Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερωτήσεις

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα,

είμαι 14 εβδομάδες έγκυος, έκανα αυχενική διαφάνεια όταν ήμουν 11+5 εβδομάδες, πιστεύω ότι ήταν νωρίς και μου το είπε και ένας δεύτερος γυναικολόγος που πήγα. Εσείς τι πιστεύετε, ήταν νωρίς ?

Από χάπια παίρνω το Feofol το οποίο είναι σίδηρος και φολικό οξύ μαζί. Είναι καλό χάπι αυτό ? Ο δεύτερος γυναικολόγος μου σύστησε να το αλλάξω. Επίσης, καμιά από τις φίλες μου που ήταν έγκυες δεν έπαιρναν το Feofol. Εσείς τι παίρνετε για σίδηρο και για φολικό οξύ ?

Όσο για το ασβέστιο, ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί μου είπε ότι, δεν θα πάρω χάπι για ασβέστιο αλλά θα τρώω γαλακτοκομικά, 2 ποτήρια γάλα την ημέρα και 1 αυγό οπωσδήποτε, επίσης και γιαούρτι, τυρί κτλ,. Ο δεύτερος γυναικολόγος μου είπε ότι το ασβέστιο από τις τροφές δεν φτάνει και μου έδωσε να παίρνω το Calciform. (και όλες οι φίλες μου παίρνανε χάπι για ασβέστιο και στα φόρουμς που διαβάζω όλες παίρνουν.)

Για μαγνήσιο δεν παίρνω τίποτα ακόμα και καμιά φορά με πιάνουν κράμπες στην κοιλιά, πότε χαμηλά και πότε πιο ψηλά. Θα έπρεπε να παίρνω από την αρχή ?

Περιμένω απαντήσεις, ευχαριστώ !

Διαφημίσεις

Καλησπέρα στην παρέα,

είμαι 14 εβδομάδες έγκυος, έκανα αυχενική διαφάνεια όταν ήμουν 11+5 εβδομάδες, πιστεύω ότι ήταν νωρίς και μου το είπε και ένας δεύτερος γυναικολόγος που πήγα. Εσείς τι πιστεύετε, ήταν νωρίς ?

Από χάπια παίρνω το Feofol το οποίο είναι σίδηρος και φολικό οξύ μαζί. Είναι καλό χάπι αυτό ? Ο δεύτερος γυναικολόγος μου σύστησε να το αλλάξω. Επίσης, καμιά από τις φίλες μου που ήταν έγκυες δεν έπαιρναν το Feofol. Εσείς τι παίρνετε για σίδηρο και για φολικό οξύ ?

Όσο για το ασβέστιο, ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί μου είπε ότι, δεν θα πάρω χάπι για ασβέστιο αλλά θα τρώω γαλακτοκομικά, 2 ποτήρια γάλα την ημέρα και 1 αυγό οπωσδήποτε, επίσης και γιαούρτι, τυρί κτλ,. Ο δεύτερος γυναικολόγος μου είπε ότι το ασβέστιο από τις τροφές δεν φτάνει και μου έδωσε να παίρνω το Calciform. (και όλες οι φίλες μου παίρνανε χάπι για ασβέστιο και στα φόρουμς που διαβάζω όλες παίρνουν.)

Για μαγνήσιο δεν παίρνω τίποτα ακόμα και καμιά φορά με πιάνουν κράμπες στην κοιλιά, πότε χαμηλά και πότε πιο ψηλά. Θα έπρεπε να παίρνω από την αρχή ?

Αυχενικη κανουμε απ την 11 -13 εβδομαδα. Θα μπορουσες να την κανεις κ αργοτερα, αλλα εισαι μεσα στο χρονικο περιθωριο.

Το feofol δε το γνωριζω, ισως γιατι ειναι συνδυασμος σιδηρου κ φυλλικου. Εγω πχ. παιρνω ξεχωριστα σιδηρο κ ξεχωριστα φυλλικο. Μπορεις να πεις στον γιατρο σου πως θες ξεχωριστα σκευασματα , εαν νιωθεις πως δε σε καλυπτει.

Ασβεστιο, γιατρος δεν ειμαι , αλλα να παιρνεις εξτρα. Και μενα το ασβεστιο μου στις εξετασεις μου ειναι μια χαρα, αλλα μου χει δωσει απ τον 2ο μηνα - ειμαι στον 5ο. Μου ειπε οτι δε καλυπτονται οι αναγκες του εμβρυου κ οι δικες μου μονο απ τη διατροφη.

