Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανοσολογικές εξετάσεις

Recommended Posts

Οχι, εγω εδωσα αιμα στο κεντρο που κανω και της προσπαθειες μου και τα εστειλαν στο γυναικας υγεια. Τωρα περιμενω να με παρει τηλ ο γιατρος να μου δωσει τα αποτελεσματα. Μην απογοητευεσαι το σημαντικο ειναι να βρεις το προβλημα. Μετα πιστευω πως ολα θα γινουν με τον χρονο τους. :-D

peny75 Ωραια εισαι, μου αρεσε πολυ αυτο που εγραψες γιατι ειναι και η αληθεια.

χαρά 1981 δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον κατι τετοιο. Να εχεις κανει πανω απο 2 αποβολες και να μην εχεις κανει τετοιου ειδους εξετασεις. Κοριτσια πιστευω πως απλα πολυ ειναι οι γιατροι που απλα δεν γνωριζουν την υπαρξη αυτον τον εξετασεων. Δεν εξηγητε διαφορετικα. Ευχομαι απο εδω και στο εξης ολα να πανε καλα για σενα. Και εγω λεω να παω να κανω αυτην τη VCR απο μονη μου :-D

Αγαπητη bsreves σ'ευχαριστω . Ειμαι ετσι επειδη με φτασαν εκει να γινω ετσι. Αλλιως δεν παλευεται...

Toxotis, κι αυτο το λεω και σε ολα τα κοριτσια, το γεγονος οτι σας προτεινα να τα ψαξετε ολα δεν σημαινει οτι απαραιτητα θα βρειτε κατι οπως βρηκα εγω, αλλα κι αν ακομη βρειτε και κανετε θεραπεια δεν σημαινει οτι θα λυθει παντα και η υπογονιμοτητα. Δυστηχως ειναι ενα απο τα πιο πολυπαραγοντικα προβληματα και θεραπευοντας μεν εναν παραγοντα βοηθαει ή ακομη και αποτρεπει πχ μια αποβολη αλλα μπορει ταυτοχρονα να υπαρχουν αλλοι τρεις αγνωστοι παραγοντες που συνεχιζουν να δρουνε κρυφα. Εκει παει το "ψαχτειτε" αλλα χωρις να αγχωθειτε! Το αναπαραγωγικο συστημα ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο και αν σ'αυτο προσθεσεις ολους τους βλαβερους παραγοντες της σημερινης κοινωνιας, την βλακεια-ασχετοσυνη-εκμεταλευση ενος μεγαλου μερους γυναικολογο-εξωσωματιστων και το προχωρημενο πολλες φορες της ηλικιας(δεν γενναμε πια στα εικοσι) βαλε κι ολα αυτα θρομβοφιλιες, νκ κυταρα, αντισωματα , θυρεοειδης, χρωμοσ.ανωμαλιες, ανατομικες,ασθενοτερατοσπερμια, κατατμηση και ποσα αλλα( αμετρητη ειναι η ατιμη η λιστα)αντε βγαλε ακρη γιατι δεν γινεται το ευλογημενο!!!

Αρα το μοτο θα ειναι"ψαχτειτε χωρις να αγχωθειτε" και μετα αφεθειτε στα χερια Του γιατι χωρις το δικο Του οκ, δεν γινεται τιποτα. Κατι παραπανω ξερει...

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 116
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οχι, εγω εδωσα αιμα στο κεντρο που κανω και της προσπαθειες μου και τα εστειλαν στο γυναικας υγεια. Τωρα περιμενω να με παρει τηλ ο γιατρος να μου δωσει τα αποτελεσματα. Μην απογοητευεσαι το σημαντικο ειναι να βρεις το προβλημα. Μετα πιστευω πως ολα θα γινουν με τον χρονο τους. :-D

peny75 Ωραια εισαι, μου αρεσε πολυ αυτο που εγραψες γιατι ειναι και η αληθεια.

χαρά 1981 δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον κατι τετοιο. Να εχεις κανει πανω απο 2 αποβολες και να μην εχεις κανει τετοιου ειδους εξετασεις. Κοριτσια πιστευω πως απλα πολυ ειναι οι γιατροι που απλα δεν γνωριζουν την υπαρξη αυτον τον εξετασεων. Δεν εξηγητε διαφορετικα. Ευχομαι απο εδω και στο εξης ολα να πανε καλα για σενα. Και εγω λεω να παω να κανω αυτην τη VCR απο μονη μου :-D

Αγαπητη bsreves σ'ευχαριστω . Ειμαι ετσι επειδη με φτασαν εκει να γινω ετσι. Αλλιως δεν παλευεται...

Toxotis, κι αυτο το λεω και σε ολα τα κοριτσια, το γεγονος οτι σας προτεινα να ρα ψαξετε ολα δεν σημαινει οτι απαραιτητα θα βρειτε κατι οπως βρηκα εγω, αλλα κι αν ακομη βρειτε και κανετε θεραπεια δεν σημαινει οτι θα λυθει παντα και η υπογονιμοτητα. Δυστηχως ειναι ενα απο τα πιο πολυπαραγοντικα προβληματα καιθεραπευοντας μεν εναν παραγοντα βοηθαει ή ακομη και αποτρεπει πχ μια αποβολη αλλα μπορει ταυτοχρονα να υπαρχουν αλλοι τρεις αγνωστοι παραγοντες που συνεχιζουν να δρουνε κρυφα. Εκει παει το "ψαχτειτε" αλλα χωρις να αγχωθειτε! Το αναπαραγωγικο συστημα ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο και αν σ'αυτο προσθεσεις ολους τους βλαβερους παραγοντες της σημερινης κοινωνιας, την βλακεια-ασχετοσυνη-εκμεταλευση ενος μεγαλου μερους γυναικολογο-εξωσωματιστων και το προχωρημενο πολλες φορες της ηλικιας(δεν γενναμε πια στα εικοσι) βαλε κι ολα αυτα θρομβοφιλιες, νκ κυταρα, αντισωματα , θυρεοειδης, χρωμοσ.ανωμαλιες, ανατομικες,ασθενοτερατοσπερμια, κατατμηση και ποσα αλλα( αμετρητη ειναι η ατιμη η λιστα)αντε βγαλε ακρη γιατι δεν γινεται το ευλογημενο.

