Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Όμως τρέφομαι σχεδόν αποκλειστικά με όσπρια και λαχανικά, και αν όντως με πάχαιναν τα όσπρια θα έπρεπε να είμαι υπέρβαρη. (Είμαι πάρα πολύ λεπτή).

Κι εγώ πολύ λεπτή είμαι και επίσης ήμουνα όταν ακολουθούσα για χρόνια τελείως χορτοφαγική δίαιτα. Μάλλον το έχει ο οργανισμός μας. Κι εγώ τουλάχιστον δεν είμαι λιγούρα, να σκεφτείς ότι ούτε σοκολάτα δεν λιγουρεύομαι ποτέ, οπότε πώς θα βάλω βάρος;

Έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σίγουρα αυτό με την ομάδα αίματος έχει βάσεις, αλλά δε νομίζω οτι αυτό μόνο είναι αρκετό για να καταλάβουμε τι πρέπει να τρώμε.

Συμφωνώ, γι' αυτό κι εγώ έκανα και άλλα τεστ για να βρω τις τροφές που με ενοχλούνε. Όπως είπα όμως, υπήρχε μια σύγκλιση στα βασικά, δηλ. το σιτάρι, τα citrus και τα γαλακτοκομικά, που σημαίνει ότι και η δίαιτα αυτή έχει και κάποιο creditibility.

Πραγματικά όμως με απασχολεί το θέμα του κρέατος! Είναι απαραίτητο, δεν είναι, μας κάνει καλό, μας κάνει κακό? Έχω διαβάσει πολλά πάνω σ'αυτό το θέμα, και δε βγάζω άκρη. :?:?:?

Περιληπτικά, απ' όσα έχω διαβάσει, το κρέας γίνεται βλαβερό για τον άνθρωπο αν μαγειρευτεί, και ιδιαίτερα αν ψηθεί στα κάρβουνα, στο φούρνο σε ψηλή θερμοκρασία, και φυσικά αν τηγανιστεί. Και εννοείται ότι είναι βλαβερό αν δεν προέρχεται από ζώα τα οποία εκτραφήκανε υπαίθρια βόσκοντας σε καθαρά λειβάδια (βιολογικά κυρίως).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το πρόβλημα με τα βιολογικά όμως είναι οτι δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι βιολογικά. Δεν ξέρω αρκετά πάνω σ'αυτό, όμως έχω διαβάσει οτι πχ οι κότες ελεύθερης βοσκής, μπορόύν να ονομαστούν έτσι αρκεί να τις βγάζουν έξω για λίγη ώρα κάθε μέρα.

Και όσο για το μαγείρεμα, δεν ξέρω αν μπορούμε να μην το μαγειρεύουμε, εκτός αν έχουμε ζώα στην αυλή μας, και τα σφάζουμε και τα τρώμε άμεσα.

Με το που ψοφήσει το ζώο, ξεκινάει η αποσύνθεση και η σήψη. Αρχίζουν αμέσως να αναπτύσονται μικρόβια.

Σας διαβαζω και πολυ ενδιαφερομαι για τη συζητηση σας.Θα ηθελα να σας κανω μι ερωτηση για τα γαλακτοκομικα.Ενταξει δεν ειναι καλη τροφη για τους ενηλικες.Αλλα ποσο κακη ειναι??Τι σημαινει και τι προβλημα μπορει να δημιουργησει??Επισης οσον αφορα τα παιδια τι γινεται??Να πινουν γαλα??Τι ειδους πρωινο θα προτεινατε για ενα παιδι??(μετα το θηλασμο)

Εμ ενταξει δεν ηταν μια η ερωτηση! :oops:

03HJp2.png

Το πρόβλημα με τα βιολογικά όμως είναι οτι δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι βιολογικά. Δεν ξέρω αρκετά πάνω σ'αυτό, όμως έχω διαβάσει οτι πχ οι κότες ελεύθερης βοσκής, μπορόύν να ονομαστούν έτσι αρκεί να τις βγάζουν έξω για λίγη ώρα κάθε μέρα.

