Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με τις ελληνικές ετικέτες!! Επειδή έχω ψάξει για συνταγές για nut butters, και όλες λένε να ψήνουμε πρώτα τους καρπούς, έχω την εντύπωση οτι πρέπει να ψηθούν πρώτα για να γίνουν βούτυρο. Τώρα δεν ξέρω σίγουρα, αλλά κι εγώ δεν έχω βρει να λέει από ωμούς ξηρούς καρπούς. Δεν το έχω ψάξει βέβαια πάρα πολύ, γιατί στη μικρή δεν αρέσουν, και προτιμάει τους καρπούς ολόκληρους.

Στο εξωτερικό υπάρχουνε nut butters από ωμούς ξηρούς καρπούς, στην Αγγλία έβρισκα. Οπότε λέω μήπως έχει φέρει και κάποιος στην Ελλάδα κατά λάθος, γιατί όπως λες κι εσύ αυτοί που έχουνε ακόμη και τα health food stores είναι άσχετοι!

Αυτό που είπες με τη φρυγανιά, μου θύμησε ένα άλλο περιστατικό. Όταν πρωτοήλθα στην Ελλάδα πήγα σε ένα γειτονικό health food store και έψαχνα φιστικοβούτυρο. Όλοι όμως οι φυστικοβούτυροι που είχανε εκεί είχανε και άλλα συστατικά, όπως φυτικό λίπος και ζάχαρη. Οπότε ρωτάω την κοπέλα εκεί, που ήτανε και η ιδιοκτήτρια: μήπως έχετε φυσικό φυστικοβούτυρο; "Τι εννοείς, ότι αυτός δεν είναι φυσικός;". "Όχι της λέω, περιέχει και άλλα συστατικά πέρα από φυστίκια". "Κοπέλα μου δεν υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά, αυτό είναι". "Πώς δεν υπάρχει, υπάρχουνε φυστικοβούτυροι που έχουνε μόνο φυστίκια!". Εκεί φορτώνει και αρχίζει: "Σε παρακαλώ πολύ κοπέλα μου, δεν θα μου πεις εμένα τη δουλειά μου, έχει τόσα χρόνια που είμαι σ' αυτό τον τομέα, φέρνω μόνο τα καλύτερα κτλ κτλ". Έπαθα απίστευτο σοκ! Έφυγα και φώναζε ακόμη! Ήμουνα συνηθισμένη με τους ευγενικούς και εξυπηρετικούς Άγγλους και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιοι συμπεριφέρονται μ' αυτό τον τρόπο στους πελάτες τους. Δεν μπορούσα να ξεπεράσω το συμβάν για μήνες :)

Τώρα φυσικά έχω συνηθίσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά από πολλούς, βλέπεις άμα δεν τους γεμίζεις το μάτι με την εμφάνισή σου, σε παιρνάνε για χαζό...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Rosie ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις πληροφορίες. Τα αγγλικά μου είναι σχετικά καλά αν δεν υπάρχει ορολογία στα βιβλία, οπότε αναμένω προτάσεις.

Και νέες απορίες καταυθάνουν :roll::roll::roll:

Στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής δεν είναι τα δημητριακά κλπ; Λανθασμένη συνήθεια;

Το κεφίρ και το γιαούρτι τελικά δεν είναι καλά για την υγεία; Συγκεκριμένα η γυναικολόγος μου μου τόνιζε τη χρησιμότητα του γιαουρτιού νομίζω λόγω ενζύμων για την πρόληψη κάποιων παθήσεων.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ντομάτα ή πασσάτα στο φαγητό αυτή την εποχή; Μη με πάρετε με τις ντομάτες

Έχω κι άλλα!!! Να τα πω; :lol:

tery από τα καλύτερα για μένα βιβλία πάνω στη διατροφή που είναι γραμμένα σε απλή και κατανοητή γλώσσα είναι τα πιο κάτω:

http://www.play.com/Books/Books/4-/3393073/-/Product.html?searchstring=Colleen+Huber&searchsource=0&cur=258

http://www.play.com/Books/Books/4-/3322772/Healthy-Living-from-the-Inside-Out/Product.html

Τα έχω διαβάσει και τα δύο πολλές φορές!

Το δεύτερο, αλλά και το πρώτο σε μικρότερο βαθμό, ασχολείται και με άλλα ολιστικά θέματα, όπως non-toxic home, mindfulness.

Πάρε τα και θα σου λυθούν πολλές απορίες :)

Rosie αυτό το πρόβλημα συμπεριφοράς στην Ελλάδα με είχε σοκάρει κι εμένα στην αρχή. Τώρα έχω αλλάξει.

