Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Σχετικά με αυτό να σας πω ότι γέννησα και τα δύο μου παιδιά Παρασκευή. Στο πρώτο στο ιδιωτικό μαιευτήριο, τα χειρουργεία ήταν άδεια καθημερινά μετά τις 3 και τα Σαββατοκύριακα. Ψυχή ζώσα. Περνούσαμε μέσα απο εκεί για να κατέβουμε στη ΜΕΝΝ. Αδεια μα εντελώς άδεια.

Στο δημοσιο που γέννησα το δεύτερο, στον όροφο των χειρουργείων είχε διαρκώς κόσμο. Οχι όπως τις καθημερινές ως το μεσημέρι, αλλά είχε συνέχεια συνέχεια κόσμο. Δεν καταλάβαινες αν ήταν απόγευμα Δευτέρας ή Σάββατο πρωί ή Κυριακή μεσημέρι.

Ακόμη να πειστείτε πως οι αναίτιες καισαρικές είναι κάτι που πρέπει να προληφθεί σε αυτή τη χώρα;;; Ας πάμε τουλάχιστον απ το 60% στο 40% βρε αδερφέ!

Αυτές που περιγράφεις λέγονται προγραμματισμένες καισαρικές ή προγραμματισμένοι τοκετοί (με πρόκληση). Το αναίτιο του πράγματος πως προκύπτει ακριβώς;

Διαφημίσεις

Αυτές που περιγράφεις λέγονται προγραμματισμένες καισαρικές ή προγραμματισμένοι τοκετοί (με πρόκληση). Το αναίτιο του πράγματος πως προκύπτει ακριβώς;

ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ!

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις βρε εκαβη; απ' τις 40 γυναίκες που γεννούν πχ σε ένα μαιυτήριο καθημερινά κατά μέσο όρο, ΟΛΕΣ γεννούν ας πούμε σε καθημερινή και σε ωράριο 8-3.

Μετά τις 3 το μεσημέρι αλλά και τα ΣΚ δεν γεννούν ;;; με ΦΤ ή με ΚΤ?

Πως να στο εξηγήσω διαφορετικά;;;

ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ!

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις βρε εκαβη; απ' τις 40 γυναίκες που γεννούν πχ σε ένα μαιυτήριο καθημερινά κατά μέσο όρο, ΟΛΕΣ γεννούν ας πούμε σε καθημερινή και σε ωράριο 8-3.

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις... Γεννούν ωράριο 8-3 γιατί μπαίνουν προγραμματισμένα να κάνουν καισαρική. Αυτό δεν σημαίνει ότι καισαρική γίνεται χωρίς λόγο. Μπορεί να υπάρχει ιατρικός λόγος που να υπαγορεύει καισαρική. πχ πολύδυμη κύηση, ισχιακή προβολή κτλ. Για ποιον λόγο αυτή η καισαρική να μην γίνει 8-3 για να διευκολυνθεί η έγκυος και ο γιατρός και πρέπει απαραίτητα να γίνει μεσάνυχτα;:confused:

Δηλαδή εσύ απαραίτητη καισαρική θεωρείς μόνο αν έχει προσπαθήσει η έγκυος να γεννήσει φυσιολογικά κάποιες ώρες, να κινδυνεύει το μωρό ή η ίδια και μόνο τότε να ετοιμάσουν επείγον χειρουργείο; Να έχει παρθεί η απόφαση από πριν να γίνει καισαρική για ιατρικούς λόγους δεν παίζει;

Και ο γιατρός άνθρωπος είναι. Δεν μπορεί να μην θέλουμε να γεννήσουμε προγραμματισμένα και να έχουμε απαίτηση από τον γιατρό να είναι πάσα στιγμή διαθέσιμος για όλες τις πελάτισσες.

Αν μας απασχολεί τόσο πολύ το να γεννήσουμε ξαφνικά, θα πρέπει να ρίξουμε και λίγο νερό στο κρασί μας, αποδεχόμενες το γεγονός ότι μπορεί να μας ξεγεννήσει ο γιατρός εφημερίας ή κάποιος αντικαταστάτης του γιατρού μας...

Δεν συμφωνώ. Είναι άνθρωπος αλλά διάλεξε ένα επάγγελμα-λειτούργημα που όταν το διάλεξε ήξερα ότι θα θυσιάσει ώρες από την προσωπική του ζωή για να ανταπεξέλθει. Και όταν επιλέγουμε προσωπικό γυναικολόγο εννοείται ότι δεν θέλουμε να μας ξεγεννήσει ο γιατρός της εφημερίας γιατί εμπιστευόμαστε τον προσωπικό μας γυναικολόγο

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ!

Γεννησα με καισαρικη προγραμματισμενη μια εβδομαδα πριν, οταν διαγνωστηκε το προβλημα, και ηταν ΣΑΒΒΑΤΟ και ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.... Και γεννουσαν κι αλλες εκεινη τη μερα πριν και μετα απο εμενα.

Παιδια μην κυνηγατε ανεμομυλους...για το καλο ολων μας.

Σου το εχω πει και σε παραπανω ποστ, για σενα, καλυτερα να το δεις για να εξακριβωσεις αν τελικα ηταν σωστη η αποφαση, να μην χαλιεσαι για κατι που ηδη εγινε ιδιως αν τελικα επρεπε να γινει ετσι....φιλικα στο λεω...

