Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Cara mia, εσύ είσαι "προστατευόμενο είδος" αυτή τη στιγμή. Το λέω με αγάπη, μη σου κακοφανεί. Μην διαβάζεις τίποτα και συγκεντρώσου στο να χαρείς την εγκυμοσύνη σου.

Όταν με το καλό γεννήσεις, θα δεις ότι θα βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στο να συζητάς για κάτι που έχεις πίσω σου, σε σχέση με κάτι που σε περιμένει και σε φοβίζει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Τελικα διαπιστώνω οτι ειναι πολυ σκληρό για κάποια έγκυο οπως εγω να διαβάσει ολα αυτα που γράφονται εδω μεσα , εδω κ αρκετό καιρο εχω χάσει χρόνο να διαβάζω γνώμες δήθεν ειδικών στο θέμα της καισαρικης... Σαν πολυ γιατροί να μαζεύτηκαν εδω στο μαγαζάκι..κ τελικα καταλήγω να πιστευω μετα λύπης οτι καποιες γνώμες μπορει να εκφράζονται βάση σκοπών που εξυπηρετούνται, αλλιως πραγματικα δεν εξήγειται διαφορετικά το πάθος για καισαρικη.σε καποιες έγκυες κάνετε κακό κ αυτο θα πρεπει να δουν πολυ σοβαρά οι διαχειριστές του parents κ στην τελικη εξεταστεί σε βάθος ποιοι γράφουν κάποια πολυ συγκεκριμένα πραγματα στοχευμένα.

Εγώ δεν βλέπω πάθος για καισαρική... Φόβο για καισαρική βλέπω ίσως σε υπερβολικό βαθμό...

Τι κακό κάνουμε ακριβώς σε έγκυες;

Μου κανει παντως εντυπωση οτι η κτ θεωρειτε μια εγχειρηση χωρις κανενα ρισκο για τη μητερα και το παιδι. Και ο φτ και η καισαρικη εχουν ρισκο. Μονο ενας γυναικολογος ειναι σε θεση να αξιολογησει ποιος απο τους δυο τροπους ειναι καλυτερος για την επιτοκο. Γι ΄ αυτο μεγαλη σημασια εχουν οι γνωσεις, η εμπειρια και η ηθικη του γιατρου. Το μονο παραλογο ειναι το τοσο υψηλο ποσοστο κτ.

maria ampelokipi επειδή δεν μπορώ να κάνω quote το μεγάλο σου ποστ, να σου πω πως το όριο των 3 καισαρικών και σε απόσταση του λάχιστον έτους μεταξύ τους είναι το ασφαλέστερο. Το 5 που έθεσα είναι απαγορευτικό.

Οσο για την εμπειρία που παραθέτει η ΑΝΝΑ24 και λέει η κοπέλα ότι δεν θα ήθελε να την είχε χάσει και απαντάς πως δεν κατανοείς "γιατί όμως? αυτό είναι που δεν μπορώ να κατανοήσω... για κάτι δηλ που κρατάει μια μέρα και το αποτέλεσμα είναι να έχεις κοντά σου το παιδί που αν όλα πάνε καλά θα το έχεις για πολλάααα χρόνια, γιατί να είναι ο τρόπος της γέννας τόσο καθοριστικός?"

Σου απαντώ εγώ πως ΕΙΝΑΙ. Στην δεύτερη ΚΤ μου που ήξερα πια και ζήτησα να γίνει όπως ήθελα, είχε μεγάλη διαφορά απ' την πρώτη που κοιμήθηκα.

Είναι δικαίωμα μου αν θέλω να δω το παιδί μου να γεννιέται και να το αγκαλιάσω με τον λώρο ενωμένο μαζί μου ακόμη, είναι η συγκλονιστικότερη εμπειρία που έχω ζήσει. Πως την υποβιβάζεις έτσι;

Η παραπάνω απάντηση που δίνεις μόνον έκπληξη μου προκαλεί και δεν ξέρω πως την έγραψες. Δεν θέλω να την σχολιάσω παραπέρα γιατί θα δημιουργηθούν τριβές.

edit: Cara33 κοριτσάρα μου με το καλό, έχεις δίκιο και θεωρώ πως αντιλαμβάνεσαι σωστά τα πράγματα. Μην συγχίζεσαι μόνο και καλύτερα μην μας διαβάζεις και σου δημιουργείται αναστάτωση. Εύχομαι να σου πάνε όλα φυσικά και όμορφα!

