Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Κορίτσια, kinkajoujou και moon child, πραγματικά respect, ταυτίζομαι με όλα όσα έχετε γράψει. Mπράβο σας γιατί σε αυτό το θέμα κόντευε να βγει το συμπέρασμα ότι ο ΟΗΕ είναι ανίδεος, τα υπερ του φυσιολογικού τοκετού αμελητέα (δεν αναφερθηκαν ποτέ) και ..ευαίσθητο θέμα (γιατί συγχίζονται οι μητέρες που γέννησαν με κτ :shock:) και οι γιατροί στην Ελλάδα αδιαπραγματευτα θεοί.

Έτσι είναι vivien9, η kinkajoujou όπως κ η moon child έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους. Να πω την αλήθεια, εγώ δεν ήθελα να μπω στην διαδικασία να μιλήσω "παραπάνω" όπως π.χ περί φυσικού κ πλεονεκτημάτων, γιατί συνήθως παρεκτρέπεται η κουβέντα από συγκεκριμένα άτομα όταν γίνεται αυτό κ δεν είχα όρεξη. Χαίρομαι πολύ όμως που μπήκαν στον κόπο τα κορίτσια κ τα είπαν τόσο αναλυτικά κ εύστοχα.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Γιʼ αυτό πρέπει εμείς να αλλάξουμε πρώτα, για να αλλάξει το σύστημα. Πάντα ο κλήρος πέφτει στον γενναίο, που όχι μόνο τον κάνουν να νιώθει ότι πάει να κάνει κάτι επικίνδυνο και ρισκάρει το παιδί του επειδή δεν ακολουθεί την παρεμβατική ιατρική, τον καλούν και να απολογηθεί γιατί είναι πχ 41 εβδομάδων όπως εγώ και δεν τρέχει να πάει να το βγάλει «από εκεί μέσα».

Άντε, γιατί όλο για τις καισαρικές λέμε, για την ψυχολογία της δόλιας της επίτοκης που είχε γίνει 97 κιλά και περίμενε με εκφοβισμούς, κουβέντα…

Που έφτασα να δέχομαι και τηλεφωνήματα από συγγενείς και φίλους, να με παροτρύνουν να τρέξω να σώσω το παιδί μου, στα μάτια τους ήμουν η απερίσκεπτη που έχει μωρό πάνω από 4 κιλά και κάθεται και ξύνεται…

Αλήθεια, δεν τους ρώτησα, αφού οι γιατροί έχουν πάντα δίκιο, γιατί τότε αμφισβητούσαν τον δικό μου γιατρό, και γούρλωναν όλοι τα μάτια που με άφηνε να κυκλοφορώ ελεύθερη?

moon child τελικά πότε γέννησες; Και εγώ σαν κ σένα λες κ το ήξερα ότι θα αργήσω να γεννήσω κ ευτυχώς άλλαξα τον πρώτο γιατρό που μου είχε πει ότι στις 40 νταν γεννάμε ασχέτως υγείας μωρού! :shock:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Mε τρομάζει το πόσο πεπεισμένες είμαστε όλες οτι ο δικός μας τρόπος είναι ο σωστός και των άλλων ο λάθος. Διαβάζω όλα τα μηνύματα με σοκ και δέος.

Είναι τόσο απλό όσο το όνομά του ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΚΕΤΟΣ. Η καισαρική είναι μια χειρουργική επέμβαση. Με πόση ευκολία ακυρώσατε τις στατιστικές, με πόση παρρησία είναι δακτυλοδεικτούμενος όποιος πιστεύει το αντίθετο από μας αλήθεια? Σελίδες επί σελίδων, πόσες ώρες θέλουν άραγε να γραφτούν?

Ανησυχία για το πώς βγήκε ένα μωρό στον κόσμο, ένα μωρό που πιθανόν είναι κάπου εκεί πίσω και παίζει μόνο του όσο παίρνει φωτιά το πληκτρολόγιο. Μέχρι να πούμε ποιά θήλασε πιο πολύ και να της δώσουμε βραβείο, ποιά κοιμάται με το παιδί αγκαλιά να την πούμε καλή/κακή/κολλημένη.....κριτική, της κριτικής, ω κριτική!

