Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερωτήσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι,

εμένα η αυχενική κράτησε 5 λεπτά ακριβώς, ίσα ίσα που μέτρησε το υγρό στον αυχένα και το ρινικό οστό από μία φορά, και από τα όργανα είδε μόνο την καρδιά, και από το σώμα ότι έχει 2 πόδια και 2 χέρια (δεν μέτρησε δαχτυλάκια), και το μήκος του...Το κεφαλάκι του δεν το μέτρησε... όντως ήταν λίγο νωρίς..:-( Εξέταση PAPP-A δεν μου έκαναν. Πλήρωσα μάλιστα και 120 ευρώ !

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο, στον προγεννητικό έλεγχο που είχα κάνει, στην εξέταση που λέει για το τοξόπλασμα γράφει:

a-Tox IgG --> Τιμή 0,216 IU/mL. Τιμές αναφοράς --> <2 Αρνητικό.

Ο πρώτος γιατρός μου είπε ότι έχω αντισώματα (και το μωρό) και δεν πρόκειται να κολλήσουμε. Ο δεύτερος γιατρός μου είπε ότι δεν το έχω περάσει διότι η τιμή δεν είναι πάνω από το 2, και να προσέχω με τις γάτες ,το ωμό κρέας και τα λαχανικά. Σε εσάς πόσο είναι η τιμή ?

Και κάτι ακόμα, εξέταση για θυρεοειδή κάνουν όλες η γυναίκες που είναι έγκυες, άσχετα αν είχαν ή δεν είχαν πριν την εγκυμοσύνη ?

Υ.Γ : Μπορείτε να μου πείτε ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει μία έγκυος από τον πρώτο μήνα μέχρι το τέλος της κύησης ?

Όντως η pap a είναι απαραίτητη... Όσο για το θυροειδή καλό θα ήταν να τον τσεκάρεις αφού οι ορμόνες τις εγκυμοσύνης μπορέι να τον επηρρέασουν!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Θα απαντησω οσο μπορω πιο συντομα.

Εχω εμπιστοσυνη στη γυναικολογο μου αλλα επειδη θεωρησα κι εγω πως εγινε νωρις η αυχενικη (11w3d) εκλεισα ραντεβου και με ειδικο υπερηχογραφιστη. Η εξεταση κρατησε σχεδον μια ωρα γιατι ηθελε να μετρησει πολυ καλα το υγρο στον αυχενα του παιδιου.

Επισης μετρησε πολλα ακομη (μου τα εχει δωσει γραπτως γιατι μονο ετσι εισαι κατοχυρωμενη-λεμε τωρα- σε περιπτωση στραβης). Τελος μου πηρε αιμα το οποιο εστειλε αμεσως σε εργαστηριο για μετρηση papp-a.

Απο την αρχη της εγκυμοσυνης παιρνω φολλικο οξυ το οποιο θα συνεχισω ως τελος. Δεν πηρα τιποτα αλλο, σε αντιθεση με την πρωτη φορα που επαιρνα τα παντα και το μετανιωσα. Κανω εξετασεις αιματος και ΑΝ βρεθει ελλειψη σε κατι τοτε μονο θα παρω. Ολα τα σκευασματα εχουν τις παρενεργειες τους και δεν θελω να φορτωθω με οτιδηποτε που δεν χρειαζεται ο οργανισμος μου.

Σκεφτειται μονο πως κατα τη διαρκεια μιας εγκυμοσυνης εχει βρεθει πως ο οργανισμος της γυναικας αποβαλει ασβεστιο. Δεν γνωριζουν ακομα το λογο που γινεται, εικαζουν ομως οτι μπορει να συμβαινει γιατι κατα την περιοδο αυτη ειναι πιο σημαντικος ο σιδηρος στον οργανισμο και δεδομενου οτι το ασβεστιο δρα ανταγωνιστικα στο σιδηρο ο οργανισμος της εγκυου σοφα το αποβαλει. Εμεις αντι να αφησουμε τον οργανισμο μας να λειτουργησει φυσιολογικα παμε να διαταραξουμε το συμπαν. Παιρνουμε ΚΑΙ σιδηρο ΚΑΙ ασβεστιο (κι ας μην τα χρειαζομαστε) και το σωμα παθαινει μπλακ αουτ (δυσκοιλιοτητα κτλ).