Μου κανει παντως εντυπωση οτι η κτ θεωρειτε μια εγχειρηση χωρις κανενα ρισκο για τη μητερα και το παιδι. Και ο φτ και η καισαρικη εχουν ρισκο. Μονο ενας γυναικολογος ειναι σε θεση να αξιολογησει ποιος απο τους δυο τροπους ειναι καλυτερος για την επιτοκο. Γι ΄ αυτο μεγαλη σημασια εχουν οι γνωσεις, η εμπειρια και η ηθικη του γιατρου. Το μονο παραλογο ειναι το τοσο υψηλο ποσοστο κτ.

Φυσικά και έχει ρίσκα όπως κάθε εγχείριση...

Αλλά αν μας πει κάποιος ότι χρειαζόμαστε εγχείρηση καρδιάς το δεχόμαστε, ενώ αν μας πει πρέπει να γίνει καισαρική το περνάμε από κόσκινο...

Διαφημίσεις

Cara33 κανενας δεν ειναι ειδικος, ειμαστε απλα γονεις που παραθετουν εμπειριες και αποψεις για ενα φαινομενο που συμβαινει στη χωρα μας. Δεν ειναι φορουμ γιατρων, μονο γονεων. Αν σε ενοχλουν καποιες συζητησεις καλυτερα μην τις διαβαζεις.

Cara mia, εσύ είσαι "προστατευόμενο είδος" αυτή τη στιγμή. Το λέω με αγάπη, μη σου κακοφανεί. Μην διαβάζεις τίποτα και συγκεντρώσου στο να χαρείς την εγκυμοσύνη σου.

Όταν με το καλό γεννήσεις, θα δεις ότι θα βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά.

Υπάρχει τεράστια διαφορά στο να συζητάς για κάτι που έχεις πίσω σου, σε σχέση με κάτι που σε περιμένει και σε φοβίζει.

Αννουλα μου εχεις απόλυτο δικιο. Σε ευχαριστω πολυ!

Φυσικά και έχει ρίσκα όπως κάθε εγχείριση...

Αλλά αν μας πει κάποιος ότι χρειαζόμαστε εγχείρηση καρδιάς το δεχόμαστε, ενώ αν μας πει πρέπει να γίνει καισαρική το περνάμε από κόσκινο...

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, με πόσους διαφορετικούς τρόπους να το εξηγήσουμε πια? Και μην αρχίσετε πάλι να γράφετε για ισχιακή προβολή, γιατί έχει γραφτείο περιπου 20 φορές.

Υπάρχουν αναλυτικά δεδομένα για όλες τις χώρες και περήφανα φιγουράρουμε στα τοπ ποσοστά καισαρικών, μαζί με την Τουρκία, την Κίνα και τη Βραζιλία.

Πού είναι αυτά τα δεδομένα; Μπορείς να βάλεις την επίσημη πηγή;

Ελπίζω ότι αφού λες ότι είναι αναλυτικά, θα παρουσιάζουν και άλλα στοιχεία, όχι μόνο ποσοστά και μέσους όρους καισαρικών.

Πάντως όπως εξήγησα πιο πάνω, το πρόβλημα δεν είναι μόνο το επίπεδο της ανάλυσης αλλά και η καταλληλότητα των δεικτών που χρησιμοποιούνται (αυτό αμφισβήτησα κυρίως ως προς την παρουσίαση των δεδομένων).

Το επίπεδο της ανάλυσης επηρεάζει τα συμπεράσματα που βγάζουμε. Αν μπροστά σου έχεις μόνο μέσους όρους και από αυτούς βγάζεις συμπέρασμα για το πού οφείλεται ένα γεγονός και πώς θα το διορθώσεις, τότε άνετα γράφεις κι ένα παραμύθι....

ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ, με πόσους διαφορετικούς τρόπους να το εξηγήσουμε πια? Και μην αρχίσετε πάλι να γράφετε για ισχιακή προβολή, γιατί έχει γραφτείο περιπου 20 φορές.

Στην εγχείριση καρδιάς μας λένε την αλήθεια ενώ στην καισαρική μας κοροιδεύουν...

Εντάξει, δεν υπάρχει συνεννόηση...

Διαφημίσεις

Στην εγχείριση καρδιάς μας λένε την αλήθεια ενώ στην καισαρική μας κοροιδεύουν...

Εντάξει, δεν υπάρχει συνεννόηση...

Καλά αυτό δεν συζητάμε τόση ώρα?

Άσε που, τώρα που το σκέφτομαι, ούτε στην εγχείρηση καρδιάς το δεχόμαστε έτσι απλά, παίρνουμε 2 και 3 γνώμες.. Στη καισαρική γιατί να το δεχτούμε?

Παιδιά, ας μην το μετατρέψουμε σε μάχη...

Οι καισαρικές είναι υπερβολικά πολλές. Το δεχόμαστε όλες.

Οι γιατροί έχουν τον τρόπο να μας παραπλανήσουν αν θέλουν. Το δεχόμαστε επίσης.

Συμπέρασμα, καλό ψάξιμο γιατρού και καλή συνεννόηση όσο γίνεται.

ΝΑΙ, υπάρχουν περιστατικά έκτακτης ανάγκης, αλλά δε μπορεί να είναι τόοοοοοσα πολλά.

Είμαι από αυτές που γέννησα Κυριακή, όταν έφτασα στο μαιευτήριο ο γιατρός μου ήταν ήδη εκεί γιατί ξεγεννούσε όλη νύχτα.......είχε και κοπέλες με πρόκληση, είχε και καισαρικές δίπλα, ήμουν κι εγώ.........τέλος Ιουνίου! Αυτό για τις γιορτές και τις σχόλες...

"Μην προσπαθείτε να πείσετε κανέναν, οι άνθρωποι ακούν ότι θέλουν να σκούσουν", αυτό από τον φίλο μας τον Κοέλλιο. Λυπάμαι που πήρε τέτοια τροπή η συζήτηση.

Για να συνοψίσουμε, όσες μητέρες υπεραμύνεσθε των ΚΤ, θεωρείτε πως στην Ελλάδα οι γιατροί ορθώς πράτουν και ανεβάζουν το ποσοστό των ΚΤ στο όσο είναι τέλος πάντων;

Η θέλετε να πείτε ότι δεν έχει σημασία το πως, σημασία έχει να γίνει η "δουλειά" με οποιονδήποτε τρόπο;;

Καλά αυτό δεν συζητάμε τόση ώρα?

Άσε που, τώρα που το σκέφτομαι, ούτε στην εγχείρηση καρδιάς το δεχόμαστε έτσι απλά, παίρνουμε 2 και 3 γνώμες.. Στη καισαρική γιατί να το δεχτούμε?

Αυτό που υποστηρίζω με μία φράση είναι:

ότι τα υψηλά ποσοστά καισαρικών (αν και αμφιβάλλω ότι είναι 60% για λόγους που έχω πει) δεν οφείλονται σε παραπλάνηση των εγκύων από τους γιατρούς. Θα υπάρχουν και τέτοια περιστατικά αλλά μην αποδίδουμε το 60% σε παραπλάνηση.

Από εκεί και περα, αν εχούμε αμφιβολίες για οποιοδήποτε θέμα, παίρνουμε και 2η και 3η γνώμη και από εκεί και πέρα ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά και διαλέγουμε ποιον από τους γιατρούς θα εμπιστευτούμε.

το μόνο που έλειπε από την εκπομπή κατα την γνώμη μου ήταν να ακούσω και την άποψη μιας γυναίκας που γέννησε με κτ από επιλογή και τους λόγους.Εμένα μου άρεσε πολύ το θέμα και ο τρόπος παρουσίασής του.