Αρα το μοτο θα ειναι"ψαχτειτε χωρις να αγχωθειται" και μετα αφεθειτε στα χερια Του γιατι χωρις το δικο Του οκ, δεν γινεται τιποτα. Κατι παραπανω ξερει...

JU4zp3.png

PENY 75 ποσο δικιο εχεις.. εγω υστερα απο 3 αποβολες και ακομα ψαχνομαι..ποσο δικιο εχεις... εχω αλλαξει 3 γιατρους και κανενας μα κανενας δε μου προτεινε να κανω εξετασεις θρομβοφιλιας που βγηκα θετικη σε δυο παραγοντες , επεμεναν οτι δεν υπαρχει και λογος για καλλιεργεια κολπικου υγρου, που αυριο εχω ραντεβου για PCR το οποιο το κανω με δικια μου πρωτοβουλια και πληροφοριακα μου ειπαν οτι κοστιζουν 35 ευρω και για τα τρια μικροβια και επισης κανενας δε συμφωνει να ψαξω και τα αντιπατρικά αντισώματα γιατι θεωρουν οτι ειναι πολυ σπανιο.. Ποσο τυχερη καποια στο να βρει ενα γιατρο και να της τα προτεινει ολα αυτα, αλλα και πολυ σπανιο.. Κανενας απο ολους αυτους τους γιατρους δεν μπορει να ζησει το δικο μας πονο .. Γι΄αυτο κοριτσια ψαξ΄τε το.. μην καθεστε ετσι...Μην αφηνετε αλλους να κρινουν τι ειναι σωστο για εσας..

Χαρά, έχεις δίκιο δεν υπάρχουν πολύ γιατροί για να σε "μανατζάρουν", γιατί βαριούνται και είναι και άσχετοι! :evil:!!

Το Pcr και όλες τις εξετάσεις κάντα μόνη σου, όμως είναι ακριβή εξέταση, που σου είπαν 35? και για τα τρία μικρόβια? Εγώ τη φθηνότερη τιμή την βρήκα στο Karyo στη Θεσ/νίκη, 50?/μικρόβιο=150? για τα τρία σπουδαιότερα. Και τα αντιπατρικά έδωσα αίμα και τα κάνω μόνη μου και κάνω και ένα άλλο κόλπο: γράφω άσχετες εξετάσεις μικροβιολογικές, τις δίνω στο μικροβιολογικό που πηγαίνω και πληρώνω λιγότερα! Αν είσαι από θεσ/νίκη, πες το μου να σου δώσω κατευθύνσεις!

Καλή επιτυχία!

καλη επιτυχια!!!!

Peny75 να πας και στο Παπαγεωργίου στο τμήμα καθ` έξιν αποβολών, να δείξεις τις εξετάσεις σου και να σου πουν και εκεί την γνώμη τους. Τηλ. 14741, κλείνεις σύντομα ραντεβού και στοιχίζει μόνο 5?! Εγώ πήγα, τις έδειξα (έχω κάνει τις εξετάσεις της Λευκού και ορμονικές) και μου είπε να κάνω και άλλες πιο προχωρημένες που δείχνουν γονιδιακά θέματα θρομβοφιλιας. Μου πρότεινε: Παράγοντες V Leiden, Παράγοντας G20210Α, MTHFR (C677T), Καρυότυπο ζεύγους.

Θα τα κάνω μόνο για να μου φύγει η ιδέα! Επίσης ο γιατρός του πα/γιου μου είπε ότι ακόμη και αν δεν έχω θρομβοφιλια, αν μείνω έγκυος, να βάζω αντιπηκτικές ενέσεις που βοηθούν στην εμφύτευση λόγω της αποτροπής των θρόμβων.

Η δε Λευκού μου είπε ότι μόλις μείνω έγκυο, θα μου δώσει να ξανακάνω κάποιες εξετάσεις, γιατί ακόμη και αν είναι αρνητικές πριν, στην εγκυμοσύνη όλα αλλάζουν!

Τώρα, ναι, μπορώ να πάω για εξωσωματική χωρίς να νιώθω ότι κάνω μία τρύπα στο νερό! :mad::razz:

Peny75 να πας και στο Παπαγεωργίου στο τμήμα καθ` έξιν αποβολών, να δείξεις τις εξετάσεις σου και να σου πουν και εκεί την γνώμη τους. Τηλ. 14741, κλείνεις σύντομα ραντεβού και στοιχίζει μόνο 5?! Εγώ πήγα, τις έδειξα (έχω κάνει τις εξετάσεις της Λευκού και ορμονικές) και μου είπε να κάνω και άλλες πιο προχωρημένες που δείχνουν γονιδιακά θέματα θρομβοφιλιας. Μου πρότεινε: Παράγοντες V Leiden, Παράγοντας G20210Α, MTHFR (C677T), Καρυότυπο ζεύγους.

Θα τα κάνω μόνο για να μου φύγει η ιδέα! Επίσης ο γιατρός του πα/γιου μου είπε ότι ακόμη και αν δεν έχω θρομβοφιλια, αν μείνω έγκυος, να βάζω αντιπηκτικές ενέσεις που βοηθούν στην εμφύτευση λόγω της αποτροπής των θρόμβων.