Αν δεν το έχουν κάτι στο μαγαζί τους, δεν υπάρχει πουθενά.

Κι αν επιμένεις οτι το έχεις ξαναπάρει, θα σε βγάλουν τρελλή, ή θα σου πουν οτι σε κορόΐδεψαν, ή οτι δεν είναι καλό το προΐόν που αγόραζες.

Τώρα τους τα λέω στα ίσια! "Οχι υπάρχει απλά δεν το έχετε εσείς"

Και με κοιτάνε με μισό μάτι. :lol:

βλέπεις άμα δεν τους γεμίζεις το μάτι με την εμφάνισή σου, σε παιρνάνε για χαζό...

φταίει που δεν φοράς ταγιέρ και γόβες και το μαλλί δεν είναι από κομμωτήριο...

Τώρα τους τα λέω στα ίσια! "Οχι υπάρχει απλά δεν το έχετε εσείς"

Και με κοιτάνε με μισό μάτι. :lol:

Ή δεν ξέρουν να το ζητήσουν για να τους το φέρουν...

Είναι σαν τα ψωμιά του φούρνου που ότι σκουραίνει είναι ολικής, ακόμη και αν είναι προφανές ότι το ολικής δεν συμμετέχει στο μίγμα ούτε κατά 50%...

Διαφημίσεις

Έπαθα απίστευτο σοκ! Έφυγα και φώναζε ακόμη! Ήμουνα συνηθισμένη με τους ευγενικούς και εξυπηρετικούς Άγγλους και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι κάποιοι συμπεριφέρονται μ' αυτό τον τρόπο στους πελάτες τους. Δεν μπορούσα να ξεπεράσω το συμβάν για μήνες

:lol::lol::lol: Αχ Ελλαδα με τα ωραια σου!!!

Rosie αυτό το πρόβλημα συμπεριφοράς στην Ελλάδα με είχε σοκάρει κι εμένα στην αρχή. Τώρα έχω αλλάξει.

Μα αντι να βοηθησετε κι εσεις λιγο που ερχεστε απο τον πολιτισμο συνηθιζετε??? :lol::lol:

03HJp2.png

Είναι σαν τα ψωμιά του φούρνου που ότι σκουραίνει είναι ολικής, ακόμη και αν είναι προφανές ότι το ολικής δεν συμμετέχει στο μίγμα ούτε κατά 50%...

Αυτο παλι με το ψωμι που ριχνουν το χρωματακι μεσα και το πουλανε για ολικης ????

03HJp2.png

Μα αντι να βοηθησετε κι εσεις λιγο που ερχεστε απο τον πολιτισμο συνηθιζετε??? :lol::lol:

It's called "survival" :)

Είχα έναν Σουηδό καθηγητή (άγιος άνθρωπος) και πάντα αναρωτιόμουν τι αμαρτίες πληρώνει και κατέληξε να ζει στην Ελλάδα!

Το βιολογικό lurpak spreadable που παίρνω γράφει ως συστατικά:

βιολογικό βούτυρο 69%

βιολογικά φυτικά έλαια 25%

οξυγαλακτική καλλιέργεια

αλάτι 0,9%

και λίγο πιο κάτω λέει

σύνθετη λιπαρή ύλη 80%

βιολογικό βούτυρο 69%

αναμεμειγμένο με βιολογικά φυτικά έλαια (25%)

Αναφέρει ότι δεν περιέχει πρόσθετα, τεχνητά χρώματα ή συντηριτικά και είναι ιδανικό για χορτοφάγους.

Αυτό το "σύνθετη λιπαρή ύλη" τι να σημαίνει???

Γιατί το αλατίζουν άραγε???

aPiIp2.png AMd6p2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό ιχθυέλαιο, έχω φοβηθεί μα όσα έχω διαβάσει για τα βαρέα μέταλλα που μπορεί να περιέχουν.

Εγώ το αγοράζω online από τη Healthspan στην Αγγλία. Έχουνε fixed shipping charge (£2) οπότε αγοράζω αρκετά για να μας πάνε κανένα χρόνο.

Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα της καθαρότητας, αν θες να με εμπιστευθείς :) Και στην Αμερική υπάρχουν μερικά πολύ καλά, αλλά αν είσαι άτυχη θα στα σταματήσουνε στον ΕΟΦ (όπως εμένα πολλές φορές :( ).

Αν και καθυστερημένα σ'ευχαριστώ πολύ, θα το κοιτάξω.