Διαφημίσεις

Δεν συμφωνώ. Είναι άνθρωπος αλλά διάλεξε ένα επάγγελμα-λειτούργημα που όταν το διάλεξε ήξερα ότι θα θυσιάσει ώρες από την προσωπική του ζωή για να ανταπεξέλθει. Και όταν επιλέγουμε προσωπικό γυναικολόγο εννοείται ότι δεν θέλουμε να μας ξεγεννήσει ο γιατρός της εφημερίας γιατί εμπιστευόμαστε τον προσωπικό μας γυναικολόγο

Μα δεν απαντάς σε αυτό που λέω εγώ...

Είσαι έγκυος, ο γιατρός σου για ιατρικούς λόγους, σου λεει ότι επιβάλλεται να γεννήσεις με καισαρική. Το ξέρει από πριν. Για ποιον λόγο αυτή η καισαρική πρέπει να γίνει μεσάνυχτα και να μην γίνει προγραμματισμένα εκείνη την ημέρα το πρωί;;

Μπορείς να μου απαντήσεις σε αυτό;

Edit: Συγνώμη σε μπέρδεψα με τη xena. Αλλά μπορείς να μου απαντήσεις και εσύ αν θέλεις. :-)

Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις... Γεννούν ωράριο 8-3 γιατί μπαίνουν προγραμματισμένα να κάνουν καισαρική. Αυτό δεν σημαίνει ότι καισαρική γίνεται χωρίς λόγο. Μπορεί να υπάρχει ιατρικός λόγος που να υπαγορεύει καισαρική. πχ πολύδυμη κύηση, ισχιακή προβολή κτλ. Για ποιον λόγο αυτή η καισαρική να μην γίνει 8-3 για να διευκολυνθεί η έγκυος και ο γιατρός και πρέπει απαραίτητα να γίνει μεσάνυχτα;:confused:

Δηλαδή εσύ απαραίτητη καισαρική θεωρείς μόνο αν έχει προσπαθήσει η έγκυος να γεννήσει φυσιολογικά κάποιες ώρες, να κινδυνεύει το μωρό ή η ίδια και μόνο τότε να ετοιμάσουν επείγον χειρουργείο; Να έχει παρθεί η απόφαση από πριν να γίνει καισαρική για ιατρικούς λόγους δεν παίζει;

Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω. Σου εξηγώ πως ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΕΝΝΕΣ. Ούτε ΦΤ ούτε ΚΤ. Θα ήθελα να δω έστω 1-2 περιστατικά ένα απόγευμα ή Κυριακή για να πειστώ πχ ότι ήρθε μία γυναίκα να γεννήσει επειδή την έπιασαν πόνοι ή οτιδήποτε άλλο πρόσταζε να γινει άμεσα ΦΤ ή ΚΤ.

Γιατί βρίσκετε φυσιολογικό να επισπεύδουν τις γεννες ή να τις καθυστερούν, να τις προκαλούς ή να τις προγραμματίζουν, εφόσον δεν συντρέχουν εννοείεται συγκεκριμένοι λόγοι.

εκαβη, εξαρτάται τον ιατρικο λογο!!!! αν ας πουμε εχει ισχιακη προβολη, δεν τρεχει κατι...ας περιμενει μεχρι να είναι ετοιμο το παιδι, μεχρι να σπασουν τα νερα και ας κανει μετα την καισαρικη. Και αυτό μπορει να είναι μεσανυχτα.

Αν όμως υπαρχει επικινδυνοτητα της εγκυμοσύνης, οκ...μπορει να την βαλει την εγκυο ο,τι ωρα τους βολευει ολους.

Παντως αυτό με τον προγραμματισμο δεν είναι μονο θεμα για τις καισαρικες...είναι και για τους ΦΤ που ξεκινανε με προκληση.

Είδα την εκπομπή από την αρχή έως το τέλος .

Μίλησαν γυναίκες που έχουν γεννήσει , μίλησαν και γιατροί του Αλεξάνδρας (ο Σίνδος συγκεκριμένα)

Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν το ίδιο : ότι στην Ελλάδα γίνονται καισαρικές με φοβερή ευκολία.

Τι ακριβώς δεν δεχόμαστε :

- ότι υπάρχουν αναίτιες καισαρικές

- ότι πάρα πολλοί γυναικολόγοι ρυθμίζουν τις γεννήσεις σύμφωνα με τα δικά τους θέλω

- ότι οι καισαρικές έχουν περισσότερο κέρδος και για τα μαιευτήρια και εμπλέκουν περισσότερες ειδικότητες στην όλη διαδικασία και συνεπώς περισσότερα κέρδη

-ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νεογνών πηγαίνουν σε θερμοκοιτίδες μετά την καισαρική

-ότι ο ΟΗΕ έκανε συσταση στην Ελλάδα για τις αυξημένες καισαρικές

Θα πρέπει δηλαδή να δεχθώ ότι 60% των γυναικών έχουν πρόβλημα στα ιδιωτικά μαιευτήρια και οδηγούνται σε καισαρική ?

Δεν μπορώ να θεοποιήσω κανέναν γιατρό και καμμίας ειδικότητας

Και για να μην περιοριστώ στο θέμα "γυναικολόγος" για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την υγεία μας παίρνουμε και δεύτερη και τρίτη γνώμη γιατί να καταπίνω αμάσητο αυτό που θα μου σερβίρει ο κάθε γυναικολόγος ?