Μαγνησιο, δεν παιρνω, αλλα ξερω πως συνδεονται με κραμπες κ συσπασεις. Δε ξερω αν πρεπει να παρεις εσυ, μιλησε με το γιατρο σου καθως θα πρεπει να σε εξετασει πριν στο δωσει.

Καλησπέρα στην παρέα,

Γεια σου Κωνσταντινα! Μια χαρα πηγες για την αυχενικη διαφανεια. Εγω ειχα παει στις 11+6 εβδομαδες. Σχετικα με τις βιταμινες, εγω επαιρνα απο την αρχη φολλικο οξυ κ στο 2ο τριμηνο ξεκινησα σιδηρο,ασβεστιο κ μαγνησιο μεχρι που γεννησα. Το φολλικο οξυ λεγεται filicin, ο σιδηρος fysiofol που νομιζω οτι εχει κ φολλικο οξυ μεσα, calcioral το ασβεστιο κ trofocard το μαγνησιο. Μην συγκρινεις αυτα που παιρνεις με φιλες σου. Καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος κ καθε εγκυμοσυνη επισης. Φροντισε να τρως καλα ειτπαιρνεις βιταμινες ειτε οχι. Εμπιστευσου τον γιατρο σου. Εκεινος ξερει. Το μαγνησιο ειναι για τις συσπασεις. Εγω το επαιρνα γιατι ημουν πολυ αδυνατη κ η μητρα μου εκανε συσπασεις πιο ευκολα. Κραμπες δεν ειχα καθολου. Το ειπες στον γιατρο σου;

3-1-2014 Καλως ηρθες μικρε μου πριγκιπα!

Καλησπέρα και από μένα!

Δεν ήταν πολύ νωρίς η αυχενική σου. Ήταν εντός του προβλεπόμενου διαστήματος. Επίσης, όσον αφορά τα φάρμακα, σίδηρο έχω αλλάξει αρκετές φορές (πάντα με την καθοδήγηση του γιατρού φυσικά) καθώς μου προκαλούσαν παρενέργειες. Βρήκαμε αυτό που δεν με πείραζε και συνεχίζουμε με αυτό, αλλά οι εξετάσεις μου δεν έδειχναν να υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στην ποσότητα σιδήρου στο αίμα μου οπότε θεωρώ ότι τα περισσότερα σκευάσματα λίγο-πολύ την ίδια δουλειά κάνουν. Μαγνήσιο ξεκίνησα στον 3ο μήνα και ασβέστιο στον 5ο μήνα, αλλά θα συμφωνήσω με τη marie στο ότι ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες γιατί και εμένα ο γιατρός μου πορεύτηκε βάσει της διατροφής που ήδη κάνω, κιλών, ιστορικού κλπ.

Ανεξαρτήτως συμπληρωμάτων, καλό είναι να κάνεις διατροφή πλούσια σε φολικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο ώστε να λαμβάνεις μέρος της ποσότητας που χρειάζεσαι με φυσικό τρόπο. Ενημέρωσε το γιατρό σου για τις κράμπες και συμβουλέψου τον.

KUISp2.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

στον γιατρό δεν είπα τίποτα για τις κράμπες, τώρα έχει κάνα δυο μέρες να με πιάσουν, θα του το πω βέβαια...

Διαφημίσεις

εγω είμαι στον 6ο μήνα και παίρνω μόνο το fysiofol. Η γιατρός μου δεν μου έχει δώσει ασβέστιο.. Επίσης είχα κι εγώ συσπασούλες απο πολύ νωρίς και η γιατρός μου με εβαλε να ξεκουράζομαι πάααρα πολύ για να γλυτώσω το μαγνήσιο και ακόμα δεν έχω πάρει... κάθε φορά που νοιώθω συσπαση ξεκουράζομαι και σταματάει. Αλλωστε νομίζω οτι πρέπει να έχεις πάνω απο εναν αριθμό συσπάσεων σε ορισμένο χρονικό διάστημα για να ανησυχήσει ο γιατρός.. Σε βάζουν σε ένα μηχάνημα και τις μετράνε! Κι εγώ επειδή ήμουν δύσπιστη πήγα και σε δευτερο γιατρό για μια ακόμα γνώμη και μου είπε ακριβώς τα ίδια!!!

την αυχενική την κάνου 11-13 εβδομάδες αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος το μωρό. Εφόσον στην έκανε παει να πει ότι γινοτανε.. Αλλιως θα σου είχε πει να ξαναπας σε μία εβομάδα όπως έκαναν σε μία φίλη μου που ήτανε λίγο μικρό.

