελακι μετα το μπανιο και στην πορεια της βραδυας ,το βγαζουμε....

Με ανοιχτο παραθυρο και χωρις ac.

Ειναι πολυ ιδρωμενη ολη τη μερα,πιστιλι μιλαμε!

Διαφημίσεις

Deena , ειναι (σε μια βδομαδα) ενος ετους.

Μεχρι στιγμης κοιμαται με στηθος , απο τις 23.30 περιπου μεχρι 10.00 συνηθως.Ε, ξυπναει και για στηθος κανα δυο φορες αλλα ξανακοιμαται αμεσως.

Οντως ειναι πολυ αργα και απορω γιατι το αλμα απο τις 21.00 που κοιμοταν , μεχρι το 23.00 τωρα ,ειναι τεραστιο!

Κοιμαται και μεσα στη μερα δυο φορες απο κανενα διωρο εκαστη και καμια φορα ,ενω νυσταζει ,αν δεν παει 19.00 δεν κοιμαται.

Βεβαια δεν την αφηνω πανω απο μια ωρα , γιατι μετα παει πολυ αργα.

Με το καλό τα γενέθλια της μικρούλας! Να είναι πάντα γερή και να την χαίρεστε!

Προσπάθησε σιγά-σιγά να την ξυπνάς 15' νωρίτερα κάθε μέρα το πρωί, μεταθέτοντας αντιστοίχως όλους τους ύπνους (ημερήσιους και βραδυνό) νωρίτερα κατ' αντίστοιχο χρόνο, ώστε να ξαναφτάσετε να κοιμάται νωρίτερα το βράδυ.

Οι ημερήσιοι ύπνοι της είναι πολύ καλοί (δύο 2ωρα!!!!), αλλά υποψιάζομαι ότι γίνονται σε προχωρημένες ώρες ακριβώς γιατί ξυπνάει αργά το πρωί. Όταν καταφέρετε να κοιμάται νωρίτερα το βράδυ, λογικά θα ξυπνάει και νωρίτερα το πρωί και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους!

Πάντως, στην θέση σου, αν νύσταζε στις 19.00, θα της έκανα εκείνη την ώρα ρουτίνα βραδυνού ύπνου και θα την κοίμιζα για τη νύχτα. Νομίζω και ο γιος μου όταν ήταν περίπου 1 έτους, είχε αρχίσει και κουραζόταν πολύ το απόγευμα και κατά τις 19.30 κλείναν τα μάτια του. Τον έκανα μπάνιο λοιπόν τότε και τον κοίμιζα. Συνήθως δεν ξυπνούσε το βράδυ ούτε ξυπνούσε πολύ νωρίς το πρωί, το πολύ - πολύ να ξυπνούσε καμιά φορά τη νύχτα, του έδινα γάλα και ξανακοιμόταν.

Deena μου σ ευχαριστω για τις ευχες, κι εσυ με το καλο να φερεις το μωρακι σου στον κοσμο!

Θα το προσπαθησω αυτο που προτεινεις και θα σου πω νεα!

Δε μπορω να καταλαβω :απο τη μια μερα στην αλλη , ξαφνικα κοιμαται αργα!

Χθες δεν ξυπνησε το βραδυ.Το πρωι στις 7.Εκλαψε λιγακι και ξυπνησε.Κατα τις οκτω και , ξανακοιμηθηκε καμια ωρα.Τωρα κοιμαται παλι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...