Οσο για τα υπόλοιπα έχουν ξαναγραφτεί και χιλιοειπωθεί.Στατιστικά-ερευνες που οι "επιστήμονες" του forum ακυρώνουν επανειλημμένα....

Εξακολουθώ να πιστευω το ποσοστό του 60% γιατί το βλέπω γύρω μου.Ο τρόπος της γέννας είναι καθοριστικός.Οχι για εμένα,αλλά για τα μωρά.Οταν όλα πάνε καλά με κσ ή με τοκετό εχουμε ένα υγείες κι ένα υγιέστατο μωρό αντίστοιχα.

Και κάτι άλλο....όλες οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια με την Ανκύκλωση,με τους καταλύτες των αυτοκινήτων και γενικότερα να μειωθούν οι εκπομπές του CO2 στο περιβάλλον,με εναλλακτικές μορφές ενέργειας,σε τι οφελούν άραγε?Ολα αυτά γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος νομίζω, το οποίο τα τελευταία 30 χρόνια έχει κατακρεουργηθεί από τη βιομηχανία κυρίως κι επειδή δεν τηρούνται οι κανόνες σωστής λειτουργίας των βιομηχανικών μέσων.Περιβάλλον-Φύση.

Μπορεί το παράδειγμά μου σε κάποιες να φανεί χαζό.αλλα......Γιατί αποδεχόμαστε οτι το Περιβάλλον κινδυνεύει και συνεισφέρει ο καθένας με τον τρόπο του και στην περίπτωση των καισαρικών προσπαθούμε να τις απενεχοποιήσουμε ενώ δεν είναι φυσικός τρόπος?

TBlYp3.png

Διαφημίσεις

"Μην προσπαθείτε να πείσετε κανέναν, οι άνθρωποι ακούν ότι θέλουν να σκούσουν", αυτό από τον φίλο μας τον Κοέλλιο.

Αυτό ξαναπέστο!:)

Για να συνοψίσουμε, όσες μητέρες υπεραμύνεσθε των ΚΤ, θεωρείτε πως στην Ελλάδα οι γιατροί ορθώς πράτουν και ανεβάζουν το ποσοστό των ΚΤ στο όσο είναι τέλος πάντων;

Η θέλετε να πείτε ότι δεν έχει σημασία το πως, σημασία έχει να γίνει η "δουλειά" με οποιονδήποτε τρόπο;;

Εγώ υπεραμύνομαι της λογικής.

Όπως δεν εμπιστεύεστε τους γιατρούς μην εμπιστεύεστε και τις έρευνες πάσης φύσεως και τις δακρύβρεχτες εκπομπές.

Και ναι σημασία έχει να γεννηθεί ένα ζωντανό υγιές βρέφος.

Συγνώμη ρε παιδιά αλλά από χτες το διαβάζω.......και μάλλον είμαι ανίδεη!

Όταν λέτε ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που προφανώς δεν αναμειγνύεται ο γιατρός, τι εννοείτε?

ΔΛΔ οτι θα πει μια γυναίκα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα ΘΕΛΩ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ?

Από μόνη της? Η εννοείτε οτι θα προτείνει ο γιατρός και θα επιλέξει εκείνη.......γιατί εκεί πάλι έχει ανάμειξη ο γιατρός....

Όσο και να φοβάται μια γυναίκα, ότι και να έχει ακούσει, θα πει ντε και καλά ότι θέλει χειρουργείο? Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται? (να πληρώσει πολύ παραπάνω, να κάνει εγχείριση, να έχει τα μετεγχειρητικά που λένε ότι είναι δύσκολα, το παιδί επίσης έχει κάποιους κινδύνους στην ΚΤ, σοκ έχω ακούσει, σκισμένο κεφαλάκι από νυστέρι έχω δει με τα μάτια μου -ράμματα στο νεογέννητο, ίκτερο διάβασα χτες εδώ, δεν το ξέρω, θερμοκοιτίδα στανταράκι βλέπω να λέτε) και να τα ΕΠΙΛΕΞΕΙ κάποια αυτά, για ποιό λόγο αν δεν το συστήσει ο γιατρός?