Και όσο για το μαγείρεμα, δεν ξέρω αν μπορούμε να μην το μαγειρεύουμε, εκτός αν έχουμε ζώα στην αυλή μας, και τα σφάζουμε και τα τρώμε άμεσα.

Με το που ψοφήσει το ζώο, ξεκινάει η αποσύνθεση και η σήψη. Αρχίζουν αμέσως να αναπτύσονται μικρόβια.

Έχεις δίκιο, και μένα με προβληματίζουν αυτά, γι' αυτό και είμαι προσεκτική να καταναλώνω μικρές ποσότητες. Το ιδανικό θα ήτανε να ζούσαμε σε χωριό και να εκτρέφαμε τα δικά μας. Θεωρώ όμως ότι λίγη ζωική πρωτείνη είναι απαραίτητη για optimum health, ειδικά για τα μικρά.

Κι εγώ πιστεύω ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών είναι κάτι το "αφύσικο" για τον άνθρωπο, αλλά και μια επιβλαβής συνήθεια!

Να πάω λίγο παραπέρα την ερώτηση της Διώνης: δηλαδή θεωρείς ότι το να τρώει κανείς γαλακτοκομικά είναι επιβλαβές όσο και το να καπνίζει, ή να πίνει αλκοόλ πχ, ή να τρώει πολλά γλυκά, junk food και τέτοια; Βρε παιδιά, δυσκολεύομαι να το πιστέψω κάτι τέτοιο.

Τεσπα, εδώ το είχε πει κι η Courtney Love όταν είχε χάσει τα πολλά κιλά: "Cheese is evil" - τα σκληρά όμως δεν τα έκοψε

:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Να πάω λίγο παραπέρα την ερώτηση της Διώνης: δηλαδή θεωρείς ότι το να τρώει κανείς γαλακτοκομικά είναι επιβλαβές όσο και το να καπνίζει, ή να πίνει αλκοόλ πχ, ή να τρώει πολλά γλυκά, junk food και τέτοια; Βρε παιδιά, δυσκολεύομαι να το πιστέψω κάτι τέτοιο.

Εννοείται ότι δεν κάνουμε τέτοια :) Απλά απ' αυτά που έχω διαβάσει πείστηκα ότι δεν πρέπει να καταναλώνονται σε συστηματική βάση. Αλλά πέρα απ' αυτά που γράφονται, βασίζω πάντα τη λογική μου πάνω στη φυσική τάξη των πραγμάτων (όπως πχ και στην περίπτωση των εμβολίων). Τα θηλαστικά παράγουνε γάλα για να καλύψουνε τις ανάγκες των μικρών τους. Από μια ηλικία και μετά (διαφέρει από ζώο σε ζώο) τα μικρά αποθηλάζουν και δεν ξαναγγίζουν γάλα ποτέ στην ζωή τους. Και επίσης σε καμία περίπτωση δεν πάνε να πιουν το γάλα κάποιου άλλου θηλαστικού. Θεωρείται ότι το κάθε ζώο παράγει την άριστη τροφή για το δικό του είδος. Εμείς τότε γιατί να πίνουμε αγελαδινό γάλα, και ειδικά μετά τα 6-8 χρόνια (αν δεκτούμε ότι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να θηλάζει μέχρι περίπου αυτή την ηλικία); Άσε που το γάλα που είναι στη διάθεσή μας συνήθως είναι τελείως αφύσικο, βιομηχανοποιημένο, ομογενοποιημένο και παστεριωμένο, και επομένως βλαβερό γιατί αλλάζει η σύστασή του.

Για τα προβλήματα του γάλακτος υπάρχει ένα ολόκληρο βιβλίο στα ελληνικά του Δρ. Μουρούτη.

http://www.etra.gr/publications/publications_gr.html

Αλλά πολλές πηγές υπάρχουν και στο διαδύκτιο, όπως πχ http://www.mercola.com.

