Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

:lol: Γελάω γιατί σκέφτομαι πόσοι φαρμακοποιοί μπορούν να φρικάρουν με σένα! :lol:

Ήτανε τυχερός ο φαρμοκοποιός που πήγε ο άντρας μου και όχι εγώ :)

Ακόμη το έχω το πακετάκι του σιδήρου αυτού ως δείγμα αίσχους!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοίτα ένας γνωστός μου βγάζει εξαιρετικό μέλι, παράγει όμως τόσο λίγο που τον παρακαλώ εδώ και 1 χρόνο κι ακόμα δεν...!!!

Ένας άλλος πάλι που είναι γνωστός εδώ στην Άνδρο και έχει παραγωγή, το μέλι του είναι όντως πεντανόστιμο θυμαρίσιο, αλλά για άθερμο αμφιβάλλω...θα κάνω μια ερώτηση τώρα που το λες :D

Άμα είναι άθερμο θέλω κι εγώ! Μου αρέσει πάρα πολύ το θυμαρίσιο μέλι. Επίσης διάβασα ότι όσο πιο σκούρο χρώμα έχει το μέλι, και όσο πιο σκληρό είναι, τόσο πιο πολλά ιχνοστοιχεία και ζωντανά ένζυμα περιέχει. Οπότε αν συγκρίνεις το άθερμο θυμαρίσιο με το ανθόμελο, καταλαβαίνεις αμέσως τη διαφορά. Το μόνο μειονέκτημα του θυμαρίσιου είναι ότι δεν αλοίφεται εύκολα στο ψωμί :mad:

Mια που κατάφερα να μπω στο πάρεντς μετά από τόσες μέρες άς υποβάλλω κατ΄ αρχήν τα σέβη μου!

Λοιπόν, εγώ παίρνω μέλι από έναν γνωστό του άντρα μου. Ορκίζεται πως είναι ανεπεξέργαστο και μάλλον λέει την αλήθεια γιατί αφενός είναι πολύ σκούρο (το θυμαρίσιο) αφετέρου ένας μελισσοκόμος που παραθέριζε πέρσι στο νησί το δοκίμασε και είπε πως είναι εξαιρετικό και πως δεν έχει ίχνος επεξεργασίας. Εξάλλου, για το λόγο αυτό δεν το παίρνει το supermarket (πρέπει λέει να πουλάνε μόνο επεξεργασμένα προϊόντα).

Μαμά κ Bibi αν θές έχει στο μαγαζί ο Αλί. Δοκίμασέ το και πόσταρε εντυπώσεις! :D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Rosie μήπως μπορείς να μας πεις για ποιον σίδηρο μιλάς να δω μήπως είναι αυτός που έπαιρνα εγώ?

Αγλαία και εγώ μαγνήσιο δεν έπαιρνα το trofocart που μου εγραψε αλλα ενα αλλο της quest που μου εδωσε ο ομοιοπαθητικος φαρμακοποιος. Εσύ ποιο παίρνεις?

gwggp2.png ISWTp2.png

Ευχαριστώ Αγλαία.

Την σπιρουλίνα μου την συστήσαν ως συμπλήρωμα διατροφής

από τη στιγμή που βρίσκομαι σε δίαιτα αυτό το διάστημα.

Δεν είναι συμπλήρωμα διατροφής, ως τέτοια θεωρούντα παρασκευάσματα που δεν βρίσκονται σε βρώσιμη μορφή στη φύση (πχ μαγνήσιο σκέτο δεν υπάρχει). Η σπιρουλίνα είναι ολόκληρο φύκος, αποξηραμένο και συμπιεσμένο και θεωρείται τροφή, όχι συμπλήρωμα.

Τα γράφω αυτά γιατί νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ περισσότεροι προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί με τα συμπληρώματα. Με τη σπιρουλίνα θα ήμουν πιο χαλαρή! :wink:

Ωραία χαίρομαι που επιβεβαιώνεται η άποψη μου

γιατί κοντέψανε να με τρελάνουν στην εμμονή τους ως συμπλήρωμα.