Η δε Λευκού μου είπε ότι μόλις μείνω έγκυο, θα μου δώσει να ξανακάνω κάποιες εξετάσεις, γιατί ακόμη και αν είναι αρνητικές πριν, στην εγκυμοσύνη όλα αλλάζουν!

Τώρα, ναι, μπορώ να πάω για εξωσωματική χωρίς να νιώθω ότι κάνω μία τρύπα στο νερό! :mad::razz:

Χαρα σου ευχομαι να μην ξαναζησεις αυτον τον πονο οπως και καμια αλλη κοπελα! Αν εισαι νεα και με καλο ωοθ.αποθεμα και βρεις τι φταιει ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα! Εγω συν ολων των αλλων εχω και την καραμελα της ΠΩΑ και της χαμηλης ποιοτητας.

Μαρινα χαιρομαι που το εψαξες και το ψαχνεις και εχεις ηδη βρει την Λευκου που εκτος απο καλος γιατρος ειναι και ανθρωπος! Στο παπαγεωργιου εχει οντως καλο team αλλα και σ'ευχαριστω αλλα δυστηχως επειδη υπαρχει κινδυνος να συναντησω τον...εφιαλτη μου εκει το αποφευγω. Δεν μπορω οπως καταλαβαινεις να μπω σε λεπτομερειες δημοσια... και παλι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε ολες!!!

JU4zp3.png

Διαφημίσεις

Dada, καλησπέρα

εσύ έχεις κάνει αυτήν την εξέταση pcr με ιστό περιόδου; γίνεται σε συγκεκριμένα κέντρα; πώς γίνεται; επισκέπτεσαι το γιατρό με περίοδο και σου παίρνει δείγμα; είμαι Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πού να ρωτήσω.

Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Γειά σου smamy!

Το pcr περιόδου, το κάνεις και στο κέντρο karyo, όπου πας αίμα από την περίοδο σε απλό ουροδοχείο και τους λες να σου το κάνουν για τα τρία μικρόβια! Εγώ πηγαίνω στην Ανάλυση, αλλά εκεί μου το ζητήσανε 150? για το κάθε μικρόβιο! Θα την κάνω στο Karyo, αν έρθει η τρισκατάρατη :evil: όπως και καρυότυπο ζεύγους, αλλά και κάτι άλλες εξετάσεις για γονίδια θρομβοφιλίας. Ο γιατρός μου ούτε που την ήξερε την εξέταση και φυσικά αρνιόταν ότι μπορεί να έχει σχέση με αποβολές, γιατί λέει ότι ότι μικρόβια υπάρχουν στην μήτρα θα είναι και στον τράχηλο! Είδομεν!!:rolleyes:

Penny συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.

Από όλα αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι δυστηχώς , όλοι αυτοί οι παράγοντες υπογονιμότητας που κάποια κέντρα τους προβάλουν σαν σίγουρες αιτίες υπογονιμότητας (για να πάρουν βέβαια και αυτοί το μερίδιό τους στην αγορά από κοπέλες σαν κι εμάς) είναι από τον ιατρικό κόσμο διφορούμενες έννοιες χωρίς να υπάρχει ούτε κάποια σίγουρη αγωγή/θεραπεία ούτε να έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι όντως δημιουργούν πρόβλημα υπογονιμότητας. Θεωρώ ότι είναι και αυτοί στο ψάξιμο , στο πείραμα και θέλει και λίγο τύχη.Κάθε χρόνο βγαίνουν έρευνες που καταρίπτουν τις προηγούμενες.

Αν μπούμε στο τρυπάκι τα ψάχνω και τα κάνω όλα , ας είναι, είναι επιλογή της καθεμιάς μας, και οικονομική και αντοχής μέχρι που μπορεί η καθεμία να το παλέψει χωρίς όμως κάτι σίγουρο και χωρίς να υπάρχουνε κανόνες για ένα θετικό αποτέλεσμα..

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλες σας να έχετε αυτό που αγαπάτε και πάνω από όλα να έχετε την ηρεμία, την ψυχραιμία και την λογική για τις σωστές αποφάσεις...και σίγουρα πολύ μα πολύ ΤΥΧΗ!!!

Toxotis, κι αυτο το λεω και σε ολα τα κοριτσια, το γεγονος οτι σας προτεινα να ρα ψαξετε ολα δεν σημαινει οτι απαραιτητα θα βρειτε κατι οπως βρηκα εγω, αλλα κι αν ακομη βρειτε και κανετε θεραπεια δεν σημαινει οτι θα λυθει παντα και η υπογονιμοτητα. Δυστηχως ειναι ενα απο τα πιο πολυπαραγοντικα προβληματα καιθεραπευοντας μεν εναν παραγοντα βοηθαει ή ακομη και αποτρεπει πχ μια αποβολη αλλα μπορει ταυτοχρονα να υπαρχουν αλλοι τρεις αγνωστοι παραγοντες που συνεχιζουν να δρουνε κρυφα. Εκει παει το "ψαχτειτε" αλλα χωρις να αγχωθειτε! Το αναπαραγωγικο συστημα ειναι εξαιρετικα πολυπλοκο και αν σ'αυτο προσθεσεις ολους τους βλαβερους παραγοντες της σημερινης κοινωνιας, την βλακεια-ασχετοσυνη-εκμεταλευση ενος μεγαλου μερους γυναικολογο-εξωσωματιστων και το προχωρημενο πολλες φορες της ηλικιας(δεν γενναμε πια στα εικοσι) βαλε κι ολα αυτα θρομβοφιλιες, νκ κυταρα, αντισωματα , θυρεοειδης, χρωμοσ.ανωμαλιες, ανατομικες,ασθενοτερατοσπερμια, κατατμηση και ποσα αλλα( αμετρητη ειναι η ατιμη η λιστα)αντε βγαλε ακρη γιατι δεν γινεται το ευλογημενο.