Τύπου θέλω να γεννηθεί τάδε μέρα μη χάσω τον ωροσκόπο, τύπου θέλω να είμαι με beaute και μαλλί κομμωτηρίου, αυτό το "να δω το παιδί μου αμέσως" τι εννοείτε, κι εγώ το πήρα αγκαλιά που γέννησα φυσιολογικά.....δλδ από ένα "φοβάμαι" και μόνο να γίνουν όλα αυτά χωρίς ιατρική γνώμη?

Τι θα πει δικαίωμά μου είναι πώς θα γεννήσω, μήπως ξεφεύγουμε λίγο?

ΔΛΔ αν εσένα σου έρθει να γεννήσεις στο χωράφι γιατί σε εμπνέει η γιαγιά σου πρέπει να πούμε όλοι οτι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά σου?

Εγώ ξέρετε τι σκέφτηκα και με βοήθησε όσο δεν παίρνει?

Στον κόσμο αυτό γεννάνε οι γυναίκες απ τις απαρχές του. Μπορώ κι εγώ!

Μήπως, λέω μήπως έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα?

Όταν λέτε ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που προφανώς δεν αναμειγνύεται ο γιατρός, τι εννοείτε?

Από μόνη της? Η εννοείτε οτι θα προτείνει ο γιατρός και θα επιλέξει εκείνη.......γιατί εκεί πάλι έχει ανάμειξη ο γιατρός....

Όσο και να φοβάται μια γυναίκα, ότι και να έχει ακούσει, θα πει ντε και καλά ότι θέλει χειρουργείο? Με όλα όσα αυτό συνεπάγεται? (να πληρώσει πολύ παραπάνω, να κάνει εγχείριση, να έχει τα μετεγχειρητικά που λένε ότι είναι δύσκολα, το παιδί επίσης έχει κάποιους κινδύνους στην ΚΤ, σοκ έχω ακούσει, σκισμένο κεφαλάκι από νυστέρι έχω δει με τα μάτια μου -ράμματα στο νεογέννητο, ίκτερο διάβασα χτες εδώ, δεν το ξέρω, θερμοκοιτίδα στανταράκι βλέπω να λέτε) και να τα ΕΠΙΛΕΞΕΙ κάποια αυτά, για ποιό λόγο αν δεν το συστήσει ο γιατρός?

Τύπου θέλω να γεννηθεί τάδε μέρα μη χάσω τον ωροσκόπο, τύπου θέλω να είμαι με beaute και μαλλί κομμωτηρίου, αυτό το "να δω το παιδί μου αμέσως" τι εννοείτε, κι εγώ το πήρα αγκαλιά που γέννησα φυσιολογικά.....δλδ από ένα "φοβάμαι" και μόνο να γίνουν όλα αυτά χωρίς ιατρική γνώμη? Τι θα πει δικαίωμά μου είναι πώς θα γεννήσω, μήπως ξεφεύγουμε λίγο?

ΔΛΔ αν εσένα σου έρθει να γεννήσεις στο χωράφι γιατί σε εμπνέει η γιαγιά σου πρέπει να πούμε όλοι οτι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά σου?

Γνωριζω αρκετες μητερες που το ΖΗΤΗΣΑΝ επιμονα απο το γιατρο τους, ενω δεν υπηρχε ιατρικος λογος, μια μαλιστα αναγκαστηκε να αλλαξει δυο γιατρους μεχρι να της πουν το «ναι». Αυτο για οσες λενε οτι φταινε μονο οι «κακοι» γιατροι.... Οχι μονο στην Ελλαδα....πχ στη βραζιλια γιατι λες να ειναι υψηλα τα ποσοστα? Για προφανεις λογους....

Σορρυ παντως αλλα οσα λες στην παρενθεση ως «στανταρακια» δεν εχουν συμβει ουτε σε εμενα ουτε σε καμμια του κυκλου μου που εκανε καισαρικη.