Έχει ανοίξει θέμα για τα συμπληρώματα ορίστε το λινκ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=19321

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

:lol: Γελάω γιατί σκέφτομαι πόσοι φαρμακοποιοί μπορούν να φρικάρουν με σένα! :lol:

Ήτανε τυχερός ο φαρμοκοποιός που πήγε ο άντρας μου και όχι εγώ :)

Ακόμη το έχω το πακετάκι του σιδήρου αυτού ως δείγμα αίσχους!

Ακόμη θυμάμαι την έκφραση της φαρμακοποιού και του γυναικολόγου μου όταν τους δήλωσα ότι δεν πρόκειτα να πάρω ούτε σίδηρο, ούτε ασβέστιο, ούτε κανένα άλλο συμπλήρωμα διατροφής όσο είμαι έγκυος εφόσον οι εξετάσεις μου ήταν άψογες και εφόσον αισθανόμουν πολύ καλά.

Στην κοινή ερώτηση που μου κάνουν κάθε φορά για παρόμοιους λόγους γιατροί και φαρμακοποιοί "Μα γιατί φοβάσαι, όλοι οι γιατροί αυτό το συμπλήρωμα χορηγούν" ή "όλοι αυτό το σκεύασμα παίρνουν" απαντάω:

Ναι, αλλά εγώ δεν είμαι πρόβατο να πηγαίνω κοπαδιαστά!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Αγλαία και εγώ μαγνήσιο δεν έπαιρνα το trofocart που μου εγραψε αλλα ενα αλλο της quest που μου εδωσε ο ομοιοπαθητικος φαρμακοποιος. Εσύ ποιο παίρνεις?

της health aid, δεν το έχω ψάξει ούτε αυτό ιδιαίτερα, θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα αν κάποιος είχε πληροφορίες για την ποιότητα των σκευασμάτων

το φαρμακευτικό είναι αναβράζον, με συνθετικό άρωμα και τεχντητά γλυκαντικά. Δοκίμασα ένα μια φορά που μου είχαν τελειώσει τα άλλα και αηδίασα... :roll:

Τώρα διάβασα αυτά που γράφεται για τα συμπληρώματα ασβεστίου και σιδήρου

κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πρέπει να πω ότι δεν πήρα τίποτα από όλα αυτά στην εγκυμοσύνη μου

ούτε καν τα ανέφερε ο γιατρός μου και παραξενεύομαι για ακόμη μία

φορά με τις τόσο διαφορετικές απόψεις και την τόση εύκολη χορήγηση φαρμάκων.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Έχω μία ερώτηση

έπαιρνα για δύο σχεδόν χρόνια συμπλήρωμα σιδήρου λόγω προβλήματος και τα σταμάτησα όταν γέννησα ελπίζοντας ότι με το θηλασμό και καλή διατροφή θα ανέβει ο αιματοκρίτης μου. Δυστηχώς έγινε το αντίθετο, τώρα όμως δεν θέλω να πάρω χάπια γιατί έχω διαβάσει ότι η χρόνια λήψη σιδήρου είναι τοξική για τον οργανισμό, βέβαια ο γιατρός που με παρακολουθούσε έλεγε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο :?

γνωρίζετε αν ο σίδηρος είναι όντως τοξικός και αν μπορεί κάποιος που έχει πρόβλημα να πάρει κάτι πιο "καλό";

.png

Rosie μήπως μπορείς να μας πεις για ποιον σίδηρο μιλάς να δω μήπως είναι αυτός που έπαιρνα εγώ?

Tardyferon ή κάτι παρόμοιο. Θα το κοιτάξω καλύτερα όταν πάω σπίτι.