.png

Έχω να προτείνω και εγώ ένα πολύ καλό βιβλίο, το έχω διαβάσει δύο φορές και παρόλο που είναι μεγάλο θέλεις να το τελειώσεις σε μία μέρα.

http://books.phigita.net/isbn/9789608796362

.png

Rosie ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις πληροφορίες. Τα αγγλικά μου είναι σχετικά καλά αν δεν υπάρχει ορολογία στα βιβλία, οπότε αναμένω προτάσεις.

Και νέες απορίες καταυθάνουν :roll::roll::roll:

Στη βάση της πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής δεν είναι τα δημητριακά κλπ; Λανθασμένη συνήθεια;

Το κεφίρ και το γιαούρτι τελικά δεν είναι καλά για την υγεία; Συγκεκριμένα η γυναικολόγος μου μου τόνιζε τη χρησιμότητα του γιαουρτιού νομίζω λόγω ενζύμων για την πρόληψη κάποιων παθήσεων.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ντομάτα ή πασσάτα στο φαγητό αυτή την εποχή; Μη με πάρετε με τις ντομάτες

Έχω κι άλλα!!! Να τα πω; :lol:

tery από τα καλύτερα για μένα βιβλία πάνω στη διατροφή που είναι γραμμένα σε απλή και κατανοητή γλώσσα είναι τα πιο κάτω:

http://www.play.com/Books/Books/4-/3393073/-/Product.html?searchstring=Colleen+Huber&searchsource=0&cur=258

http://www.play.com/Books/Books/4-/3322772/Healthy-Living-from-the-Inside-Out/Product.html

Τα έχω διαβάσει και τα δύο πολλές φορές!

Το δεύτερο, αλλά και το πρώτο σε μικρότερο βαθμό, ασχολείται και με άλλα ολιστικά θέματα, όπως non-toxic home, mindfulness.

Πάρε τα και θα σου λυθούν πολλές απορίες :)

Rosie ευχαριστώ πολύ και πάλι :)

Απορία :roll: Τα nut butters που προτείνετε δεν είναι επικίνδυνα για τα μωρά-παιδιά; Γιατί λένε ξηρούς καρπούς μετά τα 7 χρόνια; άσχετο;

Δεν τα δίνεις σε παιδιά κάτω του έτους. Άλλο οι ξηροί καρποί, άλλο τα nut butters. Δεν μπορεί να πνιγεί ένα παιδάκι από το nut butter, σωστά;

Διαφημίσεις

Rosie μπήκα στο site που μας πρότεινες για ιχθυέλαιο. Εχει ένα ω3 και ένα cod liver και πολλά παρόμοια. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις ποιό να παρω και πόσα μπουκάλια; Αν καταλαβα καλά δεν είναι ειδικό για παιδιά γιατί δεν το έχει στα παιδικά προίόντα.

Αγλαία μπράβο σου που τα έχεις καταφέρει τόσο καλά με τη διατροφή του γιού σου. Δεν είναι εύκολο να κάνεις υγιεινη διατροφή σ'ένα παιδί στην κοινωνία που ζούμε.

Μακάρι να τα είχα καταφέρει! Απλά το παλεύω! Πριν πάει παιδικό ήταν εύκολο, μετά άρχισαν να συζητάνε μεταξύ τους και ήταν άστα να πάνε! Τα πατατάκια δεν είναι η μεγάλη του αγάπη αλλά είχαμε σαν όρο να μην τα βάζουμε στο σπίτι οπότε τα έτρωγε όταν βγαίναμε. Λέω ήταν γιατί φαίνεται να το έχει επεξεργαστεί αρκετά και ζητάει πιο σπάνια.

Δεν έχω πολλά παράπονα γιατί τρώει αρκετά υγιεινά πράγματα, ας πούμε τρώει μια ντοματοσαλάτα με φέτα ρίγανη λάδι και ντάκο για κυρίως γεύμα αλλά θα προτιμούσε να τρώει κάθε μέρα τηγανητές πατάτες! Εγώ δεν τηγανίζω ποτέ οπότε τρώει λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα έξω ή στο σπίτι από τη γιαγιά.

Ευτυχώς τρώει αρκετά φρούτα, μαύρα ψωμιά, του αρέσουν αυτά με το προζύμι, μούσλι, γιαούρτι αλλά ζητάει και άσπρο και του παίρνω μερικές φορές.

Η μαμα μου μας εκανε μια στο τοσο κατι νοστιμοτατες τηγανητες πατατες με λιγο σκορδο (που ακομα δεν εχω καταφερει να πετυχω τοσο καλα) κι αυτο μας εκανε να μην επιθυμουμε ποτε τις πατατες εξω...ηταν τελειως στεγνες κι ανοστες σε σχεση με αυτες που τρωγαμε σπιτι.......ξεραμε ομως οτι ηταν ενα φαγητο που θα γευομασταν μια στο τοσο......