Ας κλείσουμε όλες μαζί αυτό το χαζοκούτι, και πάμε να κάνουμε μια αγκαλιά στα παιδιά μας- είναι σπίτι τέτοια ώρα. Λυπάμαι πολύ, αλλά χάνουμε χρόνο και στο φινάλε κανείς δεν πείθει κανέναν, και ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι πολύτιμος για τα ανθρωπάκια που περιμένουν να τους δείξουμε τον κόσμο. Καλή συνέχεια από εμένα, αποχωρώ δια παντός, σκεφτείτε λίγο αν έχετε την καλοσύνη, πόσες ώρες περνάτε εδώ μέσα σε διαλόγους, παραλόγους. Με ταπεινότητα σας παρακαλώ.

moon child τελικά πότε γέννησες; Και εγώ σαν κ σένα λες κ το ήξερα ότι θα αργήσω να γεννήσω κ ευτυχώς άλλαξα τον πρώτο γιατρό που μου είχε πει ότι στις 40 νταν γεννάμε ασχέτως υγείας μωρού! :shock:

41 + 1, 4200 σαν ώριμο φρούτο, 3 φορές έσμπρωξα.

*PASTEL*, μήν φοβάσαι, όταν είμαστε σπίτι και δεν κοιμούνται, τα δίνουμε και λίγη σημασία.

Καλά κάνεις και αποχωρείς δια παντώς, θα μπλέξεις, αν κουνάς το δάχτυλο από το 6ο ποστ στις ακαμάτες μάνες που του δίνουν και καταλαβαίνει με το πληκρολόγιο, σκέψου τι θα έκανες στο 600ο... στάχτη και μπούρμπερη θα μας ρίξεις.

... άσε μας εδώ στην ψυχοθεραπεία μας να μαλιοτραβιόμαστε, την βρίσκουμε με το group therapy, νομίζουμε πως θα σώσουμε τον κόσμο και θα ανοίξουμε τα μάτια στους απανταχού διαφωνούντες.

s-age.png

41 + 1, 4200 σαν ώριμο φρούτο, 3 φορές έσμπρωξα.

*PASTEL*, μήν φοβάσαι, όταν είμαστε σπίτι και δεν κοιμούνται, τα δίνουμε και λίγη σημασία.

Καλά κάνεις και αποχωρείς δια παντώς, θα μπλέξεις, αν κουνάς το δάχτυλο από το 6ο ποστ στις ακαμάτες μάνες που του δίνουν και καταλαβαίνει με το πληκρολόγιο, σκέψου τι θα έκανες στο 600ο... στάχτη και μπούρμπερη θα μας ρίξεις.

... άσε μας εδώ στην ψυχοθεραπεία μας να μαλιοτραβιόμαστε, την βρίσκουμε με το group therapy, νομίζουμε πως θα σώσουμε τον κόσμο και θα ανοίξουμε τα μάτια στους απανταχού διαφωνούντες.

Μα πόσο θα συμφωνήσω!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Χαχαχαχα, πάλι γελάω μόνη μου, θα με απολύσουν στο τέλος :rolleyes:

Αυτά τα τύπου δε μου αρέσει η κριτική αλλά σας κριτικάρω όμως......είναι αφτάστου κάλλους.........(το "ς" χαριστικά το έβαλα).......Που είναι η αλκυόν με τα 6000 μηνύματα να ξεπλύνουμε το όνομά μας.... :) :) :)

5 και 1!

ακαμάτα νο 1 αποχωρεί!

Mε 766 μια χαρά είσαι! Εμείς να δούμε που θα κρυφτούμε...Πού είσαι ΑΛΚΥΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΝ!!!!

Καλή ξεκούραση κοπέλα μου!

Όσο για το ίντερνετ που τόσο κατηγορείται εδώ, παμπολλα συστήματα υγείας, ιατρικές ειδικότητες και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο το θεωρούν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να μεταδίδουν γνώση εύκολα και άμεσα στον πολύ κόσμο. Οι παιδίατροι της Αμερικής π.χ. ενημερώνουν μέσω αυτού ότι ακόμη κι όταν τα αυτιά είναι τίγκα στο πύον, δεν χρειάζεται αντιβίωση, πόσω μάλλον εγχείριση. Οι μαιευτήρες ενημερώνουν τις έγκυες για τις καισαρικές, το πότε θεωρείται το μωρό τελειόμηνο κλπ κλπ. Στην Ελλάδα από ό,τι φαίνεται οι γιατροί μας έχουν αποφανθεί ότι δεν έχουμε τις απαιτούμενες ικανότητες να καταλάβουμε και θυμώνουν όταν τους λες "διάβασα στο ίντερνετ το τάδε". Το κακό όμως είναι ότι έχουμε αρχίσει να το πιστεύουμε κι εμείς μεταξύ μας ότι δεν είμαστε ικανές να καταλάβουμε κάποια πολύ βασικά πράγματα που αλλού θεωρούνται δεδομένα.