Διαφημίσεις

της http://www.academic-conferences.org/conferences.htm, δεν το έχω ψάξει ούτε αυτό ιδιαίτερα, θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα αν κάποιος είχε πληροφορίες για την ποιότητα των σκευασμάτων

Όταν βρω χρόνο θα βάλω σχετικά λινκς στην καινούργια ενότητα. Έχω όμως κι εγώ την εντύπωση ότι η Health Aid είναι πιο ποιοτική.

Tardyferon ή κάτι παρόμοιο. Θα το κοιτάξω καλύτερα όταν πάω σπίτι.

μήπως gyno-tardyferon? :roll:

(αυτό έπαιρνα εγώ αλλά ομολογώ δεν το είχα ψάξει καθόλου :( )

gwggp2.png ISWTp2.png

ωχ... παίρνω ferofolic από την αρχή της εγκυμοσύνης και η παιδίατρος μου είπε να συνεχίσω για όσο θηλάζω :cry:

Μπορώ να το κόψω κατ' ευθείαν ή πρέπει σταδιακά;

tery η γυναικολόγος μου, μου είχε προτείνει ένα "φυσικό" συμπλήρωμα σιδήρου, δεν ξέρω όμως αν έχω ακόμα το όνομα να στο πω, θα κοιτάξω.

Ναι, το συνθετικό συμπλήρωμα σιδήρου είναι τοξικό και θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και για μικρό χρονικό διάστημα.

μήπως gyno-tardyferon? :roll:

(αυτό έπαιρνα εγώ αλλά ομολογώ δεν το είχα ψάξει καθόλου :( )

Ναι, υπάρχει και σκέτο tardyferon αλλά και τα δύο τα ίδια πράγματα περιέχουν!

ωχ... παίρνω ferofolic από την αρχή της εγκυμοσύνης και η παιδίατρος μου είπε να συνεχίσω για όσο θηλάζω :cry:

Μπορώ να το κόψω κατ' ευθείαν ή πρέπει σταδιακά;

tery η γυναικολόγος μου, μου είχε προτείνει ένα "φυσικό" συμπλήρωμα σιδήρου, δεν ξέρω όμως αν έχω ακόμα το όνομα να στο πω, θα κοιτάξω.

Ναι, το συνθετικό συμπλήρωμα σιδήρου είναι τοξικό και θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και για μικρό χρονικό διάστημα.

τα πέταξα :twisted:

Περναει και στο γάλα; :cry:

Διαφημίσεις

Ο άντρας μου δεν το βρήκε στο φαρμακείο, και ο φαρμακοποιός του σύστησε ένα γνωστό συμπλήρωμα σιδήρου, που, λέει, "δίνεται από τους πιο πολλούς γιατρούς". Μου το έφερε στο σπίτι και κοίταξα αμέσως τα συστατικά, φρίκαρα! Εκτός του ότι ο σίδηρος ήτανε συνθετικός, είχε και ένα σωρό άλλα επικίνδυνα συστατικά, από υδρογονοποιημένο λίπος και talc μέχρι και παραφίνη! Απαράδεκτο να δίνεται κάτι τέτοιο σε έγκυες γυναίκες...

Ο παιδίατρος επέμενε να δώσω στη Νεφέλη συμπλήρωμα σιδήρου,( ενώ δεν είχε έλειψη, κι η φεριτίνη ήταν φυσιολογική). Το συμπλήρωμα που μου έδωσε είχε κι αυτό πάραμπενς!! :evil: Εγώ βέβαια δεν της το έδωσα, κι αν ποτέ της δώσω συμπλήρωμα νομίζω θα προτιμήσω το floradix. Μου έδωσε επίσης και κάτι χαπάκια τα οποία δε μου εξήγησε τι είναι.