Αρα το μοτο θα ειναι"ψαχτειτε χωρις να αγχωθειται" και μετα αφεθειτε στα χερια Του γιατι χωρις το δικο Του οκ, δεν γινεται τιποτα. Κατι παραπανω ξερει...

Ποιός είναι καλέ κορίτσια ο Οικονόμου? Είναι Θεσσαλονίκη ή Αθήνα? Και τί κάνει αυτός?

Είναι Αθήνα, ασχολείται και με θέματα θρομβοφιλίας.

Νομίζω πανεπιστημιακός στο Αρεταίειο. Δεν τον έχω επισκεφτεί και δεν έχω προσωπική άποψη....

http://www.pharmagenetix.net/greece/pharmagenetix

Penny συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες.

Από όλα αυτά που έχω διαβάσει έχω καταλάβει ότι δυστηχώς , όλοι αυτοί οι παράγοντες υπογονιμότητας που κάποια κέντρα τους προβάλουν σαν σίγουρες αιτίες υπογονιμότητας (για να πάρουν βέβαια και αυτοί το μερίδιό τους στην αγορά από κοπέλες σαν κι εμάς) είναι από τον ιατρικό κόσμο διφορούμενες έννοιες χωρίς να υπάρχει ούτε κάποια σίγουρη αγωγή/θεραπεία ούτε να έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι όντως δημιουργούν πρόβλημα υπογονιμότητας. Θεωρώ ότι είναι και αυτοί στο ψάξιμο , στο πείραμα και θέλει και λίγο τύχη.Κάθε χρόνο βγαίνουν έρευνες που καταρίπτουν τις προηγούμενες.

Αν μπούμε στο τρυπάκι τα ψάχνω και τα κάνω όλα , ας είναι, είναι επιλογή της καθεμιάς μας, και οικονομική και αντοχής μέχρι που μπορεί η καθεμία να το παλέψει χωρίς όμως κάτι σίγουρο και χωρίς να υπάρχουνε κανόνες για ένα θετικό αποτέλεσμα..

Εύχομαι από την καρδιά μου σε όλες σας να έχετε αυτό που αγαπάτε και πάνω από όλα να έχετε την ηρεμία, την ψυχραιμία και την λογική για τις σωστές αποφάσεις...και σίγουρα πολύ μα πολύ ΤΥΧΗ!!!

Penny kai Dori καλησπέρα κι από μένα!Διάβασα για την προσπαθεια που κάνετε και τις σκέψεις σας και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!Σίγουρα πολλές ''σίγουρες αιτίες υπογονιμότητας'' μόνο σίγουρες δεν είναι!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο εμενα. Επειδη κι εγω εχω τραβηξει πολλα οπως οι περισσοτερες απο εμας θα σου πω το εξης. Μετα απο δυο αποβολες απο φυσικη συλληψη κανεις δεν σκεφτκε να μου μιλησει να ψαξουμε την αιτια. Μου κανανε εξωσωματικη χωρις κανεναν ειδικο ελεγχο. Δυστυχως πρεπει να γινουμε γυναικολογοι μονες μας ειναι λυπηρο ποση απαθεια και ασχετοσυνη υπαρχει στον χωρο μαζι με μπολικη εκμεταλευση. Ο μοναδικος γιατρος που μου ενεπνευσε σεβασμο, η κ. Λευκου στο ιπποκρατειο (δεν ξερω βεβαια απο που εισαι) μου εκανε επιτελους μετα απο 3 χρονια στο αγνωστο εναν πλητη αιματολογικο-ανοσολογικο ελεγχο οπου βρεθηκε και θρομβοφιλια(επικινδυνη για μενα μονο) και αντικαρδιολιπινικα κοντα στο οριο(ειναι η μονημορφη θρομβοφιλιας που ενοχοποιειται για αποβολες και καμια αλλη)και αυξημενα νκ κυτταρα και τ-κυτταροτοξικα που ενοχοποιουνται για αυτιανοσο και εξηγουν την ενδομητριωση μου και την χασιμοτο. Οι εξετασεις ηταν πανω απο 50. Κοριτσια ψαχτειτε με εναν καλο γιατρο και μην περιμενετε να σαςτο προτεινουν οι γυναικολογοι σας. Καλυτερα να κανουμε και εκατο εξετασεις απ'το να ζησουμε ξανα τον πονο μιας αποβολης. Οποια θελει μπορει να μου στειλει πμ. Καλη επιτυχια!!!

Aγαπητή Peny η περίπτωση σου είναι δυστυχώς θεωρώ ότι είναι μία από τις πολλές ''τυφλές'' εξωσωματικές.Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου για εκμετάλλευση και ασχετοσύνη.Χρείαζεται όντως πολύ ψυχραιμία και ενημέρωση.

Καλησπερα..λοιπον κοριτσια σημερα εκανα την pcr και τελικα στοιχισε 150 ευρω.. προφανως εκμεταλλευονται καταστασεις !!! Ρωτησα στο ιδιο κεντρο για καρυοτυπο ζευγους 550 ευρω και φονικα κυτταρα 105 ευρω και ο γιατρος χωρις να ξερει οτι ειχαμε ρωτησει μας ειπε στους δυσκολους καιρους που ζουμε δε μπορω να σας βαλω να κανετε αυτες τις εξετασεις..αν ηταν πριν 5 χρονια θα σας τις επεβαλα να τις κανετε..τωρα ομως ειναι αλλιως..ασε που δεν αξιζει τον κοπο να τις κανετε γιατι δεν εχει αποδειχθει οτι προκαλουν αποβολες..αλλα αν επιμενετε στοιχιζουν 420-430 και 80 ευρω αντιστοιχα..Ρωτησα τηλ και στο ivf-embryο και μου ειπαν 65 ευρω τα φονικα κυτταρα και μεχρι 260 ο καρυοτυπος ζευγους ... Το θεμα ειναι οτι πλεον κουραστηκα και σημερα μας απογοητευσε πολυ ..ειπε να προσευχομαστε να ειναι μικροβιο γιατι αν δεν ειναι τοτε μας μενει μονο ο καρυοτυπος ζευγους που σχεδον ειναι κατι που δεν ξεπερνιεται !!