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω. Σου εξηγώ πως ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΕΝΝΕΣ. Ούτε ΦΤ ούτε ΚΤ. Θα ήθελα να δω έστω 1-2 περιστατικά ένα απόγευμα ή Κυριακή για να πειστώ πχ ότι ήρθε μία γυναίκα να γεννήσει επειδή την έπιασαν πόνοι ή οτιδήποτε άλλο πρόσταζε να γινει άμεσα ΦΤ ή ΚΤ.

Πως δεν γίνονται γέννες καλέ; Έχω γεννήσει και τις 2 φορές ΣΚ και μάλιστα τη 1 φορά γινόταν χαμός από γέννες (και προγραμματισμένες και απρογραμμάτιστες...) Για ρώτα εδώ πόσες έχουν γεννήσει σε μη εργάσιμες μέρες και ώρες...

εκαβη, εξαρτάται τον ιατρικο λογο!!!! αν ας πουμε εχει ισχιακη προβολη, δεν τρεχει κατι...ας περιμενει μεχρι να είναι ετοιμο το παιδι, μεχρι να σπασουν τα νερα και ας κανει μετα την καισαρικη. Και αυτό μπορει να είναι μεσανυχτα.

Αν όμως υπαρχει επικινδυνοτητα της εγκυμοσύνης, οκ...μπορει να την βαλει την εγκυο ο,τι ωρα τους βολευει ολους.

Παντως αυτό με τον προγραμματισμο δεν είναι μονο θεμα για τις καισαρικες...είναι και για τους ΦΤ που ξεκινανε με προκληση.

Ναι, παράδειγμα ήταν αυτό. Αντί για ισχιακό βάλε κάτι άλλο.

Προγραμματισμός γίνεται και για φ.τ. το είπα και νωρίτερα. Αν γίνει για ιατρικούς λόγους ή αν γίνει κοντά στην ΠΗΤ ποιο είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω...

Διαφημίσεις

Συμφωνώ.

Το έθιξε και το θέμα των ΦΤ που ξεκινάμε με πρόκληση.

Μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι το όριο των 40 εβδομάδων μόνο στην Ελλάδα υπάρχει στο εξωτερικό γεννάνε και στις 42 .

Η αδελφή μου έκανε 3 παιδιά . Στα 2 πρώτα πήγε με πόνους στο 3ο πήγε με πρόκληση. Στο 3ο έπαθε αδράνεια μήτρας και κοντέψαμε να την χάσουμε. Ο ίδιος γυναικολόγος που εμπιστευόταν ήταν και στα 3 παιδιά , αλλά στο τρίτο έκανε το λάθος. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν το ίδιο : ότι στην Ελλάδα γίνονται καισαρικές με φοβερή ευκολία.

Εγώ δέχομαι ότι γίνονται με ευκολία για διάφορους λόγους.

Ποιο είναι το πρόβλημα ρωτάω σε περίπτωση που δεν υπάρχει παραπλάνηση από γιατρό.

Μα δεν απαντάς σε αυτό που λέω εγώ...

Είσαι έγκυος, ο γιατρός σου για ιατρικούς λόγους, σου λεει ότι επιβάλλεται να γεννήσεις με καισαρική. Το ξέρει από πριν. Για ποιον λόγο αυτή η καισαρική πρέπει να γίνει μεσάνυχτα και να μην γίνει προγραμματισμένα εκείνη την ημέρα το πρωί;;

Μπορείς να μου απαντήσεις σε αυτό;

Edit: Συγνώμη σε μπέρδεψα με τη xena. Αλλά μπορείς να μου απαντήσεις και εσύ αν θέλεις. :-)

Σου απαντώ εγώ.

Καλά κάνει, αυτές οι καισαρικές είναι οι διεγνωσμένες και προγραμματισμένες. Γιατί όμως δεν γίνονται γέννες όπως λέω και στο προηγούμενο ποστ τις ώρες μη αιχμής;;;;;;;;

Αν ήταν σωστό να προγραμματίζεις τις ημέρες και ώρες γέννησης, τότε γιατί θεωρείται φυσιολογικό ένα παιδί να ωριμάζει έως και την 42η εβδομάδα; και γιατί άλλοι γιατροί περιμένουν κι άλλοι βιάζονται;

Α, είδα ότι σε εμένα ετσι κι αλλιώς απευθυνόσουν.

Το έχω εξαντλήσει το θέμα, είπα ότι είχα να πω, οπότε συνοψίζω:

-Η εκπομπή ήταν μονόπλευρη, έπαιζε το συγκινησιακό παιχνίδι κτλ... Νομίζω όλοι συμφώνησαν σε αυτό.

-Το αυξημένο ποσοστό καισαρικών (ακόμα και αν δεχτούμε ότι είναι 60%), πρέπει να εξηγηθεί που οφείλεται; Σε παραπλάνηση των εγκύων από τους γιατρούς; Ναι σίγουρα γίνεται και αυτό, σε καμία περίπτωση όμως σε τέτοιο ποσοστό.

άρα ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι;

παραπλάνηση από γιατρούς;

πραγματικοί ιατρικοί λόγοι;

υποψία επιπλοκών;

επιλογή εγκύου;

μεγάλη ηλικία πρώτης γέννας;

πολύδημες κυήσεις;

κτλ... Αυτό δεν βλέπω να αναλύεται πουθενά. Το πως προέκυψε το ποσοστό και γιατί είναι μεγαλύτερο από άλλες χώρες.