Να παραθεσω με αφορμη το μηνυμα σου μια διευκρινιση λοιπον: το ιντερνετ, ειναι ενα εργαλειο. Οπως ολα, θελει τον τροπο του. Ναι, λαμβανω πληροφοριες, αλλα απο επιστημονικα αρθρα. Οχι απο αποψεις απο ανωνυμους σε ενα φορουμ. Αυτο λεγαμε παραπανω, δεν αφορισαμε το ιντερνετ σαν εργαλειο γενικα. Προσωπικα, αναφερθηκα στην περιπτωση που εγκυος παιρνει διαγνωση απο γιατρο, κανει καισαρικη και μετα το μετανιωνει επειδη της ειπε μια αγνωστη σε ενα φορουν οτι κακως την εκανε....ασχετο.

Κι εγω εχω μπει για να παρω πληροφοριες για διαφορα αλλα γενικα ημουν επιφυλακτικη και σε καθε περιπτωση, το συζητησα μετα με γιατρο. Οχι εναν οποιο να ναι, γιατι οσο καλο μπορει να σου κανει ενας καλος γιατρος, τοσο κακο μπορει να σου κανει ενα ασχετο γιατρουδακι.

Οι δε γιατροι μπαινουν στο ιντερνετ αλλα σε συγκεκριμενα δικτυα με συνδρομη συνθηθως, με ιατρικα αρθρα και αναλυσεις, οχι οπου να ναι. Δεν μπαινουν στο google να βαλουν «καισαρικη» για να δουν αν θα κανουν στη εγκυο ή οχι....

Διαφημίσεις

Προσωπικα, αναφερθηκα στην περιπτωση που εγκυος παιρνει διαγνωση απο γιατρο, κανει καισαρικη και μετα το μετανιωνει επειδη της ειπε μια αγνωστη σε ενα φορουν οτι κακως την εκανε....ασχετο.

Μα..μπορεί να γίνει και αυτό, γιατί όχι? Αν δηλαδή μπει σε υποψίες λόγω του φόρουμ ότι εξαπατήθηκε, να μην το ψάξει παραπάνω? Να μην είναι πιο υποψιασμένη για την επόμενη φορα? Να το αγνοήσει γιατί ό,τι έγινε έγινε και στο φόρουμ της μίλαγε μια άγνωστη? Αν είναι σιγουρη για τον γιατρό της προφανώς και θα το αγνοήσει, αν όχι θα της μπει το σαράκι και θα το ψάξει, αυτό δεν είναι κέρδος? Το ιντερνετ είναι μια τράπεζα πληροφοριών, και μάλιστα αχανής, είναι στην κρίση του καθενός το πώς θα αξιολογήσει και θ χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει, ακριβώς όπως είναι στην κρίση του καθενός πώς θα αξιολογήσει ένα άρθρο της εφημερίδας, μια εκπομπή της τηλεόρασης ή μια συμβουλή από μια άγνωστη στην παιδική χαρά.

Οι δε γιατροι μπαινουν στο ιντερνετ αλλα σε συγκεκριμενα δικτυα με συνδρομη συνθηθως, με ιατρικα αρθρα και αναλυσεις, οχι οπου να ναι. Δεν μπαινουν στο google να βαλουν «καισαρικη» για να δουν αν θα κανουν στη εγκυο ή οχι....