Αλλα δε μπορω να ξαναμπω στη διαδικασια αποβολης οποτε απο εβδομαδα θα κανω και τις δυο αυτες τελευταιες να ξερω οτι τουλαχιστον εκανα οτι καλυτερο μπορουσα για να καταφερω να αποκτησω παιδακια...και απο μικρη ονειρευομουν 3..αλλα......Τουλαχιστον θα ξερω οτι προσπαθησαμε...Μην επαναπαυεστε...ψαξ'τε τα ολα...

VBTOp3.png

Aγαπητή Peny η περίπτωση σου είναι δυστυχώς θεωρώ ότι είναι μία από τις πολλές ''τυφλές'' εξωσωματικές.Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σου για εκμετάλλευση και ασχετοσύνη.Χρείαζεται όντως πολύ ψυχραιμία και ενημέρωση.

Τι να πω....εγω παντως βρηκα τελικα τοοοσες "αιτιες"για να μην αποκτησω παιδι που οτι και να με κανουν τους εχω καλυμμενους...να κανουμε και λιγη πλακα βρε κοριτσια!!!

Ειναι γεγονος. Το αναραγωγικο συστημα ειναι λαβυρινθος, οι υποτιθεμενες αιτιες "γκριζες ζωνες" και οι υποτιθεμενες θεραπειες αποσυρονται συχνα πριν τελειωσει... η δικη σου. Ομως παραυτα μας αξιζει να γνωριζουμε οσο τουλαχιστον το επιτρεπει η επιστημη τον εχθρο για να τον πολεμησουμε επι ισοις οροις... Σιγουρα υπαρχουν γκριζες ζωνες οπου και οι ιδιοι οι γιατροι βαδιζουν αβεβαια αλλα υπαρχουν και χιλιαδες περιπτωσεις γυναικων που μετα απο χρονια ταλαιπωριας κρατησαν στα χερια τους το πολυποθητο μωρακι απλα γιατι το πηραν στα χερια τους και βρηκαν την αιτια ή γιατι ειχαν την τεραστια τυχη να βρουν εναν κ α λ ο γιατρο!

Στην τελικη ας μαζευτουμε ολες οι πολυπαθες, ας κανουμε μια λιστα με ολες τις απαραιτητες εξετασεις και ας τους την στειλουμε μπας και γλυτωσει την ταλαιπωρια η καινουρια φουρνια, μηπως δεν χρειαστει να περασει εστω μια απο μας απο τυφλες εξωσωματικες και αποκαρδιωτικες αποβολες και χρονια κλαμματος και μελαγχολιας για να μαθει τον ΛΟΓΟ που νιωθει τοσο αποτυχημενη! ΑΜΗΝ κοριτσια!

JU4zp3.png

Καλησπερα..λοιπον κοριτσια σημερα εκανα την pcr και τελικα στοιχισε 150 ευρω.. προφανως εκμεταλλευονται καταστασεις !!! Ρωτησα στο ιδιο κεντρο για καρυοτυπο ζευγους 550 ευρω και φονικα κυτταρα 105 ευρω και ο γιατρος χωρις να ξερει οτι ειχαμε ρωτησει μας ειπε στους δυσκολους καιρους που ζουμε δε μπορω να σας βαλω να κανετε αυτες τις εξετασεις..αν ηταν πριν 5 χρονια θα σας τις επεβαλα να τις κανετε..τωρα ομως ειναι αλλιως..ασε που δεν αξιζει τον κοπο να τις κανετε γιατι δεν εχει αποδειχθει οτι προκαλουν αποβολες..αλλα αν επιμενετε στοιχιζουν 420-430 και 80 ευρω αντιστοιχα..Ρωτησα τηλ και στο ivf-embryο και μου ειπαν 65 ευρω τα φονικα κυτταρα και μεχρι 260 ο καρυοτυπος ζευγους ... Το θεμα ειναι οτι πλεον κουραστηκα και σημερα μας απογοητευσε πολυ ..ειπε να προσευχομαστε να ειναι μικροβιο γιατι αν δεν ειναι τοτε μας μενει μονο ο καρυοτυπος ζευγους που σχεδον ειναι κατι που δεν ξεπερνιεται !!

Αλλα δε μπορω να ξαναμπω στη διαδικασια αποβολης οποτε απο εβδομαδα θα κανω και τις δυο αυτες τελευταιες να ξερω οτι τουλαχιστον εκανα οτι καλυτερο μπορουσα για να καταφερω να αποκτησω παιδακια...και απο μικρη ονειρευομουν 3..αλλα......Τουλαχιστον θα ξερω οτι προσπαθησαμε...Μην επαναπαυεστε...ψαξ'τε τα ολα...