Τι ειδους πρωινο θα προτεινατε για ενα παιδι??(μετα το θηλασμο)

Φρούτα, αυγό, ξηρούς καρπούς, καλής ποιότητας ψωμί με ταχίνι και άθερμο μέλι, nut butters. Εγώ τουλάχιστον αυτά δίνω στο γιο μου. Προσπάθησα να του δώσω και βρώμη βρασμένη σε νερό και με coconut butter, αλλά δεν του άρεσε.

Ροζι, τη βρωμη ωμη,μουλιασμενη πχ μεσα σε μητρικο γαλα ή σε ενα κατσικισιο γιαουρτι,μπορει να την φάει ένα μωρο;

Εξαρτάται πόσο μικρό είναι. Αν είναι πάνω από 1 έτος τότε σίγουρα. Και εξαρτάται και από το είδος της βρώμης. Αν είναι η ψιλή (porridge oats) τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα jumbo oats ούτε κι εγώ δεν μπορώ να τα φάω άβραστα :)

Πιστεύω ότι η βρώμη είναι από τα καλύτερα δημητριακά, αλλά στο γιο μου δυστυχώς δεν αρέσει η κολλώδης υφή που έχει και τη φτύνει.

Έχεις δίκιο, και μένα με προβληματίζουν αυτά, γι' αυτό και είμαι προσεκτική να καταναλώνω μικρές ποσότητες. Το ιδανικό θα ήτανε να ζούσαμε σε χωριό και να εκτρέφαμε τα δικά μας. Θεωρώ όμως ότι λίγη ζωική πρωτείνη είναι απαραίτητη για optimum health, ειδικά για τα μικρά.

Για ποιό λόγο είναι απαραίτητη έστω η λίγη ζωική πρωτεΐνη? Δε διαφωνώ, απλά ενδιαφέρομαι. Η κόρη μου δεν το θέλει με τίποτα το κρέας. Τρώει βέβαια ψάρι δύο φορές τη βδομάδα, κατσικίσιο γιαούρτι 1-2 φορές, και αυγό 1-2 φορές τη βδομάδα. Αλλά για αρνάκι, ή γαλοπούλα ούτε κουβέντα. Δεν την πιέζω λοιπόν, μήπως θα έπρεπε?

Ξέρω οτι παιδάκια βέγκαν μεγαλώνουν μιά χαρά χωρίς καθόλου ζωική πρωτεΐνη, με την προυπόθεση οτι οι γονείς τους, τους δίνουν τις απαραίτητες τροφές. Η κόρη μου είναι far from vegan, αφού τρώει ψάρι, αυγό και γιαούρτι (έστω λίγο). Μήπως πρέπει να επιμείνω με το κρέας? :?

Διαφημίσεις

Για ποιό λόγο είναι απαραίτητη έστω η λίγη ζωική πρωτεΐνη? Δε διαφωνώ, απλά ενδιαφέρομαι. Η κόρη μου δεν το θέλει με τίποτα το κρέας. Τρώει βέβαια ψάρι δύο φορές τη βδομάδα, κατσικίσιο γιαούρτι 1-2 φορές, και αυγό 1-2 φορές τη βδομάδα. Αλλά για αρνάκι, ή γαλοπούλα ούτε κουβέντα. Δεν την πιέζω λοιπόν, μήπως θα έπρεπε?

Ξέρω οτι παιδάκια βέγκαν μεγαλώνουν μιά χαρά χωρίς καθόλου ζωική πρωτεΐνη, με την προυπόθεση οτι οι γονείς τους, τους δίνουν τις απαραίτητες τροφές. Η κόρη μου είναι far from vegan, αφού τρώει ψάρι, αυγό και γιαούρτι (έστω λίγο). Μήπως πρέπει να επιμείνω με το κρέας? :?

Χλόη γενικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να πιέζουμε ένα παιδάκι να φάει οτιδήποτε. Αφού δεν θέλει το κρέας άσε την, απλά ξαναδοκίμασε σε λίγο καιρό και πάλι. Γιατί δεν δίνεις αυγό κάθε μέρα για να πάρει ψηλής ποιότητας ζωική πρωτεινή, αφού δεν τρώει κρέας; Το ψάρι, το έχω ξαναπεί, το φοβάμαι πολύ γιατί οι θάλασσές μας είναι πολύ μολυσμένες. Για τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά προτιμώ καλής ποιότητας ιχθυέλαιο.