Τύπου θέλω να γεννηθεί τάδε μέρα μη χάσω τον ωροσκόπο, τύπου θέλω να είμαι με beaute και μαλλί κομμωτηρίου, αυτό το "να δω το παιδί μου αμέσως" τι εννοείτε, κι εγώ το πήρα αγκαλιά που γέννησα φυσιολογικά.....δλδ από ένα "φοβάμαι" και μόνο να γίνουν όλα αυτά χωρίς ιατρική γνώμη? Τι θα πει δικαίωμά μου είναι πώς θα γεννήσω, μήπως ξεφεύγουμε λίγο?

Συμφωνώ και έχω τις ίδιες απορίες.Κι όμως γίνονται καισαρικές επειδή το επιλέγει η γυναίκα για λόγους που προανέφερες.Εδώ μέσα το διάβασα και ομολογώ πως δεν το γνώριζα.Τώρα για την μπάλα......τι να σου πω?Νομίζω πως χάθηκε.....:(

TBlYp3.png

Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά έχω ακούσει τέτοιες περιπτώσεις.

Σε κάτι τέτοιο εφόσον δεν τίθεται θέμα κινδύνου για το μωρό, ας κάνει ό,τι θέλει η έγκυος. Για ποιον λόγο να την εμποδίσουμε;

Γνωριζω αρκετες μητερες που το ΖΗΤΗΣΑΝ επιμονα απο το γιατρο τους, ενω δεν υπηρχε ιατρικος λογος, μια μαλιστα αναγκαστηκε να αλλαξει δυο γιατρους μεχρι να της πουν το «ναι». Αυτο για οσες λενε οτι φταινε μονο οι «κακοι» γιατροι.... Οχι μονο στην Ελλαδα....πχ στη βραζιλια γιατι λες να ειναι υψηλα τα ποσοστα? Για προφανεις λογους....

Χωρίς πρόβλημα ζήτησαν καισαρική?

Από φόβο δλδ και μόνο?

Παιδιά, τα έχω ακούσει πλέον όλα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ........

Επισης δεν ξερω αν ειναι μεγαλυτερη «μοδα» να κανουν οι γυναικες καισαρικη ή να επιτιθεμεθα σε οσες κανουν καισαρικη επειδη δεν ειναι «ο φυσιολογικος τροπος» (ομοιως με θεματα θηλασμου, βιολογικων προιοντων, αγελαδινου γαλακτος, χορτοφαγιας...).

Ειναι η ταση της εποχης-επιστροφη στη φυση-κι οποιος αντεξει! Δεν θα παρω, αν συντρεχει ιατρικος λογος...

Από φόβο δλδ και μόνο?

Παιδιά, τα έχω ακούσει πλέον όλα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ........

:-D:-D:-D:-D

Ναι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Καισαρική και ολική νάρκωση.

Από φόβο το δικαιολογώ να σου πω την αλήθεια. Λόγω επιλογής ζωδίου (ακόμα και με φ.τ) τραβάω τα μαλλιά μου όμως...:rolleyes:

Από φόβο δλδ και μόνο?

Γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο;

Εδώ υπάρχουν γυναίκες που υποβάλλονται σε εγχείρηση για να μην έχουν ρυτίδες.

Δεν είμαστε όλες ίδιες. Όπως υπάρχουν κάποιες που ονειρεύονται τον τοκετό ως μια μοναδική στιγμή της ζωής τους, έτσι υπάρχουν άλλες που προτιμάνε να μην υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία.

Επισης δεν ξερω αν ειναι μεγαλυτερη «μοδα» να κανουν οι γυναικες καισαρικη ή να επιτιθεμεθα σε οσες κανουν καισαρικη επειδη δεν ειναι «ο φυσιολογικος τροπος» (ομοιως με θεματα θηλασμου, βιολογικων προιοντων, αγελαδινου γαλακτος, χορτοφαγιας...).

Ειναι η ταση της εποχης-επιστροφη στη φυση-κι οποιος αντεξει! Δεν θα παρω, αν συντρεχει ιατρικος λογος...

Ούτε εγώ θα πάρω...

Αυτή η επιλεκτική επιστροφή στη φύση με ό,τι συνεπάγεται με ενοχλεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...