Πήγα λοιπόν στο φαρμακείο να μάθω τι είναι κι αν χρειάζεται να τα πάρω. Ζήτησα απ'τη φαρμακοποιό να τα δω. Πάνω έγραφαν φυλλικό οξύ. Μου φάνηκε λίγο παράξενο που μου έγραψε συνταγή για συμπλήρωμα διατροφής, ενώ θα μπορούσε απλά να μου πει να της δώσω φυλλικό οξύ, και τη δοσολογία.

Ρωτάω λοιπόν:

-Aπλά συμπλήρωμα σιδήρου είναι?

-Φάρμακο είναι. Σας το έδωσε ο γιατρός και πρέπει να το πάρετε.

-Τι είναι αυτό που το καθιστά φάρμακο? Έχει κάποια ουσία που βοηθάει στην απορρόφηση?

- :?

-Θέλω να πω σε τι διαφέρει αυτό το συμπλήρωμα από άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά? (Δεν ήθελα να πάρω το συγκεκριμένο γιατί είχε διάφορα συστατικα που δε μου άρεσαν)

- :? Τι εννοείτε? Είναι φάρμακο που σας έδωσσε ο γιατρός, πρέπει να το πάρετε, για ποιά συμπληρώματα μου μιλάτε? Από που τα παίρνετε απ'το σούπερ μάρκετ??

-Εντάξει, ευχαριστώ, καλή σας μέρα.

- :shock::?:roll: Δεν πάει καλά η κοπέλα!(από μέσα της)

Θα μου πεις τώρα γιατί τη ρωτούσα, απλά δεν ήξερα γιατί ο γιατρός μου πρότεινε το συγκεκριμένο συμπλήρωμα και αν θα μπορούσα να της δώσω κάποιο άλλο... Μα είναι τόσο άσχετοι πιά οι φαρμακοποιοί? Και καλά, δεν ήξερε, δε μπορούσε απλά να μου το πει αντι να με κοιτάει σαν να ήμουν εγώ τρελλή?? :roll:

Τελικά δεν έδωσα ούτε φυλλικό οξύ...

Εγώ πάλι πήρα 2 μέρες σίδηρο στην αρχή της εγκυμοσύνης και τέρμα...Ασβέστιο καθόλου, ουτε χάπι.

Μόνο φυλλικό πήρα τα πρώτα 2 τρίμηνα. Φυσικά στον θηλασμό δεν πήρα τίποτα, ουτε για αστείο... Γιατί ρε παιδιά δεν το χρειάζονται όλες οι έγκυες, τί είναι αυτό το πράγμα με το που μένεις έγκυος αρχίζει το χαπάκωμα. Τόσα χρόνια που δεν παίρνανε μια χαρά δεν γεννιόντουσαν παιδιά. Μόνο το φυλλικό έχει το νόημα του πιστεύω...

Καλά Χλόη δεν το συζητάω, τρομερή η φαρμακοποιός... :evil:

WLn5p2.png

Μόνο το φυλλικό έχει το νόημα του πιστεύω...

Ναι, αλλά και πάλι, αν δεν έχεις έλλειψη δε νομίζω οτι πειράζει να μην πάρεις. Εγώ δεν ήξερα οτι είμαι έγκυος και δεν έπαιρνα στην αρχή. Αλλά ευτυχώς, έκανα πολύ καλή διατροφή, και δεν είχα καθόλου ελλείψεις

Κάπου διάβασα ότι για να προληφθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ανωμαλιών του νωτιαίου σωλήνα (δισχιδής ράχη κλπ) χρειάζονται επιπλέον ποσότητες φυλλικού... Είχα βρει διάφορες εργασίες...

Θα το ψάξω όμως γιατί έχω να τα διαβάσω από τότε...