Και μου τη δίνει πάρα πολύ σε ένα φόρουμ με τόσα μέλη να μην εμφανίζεται σχεδόν ποτέ ένα μέλος-γιατρός. Μήπως επειδή έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα των περισσότερων; Σε αυτό εδώ το θρεντ βέβαια εμφανίστηκε γιατρός και μας πρότεινε για κάθε μας θέμα να επισκεπτόμαστε (και να πληρώνουμε) 2-3 γιατρούς. Την πιθανότητα να αυξηθεί η αξιοπιστία όλων των γιατρών (με την αλλαγή συνολικής νοοτροπίας φυσικά) δεν τη σκέφτηκε το μέλος.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερίνα μου δεν είναι τόσο απλό μάλλον.......υπάρχει ένας μαιευτήρας που γράφει......αλλά οι περισσότεροι γιατροί αρνούνται να κάνουν τηλεδιαγνώσεις......το να μπει λοιπόν ένας πχ ΩΡΛ και να αρχίσουν όλες να ρωτάνε δεν έχει νόημα......άσε που σίγουρα θα βρεθούν και αυτές που θα του την πουν κι από πάνω.......οτι και καλά πως χωρίς να εξετάσει μιλάει......οπότε τι να μπει να κάνει ο γιατρός στο φορουμ? Ο μαιευτήρας σαφώς και θα μιλήσει και θα συμβουλέψει, αλλά σε ένα φορουμ μαμαδίστικο αν μπει παιδίατρος πχ νομίζω οτι θα γίνει της τρελής....γνώμη μου πάντα, χωρίς παρεξήγηση.....

*πάντως εγώ έχω βρει γιατρούς από εδώ, που τους σύστηναν ή όχι κάποιες μαμάδες μαζικά και δεν είχαν άδικο .....

Κατερίνα το να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τόσο προβληματικές νοοτροπίες είναι σα να πιστεύεις ότι μπορείς να μετακινήσεις τη γη με το χέρι σου…:cool: Δε γίνεται. Πάντα θα υπάρχουν ασυνείδητοι (η ευσυνειδησία ξεκινάει από το σπίτι του καθενός…). Επομένως η δική μου γνώμη είναι να τους μιλήσουμε στη μοναδική γλώσσα που μπορεί να καταλάβουν: αυτή της καταγγελίας και της απόρριψης. Μια, δυο, τρεις, χίλιες, κάτι θα γίνει, πού θα πάει. Απόρριψη εννοώ αν βλέπουμε αντιδεοντολογική συμπεριφορά από πριν την επείγουσα κατάσταση, δηλ. άρνηση εξήγησης, έλλειψη διάθεσης να μας ακούσει κ.λπ. να γινόμαστε λούηδες. Το αυτονόητο, νομίζω.

697577wcowvfyq3s.gif

Επίσης -διαβάζοντας και άλλα μηνύματα:oops:- βλέπω το πρόβλημα της έλλειψης ειδικευμένων στα νοσοκομεία εκτός Αθήνας (!) και της πληθώρας πτυχίων ιατρικής από άλλες χώρες.........

697577wcowvfyq3s.gif

Διαφημίσεις

Επίσης -διαβάζοντας και άλλα μηνύματα:oops:- βλέπω το πρόβλημα της έλλειψης ειδικευμένων στα νοσοκομεία εκτός Αθήνας (!) και της ύπαρξης πτυχίων ιατρικής από άλλες χώρες.........

ακριβώς!

Αυτά δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπιστούν...:rolleyes: Τους ιδιώτες πάλι από πού να τους πιάσουν; Να τους υποχρεώσουν να αναλαμβάνουν 12 εγκύους το χρόνο με μία ΠΗΤ ανά μήνα;:?:roll: Τι άλλο μπορεί να γίνει ως "πρόληψη";

Υ.Γ. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το κομμάτι των αδίστακτων. Οπότε και οι δικλείδες ασφαλείας θα πρέπει να είναι έξτρα δύσκολο/ασύμφορο να παραβιαστούν...

697577wcowvfyq3s.gif

Κι εγω εχω μπει για να παρω πληροφοριες για διαφορα αλλα γενικα ημουν επιφυλακτικη και σε καθε περιπτωση, το συζητησα μετα με γιατρο.

Συμφωνώ με αυτή την προσέγγιση. Αν όλα τα σφάζουμε κι όλα τα μαχαιρώνουμε απλώς και μόνο επειδή εχουμε πρόσβαση στο νετ, τι τους θέλουμε τους γιατρούς; Ας υπάρχουν μόνο για τα επείγοντα, αφού όλα τα άλλα εμείς τα λύνουμε καλύτερα...:P Και για την κριτική ικανότητα συμφωνώ με τη Little Monkey: πώς κρίνεις αν αυτό που διαβάζεις στέκει και πόσο αν δεν κατέχεις το αντικείμενο;! Δηλ. να είσαι τόσο σίγουρος ώστε να βασίσεις την απόφασή σου σε αυτό. Υπάρχουν και οι όροι "επιστημονικοφανής", "ημιμάθεια", "εμπειροτέχνης" και κανείς τους δεν είναι θετικός στην προκειμένη. Δυστυχώς στα θέματα για τα οποία μιλάμε τα όποια λάθη διόλου δε θα μας συγχωρηθούν όπως ίσως στους πρωτοετείς...