Χαρά, έχεις δίκιο και μπράβο σου που το ψάχνεις! Ο καρυότυπος ζεύγους δεν είναι αποτρεπτικός από το να κάνεις ένα ή πολλά υγειή παιδιά, γιατί είναι θέμα τύχης, αν έχεις ένα "ελλατωματικό γονίδιο" εσύ ή και ο σύζυγος, αν τα ρημάδια τύχει και ενωθούν και δώσουν προβληματικά έμβρυα! Μπορεί να γίνεται και το αντίθετο, γιαυτό μην απογοητεύεσαι! Οσον αφορά την εξέταση, στη Θεσ/νίκη, σου είπα τί τιμή την βρήκα και πρόσφατα έμαθα ότι την κάνουν και δωρεάν στο ΑΧΕΠΑ, γιαυτό, αν έχεις χρόνο, (εγώ είμαι 42, με FSH 11.6! και δεν πολυέχω καιρό μπροστά μου!:evil:γιατί κάποιοι 'κοιμισμένοι" με καθ`ησύχαζαν!), πήγαινε στο Αλεξάνδρας, στον Δρακάκη και την ομάδα του, κάνε εκεί ότι πιο πολύ μπορείς και μην παραξοδεύεσαι! Οσον αφορά το pcr, ρώτησα στην Biohellenica, (που το κάνουν κιόλας), και μου είπε η γιατρός, ότι βγάζει, "ψευτοθετικά" ή "ψευτοαρνητικά" αποτελέσματα, γιατί στο αίμα περιόδου, υπάρχουν πολλά στοιχεία και πολλά λευκά αιμοσφαίρια! Αν σου τα βγάλει θετικά και πάρετε αγωγή, έχε υπόψιν σου ότι, όταν ο άντρας υπόκειται σε αγωγές, ακτινογραφίες, αξονικές κλπ, το σπέρμα του "πειράζεται" έντονα και επειδή αυτό παράγεται για δύο τρείς μήνες μέσα στους όρχεις και βγαίνει μετά, να ξέρεις ότι θα πρέπει μετά από δύο τρείς μήνες να μην προσπαθείτε για ένα διάστημα! Σου το λέω εκ πείρας, γιατί την πάτησα: Μπήκε ο άντρας μου σε νοσοκομείο Φεβρουάριο, μου τα είπαν τα παραπάνω διάφοροι γιατροί, αλλά για "κακή μου τύχη" μένω έγκυος Μάιο και απέβαλα! Επίσης φίλη μου, που εξετάζαν συχνά το σπέρμα του άντρα της (κάθε μήνα), μετά από αγωγή για μικροβια, το είδαν πολύ χάλια!

Σε κέντρο εξωσωματικής, γιατρός μου είπε: πες στον άντρα σου: να κόψει το τσιγάρο, να παίρνει αντιοξειδωτικά και να γυμνάζεται και ξαναέλα μετά από τρεις μήνες!

Αυτή είναι μία "κρυμμένη αιτία" αποβολών, που δεν την φανταστήκατε πιστεύω! Γιατί είτε έχεις σαν γυναίκα κάτι είτε δεν έχεις, ακόμη και με ένα "καλό σπερμοδιάγραμμα", αν έχεις πολλά ακέφαλα σπερματοζωάρια, προκαλούνται: μή συλλήψεις ή αποβολές!

Κατά άλλα, καλά κάνεις και ψάχνεσαι και αν είσαι από την Αθήνα ή εκεί κοντά, πάνε και στην Αγ. Ειρήνη την Χρυσοβαλάντου, γιατί τα θαύματα έρχονται από εκεί που δεν το περιμένεις! Εχω και γιαυτό ιστορία, αλλά θα την γράψω αλλού!! :P

Τι να πω....εγω παντως βρηκα τελικα τοοοσες "αιτιες"για να μην αποκτησω παιδι που οτι και να με κανουν τους εχω καλυμμενους...να κανουμε και λιγη πλακα βρε κοριτσια!!!

Ειναι γεγονος. Το αναραγωγικο συστημα ειναι λαβυρινθος, οι υποτιθεμενες αιτιες "γκριζες ζωνες" και οι υποτιθεμενες θεραπειες αποσυρονται συχνα πριν τελειωσει... η δικη σου. Ομως παραυτα μας αξιζει να γνωριζουμε οσο τουλαχιστον το επιτρεπει η επιστημη τον εχθρο για να τον πολεμησουμε επι ισοις οροις... Σιγουρα υπαρχουν γκριζες ζωνες οπου και οι ιδιοι οι γιατροι βαδιζουν αβεβαια αλλα υπαρχουν και χιλιαδες περιπτωσεις γυναικων που μετα απο χρονια ταλαιπωριας κρατησαν στα χερια τους το πολυποθητο μωρακι απλα γιατι το πηραν στα χερια τους και βρηκαν την αιτια ή γιατι ειχαν την τεραστια τυχη να βρουν εναν κ α λ ο γιατρο!

Στην τελικη ας μαζευτουμε ολες οι πολυπαθες, ας κανουμε μια λιστα με ολες τις απαραιτητες εξετασεις και ας τους την στειλουμε μπας και γλυτωσει την ταλαιπωρια η καινουρια φουρνια, μηπως δεν χρειαστει να περασει εστω μια απο μας απο τυφλες εξωσωματικες και αποκαρδιωτικες αποβολες και χρονια κλαμματος και μελαγχολιας για να μαθει τον ΛΟΓΟ που νιωθει τοσο αποτυχημενη! ΑΜΗΝ κοριτσια!

θα σου έκανα like, αν ήμασταν στο facebook! Μάλλον, πρέπει να κάνουμε εμείς την λίστα, για να τους τη δώσουμε και φυσικά, για να αφυπνίσουμε η μία την άλλη!

Πάντως εγώ, 'αφυπνίστηκα" έστω και αργά!!

Διαφημίσεις

Είναι Αθήνα, ασχολείται και με θέματα θρομβοφιλίας.

Νομίζω πανεπιστημιακός στο Αρεταίειο. Δεν τον έχω επισκεφτεί και δεν έχω προσωπική άποψη....

http://www.pharmagenetix.net/greece/pharmagenetix

Μπράβο Miria, έχουν πολύ οργανωμένο site με καλές τιμές και ομαδοποιημένα όπως πρέπει. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!! :P:p:p

Χαρα σου ευχομαι να μην ξαναζησεις αυτον τον πονο οπως και καμια αλλη κοπελα! Αν εισαι νεα και με καλο ωοθ.αποθεμα και βρεις τι φταιει ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε καλα! Εγω συν ολων των αλλων εχω και την καραμελα της ΠΩΑ και της χαμηλης ποιοτητας.