WLn5p2.png

Φυλλικό οξύ ο γιατρός μου αρνήθηκε να μου δώσει λέγοντας

ότι δεν έχει νόημα από τη στιγμή που είσαι έγκυος πρέπει να το πάρεις

τουλάχιστον 2 μήνες πιο μπροστά για να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

της http://www.academic-conferences.org/conferences.htm, δεν το έχω ψάξει ούτε αυτό ιδιαίτερα, θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα αν κάποιος είχε πληροφορίες για την ποιότητα των σκευασμάτων

Όταν βρω χρόνο θα βάλω σχετικά λινκς στην καινούργια ενότητα. Έχω όμως κι εγώ την εντύπωση ότι η Health Aid είναι πιο ποιοτική.

http://www.naturopathyworks.com/news/newsltr0806.php

Παραθέτω μερικά σημαντικά σημεία (αλλά αξίζει να το διαβάσετε όλο):

Synthetic vitamins are usually isolated molecules that create problems for a number of reasons.

1. First, the body does not recognize isolated molecules and usually does not metabolize them as effectively as from food sources. Such substances are not bio-available, meaning not available for your body's breakdown and nutrient-harvesting processes. Thus the synthetic nutrients go right through you, and even though they seemed like quite a bargain in the store, they are now making expensive urine and stools.

2. Second, isolated synthetic chemicals can be destructive to the body because the other constituents of the original food source are not there to buffer or mitigate the more extreme effects. They actually act more like drugs in your body, as they are so distinctly and homogenously one item, that they are forced too fast, violently and destructively down one or another metabolic pathway in your body, which thus risks the destructive and dramatic effect of pharmaceuticals.

3. When your life is so hectic that plants do not seem to cross in front of your fork and dinner plate, you look for whatever will duplicate some of the health-giving success of those natural foods. This is where the food source vitamins come in. At least with these, you are getting some of that nourishing, life-sustaining relationship that our distant ancestors enjoyed with nature. Look for those that say "whole food source" or "whole food multivitamins."

What to look for in a mineral supplement

Here also, you are going to be better off with food source minerals than with synthetics, and even more urgently, for one reason because cheap, poorly manufactured synthetic mineral supplements are even more subject to contamination by heavy metals than are vitamins.

For that reason, you are better off with a concentrated seawater or inland lake water mineral supplement than with something synthetic. To the extent that our body fluids are a microcosm of the oceans (salty sweat and all), the replacement that we should have for our lost minerals would be best derived from seawater. Human civilization began and flourished in the vicinity of waterways. It was only later on that we attempted to thrive far inland. As early humans found fish and seaweed [10] and other food from the sea to be adequate for our mineral requirements, those of us who have moved away or forgotten about such wonderful foods would benefit from a seawater mineral supplement.

Οπότε σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Σπιρουλίνα! Μια άλλη καλή εναλλακτική (για άτομα όπως εγώ που δεν αντέχω τη Σπιρουλίνα :( ) είναι το Αγιουβέρδικο αλάτι (ή, αλλιώς, αλάτι Υμαλαϊων). Αποτελείται από πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, και δεν είναι μολυσμένο όπως είναι συχνά το θαλασσινό αλάτι.

Και ακόμη ένα άρθρο πολύ καλό πάνω στο θέμα:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2005/01/19/whole-food-supplements.aspx

Everyone agrees raw honey is better for you than white sugar or that brown rice is better for you than white rice. Why should it be any different for vitamins?

Whole food supplements are what their name suggests: Supplements made from concentrated whole foods. The vitamins found within these supplements are not isolated. They are highly complex structures that combine a variety of enzymes, coenzymes, antioxidants, trace elements, activators and many other unknown or undiscovered factors all working together synergistically, to enable this vitamin complex to do its job in your body.

Nutrients from within this complex cannot be taken apart or isolated from the whole, and then be expected to do the same job in the body as the whole complex is designed to do.

I fear all of this talk of supplements -- food-based, isolated or synthetic -- has detracted from the most important part of health and healing. The basics of proper diet, exercise, detoxification, structure, mental/emotional and spiritual health must all be in order for true healing to occur. No supplement will work on its own if these foundations are not in place.