Παρακολουθησα περυσι μια ταινια-ντοκιμαντερ στην οποια ρωτησαν τον Μισελ Ονταν (http://en.wikipedia.org/wiki/Michel_Odent) τι θα πρεπει να παιρνει η εγκυος ως συμπληρωματα. Χαμογελασε και ειπε το εξης: "ο ανθρωπος, στο μονο πραγμα που διαφερει απο τα υπολοιπα ζωα ειναι το μυαλο. Αν λοιπον μια μητερα θελει να δωσει το καλυτερο στο μωρο που κυοφορει ειναι να τρωει σαρδελες για Ω3, να μεγαλωσει ο εγκεφαλος".

..μαμα τωρα ξερω..

Το ποσο δε που πληρωσες ειναι συνηθες για μια κανονικη αυχενικη...ο γιατρος που σρηνεκανε ειναινπιστοποιημενος; ο γιατρος σε παρεπεμψε σ αυτον;

Τωρα δεν ξερω αν καλως τα λεω αυτα η σε αγχωνω αδικα.... δεν ειμαι ειδημων ... αλλα καποια πραγματα ειναι βασικα.

Ο γιατρός μου με παρέπεμψε σε αυτόν που μου έκανε την αυχενική. Μαιευτήρας-γυναικολόγος είναι και στην κάρτα του γράφει: " ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΒΡΥΟΜΗΤΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ".

Πιστεύω την έκανε βιαστικά και τσαπατσούλικα.

Στην αυχενική τι άλλα ελέγχουν μέσα στο μισάωρο-45λεπτο ?

Καλησπέρα και πάλι,

εμένα η αυχενική κράτησε 5 λεπτά ακριβώς, ίσα ίσα που μέτρησε το υγρό στον αυχένα και το ρινικό οστό από μία φορά, και από τα όργανα είδε μόνο την καρδιά, και από το σώμα ότι έχει 2 πόδια και 2 χέρια (δεν μέτρησε δαχτυλάκια), και το μήκος του...Το κεφαλάκι του δεν το μέτρησε... όντως ήταν λίγο νωρίς..:-( Εξέταση PAPP-A δεν μου έκαναν. Πλήρωσα μάλιστα και 120 ευρώ !

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο, στον προγεννητικό έλεγχο που είχα κάνει, στην εξέταση που λέει για το τοξόπλασμα γράφει:

Ο πρώτος γιατρός μου είπε ότι έχω αντισώματα (και το μωρό) και δεν πρόκειται να κολλήσουμε. Ο δεύτερος γιατρός μου είπε ότι δεν το έχω περάσει διότι η τιμή δεν είναι πάνω από το 2, και να προσέχω με τις γάτες ,το ωμό κρέας και τα λαχανικά. Σε εσάς πόσο είναι η τιμή ?

Και κάτι ακόμα, εξέταση για θυρεοειδή κάνουν όλες η γυναίκες που είναι έγκυες, άσχετα αν είχαν ή δεν είχαν πριν την εγκυμοσύνη ?

Υ.Γ : Μπορείτε να μου πείτε ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει μία έγκυος από τον πρώτο μήνα μέχρι το τέλος της κύησης ?

Κωνσταντινα,θα σου πω τι εξετασεις εκανα εγω. Στην αρχη εκανα τεστ παπ. Για τον προγεννητικο ελεγχο,εκανα γενικη αιματος, ελεγχο της γλυκοζης στο αιμα,ελεγχος για το αυστραλιανο αντιγονο,ελεγχος για θυροειδη(δεν ειχα ποτε),ομαδα αιματος,κατι που λεγεται συγκολλητινοαντιδρασεις(θετικο η αρνητικο),φερριτινη,σακχαρο,σιδηρος ορου,γενικη ουρων,καλλιεργεια ουρων,ποσοτικος προσδιορισμος αιμοσφαιρινων και τελος αντισωματα κυτταρομεγαλοιου,ερυθρας,τοξοπλασματος,HIV1,ηπατιτιδας,λιστεριας,τεστ δρεπανωσεως. Στα εγραψα τελειως αναλυτικα.