Μαρινα χαιρομαι που το εψαξες και το ψαχνεις και εχεις ηδη βρει την Λευκου που εκτος απο καλος γιατρος ειναι και ανθρωπος! Στο παπαγεωργιου εχει οντως καλο team αλλα και σ'ευχαριστω αλλα δυστηχως επειδη υπαρχει κινδυνος να συναντησω τον...εφιαλτη μου εκει το αποφευγω. Δεν μπορω οπως καταλαβαινεις να μπω σε λεπτομερειες δημοσια... και παλι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε ολες!!!

Peny, η ΠΩΑ τί είναι πάλι? και την χαμηλή ποιότητα πως σου την προσδιορίσανε?

Ποιον γιατρό έχεις στη Θεσσαλονίκη, εγώ θέλω να δω και άλλους τώρα, γιαυτό θα το εκτιμούσα αν μου πρότεινες κάποιον καλό ή με απέτρεπες από κάποιον μάπα! Αν θες, στείλτο και με πμ, αν δεν θες δημοσιότητα!:shock::confused:

Καλημερα κοριτσια,

ελεγα και εγω να κανω την PCR αλλα με αυτα που διαβασα τωρα τρομαξα λιγακι. Τελικα ειναι καλω να την κανεις η οχι ? Εμεις ειμαστε στην κατοιγορια ανεξηγητης γονημοτητας. :confused::confused::confused:

Χαρά, έχεις δίκιο και μπράβο σου που το ψάχνεις! Ο καρυότυπος ζεύγους δεν είναι αποτρεπτικός από το να κάνεις ένα ή πολλά υγειή παιδιά, γιατί είναι θέμα τύχης, αν έχεις ένα "ελλατωματικό γονίδιο" εσύ ή και ο σύζυγος, αν τα ρημάδια τύχει και ενωθούν και δώσουν προβληματικά έμβρυα! Μπορεί να γίνεται και το αντίθετο, γιαυτό μην απογοητεύεσαι! Οσον αφορά την εξέταση, στη Θεσ/νίκη, σου είπα τί τιμή την βρήκα και πρόσφατα έμαθα ότι την κάνουν και δωρεάν στο ΑΧΕΠΑ, γιαυτό, αν έχεις χρόνο, (εγώ είμαι 42, με FSH 11.6! και δεν πολυέχω καιρό μπροστά μου!:evil:γιατί κάποιοι 'κοιμισμένοι" με καθ`ησύχαζαν!), πήγαινε στο Αλεξάνδρας, στον Δρακάκη και την ομάδα του, κάνε εκεί ότι πιο πολύ μπορείς και μην παραξοδεύεσαι! Οσον αφορά το pcr, ρώτησα στην Biohellenica, (που το κάνουν κιόλας), και μου είπε η γιατρός, ότι βγάζει, "ψευτοθετικά" ή "ψευτοαρνητικά" αποτελέσματα, γιατί στο αίμα περιόδου, υπάρχουν πολλά στοιχεία και πολλά λευκά αιμοσφαίρια!

Να πω κι εγώ την εμπειρία μου: στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης κάναμε την εξέταση για καρυότυπο ζεύγους και δεν πληρώσαμε κάτι πέρα από 5 ευρώ για το εισιτήριο. Βέβαια περιμέναμε περίπου 3 μήνες για να κάνουμε την εξέταση κι όπως μας είπε η γιατρός πολύ σπάνια βρίσκεται κάτι περίεργο.

Όσον αφορά το pcr κι εγώ μίλησα με το Biohellenica στη Θεσσαλονίκη (ευχαριστώ την Dada που με παρέπεμψε :D) και η γιατρός μου εξήγησε ότι είναι σπάνιο να βρεθεί κάτι με την έννοια ότι η βλένα του τραχήλου συγκρατεί τα μικρόβια και όπως αναφέρει η marina ότι πιθανόν να βγάλει μη έγκυρα αποτελέσματα. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν τελικά θα κάνω ή όχι την εξέταση. Η γιατρός με συμβούλευσε να κάνω καλλιέργεια κολπικού και τραχηλικού υγρού κι αν βρεθεί κάτι να πάρω αντιβίωση και να επαναλάβω την εξέταση πριν προχωρήσουμε σε επόμενη προσπάθεια. Έχω ήδη κάνει καλλιέργεια και θα την επαναλάβω πριν την επόμενη εμβρυομεταφορά.

Καλή τύχη σε όλες μας!:)

Κοριτσάκια μου τώρα αγχώθηκα!

Πρόσφατα επισκέφθηκα ειδικό γονιμότητας- γνωστό εξωσωματικό. Η διάγνωση ήταν ότι είμαστε μια χαρά και να πάμε σπίτι μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξάμηνο τουλάχιστον. Επειδή πριν ένα χρόνο είχα μία παλίνδρομη και επειδή από ότι φάνηκε δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω και με άδεια χέρια, μου πρότεινε ένα πλήρη έλεγχο αποβολών (ανοσολογικές, μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας...). Μου έγραψε μέσω ΕΟΠΠΥ όσες εξετάσεις καλύπτονται και με πρότεινε "πακετάκι" για τις υπόλοιπες.

Έκανα μόνο όσες γράφονται και γενικά φάνηκαν καλές, με εξαίρεση τα ΑΝΑ. Η εξέταση που πήρα στα χέρια μου γράφει "ασθενώς θετικά", με φυσιολογικές τιμές <1/160.