Σας διαβαζω και πολυ ενδιαφερομαι για τη συζητηση σας.Θα ηθελα να σας κανω μι ερωτηση για τα γαλακτοκομικα.Ενταξει δεν ειναι καλη τροφη για τους ενηλικες.Αλλα ποσο κακη ειναι??Τι σημαινει και τι προβλημα μπορει να δημιουργησει??Επισης οσον αφορα τα παιδια τι γινεται??Να πινουν γαλα??Τι ειδους πρωινο θα προτεινατε για ενα παιδι??(μετα το θηλασμο)

Εμ ενταξει δεν ηταν μια η ερωτηση! :oops:

Για τα γαλακτοκομικά νομίζω κάπου έχουμε ξανασυζητήσει κάποιες σελίδες πιό πίσω (αν δεν κάνω λάθος). Θα προσπαθήσω να βρω μερικές πληροφορίες και θα σου πω.

Τα παιδιά δε χρειάζεται να πίνουν γάλα εφ'όσον απογαλακτιστούν. Γι'αυτό και αφήνω την κόρη μου να αποφασίσει πότε θα αποθηλάσει. Για να είμαι σίγουρη οτι θα θηλάζει για όσο το έχει ανάγκη. Μετά τα παιδιά δεν έχουν κανένα λόγο να πίνουν γάλα.

Ιδέες για πρωινό χωρίς γάλα:

Κουάκερ με ταχίνι, λιναρόσπορο, μήλο, ή λίγο μέλι άθερμο.

γιαουρτάκι σόγιας

αυγό

δημητριακά χωρίς ζάχαρη με ρόφημα βρώμης

Φρούτα

κίνοα με ξηρούς καρπούς και σταφίδες

ψωμάκι με αμυγδαλοβούτυρο, ή ταχίνι ή φουντουκοβούτυρο

υγιεινό κέηκ, με φρούτα, ταχίνι, χωρίς ζάχαρη με αλευρι ολικής

μιλκ σεήκ από ρόφημα αμυγδάλου ή βρώμης,

με ταχίνι,λιναρόσπορο, μπανάνα και μια κουταλίτσα λινέλαιο

Λίγο πριν το μεσημέρι μπορείς να φτιάξεις κι ένα χυμό από λαχανικά, καρότο, κολοκύθι, σέλινο, αγγούρι... :wink:

Για τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά προτιμώ καλής ποιότητας ιχθυέλαιο

Έχεις δίκιο, όμως και τα ιχθυέλαια χαλάνε πολύ εύκολα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι πάντα στο ψυγείο, κι αυτό δε συμβαίνει. Ακόμα κι αν στα καταστήματα βάζουν στο ψυγείο εν ξέρεις πως μεταφέρονται...

Τώρα συμφωνώ για τα ψάρια, όμως μήπως δεν ισχύει αυτό και για όλες τις τροφές? Όταν είναι μολυσμένο το έδαφος κι ο ίδιος ο αέρας που αναπνέουμε. Να σου πω και κάτι λίγο κουφό? Στο τέλος τέλος, με όλα αυτά που συμβαίνουν πιστεύω οτι μεταλασόμαστε. Κι όποιος αντέξει... :roll:

Το αυγό δεν το θέλει κάθε μέρα. Δεν είμαι και τόσο σίγουρο κατά πόσο είναι καλό να τρώει αυγό κάθε μέρα, αλλά έτσι κι αλλιώς, αμα το έχει φάει την προηγούμενη μέρα, την επόμενη δεν το θέλει. Τις αρέσει βέβαια scrumbled αλλά δε θέλω να της το δίνω τηγανητό.

Πες μου όμως σε παρακαλώ γιατί πιστεύεις οτι είναι απαραίτητη η ζωική πρωτεΐνη?