- Το αυξημένο ποσοστό καισαρικών γιατί θα μπορούσε να μας ενοχλεί;

α) γιατί εξαπατούνται οι γυναίκες

β) γιατί κοστίζουν στο κράτος!

Εγώ τι καταλαβαίνω... Προσπαθώντας να μειώσουν την επιβάρυνση του κράτους, τα ρίχνουν στους γιατρούς προσπαθώντας να πείσουν τις γυναίκες ότι εξαπατούνται και χάνουν τη μαγεία του φ.τ.

Σίγουρα θα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αλλά πόσες είναι αυτές;

Αλλά για την ασφάλεια της καισαρικής και τη μείωση της περιγεννητικής θνησιμότητας δεν μίλησε κανείς. Ναι στην Ουγκάντα θα έχουν 3% καισαρικές, αλλά με τι θνησιμότητα; Άρα δεν μετράμε μόνο το ποσοστό των καισαρικών, σωστά; εξετάζουμε και άλλους παράγοντες.

Ειναι λιγο απ΄ολα αλλα σίγουρα τα μεγαλύτερα ποσοστά τα έχουν οι ανίατες καιςαρικες Και η επιλογή της ίδιας της γυναίκας που κι αυτο πολλές φορές γίνετε με καθοδήγηση του γιατρού..αμφησβητητε τα στατιστικά...μην πάτε πολυ μακριά...πόσες φίλες,γνωστές σας γέννησαν με φ.τ, και πόσες με κ.τ.;; Εμενα ειναι οι 7 στις 10 με κ.τ.!! Εχω ακούσει και φράσεις του τύπου " δεν ηθελα να πόνεσω" η " εγω τα γεννηςα με ραντεβού τα παιδια μου γιατι δεν άντεχα να περιμένω" ακόμα και το κουλό " για να ειναι το ζώδιο που επιθυμώ" η ο Γιατρος μου είπε ειναι μεγάλο η μικρό η με περιτηληξη η οτι αλλο....Αλήθεια αυτο με την περιτηληξη μου εχει κινήσει πολυ το ενδιαφέρων διοτι ΟΛΟΙ οι φίλοι μου γεννημένοι φυσιολογικά και μη είχαν περιτηληξη!!!Εγω γεννήθηκα με διπλή και γεννηςα τον γιο μου με τριπλή φυσιολογικά....μήπως ειναι κάτι στάνταρ; Μήπως δεν ειναι λόγος για καισαρικη ; Λέω τωρα...

Θυμάμαι οσο ημουν στον μηνα μου με ρωτούσαν όλοι " ποτε γέννας;;" Και οταν τους έλεγα " δεν ξέρω,ισως τωρα ισως και σε 2-3 βδομαδες"..οι περισσότεροι με κοιτούσαν σαν ούφο!!! Πολλές φορές ερχόταν η δεύτερη ερώτηση " δεν θα πας με ραντεβού;" !! Ας μην γελιόμαστε λοιπόν η καισαρικη στην χώρα μας είχε γίνει πιο συνήθεις απο τον φυσιολογικό τοκετό..δυστυχώς..

Σου απαντώ εγώ.

Καλά κάνει, αυτές οι καισαρικές είναι οι διεγνωσμένες και προγραμματισμένες. Γιατί όμως δεν γίνονται γέννες όπως λέω και στο προηγούμενο ποστ τις ώρες μη αιχμής;;;;;;;;

Αν ήταν σωστό να προγραμματίζεις τις ημέρες και ώρες γέννησης, τότε γιατί θεωρείται φυσιολογικό ένα παιδί να ωριμάζει έως και την 42η εβδομάδα; και γιατί άλλοι γιατροί περιμένουν κι άλλοι βιάζονται;

Α, είδα ότι σε εμένα ετσι κι αλλιώς απευθυνόσουν.

- Γίνονται γέννες σε ώρες μη αιχμής!!

- Το γεγονός ότι η κύηση μπορεί να διαρκέσει 42 εβδομάδες, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να χρειαστεί μία γυναίκα να γεννήσει νωρίτερα.

Διαφημίσεις

Θα απομονώσω άλλη μία φορά την έκφραση αυτή - μην το πάρεις προσωπικά, το έχω ακούσει 100 φορές - και θα απαντήσω το εξής:

Οταν γίνεται ΚΤ ΑΝΑΙΤΙΑ είναι ασέλγεια στην μητρότητα.

Και μόνο να υπολογίζεις πως αυτή η γυναίκα θέλει να κάνει πχ 5 παιδιά και της αφαιρεις το δικαίωμα, φτάνει.

Και μόνο να ήξερες τι περνά μια γυναίκα με ΚΤ επιστρέφοντας στο σπίτι με το μωρό και άλλο ένα παιδάκι να φροντίσει και χωρίς βοήθεια, φτάνει.

δεν της το αφαιρείς, πλέον τα τρία παιδιά δεν είναι το απόλυτο όριο για τις καισαρικές

Το να παραβιάζεις τη φύση δεν είναι αμελητέο - πως να το κάνουμε;

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Καταλαβαίνω τις κοπέλες που στεναχωριούνται, το συζητούσαμε χθες και με τον άντρα μου, ότι αν μας είχε συμβεί να κάνω καισαρική και να χάσουμε την εμπειρία που ζήσαμε μαζί θα μας πείραζε πολύ επίσης.

Αν όμως ήταν απαραίτητο ούτε λόγος.