Από κάτω έχει τις εξής πληροφορίες:

Μέθοδος IFA (Υπόστρωμα Hep-2)

Σε αραίωση ορού 1/80= θετικά (+)

Τύπος φθορισμού: μικτός

Έχει καμία σας ιδέα τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Εγώ δε γνωρίζω να έχω κάποιο αυτοάνοσο κι αυτά που διαβάζω με τρομάζουν... Άσε που δεν καταλαβαίνω καν ποιά είναι η δική μου τιμή!!

Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και μίλησα με τη μαία του και όχι με τον ίδιο και η οποία μου είπε ότι κάποια ευαισθησία υπάρχει με το ανοσοποιητικό μου και να κάνω και τις υπόλοιπες εξετάσεις (μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας, αντιπηκτικό λύκου, πρωτείνη S, ομοκυστεινη,αντισώματα καρδιολυπίνης) για να δούμε.

Πώς τα ακούτε εσείς όλα αυτά; Είχε καμία παρόμοια εμπειρία;

Κοριτσάκια μου τώρα αγχώθηκα!

Πρόσφατα επισκέφθηκα ειδικό γονιμότητας- γνωστό εξωσωματικό. Η διάγνωση ήταν ότι είμαστε μια χαρά και να πάμε σπίτι μας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εξάμηνο τουλάχιστον. Επειδή πριν ένα χρόνο είχα μία παλίνδρομη και επειδή από ότι φάνηκε δεν ήθελε να με αφήσει να φύγω και με άδεια χέρια, μου πρότεινε ένα πλήρη έλεγχο αποβολών (ανοσολογικές, μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας...). Μου έγραψε μέσω ΕΟΠΠΥ όσες εξετάσεις καλύπτονται και με πρότεινε "πακετάκι" για τις υπόλοιπες.

Έκανα μόνο όσες γράφονται και γενικά φάνηκαν καλές, με εξαίρεση τα ΑΝΑ. Η εξέταση που πήρα στα χέρια μου γράφει "ασθενώς θετικά", με φυσιολογικές τιμές <1/160.

Από κάτω έχει τις εξής πληροφορίες:

Μέθοδος IFA (Υπόστρωμα Hep-2)

Σε αραίωση ορού 1/80= θετικά (+)

Τύπος φθορισμού: μικτός

Έχει καμία σας ιδέα τί μπορεί να σημαίνει αυτό; Εγώ δε γνωρίζω να έχω κάποιο αυτοάνοσο κι αυτά που διαβάζω με τρομάζουν... Άσε που δεν καταλαβαίνω καν ποιά είναι η δική μου τιμή!!

Πήρα τηλέφωνο το γιατρό και μίλησα με τη μαία του και όχι με τον ίδιο και η οποία μου είπε ότι κάποια ευαισθησία υπάρχει με το ανοσοποιητικό μου και να κάνω και τις υπόλοιπες εξετάσεις (μοριακό έλεγχο θρομβοφιλίας, αντιπηκτικό λύκου, πρωτείνη S, ομοκυστεινη,αντισώματα καρδιολυπίνης) για να δούμε.

Πώς τα ακούτε εσείς όλα αυτά; Είχε καμία παρόμοια εμπειρία;

Απο οσο γνωριζω τα ΑΝΑ ειναι αντιπυρηνικα αντισωματα, η αυξηση τους υποδηλωνει αυξημενη ανοσιακη αντιδραση του οργανισμου. Τα ΑΝΑ μπορει να ειναι αιτια πιθανης αποβολης αν υπαρξει επιθεση στο εμβρυο. Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να κανεις οντως ολες τις εξετασεις , και τα νκ-κυτταρα γιατι με μια μονο τιμη δεν γινεται διαγνωση και αν και αλλοι παραγοντες βρεθουν αυξημενοι πιθανον να χρειαστεις λιγα κορτικοστεροειδη(κορτιζονη) ή /και αντιπηκτικη αγωγη.

Μην αγχωνεσαι!Ακομη δεν ξερεις αν ειναι κατι αλλα κι αν ειναι αντιμετωπιζεται αρκετα ευκολα. Δεν παριστανω τον αιματολογο φυσικα. Αν οντως υπαρχει κατι συμβολεψου οπωσδηποτε εναν κ α λ ο αιματολογο ή ανοσολογο και ολα θα πανε καλα!!!

JU4zp3.png

Απο οσο γνωριζω τα ΑΝΑ ειναι αντιπυρηνικα αντισωματα, η αυξηση τους υποδηλωνει αυξημενη ανοσιακη αντιδραση του οργανισμου. Τα ΑΝΑ μπορει να ειναι αιτια πιθανης αποβολης αν υπαρξει επιθεση στο εμβρυο. Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να κανεις οντως ολες τις εξετασεις , και τα νκ-κυτταρα γιατι με μια μονο τιμη δεν γινεται διαγνωση και αν και αλλοι παραγοντες βρεθουν αυξημενοι πιθανον να χρειαστεις λιγα κορτικοστεροειδη(κορτιζονη) ή /και αντιπηκτικη αγωγη.

Μην αγχωνεσαι!Ακομη δεν ξερεις αν ειναι κατι αλλα κι αν ειναι αντιμετωπιζεται αρκετα ευκολα. Δεν παριστανω τον αιματολογο φυσικα. Αν οντως υπαρχει κατι συμβολεψου οπωσδηποτε εναν κ α λ ο αιματολογο ή ανοσολογο και ολα θα πανε καλα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ καλή μου! Σκέφθηκα να επισκεφθω το locus medicus για τις εξετάσεις που εκκρεμούν. Από το κέντρο που μου πρότειναν τις εξετάσεις μου είπαν ότι οι ίδιοι κάνουν το πακέτο της θρομβοφιλίας (?150) και τις υπόλοιπες του αιματολογικού ελέγχου Α έχουν συνεργαζόμενο κέντρο (?145).

Έχει κάποια από εσάς να μου προτείνει κάποια άλλη επιλογή;

Peny σου έχω στείλει π.μ.!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...