γιαουρτάκι σόγιας

Τα παιδιά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τρώνε σόγια ή παράγωγα σόγιας! Έχει πολλές πληροφορίες γι' αυτό στο http://www.mercola.com και το αμερικάνικο Holistic Pediatric Association, http://www.hpakids.org/holistic-health/articles/125/1/Soy-Unsafe-for-Children, αλλά θα κοιτάξω αργότερα να βρω και άλλες πηγές αν θες.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο, όμως και τα ιχθυέλαια χαλάνε πολύ εύκολα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι πάντα στο ψυγείο, κι αυτό δε συμβαίνει.

Αυτό δεν νομίζω να ισχύει, το βάζεις στο ψυγείο αφού το ανοίξεις και μετά. Εννοείται ότι δεν παίρνεις ότι βρεις στην αγορά, το ψάχνεις για ποιστοποιήσεις κτλ.

Τώρα συμφωνώ για τα ψάρια, όμως μήπως δεν ισχύει αυτό και για όλες τις τροφές? Όταν είναι μολυσμένο το έδαφος κι ο ίδιος ο αέρας που αναπνέουμε. Να σου πω και κάτι λίγο κουφό? Στο τέλος τέλος, με όλα αυτά που συμβαίνουν πιστεύω οτι μεταλασόμαστε. Κι όποιος αντέξει... :roll:

Μ' αυτή την ισοπεδωτική λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε βιολογικό κρέας και βιολογικά φρούτα και λαχανικά, σωστά; Μπορεί και αυτά να μην είναι τέλεια, αλλά τι να κάνουμε;

Τις αρέσει βέβαια scrumbled αλλά δε θέλω να της το δίνω τηγανητό.

Πες μου όμως σε παρακαλώ γιατί πιστεύεις οτι είναι απαραίτητη η ζωική πρωτεΐνη?

Το αυγό πρέπει να είναι ελαφρώς ψημένο (και καλύτερα καθόλου) και πρέπει ο κρόκος του να παραμένει άθικτος για να μην οξειδώνεται η χοληστερίνη και να γίνεται επιβλαβής.

Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο από το Weston Price Foundation που έβαλα σε άλλη συζήτηση. Στην Ιστοσελίδα τους έχουνε πολλές πληροφορίες για τις ζωικές πρωτείνες. Αλλά πιστεύω και στη θεωρία της εξέλιξης, που όπως είδα είχε συζητηθεί από άλλες πιο πάνω. Αν θες να το συζητήσουμε περισσότερο αργότερα (πρέπει να πάω να ψωνίζω βαφτιστικά σε λίγο γιατί βαφτίζω σ' ένα μήνα και δεν το έψαξα καθόλου ακόμη :( ) .

Διάβασα λίγο κι έπαθα σοκ!!! Ήξερα για όλα αυτά, αλλά όταν καταναλώνεται η σόγια σε μεγάλες ποσότητες. Όμως για μιά φορά τη βδομάδα... :cry: Υπάρχει περίπτωση να της έχει ήδη κάνει κακό?

Διάβασα λίγο κι έπαθα σοκ!!! Ήξερα για όλα αυτά, αλλά όταν καταναλώνεται η σόγια σε μεγάλες ποσότητες. Όμως για μιά φορά τη βδομάδα... :cry: Υπάρχει περίπτωση να της έχει ήδη κάνει κακό?

Όχι, μην ανησυχείς :) Αλλά είναι σοβαρό πρόβλημα στις περιπτώσεις που vegans δίνουνε στα παιδιά τους soy formula και soy milk!

Διωνη ολα αυτα τα πρωινα παντως αφορουν μωρά 12+ ! Μην γινει κανα λαθος και δωσεις ξηρους καρπους απο τωρα ...

Παρα πολυ ενδιαφέροντα ολα οσα λετε , μακαρι να βρουμε μια ακρη στο τελος και να μην χαθουμε !