Είμαι και εγω της άποψης ότι όταν μιλάμε για σιδηρο και φυλλικο οξυ όλα τα σκευασματα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Να παίρνεις αυτο που δε σου προκαλει παρενεργειες (δυσκοιλιότητα κλπ)

Για ασβέστιο στις αρχες έπινα κι εγω πολύ γαλα κλπ. Χάπι πήρα στο τριτο τρίμηνο, διοτι τοτε απορροφαει το μωρο το περισσοτερο από τον οργανισμό σου γιατι φτιαχνει τα κοκκαλα του..

Μαγνησιο δεν πήρα ποτε. Τις κράμπες πρέπει να τις αναφερεις στο γιατρο σου όμως..

Και μία ερωτηση: Γιατι πήγες και σε δευτερο γυναικολόγο;; Δε σου εμπνέει εμπιστοσύνη ο δικός σου;;

τις συσπασεις, πως τις καταλαβαινετε;;;

Συσπασεις ειναι τα πετρωματα που ειπε και η fanitsa83. Εγω ειχα απο πολυ νωρις αλλα εντελωε ακινδυνες. Απο τον 4-5 μηνα. Σκληραινε η κοιλια μου σ ενα σημειο κ νομιζα οτι ηταν το μωρο που πιεζε αλλα αργοτερα καταλαβα.

Διαφημίσεις

Συσπασεις ειναι τα πετρωματα που ειπε και η fanitsa83. Εγω ειχα απο πολυ νωρις αλλα εντελωε ακινδυνες. Απο τον 4-5 μηνα. Σκληραινε η κοιλια μου σ ενα σημειο κ νομιζα οτι ηταν το μωρο που πιεζε αλλα αργοτερα καταλαβα.

κι εγω συσπάσεις είχα απο τον τρίτο μήνα. Αλλα χαλάρωσαν με ξεκούραση. Τότε ακόμα συνηθισμένη απο την προ εγκυμοσύνης καθημερινότητα μου δεν μπορούσα να καταλάβω πόσο έπρεπε να ρίξω τους τόνους, να χαλαρώνω και να ξεκουράζομαι...Τώρα μου άρεσε οποτε κάθομαι αραχτή όλη μέρα κάνω μόνο καμιά βολτίτσα και προετοιμάζομαι ψυχολογικά για την μπέμπα μου!!!

Καλημερα Κωνσταντινα και με το καλο!!! Λοιπον εγω το σκευασμα που λες δε το γνωριζω. Παιρνω filicine για φυλικο και σε λιγες μερες θα ξεκινησω resoferon απο σιδηρο. Επισης θα ξεκινησω και μαγνησιο και ασβεστιο για προληπτικους λογους γιατι το μωρο θα αρχισει αποτομα να "τραβα" και ο γιατρος μου ειναι της αποψης παρολο που ειναι καλες οι εξετασεις να παρω τα συμπληρωματα για να προλαβουμε τις πτωσεις.. Αλλωστε δεν ειναι φαρμακα, ειναι συμπληρωματα. Απο κει και περα αν εχεις εμπιστοσυνη στο γιατρο σου κανε οπως νομιζεις, απλα προσωπικα δε θα τα καταφερνα κιολας να πιω τοσο γαλα μεσα στην ημερα. Μαγνησιο λογικα θα σου δωσει, κι εγω ειχα συσπασεις απο νωρις και ειχα φτασει στο σημειο να παιρνω 3 trofocard την ημερα. Συζητησε του τις ανησυχιες σου και προσπαθησε να μην παιρνεις γνωμες απο 2 γιατρους γιατι θα διχαστεις πολυ! Οσο για την αυχενικη μια χαρα εβδομαδα την εκανες. απο τη στιγμη που μετρησε αυχενα και το ρινικο οστο ηταν ορατο μην ανησυχεις!

Οι άντρες της ζωής μου...

Και μία ερωτηση: Γιατι πήγες και σε δευτερο γυναικολόγο;; Δε σου εμπνέει εμπιστοσύνη ο δικός σου;;

Τον εμπιστεύομαι τον γιατρό μου, απλά αυτό με το ασβέστιο με ανυσύχησε που δεν μου έδωσε χάπι και δεν θα μου έδινε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης. :?

Τον εμπιστεύομαι τον γιατρό μου, απλά αυτό με το ασβέστιο με ανυσύχησε που δεν μου έδωσε χάπι και δεν θα μου έδινε μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης.

