Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για διαδικαστικά διαζυγίου

ster

Recommended Posts

Κορίτσια, οσες γνωρίζετε θέλω να μου απαντήσετε σε κάποιες απορίες μου. Ενας φίλος μου είναι παντρεμένος με μια αλλοδαπή και θέλει να χωρίσει.

1) παιδιά δεν έχουν, αν χωρίσουν θα δίνει διατροφή?

2) αν αυτός υπογράψει το διαζύγιο και εκείνη όχι, δηλαδή δεν θα είναι συναινετικό, τι γίνεται? Πάνε δικαστικά? Αν ναι, πόσο χρόνο παίρνει και ποιά τα γενικά έξοδα?

3) σε περίπτωση χωρισμού η γυναίκα η οποία εργάζεται, απελάσσεται στην χώρα της ή εξαιτίας της δουλειάς της μπορεί να παραμείνει Ελλάδα? Να σημειώσω ότι δεν έχει πάρει ακόμη ελληνική υπηκοότητα. Είναι με πράσινη κάρτα αν τα λέω σωστά.

4) Το σπίτι είναι δικό του. Μπορεί να της ζητήσει να φύγει και να μιλήσουν με τον δικηγόρο για τα περαιτέρω?

5) Η γυναίκα του τι δικαίωμα έχει στην περιουσία του? Το σπίτι είναι στο όνομά του.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Διαφημίσεις

Το σπίτι αν αγοράστηκε μετά το γάμο τους, τότε έχει κι εκείνη μερίδιο, το ποσοστό εξαρτάται όμως από το αν δουλεύει κι εκείνη ή όχι.

Από κει και πέρα ένας δικηγόρος είναι ο πιο αρμόδιος να απαντήσει.

Χωρίς να είμαι σίγουρη, πάει για απέλαση...

Πόσο καιρό ήταν παντρεμένοι;

Χωρίζουν εχθρικά, δε γίνεται να κάνει λίγο υπομονή να πάρει την υπηκοότητα της;

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Για το 3 που ρωτάς να σου πω οτι εξαρτάται. Εάν ο γάμος διήρκησε 3 χρόνια εκ των οποίων τουλάχιστον το 1 στην Ελλάδα, δεν έχει κανένα πρόβλημα, κατοχυρώνει προσωποπαγές δικαίωμα διαμονής, και στην επόμενη ανανέωση της άδειας της πάει για δεκαετία. Τώρα αν όχι, εξαρτάται από το αν την έφερε από τη χώρα της ο φίλος σου για να την παντρευτεί. Αν έγινε έτσι, πρέπει να ανακληθεί το δελτίο διαμονής της. Σε κάθε περίπτωση απέλαση θα γίνει αν την σταματήσουν για έλεγχο και τη βρουν παράνομη.

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Το σπίτι αν αγοράστηκε μετά το γάμο τους, τότε έχει κι εκείνη μερίδιο, το ποσοστό εξαρτάται όμως από το αν δουλεύει κι εκείνη ή όχι.

Από κει και πέρα ένας δικηγόρος είναι ο πιο αρμόδιος να απαντήσει.

Χωρίς να είμαι σίγουρη, πάει για απέλαση...

Πόσο καιρό ήταν παντρεμένοι;

Χωρίζουν εχθρικά, δε γίνεται να κάνει λίγο υπομονή να πάρει την υπηκοότητα της;

Υπομονή έδειξε αρκετή ο φίλος μου και δεν της άξιζε τίποτα. Βασικά καλύτερα να απελαθεί η γυναίκα αυτή και να πάει στην πατρίδα της, γιατί όσο μένει εδώ όλο προβλήματα θα του δημιουργεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Υπομονή έδειξε αρκετή ο φίλος μου και δεν της άξιζε τίποτα. Βασικά καλύτερα να απελαθεί η γυναίκα αυτή και να πάει στην πατρίδα της, γιατί όσο μένει εδώ όλο προβλήματα θα του δημιουργεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

επισης θα επρεπε να ντρεπεσαι να θες την απελαση ενος ανθρώπου. δηλαδη αν ηταν ελληνιδα τι θα ζηταγες να την κλεισουν φυλακή μην τυχόν και δημιουργήσει προβληματα στο φίλο σου? δεν πάμε καλα......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...