Επισης τα χαμπουργκερ μας αρεσαν τρελλα αλλα ξεραμε οτι θα τρωγαμε μονο τις μερες που τρεχαμε απο το ωδειο στο σχολειο και δεν υπηρχε χρονο να μαγειρεψουμε σπιτι.......Δλδ ολως τυχαιως χωρις να το εχει σχεδιασει η ιδια καταφερε να μας κανει ελεγχομενη διατροφη που περασε στο υποσυνειδητο μας και την διατηρουμε και ως μεγαλοι.......ναι μεν σαβουριαζουμε μια στο τοσο αλλα οχι συνεχομενα και ξερουμε καλα οτι δεν ειναι καλο......Και φυσικα τρωγαμε καθε βραδυ φρεσκα φρουτα και καροτα........

Μαλλον αυτο ειναι το μυστικο....να φτιαχνεις γλυκα και χαμποργκερ/πατατες σπιτι μια στο τοσο ελεγχοντας την ποιοτητα και φροντιζοντας να ειναι πολυ πιο ευγευστα ωστε να χτυπας τον ανταγωνισμο!!! :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

http://www.bis.gr/nist/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=6&Itemid=%20-

Κατεβάστε τις οδηγίες από τον ίδιο! :)

Βγαινει προβληματικο το αρχειο και δε μου ανοιγει!!! :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Rosie μπήκα στο site που μας πρότεινες για ιχθυέλαιο. Εχει ένα ω3 και ένα cod liver και πολλά παρόμοια. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου πεις ποιό να παρω και πόσα μπουκάλια; Αν καταλαβα καλά δεν είναι ειδικό για παιδιά γιατί δεν το έχει στα παιδικά προίόντα.

Τα "ειδικά" προϊόντα για παιδιά συνήθως έχουνε ενισχυντικά γεύσης ή γλυκαντικά, για να τα κάνουν πιο ελκυστικά για τα παιδάκια. Κατά τα άλλα δεν διαφέρουν από τα κανονικά.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πολύ ποιοτική, και επομένως το μουρουνέλαιο και το ιχθυέλαιό της δεν έχουνε γεύση ψαρίλας, σημάδι πάντα ότι έχει οξειδωθεί το έλαιο και δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

Το μουρουνέλαιο περιέχει μικρότερη ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών από το ιχθυέλαιο, αλλά περιέχει και Βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη όταν το μωρό δεν εκτίθεται στον ήλιο. Από 6 μηνών άρχισα να του δίνω μισή κουταλίτσα μουρουνέλαιο τη μέρα, αλλά τότε ήτανε χειμώνας και ήτανε πολύ μικρό για να βγαίνει κάθε μέρα έξω. Τώρα δίνω απλά μια κουταλίτσα ιχθυέλαιο, γιατί πάει σχεδόν καθημερινά στο πάρκο (το βάζω στο μεσημεριανό του).

Την προηγούμενη βδομάδα παρήγγειλα 3 μπουκαλάκια των 600ml από το Omega 3 Liquid - Super Strength 1,357mg. Όλοι μας στο σπίτι το παίρνουμε καθημερινά, οπότε πήρα αρκετά για να μας πάνε καιρό. Φυλάγονται εκτός ψυγείου, όταν ανοιχθούν όμως πρέπει οπωσδήποτε να μπούνε στο ψυγείο.

Korίτσια και μια γελοία ερώτηση για το advanced level σας! Ποια η διαφορά μεταξύ μαύρης και ακατέργαστης ζάχαρης?

Καθόλου γελοία δεν είναι, μάλιστα με έβαλε σε σκέψεις :)

Λοιπόν, πιστεύω ότι ο όρος "ακατέργαστη ζάχαρη" είναι λανθασμένος, γιατί η ζάχαρη, εξ' ορισμού είναι επεξεργασμένο προϊόν (είναι σαν να λέμε "ακατέργαστο αλεύρι"!). Η μαύρη (ή καστανή) ζάχαρη είναι λιγότερο επεξεργασμένη από την λευκή. Αλλά και όρος "καστανή ζάχαρη" έχει πολλές διαβαθμίσεις, ανάλογα με το βαθμό επεξεργασίας της ζάχαρης. Αν πας σε ένα κατάστημα με βιολογικά είδη θα προσέξεις καστανή ζάχαρη σε διάφορες αποχρώσεις του καστανού. Η κάθε μια έχει και το όνομά της, πχ demerara sugar, muscovado sugar, turbinado sugar.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...