Νομίζω δεν είναι και πολύ ασυνηθιστο αυτο... Και μια φίλη μου δεν πήρε ποτέ ασβεστιο και το συμπλήρωνε με διατροφή...

Καλησπέρα και πάλι,

όταν έκανα αυχενική διαφάνεια δεν μου πήραν αίμα, ούτε καν το ανέφεραν, πιστεύετε ότι θα έπρεπε να μου είχαν πάρει ?

Επίσης ο υπέρηχος της αυχενικής διήρκησε 5 λεπτά ακριβώς, ενώ όταν τηλεφώνησα για να κλείσω ραντεβού και ρώτησα την διάρκεια μου είπαν 15 με 20 λεπτά. Σε εσάς πόσο διήρκησε η αυχενική ?

Διαφημίσεις

γεια σου, εμενα κρατησε περιπου ενα τεταρτο αλλα εκτος απο τον κανονικο υπερηχο εκανα και κολπικο (δεν ξερω γιατι). αιματολογικες παντως (papA αν θυμαμαι καλα) δεν εκανα ουτε κ εγω

bjump2.png

Καλησπέρα και πάλι,

όταν έκανα αυχενική διαφάνεια δεν μου πήραν αίμα, ούτε καν το ανέφεραν, πιστεύετε ότι θα έπρεπε να μου είχαν πάρει ?

Επίσης ο υπέρηχος της αυχενικής διήρκησε 5 λεπτά ακριβώς, ενώ όταν τηλεφώνησα για να κλείσω ραντεβού και ρώτησα την διάρκεια μου είπαν 15 με 20 λεπτά. Σε εσάς πόσο διήρκησε η αυχενική ?

Η εξεταση της αυχενικης διαφανειας περιλαμβανει τον υπερηχο για τον ελεγχο τυχων ανωμαλιων κ εξετασεις αιματος για τον ελεγχο των τιμων 2 βιοχημικων δεικτων.

Δεν εχω ξανακουσει να κανουν μονο τον υπερηχο. Επισης για να ειναι πιο εγκυρα τα αποτελεσματα ξερω οτι η εξεταση διαρκει τουλαχιστον 20 λεπτα. Εμενα διηρκησε γυρω στο μισαωρο.

εγω απο οσο γνωριζω οταν παιρνεις τηλεφωνο για να κλεισεις το ραντεβου για την αυχενικη διαφανεια τους λες οτι θελεις να κανεις και μαζι την papp-a διαφορετικα θα σου κανουν μονο τον υπερηχο γιατι χρεωνεται ξεχωριστα η εξεταση αιματος.

Εγω οταν πηρα να κλεισω ραντεβου μου ειπαν να εχω μαζι κ το παραπεμπτικο αποντο γιατρο μου για τις εξετασεις αιματος(papp-A,χοριακη κ κατι ακομη). Αυτες τις καλυπτειντο ταμειο κνπληρωνεις συμμετοχη, γυρω στα 11 ευρω.

Ρωτησα για τη διαρκεια κ μου ειχαν πει τουλαχιστον μιση ωρα αλλα εξαρταται απο τηνθεση του εμβρυου. Εκανα μιση ωρα περιπου κι επειδη δεν ειχε καλη θεση να δει την τριγλωχινα (η οπως τη λενε) βγηκα, εκανα μερικες βολτες κ ξαναμπηκα.

Τα ποσοστα για τρισωμιες κτλ πως σας τα εβγαλαν ρε κοριτσια χωρις papp-

Κι εγώ έτσι έχω καταλάβει. Οτι χρειάζεται και ο υπέρηχος και η εξεταση αίματος για να βγάλει ο γιατρος συμπέρασμα... Εμένα μάλιστα ο γιατρός στη Β επιπέδου μου είπε οτι τα χρειάζεται , δηλαδή έπρεπε να τα έχω για να τα δει οταν πήγα και σε συνδιασμό να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ή να ψάξει κάτι περισσότερο...