γιατί όμως? αυτό είναι που δεν μπορώ να κατανοήσω... για κάτι δηλ που κρατάει μια μέρα και το αποτέλεσμα είναι να έχεις κοντά σου το παιδί που αν όλα πάνε καλά θα το έχεις για πολλάααα χρόνια, γιατί να είναι ο τρόπος της γέννας τόσο καθοριστικός?

Νομίζω ότι η Χαρά έχει δίκιο, όποια κοπέλα βασανίζεται με το ερώτημα (what if) θα ήταν καλό να συζητήσει με έναν επιστήμονα της εμπιστοσύνης της.

Με τα χρόνια πολλές φορές βλέπουμε τα πράγματα όπως νομίζουμε ότι ήταν και όχι όπως πραγματικά μας ήρθαν.

Προσωπικά, είμαι υπέρ της μη διακινδύνευσης: Απαιτώ να έχω την επιλογή να μην διακινδυνεύσει το παιδί μου ούτε 20% ούτε 10% ούτε 5% ούτε 1%. (Την ίδια άποψη έχω και για την άμνιο: ο κίνδυνος 1% για αποβολή μου φαίνεται μεγάλος...) Ασχέτως του πώς εξελίχθηκαν όμως οι δικές μου γέννες, δεν θα επέλεγα φ.τ. αν ήξερα ότι -λόγω των δεδομένων μου- κατά 98% θα πήγαιναν όλα καλά, αλλά αν επιβεβαιωνόταν η υποψία-ανησυχία του γιατρού για μικρή πιθανότητα 2%, θα υπήρχαν οδυνηρές συνέπειες.

Μου λείπει αυτή η αυτοπεποίθηση να μπορείς να στηρίζεσαι στο 98%... Είναι θέμα χαρακτήρα.

Νομίζω όμως ότι πρέπει να δίνεται αυτή η επιλογή σε όλες μας. Να μπορεί η επίτοκος να ενημερώνεται με ακρίβεια και πληρότητα και να υπογράφει σχετικά με την επιλογή της.

δεν ξέρω τι γίνεται αλλού, εγώ πάντως και τις δυο φορές που γέννησα με καισαρική υπέγραψα ότι συναινώ (και δεν ήταν επιλογή μου, ήταν πρόταση του γιατρού γιατί το έμβρυο είχε προσωπική προβολή και υπήρχε αυξημένος βαθμός επικινδυνότητας σε περίπτωση φ.τ.

Και λέω......πόσο κομπλεξαρισμένος είναι ο κόσμος σήμερα......αμέσως να κρίνει, να κατακρίνει, να διορθώσει και να πει πόσο περισπούδαστα τα κάνει όλα ο ίδιος......χάνουμε την ουσία μανούλες, τη χάνουμε......

Γερά παιδιά, και γερές εμείς να τα αναστήσουμε....

θα συμφωνήσω απόλυτα μα απόλυτα..τι υστερία είναι αυτή, τι κόμπλεξ κουβαλάμε ως γενιά, αυτό νομίζω είναι το θέμα και όχι τα ποσοστά που κι αυτά υπό αμφισβήτηση είναι..έχω πολλές φίλες που έκαναν φ.τ. και πολλές που έκαναν κ.τ.

έκανα δύο καισαρικές, η μία επιβεβλημένη στα 36, το μωρό ήταν οριζόντια στην 41η βδομάδα και δεν έπιασε καν η ωκυτοκίνη, το δεύτερο στα 42 όπου δεν ρισκάριζα τίποτα για ευνόητους λόγους..καμία ταλαιπωρία, ξεπέτα, και το αποδίδω στην ψυχολογία μου έμπαινα αγχωμένη αλλά χαρούμενη που θα κρατούσα σε λίγο το μωράκι μου

και εγώ! είχα περάσει τόσα πολλά για να κυοφορήσω υγιή παιδιά (με στίγμα των δυο γονιών και 25% πιθανότητα να είναι το έμβρυο πάσχον από μεσογειακή αναιμία) που θα ήταν τουλάχιστον προκλητικό τον να μην θέλω το 100% ως πιθανότητα να γεννηθούν γερά!

..ειδικά τη δεύτερη φορά οι μαίες με κοίταζαν σαν ούφο για την ταχεία ανάρρωση και δεν πίστευαν την ηλικία μου..καλή κράση λένε κάποιοι, καλή ψυχολογία λέω εγώ..

αν είχα πάει σαν το πρόβατο για σφαγή θα ήμουν να με κλαίνε οι ρέγγες..

Φυσικά και ειχα... ΓΙΑΤΡΟΥΣ..3 βάρδιες άλλαξαν μεχρι να γεννησω και οι 3 μου μίλαγαν για καισαρικη τυχαίο;; Για την θερμοκοιτίδα μπορει να εχεις δίκαιο απλα ειναι περισσότερες οι πιθανότητες να εμφανίσει ικτερο ενα παιδι που γεννιέται με κ.τ.

όχι!

Χωρις να ειναι απαραίτητο βέβαια.. Μια φίλη γέννησε στις 5 Αυγούστου 2 βδομαδες νωρίτερα με καισαρικη γιατι το μωρο ηταν πολυ μικρό της είπε! Πάλι τυχαίο; Η μήπως πλησίαζε 15αυγουστος και ήθελαν να πανε διακοπές...(και ειναι πάλι έγκυος και παει στον ιδιο γιατρό..τι να πω..)