Απο κει κ περα εκανα την αυχενικη διαφανεια μαζι με την εξεταση αιματος στις 11 εβδ και 6 ημ. Το υπερηχογραφημα 2ου επιπεδου στις 21 εβδ κ 5 ημερες, καμπυλη ζαχαρου στις αρχες του 6ου, τον 6ο,7ο κ 8ο εκανα γενικες αιματος για ελεχγο του αιματοκριτη κ μιας τιμης ακομα που λεει αν εχω καποια λοιμωξη κ γενικη ουρων. Και στον 9ο εκανα 4- 5 καρδιοτοκογραφηματα. Ειχε ο γιατρος μου το μηχανημα στο ιατρειο γι αυτο κ εκανα αρκετα χωρις επιβαρυνση. Αυτα απο οτι θυμαμαι.

Για το τοξοπλασμα δεν ξερω να σου πω,ξερω ομως οτι ετσι κ αλλιως πρεπει μια εγκυος να αποφευγει το ωμο κρεας,τα περιττωματα της γατας κ να πλενει πολυ σχολαστικα φρουτα κ λαχανικα.

Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

3-1-2014 Καλως ηρθες μικρε μου πριγκιπα!

Καλησπέρα και πάλι,

Καλημερα Κωνσταντινα! κι εγω δεν εχω μπροστα μου τις εξετασεις, στην πρωτη εγκυμοσυνη σιγουρα ειχα κανει παρα πολλες, μολις βρω χρονο θα στις γραψω. Οσον αφορα το τοξοπλασμα δεν εχεις αντισωματα νομιζω, ειναι σαφης η απαντηση του μικροβιολογικου αφου λεει αρνητικο. Κι εγω δεν εχω αντισωματα και οντως πρεπει να προσεχουμε πολυ τα κρεατα, λαχανικα, φρουτα, να μην τρωμε μαλακά και κρεμωδη τυρια, τα αυγα να ειναι καλοβρασμενα... κι εμενα η τιμη καπως ετσι ειναι παντα αλλα αφου με την τιμη αυτη ειναι αρνητικο νομζω ειναι σαφες. Οσον αφορα την αυχενικη επρεπε να σου μετρησει ολα αυτα που ανεφερε η alovesa. Εγω ολες τις μετρησεις τις εχω και γραπτως υπογεγραμμενες. Η δευτερη αυχενικη μου κρατησε λιγη ωρα αλλα η θεση του μωρου βοηθησε και μετρησε ρινικο οστο και αυχενικη γυρω στις 4 φορες, εχθες μαλιστα κοιτουσα το dvd παλι. Και κοιλιτητες της καρδιας μετρησε συν ολα τα υπολοιπα που εξετασε. Ουροδοχο κυστη, κοιλιτσα, κεφαλι, ποδια,χερια,δαχτυλα, εγκεφαλο, νεφρα αν θυμαμαι καλα, και κατι αλλα που δε θυμαμαι γιατι δε τα εχω μπροστα μου!

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Δες αν ο γιατρός που σου έκανε την αυχενική είναι στην λίστα των πιστοποιημένων (το πρώτο link που δίνει στο παρακάτω post)

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2561072&postcount=2

Από εκεί και πέρα αν δεν είναι εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε κάποιον πιστοποιημένο για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο αλλά αυτές οι αποφάσεις είναι πολύ προσωπικές. Πάντως χωρίς να είμαι γιατρός μου φαίνεται περίεργο που δεν σου έκαναν το τεστ αίματος για το Pap A. Τα λεφτά που πλήρωσες είναι το ποσό που χρεώνουν στην Αθήνα για την αυχενική.

S02fp3.png

LnVyp3.png

μιας και η Izaki αναφερθηκε στη λιστα εγω παω στον Λιβανο για τον οποιο εχω αποψη και ειναι εξαιρετικος. Απο κει και περα νομιζω οτι οι περισσοτεροι θα ειναι καλοι για να εχουν την πιστοποιηση!

Καλημέρα,

ο γιατρός δεν είναι πιστοποιημένος στην λίστα με τους γιατρούς.

Εχθες το βραδάκι τον πήρα στο τηλέφωνο και του είπα ότι η εξέταση μου φάνηκε λίγο βιαστική και δεν μετρήσαμε δαχτυλα, φλεβώδη πόρο, μητριαία αρτηρία και ότι άλλο αναφέρθηκε στα παραπάνω ποστς, μου είπε ότι όποιος μου είπε ότι γίνεται μέτρημα των δαχτύλων είμαι γελασμένη και να πάω αλλού, και ότι στην αυχενική μετράμε πάντα το υγρό στον αυχένα, το ρινικό οστό και την ανάπτυξη του εμβρύου (αυτά τα 3 πράγματα). Μάλιστα είχε ανεβάσει λίγο τον τόνο της φωνής του.