Εγω παντως δηλώνω αμετανόητη λατρης των τυριων ! Το γαλα δεν με ενδιαφέρει καθολου αλλα τα τυράκια ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγω παντως δηλώνω αμετανόητη λατρης των τυριων ! Το γαλα δεν με ενδιαφέρει καθολου αλλα τα τυράκια ....

Λαμπρινή στη Γερμανία τουλάχιστον πρέπει να μπορείς να βρεις τυρί από raw milk αν το ψάξεις. Στην Αγγλία είχε, κι εδώ μου είπανε ότι υπήρχανε παλιά αλλά απαγορεύτηκαν τώρα από την αγορά :(

Λαμπρινη μου ναι εννοειται!Αφου δεν προκειται να αποθηλασουμε συντομα.Απλα αναρωτιεμαι για το "μετα" που ετσι κι αλλιως θα αργησει.(οσον αφορα το γαλα)Το πρωινο ειναι απαραιτητο και πριν τον αποθηλασμο?Εγω νομιζα οτι με το μητρικο αντε και λιγο φρουτο ή αβγο αργοτερα ειμαστε οκ.

Το θεμα ειναι οτι εχω μεγαλωσει με τη νοοτροπια που θελει να πινουμε το γαλα μας το πρωι και φυσικα τα γαλακτοκομικα ειναι παντου στη διατροφη μας.Παντα μου αρεσε και το τυρι και το γιαουρτι και το γαλα και μεγαλωσα με τη λογικη οτι ειναι και υγιεινο να τα καταναλωνω.Ποιο παιδακι δεν εχει φαει ψωμι με βουτυρο και μαρμελαδα ή μελι?Ειναι τοσο ριζωμενα μεσα στο μυαλο μας ολα αυτα που θελει προσπαθεια να συνηθισουμε τον αποκλεισμο τους.Οχι οτι διαφωνω αλλα ειναι πολυ παλια συνηθεια.

Και οσον αφορα τη γευση καπου ειχα διαβασει οτι χρειαζομαστε ενα μηνα για να τη συνηθισουμε με το μυαλο εινα δυσκολοτερο.Παραδειγμα οταν χρειαστηκα να κανω αποχη απο τα γαλακτοκομικα λογω της ΓΟΠ στην αρχη ζοριστηκα πολυ.Και οχι μονο επειδη μου ελιπε η γευση αλλα απο συνηθεια ηταν ευκολο να φαω ενα τοστ για βραδυνο ή ενα γιαουρτι.Τοτε δεν ηξερα τι να τρωω αφου μαλιστα δεν ειχα και τη δυνατοτητα απο την κουραση και τα ξενυχτια να ασχοληθω και πολυ με το θεμα.Το πιο δυσκολο ηταν να πιω καφε χωρις γαλα.Τελικα συνηθισα τον καφε μου black και τωρα αν μου πεις να βαλω γαλα μου φαινετα σαν χαλασμενο.Ποσο παραξενο για μενα αυτο που ακομα κι εγω η ιδια δεν το πιστευω.

Στο παιδι μου με ενδιαφερει πολυ να του δωσω σωστες συνηθειες απο την αρχη της ζωης του.Γι'αυτο και το ψαχνω τοσο πολυ.Εδω στο νησι εχω το μπαμπα μου που που εχει σαν χομπυ να καλλιεργει διαφορα σε ενα κτημα και να μας προμηθευει πολλα λαχανικα και φρουτα που δεν εχουν φαρμακα.Απο αυτη την αποψη ειμαστε κατα καποιο τροπο καλυμενοι .Ενταξει δεν ξερουμε τι φερνει η βροχη στο χωμα μας αλλα μεχρι ενα σημειο μπορουμε να τα ελεγξουμε ολα .Σωστα?

Τα πρωινα που μου ειπατε σαν ιδεες ειναι πολυ καλες.Ειμαι σιγουρη οτι γιαγιαδες και λοιποι θα με κοιτανε πολυ παραξενα για τις επιλογες αυτες! :lol:

03HJp2.png

Λαμπρινη μου ναι εννοειται!Αφου δεν προκειται να αποθηλασουμε συντομα.Απλα αναρωτιεμαι για το "μετα" που ετσι κι αλλιως θα αργησει.(οσον αφορα το γαλα)Το πρωινο ειναι απαραιτητο και πριν τον αποθηλασμο?Εγω νομιζα οτι με το μητρικο αντε και λιγο φρουτο ή αβγο αργοτερα ειμαστε οκ.