Αυτα ακούς και σε πιάνει συγχαμα και δεν εμπιστεύεσαι κανέναν...

Εκτός βέβαια αν ειναι επιλογή της γυναίκας..τότε ειναι σεβαστό..

Aυτή η φιλοσοφία του "να ξεμπερδεύεις" μας έχει φάει σ' αυτή τη χώρα.....τη στατιστική ανάλυση δεν την κατάλαβα, δεν ήμουν ποτέ καλή στους αριθμούς, αν και δεν πιστεύω ότι ολόκληρος ΟΗΕ βάλθηκε επί τούτου να μας πλανήσει.......

Μην ακούτε τις στατιστικές λοιπόν, γυρίστε και κοιτάξτε δίπλα σας, κάντε ένα δικό σας γκάλοπ....πόσες γέννησαν με ΦΤ και πόσες με καισαρική? Τα ίδια αποτελέσματα θα βγάλετε...

εμένα τα προσωπικά μου στατιστικά είναι τελείως διαφορετικά: από 9 φίλες που κάνουμε παρέα, μόνο εγώ και άλλη μια γεννήσαμε με καισαρική

και να πω πως είμαι σχεδόν 40, Αθηναία και μεσοαστή...

και αν ρωτήσετε και σε πόσες "δε γινόταν αλλιώς κινδύνευε το μωρό" πάω στοίχημα οτι θα είναι.......όλες!!!

Η εκπομπή ήταν ατυχής και έπαιξε παιχνίδι εντυπωσιασμού, μου έχει ξανατύχει με τη συγκεκριμένη εκπομπή δε θυμάμαι αν ήταν στο θέμα με τις υιοθεσίες ή με τις αμβλώσεις, πάλι είχε μονομερές παιχνίδι εντυπωσιασμού......

συμφωνώ απόλυτα!

ο σκοπός όμως αγιάζει τα μέσα!

Και ο σκοπός είναι να μη μας κοροϊδεύουν οι εκάστοτε ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ πρώτα - γυναικολόγοι μετά όπως πολύ σωστά τονίστηκε πιο πάνω, και να μην κάνουν παιχνίδι στις πλάτες μας. Ούτε να τρομοκρατήσουμε κανέναν θέλουμε, ούτε τίποτα. Απλά λέμε, ανοίξτε μάτια και αφτιά, και ψάξτε το καλά, γιατί το επάγγελμα αυτό μπάζει από παντού....

Γεννησα με καισαρικη προγραμματισμενη μια εβδομαδα πριν, οταν διαγνωστηκε το προβλημα, και ηταν ΣΑΒΒΑΤΟ και ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ.... Και γεννουσαν κι αλλες εκεινη τη μερα πριν και μετα απο εμενα.

Και εγώ! Πρωτομαγιά, να έχω ξεκινήσει για εκδρομή και να γυρίζω άρον άρον! και με ΠΗΤ 12/5, η γιατρός μου ούτε καν είχε διανοηθεί να προτείνει καισαρική πριν την Πρωτομαγιά! δεν είναι όλοι τόσο κακοί και τόσο φρικτοί γιατροί...

Παιδια μην κυνηγατε ανεμομυλους...για το καλο ολων μας.

Σου το εχω πει και σε παραπανω ποστ, για σενα, καλυτερα να το δεις για να εξακριβωσεις αν τελικα ηταν σωστη η αποφαση, να μην χαλιεσαι για κατι που ηδη εγινε ιδιως αν τελικα επρεπε να γινει ετσι....φιλικα στο λεω...

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ! Σε αυτά διαφωνώ, αυτά με βρίσκουν αντίθετη και για αυτά - παρόλο που εγώ τα έκανα τα μωράκια μου - θα πάλευα για να έχουν οι επόμενες γενιές - δηλαδή και τα παιδιά μου - καλύτερη τύχη.

Είδα την εκπομπή από την αρχή έως το τέλος .

Μίλησαν γυναίκες που έχουν γεννήσει , μίλησαν και γιατροί του Αλεξάνδρας (ο Σίνδος συγκεκριμένα)

- ότι υπάρχουν αναίτιες καισαρικές

- ότι πάρα πολλοί γυναικολόγοι ρυθμίζουν τις γεννήσεις σύμφωνα με τα δικά τους θέλω

- ότι οι καισαρικές έχουν περισσότερο κέρδος και για τα μαιευτήρια και εμπλέκουν περισσότερες ειδικότητες στην όλη διαδικασία και συνεπώς περισσότερα κέρδη

-ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νεογνών πηγαίνουν σε θερμοκοιτίδες μετά την καισαρική

-ότι ο ΟΗΕ έκανε συσταση στην Ελλάδα για τις αυξημένες καισαρικές

Θα πρέπει δηλαδή να δεχθώ ότι 60% των γυναικών έχουν πρόβλημα στα ιδιωτικά μαιευτήρια και οδηγούνται σε καισαρική ?

Και για να μην περιοριστώ στο θέμα "γυναικολόγος" για οποιοδήποτε άλλο θέμα που αφορά την υγεία μας παίρνουμε και δεύτερη και τρίτη γνώμη γιατί να καταπίνω αμάσητο αυτό που θα μου σερβίρει ο κάθε γυναικολόγος ?

Πολυ ευστοχο το μηνυμα σου, γιατι περικλειει οσα συζηταμε.