697577wcowvfyq3s.gif

Δεκτόν. Όμως η Αμερική δεν είναι όλο το εξωτερικό ούτε το εξωτερικό είναι μόνο η Αμερική. Εξ ου και η ένστασή μου σε δηλώσεις του τύπου "στο εξωτερικό οι γιατροί είναι έτσι ή αλλιώς". Εξωτερικό είναι και η Βρετανία και η Γερμανία και η Βραζιλία (αφήνουμε εκτός συζήτησης τις τριτοκοσμικές χώρες για προφανείς λόγους). Δεν επικρατούν παντού οι ίδιες συνθήκες. Άσε που ακόμα και να μιλάς για προσωπική εμπερία παίζει ρόλο και με τι κομμάτι της ιατρικής κοινότητας έχεις έρθει σε επαφή (ιδιωτική ή δημόσια περίθαλψη, σε αστικό κέντρο ή σε απομακρυνσμένο μέρος κλπ).

Πώς ελέγχεις την εγκυρότητα της πηγής αν δεν μπορείς να κρίνεις τα επιστημονικά δεδομένα; Εγώ δεν μπορώ να το κάνω σε καμία περίπτωση, οπότε θα με ενδιέφερε να μου πεις πώς γίνεται.

Μπορώ να σε βεβαιώσω ότι η εγκυρότητα μιας έρευνας δεν κρίνεται ούτε από το πού δημοσιεύτηκε ούτε από το ποιος την έκανε ούτε από τη δημοσιότητα που πήρε. Υπάρχει κάποιο άλλο κριτήριο που δεν το έχω σκεφτεί;

.

Ναι η κάθε χώρα έχει διαφορετικές συνθήκες αλλά έχει και μια κουλτούρα για την υγεία. Ε λοιπόν το προσωπικό μου συμπέρασμα είναι ότι στην Ελλάδα η κουλτούρα δεν εστιάζεται στην ενημέρωση του ασθενή και στην συμμετοχή του στην απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών. Η εμπειρία μου από Αμερική και Βέλγιο ήταν εντελώς διαφορετική.

Για την εγκυρότητα της πηγής θα σε βεβαιώσω με την σειρά μου ότι κρίνεται ακρίβως από το που και από ποιον δημοσιεύτηκε. Καταρχήν πηγή εννόω το επιστημονικό περιοδικό ή ιστότοπο και όχι το συγκεκριμένο άρθρο. Οταν μιλάμε για επιστημονικά άρθρα λοιπόν τα οποία γίνονται peer reviewed η εγκυρότητα της πηγής έχει να κάνει με την εγκυρότητα - την βαρύτητα του journal. Οι μόνοι που είναι σε θέση να κρίνουν την εγκυρότητα της έρευνας σε επιστημονικό επίπεδο (ή αυτοί που καλύτερα μπορουν να το κάνουν ςυτό από οποιοδήποτε άλλο επιστήμονα πόσο μαλλον από κάποιον ''ασχετο'') είναι οι 3-5 peer reviewers που επέλεξε το συγκερκιμένο περιοδικό να αξιολογήσουν την έρευνα - την συγκεκριμένη ιατρική δημοσιευση δηλαδή.

Πέραν των επιστημονικών άρθρων που ανάλογα με τις γνώσεις (η και την όρεξη /ανάγκη του καθενός να αποκτήσει τις συγκεριμένες γνώσεις ) μπορεί να το καταλαμβαίνεις ή όχι, υπάρχουν και ιατρικές οδηγίες, πρωτόκολλα, ανακοινώσεις από έγκυρες πηγές που αναφέρονται στους ''κοινούς θνήτους''. Και για μένα έγκυρες πηγές είναι οι διάφοροι ιατρικοί συλλογοί και κυρίως του εξωτερικού, και πρώτα βάζω την Αμερική αλλά και Καναδά γιατί γενικά παρέχουν περισσότερες πληροφορίες στο κοινό (πχ american padiatric association) (Ισως είμαι και biased λόγω γλώσσας δεν μπορώ πχ να διαβάσω τα γερμανικά, τώρα αρχισα να διαβάζω και κάποια γαλλόφωνα site εξίσου αξιόλογα φαίνονται)