Του είπα γιατί κράτησε μόνο 5 λεπτά και είπε επειδή είχε καλή θέση το μωρό.

Όσο για το pap-a που δεν μου έκαναν, είπε ότι είναι θέμα του γυναικολόγου μου, βασικά εγώ πήγα έτσι, χωρίς κάποιο χαρτί από τον γυναικολόγο μου που με παρέπεμψε σε αυτόν για την αυχενική.

Είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνω γιατί δεν βγάζουν έγκυρα αποτελέσματα και το ποσοστό επιτυχίας της αυχενικής πέφτει και μετά αναγκάζονται οι γυναίκες να κάνουν αμνιοκέντηση και ότι κανονικά στέλνουν το αίμα στην αθήνα στο ΙΑΣΩΝ για έγκυρα αποτελέσματα αλλά εδώ οι μικροβιολόγοι για να κερδίσουν 80-100 ευρώ δεν τα στέλουν και δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Μου είπε ότι αυτή την δουλειά την κάνει 20 χρόνια και ότι η αυχενική είναι μια χαρά (1,4 mm) και στο επόμενο ραντεβού που έχω μέσα στον Μάρτιο δεν θα ξαναμετρήσει τον αυχένα του μωρού γιατί αυτά μόνο μια φορά γίνονται :mad:.

Πραγματικά έχω φρικάρει ρε κορίτσια, τι πράγματα είναι αυτά... Δεν μέτρησε τίποτα άλλο , ούτε νεφρά, ούτε κεφαλι, τίποτα από αυτά που μου γράψατε, 5 λεπτά δουλειά-τσαπατσουλιά !

Ο δικός μου γιατρός, διατηρεί site στο οποίο γράφει αναλυτικά τα στάδια του προγεννητικού ελέγχου. Επειδή δεν ξέρω αν επιτρέπεται, όποια θέλει μπορεί να μου ζητήσει το link

Καταρχην γιατι σου υψωσε τονο?? ελεος, εγκυουλα εισαι με αποριες για το εμβρυακι σου.. Μπορει να σε "γελασαμε" που σου ειπαμε για τα δαχτυλακια αλλα εμενα και στις δυο εγκυμοσυνες μετρησε δαχτυλακια και τα εχω και στα dvd και τα μετραω ξεκαθαρα ακομα κι εγω που δεν ειμαι ειδικη..Μπορει να μην ειναι μεσα στο πρωτοκολλο της αυχενικης να μετρουν τετοια πραγματα αλλα εγω το εκτιμησα αυτο το κατι παραπανω.. Οντως δε θα μπορει να σου μετρησει τον επομενο μηνα αυχενα. Αν δεν εχεις αλλη επιλογη Κωνσταντινα μου για γιατρους τοτε κανε το σταυρο σου και ολα καλα θα ειναι, δε νομιζω να εχετε προβλημα απλα αναλογικα με τα λεφτα που σου πηρε εκανε προχειρη δουλεια. Κι εμενα στο δευτερο μωρο, την προηγουμενη εβδομ που καναμε αυχενικη, κρατησε πολυ λιγο αλλα μετρησαμε τα παντα!!! οπως στο πρωτο! Εμεις σου ειπαμε τις εμπειριες μας απλα τωρα αποφασιζετε αν εχετε επιλογη να πατε σε αλλον εναν γιατρο για να νιωθετε πιο ασφαλεις καντε το και μη λες τιποτα στο γιατρο σου, δε θα το μαθει..

Διαφημίσεις

Konstantina_ μου, εγω θα σου ελεγα να μην αγχωνεσαι παρα πολυ. Εγω για αυχενική είχα πάει σε γιατρό που θεωρείται απο τους καλύτερους στη Θεσσαλονίκη, με κράτησε 10 λεπτάκια (...επειδή είχε καλή θέση ειπε...) και δεν μετρησε ουτε δαχτυλάκια ούτε τίποτα!!Μόνο αυχενα , ρινικό οστό και τον εγκέφαλο είδε!!!Η εξέταση papp-a εχω καταλάβει οτι αλλάζει συνήθως προς το χειρότερο τα αποτελέσματα του υπερήχου δηλαδη ρίχνει τα ποσοσστά - εμένα απο 1/2500 που εδειξε η αυχενική μετά με την εξέταση αίματος επεσε στα 1/400 και εκει πανικοβληθηκα και αρχισα να τα ψαχνω κι εγω... Η γιατρός μου με καθυσήχασε και επειδή και εγω ήμουν δύσπιστη πήγα και σε άλλο γιατρό που ειπε τα ιδια.. και τελικά εφτασα να κάνω τον β επιπέδου που ο γιατρός(οχι ο πρώτος της αυχενικής) 'εψαξε τα πάντα αναλυτικότατα και ηρέμησα επιτέλους κάπως!!!