Η αποψη μου περι του θεματος λοιπον, ειναι η εξης : Δεν μιλαμε για τις αποψεις «καθε γυναικολογου» αλλα του γυναικολογου ΜΑΣ, που τον επιλεξαμε και τον εμπιστευομαστε. Επισης ναι, θα δεχτω περισσοτερο την αποψη «ενος γυναικολογου» απο εναν δημοσιογραφο ή μια αγνωστη στο ιντερνετ. Και απο τον ΟΗΕ συγνωμη αλλα τα νουμερα γενικα δεν με αφορουν, εκεινη τη στιγμη με ενδιαφερει ενα πραγμα: στη συγκεκριμενη περιπτωση, που εχουμε μπροστα μας, πρεπει να γινει καισαρικη? Τι κι αν ξεπερασουμε το ποσοστο που θεωρουν (χωρις αποδειξεις για το λογο) οτι ειναι «επιτρεπτο»? Μηπως εννοουν με οικονομικα κριτηρια? =>

Το αν δεν πρεπει αλλα θελει η μητερα και ξερω πολλες, το θεωρω θεμιτο. Δεν ειναι «αναιτια» αλλα «απο επιλογη». =>

Οποτε στο αν ειναι αναιτια και χωρις τη συναινεση μιας εγκυου μας αφορα.=>

Το αν τα ποσοστα μας αφορουν ειναι ενα σοβαρο θεμα. Αν οφειλονται οντως σε «αναιτια» καισαρικη μας αφορουν. Αλλα στοιχεια που να αποδεικνυουν κατι τετοιο, δεν υπαρχουν. Ενδειξεις, ναι.

Το βασικο για μενα παντα, ειναι να γεννιουνται υγιη τα μωρα.

Πολυ ευστοχο το μηνυμα σου, γιατι περικλειει οσα συζηταμε.

Η αποψη μου περι του θεματος λοιπον, ειναι η εξης : Δεν μιλαμε για τις αποψεις «καθε γυναικολογου» αλλα του γυναικολογου ΜΑΣ, που τον επιλεξαμε και τον εμπιστευομαστε. Επισης ναι, θα δεχτω περισσοτερο την αποψη «ενος γυναικολογου» απο εναν δημοσιογραφο ή μια αγνωστη στο ιντερνετ. Και απο τον ΟΗΕ συγνωμη αλλα τα νουμερα γενικα δεν με αφορουν, εκεινη τη στιγμη με ενδιαφερει ενα πραγμα: στη συγκεκριμενη περιπτωση, που εχουμε μπροστα μας, πρεπει να γινει καισαρικη? Τι κι αν ξεπερασουμε το ποσοστο που θεωρουν (χωρις αποδειξεις για το λογο) οτι ειναι «επιτρεπτο»? Μηπως εννοουν με οικονομικα κριτηρια? =>

Το αν δεν πρεπει αλλα θελει η μητερα και ξερω πολλες, το θεωρω θεμιτο. Δεν ειναι «αναιτια» αλλα «απο επιλογη». =>

Οποτε στο αν ειναι αναιτια και χωρις τη συναινεση μιας εγκυου μας αφορα.=>

Το αν τα ποσοστα μας αφορουν ειναι ενα σοβαρο θεμα. Αν οφειλονται οντως σε «αναιτια» καισαρικη μας αφορουν. Αλλα στοιχεια που να αποδεικνυουν κατι τετοιο, δεν υπαρχουν. Ενδειξεις, ναι.

Το βασικο για μενα παντα, ειναι να γεννιουνται υγιη τα μωρα.

Σίγουρα αυτό είναι το βασικό.

Κι εμένα οι συστάσεις του ΟΗΕ είναι το τελευταίο γι αυτό το ανέφερα και στο τέλος.

Επίσης κάτι πολύ ένδιαφέρον που υποστήριξε ο ίδιος ο γυναικολόγος στην εκπομπή είναι ότι είναι σημαντικό το μωρό να γεννιέται φυσιολογικά και με τις δικές του δυνάμεις να έρχεται σε αυτόν τον κόσμο.

Ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ και μου έκανε εντύπωση.

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Αρχικό μήνυμα απο ΑΝΝΑ24

Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε.

Καταλαβαίνω τις κοπέλες που στεναχωριούνται, το συζητούσαμε χθες και με τον άντρα μου, ότι αν μας είχε συμβεί να κάνω καισαρική και να χάσουμε την εμπειρία που ζήσαμε μαζί θα μας πείραζε πολύ επίσης.

Αν όμως ήταν απαραίτητο ούτε λόγος.

γιατί όμως? αυτό είναι που δεν μπορώ να κατανοήσω... για κάτι δηλ που κρατάει μια μέρα και το αποτέλεσμα είναι να έχεις κοντά σου το παιδί που αν όλα πάνε καλά θα το έχεις για πολλάααα χρόνια, γιατί να είναι ο τρόπος της γέννας τόσο καθοριστικός?

Μαρία, το σχόλιό μου είναι συναισθηματικό για μια εμπειρία που έζησα και δεν θα ήθελα (ει δυνατόν) να την έχω χάσει. Αυτό δεν κρίνεται ούτε κατακρίνεται.

Μην φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Συμφωνώ απόλυτα και 2 η και 3 η γνώμη λοιπόν!!! Γενικα σε όλου τους γιατρούς δεν πρεπει να εχουμε τυφλή εμπιστοσύνη γιατι δεν ειναι θεοί,άνθρωποι ειναι ,που κανουν λάθη ακόμα και μη εσχαιμενα...