Μαζι με τον υπερηχο μου εδωσαν κ ενα χαρτι οπου αναγραφονται τα ποσοστα για τρισωμιες. Στο τελος της σελιδας δινει ποσοστα εγκυροτητας κ γραφει πως εαν γινει κ το pappA τα ποσοστα αυξανονται. Παρολα αυτα ο γιατρος μου ειπε πως δεν χρειαζομαι την αιματολογικη. Μαλλον καθε γιατρος εχει το δικο του πλανο. Το θεμα ειναι να τον εμπιστευεσαι

bjump2.png

Καλημερα κοριτσια, κι εγω παντως νομιζω υποχρεωτικα γινεται το Pap-A, δε το εχω ξανακουσει να μη γινεται. Εμενα η Pap-Α μου αλλαξε και τα ποσοστα προς το καλυτερο σε σχεση με τον υπερηχο. Οσον αφορα τη διαρκεια, στο πρωτο μου κρατησε σχεδον 40 λεπτα, δεν ειχε και καλη θεση, ολο μου σκουντουσε την κοιλια αλλα εγινε λεπτομερης εξεταση. Αυτη τη φορα κρατησε μονο 10 λεπτα και μου ειπε ο γιατρος μου που τον ρωτησα μετα οτι προφανως ειχε καλη θεση το μωρο και επιπλεον επειδη ειναι 2η εγκυμοσυνη μερικα πραγματα δεν εχουν λογο να τα κοιταξουν τοσο αναλυτικα. Η αληθεια ειναι πως οντως ειχε πολυ καλη θεση και στο dvd που συγκρινα με την πρωτη μας αυχενικη εξετασε ακριβως τα ιδια πραγματα, δεν ειναι οτι αμελησε κατι. Ειδικα την αυχενικη διαφανεια και το ρινικο οστο τα μετρησε 3-4 φορες, και ολα τα οργανα εντοπισαμε, και τα δαχτυλακια μετρησαμε ενα-ενα, και πουλακι ειδαμε..ολα καλα!

Οι άντρες της ζωής μου...

Καλησπέρα και πάλι,

εμένα η αυχενική κράτησε 5 λεπτά ακριβώς, ίσα ίσα που μέτρησε το υγρό στον αυχένα και το ρινικό οστό από μία φορά, και από τα όργανα είδε μόνο την καρδιά, και από το σώμα ότι έχει 2 πόδια και 2 χέρια (δεν μέτρησε δαχτυλάκια), και το μήκος του...Το κεφαλάκι του δεν το μέτρησε... όντως ήταν λίγο νωρίς..:-( Εξέταση PAPP-A δεν μου έκαναν. Πλήρωσα μάλιστα και 120 ευρώ !

Να σας ρωτήσω κάτι άλλο, στον προγεννητικό έλεγχο που είχα κάνει, στην εξέταση που λέει για το τοξόπλασμα γράφει:

a-Tox IgG --> Τιμή 0,216 IU/mL. Τιμές αναφοράς --> <2 Αρνητικό.

Ο πρώτος γιατρός μου είπε ότι έχω αντισώματα (και το μωρό) και δεν πρόκειται να κολλήσουμε. Ο δεύτερος γιατρός μου είπε ότι δεν το έχω περάσει διότι η τιμή δεν είναι πάνω από το 2, και να προσέχω με τις γάτες ,το ωμό κρέας και τα λαχανικά. Σε εσάς πόσο είναι η τιμή ?

Και κάτι ακόμα, εξέταση για θυρεοειδή κάνουν όλες η γυναίκες που είναι έγκυες, άσχετα αν είχαν ή δεν είχαν πριν την εγκυμοσύνη ?

Υ.Γ : Μπορείτε να μου πείτε ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνει μία έγκυος από τον πρώτο μήνα μέχρι το τέλος της κύησης ?

Ειμαι απο το κινητο κ δυσκολευομαι, με τηννπρωτη ευκαιρια θα απαντησω σ οσα μπορω απ οσα ρωτας, να δω κ το φακελλο μου.

Ομως, χωρις να θελω να σε αγχωσω, στην αυχενικη δε μετρανε μονο αυτα(ασε που κιναυατα τα μετρανε πολλες φορες κ παιρνουν την υψηλοτερη τιμη,πχ για την αυχενικη).

Βλεπου το φλεβωδη πορο, τη μητριαια αρτηρια, την τριγλωχινα βαλβιδα, μετρανε δαχυλακια απο χερια κ ποδια, βλεπουν αν υπαρχει μεμβρανη στον εγκεφαλο κι δε θυμαμαι κι εγω τι αλλο.

Επισης τα papp-A μπορει να ειναι καθοριστικης σημασιας για τη διαμορφωση του αποτελςσματος.

Το ποσο δε που πληρωσες ειναι συνηθες για μια κανονικη αυχενικη...ο γιατρος που σρηνεκανε ειναινπιστοποιημενος; ο γιατρος σε παρεπεμψε σ αυτον;

Τωρα δεν ξερω αν καλως τα λεω αυτα η σε αγχωνω αδικα.... δεν ειμαι ειδημων ... αλλα καποια πραγματα ειναι βασικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...