Αυτό που σου είπε για την αμνιο κρύβει μια μικρή αλήθεια... τώρα αν είναι να ηρεμήσεις πηγαινε σε ενα μικροβιολογικό με τα αποτελέσματα της αυχενικής και ζήτα να κάνεις την εξέταση!! 50 ευρώ κοστίζει και μπορεί να σου χρειαστεί και για την β επιπέδου.

Εγώ απορώ! πότε επιτέλους θα ηρεμήσουμε?? οταν δούμε τα μωράκια?? η εκεί αρχίζει μεγαλύτερι αγχος??

fanitsa το αγχος αρχιζει μεταααα! τουλαχιστον τωρα ειστε ξεκουραστες και απλα αγχωμενες... μετα θα εισαστε κουρασμενες συνηθως και με αγχος!!!!! εφαγε??? πηρε βαρος?? πηρε υψος??? γιατι κλαιει?? γιατι εχει κοκκινιλα??? και παει λεγοντας μανουλες!!!!

fanitsa το αγχος αρχιζει μεταααα! τουλαχιστον τωρα ειστε ξεκουραστες και απλα αγχωμενες... μετα θα εισαστε κουρασμενες συνηθως και με αγχος!!!!! εφαγε??? πηρε βαρος?? πηρε υψος??? γιατι κλαιει?? γιατι εχει κοκκινιλα??? και παει λεγοντας μανουλες!!!!

αρχίζω να καταλαβαίνω την μανα μου!!!! και καταλήγω να λεω μακαρι να τα καταφερω οπως αυτη!!!

Στη δικη μου περιπτωση η εξεταση PAP-A ελαχιστοποιησε παρα πολυ τις πιθανοτητες σε αντιθεση με αυτο που σου ειπε. Δεν ξερω τι ισχυει. Εγω παντως δεν θα δεχομουν να δωσω τοσα λεφτα κ να μου κανει μιση δουλεια.

Οσο για το αγχος σε μενα περασε οταν αρχισε να κλοτσαει κ τον ενιωθα καθημερινα. Αλλα κ τωρα το αγχος με το αν βαζει βαρος,αν χορταινει κλπ δεν συγκρινεται. Οπως κ να χει απολαυστε την καθε στιγμη κ δεν χρειαζεται αγχος. Ολα καλα θα πανε.

3-1-2014 Καλως ηρθες μικρε μου πριγκιπα!

Θα διαφωνησω οσον αφορα τη χειροτερεψη των αποτελεσματων με την papA.οντως μπορουν να γινουν χειροτερα ( αλλα προφανως για να γινουν χειροτερα κατι θα δειξει η εξεταση) αλλα μπορουν και να βελτιωθουν ( πραγμα το οποιο συνεβη σε μενα για καποιες τρισωμιες) η να μεινουν ιδια (/που επισης μου συνεβη με την τρισωμια 21).

Κατα τ αλλα, οντως δεν θα ξαναμετρησει την αυχενικη διαφανεια, γιατι μετριεται σε πολυνσυγκεκριμενες εβδομαδες, μετα ετσι κ αλλιως δεν ειναι αξιοποιησιμη, αφου αλλαζει το παχος της.

Οσο για το τι μετραμε, μετραμε αρκετα κ απο.αυτα αν υπαρχουν 2 ενδειξεις προβληματικες, μπορει να υποδηλωνουν προβλημα.