Ο άντρας μου πρην ενα χρονο έπαθε ξαφνικά αρρυθμιες και ανέβαζε λιγο την πίεση! Πήγαμε παντού...ο Καρδιολογος διέγνωσε πίεση ,μας έγραψε χάπια...είπαμε να το ψάξουμε λιγο...πήγε παθολογο διέγνωσε άγχος, έδωσε αντικαταθλιπτικα....η νευρολόγος μας μιλάτε για φυλλικό οξύ και βιταμίνες...Τρέχα γύρευε!! Τελικα με δικό μου ψάξιμο στο Ίντερνετ και καθοδήγηση ανακαλύψαμε οτι ολα οφειλόταν σε ΡΙΝΙΤΙΔΑ!! Τόσο απλα! Αν είχαμε πιστέψει τους γιατρούς θα επερνε χάπια για την πίεση απο τα 30 και αντικαταθλιπτικα για την υπόλοιπη ζωή του!!!

Πρεπει να εχουμε τα ματιά μας ανοιχτά, να εχουμε γνώση για το τι μας συμβενει την ωρα του τοκετού και να μην μας τρομάζουν οι γιατροί με τα διάφορα επιχειρήματα που πολλές φορές ειναι ψευδή...

δεν ειδα την εκπομπη ουτε εχω διαβασει ολα οσα λετε εδω γιατι δεν εχω χρονο.

γεννησα το μωρο μου φ.τ και χωρις επισκληριδιο. επισκληριδιο η οχι εχει τεραστια διαφορα.αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις...!!!!απο ποτε ομως οταν αποφασησει μια μανα να γεννησει φ.τ και με επισκληριδιο δεν θεωρειτε φ.τ????εε οταν το διαβασα γελασα..!!οκ..!!οπως δηποτε η εμπειρια δεν εχει καμια σχεση αλλα οχι οτι δεν και φ.τ ή οτι εγω που δεν εκανα ειμαι καλυτερη μανα απο καποια που εκανε.!!!κομπλεξ ειναι αυτα και το εχουν αυτοι που τα διαδίδουν .. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

οταν γεννησα μου πηραν το παιδι στα προωρα προοληπτικα εγω απο θυλασμο δεν ηξερα τιποτα τοτε,ουτε οτι ειχα γαλα τιποτα..μου λεει λοιπον η υπευθηνη θυλασμου (η οποια θελει πολυ ξυλο)οτι ολες οι γυναικες 20 λεπτα μετα τη γεννα εχουν(η κουνιαδα μου δεν ειχε)εγω ειχα ομως τη πηραν στα προωρα και της εδωσαν μπιμπερο αποτελεσμα??? ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΘΥΛΑΣΕΙΕΙΕΙ με ειχαν βοηθησει μαιες νοσοκομες παιδιατροι ακομα και οι παιδιατρος μου..παλευαμε 2 μηνες τιποτα..εβγαζα το γαλα με το θυλαστρο το χειροκινητο και το εδεινα στ μωρο με το μπιμπερο...!!!θεωρειτε θυλασμος αυτος??? οχι φυσικα γιατι συμφωνα παντα με τους αλλους δεν ειχαμε επαφη με το μωρο,το γαλα εμπενε στ μπιμπερο οποτε επερνε μικροβιο και στο κατω κατω ηταν μονο για 4 μηνες οχι για 6 οποτε δεν ηταν θυλασμος ..!!δεν εχει σημασια που ειπιε το γαλα μου γιατι δεν το ειπιε με το σωστο τροπο...ετσι και οι γεννες σας...!!δεν εχε σημασια που ειναι γερα και δυνατα τα παιδια αλλα ο τροπος που εγινε...!!! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ?? :

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ..!!αυτο ηταν θυλασμος??? :) μπααα ;) δεν εγινε κλασσικα οποτε δεν ηταν ο φ.τ με επισκληριδιο δεν ειναι φ.τ θα επρεπε να γινει στ χωραφι οπως λεει μια κοπελα στην αρχη αρχη

Πάντως, σαν συμπέρασμα, κατά τη γνώμη μου καλώς γίνεται ντόρος μήηηηπως και συμμαζευτούν λίγο μερικοί υπεράνετοι γυναικολόγοι (ευτυχώς τους έχει φύγει και λίγο το ύφος λόγω κρίσης).

Άλλωστε, του έχω εμπιστοσύνη του Άδωνι ότι θα την χάσει την πάσα...:twisted:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Τελικα διαπιστώνω οτι ειναι πολυ σκληρό για κάποια έγκυο οπως εγω να διαβάσει ολα αυτα που γράφονται εδω μεσα , εδω κ αρκετό καιρο εχω χάσει χρόνο να διαβάζω γνώμες δήθεν ειδικών στο θέμα της καισαρικης... Σαν πολυ γιατροί να μαζεύτηκαν εδω στο μαγαζάκι..κ τελικα καταλήγω να πιστευω μετα λύπης οτι καποιες γνώμες μπορει να εκφράζονται βάση σκοπών που εξυπηρετούνται, αλλιως πραγματικα δεν εξήγειται διαφορετικά το πάθος για καισαρικη.σε καποιες έγκυες κάνετε κακό κ αυτο θα πρεπει να δουν πολυ σοβαρά οι διαχειριστές του parents κ στην τελικη εξεταστεί σε βάθος ποιοι γράφουν κάποια πολυ συγκεκριμένα πραγματα στοχευμένα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...