Όταν περάσει το χρόνο θα δεις ότι θα μειώσει αρκετά τη συχνότητα και τη διάρκεια των θηλασμών που θα κάνει. Ο γιος μου θηλάζει το πρωί για μερικά μόνο λεπτά, και μετά φωνάζει "μαμ!". Του δίνω αυγό και φρούτα, και καμιά φορά μια μικρή φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι ή φυστικοβούτυρο.

Στο παιδι μου με ενδιαφερει πολυ να του δωσω σωστες συνηθειες απο την αρχη της ζωης του.Γι'αυτο και το ψαχνω τοσο πολυ.

Το ίδιο κι εγώ, όπως και όλες μας εδώ πέρα φαντάζομαι. Εγώ δεν κάνω την τέλεια διατροφή αν και γνωρίζω τις αρχές και όλα τα θεωρητικά (κάθε απόγευμα πρέπει να πιω το τσάι μου με λίγο γάλα το οποίο συνήθως συνοδεύεται από τα αγαπημένα μου μπισκοτάκια, τα Scottish Shortbreads :) ) , αλλά όσον αφορά το μωρό μου θέλω να του δώσω σωστές βάσεις και όσο είναι υπό τον έλεγχό μου να μη φάει μπισκότα, σοκολάτες, παγωτά κτλ. Και να σκεφτείς ότι καμιά φορά που του δίνω κανένα μπισκοτάκι ή να δοκιμάσει παγωτό (εκτός σπιτιού πάντα) δεν το θέλει, φαίνεται σαν να αηδιάζει από τη γλύκα!

Εδω στο νησι εχω το μπαμπα μου που που εχει σαν χομπυ να καλλιεργει διαφορα σε ενα κτημα και να μας προμηθευει πολλα λαχανικα και φρουτα που δεν εχουν φαρμακα.

Τυχερή που είσαι και θες να φύγεις! Πού να τα βρεις αυτά στο Σικάγο, όπου το μισό χρόνο δεν φυτρώνει τίποτα από το κρύο και το χιόνι και τον άλλο μισό το μόνο που βλέπεις στο countryside είναι ατελείωτες εκτάσεις με μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σόγια για την εκτροφή των ζώων στα factory farms; :)

Τυχερή που είσαι και θες να φύγεις! Πού να τα βρεις αυτά στο Σικάγο, όπου το μισό χρόνο δεν φυτρώνει τίποτα από το κρύο και το χιόνι και τον άλλο μισό το μόνο που βλέπεις στο countryside είναι ατελείωτες εκτάσεις με μεταλλαγμένο καλαμπόκι και σόγια για την εκτροφή των ζώων στα factory farms;

Σ'αυτο δεν εχεις αδικο!Κι εγω το σκεφτομαι αρκετα! :?

03HJp2.png

να πιω το τσάι μου με λίγο γάλα το οποίο συνήθως συνοδεύεται από τα αγαπημένα μου μπισκοτάκια, τα Scottish Shortbreads :)

τι μου θυμισες τωρα...................γιαμ γιαμ :D

Η μεγάλη μου αδυναμία όμως είναι τα ζεστά scones, με βούτυρο ή fresh cream (ή, καλύτερα, clotted cream) με μαρμελάδα φράουλα και φυσικά ένα mug με πολύ δυνατό τσάι :) Επειδή όμως δεν ασχολούμαι με ζαχαροπλαστική και εδώ δεν βρίσκω scones, τα απολαμβάνω μόνο όταν πάω Αγγλία. Την τελευταία φορά που πήγα ήμουνα έγκυος και έβγαλα τις μέρες μου εκεί αποκλειστικά με cream teas!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...