Δεν ξερω, δεν εχει ισως νοημα τωρα να σε ταραζουμε αλλα μηπως αντι να παρεις αυτον που σου εκανε την αυχενικη, να επαιρνες το γιατρο σου κ να του πεις τους προβληματισμους σου;

Διαφημίσεις

Και εμένα και τις δύο φορές το Pap-A μείωσε πάρα πολύ τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιου συνδρόμου, νομίζω ότι είναι ανάλογα την περίπτωση. Όπως είπαν και τα κορίτσια όντως δεν θα σου ξαναμετρήσει την αυχενική διαφάνεια στο β'επιπέδου. Προφανώς ήταν αγενής γιατί θίχτηκε όμως όφειλε να σου λύσει τις απορίες και όχι να "στην πει". Πάντως και εμένα και τις δύο φορές η γιατρός μου μέτρησε δαχτυλάκια, είδαμε και άλλα όργανα εκτός του εγκεφάλου κλπ. Κι εγώ συμφωνώ ότι θα ήταν καλό να μιλήσεις και με τον γυναικολόγο σου και μετά να αποφασίσεις τί θα κάνεις.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Συνηθως μετα το papp-a πεφτουν κι αλλο οι πιθανοτητες, ετσι εγινε και σε μενα. Νομιζω πως τουλαχιστον αιμα επρεπε να σου παρει ή να σε παραπεμψει σε μικροβιολογικο. Η εξεταση αυτη δεν γινεται οποτε θελουμε, αμεσως μετα τον υπερηχο (ή λιγο πριν). Παντως γινονται σχεδον ταυτοχρονα για να δωσουν σωστα αποτελεσματα.

Κι εμενα μου μετρησε τα παντα.

..μαμα τωρα ξερω..

• 3 εβδομάδες μετά...
όταν έκανα αυχενική διαφάνεια δεν μου πήραν αίμα, ούτε καν το ανέφεραν, πιστεύετε ότι θα έπρεπε να μου είχαν πάρει ?

Επίσης ο υπέρηχος της αυχενικής διήρκησε 5 λεπτά ακριβώς, ενώ όταν τηλεφώνησα για να κλείσω ραντεβού και ρώτησα την διάρκεια μου είπαν 15 με 20 λεπτά. Σε εσάς πόσο διήρκησε η αυχενική ?

Δεν έχω ξανακουσει να μην παίρνουν αίμα μαζί με την αυχενική, πρέπει να συνδυαζεται αυτη η εξεταση με το Papp A. Όσο για τη διαρκεια, εμένα 10 λεπτακια κράτησε και τσεκαρε: το πάχος στο υγρο στον αυχενα, το ρινικό οστο και τον εγκέφαλο, ίσως και ένα ακόμα που δε θυμάμαι. Πάντως δεχτυλα και τετοια δε μετρησαμε.

Κάνουν όλες, μπορεί να έχεις πρόβλημα με το θυροειδή και να μην το ξέρεις είτε επειδη δεν εξεταστηκες ποτέ είτε επειδή δεν έχει εμφανιστει ακόμα, και σε περίοδο εγκυμοσύνης μπορεί να τρελλαθουν οι ορμόνες οποτε νομίζω πρέπει να τον ελέγχεις κάθε τριμηνο ( για αυτο το τελευταιο δεν είμαι σίγουρη, εγώ έκανα την εξεταση 3 φορές στην αρχη κάθε τριμηνου αλλά ίσως ήτανε επειδή έχει θυροειδή η μαμα μου, εγω δεν είχα ποτε πρόβλημα ευτυχώς)

Δεν έχω μπροστα το φακελό μου τώρα αλλά θα σου πω ό,τι θυμαμαι:

~Στην αρχη κάθε τριμήνου έκανα γενική αίματος και ούρων θυροειδή τοξόπλασμα και μεγαλοκυταροιο.

~Κάθε μήνα έκανα τον κλασσικό υπερηχο (στην αρχη κολπικό, μετα κοιλιακό)

~Στην 12η περίπου εβδομάδα αυχενική διαφάνεια.

~Γυρω στην 20η Τον υπέρηχο Β επιπέδου

~Κάπου στο τρίτο τρίμηνο εξεταση ντοπλερ. (Αλλα αυτη δεν την κάνουν όλοι από όσο ξέρω)

~Και στην αρχη του τριτου τριμηνου κάνεις και την καμπυλη ζαχάρου.

Τώρα εγω έκανα και κάτι κολπικές καλλιέργειες αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι στανταρ... εγω είχα μικρόβιο και ο γιατρος μου ήθελε να βεβαιωθει ότι έφυγε...

Αυτα, εστω και καθυστερημένα ελπίζω να βοηθησα!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...