Προσωπικά παίρνω πάντα whole food supplement. Δεν έχω προσέξει όμως κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά έπαψα να τα κοιτάζω αυτά εδώ προ πολλού.

Και αν έχει φαντάζομαι θα είναι πανάκριβο. Και στην Αμερική σχετικά ακριβό είναι, αλλά είμαι σίγουρη ότι αξίζει τα λεφτά του. Στον άντρα μου παίρνω αυτά του Dr. Mercola (http://products.mercola.com/whole-foods-multivitamin/ , http://products.mercola.com/multivitamin-vital-minerals/), τα δικά μου από κάπου αλλού.

Μακάρι να είχα την δυνατότητα να κάνω μια "τέλεια" διατροφή βασισμένη στα δικά μου βιολογικά φρούτα και λαχανικά αλλά και ζώα, να μην είχα άγχος, να μην περιβαλλόμουνα από ένα σωρό τοξίνες που δεν μπορώ να ελέγξω, να μην ζούσα στην Αθήνα, να είχα χρόνο για ξεκούραση και διαλογισμό καθημερινά κτλ κτλ. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, αλλά προτιμώ ταυτόχρονα να έχω και μια "εγγύηση" ότι θα πάρω κάποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά καθημερινά από το συμπλήρωμά μου.

Χρωστάω μία απάντηση για το φυλλικό. Αυτά που θα γράψω είναι από το βιβλίο

Drugs in Pregnancy and Lactation: A Reference Guide to Fetal and Neonatal Risk

Από τον/την Gerald G. Briggs, Roger K. Freeman, Sumner J. Yaffe

Edition: 8, revised

Εκδόθηκε από Lippincott Williams & Wilkins, 2008

ISBN 078177876X, 9780781778763

σελ 773-786

Γυναίκες υψηλού κινδύνου να γεννήσουν παιδιά με προβλήματα του νωτιαίου σωλήνα (δισχιδής ράχη κλπ) πρέπει να λαμβάνουν 4 mg την ημέρα

Αυτές οι γυναίκες περιλαμβάνουν αυτές που έχουν ήδη παιδί με τέτοιο πρόβλημα ή που έχουν άμεσους συγγενείς με τέτοιο πρόβλημα. Επίσης γυναίκες που παίρνουν αντιεπιληπτικά φάρμακα.

Οι υπόλοιπες έγκυες γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν 0.8 mg ημέρα. Οι υπόλοιπες γυναίκες που δεν εγκυμονούν πρέπει να λαμβάνουν 0.4 mg την ημέρα

Σημείωση: Το γνωστό μας Fillicine περιέχει 5 mg

WLn5p2.png

Βρήκα το εξής τυποποιημένο ψωμί στο σούπερ μάρκετ, και θα ήθελα τη γνώμη σας...

Ψωμί τύπου Βαυαρίας Κατσέλη, Επτάσπορο - αυθεντική συνταγή με προζύμι. Συστατικά: Αλεύρι σίκαλης 26%, μείγμα σπόρων (σίκαλη 10%, στάρι 4.5%, βρώμη 3%, κριθάρι 2%, καλαμπόκι 2%, λιναρόσπορος 1.4%, κεχρί 1%), νερό, προζύμι (αλεύρι σίκαλης 7%, νερό, μάνα προζυμιού) νιφάδες βρώμης 3%, αλεύρι σταριού 1.8%, μαγιά, ορός γάλακτος, εκχύλισμα βύνης (βύνη κριθαριού, νερό, βύνη σταριού), αλάτι, φυτικά έλαια, ρυθμιστής οξύτητας: Ε262, συντηρητικό μέσο: Ε200 max 0.2%

νοστιμο είναι, και το έχω πάρει αρκετές φορές, με εντυπωσίασε μάλιστα η ύπαρξη λιναρόσπορου, και κεχριού, άλλά τα φυτικά έλαια, και τα Ε?!!... :?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...