Το ιντερνετ είναι καταπληκτικό εργαλείο αν μάθει κάποιος να το χρησιμοποιει σωστά. Πολλά χρονια πριν κιολας με βοήθησε να αντιμετωπίσω ένα εξαιρετικά σπάνιο πρόβλημα υγείας. Βρήκα τον κορυφαίο στον κόσμο (από τους μετρημένους στα δάκτυλα) που δούλευε στο συγκεκριμένο θέμα, επικοινώνησα μαζί του πρώτα μεσω εμαιλ, μετα και τηλεφωνικά του έστειλα τα αρχεία μου και επειδή ήταν δύσκολο να με αναλάβει μια και ήταν σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αμερικής μου σύστησε τους κορυφαίους στην Ευρώπη για να αποταθώ και έτσι έκανα. (Ολες οι συμβουλές ήταν δωρεάν, δεν ήξερα τίποτα για το θέμα πριν αναγκαστώ να μορφωθώ για αυτό στο ίντερνετ (οκ ειχα το απαραίτητες γνώσεις βιολογίας) αλλά ελλάχιστα ξέραν και οι ίδιοι οι γιατροί στην Ελλάδα να μου πουν για το θέμα.

Τωρα αν χρησιμοποιείς το ίντερνετ για να σου κάνουν διαγνωση αλλες κοπέλες στο φόρουμ τότε άλλη υπόθεση.

Πιστεύω ότι η συζήτηση που γίνεται εδώ μεταξύ μας είναι περισσότερο για ''να πούμε τον πόνο μας'' και ίσως για να προτείνουμε πηγές πληροφόρησης η μια στην άλλη όχι για να κανουμε διάγνωση.

Για τα στατιστικά νούμερα ναι πρεπει να τα δεις στο σωστό πλαίσιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει να χρησιμοποιείς το μικρό ποσοστό των εγκύων στις απομακρισμένες περιοχές για να δικαιολογήσεις τον προγραμματισμό των τοκετών σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Καταρχάς για εμένα η πηγή δεν εξασφαλίζει την εγκυρότητα. Δίνει μια πρώτη ιδέα, κυρίως για το αν αξίζει να ασχοληθείς, αλλά τα υπόλοιπα αν το θέμα σ' ενδιαφέρει σοβαρά πρέπει να μπορείς να τα αξιολογήσεις μόνος σου.

Δεύτερον, εγώ δεν αμφισβητώ ότι μπορούμε να καταλαβαίνουμε αυτά που διαβάζουμε, μια χαρά πιθανότατα, το θέμα είναι ότι μη έχοντας το υπόλοιπο υπόβαθρο άνετα μπορούμε να κάνουμε παρανοήσεις, όσο κι αν δεν το θέλουμε… Επίσης δε διαφωνώ να απευθύνονται πληροφορίες στους ασθενείς (γιατί όχι;! απόρρητες είναι; ), είπα ότι για εμένα το πρόβλημα ξεκινάει όταν βασίζεσαι σε αυτές αποκλειστικά.

697577wcowvfyq3s.gif

τα οποία θεωρείς αυτόματα ότι είναι κατώτερα των ελληνικών ;

Όχι. Αλλά δε μπορώ και να το μάθω! Ρισκάρω δηλαδή. Κι επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά περιπτώσεις... κατώτατων πτυχίων (...) δε θέλω ούτε να το σκεφτώ...

697577wcowvfyq3s.gif

Κατερίνα μου δεν είναι τόσο απλό μάλλον.......υπάρχει ένας μαιευτήρας που γράφει......αλλά οι περισσότεροι γιατροί αρνούνται να κάνουν τηλεδιαγνώσεις......το να μπει λοιπόν ένας πχ ΩΡΛ και να αρχίσουν όλες να ρωτάνε δεν έχει νόημα......άσε που σίγουρα θα βρεθούν και αυτές που θα του την πουν κι από πάνω.......οτι και καλά πως χωρίς να εξετάσει μιλάει......οπότε τι να μπει να κάνει ο γιατρός στο φορουμ? Ο μαιευτήρας σαφώς και θα μιλήσει και θα συμβουλέψει, αλλά σε ένα φορουμ μαμαδίστικο αν μπει παιδίατρος πχ νομίζω οτι θα γίνει της τρελής....γνώμη μου πάντα, χωρίς παρεξήγηση.....

*πάντως εγώ έχω βρει γιατρούς από εδώ, που τους σύστηναν ή όχι κάποιες μαμάδες μαζικά και δεν είχαν άδικο .....

Δεν έχω ανάγκη να μπαίνουν εδώ μέσα γιατροί να κάνουν διαγνώσεις. Δεν είμαι ηλίθια. Θέλω όμως να μπαίνουν γιατροί και να καταθέτουν την άποψή τους για όσα συζητάμε. Όλα αυτά που λέμε συνέχεια εδώ μέσα για την εμπιστοσύνη που ΔΕΝ έχουμε στην πλειονότητα των γιατρών, γιατί δε μπαίνουν στον κόπο να τα σχολιάσουν και γιατροί εκτός από σπανιότατες περιπτώσεις;

* και εγώ σε αρκετές περιπτώσεις μέσα από αυτό το φόρουμ έχω επιβεβαιώσει πληροφορίες για γιατρούς που έψαχνα

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερίνα το να πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις τόσο προβληματικές νοοτροπίες είναι σα να πιστεύεις ότι μπορείς να μετακινήσεις τη γη με το χέρι σου…:cool: Δε γίνεται. Πάντα θα υπάρχουν ασυνείδητοι (η ευσυνειδησία ξεκινάει από το σπίτι του καθενός…). Επομένως η δική μου γνώμη είναι να τους μιλήσουμε στη μοναδική γλώσσα που μπορεί να καταλάβουν: αυτή της καταγγελίας και της απόρριψης. Μια, δυο, τρεις, χίλιες, κάτι θα γίνει, πού θα πάει.

Προφανώς και πιστεύω στη δύναμη που έχουμε να αλλάξουμε μια νοοτροπία. Όπως έχω ξαναγράψει, πιστεύω ακράδαντα ότι το σύστημα είμαστε εμείς όλοι, μαζί και καθένας ξεχωριστά. Αν ο καθένας μας λειτουργήσει επιτέλους με βάση τη λογική, κάποια στιγμή και αυτό το "σύστημα" θα ισορροπήσει σε μια νέα θέση πιο λογική.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Θα συμφωνησω, σε συνεχεια και οσων ειπα παραπανω, οτι οντως στο ιντερνετ βρισκεις πληθωρα πληροφοριων πχ για ονοματα και ειδικοτητες γιατρων, ιατρικα αρθρα κλπ. Ομως σε διαγνωση ειναι δυσκολο να καταληξεις για τον πολυ απλο λογο οτι τιποτα δεν αντικαθιστα την εξεταση επι τοπου απο γιατρο. Και δεν μιλαω για περιστατικα οπως αυτο που λεει παραπανω πχ η Αννα αλλα για περιπτωσεις οπως αυτες που αφορουν στο θεμα μας -γιατι δεν μιλαμε γενικα για ιατρικη. Το πως θα εξελιχθει ενας τοκετος κανεις δεν ξερει και το τι ειδε ενας γυναικολογος τη δεδομενη στιγμη και πηρε μια αποφαση δεν ειμαστε παντα στη θεση να ξερουμε. Μερικοι δεν εξηγουν κιολας.

Σχετικο παραδειγμα μια φιλη μου που γεννησε με χαμηλο πλακουντα με καισαρικη, πιστευε οτι αδικα εγινε, οταν μια γνωστη της με χαμηλο πλακουντα επισης, ενα χρονο μετα γεννησε φυσιολογικα και γρηγορα. Μπηκε και στο ιντερνετ και της ελεγαν σε αλλο φορουμ κακως εκανες κτ, επρεπε να αλλαξεις γιατρο. Αποφασισε να αλλαξει γιατρο και εν οψει δευτερης εγκυμοσυνης, να παει στης φιλης της. Εκεινος τελικα της εξηγησε οταν ειδε τους υπερηχους κλπ οτι προφανως ηταν η θεση του πλακουντα που εκανε τη σημαντικη διαφορα και οτι καλως ειχε πραξει ο προηγουμενος....

ΥΓ στο parents, μου εχουν συστησε μαζικα τεσσερις γιατρους (διαφορετικες ειδικοτητες). Ο ενας (οδοντιατρος) ηταν χαλια και αγενης, η δευτερη (αιματολογος) επισης χαλια εκλαιγα τα λεφτα μου, ο τριτος (γυναικολογος) καλος αλλα πολυασχολος και δεν ηταν αρκετος και μονο ο ενας στους τεσσερις, (αιματολογος) πολυ καλος!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...